Written by AbangNara | May 10th, 2012

Abang Nara memang tak boleh tengok baby. Rasa nak cubit-cubit dan cium je pipi mereka yang sungguh gebu itu. Nasib baik dah ada anak sendiri sekarang. Memang tiap-tiap masa terluang Abang Nara akan mencium pipi anak Abang Nara sehingga kemerahan. Abang Nara pasti Harith Iskandar pun turut melakukan perkara yang sama.

anak harith iskandar

Anak Harith Iskandar yang bernama Zander Xayne Iskander kini telah pun berusia 2 bulan. Nampaknya daripada kecil lagi Harith Iskandar telah pun menanam semangat menyokong Liverpool kepada anaknya. Memang tersangat cute anaknya memakai jersi Liverpool.

anak harith iskandar

Semoga anak Harith Iskandar membesar dengan sihat. Dan kalau ada Maharaja Lawak pada tahun ini, Abang Nara berharap agar Harith Iskandar dapat masuk. Abang Nara pasti akan mengundi sehingga Harith Iskandar bergelar juara.

120 responses to (2 GAMBAR)Anak Harith Iskandar Yang Semakin Cute

  1. xxx says:

    waaaaaa…comey nyee….!!

  2. Anonymous says:

    Chindian campur Malay

  3. xxx says:

    waaaaaa…comeyy

    • ngomel says:

      comel… anak dgn bapak sama2 botak

      • Cipap berdarah ditusuk berkali2 says:

        Mak die teran dgn sempurna ni. Elok jer kepala budak ni. X senget.. Comel bangat..dah mix2 ni mesti budak pandai.. Aminnn!

      • Anonymous says:

        mak ko mesti teran ko dgn x sempurna, sbb tu kepala ko biol lalu menamakan diri sendiri seperti anjing gila?

  4. Harunoichi says:

    Nara ni mmg suka mengampu.

    • nara ngoyok lebey says:

      ko yer nak ngundi sampei jd juara..x cayo den ngn nara ni..

    • cik tipah says:

      Abang Nara ni bukan wartawan hiburan
      sebab tu tulisan dia bukan berbentuk kritikan membina atau teguran
      semua tulisan abang Nara lebih bersifat biasa2 je atau bahasa mudahnya mengampu lebih.

  5. Anonymous says:

    comel, muka cam daddy!

  6. MeLL says:

    sangat comellll!!!!!

  7. Pembaca Islam says:

    Dia ni orang Islam ke atau agama lain eh? nama macam Kristian, Bin ke A/L?

    • Aku kesah says:

      Btl la..sy pb musykil ngan Harith ni..comelnyaaaaaa ank dia..cam dady dia gak..tembam pipinya..

      • Pembaca Islam says:

        Hari tu aku tengok kat The Curve Mutiara Damansara, selamba je mamat botak ni minum kat bar The Laundry, dia dua orang atas meja beer/arak dua gelas. Islam ke tu? Pernah tak dia cerita pasal Sholat, beri pandangan membersarkan anak secara Islam?
        nara ni pun macam bongok je aku tengok, main tulis je macam salin dan tampal. macam nak bersubahat dengan orang kafir.

      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Kenapa nak dedah keburukan orang? Ko dapat apa? Puas?
        Merahsiakan kekhilafan orang tu kan lebih baik?
        Jangan pikir buruk orang jer, buruk perangai adik beradik, jiran tetangga kau tu kau nak kena jaga dulu………………………
        ……………………………………………………………………………………………….
        …………………………………………………………………………

        ko ingat ko letak perkataan “Islam” kat nickname ko, takder orang berani smash kau? lu silap blog der…. ini Blog Beautifulnara der… darah pendekar ramai sini..

      • Anonymous says:

        mula2 ckp nara bongok, pastu bersubahat ngan kafir.. aku rs ko lagi kafir dpd kafir!

      • Selitonic Cap Tupai Jhantan... says:

        Wahai pengomen yang menggelarkan dirinya “Pembaca Islam… ”

        Kalau benar saudara ikhlas hati nak beri teguran. Nampak jer si artis tu buat salah, direct on spot jer ngko tegur… tak payah nak cerita pasal hal dia satu dunia.

