Written by serenity | June 3rd, 2013

Sut dan gaun serba hitam rekaan Hatta Dolmat dan putih dari Classic Bridal menjadi pilihan Izzue dan isterinya Awin untuk majlis memotong kek dan majlis persandingan perkahwinan mereka di Dewan N’Dah, Shah Alam, petang semalam.

Majlis dimeriahkan dengan kehadiran saudara mara kedua-dua belah keluarga, rakan-rakan, para wakil media serta rakan artis. Antara selebriti yang hadir ialah Yusry dan Lisa Surihani, Norman KRU, anggota kumpulan Forteen iaitu One, Ariz dan Amir, pasangan teman Afiq Muiz dan Eina Azman, Fazlina Ahmad Daud juga Ady Putra dan isterinya.


Perkenalan pasangan ini bermula enam tahun lepas sewaktu Awin yang juga mempunyai sebuah agensi pencari bakat menawarkan Izzue sebagai pelakon tambahan dalam drama Kampung Jagung. Pada masa itu, Izzue bekerja sebagai pembancuh air di sebuah kedai makan bersebelahan dengan salon kepunyaan Awin yang terletak di Petaling Jaya.

Mereka mula rapat dan kemudiannya jatuh cinta. Macam kisah drama juga bukan? Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Faisol Mustafa via MalaysianDigest.



















197 responses to (19 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Izzue Islam Dan Awin Nurin

  1. Anonymous says:

    Napa pilih kaler hitam, mcm berkabung je..apepn congrats!

    • Olga says:

      MESTI LAH HITAM MCM BERKABUNG SEBAB JAP LAGI NAK BERCERAI

      • [email protected] says:

        ramai yang pilih warna hitam,,, xder masalah pun,,,, kebanyakan orng jawa memang pakai itam

      • ko pakai hitam masa ko kawen ke olga sbb tu ko kene cerai?

        • BUNKFACE NO.1 says:

          selamat pengantin baru, semoga bahagia hingga ke syurga, Amin
          sedapnya air sirap dia, tetiba bunkface rasa dahaga nak minum air sirap padahal lunch tadi pun bunkface dah minum air sirap, terpaksa lah pergi cafe minum air sirap skali lagi…oh air sirap sedapppppp nyer

      • akak celah bedah says:

        eee puaka sangat mulut tuh…tak baik cakap cmtuh….mengucap yang oi…anytime Allah bole turunkan bala kat kau….

      • aidil says:

        astaghfirullah..bawak mengucap..

      • wtf? says:

        oiii ape punya komen la….x baik betul

      • Anonymous says:

        olga dulu kawin pakai baju pengantin kaler hitam kuning belang-belang..

      • nazrul natasha baiduri says:

        hurmm apepun aku tetap taste kt pengapit pengantin lelaki tuh.. hensem nyerrrr!

      • OLGA TONGONG says:

        ni mesti jelmaan si minah berkarat kaler biru tu..apa ayat yg keluar dari mulut dia ni mmg bodoh sesaja..manusia yg hitam hatinya akibat terlalu buruk sangka dan busuk hati macam ni la perangainya..

      • NUR DAMIA says:

        Hahaha..ni msti x ske izzue kwin ngn awin kn?cm xde pompuan laen..ntah pape la taste si izzue ni..xpe laa.dye jgk yg nk mengadap tiap2 hari..keh3

      • Anonymous says:

        Busuknya hati kau!!!

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        ishhhhhh olga ni laser betol lah ! jangan la u cakap cmgitu cian kt bini dia niiiiii mana tau skali kate2 u tu benar2 jadi kenyataan ciannnnnnnnnnnn kan..

      • Anonymous says:

        6t ko kawen org doakan ko cerai..pe ko rase??down x??igt le..kite buat baik d bls baik..law jht sndiri mau igtlah..Allah maha adil..jatuh ke maruah ko??hilang ke mulut ko bile doakan yg terbaik utk org lain????lau ko doakan yg terbaik utk org lain kn betapa mulianya ko d cc Allah…bukan kene byr bejuta2 pn nk doakan kbhagiaan org lain..malah Allah bls ngn pahala lg..syurga menuggu ko..ni x ko pilih neraka yg mnggu ko…

      • Anonymous says:

        kuang ajar punya statment…dah jodoh dorang…doakan la terbaik….Allah dah tetapkan mereka sebagai pasangan bahagia hingga ke akhir hayat…..

