Written by serenity | April 12th, 2013

Neelofa dan fesyen rekaan Syaiful Baharim sememangnya serasi, bagai melengkapi. Diketahui juga Syaiful telah beberapa kali menggayakan Neelofa untuk beberapa majlis besar, yang terbaru Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2012 di mana juara Dewi Remaja 2010 itu tampil dengan gaun rona keemasan untuk tema ledakan geometri yang…meledak.



Mungkin nanti ada yang komen kami biased pada orang Kelantan kerana menampilkan Neelofa di sini untuk ke sekian kali (sedangkan kebenarannya kami berasal dari negeri Perak), atau kami ada skandal dengan Neelofa (itu lagi dangkal, kerana kami seorang perempuan). Kamu boleh kata apa saja, kebenarannya hanya kami yang tahu. Neelofa ditampilkan kerana dia cantik, popular dan mampu menarik minat pembaca ke BeautifulNara.

Dan selagi dia popular dan relevan maka dia akan terus ditampilkan di blog ini. Eat your hearts out.

Sekiranya anda berminat dengan rekaan Syaiful yang ringkas tetapi polos dan elegan ini, sila ke www.syaifulbaharim.com untuk maklumat lanjut bagi cara membeli pakaian rekaan beliau.

Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar We Love Neelofa.

***



















129 responses to (19 GAMBAR)Neelofa Elegan Dalam Fesyen Perkahwinan Rekaan Syaiful Baharim

    • Akus says:

      betul kata abg nara..neelofa memng cntik..baju2 dia pki semua cntik2 belaka..saya suke…

      0

      0
    • Muka Anzalna Macam Pondan says:

      jelitanya wajah neelopak, wanita sejati sangat.bukan mcm anzalna cam muka pondan tak siap.

      0

      0
    • kate upton says:

      kenapa aku tengok Neelofa nie feeling2
      miranda kerr,nak kata macam muka miranda
      bagian mata je sama

      0

      0
    • abg says:

      TQ NARA SEBAB LETAK GMBAR NEELOFA TONGGEK,SUKENYE HEHEH

      0

      0
    • KAK TON says:

      KAK TON LAGI COMEY

      0

      0
    • K.A.A says:

      cantik gak baju yg neelofa pakai ni.. baju je ok…
      muka neelopak cm nurul la pulak..

      0

      0
    • along says:

      baju tu elegan la.. tp modelnya mcm sakit baru keluaq spital ja aku nengok.. perlu ke buat mata cengitu? wekkkk

      0

      0
    • shahz says:

      overall cantik..
      lofa persis olivia culpo (miss universe 2012).. sape setuju silakan like..n bukak youtube..
      lofa dpt tembus top 5 artis paling popular abpbh baru2 ni pon kire dah ok tu..

      0

      0
    • yuki says:

      Btl kat cni mmg rmai yg X suke lopak,tp ada jewr wjh lopak kat tv,paper,mengacara,jd cover girl magz,wjh lopak ada kat mana-mana,itu menandakan si lopak ni popular n tgh hot skg.
      aq perhatikan si lopak ni dah macam fasha sandha,ramai org X suka fasha tp beritanya jd perhatian n dtggu ramai peminat,so ada pro n kontra,semakin byk org minat kat c lopak semakin byk gak haters,jd artis mmg kenalah hadapi sumer tuhh..
      well,lopak mmg ckup pakej hrp lps ni lopak prbaiki mutu lakonan n mengcara,n kpd penata imej lopak,tolglh ubh stail rmbut lopak k,rmbut pjg dah suai n ctk cuma kena stylishkn lg,tgk pic kt ats rsa mcm X kena jer ngn rmbut lopak

      0

      0
  1. hahahahahaha says:

    Aku bukan jles ke ape..ke mate ak rabun tu ak xtau laa..ak x berkenan tgk rmbut lofa..sape skong sile like bnyk2

    0

    0
  2. TAK MINAT NELOPAK says:

    poyo

    0

    0
  3. gincu_merah says:

    nmpak len r plak muka nye..

    0

    0
  4. syikin says:

    biase je..x nmpk outstanding pon!!

    0

    0
  5. Cik Tun says:

    dia ni bukanlah cantik mana pon kan..

