Written by AbangNara | August 4th, 2017

Tahniah diucapkan kepada Ummi Nazeera yang telah pun selamat bergelar isteri kepada  Dr Mohd Izzar Anwari Abdul Khani dalam sebuah majlis pernikahan tertutup pada 23 Julai lalu. Keputusan untuk mempercepatkan majlis pernikahan itu telah dilakukan bagi menghormati permintaan keluarga. Mengikut perancangan asal, mereka sepatutnya bernikah pada 3 Ogos di sebuah hotel di Putrajaya.

ummi nazeera

Ummi dan Izzar telah disatukan dengan sekali lafaz dengan disaksikan kira-kira 20 orang tetamu. Pada majlis itu, Ummi menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan. Jumlah mas kahwin pula dirahsiakan. Majlis resepsi pasangan itu akan diadakan di sebuah hotel di sini, Sabtu ini, diikuti sebuah lagi majlis di Persiaran KLCC pada 12 Ogos.

ummi nazeera

Kata Ummi Nazeera:-

Saya mengaku sudah bergelar isteri Izzar sejak 23 Julai lalu kerana menuruti keputusan keluarga supaya pernikahan ini diadakan lebih awal daripada tarikh dirancang.

ummi nazeera

Ummi Nazeera turut sama memohon maaf kerana tidak memberitahu tentang pernikahannya di laman Instagram. Kata Ummi:-

Assalamualaikum ! Good morning ? Anyway first of all ummi nak minta maaf pada rakan media Ummi tak sempat nak share gambar hari pernikahan ummi yg sebenarnya diadakan pada 23 July 2017 yg lepas… So today. Ummi share with allll of u termasuklah fans ummi yg dikasihi ??? Sorry tak beritahu awal .. ini ada lah sebab melibatkan hal peribadi keluarga . Alhamdulillah . Dah jadi isteri orang .. eheh

ummi nazeera

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Ummi Nazeera dan Mohd Izzar. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Semoga cepat mendapat cahaya mata. Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Ummi Nazeera dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ummi
ummi10

ummi11

ummi12

ummi13

ummi14

ummi15

ummi16

ummi17

ummi18

ummi19

ummi2

ummi3

ummi4

ummi5

ummi6

ummi7

ummi8

ummi9

 

ummi

52 responses to (20 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Ummi Nazeera & Mohd Izzar Pada 23 Julai Lalu

  1. tpu sanggul..haram tu says:

    tinggi nye sanggul..mcm haram je.
    Wanita melayu mana ada rambut lebat dn tebal. Tpu sanggul

    0

    61
    • Anonymous says:

      …… mana ko tahu tu sanggul tipu??.. ko selak bwh tudung dia ke??.. fitnah tu lg berdosa!.. huhuhu

      28

      0
      • c says:

        Ada sebilangan orang yang terlalu mudah menghukum tanpa mengikut disiplin ilmu yang betul. Sanggul tinggi termasuk antara yang diperdebatkan. Jadi, ada la budak-budak sekolah yang tak tau apa-apa dicemuh. Termasuk juga wanita-wanita yang berambut panjang. Sanggul dalam keadaan biasa yang dibuat wanita untuk mengemaskan rambutnya untuk mengelak dari mengurai, tidaklah ada larangan Syarak terhadapnya asalkan ia tidak mendedahnya untuk tontonan orang ramai (selain suami, mahram dan sesama wanita) kerana rambut berada dalam kawasan aurat yang wajib ditutup.

        Adapun sanggul yang dibuat untuk tujuan fesyen dan untuk menunjuk-nunjuk kepada orang lain (yakni sekalipun berada di bawah tudung, tetapi menjadi tarikan kepada orang lain) dibimbangi wanita yang melakukannya tergolong dalam salah satu dari dua golongan ahli neraka yang disebut oleh Rasulullah –sallallahu ‘alaihi wasallam- dalam hadis di bawah; .

        27

        0
      • Anonymous says:

        lawanyaaaa

        0

        0
    • Zyy Imran says:

      Kau ni memang mcm tak de rambut la kan hahahah dasar pendengki !

      3

      0
    • Anonymous says:

      dalam insta ummi, wajib letak nama husben doctor. baru lah org tau, suami ko doctor ye ummi? relax sudah

      12

      22
    • Sakura says:

      cakap jelah kau tu orang tua botak x ada rambut…. lepas tu dengki dgn orang ada rambut lebat.

      4

      1
    • ash kutcher says:

      aku melayu. rambut memang tebal dan lebat. pergi kedai nak potong rambut ke treatment rambut ke..mesti org kedai akan kata tebalnya rambut, lebatnya rambut. masa rambut pendek pon, nak potong lagi pendek, rambut2 yang di potong jatuh ke lantai tu macam banyak bebenor. jenuh org kedai nk sapu nak bungkus sebab aku pesen lepas potong bawak balik rambut. x biar org kedai buangkan.