    • Kuma2Comel says:

      eh, kalau saya kahwin nanti pun nak itam. lawa apa.. xde istilah simbolik hitam 2 utk berkabung untuk kite org islam. kan? suka make up nurin. simple je. x tebal. baju x over, smua sederhana. tahniah. Allah da ciptakan semua manusia cantik dari pelbagai segi. ada yg kekurgn wajah, tapi hati sngt cntk. ada yang rupanya cantik tp hati belum tentu baik.. jodoh pertemuan Allah tentukan. semoga berbahagia Izzue n nurin (:

      • melisa says:

        warna hitam utk pakaian biasanya simbolik untuk elegant n moden but for the wedding xsalah pn use that colour cuma old folks said black symbol of darkness rather harmonious means they prefer to use bright colour or another than black for the bride future..wallallahualam. people nowdays even dont care about choosing the colour as long as they believe each other and will happy ever after. congrats both of you (izzue n his beloved wife) =)

      • NANA says:

        TAK KISAH LAH warna bju tu, tp design dier dh la buruk pastu jenis kain lak kalo basah nampak sgt. Cam nk sabotaj jer…..kesian kt pasangan pengantin. baju tu nmpk murah lak……..i yg org common ni pon x rase nk pakai.

    • ok la tu da jodoh says:

      nk tnye la wife dia umor brp?nmpk berumur sikit dr izzue..ke sebaya?pape pun tahniah klu da jodoh x ke mana…

      • Anonymous says:

        wife dia umur 31thn..

        • Makcik says:

          Laa..ye ke? sama la dgn Makcik..kenapa izzue tak pilih Makcik ni je..lg cun dr si dia tu..Makcik sanggup terima dengan hati jantung pankreas terbuka…kehkehkeh

        • Anonymous says:

          Kepada Makcik June 3, 2013 at 3:52 pm

          Laaaa..apsal tak bagitau awal2..jika tidak, bolehla hamba bagi bakul kat makcik…hamba nak tgk makcik masuk bakul angkat sendiri…

          Jgn marah yer makcik..hehe

        • nunona says:

          izzue ni bagus jenis yg bukan kacang lupekan kulit. even dah popular pon dye xdelah tggalkan pmpuan yg dah susah sama dulu unt cari pmpuan seksi yg lain

        • airis ammar says:

          dia x pilih makcik sebab mulut makcik bau longkang

    • Olga says:

      POMPUAN NI GILA PUCUK MUDA EIIIII GELI LAH CEPAT2 LAH BTOL KAN GIGI TU SEBELUM LAKI KAU TU LARI

    • Olga says:

      NARA SALAH LETAK GAMBAR KE????????YG TERSEPIT TU PENGANTIN ZAMAN PURBA LAH NAMPAK SERABAI JE

    • ok what says:

      biar xberape nak lawa yg penting PERFORMANCE TERBAIK!

    • kak timah says:

      TERJUN BANGUNAN LAH SI AWIN NI NANTI LAW DIA BACA KOMEN2 MENGUTUK DIA KAT SINI

    • Pavlova says:

      waktu kawin dulu pun I pkai baju hitam, okay je. Alhamdulillah, masih bhgia. mintak2 lah bhgia hingga k Jannah, Amin. tahniah, Izzue & Awin~~~.

    • aq kecewa says:

      Mcamlah kita nie hidup dlam dunia hitam ngan putih je

    • Anonymous says:

      oooi nak kata kat orang..cermin dulu muka tu…

    • lina says:

      i love u izzue tapi meaure aku nak tengok kau tu rindu dan menyayangi aku dan aku nak kau baik punya orang je okay.

    • haziqah says:

      hai saya harap jawapan saya ini betul?

  2. miss serabut says:

    cantik2 baju..tahniah…

  3. aqmarudin says:

    tahniah.. selamat pengantin baru, semoga bahagia dunia akhirat..

  4. MissR says:

    Adakah saya yg pertama? :p

  5. IzzueKekasihGelapku says:

    KISS IZZUE DENGAN MULUT! BUKAN DENGAN GIGI

    • Shhh says:

      aku tak paham dgn org melayu ni..biarlah sapa pun wanita tersebut..gigi jongang ker..tak da gigi ker..tu lah pilihan izzue..knpa nak hina2 org haaa….tk semestinya yg cntik itu akan kekal..tgk ERRA DAN RR…cntik tpi tak bahagia..mcm na…

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        betol kau cakap tu dh izzue tu suka sayang ngan bini dia tk kire lah dia nk ciom ngan gigi ke ngan mulot ke ngan lidah ke tu dia punye suka lah ape yg nk di kesah kan tol tk ! izzue pon dh sondol bini dia dengan romentik nye kite2 ni dapat ape ! telan air lior je lahhhhhhh !!

