Written by AbangNara | March 30th, 2013

Zaquan Adha telah pun berkongsi gambar putera sulungnya hasil perkahwinan dengan Ayu Raudhah menerusi akaun Twitternya. Sangat-sangat comel. Sekali pandang macam muka Zaquan pun ada. Tahniah diucapkan atas kehadiran cahaya mata ini.

gambar anak ayu raudhah

Turut sama hadir untuk menyambut kehadiran ahli keluarga baru mereka ini ialah kembar Zaquan, Aidil Zafuan. Pasti Aidil pun teruja untuk mendapat anak buah.

gambar anak ayu raudhah

Semoga si comel ini akan membesar dengan sihat dan sempurna. Tahniah diucapkan buat Ayu Raudhah dan Zaquan sekali lagi. Selamat berjaga malam menjaga si comel anda.

P.S: Parody Teman Pengganti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

90 responses to (2 GAMBAR)Anak Lelaki Sulung Ayu Raudhah & Zaquan Adha

  1. furby says:

    comelnyaaaaa

    0

    0
    • cute says:

      tahniah……

      0

      0
    • furby says:

      eh aku first ke? lulz…

      0

      0
      • TANTE says:

        yea!!! selamat menjadi ibu dan ayah!! heeeeeee i like new born baby.. penghuni syurga~ alhamdulillah

        0

        0
    • kak timah says:

      akak pon sama nk muntah tengok gambar last skli,,,,,ayu rodah ko tnggu lah lepas ko dpt dua org anak mesti umh tangga ko porak peranda

      0

      0
      • Amoi Comel says:

        Jangan doa benda tak baik kat orang… Allah kan Maha Kaya. Silap2 haribulan kena kat batang hidung hang…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kita sesama Islam ini seharusnya mendoakan yang baik untuk saudara seislam….

        0

        0
      • mak timah says:

        ada jugak orang busuk hati mcm kak timah ni.jgn suka sgt tengok rumah tangga orang porak peranda.kena kat batang hidung diri sendiri baru tau..ramai betul busuk hati

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        kenape gitu pulak? kenapedoa kn dorang bercerai? leh cerita sikit tak?

        0

        0
      • Eyza batrisia mulut busok mcm taik says:

        ko sakit ke nak doakan benda tak baik dgn org. Vonggok lah lu.

        0

        0
      • wei wei says:

        yg menulis nie.udah kawin ke belum kalau sudah,silelah berhati2 takut rumah tangga sendr yg porak peranda.bak kate pepatah,kerana mulut badan binasa.

        p/s:allah maha adil,dia takkan makbulkan doa orng yg mendoakan untuk menjatuhkan orng lain.

        0

        0
      • Anonymous says:

        berhentilah doakan perkara yg buruk kpd org lain,… nanti terkena diri sendiri pulak atau pun fmy sendiri….

        0

        0
    • K.A.A says:

      comel je kembar pegang baby…

      0

      0
  2. fieza khadir says:

    tahniah…semoga dberi kesihatan y baik dan menjadi anak y soleh

    0

    0
  3. stranger says:

    gambar last tu nak muntah… uwekk

    0

    0
    • Anonymous says:

      HAAH.. ZAFUAN KO G JAGA ANAK KO YG DUA ORANG TU BAGUS.. SIBUK JE NAK MENEMPEK

      0

      0
      • rynna says:

        cube la FIKIR POSITIF sikit..SAPE2 PUN mesti nak melawat anak sedare baru lahir..sbg bapa,dia pun RINDU NGAN ANAK SENDIRI…habis macam mana,anda semua sendiri PUN NAMPAK PERANGAI RITA “GARANG YG AMAT”..aduhai..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Alahai Anon 1:33, biarlah si Aidil tu sibuk nak menempek kat situ,dah anak buah dia, ko susah hati kenapa?

        0

        0
    • cinta says:

      biar la.. dah tu adik kembar dia kot..biar la dia nk bkongsi kegembiraan bsma..tu pon slh ke..mcm tu la hubungan kkeluargaan..syg myayg..bkn nk bmsam muka nak cari slh sapa..x sebulu..bnda cmnie pon korg nk jd isu..agaknya..lau aidil buang klurga dia..baru peminat rita suka ek..smua bnda yg aidil..zaquan ayu bt smua korg kutuk..smua x kene..entah apa2 je laaaa..