        Jangan malukan orang beb… walaupun dia bersalah, tapi ambilah langkah bijak dengan usaha sendiri untuk menasihati beliau. Bukan jaja cerita keburukkan dia. Islam pun tak suruh kita jaja hal orang kat satu dunia. Ada adap adapnya dalam menyampaikan teguran. Ada landasan yang perlu kita ikut.

        ps; ecewah… Cam ler aku baik sangat. hahahahah

      • mamee monster says:

        marah btol ko kipas…slalu aku tgk ko rileks jer…sabar2…nnti kita kumpulkan pendekar2 kt sini lawan sama itu org…skrang ko p lunch dulu ekkk…

      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Yeker aku marah? Mana ada marah… kau salah tafsir tulisan aku, aku tengah tersengih-sengih tadi…. Jangan cepat menilai.. Aku tak keluar, aku call Dominos datang hantar makanan..

      • ika says:

        Yelaa…

      • honey says:

        @Pembaca Islam… kemain la gi bahasa ‘cantik’ sungguh ckp abg nara ni bongok, klau tak suka jgn masuk blog ni, p masuk blog lain tk yah nk ckp org itu ini, diri sndri da ckup smpurna ke???? ttng Harith tu pandai2 dia la asuh anak dia cam mana nanti. tak pyh ko nk pikir…

        (^_~)

      • Pembaca Islam says:

        Aku bukan brader la…sister laaa, main belasah je tu la pasal…hawau ko mat

      • Mak Enon Pegi Kedai Beli Kicap Kipas Udang says:

        biase lah tu… budget nak jadik ustazah BN.. taaapi.. hampeh. konon alim la kekdahnye. ape2 lah Pembaca Islam oiiiii… getik mak enon baca komen kau. pfffffftttt..

    • AppleDeeapp says:

      Alamak..nie aku datang nih nak tengok baby comel, bagaimana jadi satu blog orang yg buruk perangai, tak perasan diri tu tak bagus bagi komen yg judgmental habis plak nih…malunya….ini lah Malaysia yeh…

  8. kak Nera says:

    Terkehel lidah ngebut name anaknyer.. tapi mmg comel giler..halussss!!

  9. […] tiap-tiap masa terluang Abang Nara akan mencium pipi anak Abang Nara sehingga kemerahan. … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Cute, GAMBARAnak, Harith, Iskandar, Semakin, yang by […]

  10. Anonymous says:

    Zander Xayne Iskander? Wow boleh kawan ngan Cleopatra nih! Alahai Harith yang bodoh kalau bini kau yg cadangkan sumer nama ni aku boleh terima sebab dia mualaf tpi kau muslim kan lebih afdhal bagi nama yg islamik bermakna. tahpaper jer.

    • Anonymous says:

      ko lagi bodoh, apa ade pada nama? sukati dia la nak namakan ape pun.. yg ko sibuk apehal?

      • Aminah says:

        Nama itu melambangkan keperibadian seseorang.. Nama itu la yang dipanggil bila kita mati nanti.. Just komen.. :)

      • Anonymous says:

        jgn suka judge a book by its cover, kalaulah nama melambangkan keperibadian, abis perompak, penyamun, perogol yang namanye mohd, idris, rahman tu ko nak kata ape plak? nnt ko nak kata alaa jgn la amik contoh yg x baik, amik la contoh yg baik2 je.. tlg la fikir jauh, nama tu nampak xsedap kat bahasa melayu, x semestinye buruk maknanye.. better org yg bernama pelik2 berperibadian baik, dpd nama bukan main gah, tp peribadi seperti hantu..

