Written by AbangNara | November 21st, 2013

Maafkan Abang Nara kerana terlepas pandang mengenai majlis perkahwinan pelakon kacak Riz Amin. Nasib baik ada pembaca BeautifulNara yang prihatin mengingatkan Abang Nara mengenai hari bersejarah Riz Amin dan isterinya, Sharifah Fazlina. Jutaan tahniah diucapkan buat mereka berdua.

sharifah fazlina riz amin

Kalau tak silap Abang Nara, majlis pernikahan mereka telah berlangsung pada 15 November lalu di Bukit Jelutong. Sehari kemudian, majlis resepsi pula diadakan. Memang nampak meriah. Buat Riz Amin dan Sharifah Fazlina, selamat menjalani kehidupan suami isteri.

sharifah fazlina riz amin

Lagi beberapa gambar majlis perkahwinan Riz Amin dan Sharifah Fazlina dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar TheMost Photography.

sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin
sharifah fazlina riz amin

51 responses to (20 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Riz Amin & Sharifah Fazlina

  1. nok gebuzzz says:

    1st….

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      Seksinya gambar pra perkahwinan mereka..

      Maruah patut dijaga. Aurat terpelihara..

      0

      0
      • miss ynwa says:

        Nasib baik ada pembaca BeautifulNara yang prihatin mengingatkan Abang Nara mengenai hari bersejarah Riz Amin

        NARA….Ni sarcasm shit menganjing artis sendu ke camne? HAHA!

        0

        0
      • Abby Adabi says:

        Tak boleh ke artis kalau tak buat photoshoot gambar pra perkahwinan ni..Dah jadi macam satu KEWAJIPAN plak buat mereka..

        Baik buat photoshoot si bakal mempelai bersama2 menunaikan solat sunat hajat n taubat sebelum melangkahkan diri ke gerbang perkahwinan..tu kan lebih baik..

        Tanggungjawab selepas kahwin itu perlu diutamakan..Ilmu agama perlu dititikberatkan dlm rumah tangga sb tak nak tengok photoshoot pra perceraian mereka 2,3,4,5,6,7 atau 8 tahun akan datang kerana tiang agama yang takde dalam umah tangga mereka..

        0

        0
        • bukan nak kata says:

          Cermin lah diri kau dulu….dulu kau lebih teruk..lebih hina…jgn ko dh berubah boleh mengutuk..menegur org sesuka hati…agama islam tak pernah mengajar kita untuk menjatuhkn maruah dan suka2 menghukum org dilaman sosial…

          0

          0
        • bukan nak berdakwah says:

          eh abby adabi, orang kalau nak buat solat sunat atau ibadah yang lain nya, xperlu nak menunjuk.. awak pakai mazhab mana ni, kalau nak buat ibadah kat Allah kena menunjuk?

          0

          0
        • fukeklaut says:

          haihhh….makcik. bukan kita tahu pun dia buat ni b4 nikah or after nikah. nanti xpsl2 kita yg buat fitnah, percumalah makcik buat dosa.
          xbaik trus menyebut ttg cerai padahal diaorg bru kahwin. msh dlm bunga2 cinta. makcik dulu pun pasti xmenyangka akan diceraikan wpun dh beranak 3 rite? so bende2 ni urusan Allah s.w.t.

          Kalau nak berdakwah cuba makcik buka laman2 web porno nukilan anak2 melayu malaysia. Google sahaja. Boleh pilih2. Komen lah kat ruangan komen mereka.

          Laut gampang

          0

          0
      • abg engineer yg sbnr says:

        berkerak siotttttttttttttt, pls laaa mekap sikit mcm cik ta….

        0

        0
      • cik kebubumm says:

        gambar pre wedding kalo x seksi x boleh ke?paling x pun sopan lah sikit.aduhhh

        0

        0
      • arya says:

        Mane kau tahu tu gambar pre wed?ade je post wed juga…

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Wanita dinikahi karena empat perkara; karena hartanya, karena kedudukannya/ keturunannya, karena kecantikannya dan keranan agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung.” (Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242),

      TERKESIMA N KONFIUS SEKETIKA, RIZ MEMILIH ISTERINYA BERDASARKAN PERKARA YG MANA???..harta?keturunan?kecantikan?agama?

      EMPAT2 PERKARA DIATAS ADA KE PADA ISTERI BELIAU??..SEKADAR BERTANYA..BETULKAN SEKIRANYA SAYA SALAH..

      0

      0
      • aina says:

        kerane kecantikan & harta jek kot….