      0

      0
  4. Annoying says:

    Aku kalau tgk kembar ni, aku tak dapat bezakan antara aidil ngan zaquan -.-

    0

    0
    • miss pineapple says:

      aidil yg baju hijau…zaquan baju merah..zaquan ada tahi lalat kat pipi

      0

      0
      • peanut says:

        kelakar nya annoying dgn miss pineapple ni..dia sendiri komen dia sendiri yg jawab.

        p/s : tgk gambar biru dia tu.. kalau gambar yg same maksud nye org yg sama. haha jgn marah ;)

        0

        0
        • Anonymous says:

          NAMPAK SGAT KO BODOH HAHAHAHAHA BARU JOIN BLOG NI EHHHH DIKKK??? SIAN KO.. YG BIRU TU MAKNENYE DIA TAK LETAK EMAIL DIER LA.. DIE TRUS KOMEN JER.. HADOIII LAWAK TGOK ORG YG KONON2 BAJET NAK SARKA ORANG, LAST2 TERKENA BTANG IDUNG SNDIRI..

          HAAA KO TGOKPIC AKU PUN BIRU GAK.. SEBAB AKU MALAS NAK TYPE EMAIL AKU..TERUS SUBMIT JERR PAHAMMM?????

          0

          0
        • aku tak letak email says:

          peanut baget dah pandai sgt nak kantoikan org hahaha..ko baru 2 hari join blog ni ke..malunya…

          0

          0
        • suka sarkas says:

          peanut…bodoh ke hapa ko ni….??
          bajet nk bahan org, sendiri yg beng–ap…..haha~ lolz

          0

          0
        • Anun says:

          Sian kau peanut…aku doakan kebahagian kau selepas kau dah disumpah bodoh..hahaha…

          0

          0
  5. KIKI says:

    beza dia taik lalat jer zaquan ada taik lalat,aidil x der taik lalat

    0

    0
  6. rombau says:

    beza keduanyer.. zaquan ada tahi lalat.. aidil buat tahik…

    0

    0
  7. nl says:

    tahniah to zaquan and ayu :) semoga anak itu akan menjadi anak yang soleh. dan untuk aidil, berbaiklah semula dengan isteri dan anak-anak anda. mereka memerlukan anda.

    0

    0
  8. AKU BENCI NARA says:

    EH, TAK SAMA MUKA MACAM ZAQHUAN PUN? AKU RASA NI ANAK AYU DGN ORANG LAIN.

    0

    0
    • Roundtable says:

      Buat aku benci nara buar kenyataan fitnah yang dapat dosa percuma.Nak mita maaf dgn siapa?tanggung le…akibat fitnah anda

      0

      0
      • AKU SOKONG ROUNDTABLE says:

        ‘aku benci nara’ tu nak mati dalam keadaan munafikla tu sbb memfitnah org je kejenye… baek ko pg mintak ampun kat ayu.. komen ko seolah2 ko tuduh si ayu tu berzina dgn org lain…
        aiishhh.. naudzubillah!

        0

        0
  9. insan biasa says:

    ank sdri terabai,ank org dibelai2..

    0

    0
    • kak timah says:

      akak setuju dengan insan biasa,anak dia sendiri ada ke dia jenguk???????sibuk plak nkk belai2 pegang2 anak org anak sendiri plak terabai

      0

      0
      • Mrs says:

        Anak sendiri aidil x blh sentuh & x blh bawa pegi jumpa keluarga aidil. RR x allowed… Klu nak jumpa mst depan mata RR ataupun hanya blh jumpa kaum kerabat RR aje… Xpe lah, x dpt syg anak sndr dpt syg anak buah pun jadilah.. Inshaallah… Harap2 problem RR and Aidil dpt penyelesaian segera spy ianya x merugikan anak2 mrk berdua kelak

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kl la akak tgh nk bercerai..anak2 pada suami…suami lak macam2 kata akak bukan ibu yg baik..satu dunia dia nk bgtau..pastu adik akak bersalin..akak x pegang ke anak sedara akak tu???

