Written by serenity | October 7th, 2011

Kalau korang tengok iklan produk SimplySiti, pasti perasan salah seorang gadis cantik yang mengiringi Dato’ Siti Nurhaliza dalam iklan tersebut. Namanya ialah Qalisha Ray. Orangnya bukan sahaja cantik malah suaranya boleh tahan dan ada harapan untuk menjadi penyanyi yang terkenal.

Qalisha telah melancarkan albumnya dua hari lepas yang diedarkan di bawah label Warner Music dan berjudul QALISHA. Jangan lupa dapatkan album tersebut yang dilancarkan dua hari lepas. Kredit gambar pada Facebook Qalisha Ray. Layankan kesemua 20 gambar-gambar majlis pelancaran album Qalisha dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

***

Di samping itu jangan lupa untuk menyertai Sounds of Johor. 12 buah kumpulan muzik ghazal yang aktif di negeri Johor seperti Sri Saujana Ghazal, Ledang, Warisan Seni Ghazal, Ledang, Sri Muar Ghazal, Muar, Sri Kelana Ghazal, Muar, Sri Kluang Ghazal, Kluang,Sri Putera Ghazal, Kluang,Sri Bahgia Ghazal, Pontian, Rangkaian Selatan Ghazal, Johor Bahru, Sri Melati Ghazal, Johor Bahru, Sri Pelangi Ghazal, Johor Bahru,Sri Mulia Ghazal, Johor Bahru, Sri Warisan Ghazal, Batu Pahat dan Sri Kenangan Ghazal, Batu Pahat, bermula hari ini hingga 9 September di Taman Merdeka, Jalan Tasek Utara, Johor Bahru. Klik di sini untuk soundbyte Sounds of Johor!


















PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (20 GAMBAR)Qalisha Ray Penyanyi Cantik Yang Bersuara Kelas

  1. RoS MeraH says:

    cantik ke ?? boleh la tahannnn … kita tgk la smpai kemana album tu ye..jgn muka je lawa,sore ke lautttt sudaaaa…

    0

    0
    • mulutku busuk says:

      mcm muka auww je.ops..

      0

      0
      • Nurol says:

        Ajai…mula lah tu..nak meng***l !!!!!

        0

        0
      • anon says:

        aku tengok dia ni macam kecik. tapi pakai cincin besar kat jari hantu. heel pun mahu 5 o 6 inci dia pakai.boleh gang dengan mila ni pakai 5 o 6 inci.hehe…

        0

        0
    • seddeyhh says:

      cik ki la yg kantoi duk comolot kt tangga dgn komposer ke ape ntah..is it her???sori la kalu slaah org…

      tp kalu die, mmg muke ala2 nyah pelac sajorkk

      0

      0
    • nenek aku miss universe says:

      Betol 2, jgn ‘tengelam timbul’ sudah!!

      0

      0
    • ADINDA says:

      MACAM BAPOK JE..WAHAHHAHA…NEXT PLS..

      ABG NARA PUN XPAYAH LA NAK BUAT CAPTION TERLALU OVER…BIASA2 SUDAH…ORG TTP BACA JUGAK BLOG KAU NI…

      0

      0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      Selagi tak ada orang yang letak muncung senapang di kepala aku dan paksa aku beli…. aku x beli album ni… kenapa?

      1. Rokok tak turun harga.
      2. Gaji aku belum naik.
      3. Makan nasi dengan ikan keli jer, dah RM 5.00 sekarang nii….

      Hahahaha…~

      0

      0
      • anon says:

        jap lagi, ko tunggu apa kata najib pasal bajet 2012. haha… ko ni, malas sangat. asyik makan gaji. cuba la cari ikhtiar lain dengan wat part time job ke..ni x, asyik beli roko. mana x duit habis & makan nasi dengan ikan keli jew?huhu…

        0

        0
        • Selitone Cold Steve Austin says:

          haaa…!! aku dah dengar dah belanjawan. TAK ADA 1 PON YANG SENTUH TENTANG KERJAYA AKU!! Ko ingat bidan tradisional macam aku dapat perhatian ke? aku kerja on-call… klu ada orang bersalin, pager aku berbunyi. So? ingat senang nak buat part-time?

          0

          0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      fuh ! Qalisha muka dia ada class ! tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii class lagi erra fazira dia memang classssssssssssssssss muka pn jambuuuuuuuuuuuuuuuu n ada class………

      0

      0
    • Qistina says:

      tak cantik pon…abg nara ni tak abis2 nak pomot owg negeri dia. qalisya ni sepupu neelofa. taktik kotor la nara neh

      0

      0
  2. Bawang Bakong says:

    BIASA JE…xlah cantik mana pon pon ponnnnnnnnnn~

    0

    0
  3. student bandung says:

    dop kenal dia ni..tp bgus la at lis baju tu ade benang byk..hope lepas tu jgn sikit2kan benang baju eh..labuh2kan la..jgn la gile glamer semua bnde hang nk dedah~

    0

    0
  4. muka mcm kim says:

    x silap dia ni la org dok kata muka mcm kim kardashian..