    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Zander tu taktau maksud apa, tapi Xayne tu kalau ejaan Melayu = Zaini yang bermaksud “perhiasan”, aku tau sebab nama arwah abang aku pun Zaini. Iskandar tu maksudnya = Raja Agung Yang Adil. Kan nama Islam tu? Tang mana korang tengok namanya tak ada Islamik? Jangan nilai orang sembarangan… Silap-silap tahun 2047 nanti, katakan la kau mampus kat IJN nanti sebab penyakit sifilis, budak Zander ni lah salah sorang yang semayangkan mayat kau. Ntah-ntah dia siap jadi imam lagi…

      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Adoyai….aku nak tulis HKL, tertulis IJN… Waakakakaka..
        Hoi, IJN tahun 2047 nanti dia bukan setakat handle jantung jer tau, penyakit kelamin pun dia cover.. Waaakakakakaka…
        ( malunya aku )

      • Anonymous says:

        muahahah kelakar gak ko ni, thn 2047 ijn cover penyakit kelamin.. ahaha… tp aku setuju ngan ko..

      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tu la pasal…. IJN & HKL kan dekat-dekat ajer, depan tu pulak Pusrawi. Jalan depan sikit jumpa Tawakal. Kentot pun dengar. Pendek kata Jalan Tun Razak tu banyak hospital la..

      • hujanlebat kat luar says:

        hahahahahahahaha elok elok aku baca dengan seriusnya, si Kipas Susah Mati ni buat lawak dengan bersungguhnya hahahahahahahahaha

      • ko says:

        Wajai kopas nama anak dia kalau ejaan melayu bukan zaini lah tapi Zain. Tapi ape pon aku setuju ngan komen ko.

    • Laris nasi kandar says:

      aku takut bini lah.

    • my2cents says:

      x kesah la nme arab ke, nma cina ke, nma mlyu ke…yg pntg mksud die baik…ari tu UAI pon ade ckp….kdg2 nma Islamik tak hengat pon perangai x Islamik pon. tu suma dr didikan mak ayah jgk…tu my 2 cents le..huhuhu

  11. loving says:

    woo…comel nye baby ne….rsa nk cubit pipi dia yg tembam……
    nma org zmn moden xda lg mgira nma org muslim @ non muslim….
    ye la sya pun b’belit jua lidah bla nak nyebut nama anaknye….

  12. bijak says:

    Comel sgt….. tapi, wallahua’lam lah cara didikan agama thdp budak ni camane nanti… dah mak bapak dia pun cetek agama… kalo btl2 islam & ada maruah, bini dia tu tak lah tunjuk perut (masa ngandung) kat 1 malaysia dlm gmbar dulu… harith pun sama… hmuhh…

    • Anonymous says:

      jezamine lim tu terlupa kot dia dah islam. harith pon satu takdela nka bagi tunjuk ajar ke aper. doa yg terbaik ajela utk mereka aminn

    • kurang bijak says:

      bersangka baik la kita

    • bijak juga says:

      Dah dua dua laki bini minum arak, mengamalkan Islam kebendanya. Korang pernah dengar dia bagi salam tak? pernah tengok dia baca Bsimillah tak dalam tv? tak pernahkan? Aku rasa dia ni bukan Islam la, orang Iban dari Sarawak kot?

      • Anonymous says:

        islam ke tidak, bukan hal ko nak sibuk..

      • Anonymous says:

        klu ye pn nk mengutuk,jgn babitkn bgse laen y xde kne mengena lak.ko xde adab ke..?ko igt non muslim dr sbah swak xde internet n xbace blog mlyu ke?xslh klu nk tgur artis tp bia la beradab sket.

      • aimee says:

        nie napa plak nak kaitkan dgn bangsa iban kt swk plak? ntah pa2 jer. komen ko tue tak setimpal dgn nama nickname ko tue! bijak lah sangaaaatttt!!!

      • bijak says:

        bijak juga : aku stuju dgn komen ko….. :-)

      • ann says:

        selagi ko tak nampak mrk minum arak dengan mata ko….tu fitnah namanya….dosa ko lebih besar dr mrk nanti….kalau mrk tak ikut islam ko tahu ke?senang sangat nk judge org lain kalau ko dh sempurna iman didada pun tak pe gak….sempurnakan diri kita n family kita dulu sblm nk judge org lain….hanya allah yg layak nk menilai umatnya bkn para2 manusia sekalian…..