        0

        0
      • Anonymous says:

        tak payah lah msk + hal org lain.. tunggu je kisah sebenar di mahkamah nanti… baru boleh menilai…

        0

        0
    • Anun says:

      Bengong la kau insan biasa…kau memang insan biasa yang x bole pk luar kotak pikiran kau..

      0

      0
  10. aku says:

    Sian aidil..mesti rindu anak dia..nk wat camne, jodoh dia yg camtu..semoga satu hari nnti dapat isteri yg baik….

    0

    0
    • kak timah says:

      xguna aidil dapat bini baik lepas ni kalau xubah sikap dia yg kaki betina tu

      0

      0
    • K says:

      camana nk dpt bini yg baik kalo diri sndri kaki betina n kaki enjoy.. anak sndri ditinggalkan tp beriye plak nk jage anak zaquan.. kalo rindu sgt anak sendiri byk caranye dia leh buat.. ni nafkah pun tak bagi takyah beriye tunjuk dia mcm bapa mithali..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kita x tau apa masalah mereka..hanya mereka & Allah yg tau…tapi menutup keaiban org lain tu wajib..apa lagi kl org tu adalah suami dan ibu bapa mertua..mereka setaraf dgn ibu bapa kandung..

        0

        0
      • To 'K' - Kentut ke? says:

        Bila masa lak si aidil tu jaga anak zaquan…. Baby tu pun baru lahir semalam. Biasa lah kalau melawat anak buah yg baru lahir. Tak kan lah asal tgk baby sekejap pun kata jaga.

        0

        0
  11. iris says:

    oklah la tu boleh si aidil menumpang kasih anak sedara..nak harapkan anak sendiri susah nak jumpa..si rita kan garang pastu x kasi dia jumpa anak2….mcm la anak2 tu anak2 dia sorang aje…kalau takde benih dari aidil mane leh kuar anak2 tu…cer tgk abby dgn norman dah cerai tp ttp baik sbb anak2 tu lebih penting dr egooo…

    0

    0
  12. didi says:

    aku pelik tengok orang yg sibuk caci ayu dgn suami dia ni. kalau aku family dorang, aku pun geram dengan si rita. mulut jahat sangat. semua salah laki nak dicakap dkt org. bila nak diceraikan sibuk pulak kata sayang lagi. come on la. ni masalah rita dgn aidil. yg sibuk nak marah ayu n zaquan kenapa? cuba kena kat batang hidung korg dapat ahli keluarga mcm si rita mulut tak ada insurans ni.

    0

    0
    • aein says:

      api…api..api..api…

      0

      0
    • rynna says:

      orang yg SEBUK NGATA AYU AND ZAKUAN tu,cube 1 ari nanti korang DAPAT AHLI KELUARGA MCM RITA yg MULUTNYA MENAKUTKAN TU..korang SANGGUP KE..aduhai…doakan la yg baik2..korang ni pun MULUT MCM RITA KUT..cakap nak yg BURUK2 JE…

      0

      0
    • sokong says:

      Betoi2. Kalau kes2 mcm ni jgn ingat laki saja jahat, mulut rita tu tak agak2. Dok p canang sana sini keluarga laki dia jahat la apa la. Kalau aku pon tak suka menantu mcm rita ni. Dia je lebih sikit2 p mengadu kat media, sikit2 mengadu media. Aidil tu jahat mana pon tetap ada hak ke atas anak. Jgn putuskan silaturrahim anak dengan bapak.

      0

      0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        kalau keluarga laki dia ni baik tkan rita nk kasitau kt satu malaysia …tkan rita sengaja nk burok2kn keluarga laki dia n tkan bende yg tkda rita ada2kn pulak …..cuba tengok aidil ada cerita pasal famili rita tk? tkde kan ?? tu makna nye famili rita ni baikkkk paham….tknk kasi duit ngan anak2 pas tu cakap aidil ada hak tentang anak2 huh !!