    0

    0
  5. Zura says:

    biase je muka…lawa lgi ana dahlia…dia nie bukan sepupu neelofa ke.???

    0

    0
  6. blurpp says:

    perghh!!killer high heelsssss!!!!!!!!

    0

    0
  7. ahkak puaka says:

    LAU XSILAP DIA NI KAZEN SI LOFA TU.. SBB DLM TWITER LOFA ADE GMBR DIA.

    0

    0
  8. Chantek says:

    sekali tgok, ada iras penyanyi ZIZIE AF tu pulak kan.. tu pandangan mata aq jek.. cuma ni nmpk tua ckit.. si Zizie AF tu versi muda.. hehehehe

    0

    0
  9. wani says:

    dia ni bukan pengacara kat RTM tu ke. yg mengacara, same time buat album

    0

    0
  10. Norma Jean says:

    High heels terbaik!!!!

    Yang lain2 I don’t care.

    0

    0
  11. nini says:

    persis mamak dan golongan E-E lol

    0

    0
  12. inia says:

    umur baru 20 budak ni. org Trg. tak silap die ni anak saudara tiri Agong. (Mak dia, janda kawen ngan adik Agong). Kire bukan kerabat pun. Cume tumpang sebab mak die kawen ngan adik Agong jer. (opss pendedahan exclusive!)

    0

    0
    • jes says:

      ko biar betol…x kn lah mak dia kawin ngn adik agong..agong blomsmpi 50 pon umor dia..try tgk mak dia 2…aku agk2 dh umo 50 kot..x kn agong umo 40+..tp adik agong 50+..mne fakta ko dpt nie??

      tp yg pastinye dia nie sepupu si neelofa..femly diorg muke arab semuanye…

      0

      0
    • orang biasa says:

      bukan mak dia lah.. mak sedara dia yang kawen ngn adik agung aka sultan terengganu.. dia sepupu neelofa..

      0

      0
      • anne mimi says:

        yup2, mak sedara dia yg kawen dgn adik tiri sultan mizan. dia takde kene mngena pun dgn agong. aku satu skolah dulu ngan dia, sekelas lagi. dia ni pndiam je orgnya. dlm kls diam gile2. tak tahu lah suara dia best gile. apapun, dia anak org kaya. bapak dia byk duet. dgn duit bapak dia pun dia mampu nk beli ajai. tp dia berbakat sbnrnya. suara dia best. boleh digilap. kurangkan kontroversi oke qally! miss u

        0

        0
        • aku says:

          cium molot pun kira bbakat jg la ye.
          dia la ni yg pic sebar merata, dia cium molot ngn bf dia.
          org kaya mmg suka cara idop org putih. lol

          0

          0
  13. hazamon says:

    ada iras2 kim kardashian pon ada….tp x hot mcm kim lah…

    0

    0
  14. aaron reena says:

    pelakun kacak Aaron Aziz jadi pembunuh upahan filem Hollywood. congrats

    0

    0
  15. emi says:

    dia ni yg bercium kat tempat awam dengan hafiz hafizuddin tu kan??

    0

    0
  16. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Dia nie top ke coz haku x kenai punnn…betul ke umur baru 20 tahun, mcm nampak dah berumur je….cuma gerun aku tengok dia jeling kat ajai….mcm nak telan je….opssss…very mengoda youuuu!!!!

    0

    0
  17. laallalal says:

    dia ni sepupu si neelofa tu

    0

    0
  18. macam2 says:

    kalau mase kecik2 dulu, kat kelantan, orang gelar, kaum dyeorg ni kaum tok seh…maksudnya golongan macam neelofa dan qalisha ray ni

    xsangka jugak, hiburan tanah air dah semakin melonjakkan nama puak2 tok seh ni..

    neelofa, qalisha ni tok seh tok seh popular mase kecik2 dulu…

    0

    0
  19. inia says:

    mak qalisha (janda, anak 3 sebelum berkahwin dng adik Agong, Tgku Burhanudin).Selepas kawen dapat lah 4 org dng Tgku Burhanudin. Kire adik bradik qalisha 7 org la smue. tu lah dia merangkap anak saudara tiri Agong.paham?? Mak qalisha ngan mak / ayah neelofa adik beradik. Jadi neelofa tu sepupu lah Qlisha. Tp xde kene mgene kerabat pun dieorg nih. Tumpang2 gtu jer. Sekian pendedahan ekslusif.

    0

    0
    • pujangga says:

      waahh….ko inia…smua tahu ni….ko knal ke family dia ni?

      0

      0
      • katak itam says:

        woahhh eksklusif la info ko bagi ni. lagi lagi lagi..cite la lagiiiiiii.best2!