      • Keling Kumang says:

        bejako anang bakanya nuan enti nuan enggai palak nuan kena pumpung.

      • Xmas says:

        Ganti nickname dia dengan Paloi baru ngam.

      • deknoe... says:

        yg nk babit kn bgse len npe…
        bgus sgt ke ko nie…
        da ckp ke ilmu kt dada ko 2 nk kutuk org…
        berabad sket la wey…
        bijak la konon,tapi BODOH!!!!!

  13. atan says:

    nama Islam tu mcm mn…nama dlm bahasa arab ke..
    kalau nama tak bahasa arab tak islam ke..

    • kawan Atan says:

      Atan, nama Islam yang dituntut seboleh bolehnya merujuk kepada nama nama Islam seperti Muhammad, Ahmad, Nur, Aisyah dan sebagainya, atau lebih baik dan afdal lagi jika mencontohi nama nama Nabi dan Rasul.

  14. chentalove says:

    kiut miut,putih lg bby ni…
    lcin mcm bapa nya la….
    nanti bila dewsa msti kcak bby ni…ank cmpuran kn….

    • bijak says:

      Kacak pun tak guna kalo didikan agama tak sempurna… Wallahhua’lam

      • Anonymous says:

        mak ayah ko x ajar doakan yg baik2 pada baby ke?

      • sunshine says:

        Sedangkan “keimanan” pun tak dapat diwarisi, sama jga klu parents kurang didikan agama, tak semestinya anak bila dh besar jdi cam parents dia jgak.. doakan yang terbaik je.. n siapa la kita ni nak kutuk si harith

        btw, mmg comelll sgt anak harith ni..nak pluk cium

      • shisara says:

        manela kita tahu dier x cukup didikan agama..baby tue masih kecik lg..kita bukan boleh baca masa depan dier…doakan yg baik2 jer untuk baby dier…..

  15. putri ^^ says:

    NAK UNDI HARITH SMPAI MENANG??? BOLEH KE MENANG NARA OIII..HEHEHE

  16. sakit hatiku... says:

    aku nak tengok gambar anak mawi la nara oiiii…..

  17. lady says:

    OMG!!!Comelnya anak dia…mmg lah kata pun mix blood kan:D lawak jgk tgk ank & bapak same2 bulat & botak, mmg sempoi!anyway pd org yg ckp name tak melambangkan ciri2 islam henti2kan lah…korg p cek kat penjara ramai yg nama unsur2 keislaman ada kat dlm tue sebab apa rasa2nya?sebab nama ke?sah2 bukan…tp sebab didikan & diri sendiri yg buat dia org jd mcm tue.aku ada kawan namanya mmg chris adam tp time kat U dia jd Imam kpd kami semua yg majoriti nama berunsur Islam.so jgn kuno sgt nak nilai org mcm tue!

  18. meeradriana says:

    comel giler..
    aduyai..
    mix mestilah kiut kan..
    geramnya tgk baby chubby camni..
    muka pun sebijik harith..

  19. cik receptionist blurrrr says:

    like father like son..kulit Halussss mcm iklan nescafe tuh…haha..budak ni msti pnggil Mommy n Daddy kan…

    • Mat says:

      Kang panggil ibu + abah ke ama + apah, nampak sangat kemelayuan/ Asian. Kita nak berstail, modern cam omputih ma walopon muka kita cam belacan.

  20. ROMBAU says:

    ‘Kolam Limpa’???? Tapi cikgu den ngajo Liver tu hati bukan limpa. Ke hati ngan limpa tu benda yang sama??… (Garuk2 kepala… Camno ni eh..?

