Written by serenity | February 14th, 2012

Anugerah Grammy ini lebih kurang seperti Anugerah Industri Muzik (AIM) di Malaysia, cuma ianya bertaraf antarabangsa dan kalau tak silap AIM juga diinspirasikan dari anugerah ini. Majlis yang terbaru in ialah yang ke-54 dan telah menyaksikan kemenangan signifikan oleh Adele dan Foo Fighters.

Photobucket
Taylor Swift
Apa kata kita layan gambar-gambar dari upacara ketibaan Red Carpet majlis ini malam 12 Februari lepas. Lagi 19 keping gambar selepas jump.

***
Tip-tip dari Syafinas Selamat untuk UJIBAKAT TERBUKA KOIR KEBANGSAAN 2012 yang akan berlangsung pada 25 Februari 2012, bermula jam 9.00 pagi – 1.00 petang bertempat di Tingkat 23, Bangunan MAS, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.

Maklumat lanjut boleh menghubungi Cik Doria Victoria di talian 03-2052 3648/3724/3696/3703. Sila tonton video ini untuk persiapan anda! Jumpa Anda Di Sana!…:)

PhotobucketKaty Perry

Photobucket
Adele


Photobucket
Gwyneth Paltrow

Photobucket
Kelly Rowland

Photobucket
Jane Seymour

Photobucket
Rihanna

Photobucket
Fergie

Photobucket
Lady Antebellum

Photobucket
Maroon5

Photobucket
Diana Ross

Photobucket
Alicia Keys

Photobucket
Foo Fighters

Photobucket
Snooki

Photobucket
Paris Hilton

Photobucket
Neil Patrick Harris dan pasangan

Photobucket
Carrie Underwood

Photobucket
Kelly Osbourne

76 responses to (20 GAMBAR)Artis Terkenal Di Upacara Ketibaan Red Carpet, Anugerah Grammy Ke-54

  1. pearl_eye says:

    gorgeous!! cuba m”sia artis pakai cantik2 cmnie..;p yey first!!!

    0

    0
  2. aku pakai fesyen sopan jer.... says:

    paling tak boleh blah si Neil Patrick Harris ler. Eiii…geli mak!! Paling handsome si Adam Lavigne (frontman Maroon 5). Paling cun & sopan dalam gambar ni Carrie Underwood.

    0

    0
  3. bunga melur says:

    awat rihanna lain macam je tengok =.= kurus sangat..ke memg badan dia gitu..fergie baik tak yah pakai kain lace tu. =.=

    0

    0
  4. sumpahan kum kum says:

    Neil Patrick Harris dan pasangan??
    gila ahhhh… dia xpernah try yg perempuan ni.. dh try mesti nk cari isteri :))

    0

    0
  5. zaza says:

    ALMOST LEBIH SOPAN DRPD ARTIS MALAYSIA YG TERMUNTAH SUSU…NAK TUNJUK KAKI YG X BRAPA NK KACHAK..KANNN..

    0

    0
  6. ain says:

    itu pasangan tu couple ke?

    0

    0
  7. *() says:

    adele punya baju lg sopan dari artis malaysia

    0

    0
  8. rooney macaroni says:

    nape aku rasa pakaian dorang lagi sopan dari artis malaysia???? hurmmmm

    0

    0
  9. mr.huhu says:

    Cube tengok baju si Adele tu,sopan+simple jer
    xmcm sesetengah artis M’sia yg baju tdedah sane,dedah sini time red carpet!haha
    *LoveAdele4ever

    0

    0
  10. akulerr says:

    katy pery cantek!!!!!

    0

    0
    • Mishca Bartong says:

      tak gemor aku katy perry. kalau pi award show mesti nak kaler rambut dia sepesen dengan baju. ritu hijau, pastu pink…rosak rambut tawww

      0

      0
  11. doongdoong says:

    aduhai, pakaian artis hollywood lagi sopan dari artis Malaysia. apa kes?
    ooh lupa pula. kat sana musim sejuk kot. kat Malaysia kan panas. mestilah kena dedah sana sini. fesyen berkemban..
    mostly artis Malaysia fesyen je lebih,menang award tak pon

    0

    0
  12. win says:

    neil patrick harris tu gay..