    0

    0
  6. saya lalala.. says:

    lain bebenor muke dia time ni… ade nmpk iras2 fasha, nurul pon ye aleeza pon ye.. kuase makeup gaknye… yes dia cntk kerana itu anugerah Tuhan…

    0

    0
  7. YNA says:

    xsuke neelofa…sekian

    0

    0
  8. Kakak says:

    alhamdulillah, wajah dan badan cantik kurniaan tuhan pencipta. Semoga Neelofa sentiasa ingat tuhan dan bersyukur atas kesenangan yang diberikan kepada Neelofa. Jaga pertuturan dan tingkah laku ya Neelofa dan maafkan la dosa orang-orang yang Neelofa tak kenal yang selalu mengutuk, menghina, mencaci fizikal Neelofa selama ini. Besar ganjaran tuhan berikan kalau jadi pemaaf.

    Sekian, jangan marah yang benci Neelofa, aku bercakap tentang nilai murni je di atas ni.

    0

    0
  9. suke suke says:

    suke ayat admin..kepada sesiapa yg suke nk judge burukkan org itu..sila lah renung2kan diri anda ye…jika anda mengutuk neelofa or sesiapa yg terlibat..maknanya anda mengutuk ciptaan ALLAH..sekian..
    cantek sungguh ciptaan ALLAH….

    0

    0
  10. lala says:

    baru aku tau macam tu rupa elegan lol

    0

    0
  11. KIKI says:

    tak minat. NEXT..!!!!!!

    0

    0
  12. BeLLa says:

    apesal ngek sgt aku tgk muka dia nie. siyess buruk seyhhh!

    0

    0
  13. JaJa says:

    asal muke neelofa ni mcm malap je aku tgk..tak berseri2 lgsg..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Nara memang saja bikin ‘meledak’ dia punya goblog ehhh… blog. Itu psl lah x abis2 dia buat entry pasal lopa nih.

    0

    0
  15. keldi says:

    tema photoshootnya ialah perkahwinan tapi kenapa muka masam mencuka? dah macam muka kena kahwin paksa je.

    0

    0
  16. Mirai Suenaga says:

    Apa2 jelah…

    Korang tak payah kutuk Neelofa lagi sebab kat sini dah ada ratu kutuk (yang terkutuk) iaitu dolton bibikyana ntah apa kejadah nama dia ntah… yg lebih terkutuk dari golongan pengemis

    0

    0
  17. ............... says:

    bukan benci..bukan sakit hati…bukan dengki…tpi terus terang memg x lawo…cantik lagi pic emma maembong….sorryyyy…

    0

    0
  18. Tempe Manis says:

    Berapa Neelofa bayar kat kau ni. Haha

    0

    0
  19. feyus says:

    waa.. dh lain nampak wajah neelofa ni..

    0

    0
  20. duck face says:

    ingt lofa pndai buat duckface je.. bontot pn boleh mcm duckface… Peehhh Lentik WooO.O…!!!!!!!!!!

    0

    0
  21. lopa lopak says:

    tema pengantin yang sememeh..sowi la lopa..

    0

    0
  22. miss s says:

    mate cam nk tido je,tgk pun xslera.hahaha

    0

    0
  23. sally says:

    She doesn’t look as pretty here. Maybe pasal kulitnye ‘digelapkan’ ke? Another comment – she’s young…she should dress young macam Izara, Wawa Zainal and Emma Maembong….trying to look elegant macam malam ABPBH, buat dia nampak tua sebelum waktunye.

    0

    0
  24. mizz says:

    no butterflies in my stomach…mean takdelah aura pun…

    0

    0
  25. mizz says:

    no butterflies in my stomach…mean takde aura pun…

    0

    0
  26. lyn says:

    dah tau tak suka neelofa, jgn bukak this entry. as simple as that. mengutuk mengumpat no 1,mcm neelofa tu buat salah kat korg terang2 depan2, and tak tau betul ke tak benda tu, kot2 jadi fitnah ko mana sedar, dekat akhirat Allah tanya sorang2 jawablah mcm korg kutuk tu ye. kalau tatau benda tu betul ke tak, jgn pandai berkata. biala neelofa ni ad byk problem ke ape, tp aku tgok dia da slow2 try utk berubah. bagila manusia chance. kau mengata sampai bila2 ko tak move on hidup ko tu. neelofa yg move on, ko yg kat takuk lama, beriye mengumpat tak habis2. kadang2 pelik tgok manusia ni, tak pernah jumpa org tu, tak pernah becakap, dia punya judge macam dah kenal lama. dia punya mengumpat mengutuk bukan main beriye. maybe u know her name, but u never know her story. kadang2. mulut kita kena jaga, tak kena kat kita kena kat anak2 cucu2 kita. jangan mengata org kalau org tu tak penah buat salah lagi kat ko.

