Written by AbangNara | August 25th, 2013

Setelah dilanda kemelut dan kontroversi, akhirnya filem Tanda Putera bakal menemui penonton di pawagam bermula 29 Ogos ini. Seperti yang Abang Nara maklumkan sebelum ini, Abang Nara sudah pun menonton filem ini dan mengakui ini adalah satu filem terbaik yang pernah Abang Nara tonton.

filem tanda putera

Kalau anda mahu mengetahui lebih lanjut tentang sejarah Malaysia, pastikan anda pergi menonton filem ini. Jangan lupa untuk mengkagumi kehebatan Tun Dr Ismail yang banyak membantu membangunkan Malaysia walaupun dalam tempoh masa yang singkat. Memang beliau hebat orangnya.
filem tanda putera

Beberapa lagi gambar sekitar majlis tayangan filem Tanda Putera dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Ryaniez Moments Photography.

filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera
filem tanda putera

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to (20 GAMBAR)Sekitar Majlis Tayangan Filem Tanda Putera, Di Pawagam 29 Ogos Ini

  1. minah suka oreo says:

    yeay first…

    0

    0
    • Suka One Direction says:

      dari tengok film yg bosan ni lebih baik kita dengar lagu one direction, famous lagi dari filem sampah mcm ni, boringggggggg nyyaaaaaaaaaaaaaaaaaa, atleast One Direction semua handsome. support One Direction, love british boyband

      0

      0
      • Suka One Direction says:

        geramnya aku. kenapa komen kena dislike. hey guys..korang tak kenal ke One Direction..dorang paling famous, setakat cerita bodoh filem pelakon hitam karat tak payah lah. dunia dah moden. zaman sekarang semua orang suka One Direction, long live One Direction

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh

          0

          0
        • malang tinggal di Malaysia says:

          malang sungguh duduk kat Malaysia..segalanya tak boleh, betul2 jelous dengan negara2 maju…kenapa dorang maju, dikenali ramai, berjaya dalam segala bidang, kenapa kita Malaysia tak boleh jadi seperti tuh, sebaliknya semakin ramai org bangla, indon, nepal masuk negara kita, SEDIHNYA

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          so you ingat you tu pandai sangat lah. hanya orang bodoh sahaja yang layan gosip, ok before you bash aku…i nak bagi tahu tahu sumethin yang One Direction pun tak kuasa nak jejak kaki kat Malaysei..orangnya semua bodoh suka melayan gosip

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kamu ni bkn org Malaysia or melayu ke?

          0

          0
        • anti org meroyan says:

          kalau dah x layan gosip artis malaysia buat ape komen sini..pegi la blog gosip omputih ko tuh…meroyan x kena tempat..SEDIH!

          0

          0
        • abc says:

          Orang lain pun suka jugak tapi takde la sampai fanatic macam ko yang lupa diri lupa asal usul menggelabah sangat dengan one direction tu. Cakap pun bahasa melayu, menggedik acah omputih sangat

          0

          0
        • MAK JEMMAH THE RETURN says:

          OD gay pun minat.. sah LGBT ni.. hahah

          0

          0
        • Mirai Suenaga says:

          How do five gays walking?






          In one direction.

          0

          0
        • Blerghh says:

          I am living in the same city as One Direction (to hell) pun tak sebodoh macam awak nie.

          0

          0
      • alizul says:

        british wanabe cirit mana pulak sesat kat blog malaysia nie….

        0

        0
        • Suka One Direction says:

          have you ever seen One Direction??? they are real. yg wannabe tu youuu..mengada gada. i ada dengar yang Malaysian suka beraya di UK, why not you guys beraya di kampung u aja. kenapa datang UK, so now siapa yg WANABBE, of course lah malay yg tidak sedar diri perasan orang putih itu

          0

          0
        • Suka One Direction says:

          so weird. why orang kat sini tak suka One Direction.?? tidak ada satu pun orang yang like komen i. tahukah anda One Direction tu artis yang paling famous di dunia, come and check out One Direction’s Video, jika my comment still ada dislike, that means blog ni semua mak cik

          0

          0
        • Olga says:

          Cantiknya Linda Hashim tu!
          untong Beto dpt c Linda tu!

          0

          0
      • Mashi says:

        suka one direction: rasa nye semua pun kenal one direction tu sape and ramai kipas susah mati 1Direction. byk dah keluar lagu dorang ni.. tapi tak de lah kipas susah mati macam you ni, sampai nak mengutuk movie ni. adoi..

        0

        0
    • Suka One Direction says:

      support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband

      0

      0
      • Anonymous says:

        bangang..!!!

