Written by serenity | June 3rd, 2013

Ramai ke wanita di luar sana yang kecewa bila Izzue Islam berkahwin?

Semalam telah berlangsung majlis pernikahan pelakon dan penyanyi kumpulan Forteen, Izzue Islam, atau nama sebenarnya Muhammad Izzul Islam Mazlan dengan gadis pilihan hatinya Nurinafilah Waharudin, atau lebih mesra dikenali sebagai Awin Nurin.


Pasangan itu selamat diijabkabulkan pada pukul 9.45 pagi oleh bapa Awin di Dewan Shah Alam. Jumlah mas kahwin pula ialah 11 dinar dengan hantaran berjumlah RM11,111.11.

Pihak lelaki memberi sembilan dulang hantaran dan dibalas dengan tujuh dulang hantaran oleh pihak wanita.

Lagi 20 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Zuhairi Firdaus.




















123 responses to (20 GAMBAR)Majlis Pernikahan Izzue Islam Dengan Awin Nurin

  1. Anonymous says:

    adapun citer dia orang…tahniah

    • minah jambu says:

      takdela handsome mana pun si izzue ni. yang bini dia plak macam HALIMAH JONGANG.LOL

      • nazrul natasha baiduri says:

        biadap sungguh mulut ko minah jambu.. mcm halimah jongang sekalipun yg penting dia dh berlaki.. ko ader???? apepn semoga dorg berkekalan sehingga akhir hayat.. amin!!

      • sayang says:

        bini dia mcm halimah jongang pun dpt jugak si izzue islam tu.. ko pe ado?..ntah muka ko lagi azab..jgn nak keji sgt la..yg penting mereka dah HALAL

      • Anonymous says:

        kepada minah jambu…andaikata tuan hamba tidak keberatan..sudikah kiranya jika tuan hamba tunjukkan wajah ayu tuan hamba (dari depan dan sisi) bersekali dengan susunan gigi tuan hamba (gigi atas dan bawah) ?

      • ahkak puaka says:

        MINAH JAMBU YG X JAMBU LANGSUNG ~ SEJONGANG DIA PUN, DIA DPT LAKI YG BAIK, HENSEM, SYG DIA SEPENUH HATI & PALING PNTG MUDA BERGAYA. KAU HADO????

      • Anonymous says:

        heiii minah (ntah2 maknyah) aku tgk ko ni kn slalu je komen tang luaran..ko sedar ke x yg ko komen tuh semua Allah yg anugerahkan..bkn awin mntk pn jd cam gitu..xpsl2 dpt dose free..ko kutuk halimah..ko kutuk awin..agak2 smpt x ko mntk maaf???law berani tnjuk la muke ko..nk tgk camne..brape yg like n brape yg dislike…aku hempok jap g sawan khinzil lak ko..

      • Anonymous says:

        mulut ko macm sial kn.. mesti ko tak laku sebab tu dengki

      • nik pett says:

        biasa oran yg jeles jer buat ayat mcm ni,, kalo halimah jongan pun dia mampu dapat macam tu,,,, ko pnya laki tau bini nant xtau lagi mcm mna.. kalo dah ada la tau bini,,, anak2 g akan dapat ctau le mcm mna,,, minah jambu jaga mulut tu…. hari ko akan tiba jugak nant

      • gelly gelly says:

        SETUJU… yeah… kawin sbb nak cover dye GAY..?? cian pengurus jd mangsa.. haha..

      • zaia says:

        mata ko jongang ke ape?pi tengok balik gigi halimah jongang dengan teliti ye,berbeza ok.
        lagipun kalau seseorang tu ada gigi mcm halimah jongang,mesti ada kelebihan lain yg buat orang sayang dan suka. apelaaaaaaaaaa….
        cuba post gigi ko nak tgok,kot2 ada kerak2 tersembunyi sape tau..

      • Anonymous says:

        Engkau tu cantik sangat ke…………

      • miss kiah says:

        jongang jongang jongang jongang jongang jongang halimaaaah gigi jongang…alalalalalalalala

      • maya nurina yasmine says:

        jongang sangat ke gigi bini die tu, kalau nak bandingkan dengan kau,cer tengok muka kau minah jambu.