    0

    0
    • mizz says:

      fuhh ni klu lofa baca terharu dia…menjejeh airmata ada insan yg sgt prihatin dgn nasib dirinya…dude siti pakai tudung klua jambul pun kene kutuk lagikan lofa yg tersembul sana sini…chill ok..dia public figure takkan ble lari dari jadi bahan umpatan…relax tarik nafas dan berfikir secara logik…aggp je ni bahan bacaan diwaktu senggang…:)

      0

      0
      • Nurul says:

        btl 2 mizz relex la ar..jd artis xnk kena komen xpyhla jd artis..nk sgt kontroversi kmi bglah kontroversi lebih lg..best kn..amek2..jgnla sentap sgt klu minat pun..lofa akn jdikan kritikan nie utk buat die bangkit..kate bijak..xkn xboleh pkir kot..

        0

        0
    • Mirai Suenaga says:

      Manalah tau kan tiba2 dia nak bela diri.

      Semoga Lopa dapat perbaiki diri di atas kutukan tersebut~

      0

      0
  27. kak tipah kebaya merah labuci biru says:

    hmmmm… baju cantik… tapi lofa nampak kaku la…nmpak tak kena.. posing pun macam nak tak nak je.. entahla…. macam ada tak kena je…

    0

    0
  28. nurul says:

    cantik mende mcm ni

    0

    0
    • Wakaka says:

      Muka mcm pompuan gersang je.. Confirm la dh tak de seri!! Minah pendek mcm lembu ni jadi model??! Apa dh hilang akal ke?? Dh la muka mcm belacan! Alaa si syipol baharim ni ambil sebab sama2 kelantan. Org kelatan mmg mcm tu! Poyosss!! Sorry lopak mmg out big time!!!

      0

      0
  29. doremon says:

    mane komen saye bang NARA ?? ek eleh baru ckp cmtu da kena sorok komen saya ..betul pe yg saya komen tang bontot tuuuuu

    0

    0
  30. ck slmh says:

    nape amik model yg renek mcm dia ni?
    amikla scha ke.
    lg sofistikated kot.
    duhh…

    0

    0
  31. gg says:

    tak penah jadi fan neelofa, n im a girl. terus terang dulu mmg tak suka neelofa ni. but, I try to follow her twitter and instagram. sepanjang I follow dia, dia tak pernah burkkan mana2 artis like other artist always do. dia hanya buat keje dia, update keje dia, thats it. takde nak kutuk org ni, kutuk org sana even time tu dia tgh ad problem ke ngan sapa2. mayba dia start career dia dgn langkah yg salah, tp I tgok tahun ni she try to be more friendly with others, say sorry if dia salah n so on. so kemon people, stop all this nonsense. giver her space to change. who are u to judger her, who r u utk kata dia buruk, ciptaan Allah jangan dihina.

    0

    0
  32. hahaaha says:

    honestly,aku rasa biasa2 je lopa ni. n baju yg dia pakai tu pun aku xtau nk komen caner. even guna 10 jenis fabrik pn,pada aku biasa je. tak ada yg outstanding pun. (atau mungkin aku buta fesyen,taste haprak).

    0

    0
  33. lofa x menang abpbh says:

    walaupon lawa tp law hati busuk x guna jgk

    0

    0
  34. lopak air neelopak says:

    x tau la. dari dulu sampai sekarang xda yg menarik pada rupa dia ni. buka nak kata muka dia hodoh. cuma muka biasa2 je… cantik biasa. bukan cantik sangat

    0

    0
  35. Cikcumil says:

    Perasan cntik jew die nie…. Tgk lam meletop tiap2 mgu,asik pkai liptik merah menyala… Da mcm anita sarawak pulak bibir 2…lawa kew cm 2?? make up tebal..cm badut…. Terus terang, i xminat lnsung die nie…. Oppss!!! Terlebeyy ckp suda,kang kne saman lak….