        0

        0
        • anne mimi says:

          hahaha nmpk sgt cite tak betul. bkn mak dia lah, tp kakak mak dia iaitu mk sedara qalisha ni. name adik agong tu Tg Baharuddin lah bukan Burhanuddin. next tme nk buat fitnah tu pstikan bende betul oke. hahaha kesiannya tak tau tp nk jugak amik taw. vodohh

          0

          0
  20. Terbelog says:

    ajai..okok batang..

    0

    0
  21. unknownheart says:

    xtaw knp first time tgk gmbr dye kt surat khabar…..nmpk almost perfect……2 kali tgk kat cni….ok la…huhu…..

    *xyah lah nak mengutuk2 org……mcm diri sendri perfect je…huhu

    0

    0
  22. inia says:

    last eh. pas ni i xnk komen lg. dieorg high class mane bleh nk dedah lbh2. Kl nk tahu lanjut pg kt youtube search ‘qalisha’. Ade video2 yg diupload oleh Taniabaharudin(adik qalisha).Keturunan dieorg lawa2 sbb menurun sebelah mak qalisha yg mix arab2 gtu. mak qalisha pun meletopp lg. yelah org berduit mane penah nk kerut dahi pk duit mcm kite2 nih..k ape2 pun good luck lah to qalisha. bye uols..

    0

    0
    • bukan orang biasa says:

      aioyoyoyoy.. hang nih.. salah fakta tuh.. tania baharudin tuh sepupu qalisya je.. bukan mak qalisya kawen ngn adik agung tuh.. kelakar la hang nih.. mak sedara dia yang kawen tuh.. haha.. mak2 dorang memang cantik mix arab pakistan.. dorang pon same.. lol..

      0

      0
    • Bro 10 Inci says:

      adoi apa lu ckp high class??? lu igt ada org high class, ada org low class ke?? sume org sama jek, xkira la lu sape… cuma kubor jek lain2 ok…

      0

      0
  23. suraya says:

    qalisha bukan adik tania baharuddin.diorang sepupu.nama ayah pun dah lain.agak2 la nak sebar info plastik pun timah oii

    0

    0
  24. Reena says:

    Masa dlm iklan tu cantek la, masa launch album dah cam rupa lufiya lak aku tgk..certain angle dia cantik..tp syg org kenal dia dulu pun pasal dia terkantoi kissing kat public..ke berlaga pipi? Moralnya..tetap no no..

    0

    0
  25. tok seh says:

    korg sume bajet good good jer ckap ewn!..

    0

    0
  26. lala says:

    i rasa ni sepupu neelofa. tp xsure. beautifulnara boleh ler korek2 cerita.

    0

    0
  27. shima says:

    qalisha ni mmg sosial..xheranlah gmbr aksi mesra tu..b4 die popular pon,da penah ada gmbr ex bf die jilat pipi…very hot lah!..gmbr2 pi party..i got prove..sdara mara dia mmg very da sosial..i know them well..
    abg nara kalau nk tau crita lanjut,sila email.

    0

    0
  28. petitson says:

    dia ni ke yg ada cafe ke karaoke kat terengganu, plat kete satu angka, tapi berlagak nak mampus.. nak geng dgn high class people… last2 business tak maju, jd penyanyi lah..

    dikk kalo nak glamour, janganlah nak hidung tinggi sangat… peminat pon x berselera tengok kalau retisss bajet hot star! kan? kan? kan…..

    owhhh dia cousin with neelofa, bestfriend with fatiya latiff jugak.. ala- geng2 pasir mas kununnyerr

    0

    0
  29. siapakah dia ni? huhu… xpernah pun dgr.. tup2 kuar album…huhu

    0

    0
  30. Takpoyo says:

    Kenapa pulak banyak yg bodoh komen pasa muka dia mcm maknyah la buruk la ape la.. Mcm la mukankorang lawa sgt… Mesti muka masing masing mcm tenuknsbb tu nak kutuk org je.. Loser la korang yg perangai cmni…

    Dia mmg berbakat la, ko igt ajai tu bodoh sgt ke… Sudah2 la losers.. Buang la hati korang yg busuk tu… Cermin diri dulu ya

    0

    0
  31. gula2kapas says:

    serius mcm auw la

    0

    0
  32. surfeeds says:

    banyak tul penyanyi skrg nie…. dah x tau dah sape2

    0

    0
  33. aku says:

    apa2 je la…..’kelas’ kat dunia je di pandangan mata jantan2 gersang yg bersepah2 tunggu masa je nak terkam……kat akhirat nun, tahulah jawabnya ke ‘kelas’ an kau mak……

    0

    0
  34. hoho says:

    cantik lar Qalisha ni !!
    gorgeous ! tengokk dia ni pun x mcm artis lain, dia mcam x gedik !
    hoii !! yang ajai tu duk smoking paa !! xqasa pa kaa duk smoking depan orang !

    0

    0