    0

    0
  13. scorpioncat says:

    artis mane gamaknyer berani tiru fesyen fergie? hahahaha….

    0

    0
  14. taksukepashasendat says:

    baju tylor swift,adele,katy perry,diana ross,Carrie Underwood lagi sopan dari baju miera liyana,pasha sendat,loofak kalo attend majlis. ntah pape…

    0

    0
  15. neelopakbajethot says:

    agak2 neelopak n pasha malu x tengok pakaian artis luar negara lg sopan dari baju yg diorg selalu pakai??

    0

    0
  16. cik kenit says:

    adam lavine ni cik kenit bknan tul laaaaaaaaa…..kacak tul la

    0

    0
  17. taksukepashasendat says:

    scorpioncat : miera liyana mst berani tiru. x caya bg la peluang kt die sekali,mst die pakai punye.

    0

    0
  18. meeeee says:

    sooki pnye bju ngn neelofa, i must say, neelofa lgi ketat n seksi…
    carrie underwood, i love u, but bju dia tu blkg terdedah, but fasha’s dress lgi seksi dri dia CU tu….
    dorg more cover that the m’sian artist kat ats red carpet…

    0

    0
  19. what the? says:

    mesti nak tunjuk pinggang kan? stereotaip, artis malaysia pon nak tiru gaya ni .. minah2 dalam facebook pon nak gaya cenggini .. failed la ..

    0

    0
  20. nadia says:

    ske bju katy perry..kne dgn gaya rmbut nye =)

    0

    0
  21. hihi says:

    fergie tuh apehal?hahahhaahah

    0

    0
  22. crabzz says:

    kalo artis malaysia sume nk pakai skirt pendek2 ats lutut..huhuhu

    0

    0
  23. tenuk says:

    caya lahh…. artis melayu lg sexy daripd artis kapir.. meleisia bullehhh!

    0

    0
    • adlina says:

      haha nokkkss.. org malaysia kita mmg camtuh nokkkss… org luar buat , kita pon nak buat.. TAPI , kita punya lagi HOT HOT MELETOPPPSSSSSS tau !
      lagi updated gitu.. kononnye ler… hakikatnya… mcm haramJ ! go malaysia go !

      0

      0
  24. meeradriana says:

    artis malaysia menang ar mcm ni kalau bab sexy..hehehe
    pasni leh ar tgk artis² tiru barju dorg ni ek..

    0

    0
  25. honey says:

    baju Adele simple, cantik & sopan….

    i likeeeeee ;)

    0

    0
  26. aida kebabomm says:

    fergie tu kalau nk pki pakaian dlm mcm tu x yah pki baju renda tu… x pun x yah pki baju dlm tu…pki je baju renda…

    yang lain2 tu memang sopan… fasha tgk kompom sendhu… artis2 y dh tua tu pasai nk naik nm pki jugak baju dedah2 tanpa iron dulu kulit tu…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Adele artis femes pn thu pkai pkaian sopan … retis mlysia yg x popular mna pn pkai bju berkembam … Adele tu kafir tp retis Mlysia yg beragama siap pkai bju berkembang pi mjls2 awards … nnti mjlis ABPBH ,, kita sma2 lah tgk pkaian arts Mlysia yg xckup kain ,…

    0

    0
  28. nisa says:

    Assalamualaikum kepada Abang Nara.tujuan saya komen di sini.bukanlah nak mengutuk/menyindir mana2 selebriti di atas. saya cuma tertanya-tanya Abang Nara tak rasa berdosa ke mengumpat dengan cara yang sebegini.tak rasa berdosa ke menjadi sebahagian dari orang yang mengfitnah. dan tak rasa berdosa ke merasa rezeki yang tak halal ini (dengan memakan daging saudara sendiri).