        0

        0
      • Suka One Direction says:

        support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband support One Direction British Boyband

        0

        0
        • merdeka says:

          hello. one direction kenai sgt ke hg tue, hehe. pleaselah, dont under estimate boleh tak? why not support filem2 malaysia sikit. aku pon layan juga one direction feberet hang tue. peace-no-war

          0

          0
        • Blerghh says:

          You are as stupid as they come and we know stupid as stupid does. One Direction to hell more like. Jog on!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Olga beego beto beto bentokan senang asal boleh aja laki lina hashim beto

        0

        0
      • Whiteboardmarkermerah says:

        1D sux. Accept the very fact that their videos are as homo as f* and are only to attract attentions of immature teens like YOU. British pop isn’t like what it was in the 90s anymore. Way too many autotune and hardly any good songs. Don’t even make me start on the idiocy of the lyrics.

        Not gonna talk more because I believe this is a Malaysian based gossip blog. Not a UK based. Go read Perez Hilton or ohnoyoudidnt or something if you’re desperate for 1D’s gossip. Not here, nuh-uh.

        0

        0
      • STUPIDO ONEDIRECTION says:

        MCM HAREMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

        0

        0
      • jenuh aku says:

        dik, ko salah tempat la, kteorg sume sini layan gosip melayu je, tak overdose pn panatiknya berbanding adik, kteorg nak sokong industri tempatan. kalau minat sangat kat 1 direction tu g la blog omputih. kiteorg tak paham & tak layan lagu2 1 direction. kau minat bagai nak pitam tu, 1 direction tu kenal kau ke? ada ke bg kau kene bg award peminat paling panatik?! semuaa kepalsuan duniawi!

        0

        0
      • lily says:

        Awk minat sgt 1d n british pg la dok sana. Jgn cr makan.. jgn tgl di malaysia.. shame on u..

        Btw..1D tu pun belum tentu lg kenal awk..

        0

        0
      • sal says:

        Hello.. Org lain pun support one direction tu but still support our true movie… Klu u x support something, jangan la tunjukkan sangat… Rakyat malaysia ni ramai yg patriotik walaupun ada yg married dgn mat salleh mcm one direction. Watch your mouth la klu minat one direction tu pun… Semua org kenal one direction. Persoalannya, ONE DIRECTION BRITISH BOYBAND tu, kenal ke uuuuuuu…

        0

        0
  2. Ritu vs Aya says:

    Faezah Elai kalau belajar ngan Memey camana nak kurus dan slim mcm bujang dulu, kan bagus. Ini mengembang mcm anak 3. Macam Fasha Sandha ler. Masa bujang siap bercoli kat Bali, baju silang2 tali merah masa pelancaran majalah Lisa, berkemban2 bagai, sekarang…amek kau. Kembang sebesen. Dah kembang sebesen baru sopan sikit. Alhamdulillah ler, ada gak hikmahnya badan diorang mengembang ni

    0

    0
    • noni says:

      Perlu ke blajar slim dr memey??? Mcm la xde org lain yg lagi cantik……

      0

      0
    • naddy says:

      er..aku rasa marion caunter lagi hot kot? lps brnk lg cntik berbanding dia ank dara dlu =P

      0

      0
    • Sad But True says:

      badan fasha sandha dah cantik..kalau kurus kering bukan cantik pun, kau tu kot yg suka cari gaduh spt nickname kau “Ritu vs Aya”

      0

      0
  3. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    memey pon ada ! helo memey u tak payah lah berlakonnn biar laki u norman aje yg cari nafkah untok u n anak2 u stay kt rumah aje jaga makan minom laki n anak2 …ape peranan yg pengarah nk kasi u ??????? tkan peranan baik2 aje yg nk kasi u melakon kn ! jadi lebih baik dudok rumah aje lahhhh…

    0

    0
  4. semangat patriotik says:

    korg patut tonton cite ney dri tonton filem david teo yg tah ape tuh…mmg sedey kot tanda putera ney…

    0

    0
  5. Dhuha Steffa says:

    Syukur…Kan cantik, anggun dan tampan bila semua berpakaian sopan dan tertutup. Tak perlu dedah2 lagi menawan,kan? Sedang dan lapang aje mata memandang.

    0

    0
  6. mencelah says:

    haa..nk tonton cite ni jgn lupe pakai songkok ye u’olss…haha..mcm2 malaysia ni

    0

    0
  7. Suka One Direction says:

    trust me. this film tak akan berjaya. kutipannya akan dapat sedekit. jangan meroyan if film you tidak berjaya di internasional. kalau mahu berjaya film sejarah buat macam film Pearl Habour

    0

    0
    • whiteboardmarkermerah says:

      I have no idea what you’re doing here but you sure do make yourself look like a really big imbecile.