  21. anak harith baru lahir says:

    1sttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt……

  22. AKU says:

    aku pun musykil..lama dah nak tanya harith ni muslim ka bukan..bukan apa..sebab lama dah tengok life dia and all tak bercirikan islam..ni bukan nak kondem..cuma nak tau saja..sepanjang dia berkecimpung dalam seni la kan..tak pernah sekali pun aku dengar dia sebut ALLAH..atau syukur alhamdullillah ke..David Teo penah gak sebut insyaallah walaupun dia bukan muslim…tapi harith memang aku tak pernah…bukan isu besar..saja ja nak tau..peace~~

  23. Kurakura says:

    Dah ramai dah aku tengok mak bapak macam ni, anak dia tah jadi apa tah, mengaji tak reti, mengucap tak tau, yang dia tau cara kehidupan mak bapak dia yang macam orang putih bukan beragama Islam.

    • kat says:

      doooniiaaaaa akhir zaman la katekan..

    • Anonymous says:

      aku pun dah lama peratikan, mak bapak mcm mak bapak ko ajar anak2 asik mengumpat, mengutuk org je, xpenah ajar ape dosa mengutuk, dosa mengumpat , dosa menfitnah.. semua pun x reti!! kesiann…

  24. misz_raida says:

    like father like son…..sebijik je muke….sangat2 cute……pale pon same gk….licin je

  25. Mr No Personality says:

    Melayu le cina ke India ke – MSian in general yg giler2 fanatik sokong team OMPUTIH dari ENGLAND….. SO NOT COOL. tak ada personality lah. Malu pon ada dgn foreigners. Menumpang!! Kalo dia pakai jersey negeri sendiri punya team baru lah aku nak tabik respect.

    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      eleh setakat anak dia pakai baju gitu nk jadikn isu kenape bongok sangat !!!! biar lah !!! tkan dia nk selubong kn anak dia !!!! eh anak dia pompan ke lelaki ni ha ?????? btw anak dia sooooooooo cute !!!!!

      • datominahmasturbatedpencomputer says:

        engkau aku tak payah cakap lah, POYO je lebeh minah tak laku wei…..

  26. Sultan Aminurrashid says:

    Glory…. Glory Naik Lori…… Glory ….Glory Naik Lori….. Lori-Lori Sampah………. Devils Sux

  27. tak ngaku melayu says:

    hehe…..zander xayne A/K …..

  28. Anonymous says:

    BOSAN LAH NARA PUNYA GOSIP SEKARANG…TAK YANG HOT..SENSASI…PANAS….BOSAN BACA…CTELAH ARTIS2 YANG PO;ULAR PUNYA HAL…INI TIAP KALI OPEN GOSIP[ SUME TAK BEST…TAK SYOK LAH…MEDIA MALAYA OK LG SKG DARI NI..HURRMM

  29. ALHAMDULILAH says:

    Harith dengar tu…………. Buatlah Yang terbaik utk kluarga mengikut cara Islam & Itu salah satu tuntutan agama. Kami doakan semoga kau & kluarga selamat dunia n akhirat. Amin.

  30. […] Abang Nara memang tak boleh tengok baby. Rasa nak cubit-cubit dan cium je pipi mereka yang sungguh gebu itu. Nasib baik dah ada anak sendiri sekarang. Memang tiap-tiap masa terluang Abang Nara akan mencium pipi anak Abang Nara sehingga kemerahan. … Continue reading → […]

  31. Tuvwxyzzzzzzzzzzzzzzzzz says:

    Ayahnya yg lebih lebih sbb baby tu bukan ya tau apa pun. Mak bapak yang menentukan corak kehidupan anak sejak dari baby lagi. Bila dah jadi kebiasaan dari kecik dah tahula dh besar nanti jadi apa.

  32. Idir says:

    semua sibuk pasal nama tak islam..tahukah anda semua..nama kalau tak arab sekali pun tak mengapa janji membawa maksud baik/tak memalukan anak2 bila besar kelak..

    p/s- kat middle east tu ada je arab kristian guna nama islam..tet!

  33. blur says:

    Z..X….. dalam kelas besuk asik kena panggil terakhir sekali . Apa2 pon kalo tengok list mula dari bawah dulu.. great job Apah!

  34. blush says:

    YNWA!!!! LIVERPOOL forever!

  35. yun says:

    comelnya! :D