    anda ini sudahlah bakal menjadi bapa. orang tua-tua kata. kalau isteri mengandung,bukan badan isteri sahaja yang kena jaga. tapi badan si suami juga kena jaga.kerana benih di dalam perut isteri itu juga darah daging anda sendiri.

    teringat cerita orang2 tua kampung. suatu ketika dulu terdapat sepasang suami isteri bakal mendapat anak.dan isteri tengah sarat mengandung. si suami pula pada suatu ketika tidak sengaja telah membunuh haiwan. kejahatan sedikit itu akhirnya memberi keburukan kepada isteri dan tidak perlulah saya nyatakan disini apa akibat nya terhadap mereka.cukup setakat mengatakan mereka menerima akibat buruk. mungkin ini dongeng saya tidak pasti tapi dari cerita ini kita ambil pengajaran.sebab perempuan mengandung ada banyak pantang larangnya.

    mungkinlah bagi anda.ini memang sudah menjadi lumrah kerja bagi seorang wartawan/ blogger gosip untuk mengorek cerita-cerita artis. tapi nawaitu patutnya di betulkan dahulu. kalau bukan sekarang anda berubah.Berubah lah secara perlahan2. banyak buruk dari baiknya.Saya cadangkan dengan mengurangkan gosip (mengumpat) dan cuba beralih kepada benda lain secara perlahan-lahan yang juga menguntungkan seperti ini. contohnya blog anda yang lain amazingnara yang informative.blog gosip ini hanya menjadi medium untuk org ramai menambah dosa.

    saya hanya mendoakan yang terbaik untuk abg nara dan keluarga dan mana2 pihak di atas. yang baik datang dari Allah s.w.t dan yang buruk datang dari saya sendiri.

    0

    0
    • petani says:

      saya SETUJU dgn nisa….sebenarnya Abg Nara lah penggalak fitnah serta kutuk mengutuk….org yang mengalakkan fitnah, hukumnya….(tanyalah ustaz).

      0

      0
    • liya says:

      bertaubatlah wahai nara oiii

      0

      0
    • Clip kertas says:

      dik nisa,,, trima kasih byk larr tegur Abg nara cam gitu,,
      sbnrnya, saya bkn x setuju @ setuju ngan statement adik nisa yer…
      maaf larrr saya mnjawab statement ni dik nisa n xde niat nak pertikai kn statement yg dik nisa tulis nie..
      bkn ape dik nisa yerr.. mengumpat adalah mggunakan mulut dan mggunakn lidah utk berkata-kata. tp cara ini menaip kan…
      part mane yg di umpat dik nisa? yg memberi komen pun dah diberitahu.. SILA BERKOMEN DGN BERHEMAH…. so, pgkomen lar yg kene berkhemah dik,,
      saya pun percaya dgn hukum Allah.. klu kite xmo trlibat dgn dosa kerana mgumpat, xyah bkak lgsung blog artis yer dik nisa,,,
      skolah abis dulu, n saya doakn dik nisa berjaya dlm pmbelajaran k…
      pasni xyah dok masuk blog artis2 lg yer dik nisa…
      apa2 pun saya mintak maaf sbb ‘myebuk’ mmbalas statement dik nisa ni… k..
      yg burok dtg dr kite hamba-Nya n yg baik semuanye dr Allah s.w.t

      0

      0
  29. tukang ajar budak says:

    neil patrick harris dan pasangan..dia gay ker? pasangan dia tuh mmg gay partner dia ker? ke nara letak mcm tuh sebab tak tahu nama mamat tuh, sebab mamat tuh berlakon best giler..sape2 yg layan ‘how i meet your mother’ mmg kenal mamat ni, watak dia nama barney stinson..serius best dia berlakon…

    0

    0
    • Norma Jean says:

      I think you should google first about Neil Patrick Harris. He is gay, and David Burtka is his ‘partner’.

      0

      0
    • HIMYM fan says:

      dia memang gay lah. dan dia dapat part dalam HIMYM pun sebab dia pandai buat gaya lelaki “straight”. lagipun David Burka tu yg agak “apon”, dia “macho” sikit.

