Written by serenity | June 3rd, 2013

Sut dan gaun serba hitam rekaan Hatta Dolmat dan putih dari Classic Bridal menjadi pilihan Izzue dan isterinya Awin untuk majlis memotong kek dan majlis persandingan perkahwinan mereka di Dewan N’Dah, Shah Alam, petang semalam.

Majlis dimeriahkan dengan kehadiran saudara mara kedua-dua belah keluarga, rakan-rakan, para wakil media serta rakan artis. Antara selebriti yang hadir ialah Yusry dan Lisa Surihani, Norman KRU, anggota kumpulan Forteen iaitu One, Ariz dan Amir, pasangan teman Afiq Muiz dan Eina Azman, Fazlina Ahmad Daud juga Ady Putra dan isterinya.


Perkenalan pasangan ini bermula enam tahun lepas sewaktu Awin yang juga mempunyai sebuah agensi pencari bakat menawarkan Izzue sebagai pelakon tambahan dalam drama Kampung Jagung. Pada masa itu, Izzue bekerja sebagai pembancuh air di sebuah kedai makan bersebelahan dengan salon kepunyaan Awin yang terletak di Petaling Jaya.

Mereka mula rapat dan kemudiannya jatuh cinta. Macam kisah drama juga bukan? Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Faisol Mustafa via MalaysianDigest.



















197 responses to (19 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Izzue Islam Dan Awin Nurin

  1. Anonymous says:

    Napa pilih kaler hitam, mcm berkabung je..apepn congrats!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 30
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 245
      • nik@et says:

        ramai yang pilih warna hitam,,, xder masalah pun,,,, kebanyakan orng jawa memang pakai itam

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 15
        • gelly gelly says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 140
        • Baby Jane says:

          ALOLOLOOOOOL COMELNYE LISA N YUSRI :D

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 19
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 72
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 85
        • Cham cemput says:

          ketiak ko x basah ke kak cham? hamboiii sdp nye mlut ngate org. . .

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 4
      • ko pakai hitam masa ko kawen ke olga sbb tu ko kene cerai?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 17
        • BUNKFACE NO.1 says:

          selamat pengantin baru, semoga bahagia hingga ke syurga, Amin
          sedapnya air sirap dia, tetiba bunkface rasa dahaga nak minum air sirap padahal lunch tadi pun bunkface dah minum air sirap, terpaksa lah pergi cafe minum air sirap skali lagi…oh air sirap sedapppppp nyer

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 17
      • akak celah bedah says:

        eee puaka sangat mulut tuh…tak baik cakap cmtuh….mengucap yang oi…anytime Allah bole turunkan bala kat kau….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 7
      • aidil says:

        astaghfirullah..bawak mengucap..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 6
      • wtf? says:

        oiii ape punya komen la….x baik betul

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        olga dulu kawin pakai baju pengantin kaler hitam kuning belang-belang..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 5
      • nazrul natasha baiduri says:

        hurmm apepun aku tetap taste kt pengapit pengantin lelaki tuh.. hensem nyerrrr!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 19
      • OLGA TONGONG says:

        ni mesti jelmaan si minah berkarat kaler biru tu..apa ayat yg keluar dari mulut dia ni mmg bodoh sesaja..manusia yg hitam hatinya akibat terlalu buruk sangka dan busuk hati macam ni la perangainya..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 9
      • NUR DAMIA says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 57
      • Anonymous says:

        Busuknya hati kau!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        ishhhhhh olga ni laser betol lah ! jangan la u cakap cmgitu cian kt bini dia niiiiii mana tau skali kate2 u tu benar2 jadi kenyataan ciannnnnnnnnnnn kan..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
      • Anonymous says:

        6t ko kawen org doakan ko cerai..pe ko rase??down x??igt le..kite buat baik d bls baik..law jht sndiri mau igtlah..Allah maha adil..jatuh ke maruah ko??hilang ke mulut ko bile doakan yg terbaik utk org lain????lau ko doakan yg terbaik utk org lain kn betapa mulianya ko d cc Allah…bukan kene byr bejuta2 pn nk doakan kbhagiaan org lain..malah Allah bls ngn pahala lg..syurga menuggu ko..ni x ko pilih neraka yg mnggu ko…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        kuang ajar punya statment…dah jodoh dorang…doakan la terbaik….Allah dah tetapkan mereka sebagai pasangan bahagia hingga ke akhir hayat…..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • Kuma2Comel says:

      eh, kalau saya kahwin nanti pun nak itam. lawa apa.. xde istilah simbolik hitam 2 utk berkabung untuk kite org islam. kan? suka make up nurin. simple je. x tebal. baju x over, smua sederhana. tahniah. Allah da ciptakan semua manusia cantik dari pelbagai segi. ada yg kekurgn wajah, tapi hati sngt cntk. ada yang rupanya cantik tp hati belum tentu baik.. jodoh pertemuan Allah tentukan. semoga berbahagia Izzue n nurin (:

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 129 Thumb down 2
      • melisa says:

        warna hitam utk pakaian biasanya simbolik untuk elegant n moden but for the wedding xsalah pn use that colour cuma old folks said black symbol of darkness rather harmonious means they prefer to use bright colour or another than black for the bride future..wallallahualam. people nowdays even dont care about choosing the colour as long as they believe each other and will happy ever after. congrats both of you (izzue n his beloved wife) =)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
      • NANA says:

        TAK KISAH LAH warna bju tu, tp design dier dh la buruk pastu jenis kain lak kalo basah nampak sgt. Cam nk sabotaj jer…..kesian kt pasangan pengantin. baju tu nmpk murah lak……..i yg org common ni pon x rase nk pakai.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • ok la tu da jodoh says:

      nk tnye la wife dia umor brp?nmpk berumur sikit dr izzue..ke sebaya?pape pun tahniah klu da jodoh x ke mana…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        wife dia umur 31thn..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
        • Makcik says:

          Laa..ye ke? sama la dgn Makcik..kenapa izzue tak pilih Makcik ni je..lg cun dr si dia tu..Makcik sanggup terima dengan hati jantung pankreas terbuka…kehkehkeh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 27
        • Anonymous says:

          Kepada Makcik June 3, 2013 at 3:52 pm

          Laaaa..apsal tak bagitau awal2..jika tidak, bolehla hamba bagi bakul kat makcik…hamba nak tgk makcik masuk bakul angkat sendiri…

          Jgn marah yer makcik..hehe

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 4
        • nunona says:

          izzue ni bagus jenis yg bukan kacang lupekan kulit. even dah popular pon dye xdelah tggalkan pmpuan yg dah susah sama dulu unt cari pmpuan seksi yg lain

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 102 Thumb down 2
        • airis ammar says:

          dia x pilih makcik sebab mulut makcik bau longkang

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 83
      • Anonymous says:

        olga..boleh ko simpan bangang ko sikit tak??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 7
        • aku says:

          aku rasa olga nih meroyan sebb tak dapat izzue.heheh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        Sedeh ko ek holga…. aku doakn ko xblaki smpi tua… mngata org je keja ko… apaslhnya ko doakn yg baik2… dpt phala…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
      • miss kiah says:

        ahahahaha..terbaikla olga…ko kuar 1 statement seme meroyan marahkan ko..ak yg baca ni tekekek kekek ketawa..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • MakCikTimah says:

        Ko jeles ke??? hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 37
    • ok what says:

      biar xberape nak lawa yg penting PERFORMANCE TERBAIK!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
    • kak timah says:

      TERJUN BANGUNAN LAH SI AWIN NI NANTI LAW DIA BACA KOMEN2 MENGUTUK DIA KAT SINI

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 6
    • Pavlova says:

      waktu kawin dulu pun I pkai baju hitam, okay je. Alhamdulillah, masih bhgia. mintak2 lah bhgia hingga k Jannah, Amin. tahniah, Izzue & Awin~~~.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • aq kecewa says:

      Mcamlah kita nie hidup dlam dunia hitam ngan putih je

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      oooi nak kata kat orang..cermin dulu muka tu…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • lina says:

      i love u izzue tapi meaure aku nak tengok kau tu rindu dan menyayangi aku dan aku nak kau baik punya orang je okay.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • haziqah says:

      hai saya harap jawapan saya ini betul?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. miss serabut says:

    cantik2 baju..tahniah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  3. aqmarudin says:

    tahniah.. selamat pengantin baru, semoga bahagia dunia akhirat..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  4. MissR says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 30
  5. IzzueKekasihGelapku says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 64
    • Shhh says:

      aku tak paham dgn org melayu ni..biarlah sapa pun wanita tersebut..gigi jongang ker..tak da gigi ker..tu lah pilihan izzue..knpa nak hina2 org haaa….tk semestinya yg cntik itu akan kekal..tgk ERRA DAN RR…cntik tpi tak bahagia..mcm na…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 122 Thumb down 3
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        betol kau cakap tu dh izzue tu suka sayang ngan bini dia tk kire lah dia nk ciom ngan gigi ke ngan mulot ke ngan lidah ke tu dia punye suka lah ape yg nk di kesah kan tol tk ! izzue pon dh sondol bini dia dengan romentik nye kite2 ni dapat ape ! telan air lior je lahhhhhhh !!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
      • syeela says:

        sape RR

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      x baek DENGKI

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      IzzueKekasihGelapku ….bangang kau tu jgn ditunjukkan sangat…

      ko nak beli mangkuk tak?? ada mangkuk bertingkat dengan berayun…pilih ler yg mana suka….tak payah bayar…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        die xnak beli mangkuk, tapi die nak kne baling ngn mangkuk. suka sangat hina orang. elok baling je dengan mangkuk.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      x baik cakap mcm tu……rupa bukan penentu bahagia…mungkin awin ni baik….kte x tahu..doakan yang baik2 lah untuk diorang…jangan nak menghina…mungkin ni yang terbaik untuk izzue dari kahwin dengan perempuan cun2 tapi perangai x boleh pakai…jangan menghina rupa orang…kte pun x sempurna….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 1
    • kikilala says:

      tak cantik pon dapat izzue islam . kau hado ???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
    • pk tam says:

      x kesah la puake ngn gg ke ngn mulot ke…aslkn ley kiss…kau ade???

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  6. effa says:

    so sweet~~

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  7. ........... says:

    barakallah for izzue and awin…semoga hub u all berkekalan hingga ke jannah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 0
  8. missh says:

    semoga bahagia hingga akhir hayat.pasti ada sesuatu yg istimewa istrinya kat mata izzue..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
  9. kawaiisakurayuki says:

    i love them both, selamat pengantin baru…semoga kekal hingga hujung nyawa… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  10. Jolly Hus Hus says:

    Aiyarkkk..ketiak basah la pulakkk..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 16
    • Anonymous says:

      fuiyyoo tajam betul mata kau ye jolly…dapat mengesan sesuatu…..tu belum nampak bakteria lagi tuh…boleh asah pengetip kuku dengan mata kau tak??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
    • BUNKFACE NO.1 says:

      pic no berapa ketiak basah ?? aku tak nampak pun

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  11. sayang says:

    bahagia nyeeee… jeles ok! hahaha.. tahniah dan semoga berbahagia hingga ke Jannah :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  12. #saya# says:

    sweet kot izzue ni…
    emmhh jodoh kan
    smga bbhgia slamanya lah ye..
    neway tahniah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  13. tuaygmanis says:

    bp UMO si Awin ni? mcm tua sgt je ngn Izue Islam nih..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      dr sumber baca kat comment salah 1 pic dieorg ni…umur awin 31….betul atau tdk x pasti..tp apa nak dikisah kan dgn umur, kerana itu adalah ketentuan dr Allah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
      • kuih bangkit says:

        rahsia benar umur si awin ni… kt ohbulan letak semua umur sampai umur bapak si awin ni. tp umur awin x letak pulakkk. off record kot umur tu..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        woww.. jauhnye beza umr diorg.. tpi dh jdoh kn..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • yuhuu says:

      umur awin 31

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  14. lala says:

    cam pelik cket… tp pape pon tahniah n semoga hingga ke akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  15. OLDtownGIRL says:

    bp umorr nye si pemilik salon tu? basuh kaki r si izzue. nway congrats.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  16. mizz says:

    ensem izzue ni…try ckit jd hero filem…
    wlupun pasangannya itu biasa aje tp semoga bahagialah…
    dah jodoh…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  17. kaki gosip says:

    seriously wife dia lg cantik bertudung…bila freehair mmg nampak ketuaan usianya…kenapa dia xperasan tu..huu…pic masa nikah lg menarik dan cantik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  18. azuee says:

    salute kat izzue.. sekurang-kurangnya lepas popular die x lupa diri.. xlupa kekasih hati.. tetap setia.. ade sesetengah dh popular lupe diri.. Tahniah yer, semoga bahagia dunia akhirat :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 0
  19. aku.dia.kamu says:

    Jodoh itu urusan ALLAH.. tk sapa yg bleh halang.. :))
    btw, congrates bt izzue n isteri..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  20. lololololol says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 33
    • kaki gosip says:

      ko kalau tak kutuk org tak boleh ke?cantik ke hodoh ke…dapat juga lelaki muda yg sedap mata memandang…dan ikhlas terima dia seadanya…ok lah.daripada ko..make up ke tak make up ke tetap tuttt…..jeles

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ko tu cantik sgt ke????????”

