Written by AbangNara | July 30th, 2012

Susah sebenarnya menjadi seorang selebriti. Lagi-lagi kalau anda sedang hangat bercinta dan kisah percintaan anda menjadi perhatian banyak pihak. Mungkin itu yang sedang dialami oleh Shila Amzah dan Sharnaaz Ahmad. Sungguh banyak kritikan dan teguran tentang percintaan mereka berdua yang telah diterima sehingga hari ini.

shila amzah

Semalam menerusi Metro Ahad, Shila Amzah menyatakan kesediaannya untuk menerima sebarang teguran mengenai hubungannya dengan Sharnaaz. Untuk makluman, sebelum ini banyak peminat yang menyatakan rasa tidak senang apabila melihat Shila dan Sharnaaz berpegangan tangan dan beraksi manja di khalayak ramai. Malah, nama ayah Shila iaitu ND Lala turut diheret ke dalam hal ini.
shila amzah

Sedikit petikan kata-kata Shila Amzah di Metro Ahad semalam:-

Saya hairan, kalau di majalah kita lihat ada artis lelaki dan perempuan bergambar jauh lebih teruk aksinya daripada apa yang kami lakukan, tetapi tidak pernah menjadi isu. Berbeza dengan kami yang cuba bersikap jujur dengan memberitahu bahawa kami bercinta tetapi bila dilihat berpegangan tangan, sudah menjadi isu besar.

Shila mengakui yang sebelum ini dia cuba merahsiakan percintaan mereka dengan pura-pura tidak mengenali antara satu sama lain. Namun Sharnaaz mendesak dengan memberitahu sampai bila mereka ingin menyorokkan hal ini.

Perkara ini ditambah dengan sikap Shaanaz yang sangat budiman dan terbuka. Pendiriannya, mengapa mahu sorok perkara benar dan dia sangat jujur dengan hubungan cinta kami. “Pernah juga pergi majlis penganugerahan dia mahu menggenggam tangan, tapi saya cuba tarik kerana bimbang dengan tanggapan orang. Bagaimanapun, Shaanaz menegur, sampai bila saya dan dia mahu berkeadaan begitu. Orang tahu kami bercinta tetapi apabila pergi majlis masing-masing, buat tidak kenal.

shila amzah

Bagi Shila, kalau ingin menegur memang boleh, namun janganlah dikaitkan dengan nama ibu dan ayahnya. Kata Shila:-

Cuma satu perkara yang ingin saya sentuh, sewaktu mereka menegur perkara terbabit dan cuba mengaitkan nama ibu dan ayah saya, adakah mereka terfikir jika perkara sama turut berlaku kepada mereka dan nama ibu bapa mereka turut dikait sama. Apa perasaan mereka ketika itu, adakah sama dengan apa yang saya rasa? “Pada saya, tidak salah jika mereka mahu menegur, tetapi biarlah ia dikaitkan dengan diri saya dan Shaanaz saja. Kerana kesalahan yang mungkin kami lakukan dari pandangan mata mereka itu hanya membabitkan kami. Saya bukan anak kecil manakala Shaanaz berusia 27 tahun, tanpa mengaitkan nama ayah dan ibu, kami boleh terima dan faham teguran yang ingin disampaikan. Rasanya, teguran dibuat tanpa niat mahu menyakitkan hati adalah lebih mulia dan mudah diterima berbanding mempunyai niat mahu menjatuhkan maruah seseorang individu.

Abang Nara rasa teguran-teguran yang diberikan kepada Shila dan Sharnaaz adalah kerana peminat sayangkan mereka berdua. Kalau tak sayang, pastinya peminat pun buat tak tahu sahaja. Lagipun rasanya Shila dilihat sebagai ikon kepada remaja-remaja di luar sana. Jadi kalau boleh jaga tingkah laku semasa bercinta, tentunya lagi molek dan lagi sedap mata memandang. Tak gitu?