        0

        0
        • sokong says:

          Aku tak cakap pasal famili sapa baik ke jahat bodoh, famili rita sendiri tak bunyi apa2 kalau mcm tu mungkin mak bapak rita tu sendiri tau buruknya perangai si rita ni. Kaki gebang dan canang. Dulu si rita ni jugak sanggup kawen siam. Perangai pompuan jenis apa yang sanggup kawen lari kat siam. Baik sangat ke belakangkan famili sendiri demi jantan?

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          mentang2 famili rita tk bunyi tu makna nye rita ni prangai burok lah !!! kau tu yg bodoh bahlol !! nikah n kawin mana2 boleh asal kn sah tk kire lah kawin lari ke ape ke ! huh ! kawin lari tk bermakna rita ni pompan tk baik paham…..masaalah dorang hanye dorang aje yg tau ! nenek minah jambu cakap kalau anak lelaki serupa macm muka bapaK kalau tk bercerai hidop bercerai mati paham ! anak dia nk kena tindek satu telinga untok mengelak kn benda2 bergini berlaku….so rita tindek telinga anak u tu yg muka dia sebijik muka bapak tu ok…kalau rita kasi tindek inshaallah perceraian tidak akan berlaku …tapi ape2 pon kite cuma berusaha tapi tuhan yg menentukn segala nye. lov u ritaaaaaaaaaa

          0

          0
  13. aein says:

    congratz ayu n zaquan..

    aidil oh aidil…berbaik je la dgn rita
    perempuan kalau dipujuk secara baik, insya-allah terpujuk hatinya..
    masalahnye ramai yang kaki porak porandakan rumah tangga dia
    ramai pulak yg batu api..berapi-api..
    api..api..api…bomba pun datang…hik3…
    yang anta email la, yg anta sms la…
    cube rukun semula, dok bincang baik2..

    0

    0
  14. AKUU says:

    korg nk mrh aidil ke rita,zaquan or ayu tk kisah lh..yg pting baby ni tk brslh kan..
    kita tk tau pnca sbnr mslh rmh tnga diorg..so doa yg baek2 kan lg bgus..pahala pn dpt ;)

    ps: COMELLL nye baby…sy suka bau baby..tingin pulak nk baby lg,huhuhu

    0

    0
  15. Roundtable says:

    Aidil selalu nak jenguk anak dia tapi Rita tak izinkan…tu sebab dia teruja tengok anak kembarnya.Lagipun si ke,bar selalunya mempunyai naluri yang sama …

    0

    0
  16. yaya says:

    haaa..kan da ckap..msti comel anak ayu nii…putih kulit nye mcam ayu jgak..

    0

    0
  17. Fish Fairuz says:

    Gen kembar ni mmg kuat… tgok je ler muka anak2 rita n aidil….mmg saling x tumpah cam muka aidil.

    0

    0
  18. suka hati aku la says:

    comel anak ayu ni

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kita x tau apa masalah mereka..hanya mereka & Allah yg tau…tapi menutup keaiban org lain tu wajib..apa lagi kl org tu adalah suami dan ibu bapa mertua..mereka setaraf dgn ibu bapa kandung..

    0

    0
  20. awek kulim says:

    ala tomeyyy2……

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kl la akak tgh nk bercerai..anak2 pada suami…suami lak macam2 kata akak bukan ibu yg baik..satu dunia dia nk bgtau..pastu adik akak bersalin..akak x pegang ke anak sedara akak tu???

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Kl la akak tgh nk bercerai..anak2 pada suami…suami lak macam2 kata akak bukan ibu yg baik..satu dunia dia nk bgtau..pastu adik akak bersalin..akak x pegang ke anak sedara akak tu???

    0

    0
  23. RINNY says:

    macamna anak dia nak bezakan nanti sama betull muka diorggg.. :D hehhehe

    0

    0
  24. Minat says:

    Tahniah…

    0

    0
  25. kokang says:

    bodoh -.-

    0

    0
  26. peah says:

    dah3 jgn gaduh2.. ;) alhmdllah tahniah la dapat baby..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tahniah :)

    0

    0
  28. Mummy M says:

    Comelnyaaaaa…..nak amik anak angkat blh????????