      • Mak Ton says:

        apalah minah jambu nie… tue semuakan anugerah ALLAH… cantik atau tidak, siapa kita nk pertikaikan? if kita pertikaikan, sama la cam kita pertikaikan ciptaan ALLAH… ingat sikit, ciptaan ALLAH semua indah2… tiada cacat celanya… dan kita yg konon sempurna fizikal nie, tak perlulah nak berkata apa… sebab ALLAH kalau nak tarik, anytime je…

      • owh eqa says:

        x payah nk poyo sngat la

      • Anonymous says:

        macam setan dowh mulut kao

      • fiqa says:

        ehhh MINAH JAMBU….yang ko jeles apsal…yang ko cakap die tak handsome tu apsal..ko jeles ke..ehh minah..tah tah ko nie kene penyakit tak…bute ke ape…kan handsome tu…kalau kau tak minat pon ngan die..sekurang kurangnye cakaplah tahniah ke..ini tak..cakap orang cam Halimah jongang plak..engko apsal..

    • irah says:

      ak umur 22, memang sesuai sgt la dgn si izzue yg umur 23 ni tp nk bt cmne dia xnak kat aku..huhuhu..btw tahniah utk korang berdua, hepy for them..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. :)

      #baik je muka si izzue ni, nmpk macam muka setia giler#

    • cicakiut says:

      Lagi 10 tahun, umur izzue baru 33 tahun, wife dah 41 tahun, time tu rasa2nya izzue dah mula cari org lain… izzue 43 tahun, wife dah Meno. P…. apa2pun tahniah semoga berbahagia hingga ke Jannah…

    • kakak neelofa says:

      mcm mcik2 yg kawin….huahuahuahuahua….

    • noni tak memihak sesiapa!!~ says:

      tak kesh la halimah jongang ke hape.. janji dia kawin dgn izzue, ko hado??? ko jeles jek,busok hati! cam bangkai!

    • Olga says:

      LAW KO DAH KAWIN PON TETAP ORG GELAR KAN GROUP KORANG TU GROUP ADIK2 GAYAH2 JUGAK TAMBAH2 SI RIZU TU DAH RAMAI ORG CAKAP DIA GAY

      • MINAH JAMBU SUKA BATANG says:

        BETUL TU OLGA. AK LAMA DAH SYAK SI IZZUE NI GAYYYYYYYYYYYYYY.

        • no name says:

          korang ni dh lame idop ke?dh byk sgt buat amal ibadat?korg klu jeles ckp jelah bro . .tak yh nk tduh org tnpa bukti . .anyway congrats izzue n isteri . .terpancar cahaya kbahagian kt mate izzue . .

    • MINAH JAMBAN says:

      XPE LAH JONGANG PON YANG PENTING MALAM2 SONDOL TUTUP LAMPU OK

  2. IzzueKekasihGelapku says:

    STRESS!

    • Olga says:

      ALA…SETAKAT IZZUE ISLAM NI SAPE LA YG NAK JELES…BUKAN HANDSOME PONNN..KAYA PUN X….BERLAKON MCM KAYU….I LG MINAT SHAHRIZAL….HENSEM…PUTIH PLAK TU…

      • Anonymous says:

        olga..tak de sape suh ko jeles dgn dia…aku pedulik apa ko minat shahrizal ker..putih melepak ker…hensem hodoh ker…..kalau ko minat haiwan bernama ungka sekali pun ..aku pedulik ape…

      • benci minah jambu says:

        hadoooo , sweet je izzue

  3. ina says:

    Tahniah

  4. emma says:

    alahai.. hensem

  5. xx says:

    taniah…ayu jer bini izzue ni rupernyerr…:))

  6. kobesbunge says:

    so sweet…..

  7. cik teratai says:

    alahai kiut nye izzue ni.. anyway tahniah utk izzue n isteri! :))

  8. Amoi Comel says:

    Update pun!
    Selamat pengantin baru, semoga kekal hingga akhir hayat. Comel dan ayu la puan Awin…

  9. NL says:

    tahniah izzue & awin ! moga bahagia hingga SyurgaNya . Amin Ya Rabba Alamin .

    p/s : confirm ramai mkn hati termasuk aku ! hihi

  10. cikakiki says:

    cute nye izzue…

  11. anne says:

    For me izzue & wife dia sgt sweet. dah hidup susah senang bersama & izzue tak berubah walaupun now dah popular. thumbs up! *die hard fan jgn la kutuk2 wife dia yer. semoga berbahagia izzue!