      • syeela says:

        sape RR

    • Anonymous says:

      x baek DENGKI

    • Anonymous says:

      IzzueKekasihGelapku ….bangang kau tu jgn ditunjukkan sangat…

      ko nak beli mangkuk tak?? ada mangkuk bertingkat dengan berayun…pilih ler yg mana suka….tak payah bayar…

      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        die xnak beli mangkuk, tapi die nak kne baling ngn mangkuk. suka sangat hina orang. elok baling je dengan mangkuk.

    • Anonymous says:

      x baik cakap mcm tu……rupa bukan penentu bahagia…mungkin awin ni baik….kte x tahu..doakan yang baik2 lah untuk diorang…jangan nak menghina…mungkin ni yang terbaik untuk izzue dari kahwin dengan perempuan cun2 tapi perangai x boleh pakai…jangan menghina rupa orang…kte pun x sempurna….

    • kikilala says:

      tak cantik pon dapat izzue islam . kau hado ???

    • pk tam says:

      x kesah la puake ngn gg ke ngn mulot ke…aslkn ley kiss…kau ade???

  6. effa says:

    so sweet~~

  7. ........... says:

    barakallah for izzue and awin…semoga hub u all berkekalan hingga ke jannah…

  8. missh says:

    semoga bahagia hingga akhir hayat.pasti ada sesuatu yg istimewa istrinya kat mata izzue..

  9. kawaiisakurayuki says:

    i love them both, selamat pengantin baru…semoga kekal hingga hujung nyawa… :)

  10. Jolly Hus Hus says:

    Aiyarkkk..ketiak basah la pulakkk..

    • Anonymous says:

      fuiyyoo tajam betul mata kau ye jolly…dapat mengesan sesuatu…..tu belum nampak bakteria lagi tuh…boleh asah pengetip kuku dengan mata kau tak??

    • BUNKFACE NO.1 says:

      pic no berapa ketiak basah ?? aku tak nampak pun

  11. sayang says:

    bahagia nyeeee… jeles ok! hahaha.. tahniah dan semoga berbahagia hingga ke Jannah :D

  12. #saya# says:

    sweet kot izzue ni…
    emmhh jodoh kan
    smga bbhgia slamanya lah ye..
    neway tahniah

  13. tuaygmanis says:

    bp UMO si Awin ni? mcm tua sgt je ngn Izue Islam nih..

  14. lala says:

    cam pelik cket… tp pape pon tahniah n semoga hingga ke akhir hayat

  15. OLDtownGIRL says:

    bp umorr nye si pemilik salon tu? basuh kaki r si izzue. nway congrats.

  16. mizz says:

    ensem izzue ni…try ckit jd hero filem…
    wlupun pasangannya itu biasa aje tp semoga bahagialah…
    dah jodoh…

  17. kaki gosip says:

    seriously wife dia lg cantik bertudung…bila freehair mmg nampak ketuaan usianya…kenapa dia xperasan tu..huu…pic masa nikah lg menarik dan cantik

  18. azuee says:

    salute kat izzue.. sekurang-kurangnya lepas popular die x lupa diri.. xlupa kekasih hati.. tetap setia.. ade sesetengah dh popular lupe diri.. Tahniah yer, semoga bahagia dunia akhirat :)

  19. aku.dia.kamu says:

    Jodoh itu urusan ALLAH.. tk sapa yg bleh halang.. :))
    btw, congrates bt izzue n isteri..

  20. lololololol says:

    Makeup sepatutnya buat org muka cantik. Die ni hodoh lg je lps makeup hahhahah

    • kaki gosip says:

      ko kalau tak kutuk org tak boleh ke?cantik ke hodoh ke…dapat juga lelaki muda yg sedap mata memandang…dan ikhlas terima dia seadanya…ok lah.daripada ko..make up ke tak make up ke tetap tuttt…..jeles

    • Anonymous says:

      ko tu cantik sgt ke????????”

    • shahwazmir says:

      kalau brani post arr muke hodoh ko plak,meh kite compare sape juara

    • airis ammar says:

      nama kau cer tambah depan “to”…..lolololo jadi aper?