        0

        0
        • Abby Adabi says:

          @aina

          Berdasarkan jwpn saudari, Klu kriteria harta, mmg tak taw la wife dia ni kaya sbb tak pernah taw pun..Tp klu kriteria kecantikan la, berdasarkan pemerhatian aku lah, mmg tak de pun..YG JELAS KAT MATA AKU KESEKSIAN..

          KESEKSIAN ni kriteria kelima manusia akhir zaman sekarang ni memilih bakal isteri setelah empat kriteria yg digariskan dlm Islam..

          0

          0
      • normen hakim says:

        siapa kita nak menentukan dengan sapa orang nak kawin..sedangkan nabi pun xtahu jodoh nye, inikan pula kita manusia yang selalu membuat dosa. @abbyadabi, mungkin itu jodoh Riz ni..xperlu la kita pikir atas dasar pe Riz membuat pilihan..zaman sekarang ni, maaf kata..kekadang orang yang bertudung litup tu la yang banyak buat maksiat..xpercaya? cari la video mengenainya..

        0

        0
        • Anonymous says:

          normen hakim…abbyadabi just nk nasihat jer…zaman sekarang mmg xleh ditegur ke?

          0

          0
        • aku la.. says:

          mmg la kite bkn siapa2 utk pertikaikan jodoh seseorang… tp xleh jugak nk ckp yg byk buat maksiat tu org yg bertudung litup.. kalau ye pn, sekurang2 nye yg bertudung tu dh tunaikan kewajipan die tutup aurat… kalau die buat maksiat sekalipn, tp once die bertaubat, akan jd lg baik.. kite ni sume ni pn xsempurna iman. .tp saling tegur menegur tu dah tugas sesama islam…

          0

          0
      • Memey Suhaida says:

        Menasihati itu bagus tapi mempertikaikan tu bkn satu niat yg baik. Mungkin ini yg terbaik utk mereka…

        Pintu taubat sentiasa terbuka utk semua. :)

        0

        0
  2. cute says:

    muka pelakon nie ade iras AG Hot FM..

    0

    0
  3. Shhh says:

    sejuk je mata memandang gmbar pertama kat masjid tu….tpi bila masuk je gmbr yg bawah2 tu…… alahai tu mesti gambar pre wedding…

    0

    0
    • miss mong says:

      betul2..sekali pakai skirt singkat daa..

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      “Maka wanita yang solehah, ialah yang ta’at kepada Allah lagi memelihara dirinya (kehormatannya) ketika suaminya tiada, oleh karena Allah telah memelihara (mereka).” (Surah an-Nisaa’ 4: 34)

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      Khas untuk Riz,

      “Kebahagiaan manusia ada tiga: Wanita yang solehah, tempat tinggal yang baik, dan kenderaan yang baik. Sedangkan kesengsaraan manusia ialah: Wanita yang buruk (perangainya) , tempat tinggal yang buruk, dan kenderaan yang buruk.”

      0

      0
  4. cam hampeh jer says:

    mak aiii..abby adabi pny berlakon baik dowhhh..ari2 ko ngadap bn kerr..wakaka

    0

    0
  5. Anonymous says:

    bila pakai tudung nampak le cantik sikit…tpi bila x pakai tudung muka nmpk empat segi…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    retis suam2 kuku jer ni….

    0

    0
  7. Aku says:

    biasa2 jer aku tengok gambar dia ni…

    0

    0
  8. cam hampeh jer says:

    abby adabi pesal..ko nk tnjuk baik kt blog bn nihhhh..

    0

    0
  9. cili padi says:

    ape ke perlu pre-wedding photoshoot? aku naik seram sebab ramai artis yg dah terikut2 dgn bende yg bukan2…makin ramai yg buat pre-wedding photoshootlah, baby showerlah, nanti besok2 ape pulak eh????…ni yg dikatekan, monkey see monkey do…you just need one monkey to do and the rest of the monkeys to follow…memanglah artis m’sia sekarang ni banyak duit, tapi nilaikan keperluan dan kebaikan perkara itu sebelum dilakukan…jangan main ikut2an atau lagau jer!!!! Tanya pada diri sendiri adakah ini tuntutan tuhan???

    0

    0
  10. jojo says:

    Mak aih.. Tinnginya sanggul dia.. Tak taw plak aku sanggul gitu in lagi zaman skrg. Huhu

    0

    0
  11. nara pencuri x ada idea! says:

    wei nara asal erk ngko ni taw curi kat blog orang ja kan???! pahtu pakai ayat sengal ni “Maafkan Abang Nara kerana terlepas pandang” phuiiiH!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    x lawonya bentuk muka bini dia kalau x pakai tudung….kalau x caye cuba tengok pic dia x pakai tudung…x berseri le pic dia org….