  12. Nana says:

    huk huk… (T_T)

  13. dee says:

    tol tu anne..sekurang2nyer dia x meninggalkan wanita yg susah n senang bersama..malah turut sama menaikkan nama izzue….x mcm ader artis segera dulu masa susah dgn tunang da senang perrgghhh terus kutuk tunang dia pulak..hanya kerna nak bersama sosial escort popular….tapi ALLAH maha mengetahui ternyata org yg terbaik menunggu bekas tunangnyer….

  14. miss s says:

    xde kontroversi trs kawin..tahniah izzu..

  15. nadies ler says:

    Tahniah Awin & Izzue..hepi for you both..
    Kpd yg kutuk2 tu..ingat sket..korang ade kehidupan korang sndri yang xprfect.
    jaga kehidupan korang dulu..ok?peace yaw =)

  16. ss says:

    tahniah..semoga bahagia hingga ke syurga…

  17. Anonymous says:

    HEY IZZUE N NURIN,
    AQ CAYER IZZUE SYG KAT NURIN, MCM MNE AQ SYG KAT SESORUNK NI WALOPON DYE X CNTIK DI MATA SESAPE. TAPI TETAP MENARIK DI MATA AQ.

  18. Anonymous says:

    kan comel bertudung…sejuk mate memandang..ok la drp rambut karat tu..
    alhamdulillah..dh slmt pn korg kn..
    usia bkn ukuran..yg kita ukur keikhlasan seseorg..ht budinya..
    pade sesape yg sedey xdpt izu..xpe..jdoh korg Allah dh aturkan..cpt ngn lmbat je..hehe

  19. Keke says:

    Yang ni realiti ke drama ni? Kalau realiti rasa mcm nak nangis jeerrr huwaaaaaa

  20. Bedah Semput says:

    tahniah la..banyak pulak aku tengok lelaki kawen perempuan lebih berumur sekarang ni, kemarin aku baru je pergi kenduri kawan aku, terkejut besar aku tengk wife dia..da berumur 41 yang kawan aku ni pulak baru 23 ermm ni la dikatakan jodoh pape pun moga bhagia hinnga akhir hayat..AMIN!!

    • Anonymous says:

      uihhh biaq betoi ko bedah??salute la same mmbr ko tuh..dh jodoh die kn..
      ni br jdoh,ajal maut x knl usia

  21. nad says:

    oh.gila kachak izzue ni

  22. bedah jambu says:

    biasa2 jer bini dia…berhijab ker bini dia nie

  23. nurin adlina says:

    Tahniah Izzue dan awin.. xyh lar nk kutuk2.. jodoh ditangan Tuhan..
    ade sesuatu dlm dri awin yg tiada pada org lain dan ia membuatkan izzue setia..

    semoga kekal ke akhirnya.. InsyaAllah

  24. Roses says:

    Kacak mende..rambut x kemas langsung..serabut!!

  25. purple says:

    kita doakn yg baik2..nnt yg dtg pun semua yg baik2…semoga berbahagia dan kejal hgg ke akhirnyaaaa..cantikkan subjektif…perempuan yg paling cantik didunia ialah isteri..

  26. ....................... says:

    Semoga berbahagia n setia hingga ke hujung nyawa….

  27. Anonymous says:

    Brpe umur wife die eh? apepn congrats!

  28. mama rock says:

    biase nye kalau suami kacak..bini die mesti biase2 je..kalau isteri cantik pulak..suami nye biase2 jer…tuhan maha adil..x semua yg kacak dapat yg cantik..x semestinyer yg cantik dapat yg kacak..semua nye terletak pada hati..cantik dalaman..cntik la luaran nyer..rupa x janji kan kebahagiaan yg penting hati ikhlas..semoga bahagia hingga akhir hayat..amin….

  29. iris says:

    awin, u look more beautiful if u pakai hijab..nmpk ayu berbanding dgn u x pakai hijab.. :) neway, congrats!

  30. mizz says:

    yelah…yelah…doakan diorg bahagialah ni…
    mgkn ada cerita yg menarik antr mereka smpi akhirnyer bersatu…
    cm izzue ni ensem kott…hehe
    ok2…again doakan diaorg bahagia…
    *ikhlas ni…ikhlas…

  31. kaki gosip says:

    lebih cantik bila bertudung…sebab nampak ayu…kalau free hair mcm nyonya je..huu

  32. kaki gosip says:

    lebih cantik bila bertudung…sebab nampak ayu…kalau free hair mcm nyonya tua je aku tengok…semoga terus kekal bertudung..kan manis

  33. Remy says:

    gamb0 18<…….Izzue Islam dh mcm xsab0 jew…heee…sab0 dik n0n…sweet gitue~ btw c0ngrate! (setia hjung nyawa) kerana (sebenarnya saya isteri dia)

  34. Anonymous says:

    cute nya izzue ni…

  35. cikbunge says:

    Robek hatiku..sob sob sob.