  21. kaki gosip says:

    seriously wife dia lg cantik bertudung…bila freehair mmg nampak ketuaan usianya…kenapa dia xperasan tu..huu…pic masa nikah lg menarik dan cantik..apa2pun selamat pengantin baru…semoga bahagia selalu…tp ok la..walaupun girl tu lg tua..at least sama2 bujang…so xkacau bf or gf siapa2…lagi ok drp orgvyggvmengganggu kebahagiaan org lain

  22. nik hafiz muhamad afandi says:

    selamat pengantin bru,,,,semoga bahagia ke akhirnya

  23. lea says:

    sobs. berdarah hati aku tengok kau senyum comel mcm tu izzue~
    tahniah… *lap air mata darah*

  24. hohoho says:

    pelamin anganku musnah… sob sob…

  25. Eynaaa says:

    okeyh , seriously , mmg sweet . hmm , tgh jeles nie . hope korang bahagia till jannah yerp . biarlah org mengutuk pon , sbb diorang tu x tahuu erti kebahagiaan tu ape . izzue mmg sweet org nyer . cinta tu x pnting tntg umur ke gigi jongang ke gigi x de ker gigi rongak ke tua kerepot ke . asalkan cinta tu biar ikhlas . dh ketentuan illahi kan ? nk buat mcm mner :) . congrats . untung laa kak awin dpt izzue .

  26. mezabukannamasebenar says:

    tahniah izzue wlaupun hati ini hancur.sob sob

  27. OHMAKKAU says:

    Mcm Akak dngan Adik..
    So sweet..
    Pe2 pun Congrats..

  28. OHHHHH... says:

    bortuah ko jahhh…

  29. eija razal says:

    sweetnye….comey pulak 2…..berkenanan tul tgk si izzue ni…..

  30. Anonymous says:

    Wife dia nampak tua..mcm muka mak nyah pn ada….

  31. eija razal says:

    comeyyyyyyyy…..
    syg kat ko izzue…..

  32. jija says:

    Wife dia umur 28..bagus dia org dah nikah, drp ssetengah manusia tu, boleh duduk serumah tak nikah lg teruk. Maknanya dia org dajh eknal dr zaman susah..bkn lepas Izzue dah famous. Tahniah..moga jodoh kalian hingga hujung nyawa.

  33. mayo says:

    umur dia 31 ke?? xmacam pon tapi nampak macam lebih tua jer..tapi xkisah la,age is just a number..semoga berbahagia ke anak cucu.

  34. Anonymous says:

    xde tunjuk plak gmbr “pasangan teman Afiq Muiz dan Eina Azman”

  35. nsnsmsms says:

    laki tomey…..pompuan not bad…..

  36. eija razal says:

    dah2 la nak mengutuk wife si izzue 2….jgn duk menambah dosa wei……

  37. jawa says:

    afiq dan eina pun ada..tunjuk pada dunia kononnya tak terkesan dgn apa yg berlaku? hahaha

  38. buai laju laju says:

    isteri dia cantik per ….. ada salon mesti la kulit cantik .Cuma mungkin x fotogenik …….

  39. u ulang i saman u says:

    cantik tu subjective la..apa cantik kat mata korang tak semestinya cantik kat mata aku..dan apa cantik kat mata aku tak semestinya cantik kat mata kau..korang bagi comment mcm la korang yg kawen..suka hati dia la nak bini muka mcm mana sekalipun! kalau muka laki or bini mcm berus jamban sekalipun tapi dah diaorang suka sama suka, kita nak bising2 tak tentu pasal apa hal??

  40. lol says:

    Lisa surihani lawa <3

  41. Anonymous says:

    TAK BAIK LA KORANG NI..
    CAKAP KETIAK BASAH LA..
    GIGI JONGANG LA..
    NAK PUCUK MUDA LA..
    YE, MEMANG DIA 31 & IZZUE BARU 23..
    TAPI BIAR LAHH..
    DAH JODOH GITU..
    ASAL BAIK HATI..
    KITA DOA YANG BAIK2 SUDAH..

  42. mama rock says:

    tgk senyuman izzue n raut wajah die betul2 nmpk ikhlas peristerikan awin tue..yg kutuk lebih tu dengki kot..

