Written by AbangNara | May 13th, 2013

Tersenyum Abang Nara melihat gambar keluarga bahagia Irma Hasmie ini. Memang sejuk mata memandang. Rasa terharu pun ada jugak melihatnya. Semoga kebahagiaan mereka berkekalan sehingga ke syurga.

redza syah irfhan

Pasti kehadiran Redza Syah Irfhan menambahkan lagi seri di dalam kehidupan Irma dan suaminya. Sekali pandang, Irfhan memang menyerupai wajah Irma. Yang penting, memang comel sangat-sangat.

redza syah irfhan

Lagi 18 keping gambar sekitar majlis kesyukuran Redza Syah Irfhan yang telah berlangsung Sabtu lepas dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar HarianIslam.
vanida imranP.S: Keajaiban Ronasutra telah pun menyerlahkan lagi kejelitaan Vanida Imran. Anda pun boleh memiliki wajah sempurna dengan mencuba Ronasutra. Untuk info lanjut, layari www.ronasutra.com.

redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to (20 GAMBAR)Majlis Kesyukuran Redza Syah Irfhan, Anak Sulung Irma Hasmie

  1. der says:

    bahagia tgk diorg.. =)

    0

    0
    • budak2 says:

      comel jer~~

      #suka2x

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        bertuah si irma ni hari2 dapat pekena si Redza punya… kalau minah jambu dapat si redza ni, mmg 3 hari 3 malam minah jambu peluk dan kissing mamat hensem ni… urghhhh bestnya,,,,, beruntunglah kau irma

        0

        0
        • berdasarkan fakta statistik says:

          biasa lah… baru dapat anak 1…tunggu lah tahun depan, dah start karaoke dah..

          0

          0
        • nasib says:

          bila tgk org lain senang je dpt baby.. terus sayu je hati ni..

          Ya Allah, kau berikanlah aku zuriat yg soleh dan solehah ya Allah. Tidak lupa juga berdoa setiap kali habis solat.

          comey anak dia, moga menjadi insan yang berguna

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak tau malu!!!

          0

          0
    • KAK CHAM KEMBALI says:

      ABG REDZA BILA NAK MASUK MINANG KAK CHAM

      0

      0
    • K.A.A says:

      seronok tgk family irma.. bahagia je.. untung anak dia..

      0

      0
  2. miss mong says:

    sejuk hati tgk family irma..cukp sempurna pada pandangan mata

    0

    0
  3. JEMAH says:

    IRMA MAKIN CANTEK .. SEMOGA SEMUANYE KEKAL HINGGA KE SYURGA ~

    0

    0
    • Glamer Gilerrr says:

      Betul kan… muka irma lain la… lebih cantik dr sblm kawin…. nape aku tgk berseri2 jer… Sejuk sgt tgk diaorg… Tumpang gembira :-)

      0

      0
      • yiazul_89@yahoo.com says:

        muka yang sdh gugur dosa2 kecil semasa melahirkan anak. berseri :D

        0

        0
  4. rima semie says:

    jelesnya….

    0

    0
  5. hijau kuning says:

    semoga sentiasa diberkati…amin~

    0

    0
  6. mak mentua says:

    cantiknyer irma …sejuk je tgk

    0

    0
  7. kakilala says:

    Ya Allah, kau panjangkan la jodoh mereka ini,berkati dan rahmatilah mereka..Aamiin

    0

    0
  8. Bukan Tasha Shila says:

    tudung Irma cantik!!

    0

    0
  9. ................. says:

    kak irma nampak berseri n cantik la pas bersalin…anak dia pn comeiiiiinya….dlm ramai2 retis..aku hanya suka sgt tengok pasangan ni…

    0

    0
  10. Pilih kasih says:

    dulu aku langsung x suka ngan irma ni…tpi pas dia berhijab aku sgt suka kt dia..lebih2 bila dia dpt jodoh ngan si redza ni…lagi aku suka…harap2 jodoh dia org panjang hingga hingga hujung nyawa…aminnn…..

    0

    0
  11. Pelik says:

    jujur aku cakap…aku tengok irma dh makin cantik pulak….

    0

    0
  12. me says:

    alhamdullillah.. bergenang air mata kegembiraan saya melihat kebahagiaan keluarga ini… Semoga saling membimbing dan Irfhan menjadi anak yang soleh aminn.

    0

    0
  13. cleopatra says:

    senyum je bila tenguk diorang…bahgia terasa.. :)

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bila tengok pic dia org ni…mcm rasa bahagia jer…

    0

    0
  15. nak laki mcm irma nye laki says:

    aku tgk irma bebiasa je..cantik mcm biasa..tp husband die tuh, asal sweet n handsome sgt..untung irma.

    0

    0
  16. peminat irma says:

    mohon gambar yang tergantung dekat dinding tu diturunkan…

    anyway suka sangat tgok famili kecil ni.. bahagia.. alhamdulillah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ada apa dengan gambar?

      0

      0
    • Anonymous says:

      kenapa dgn gamba?