  36. Lady Greyz says:

    Hidup ni mcm magnet..kalu kutub utara jmpe selatan, ada tarikan kan..ce kalu jmpe kutub yg sama, pasti akan menolak..camtu jgk jugak cas +ve dan -ve..so kena fahamilah ea kenape Tuhan temukan dorang ni..utk melengkapi satu sama lain..semuanya bersebab..so jgn la suke suki je kutuk org sbb kite sendiri tatau ape kelebihan yang ada pd isteri si izzue nie..lgpun kite sndiri pun tak perfect mne..nway, congratulations to both of u on your wedding =)

  37. kak chah says:

    kak chah macam biasa mmg tak kenal ramai artist..tapi kak chah nak ucap tahniah pada pasangan ni..sbb kawen tu sunnah..semoga bahagia insya Allah..

  38. landak says:

    ada juga yg boikot cite “sebenarnya saya isteri dia ” karang….
    ha ha ha….
    aku tetap layannn…..

  39. KIREI says:

    boleh tak kalau pengantin pompuan jgn duduk atas cmtu..apa salah duk bawah sama mcm org lain..duk belakang pengantin lelaki pn okey….mcm tak berapa nak sopan duk atas…org2 yg dh berumur duduk bawah….

  40. BUNKFACE NO.1 says:

    muka izzue tu relax jer, tak berdebar ke akad nikah ?? wife dia nampak muda plus cantik bila bertudung, tahniah smoga kekal hingga ke syurga, Amin

  41. Al says:

    congrats, yang penting dorang happy
    dan syok tgk muka 2 mempelai happy
    hope happy hingga ke akhir hayatt
    “Wang, usia dan wajah satu pakej, tetapi x semestinya pakej itu menjamin kebahagian”

  42. minah letoop says:

    seronok je muka dia masa kawen…huhu haha
    tahniah lah yek…

  43. Anonymous says:

    berapa umur izzue ngn wife izzue nih ye…?…selamat pengantin baru :)…

  44. cutie pie . says:

    congrats izzue . i mmg minat sgt kat u tapi i redha sbb semuanya ketentuan tuhan . alahh korang yang carut dia kat sini , bukan boleh dapat dia pun !! takyah nak marah sgt lah kat awin nurin tu . dia da kahwin , redha je ..

  45. anonymous says:

    Allah tu maha adil, tak semestinya orang hensem/cantik dpt sama dorang.

  46. miss chocolato says:

    cantik jugak awin ni biler pakai tudung.. semoga hubungan mereka kekal hingga ke akhir hayat… dan semoga cepat dapat baby… amin.. =)

  47. NETNEK says:

    tahniah to izzue n awin ..

    Mungkin ramai yang mengatakan izzue tak sepadan dengan awin tapi hakikatnya hanya izzue yang tahu mulianya hati awin yang bersusah payah menaikkan nama izzue…dari situ izzue dapat menilai bahawa walaupun dia boleh mendapatkan yang lebih cantik lebih cocok tapi hanya dia tahu keikhlasan cinta awin padanya…

    Salute pada izzue dan awin kerana anda membuktikan cinta bukan pada paras rupa tapi kesetiaan, faham memahami dan saling mempercayai ..

    Cinta sehingga hujung nyawa ….

  48. strawberry says:

    Pakai tudung nmpk comel skit n muder sikit….nmpk sepadan….

  49. Anonymous says:

    Mesti anak diaorg comel kan..cam diana danielle,mak dia bese2 je tp anak cantik jelita

  50. maya nurina yasmine says:

    sedap betul ko cakap ye minah jambu… cer tengok muka ko tu.

  51. rilek brother says:

    cantik tk semestinya baik, baik tk semestinya cantik..yg penting hati budi dia.
    Izzue lebih mengenalinya, dia pn tk kisah org ckap apa..berlambak org ensem tk semstinya pilih isteri yg cantik je.