Written by AbangNara | July 30th, 2012

Seperti biasa, semalam Abang Nara membaca Pancaindera untuk mengetahui perkembangan dunia hiburan Malaysia. Antara banyak artikel yang dikeluarkan, Abang Nara tertarik dengan tulisan Joyah Spot yang bertajuk “Dejavu Kinabalu ‘tiru’ Summer Scent?. Ini kerana sebelum ini memang Abang Nara ada menerima email daripada pembaca BeautifulNara yang menyatakan persamaan dua drama ini.

dejavu di kinabalu

Abang Nara petik sedikit tulisan Joyah Spot mengenai persamaan drama ini:-

Memang sahlah, Dejavu Kinabalu sama dengan Summer Scent, bukan sahaja ceritanya tapi plotnya pun sama. Joyah boleh kata macam tukar orang Korea dengan orang Melayu sahaja. Tukar tempat di Korea dengan tempat di Sabah.

Joyah sangat yakin persamaan ini, bab pindah jantung itu memang ketara sangatlah. Joyah tanya beberapa orang kawan yang juga ?kaki drama Korea”, mereka pun kata begitu juga.

Skrip drama Dejavu Kinabalu ditulis oleh Erma Fatima. Ada orang kata mungkin secara kebetulan, ceritanya sama. Joyah tak menolak bab itu. Tapi persamaan cerita berbeza dengan persamaan plot. Takkan plot pun secara kebetulan juga?

Joyah tak menuduh Dejavu Kinabalu ciplak Summer Scent. Cuma Joyah hairan kenapa persamaannya terlalu terperinci sangat. Kalau ada yang kurang percaya cakap Joyah, silalah tonton Dejavu Kinabalu dan ingat kembali Summer Scent.

Abang Nara tak sempat tengok drama Dejavu Di Kinabalu namun sebelum ini memang sudah layan drama Summer Scent. Sememangnya ada plot pemindahan jantung berlaku. Adakah Erma Fatima tidak sengaja atau sememangnya terpengaruh dengan drama Summer Scent semasa menulis skrip dramanya ini? Sama-sama kita nantikan penjelasan daripada Erma Fatima berkaitan hal ini.

dejavu di kinabalu

PS : Korang semua mungkin sudah tahu quality hangbag buatan Korea, tak kesahlah ianya Ori, Imitation ataupun Inspired design. Vanitymask ada membuat Pre-order bag & handbag sempena Raya 2012 ini. Tapi korang perlu ingat ini adalah Pre-Order, bukan Ready-Stock yang bermaksud kalau korang order sekarang, barangnya akan dapat dalam jangka masa 2 minggu. Pre-Order ini bermula daripada 30hb July sehingga 5hb Ogos 2012. Selepas 5hb Ogos, korang dah tak boleh order dah, sebab takut tak sempat pihak VM nak pos sebelum Raya. Klik disini untuk melihat apa yang ditawarkan oleh VanityMask kali ini. Selamat berpuasa!

Written by AbangNara | July 30th, 2012

Abang Nara tak tahu mengapa tetapi Abang Nara rasa pembaca BeautifulNara memang suka sangat dengan Nora Danish. Kalau ada entri mengenai Nora Danish, pasti banyak puji-pujian yang dihamburkan kepadanya. Abang Nara akui Nora Danish memang cantik, muka innocent dan paling penting, sangat gorgeous di dalam gambar.

nora danish

Dan baru-baru ini, MIG telah pun mengadakan majlis berbuka puasa bersama artis mereka. Sukalah makcik-makcik dan anak-anak kecil yang hadir ke majlis ini kerana dapat beramah mesra dengan Nora Danish. Makcik kat bawah nie excited sangat sampai pegang pipi Nora Danish. Jeles Abang Nara. Hehehe ~~

nora danish

Lagi 8 gambar Nora Danish dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook David Teo dan RentakArtis.

 
Written by serenity | July 30th, 2012

Pasangan ini sememangnya serasi dan mempunyai kumpulan peminat sendiri. Mungkin sebab itu juga kedua-duanya telah terpilih untuk menjadi Rakan Selebriti bagi gedung beli-belah barangan peribadi Watsons. Pasangan ini sudah menjadi rakan selebriti Watsons sejak beberapa minggu lepas. Ini pula gambar-gambar belakang tabir Scha dan Awal untuk penggambaran iklan / katalog Watsons.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketTerserlah kemesraan antara mereka berdua dan memang bijak keputusan Watsons mengambil pasangan serasi ini yang baru melangsungkan perkahwinan sekitar awal Mei tahun ini sebagai rakan selebriti. Kredit gambar Facebook Watsons Malaysia.

Page 3 of 3412345...102030...Last »