      0

      0
      • peminat irma says:

        Dalam sebuah hadith yang di riwayatkan oleh Imam Bukhari bahawasanya Nabi saw bersabda yang bermaksud: “Sungguhnya para malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang ada didalamnya gambar, patung, anjing dan orang yang junub.”
        Malaikat yang dimaksudkan dalam hadith ini ialah malaikat rahmat. Manakala yang dimaksudkan dengan gambar pula ialah gambar makhluk bernyawa. Dan larangan yang terdapat dalam hadith ini ialah bukan semata-mata gambar makhluk bernyawa tetapi yang dilarang ialah gambar yang di gantung pada dinding seperti gambar bersanding, menerima ijazah dan sebagainya sekali pun gambar keluarga.
        Oleh itu gambar-gambar makhluk bernyawa seperti gambar manusia dan haiwan yang tidak digantung pada dinding didalam rumah seperti gambar yang disimpan didalam album atau didalam komputer tidaklah menjadi kesalahan.

        Ada pun gambar-gambar yang bukan bernyawa seperti gambar kereta, motosikal, gunung ganang, laut, penyapu lidi, penapis santan atau seumpamanya tidaklah haram di jadikan perhiasan pada dinding-dinding rumah.
        Wallahua’lam ( Rujukan Kitab Rawa’iul Bayaan Juz 1 )

        0

        0
    • peminat irma says:

      [2:09:11 PM] .::Watie::.: Dalam sebuah hadith yang di riwayatkan oleh Imam Bukhari bahawasanya Nabi saw bersabda yang bermaksud: “Sungguhnya para malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang ada didalamnya gambar, patung, anjing dan orang yang junub.”
      Malaikat yang dimaksudkan dalam hadith ini ialah malaikat rahmat. Manakala yang dimaksudkan dengan gambar pula ialah gambar makhluk bernyawa. Dan larangan yang terdapat dalam hadith ini ialah bukan semata-mata gambar makhluk bernyawa tetapi yang dilarang ialah gambar yang di gantung pada dinding seperti gambar bersanding, menerima ijazah dan sebagainya sekali pun gambar keluarga.
      Oleh itu gambar-gambar makhluk bernyawa seperti gambar manusia dan haiwan yang tidak digantung pada dinding didalam rumah seperti gambar yang disimpan didalam album atau didalam komputer tidaklah menjadi kesalahan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        setazah suka bergosip dh kuar dgn hadis copy paste yg terbaru!! hebat!! dunia akhir zaman…..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Anon, apa yang peminat irma tulis tu adalah hadith shahih… samada kat ruang gossip ke ruang politik ke… apa salahnya berpesan pesan kepada kebaikan?

          0

          0
  17. namaanakkusafiiya says:

    satu-satunya yang berada dalam doa dan kata-kata yg baik…this is rare… lagi satu aku suka amy mastura la..tp time tu abe nara blom aktif, so tak se famous irma’s time

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Bila kita ingin berubah menjadi lebih baik, allah akan dekatkan kita dengan orang orang yg lebih baik.

    0

    0
  19. cinta says:

    anak irma comeyyyyyy sgt2!! tapi saye rase, yang tengok post ni sebenornye bukan nak sgt tgok gambo irma n baby dia…tapi nak skodeng redza kannnn~~ hihihi *kidding la!* (n_n)v

    0

    0
  20. maria tunku sabri junior says:

    auww….. taste sgt laki dia ni…… hensem dan memang xkeluar rumah aku kalau dpt dia ni……

    0

    0
  21. zaza says:

    berseri sunguh muka irma ni…sejuk je memandang..

    0

    0
  22. loli says:

    nmpk tenang je air muke irma n hubby

    0

    0
  23. qrystina says:

    alhamdulillah..bahagia tgk keluarga nie,tringin nk jd mcm keluarga ni..

    0

    0
  24. Nur says:

    Sebab tu kita jgn cepat caci maki orang…dulu irma pun x tutup aurat, pakai skirt pendek, berpeluk ngan lelaki tapi bila Allah dah buka hati dia utk berubah Alhamdulillah indah segalanya…malah mungkin lebih baik dari orang yg sibuk mengata orang lain…kita bersangka baik dengan semua orang dan doakan yang lain2 pun akan dapat hidayah macam irma….Tahniah irma moga jodoh, kebahagiaan dan keredhaanNya bekekalan hingga ke syurga.. Amin

    0

    0
  25. zuanzuan says:

    hye….anak si irma nie bukan ke lelaki!…..nape ada anak patung @ anak beruang…hadoi …..melentur buluh biar dari rebungnye yek….hati2 nanti anak jadi…..tutututut….lembut2…melengang2 nt

    0

    0
  26. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    apesal kembang sangat idong anak u tu irma? idong u n idong suami u mancong idong anak u pulak yg tk mancong…minah jambu kn dh suroh irma tarek sikit idong baby tu pelan2 sampai idong baby tu nanti pelan2 mancong….usaha la sikittttttt….!! kesian baby tu tau !!

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      tapi minah jambu puji ngan irma dia cantek puteh tinggi cute…semoga bahgia selama nye

      0

      0
  27. ayungbella says:

    sejuk hati tgk kak irma yg cantik nie

    0

    0
  28. irma membosankan says:

    bosan tul cter dia ni… NEXT !!!!

    0

    0
  29. semek says:

    lambang kebahagiaan..syukur alhamdulillah.

    0

    0
  30. pelangi cantik says:

    bahagia nya laaaaa… jeles aku. T_T

    0

    0
  31. kiah kukus says:

    LEBIH SUKA TGOK IRMA DARI fasha ……

    0

    0
  32. neelopi says:

    alahaii hensem nye suami diaa..klu ak dpt laki cmni,7 thun x kuar bilik pn xpe!!

    0

    0