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • shahwazmir says:

      kalau brani post arr muke hodoh ko plak,meh kite compare sape juara

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • airis ammar says:

      nama kau cer tambah depan “to”…..lolololo jadi aper?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. kaki gosip says:

    seriously wife dia lg cantik bertudung…bila freehair mmg nampak ketuaan usianya…kenapa dia xperasan tu..huu…pic masa nikah lg menarik dan cantik..apa2pun selamat pengantin baru…semoga bahagia selalu…tp ok la..walaupun girl tu lg tua..at least sama2 bujang…so xkacau bf or gf siapa2…lagi ok drp orgvyggvmengganggu kebahagiaan org lain

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  22. nik hafiz muhamad afandi says:

    selamat pengantin bru,,,,semoga bahagia ke akhirnya

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  23. lea says:

    sobs. berdarah hati aku tengok kau senyum comel mcm tu izzue~
    tahniah… *lap air mata darah*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  24. hohoho says:

    pelamin anganku musnah… sob sob…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  25. Eynaaa says:

    okeyh , seriously , mmg sweet . hmm , tgh jeles nie . hope korang bahagia till jannah yerp . biarlah org mengutuk pon , sbb diorang tu x tahuu erti kebahagiaan tu ape . izzue mmg sweet org nyer . cinta tu x pnting tntg umur ke gigi jongang ke gigi x de ker gigi rongak ke tua kerepot ke . asalkan cinta tu biar ikhlas . dh ketentuan illahi kan ? nk buat mcm mner :) . congrats . untung laa kak awin dpt izzue .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  26. mezabukannamasebenar says:

    tahniah izzue wlaupun hati ini hancur.sob sob

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  27. OHMAKKAU says:

    Mcm Akak dngan Adik..
    So sweet..
    Pe2 pun Congrats..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  28. OHHHHH... says:

    bortuah ko jahhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. eija razal says:

    sweetnye….comey pulak 2…..berkenanan tul tgk si izzue ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  30. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 32
  31. eija razal says:

    comeyyyyyyyy…..
    syg kat ko izzue…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  32. jija says:

    Wife dia umur 28..bagus dia org dah nikah, drp ssetengah manusia tu, boleh duduk serumah tak nikah lg teruk. Maknanya dia org dajh eknal dr zaman susah..bkn lepas Izzue dah famous. Tahniah..moga jodoh kalian hingga hujung nyawa.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  33. mayo says:

    umur dia 31 ke?? xmacam pon tapi nampak macam lebih tua jer..tapi xkisah la,age is just a number..semoga berbahagia ke anak cucu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. Anonymous says:

    xde tunjuk plak gmbr “pasangan teman Afiq Muiz dan Eina Azman”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  35. nsnsmsms says:

    laki tomey…..pompuan not bad…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. eija razal says:

    dah2 la nak mengutuk wife si izzue 2….jgn duk menambah dosa wei……

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  37. jawa says:

    afiq dan eina pun ada..tunjuk pada dunia kononnya tak terkesan dgn apa yg berlaku? hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  38. buai laju laju says:

    isteri dia cantik per ….. ada salon mesti la kulit cantik .Cuma mungkin x fotogenik …….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  39. u ulang i saman u says:

    cantik tu subjective la..apa cantik kat mata korang tak semestinya cantik kat mata aku..dan apa cantik kat mata aku tak semestinya cantik kat mata kau..korang bagi comment mcm la korang yg kawen..suka hati dia la nak bini muka mcm mana sekalipun! kalau muka laki or bini mcm berus jamban sekalipun tapi dah diaorang suka sama suka, kita nak bising2 tak tentu pasal apa hal??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  40. lol says:

    Lisa surihani lawa <3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  41. Anonymous says:

    TAK BAIK LA KORANG NI..
    CAKAP KETIAK BASAH LA..
    GIGI JONGANG LA..
    NAK PUCUK MUDA LA..
    YE, MEMANG DIA 31 & IZZUE BARU 23..
    TAPI BIAR LAHH..
    DAH JODOH GITU..
    ASAL BAIK HATI..
    KITA DOA YANG BAIK2 SUDAH..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  42. mama rock says:

    tgk senyuman izzue n raut wajah die betul2 nmpk ikhlas peristerikan awin tue..yg kutuk lebih tu dengki kot..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  43. landak says:

    ok la tuh….
    dia ikut cara nabi…
    walaupun tua tapi ada nilainya…
    drpd muda, lawa, tapi hampeh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  44. mak c kina says:

    even dia xbertudung,tp pakaian dia msh sopan…even khwn dgn artis,xde la bju dia ala2 diva (kemban)…

    tp btl la…dia berudung lg cntk….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  45. lola says:

    atleast aq respect izzue..lelaki yg x memandang rupa tp pada hati..tahniah IZZUE..i still sokong keje lakonan u.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  46. AWIN says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 18
    • Anonymous says:

      awin..nak beli sayor kat pasar..

      ko beli sayor..dpt free mangkuk bertingkat dgn berayun…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • anon says:

      cermin muka kamu dulu sebelum kutuk org..kamu ke yg ciptakan muka dia tu? muka kamu pun bukan kamu yg cipta! beringat sikit sebelum bercakap..jgn bercakap benda sia2..kalau kamu rasa muka kamu cantik, mgkin ramai lagi yg melihat kamu hodoh..selain hodoh akhlak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  47. BUNKFACE NO.1 says:

    selamat pengantin baru, semoga bahagia hingga ke syurga, Amin
    sedapnya air sirap dia, tetiba bunkface rasa dahaga nak minum air sirap padahal lunch tadi pun bunkface dah minum air sirap, terpaksa lah pergi cafe minum air sirap skali lagi…oh air sirap sedapppppp nyer

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. eija razal says:

    dah korang,stanby smayang asar….mane2 yg byk sgt dok ngutuk wife si izzuep2,pandai2 la mintak ampon kat tuhan…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  49. ooooitttt says:

    siapa benci ngan komen Olga sila thumb up!!!!

    **tak faham ngan manusia yg suka mencari kekurangan org lain**

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
  50. azreen says:

    Seperti anak mencium ibunya…siriyes ikhlas..ahaks

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
  51. min says:

    x cantik pada pandangan mata, tp cantik hatinya. Dia bg peluang izzue berlakon, which mean dia tlg bg jalan utk izzue luaskan rezeki dgn keizinan Allah. Alhamdulillah, semoga lebih banyak muslimin muslimat bantu membantu sesama kita utk tmbh rezeki, pahala, dll..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    Kalo blh elak kn pakai kaler hitam sbg pakaian sanding, nmpk suram n x menarik! apapn congrats Izzue n Isteri!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. Dewi says:

    Alhamdulillah, jodoh pertemuan, ajal dan maut semua kuasa Allah SWT :))

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. Dewi says:

    Alhamdulillah, jodoh pertemuan , ajal dan maut itu kuasa Allah SWT

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  55. Shhh says:

    Manusia2 yg suka sgt menghina org ni..satu hari nanti Allah SWT akan membalasnya balik..tak pada korang..pada anak2 korang…pada keturunan korang nnti…niat Izzue nak berkahwin dicemari dgn kata2 kurang enak didengar…insaflah…kebahagian rumah tangga bukan terletak pada wajah atau kecantikan seseorang…cantik tak guna kalo perangai kurang elok….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  56. tina says:

    ALLAH mencipta manusia sebaik2 ciptaan… xbaek kita menghina…
    ALLAH mencipta manusia berpasang2an… so xperlu jeles kalau izzue dh kawen dgn pompuan lain, kerana jodoh anda juga telah ditetapkan ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  57. Anonymous says:

    Sbnrnye untung Izzue dpt Awin. Coz Awin dh ade business sndri. Izzue cume pelakon. So, pyh la ktuk Awin ni xcntik ke ape. Sbb kcntikkan hanyalah semntara. Slmt pengantin Baru.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  58. aula says:

    eh umur izzue brapa ? seriously sweet gilerr dorang . setia kot dari kedai makan sampai jadi pelakon tuuu … harap ada lagi izzue y bujang macam niii

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  59. aula says:

    umur izzue brapa ehh ? seriously sweet lah dorang , dari kedai makan sampai jadi pelakon … setia kot , harap ada lah orng mcam izzue ni lagii kann

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  60. Anonymous says:

    Jahatttt nyerr yg mengutuk tu. Mesti Awin terasa hati kalau dia baca. Boleh runtuh kan rumah tangga org macm ni. Xper la Awin Izzue, Allah maha adil kan… Mcm la jodoh korang dgn org yang sempurna sgt.. Semoga berbahagia selamanya AwinIzzue. Aminnnn