  52. izzue fan says:

    Tahniah izzue…very hepi for both of u,,,,moga kekeal hingga hujung nyawa…. :)

  53. Lydia says:

    Apa le ko org ni…sabo laa..ko org carik jodo ko org..ikut cite rasa sndiri..yg sbok2 psl dia org psal ape.. ade ko bagi dia org ape2..hampeh kan.

  54. isteri sayang suami says:

    umur hanya angka.Rasulullah pun beristerikan perempuan yg berusia dr baginda.Yg penting ikhlas, janji tahu tanggungjawab sebagai suami dari yg berumur tapi perangai macam budak2..Saya pun husband muda 9 tahun,Alhamdulillah tak ada masalah,yg penting perkahwinan berlandaskan agama..

  55. cawan kesayangan ramai says:

    weih korang cite pasal ape ni weih.. byk dengki punye komen.. pusing2 kepala baca..huhu

  56. ily alya says:

    taniah izzue semoga istana yg dibina berkekalan.. :)

  57. lolalu says:

    stress gilerrr

  58. Azzera says:

    comeyy nya dua pasangan ni aku cup izzul islam . selamat pengantin baru .

  59. ikakyra junior says:

    moga abg izzue kekal ngan kak awin..
    moga dpt ank2 yg comey2..
    kak awin pun cute..
    mmg spadan ngn abg izzue..
    mmg trkilan gila bila dpt tau abg izzue nk kawin..
    sjk tengok SSID owg da mla mnat at abg..
    it okay arr..
    owg akn still mnat at abg smpai bila2..
    bila abg da tua owg reject ar abg..
    hahahahax..guwau je..
    semoga istana yang abang bina bersama kak awin akan berkekalan hingga akhir hayat..
    amiiiin…………………….
    Bubye ..
    assalamualaikum..

  60. izzue islam love me

  61. syafiqa says:

    handsome nye……….. macam boyfriend saye……..ini izzue islam..bf saye izul islam

  62. fiqa says:

    yg korang nie kutuk-kutuk izzue ni apsal..tak happy ke tengok izzue dah kahwin..walaupon saye nie cemburu..tapi saye tak berani nak kutuk-kutuk diaorang..biarlah dia…dia nak kahwin dengan halimah ke..dengan angelina jolly ke..dengan tiz zaqyah ke..korang apa kesah.. biarlah dia pilih jaln hidup dia sendiri..

  63. Anonymous says:

    semoga anak korang nanti comel-comel ye…izzue,awin korang hiraukan je komen-komen negatif too..saye tengok korang serasi je..sape yang komen negatif kat korang too,mata dye mamang juling…aq doakan yang terbaik untuk korang berdua..IZZUE AWIN..sweet giler…

  64. umai techik says:

    semoga anak korang nanti comel-comel ye…izzue,awin korang hiraukan je komen-komen negatif too..saye tengok korang serasi je..sape yang komen negatif kat korang too,mata dye mamang juling…aq doakan yang terbaik untuk korang berdua..IZZUE AWIN..sweet giler…

  65. ana yuda says:

    bodohhhh

  66. nur syuhada dluvers says:

    izzue islam memang cute gilerrr..awin,jage suami elok-elok ye…hiraukan je komen-komen negatif too…klo dah cinte x ikot umur pown x pe laa..muke x penting tapi hati itu pentingggg…saye sokong cakap isteri sayang suami tadiiii…izzue..awin…SWEET GILERRRR…

  67. budak baik says:

    alhamdulillah…selamat mendirikakn rumah tangga…diorang bt benda baik ni wey…
    x perlulah mempertikaikan jodoh yang telah ALLAH tentukan..apa hak anda..sedangkan anda juga manusia sama seperti mereka yang telah ditetapkan jodoh.. ketentuan ALLAH sentiasa tepat lah… selamat pengantin baru untuk mereka..semoga berbahagia!!

  68. jieei says:

    hufufuolskqsp hu4r8ir9irpkdw,pd kjiuiwqow

  69. […] (20 GAMBAR)Majlis Pernikahan Izzue Islam Dengan Awin Nurin (120) […]

  70. […] (20 GAMBAR)Majlis Pernikahan Izzue Islam Dengan Awin Nurin (121) […]

  71. azah says:

    izzue islam hensem giler…bini dier pown lawa gakk…aq masih student but aq cam nak jugak kat si izzue tuh…but die dah berpunyerr