      0

      0
  30. ck slmh says:

    Paris Hilton pon dah tau tutup aurat sikit.
    haha..

    0

    0
  31. Rina Irama says:

    Fesyen artis baratsimple jer dlm penggunaan fabrik baju…Plain and x byk detailing mcm baju2 artis kat Malaysia Ni..serabut…semua corak and kerawang-kerawang wat semak baju nak bubuh..x nampak kelas..dah la terdedah sana-terdedah sini..x de ciri2 kemelayuan…Simple & Classy itulah fashion Hollywood yang harus kita jadikan panduan..majulah fesyen utk tanah air

    0

    0
    • r u serious! says:

      tau xpe!fesyen fabrik nk mengerlib je.xble nk simple2.maklumlah, sekor2 pn taste cm drag g2..pastu x dgn x malunye amek design org..inspired kunun..klu da 98% sme inspired ke bendenye…haih..bdoh gile designer yg cenggitu…

      0

      0
      • mak esah cucuk jarum says:

        mak setuju amat!! fesyen dah rupa drag queen… tampal bunga berkuntum2, ala mak kiah 80an.. tolanglah..

        0

        0
  32. mak esah cucuk jarum says:

    sokong 100%.. fesyen dah rupa drag queen pon rmai lg retis nk pkai baju designer ni.. bunga tampal ala2 cik kiah 80 an.. tolonglah…

    0

    0
  33. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu lebih suka tengok si diana ross walau pn dia tua tapi awet muda maseh leh pakai lagi he he …………

    0

    0
  34. Rayy says:

    ada sesetengah bju dorg lg sopan dri artis Malaysia, xpyh tnjuk2 peha. sy rsa yg seksi2 sngt tu xpyh la tnjukkan, bkn apa tkot artis Malaysia tiru pulak nnti..

    0

    0
  35. suka suki says:

    sume huduhhhh!!

    0

    0
  36. miera says:

    baju gwyneth paltrow tu sopan lagi dari baju miera liyana yang kontroversi tu kan? hadoiyai. baju baju ni kainnya mahal, artis malaysia mampu bayar sikit je. eh bayar ke? bukan pinjam/taja ke?
    pastu nape rasa gambar ni copy dari yahoo news eh?
    abang nara ni lepas baby lahir pon sempat je update gosip. ok la tu, beli susu pampers pakai duit nuffnang je, takyah susah2 keje kan?
    setuju dengan nisa. berubahlah sikit2. memang kalau abang nara takbuat/takpost kat blog, blogger lain akan post. dah tu nak masuk neraka sama2 ke?
    whatever pun, kita doa abang nara sekeluarga sihat selalu, baby pon same. kitorang takde masalah nak doa yang baik2 untuk abang nara. tapi artis yang teraniaya dengan post2 abang nara ni boleh doakan yang sebaliknya kan?
    wallahualam.

    0

    0
  37. aku perasan says:

    eh! kasut rihanna n alicia keys sma la…..ehek,ehek,ehek…….

    0

    0
  38. Clip kertas says:

    makk aiii… yg seksi jgn ckp arr..
    tp, yg fesyen labuh kalah artis MALAYSIA kn..kn..??
    cer tgk red AJL sblm nie, pkai skirt cam x cukup kain.. yg mat saleh plak labuh menjalar……..
    per kes!!!

    0

    0
  39. Clip kertas says:

    pe sal x kuar komen aku nie!!

    0

    0
  40. chix says:

    muke mat salleh mmg dah cun, cantek….bg diorg, x pyh pkai sexy2 pon takpe, sebab features dah cantek, pakai ape pon cantek….tayang muke/rupe pon jadi la…..artis Melayu, muke asia, features x cam mat salleh, so xde asset yg cun nak ditayangkan kat lelaki…..so tayang ler body….so, being sexy is the only asset….

    0

    0
  41. mak jemah says:

    sopan nye katy perry . . kalah artis malaysia . . fergi pom cun . .

    0

    0
  42. Wow, this post is fastidious, my younger sister is
    analyzing such things, therefore I am going to
    convey her.

    0

    0