      8

      0
      • Anonymos says:

        Sama. Org melayu pure xdak campur campur. G potong rambut, xda la panjanh mana tp tukang potong rambut mst cakap tebalnya, byk rambut walaupun xpanjang sgt.

        3

        0
      • yuyu says:

        sama la….nyonya yg potong tu asik la kate tebal nyee rambut.. then akan bawak balik rmbut tu..

        0

        0
    • Anonymous says:

      halaaaa…. adeeee jer yg dengkikannye…

      2

      0
    • sakit mata says:

      macam harem je komen..perfect sgt la ko tu ya

      0

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      23july hari bapak minah jambu meningal sedih skali..ape2 pon tahniah pada ummi nazeera…semoga bahgia…

      2

      0
    • Sabahan says:

      Mu gosh, sampai sanggul pun kau nampak. Alahai…

      2

      1
    • Lopok says:

      Umi ni cntik, muka lembut, family ad kelas. Anak n menantu dato sri. Tp humble. Tp sayangnya dulu dia pkai tudung cover dada.skrg dh singkat.
      Cuma sy nk bgtau ad seorg artis bapak tiri kaya tp xda title tp bajet gila. Satu family kekwat. Cpta kontroversi n cari publisiti murahan. Siapakah dia?

      6

      2
    • ProVax says:

      Tebal je rambut aku? Sian kau rambut tak tebal hahahaha

      1

      0
  2. melati says:

    alahai….wait for 2 more years..pakai spek hitam panjat tangga mahkamah syariah…………..heehheeh

    0

    65
    • yus says:

      CIK/PUAN MELATI…. hari ni hari jumaat penghulu segala hari…kata2 awak tu ibarat doa. Kita doa kat org malaikat doa balik kat kita. Kena balik doa tu kat awak nak yer???? Fikir sebelum tulis larrrr cepat minta maaf or tarik balik tulisan awak ni
      #jelesdengkitakbertempat

      22

      0
    • Sabahan says:

      Bukan sesama kaum sepatutnya menyokong dan mendoakan yang baik-baik kah? Takazut sy nampak komen kau ging…

      2

      1
      • kedayan says:

        memang urg melayu skrg nda bagus d bikin contoh.
        biar jak durg belawan2 maki
        bagus kita tinguk jak sambil guyang2 kaki

        0

        0
  3. nok gebuzzz says:

    berkawan pon x gempak..bertunang pon rilex jer…dah kawin pon x kecoh…ni mmg org kaya yg classy…
    ummie mmg cantik berseri2….semoga kekal hingga ke jannah..

    95

    1
  4. Anonymous says:

    Lovely couple..Congratulations. Korang ni la…, dah memang husband dia Dr. tak salah nak letak pun. Korang nak letak DR ke IR ke.. ikut la.. tapi itu namanya perasan syok sendiri. Bahaya penyakit Ain ni, x share pics…tuntut… bila share pics…ramai yang busuk hati. Stinks!

    33

    1
  5. tahniah says:

    wowwww… manis je tengok… tahniah semoga berkekalan. hiraukan komen orang2 yang berhati busuk.

    14

    0
  6. Zass says:

    Cantik gilaaaa! Tahniah Ummi, Barakallah till Jannah ye :)

    17

    0
  7. c says:

    Dua golongan dari ahli neraka yang aku belum melihat kedua-duanya iaitu;
    Isu sanggul tinggi:-

    1. Kaum yang membawa cambuk seperti ekor lembu untuk memukulmanusia .

    2. Wanita-wanita yang berpakaian tetapi bertelanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencederungkan orang lain kepadanya. Kepala-kepala mereka umpama bonggol-bonggol unta yang senget. Mereka ini tidak akan dapat memasuki syurga dan tidak akan mencium baunya di mana bau syurga dapat dicium dari jarak perjalanan sekian sekian jauh”.

    (Riwayat Imam Muslim dari Abu Hurairah –radhiyallahu ‘anhu-)

    6

    1
  8. Anonymous says:

    kenapa gambar dia nampak coklat je?
    masa bertunang lagi cantik rasanya

    11

    0
  9. melati says:

    Selamat Pengantin Baru…!!! semuga Jodoh Neelofa dgn Rani Kulop …….hmmmmm

    9

    3
  10. Anonymous says:

    tudung tu tak cantik..tunang lagi cantik

    3

    2
  11. Hmm says:

    Ummi ditemui ketika majlis meraikan pasangan itu selamat bernikah dengan dihadiri seramai 200 keluarga terdekat termasuk tetamu kenamaan, Yang Amat Mulia Tengku Seri Panglima Raja Tengku Baderulzaman Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Mukhtafi Billah Shah serta isteri, Toh Puan Seri Wan Hidayah Wan Ismail di Hotel Le Meridien, Putrajaya hari ini.