  43. landak says:

    ok la tuh….
    dia ikut cara nabi…
    walaupun tua tapi ada nilainya…
    drpd muda, lawa, tapi hampeh…

  44. mak c kina says:

    even dia xbertudung,tp pakaian dia msh sopan…even khwn dgn artis,xde la bju dia ala2 diva (kemban)…

    tp btl la…dia berudung lg cntk….

  45. lola says:

    atleast aq respect izzue..lelaki yg x memandang rupa tp pada hati..tahniah IZZUE..i still sokong keje lakonan u.. :)

  46. AWIN says:

    NYONYA SAYOR MANA PULAK NI??

    • Anonymous says:

      awin..nak beli sayor kat pasar..

      ko beli sayor..dpt free mangkuk bertingkat dgn berayun…

    • anon says:

      cermin muka kamu dulu sebelum kutuk org..kamu ke yg ciptakan muka dia tu? muka kamu pun bukan kamu yg cipta! beringat sikit sebelum bercakap..jgn bercakap benda sia2..kalau kamu rasa muka kamu cantik, mgkin ramai lagi yg melihat kamu hodoh..selain hodoh akhlak..

  47. BUNKFACE NO.1 says:

    selamat pengantin baru, semoga bahagia hingga ke syurga, Amin
    sedapnya air sirap dia, tetiba bunkface rasa dahaga nak minum air sirap padahal lunch tadi pun bunkface dah minum air sirap, terpaksa lah pergi cafe minum air sirap skali lagi…oh air sirap sedapppppp nyer

  48. eija razal says:

    dah korang,stanby smayang asar….mane2 yg byk sgt dok ngutuk wife si izzuep2,pandai2 la mintak ampon kat tuhan…..

  49. ooooitttt says:

    siapa benci ngan komen Olga sila thumb up!!!!

    **tak faham ngan manusia yg suka mencari kekurangan org lain**

  50. azreen says:

    Seperti anak mencium ibunya…siriyes ikhlas..ahaks

  51. min says:

    x cantik pada pandangan mata, tp cantik hatinya. Dia bg peluang izzue berlakon, which mean dia tlg bg jalan utk izzue luaskan rezeki dgn keizinan Allah. Alhamdulillah, semoga lebih banyak muslimin muslimat bantu membantu sesama kita utk tmbh rezeki, pahala, dll..

  52. Anonymous says:

    Kalo blh elak kn pakai kaler hitam sbg pakaian sanding, nmpk suram n x menarik! apapn congrats Izzue n Isteri!

  53. Dewi says:

    Alhamdulillah, jodoh pertemuan, ajal dan maut semua kuasa Allah SWT :))

  54. Dewi says:

    Alhamdulillah, jodoh pertemuan , ajal dan maut itu kuasa Allah SWT

  55. Shhh says:

    Manusia2 yg suka sgt menghina org ni..satu hari nanti Allah SWT akan membalasnya balik..tak pada korang..pada anak2 korang…pada keturunan korang nnti…niat Izzue nak berkahwin dicemari dgn kata2 kurang enak didengar…insaflah…kebahagian rumah tangga bukan terletak pada wajah atau kecantikan seseorang…cantik tak guna kalo perangai kurang elok….

  56. tina says:

    ALLAH mencipta manusia sebaik2 ciptaan… xbaek kita menghina…
    ALLAH mencipta manusia berpasang2an… so xperlu jeles kalau izzue dh kawen dgn pompuan lain, kerana jodoh anda juga telah ditetapkan ALLAH

  57. Anonymous says:

    Sbnrnye untung Izzue dpt Awin. Coz Awin dh ade business sndri. Izzue cume pelakon. So, pyh la ktuk Awin ni xcntik ke ape. Sbb kcntikkan hanyalah semntara. Slmt pengantin Baru.

  58. aula says:

    eh umur izzue brapa ? seriously sweet gilerr dorang . setia kot dari kedai makan sampai jadi pelakon tuuu … harap ada lagi izzue y bujang macam niii

  59. aula says:

    umur izzue brapa ehh ? seriously sweet lah dorang , dari kedai makan sampai jadi pelakon … setia kot , harap ada lah orng mcam izzue ni lagii kann

  60. Anonymous says:

    Jahatttt nyerr yg mengutuk tu. Mesti Awin terasa hati kalau dia baca. Boleh runtuh kan rumah tangga org macm ni. Xper la Awin Izzue, Allah maha adil kan… Mcm la jodoh korang dgn org yang sempurna sgt.. Semoga berbahagia selamanya AwinIzzue. Aminnnn

  61. Ainsya81 says:

    Tahniah dan selamat mendirikan rumahtangga…jgnlah sesama kita kutuk pasangan yg baru mendirikan rumahtangga nie…byk2 kan berdoa supaya rumahtangga mereka diberkati kan lebih baik…..