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  61. Ainsya81 says:

    Tahniah dan selamat mendirikan rumahtangga…jgnlah sesama kita kutuk pasangan yg baru mendirikan rumahtangga nie…byk2 kan berdoa supaya rumahtangga mereka diberkati kan lebih baik…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  62. Anonymous says:

    Pengantin Pompuan nmpk tua la…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  63. Anonymous says:

    ko pun aku nampak tua

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  64. Anonymous says:

    sayangnya nama dah islam tapi perbuatan tak melambangkan islam….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    Gambar yg 1st tu, kenapa lah si izzue x rendahkan sikit muka dia. Cian isteri dia sampai termuncung-muncung mulut nak cium pipi suami.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • miss kiah says:

      izzu rela dlm terpaksa..muahahahahahaha..dah mcm mak hayam dgn anak ikanya

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  66. Anonymous says:

    dia mmg original muncung la….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  67. mak jah says:

    meroyan aku tgk gamba izzue kawin! hahahaha

    kenapaaaa ko dah kawin izzzuuueeeeee

    anyway, mulut awin mmg dah sedia muncung. so nak wek camno kannn.

    FRUST

    bye

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  68. Anonymous says:

    mmg frust gilerr kot bile izzue dh kawin….tp tu kan dh jdoh dia….
    tp kira izzue nie x pandang cir…dia sanggup je ti fizikal kot….dia terima isteri dia tu walaupun ada perbezaan umur…..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ok…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  69. :) says:

    nampak muda je awin nie..dahlah kulit cantik..sama padan lah kiranya..ingatkan around 23..x sangka 31..awet muda

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  70. Kek sedap says:

    Eee pahal yusry muka mcm tak mandi . Teruk betul eyebag dia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Anonymous says:

    Tahniah…. semoga b’bahagia hingga ke syurga… kepada yg x puas hati n mengutuk2 tu cermin diri sendiri la… Tuhan da tentukan jodoh setiap hambanya… apa masalahnya kalau Awin tu lebih berusia dari Izzue? mereka x kacau pun korang2 yg mengutuk kan????///… lebih baik korang2 doakan yg baik2 sahaja daripada membuat dosa kering…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  72. Anonymous says:

    Walaupn rupa die x cantik, seriously mmng nmpk mcm kakak sulung n adik bongsu, namun hati nye baik menurut kata izzue..Jd doakn la mereka bahagia dlm rumah tngga..Congrats Izzue n your beloved wife.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  73. Haliza Misboon says:

    naper si yusri tu nmpk selebet sgt.. butang pun bawah je.. nk tnjuk dada ke?? bkn nk suruh pakei butang smp telinga pun rasa ada baiknya pakai butang yg atas skit dr tu.. muka pun xberseri.. sorry terkeluar topik.. tp dah ada pic kt sini

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  74. Na says:

    kalau kita doakan yg x baik kt org, org lain pn akn doakn yg x baik utk kita…cubala doakan yg terbaik utk dieorang..kita x rugi pn kalo doakn yg baik2..ni x..menambah dosa..sape kita nk judge awin? kite ni x ada cacat cela ke? dh cukup sempurna? jangan cakap macam kita ni menongkat langit..mengutuk ciptaan ALLAH..kalau ALLAH nk uji sekelip mata je..sape2 yang rse cantik tu, igtla kecantikan tu pinjaman ALLAH…DIA bley tarik bler2 masa jer..jangan takbur sgt..ALLAH dh takdirkan die orang berdua..x pyh la kita nk pertikaikan takdir ALLAH..papepun, semoga rumahtangga Izzue dan Awin diberkati, dilimpahi rahmat dan berkekalan hingga ke syurga yg kekal abadi..Aminn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. Anonymous says:

    yg suke2 nk ngutuk owg 2 cantik sgt ke??rupa xpenting asal hati ikhlas da la..kalo rupe je cantik bajet cun je seme nk kemut watpe..allah ciptakan manusia 2 sebaik2 ciptaan..kita ni sape??tuhan ke yg sebok nk kondem owg lain camtik ke x???ape mase dlm pewut dulu 2 da request ekk nk kua t rupe mcm neelofa rupe mcm izara aisha ke??ukur baju kat badan sdr…kalo kita rase kita ni CANTIK SGTTTTT…amik cermin beso2 tgk perangai 2 cantik ke??perangai pon xsemenggah…kita xde hak nk ckp owg 2 cantik ke x..kalo kita menghina owg sbb rupe paras 2 maknenye kita menghina ciptaan Allah..jdlah owg yg besyukur…rupe bila da tua kerepot gak..xde si izzue ilam 2 kekal ensem kalo da tua ganyut t..yg penting ade owg sggp jg kita mase sakit mase sush sng….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. adinda arjuna says:

    nape wife dia senyum mcm tu….aku rasa nk pi tlg snyumkan utk dia…ketat sungguh dia snyum….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  77. irnie says:

    tahniah n selamat pengantin baru…. Suka tgk izzue islam berlakon dlm sebenarnya saya isteri dia…. cute sgt

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. Anonymous says:

    Walaupn dia jelas nmpk lebih berusia dr Izzu, snyum mcm org tahan sakit, ketiak basah, gigi mancung namun hakikatnya dia la jodoh yg tuhan telah takdirkn bt Izzue..Slmt melayari bahtera rmh tangga utk kalian berdua..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  79. Anonymous says:

    mengutuk rupa org lain tu bagai mengutuk ciptaan Allah. masyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  80. bananana says:

    klau tgk btul2,cute gak awin ni..snyum jer..manis muke..npk cm baik jer..salah ke gg die g2, klu bg pilihan die pn xnk gg g2..tp ok pe, putih n cantik je gg die..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  81. Anonymous says:

    Rambut Izzue selekeh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. Anonymous says:

    ingatkan 41..baru 31 rupanya

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  83. Reena says:

    Sekali ketibas daaa…nanges dik mak tgk gambar kawin izzue..huwaaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. HONEY says:

    MACAM KAKAK N ADIK.. NT G JALAN2 MESTI DIORANG KATA KAKAK N ADIK. PA2 HAL PUN TAHNIAH SEBAB DAH MENDIRIKAN MASJID.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  85. miss kiah says:

    habes la konek izzue calar balar….hoi awin hati2..kang mandul laki ko seumur idop!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  86. Anonymous says:

    Tahniah izzue n awin…smoga brbahagia hngga ke syurga… bagus izzue, x lupe pda pmpuan yg susah snang sama2,pmpuan yg telah bantu die brjaya sperti skrg.. tabik spring larrhh pda izzue..! rupa bukanlah segala2nya..n rupa bukn lah penentu kebahagiaan sseorg.. pasti awin ni seorang yg istimewa n baik..klau x, awin x jadilah pilihan suri di hati izzue kan… :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. siti iman says:

    Tahniah izzue n awin…smoga brbahagia hngga ke syurga… bagus izzue, x lupe pda pmpuan yg susah snang sama2,pmpuan yg telah bantu die brjaya sperti skrg.. tabik spring larrhh pda izzue..! rupa bukanlah segala2nya..n rupa bukn lah penentu kebahagiaan sseorg.. pasti awin ni seorang yg istimewa n baik..klau x, awin x jadilah pilihan suri di hati izzue kan… :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. Anilas says:

    Izzue ni handsome.. tp bini dia kurang sikit ar.. bini dia ada iras Anak pompan Datuk NAjib la….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  89. Anilas says:

    Izzue ini mmg ar handsome..tp bini dia kurang sikit la. muka bini ada iras cam anak pompuan Datuk Najib la.. tang gigi tuh… anyway comgrats..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  90. Anonymous says:

    Smua org prmpuan kat Malaysia ni cntik2 sgt ke? Prmpuan tak cntik tak layak ke dpt lelaki handsome?? Lelaki xhandsome hanya untuk prmpuan xcantik. Mcm tu? Loser sape pk mcm tu. So, sape2 yg xrase cntik blh g Korea wat pembedahan plastik lepas ni sbb anda tak layak dapat lelaki handsome kt Malaysia.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  91. Anonymous says:

    biarlah dia kawen ngn sape pon. yg penting bahagia. korang sume tak yah nak la kepoh. hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. Anonymous says:

    tahniah….slmt pngantin bru….moga hingga ke ank cucu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. MISS AA says:

    walaupun mcm mak dgn anak….tp da jdh mereka…taniah diucapkan….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. Huda says:

    Tahniah…. Respect Izzue ….. semoga kekal selamanya…. apa2x pun izzue tetap comel….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  95. Yati says:

    saper yang korang kata tak cantik tu … korang ni memang specis bangaula ler tu … dah tentu ‘cantik’ tu subjektif .. aku tengok senonoh jer rupa orang tu … cantik jer aku tengok .. tak ada cacat cela nyer … anyway : cantik tapi tak ada otak pon buat hapa …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  96. cas says:

    TAHNIAH TO THE COUPLE!!! SEMOGA HAPPY SEPANJANG HAYAT!