    0

    0
  29. Anonymous says:

    tp aku mmg bengang dgn raudhah dgn laki dia ni mcm sj nk menambh duka dihati rita dgn letak gambar aidil pegang ank buah..dahla korg jugak yg jd batu api ngangkut brg aidil kuar dr rumh rita….menci sungguh aku!
    nmpak sgt dah tembelg raudhah dgn laki dia..kalu aku saat genting gini xdenye aku nk menambah bara supaya dorg boleh baik2 blk..ini sj je menambah duka

    0

    0
  30. pemerhati says:

    congrats… atLeast dpt rse bgaimana peRasaan mnjD ibu & ayah sbgaimana yg dirasai oLeh aiDiL n rita. sampaikah hati kaLian dan utk menambah api di dLm hubungan aiDiL n rita??? sanggup ke meLihat anak2 meReka kehiLangan ayah yg xtntu haLa hiDup??? dengan kurniaan dr Allah ini, berbaik2Lah… xDe sape rugi pun… maLah Lbh byk pahaLa n bahagia…insyAllah…

    0

    0
  31. nabila says:

    please lah, jgn jadi macam bapak and pak sedare kau tu nnti. muka hensem perangai mcm tahik lembu.

    0

    0
  32. Hidungku says:

    Dh dpt anak tu bagus lah,boleh stop jadi playboy dh,stop ayat pompuan n ajak diorg ke ranjang,jadi bertanggungjawab skit..kesian anak bini.. Ayu pun dh tak larat nk kantoikan ko dh.. Nnti dpt infection bini kena tanggung.. Pastu fikir masa dpn karier tu sama,kang dh tak laku,takkan nk hidup jadi gigolo.. DUnia hanya sementara… Lu tahu apa gua maksudkan bro… Mmg aku hope ko n ayu baca pun,lagi bagus kalau kembar ko baca skali,itu lagi setannnnnnn…

    0

    0
  33. missdizzy says:

    Sweetnya baby ni… Dear Abang Nara, tolong jangan kasi ruang pada Rita Rudaini lagi. She is digging her own grave atas sebab asyik ingin menegakkan “kebenaran” perasaanya yang pada mulanya berbau logik dan “refreshing”, tetapi sekarangnya sudah merosot pada level “idiotic” ataupun “bangang” dalam bahasa kita… Tqtq… Lebihkan happiness, kurangkan misery !

    0

    0
  34. Sape Kata Pompuan Cantik x Pandai? says:

    eeeee….anak org sibok nk pegang…anak sendiri??????????

    0

    0
  35. Sape Kata Pompuan Cantik x Pandai? says:

    lelaki bodoh!! anak org sibok nk pegang…anak sendiri???????????? pegang pon kekok!!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    doakan yang terbaik buat mereka. Tapi aidil x teringat kat anak2 dia ker

    0

    0
    • bihun sup says:

      sebagai ayah sudah tentu dia ingat kan anak2 nya tapi bila memikir kan kena jumpa pompuan mulut puaka tu terus aidil tawar hati agaknya….sian aidil…

      0

      0
  37. heyyoudear says:

    muka aidil lagi matang berbanding zaquan .. harap seiring dengan perangai .

    0

    0
  38. BENCI ARTIS MESIA says:

    ALA AIDIL,…AJAR PEGANG ANAK,..TAPI ANAK SENDIRI TAH KEMANA,…

    0

    0
  39. ditto says:

    sape tau.. aidil pegang2 anak zaquan.. akan mengimbau kembali masa dia sendiri menyambut anaknya bersama Rita..
    doakan aje yang terbaik buat mereka..
    dua situasi berbeza..
    anak zaquan ada zaquan and ayu at this time
    anak aidil? hanya ada Rita aje..
    yang jadi mangsa?? ANAK …..

    0

    0
  40. rozitawan says:

    tahniah

    0

    0
  41. nurul najwa says:

    tahniah kepada ayu raudhah and zaquan adha

    0

    0