  62. Anonymous says:

    Pengantin Pompuan nmpk tua la…

  63. Anonymous says:

    ko pun aku nampak tua

  64. Anonymous says:

    sayangnya nama dah islam tapi perbuatan tak melambangkan islam….

  65. Anonymous says:

    Gambar yg 1st tu, kenapa lah si izzue x rendahkan sikit muka dia. Cian isteri dia sampai termuncung-muncung mulut nak cium pipi suami.

  66. Anonymous says:

    dia mmg original muncung la….

  67. mak jah says:

    meroyan aku tgk gamba izzue kawin! hahahaha

    kenapaaaa ko dah kawin izzzuuueeeeee

    anyway, mulut awin mmg dah sedia muncung. so nak wek camno kannn.

    FRUST

    bye

  68. Anonymous says:

    mmg frust gilerr kot bile izzue dh kawin….tp tu kan dh jdoh dia….
    tp kira izzue nie x pandang cir…dia sanggup je ti fizikal kot….dia terima isteri dia tu walaupun ada perbezaan umur…..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ok…

  69. :) says:

    nampak muda je awin nie..dahlah kulit cantik..sama padan lah kiranya..ingatkan around 23..x sangka 31..awet muda

  70. Kek sedap says:

    Eee pahal yusry muka mcm tak mandi . Teruk betul eyebag dia

  71. Anonymous says:

    Tahniah…. semoga b’bahagia hingga ke syurga… kepada yg x puas hati n mengutuk2 tu cermin diri sendiri la… Tuhan da tentukan jodoh setiap hambanya… apa masalahnya kalau Awin tu lebih berusia dari Izzue? mereka x kacau pun korang2 yg mengutuk kan????///… lebih baik korang2 doakan yg baik2 sahaja daripada membuat dosa kering…

  72. Anonymous says:

    Walaupn rupa die x cantik, seriously mmng nmpk mcm kakak sulung n adik bongsu, namun hati nye baik menurut kata izzue..Jd doakn la mereka bahagia dlm rumah tngga..Congrats Izzue n your beloved wife.

  73. Haliza Misboon says:

    naper si yusri tu nmpk selebet sgt.. butang pun bawah je.. nk tnjuk dada ke?? bkn nk suruh pakei butang smp telinga pun rasa ada baiknya pakai butang yg atas skit dr tu.. muka pun xberseri.. sorry terkeluar topik.. tp dah ada pic kt sini

  74. Na says:

    kalau kita doakan yg x baik kt org, org lain pn akn doakn yg x baik utk kita…cubala doakan yg terbaik utk dieorang..kita x rugi pn kalo doakn yg baik2..ni x..menambah dosa..sape kita nk judge awin? kite ni x ada cacat cela ke? dh cukup sempurna? jangan cakap macam kita ni menongkat langit..mengutuk ciptaan ALLAH..kalau ALLAH nk uji sekelip mata je..sape2 yang rse cantik tu, igtla kecantikan tu pinjaman ALLAH…DIA bley tarik bler2 masa jer..jangan takbur sgt..ALLAH dh takdirkan die orang berdua..x pyh la kita nk pertikaikan takdir ALLAH..papepun, semoga rumahtangga Izzue dan Awin diberkati, dilimpahi rahmat dan berkekalan hingga ke syurga yg kekal abadi..Aminn..

  75. Anonymous says:

    yg suke2 nk ngutuk owg 2 cantik sgt ke??rupa xpenting asal hati ikhlas da la..kalo rupe je cantik bajet cun je seme nk kemut watpe..allah ciptakan manusia 2 sebaik2 ciptaan..kita ni sape??tuhan ke yg sebok nk kondem owg lain camtik ke x???ape mase dlm pewut dulu 2 da request ekk nk kua t rupe mcm neelofa rupe mcm izara aisha ke??ukur baju kat badan sdr…kalo kita rase kita ni CANTIK SGTTTTT…amik cermin beso2 tgk perangai 2 cantik ke??perangai pon xsemenggah…kita xde hak nk ckp owg 2 cantik ke x..kalo kita menghina owg sbb rupe paras 2 maknenye kita menghina ciptaan Allah..jdlah owg yg besyukur…rupe bila da tua kerepot gak..xde si izzue ilam 2 kekal ensem kalo da tua ganyut t..yg penting ade owg sggp jg kita mase sakit mase sush sng….