    Another thing is sepatutnya ada msg filter kat sini. Bnyk sgt bad comments!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. MakCikTimah says:

    Nila org Melayu.. bila xperfect sikit je kutuk.. biasela tempat komen kan.. so hak korangla nak komen ape pon.. tapi tahniah pada mereka.. semoga kekal hingga akhir hayat.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  98. ramosi says:

    subhanallah,encem sungguh izzue ni bila xde misai..dh mcm muka kawan aku yg mat jmbu tu..senyuman sama seyh…btw tahniah laa…jodoh kan…semoga berbahagia smpai bila2 k

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. intan says:

    nk tnye umo wife awk bape

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. SepatuMerahJambu says:

    sesape yg duk kutuk bini si izzue tak chanteq etc xkisah .. sbb dpt jgk izzue yg taste ni.. heheh.. yg duk kutuk tu menadah air liur je la.. congrates izzue & wife. smoga kekal ke jannah.. Amin ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. Han ;)) says:

    Assaalamualaikum :)) I Hope Mereka Bahagia till Jannah =) Aminnn..

    *walaupun saya masih 13 tahun dan belajardi MRSM Felda ;3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  102. airis ammar says:

    Kepada makcik,
    izzue x pilih makcik sebab mulut makcik bau longkang….cakap x nak tapiss…
    kepada pompuan yg prasan cun tu, sory la izzue x minat kat u olls…gigit jari la ye sampai putusss

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  103. sweetualiya says:

    tahniah..smoga berkekalan sampai bile2…wink

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. telur temelang says:

    woi suke ati la dia nk kawen ngan sape pon! tp kalau bini dia menutup aurat lagi la bagus. muka takleh ubah tp penampilan boleh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  105. nur says:

    Pn azwin ni sebenarnya cantik,cuma make up dia yg terlalu natural

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Nenek Tua says:

    best la cite cinta diorang..apa kata buat drama pulak confirm meletup2x… :) Happy Ever after to Awin & Izzue

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  107. never mind says:

    sesiapa pun kita..kita tidak boleh menghina orang sesuka hati…setiap kejadian ada hikmahnya…berdoa jelah kepada ALLAH kepada sesiapa yang nak jodoh baik-baik.
    hope korang faham

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. eysha izzuezers says:

    sedap angat ngate orang . ciptaan Allah semua cantik mana ada yang buruk . dah jodoh dia . bia lah diaa !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. Anonymous says:

    AWIN SEBENARNYA CANTIK, CUMA NAMPAK KURANG SKET SEBAB DIA KAWIN NGAN ORG LAWA SNGT… 2 JER…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  110. syarifah says:

    klu aku jd izzue pom, aku pilih pompuan yg blh hidup ssh & senang sama2..diorang bercinta ms izzue kije dkt kdai mkn lg..korang smua ada ker pndg laki yg kije mcm 2..moga bahagia dunia akhirat izzue..didik isteri baik2 k..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  111. Tahniah Izzue, moga rumahtangga kekal bahagia sampai bila2. Aamiin…

    p/s: Dah berbakul agaknya pahala si Awin dapat sbb you all asyik mengutuk dia je. Hmmm… jgn la dipertikaikan rupa paras, itu bukan jaminan kebahagiaan, yg penting… masak utk somi biar sedap2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  112. fiqa says:

    betol ke izzue tu kekasihgelap U? tah tah..baru je izzue tengok..dah nak muntah..lagi berselera dia tengok gigi awin tu dari tengok muka U..ini lagi satu saye nak komen kat olga…jangan ingat muka kau cantik sangat ..izzue nak kahwin ngan kau..sedap mulut kau je nak kutok die..aku tau lah you jeles…tak suke tengok orng happy..kalau kau betol betol cintakan die kau patut rela..kalau aku lah jadi awin jangan harap aku nak bagi borang bemadu..whatever…tahniah izzue islam…just you can I love..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. ayu afiqah says:

    kalau gambar izzue dalam ssid romantik,bila kawin pasti lgi romantik kan..bertuah awin kan..napa kawin awal sangat?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. […] (19 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Izzue Islam Dan Awin Nurin (196) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0