    0

    0
  36. mieoww says:

    neelopak x comey..anzalna pon xcomey..tasha shila lagi la x comey..yg comey adalah KAK TON…haha

    0

    0
  37. ahkak puaka says:

    AKU TAU SUMER ORG BENCI SI LOPA NI. TP PERSONAL OPINION AKU PULAK, LOFA NI MEMANG CANTIK. ANTARA PPUAN CANTIK YG AKU ADORE. YG LAIN2 PSL ATTITUDE DIA AKU TOLAK TEPI, AKU HANYA ADORE PD KECANTIKAN DIA. DIA NATURAL BEAUTY….

    0

    0
  38. mizz says:

    dulu aku rasa siti nurhaliza tu sgt cantik…tapi lama kelamaan kecantikan dia tenggelam oleh sbb attitude..definisi cantik tu bkn pada paras rupa sahaja…

    0

    0
  39. Din says:

    knpa lofa nmpk x lawa dlm gmbr ni. selalunya muka dia nmpk cantik tp dlm gmbar ni dia nmpk mcm br putus cinta je.

    0

    0
  40. Zee.H says:

    Kenapa nampak Lopa mcm tak lawa and tak ade seri je. Nak kata tak mekap, mmg dah mekap pun….agaknya lupa baca jampi kot masa bersolek, tu yg nampak kurang, dah lah muka masam mencuka je…..

    0

    0
  41. aslina says:

    ni baju pengantin untuk org yg kene kawin paksa ker? awat muke masam semacam je…

    0

    0
  42. psm says:

    tak lawo…tak berseri…nape ek…mcm dah kawin je

    0

    0
  43. kak ton jugak comey says:

    hari2 lopa..lopaaa….lopaa….elegant tang mana?

    0

    0
  44. Anonymous says:

    ape yg osemnye…konpius aku…

    0

    0
  45. loloy says:

    gedik nye lahai minah ni…kureng bminat tgok die mengacara meletopss..

    0

    0
  46. Anti busuk ati says:

    Yg aku pasan memang ketara adalah dah takde komen “fazura lg cantik” stelah ramai komplen pesal komen cmtu sntiasa ada di tiap entry neelofa. So… Aku rasa pengomen tu dah malu dan utk tak menampakkan keketaraan itu makanya dia dah tuka stail.. Kutuk neelofa at every entry yg ada lofa and puji yg sekoq lg melambong. Memang ati busuk.

    0

    0
  47. bobo says:

    biasa2 aja..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    tukar topik jap…aku lagi menyampah tengok JJCM skg ni..makin X SELERA aku tengok Qi…sape sokong sy sila dislike…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nah amek aku dah ‘dislike’ sbb aku sokong. Ingatkan aku sorang je rasa cam tu. Qi ni Nampak berlemoih lah kalau makan. Haku memang x lalu….. Kombang tokak raso ey….

      0

      0
  49. Anonymous says:

    bukan dislike tpi like…salah…

    0

    0
  50. miraachoi says:

    photoshop je lbh…

    0

    0
  51. emma mengelembong says:

    utk para pengantin yg kene kawin paksa, sila ikot style lopak ni. utk yg tak kawin paksa, bole ikot style emma ye…kbye

    0

    0
  52. saya says:

    abang nara da sentappss!!haha..neelofa mmg cntik tp lam gmbr ni dia x cntik sal rmbut n make-up cm x kna

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Neelofa memang cantik…aku sebagai lelaki memang terpikat dgn kecantikan nya..dah takdir dia nak cantik..pa nak buat..kurniaan Allah….memang dah menjadi lumrah lelaki akan terpikat dgn kecantikan dahulu..lepas tu bru dalaman dia…kalau rasa diri kta tak secantik dia,takpe..bersyukur lah dgn takdir kita…sekurang2nya kta msih hidup menikmati dunia sementara ini…tak perlu nak sakit hati dan dengki..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    make up dia tak cantik sgt la..nampak tak berseri pun

    0

    0
  55. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    wow…so many whores using my name Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem..im so impressed about it…nampak sgt aku nih popular dan disukai… thanks alot guys… just keep it up yeah?!!

    next year i sure menang artis paling popular… haha

    0

    0
  56. We Hate Neel0pak says:

    We Hate NeelOpak !!!