  76. adinda arjuna says:

    nape wife dia senyum mcm tu….aku rasa nk pi tlg snyumkan utk dia…ketat sungguh dia snyum….

  77. irnie says:

    tahniah n selamat pengantin baru…. Suka tgk izzue islam berlakon dlm sebenarnya saya isteri dia…. cute sgt

  78. Anonymous says:

    Walaupn dia jelas nmpk lebih berusia dr Izzu, snyum mcm org tahan sakit, ketiak basah, gigi mancung namun hakikatnya dia la jodoh yg tuhan telah takdirkn bt Izzue..Slmt melayari bahtera rmh tangga utk kalian berdua..

  79. Anonymous says:

    mengutuk rupa org lain tu bagai mengutuk ciptaan Allah. masyaAllah

  80. bananana says:

    klau tgk btul2,cute gak awin ni..snyum jer..manis muke..npk cm baik jer..salah ke gg die g2, klu bg pilihan die pn xnk gg g2..tp ok pe, putih n cantik je gg die..

  81. Anonymous says:

    Rambut Izzue selekeh!

  82. Anonymous says:

    ingatkan 41..baru 31 rupanya

  83. Reena says:

    Sekali ketibas daaa…nanges dik mak tgk gambar kawin izzue..huwaaaa…

  84. HONEY says:

    MACAM KAKAK N ADIK.. NT G JALAN2 MESTI DIORANG KATA KAKAK N ADIK. PA2 HAL PUN TAHNIAH SEBAB DAH MENDIRIKAN MASJID.

  85. miss kiah says:

    habes la konek izzue calar balar….hoi awin hati2..kang mandul laki ko seumur idop!

  86. Anonymous says:

    Tahniah izzue n awin…smoga brbahagia hngga ke syurga… bagus izzue, x lupe pda pmpuan yg susah snang sama2,pmpuan yg telah bantu die brjaya sperti skrg.. tabik spring larrhh pda izzue..! rupa bukanlah segala2nya..n rupa bukn lah penentu kebahagiaan sseorg.. pasti awin ni seorang yg istimewa n baik..klau x, awin x jadilah pilihan suri di hati izzue kan… :)

  87. siti iman says:

    Tahniah izzue n awin…smoga brbahagia hngga ke syurga… bagus izzue, x lupe pda pmpuan yg susah snang sama2,pmpuan yg telah bantu die brjaya sperti skrg.. tabik spring larrhh pda izzue..! rupa bukanlah segala2nya..n rupa bukn lah penentu kebahagiaan sseorg.. pasti awin ni seorang yg istimewa n baik..klau x, awin x jadilah pilihan suri di hati izzue kan… :)

  88. Anilas says:

    Izzue ni handsome.. tp bini dia kurang sikit ar.. bini dia ada iras Anak pompan Datuk NAjib la….

  89. Anilas says:

    Izzue ini mmg ar handsome..tp bini dia kurang sikit la. muka bini ada iras cam anak pompuan Datuk Najib la.. tang gigi tuh… anyway comgrats..

  90. Anonymous says:

    Smua org prmpuan kat Malaysia ni cntik2 sgt ke? Prmpuan tak cntik tak layak ke dpt lelaki handsome?? Lelaki xhandsome hanya untuk prmpuan xcantik. Mcm tu? Loser sape pk mcm tu. So, sape2 yg xrase cntik blh g Korea wat pembedahan plastik lepas ni sbb anda tak layak dapat lelaki handsome kt Malaysia.

  91. Anonymous says:

    biarlah dia kawen ngn sape pon. yg penting bahagia. korang sume tak yah nak la kepoh. hahaha

  92. Anonymous says:

    tahniah….slmt pngantin bru….moga hingga ke ank cucu

  93. MISS AA says:

    walaupun mcm mak dgn anak….tp da jdh mereka…taniah diucapkan….

  94. Huda says:

    Tahniah…. Respect Izzue ….. semoga kekal selamanya…. apa2x pun izzue tetap comel….

  95. Yati says:

    saper yang korang kata tak cantik tu … korang ni memang specis bangaula ler tu … dah tentu ‘cantik’ tu subjektif .. aku tengok senonoh jer rupa orang tu … cantik jer aku tengok .. tak ada cacat cela nyer … anyway : cantik tapi tak ada otak pon buat hapa …

  96. cas says:

    TAHNIAH TO THE COUPLE!!! SEMOGA HAPPY SEPANJANG HAYAT!