    0

    0
  13. Aku yang Sopan says:

    Orang kata.. nak seksi tu boleh…tapi biarla cantik rupa paras… tapi kalau seksi kemain tapi rupa itu ‘tidak ada’… tak payah kut seksi tu..

    0

    0
  14. mat sentui says:

    nama bukan main sharifah rupa macam jawa tok tok

    0

    0
  15. Mirai Suenaga says:

    Pakai tudung lagi lawa kot? bukan aku nak perli ke apa, mmg betul pun

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tengok bini dia punya kasut…kalau terpijak katak terus jadi mati katak…penyek terus….kalau wat baling anjing bagus gak kasut dia tu…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    pd aku la…lawa lagi bertudung le…leh tutup bentuk muka dia y mcm buah pear tu..

    0

    0
  18. pashapushi says:

    bini die ni memang serabai & serabut..kihkihkih..
    xpela..yg penting bahagie.hihihi

    0

    0
  19. aninina says:

    cantik la bini diemmsame u ngan aku kat uum dulu,,dagu lekuku,,baik je,,xkenal maka c x cinta,,,jgn judge org mcm2..

    0

    0
  20. glamourke? says:

    tak kenal. sy google pun tak kenal gak. err, tahniah la ye.

    0

    0
  21. Cermin lah diri kau dulu….dulu kau lebih teruk..lebih hina…jgn ko dh berubah boleh mengutuk..menegur org sesuka hati…agama islam tak pernah mengajar kita untuk menjatuhkn maruah dan suka2 menghukum org dilaman sosial…

    0

    0
  22. ju on says:

    pakaian pengantin perempuan, oleh designer ku mann ku ibrahim.. leh tgk fbnya, ku mann ibrahim

    0

    0
  23. sekadar nk meyampuk... says:

    knp nk kutuk2 org mcm ni… cuba bayangkan klau org ckp mcm ni kat kita or family kita… Tuhan penentu segalanya. Hidup masing2 n masing2 ade akal yang waras untuk fikir. sudah2 lah… jangan kita mengutuk ciptaanNya.

    0

    0
    • sesama umat says:

      Betul tu..Kenapa kena kutuk teruk2? yang cakap tu dah abis perfect ker? tak rasa bersalah ker kutuk org macam2? sebelum mati agak2 sempat x nak minta maaf kat org yg dikutuk or dah xingat sebab byk sgt mengata org? fikir2kanlah..

      Skrg pompn tu pakai sexy2, nanti bila tetiba bertutup liput siapa tahu? contoh depan mata dah byk so just doakan yang terbaik utk dorg nie..Berdoa kan lagi baik dari mengutuk yang bukan2, betul tak? :)

      0

      0
  24. sesama manusia says:

    Kenapa kena kutuk teruk2? yang cakap tu dah abis perfect ker? tak rasa bersalah ker kutuk org macam2? sebelum mati agak2 sempat x nak minta maaf kat org yg dikutuk or dah xingat sebab byk sgt mengata org? fikir2kanlah..

    Skrg pompn tu pakai sexy2, nanti bila tetiba bertutup liput siapa tahu? contoh depan mata dah byk so just doakan yang terbaik utk dorg nie..Berdoa kan lagi baik dari mengutuk yang bukan2, betul tak? :)

    0

    0
  25. sesama umat says:

    Kenapa kena kutuk teruk2? yang cakap tu dah abis perfect ker? tak rasa bersalah ker kutuk org macam2? sebelum mati agak2 sempat x nak minta maaf kat org yg dikutuk or dah xingat sebab byk sgt mengata org? fikir2kanlah..

    Skrg pompn tu pakai sexy2, nanti bila tetiba bertutup liput siapa tahu? contoh depan mata dah byk so just doakan yang terbaik utk dorg nie..Berdoa kan lagi baik dari mengutuk yang bukan2, betul tak? :)

    0

    0
  26. sesama umat says:

    Kenapa kena kutuk teruk2? yang cakap tu dah abis perfect ker? tak rasa bersalah ker kutuk org macam2? sebelum mati agak2 sempat x nak minta maaf kat org yg dikutuk or dah xingat sebab byk sgt mengata org??? fikir2kanlah..

    Skrg pompn tu pakai sexy2, nanti bila tetiba bertutup liput siapa tahu? contoh depan mata dah byk so just doakan yang terbaik utk dorg nie..Berdoa kan lagi baik dari mengutuk yang bukan2, betul tak? :)

    0

    0