    *hairan aku punya post xpernah kluar.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    lg cantik gambar emma mengelembong tu.. gambar pun nampak sweet je.. lopak time ni nak control elegant sgt.. x sesuai sbb muka ko tu comey, bukan jelita.. patut kalo lopak senyum je ak rasa lagi ok

    0

    0
    • ntah lah says:

      emma maembong tu berpeluk sakan dgn bf jugak kat pantai, pkai baju nmpk pusat, retis bukan blh buat contoh pun

      0

      0
  58. Dolton Bibiyana Layola Al Bikini says:

    tak minat langsung…

    0

    0
  59. Nak komen tp x sampai hati says:

    Not a fan. Benci pun tak. Hairstyle untuk photoshoot ni sangat tak sesuai. Make-up & baju pun oklah not bad. Maybe coz we don’t know her, tu pasal kita senang nak judge dia. That’s the price she and other celebrities have to pay for being a public figure. Kalau taknak dilihat, ditegur & di’judge, better duduk rumah je. Jangan jadi famous.

    My honest opinion…Neelofa ni cantik, even though body type dia tak sesuai jadi fashion model (mostly coz of her height).

    Tapi kurang sesuai jadi pengacara Meletop coz satu, pakaian dia time dia dalam Meletop sometimes kurang sopan…pakai skirt atas lutut so benda2 mcm ni kena fikir la sensitivity rakyat Malaysia. Kita negara Islam. And when you’re a public figure, high chance orang akan ikut..esp teenagers. When you dress inappropriately, teenagers will think it’s “ok” to dress inappropriately. Lagi satu sometimes i notice, bila dia host Meletop, dia tak pandai ‘filter’ her words..and can cause awkwardness. The rest, I think she’s oklah. Tak pernah jumpa in person, and tak pernah berkawan dgn dia so nak judge lebih2 x boleh la.

    If she continues to be Meletop punya host, i hope she’ll make some improvements and watch what she wears. I know that it’s up to the producers but she can still request for pakaian2 yg lebih sopan. Thanks!

    0

    0
  60. Cik Lisa says:

    apa yang nak dibenci sangat dengan neelofa, haha apa yang dia buat layan pi lah.. dah memang itu kerjaya dia, wahaha :B

    0

    0
  61. null says:

    Remarkable! Its genuinely awesome piece
    of writing, I have got much clear idea about from this piece of writing.

    0

    0
  62. Bunga Kasih says:

    hahaha.. ketatnye muke lopa.. haha.. dh gayakan baju pengantin, senyum la sikit.. nie x.. mcm nak terkam org d buatnye.. hahaha..

    0

    0
  63. huhu says:

    apasal tang tetek neelapok kat pic dua tu kecik je dari gambar sebelum ni.. mesti sebelum ni span bra push up ja lebihhh..hahhahahaha..

    0

    0
    • Span lopak says:

      Eh lopak mmg ratu span !! Span tang dada, tang bontot!! Tu yg kdg2 tek n tots nampak kecik sebab span basuh, hari hujan tak sempat kering nok!! Kalau ada nampak la besar tek n tots lopak!!tonggek skit lagi! Shhh.. Rahsia ok!!

      0

      0
  64. pakaibjupengantinkenasenyum says:

    model bju pngantin… tp knapa masam eih…?

    0

    0
  65. Hullahoop says:

    Yg gmbr no 2 tu nampak sangat leher dia pendek..

    0

    0
  66. Momozibang says:

    Muka dah ok..mekap pon ok..baju cantik..mimik muka je tak kena dgn tema.. lopa ni 1 je..over confident n berlagak..sbb tu ramai yg tak minat dia ni..

    0

    0
  67. naz says:

    muka kekwat lebih sb tue jd cmtue,,, sori lopa i mmg xminat u… heheheh

    0

    0
  68. saripah says:

    neelofa , PLZ BEHAVE URSELF , K . dlm meletop , xda adab sopan . .

    0

    0
  69. sana sini kepoh.. says:

    Memang da yg tak kena dgn pic lofa ni…mmg sgt2 tak cantik..org klu pakai baju pengantin mesti muka gembira ceria. Ni mcm kena kawin paksa. Malam pertama tak dpat. Klu msuk Malaysia top model mmg wajib org pertama keluar…x der gaya model langsung…ikhlas …..jadi pelakon je lah..

    0

    0
  70. zizee says:

    Neelofa memang cantik gila. janganlah jeles dengan dia.all the best to you Neelofa.

    0

    0