    Another thing is sepatutnya ada msg filter kat sini. Bnyk sgt bad comments!

  97. MakCikTimah says:

    Nila org Melayu.. bila xperfect sikit je kutuk.. biasela tempat komen kan.. so hak korangla nak komen ape pon.. tapi tahniah pada mereka.. semoga kekal hingga akhir hayat.. :)

  98. ramosi says:

    subhanallah,encem sungguh izzue ni bila xde misai..dh mcm muka kawan aku yg mat jmbu tu..senyuman sama seyh…btw tahniah laa…jodoh kan…semoga berbahagia smpai bila2 k

  99. intan says:

    nk tnye umo wife awk bape

  100. SepatuMerahJambu says:

    sesape yg duk kutuk bini si izzue tak chanteq etc xkisah .. sbb dpt jgk izzue yg taste ni.. heheh.. yg duk kutuk tu menadah air liur je la.. congrates izzue & wife. smoga kekal ke jannah.. Amin ..

  101. Han ;)) says:

    Assaalamualaikum :)) I Hope Mereka Bahagia till Jannah =) Aminnn..

    *walaupun saya masih 13 tahun dan belajardi MRSM Felda ;3

  102. airis ammar says:

    Kepada makcik,
    izzue x pilih makcik sebab mulut makcik bau longkang….cakap x nak tapiss…
    kepada pompuan yg prasan cun tu, sory la izzue x minat kat u olls…gigit jari la ye sampai putusss

  103. sweetualiya says:

    tahniah..smoga berkekalan sampai bile2…wink

  104. telur temelang says:

    woi suke ati la dia nk kawen ngan sape pon! tp kalau bini dia menutup aurat lagi la bagus. muka takleh ubah tp penampilan boleh.

  105. nur says:

    Pn azwin ni sebenarnya cantik,cuma make up dia yg terlalu natural

  106. Nenek Tua says:

    best la cite cinta diorang..apa kata buat drama pulak confirm meletup2x… :) Happy Ever after to Awin & Izzue

  107. never mind says:

    sesiapa pun kita..kita tidak boleh menghina orang sesuka hati…setiap kejadian ada hikmahnya…berdoa jelah kepada ALLAH kepada sesiapa yang nak jodoh baik-baik.
    hope korang faham

  108. eysha izzuezers says:

    sedap angat ngate orang . ciptaan Allah semua cantik mana ada yang buruk . dah jodoh dia . bia lah diaa !

  109. Anonymous says:

    AWIN SEBENARNYA CANTIK, CUMA NAMPAK KURANG SKET SEBAB DIA KAWIN NGAN ORG LAWA SNGT… 2 JER…

  110. syarifah says:

    klu aku jd izzue pom, aku pilih pompuan yg blh hidup ssh & senang sama2..diorang bercinta ms izzue kije dkt kdai mkn lg..korang smua ada ker pndg laki yg kije mcm 2..moga bahagia dunia akhirat izzue..didik isteri baik2 k..

  111. Tahniah Izzue, moga rumahtangga kekal bahagia sampai bila2. Aamiin…

    p/s: Dah berbakul agaknya pahala si Awin dapat sbb you all asyik mengutuk dia je. Hmmm… jgn la dipertikaikan rupa paras, itu bukan jaminan kebahagiaan, yg penting… masak utk somi biar sedap2..

  112. fiqa says:

    betol ke izzue tu kekasihgelap U? tah tah..baru je izzue tengok..dah nak muntah..lagi berselera dia tengok gigi awin tu dari tengok muka U..ini lagi satu saye nak komen kat olga…jangan ingat muka kau cantik sangat ..izzue nak kahwin ngan kau..sedap mulut kau je nak kutok die..aku tau lah you jeles…tak suke tengok orng happy..kalau kau betol betol cintakan die kau patut rela..kalau aku lah jadi awin jangan harap aku nak bagi borang bemadu..whatever…tahniah izzue islam…just you can I love..

  113. ayu afiqah says:

    kalau gambar izzue dalam ssid romantik,bila kawin pasti lgi romantik kan..bertuah awin kan..napa kawin awal sangat?????

  114. […] (19 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Izzue Islam Dan Awin Nurin (196) […]