      0

      0
    • anak pAk Din says:

      asal la die ni macam haram jer pagai nyer…. semak je… !!!

      0

      0
    • TO SUKEONEDIRECTIONA says:

      I BELIEVE THAT…SOMETHING GOES WRONG IN UR HEAD..
      TALK RUBISH..
      IF U DONT LIKE M’SIAN MOVIE..DONT TALK MUCH..
      BIKIN MALU MAK BAPAK JE…
      AGUNG2 KAN NEGARA LUA…

      0

      0
      • MACAI says:

        baik la drpd ko yang bongok+poyo tgk cite putar alam SO HAI mi BABI tu..kah3

        BIKIN MALU MAK BAPAK KO JERRRR..hakkkkkk tuihhhhh!!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      one direction tu grup gay tu kan?

      0

      0
    • nien says:

      seems like u didnt learn world history. pearl harbor twisted the real truth. so u r suggesting the producer to twist malaysia’s history? u r such a scumbag malaysian.

      0

      0
  8. syosyo says:

    film ni hnya akan dihargai oleh sape yg tau mghargai sjarah negara sje..k’mon la..bg la pluang kpd local film..at least pngarah kita de usaha nk buka mta msyarakat supaya sedar akn sjarah negara kita ni..tp ssh la nk cri pngarah yg sllu korek nk wt cite unsur patriotik, asik muka yg sma je..balik2 film mlaysia psal mat rempit brebut awek, gengster pelat cina, tak pun saka antu..and then ckp, ‘sokonglah filem tempatan’..whatthe…??? org film wat film ats dsar keuntungan semata2, tak membina lgsg! thts y generasi skrg bnyak yg tak tau, lupa psal pjuangan pmimpin dulu..sedeh aa..

    *gosip2 jugak, tahun ni malaysia merdeka kali brapa pun kena amik tau jugakk*

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Knp shah reza tak kahwin2. Gay ke

    0

    0
  10. awin says:

    dah tonton filem ni….walaupun ada kekurangan, tapi jalan cerita sangat menarik. bagus ditonton untuk tambah ilmu sejarah kita.

    0

    0
  11. Atilia says:

    dah lama nak tengok cerita ini. xsabar!. cerita sejarah Malaysia perlu diluaskan lagi.

    0

    0
  12. Prince Noob says:

    rasa2 boleh jualan tiket boleh cecah rm500k tak?

    0

    0
  13. TENGAH TEPI says:

    walaupun nnt mgkn kutipan tidak selaju filem ntahaperntah yg laku giler sgt tu….tapi aku yakin filem ni akan dapat byk award sbb kualitinya..dan akan jadi bahan sejarah negara kita rujukan untuk generasi akan datang..

    0

    0
  14. nanu says:

    nyampessss zed zaidi. rase nak bagi kasut jee

    0

    0
  15. nok gebuzzz says:

    nak tgk cite ni…………MERDEKA!!!

    0

    0
  16. sal says:

    Hello.. Org lain pun support one direction tu but still support our true movie… Klu u x support something, jangan la tunjukkan sangat… Rakyat malaysia ni ramai yg patriotik walaupun ada yg married dgn mat salleh mcm one direction. Watch your mouth la klu minat one direction tu pun… Semua org kenal one direction. Persoalannya, ONE DIRECTION BRITISH BOYBAND tu, kenal ke uuuuuuu…

    0

    0
  17. MACAIIIIIIII... says:

    patutla sikit jerrrr seat… mungkin SHUHAIMI BABUN DAN BALACI2 NYA yang pegi tgk..SYOK SENDIRI LA TEWWWWWWW….AWWW! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

    PEGI JALAN LA!!! PTUIHHHH!!

    0

    0
  18. FUCK DA POLICE says:

    BANYAK SANGAT MACAI BN KAT SINI.. KORANG SUME TGK DAH KE TANDAS PUTERA TU?CAKAP BUKAN MAIN LAGI? BERAPA KOTAK TISU KORANG BAWAK ARR?? UMNO ADA SPONSOR TISU TAK? SEDIH SANGATLAH KONON, SEMANGAT PATRIOTIK KORANG PUN NAIK MENCANAK KE LEPAS TENGOK FILEM NI?

    ABANG BEAUTIFOOL NARA, DAH TENGOK KE FILEM BOX OFFICE NIH?

    0

    0