    Ummi sah diijabkabulkan bersama Izzar yang merupakan seorang doktor berasal dari Kuala Lumpur dengan sekali lafaz pada jam 10.45 pagi di kediaman adik kepada bapa Ummi, Yang Berbahagia Dato’ Aziz Mat Akhir di Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

    Khutbah nikah disampaikan oleh Imam Besar Masjid Wilayah, Dato’ Rashidy Jamil Al-Rashid. Jumlah mas kahwin dirahsiakan.Hanya 20 tetamu diundang pada majlis pernikahan mereka.

    Turut hadir menyaksikan akad nikah itu ialah bonda Sultan Terengganu, Yang Teramat Mulia Tengku Besar Terengganu Sharifah Nong Fatimah Syed Abdullah Al-Saggof, isteri Aziz, Yang Amat Mulia Tengku Dato’ Rahimah Almarhum Sultan Mahmud Al-Mukhtafi Billah Shah, ibu serta abang Ummi, Dato’ Sri Maziah Musa dan Dato’ Ahmad Nazreem Azrul Hidayat, bapa serta ibu Izzar, Abdul Khani Daud dan Datin Sri Nurah Abdul Rahman. Ummi menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan.

    – sumber Rotikaya.com

    10

    0
  12. Ir. NoName says:

    Suka tengok ummi nazeera sampaikan bahagian komen pun baca sekali.. Tapi bila dah baca komen kebanyakannya mencari kesalahan dari setiap sudut.. Tak kurang juga yang mendoakan tapi dalam keadaan memerli.. Sama2lah kita bersihkan hati kita.. Doakan yang baik2 saja..
    Susah betul ada PHD.. Guna Dr. pun kena kecam ermmm.. Nama saya pun letak Ir.

    9

    0
  13. jenet jeksen says:

    cantiknya ummi mcm wardina pun ada gak sipi2
    semoga berbahagia n berkekalan hingga ke jannah

    5

    0
  14. atok says:

    bagus dia ni. tak de gosip sangat pun dengan suami dia time dulu2. tup2 je dah tunang.. dah kahwin. bukan macam sesetengah tu. baru couple . pergi upload gambar dekat instagram siap tag bf nya nak dekat 1000 gambar. yang aku pelik bf nya takde pun upload gambar dia. aduhai, kesian. tahniah la umi dan suami.

    11

    -1
  15. Mamee says:

    Tak lah cntik mane ummi ni. Rupa tipikal malay. Dia sweet je…hidungnya tak brapa mancung n kembang. Cer tgk cite dia dlu2. Ank org kaya, mcm2 blh d lakukn utk cntikn diri…

    2

    6
  16. anonymous says:

    inilah contoh kalau anak dara berkahwin…ada malu ….ada segan…ada silu…tak over sgt tunjuk nak berlaki….tak macam anak dara yang dah tak berdara lain macam gedik nya ….takde dah segan silunya … kadang tu terover sangat

    saya doa kan ummi kekal sampai syurga…..amin

    10

    0
  17. mak c kina says:

    cantiknya ummi…tahniah

    2

    0
  18. Kedondong says:

    Sweet couple…sederhana tapi classy.tapi muka laki dah nampak mcm nak terkam tapi masih cover. Semoga berbahgia ke syurga. Abang kandung dia ni kejap cam pondan kejap jantan.split personality ke?

    1

    1
  19. Anonymous says:

    congrats ummi-u both looks cool-tenang,and sepadan-may allah bless u two.

    3

    0
  20. kepoci says:

    hensem somi dia untung umi dapat somi ensem,umi mukanya so so aje,abgnya si naz lagi cun n vogue pulak tuh..neeway jagalah somi mu tu umi sbab skrng zaman retis samun laki org …peacee

    3

    0
  21. Boring says:

    Haliza Misbun,
    Tolonglah timba ilmu agama. Dah 4 siri dah umur tu. Tak payah la pakai skirt lg….

    0

    0
  22. Farah Alina says:

    Suka tengok Ummi berlakon. Sopannya. Keayuannya.
    Semoga berkah pernikahannya.
    Salam Manis Kak Ummi..

    1

    0
  23. Eyeee says:

    Tahniah ummi n husband!!

    tapi aku ada satu kemusykilan..abang dia tu kenapa kdg aku tgk mcm lelaki, kdg suka pakai macam perempuan..dia ada split personaliti ke??

    1

    0

Leave a Comment

Optional