Written by serenity | December 13th, 2011

Berikut dipaparkan gambar-gambar majlis resepsi perkahwinan Chef Riz dan Ana Dahlia di Menara Kamalbina, Taiping yang dikeluarkan oleh Chef Wan pula. Kami fikir gambar-gambar ini diambil menggunakan kamera ‘point and shoot’, jadi hasilnya sudah tentu tidak artistik berbanding gambar-gambar yang diambil menggunakan kamera DSLR, jadi memanglah gambar-gambar ini tidak begitu terang. Walau bagaimanapun, masih boleh memuaskan hati kita semua yang gemar melihat gambar-gambar.Photobucket
Lagi 18 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar pada Chef Wan Fan Club. Sila like baramai-ramai ya!


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to (19 GAMBAR)Lagi Gambar Majlis Resepsi Chef Riz Dan Ana Dahlia

  1. yana says:

    nice colour…

    0

    0
    • mysara says:

      alamak sweetnya…tahniah! Selamat menempuhi alam rumahtangga..

      0

      0
      • lalllalaahuhu says:

        ana cantik..bju pun cantik..IMHO kalau rambut tu sanggul lagi cantik n kemas…atau kemaskan sikit ke blkg..
        mat saleh biasenye lepas rmbut as a cover up sebab baju dorang sexayyy..or dorng buat casual wedding..
        top of the dress yang cantik tertutup dgn rmbut yg err..serabai..
        love her nikah dress..probably because of tudung..nampak sgt ayu..

        0

        0
    • Mak Jemah says:

      dress ana simple tp cantik sgt dgn ropol2 yg x sarat kat bawah tu..

      menarik :)

      0

      0
  2. aku says:

    cantik…

    0

    1
  3. pape je la says:

    aku 1st ke?

    0

    0
  4. NAZUA SAARI says:

    semoga berkekalan hgga ke akhir hayat

    0

    0
  5. milah says:

    canti ana dahlia.. sweet and nice make up.. comel je..sepadan dgn chef ritz

    0

    0
  6. rose says:

    cbe c risz tu pt0ng rambut time kwin nie bru de kelainan ckit.. Just pandgn jer..

    0

    0
  7. Nana says:

    pengapit to pengantin perempuan pakai baju dia kawen dulu ke? jangan la overshadow si pengantin pempuan tu

    0

    0
  8. daffodil says:

    let me guess, baju ana ni mesti hatta dolmat… tatau n tak paham pasal apa la yg dok nak pakai hatta dolmat ni. maklumla… sekarang ni sumer dok pakai designer ni, so takmo la ketinggalan.

    kalau perasan, baju rekaan HD ni sumer terlalu HEAVY!! penuh serata baju dek bunga/sekuin/ropol dan segala2nya.. cer tgk baju lisa S masa malam anugerah aritu..apakah!! plis la.. takyah la sebab HD tu dok jadi sebutan sekarang maka kena pakai baju die gak… serabut je aku tgk. just my 2 cents.

    0

    0
    • aku je.. says:

      kenapa? ko jeles eh dgn kejayaan Hatta Dolmat.. xbaik tau dengki dgn orang.. biarlah kalau orang nk Hatta Dolmat pnya design.. tu pn nk jd bahan kritikan kau kan.

      0

      0
    • ted says:

      daffodil,

      bagi saya, org punya suka dan org punya wang la. HD tu buat baju apa yang org suka, bukan salah dia atau salah sesapa, memang trend skang bunga2 n sarat2 gtu.

      kita memang ckp macam tu, cube kita kat tmpt die, mahunya pakaian dalampun suh HD jugak design.

      0

      0
      • nrul says:

        xde sb ko prlu prtikaikan ana nk pakai bju spe. or u 1 of dsigner in malaysia, dats y u jeles rite? ape la motif u ni.. tibe2 je nk jeles.. manusia2…

        0

        0
    • tipah dangdut says:

      setuju bab design HD suma heavy..designer jantan tekak makcik2..sume nk diropolkan.nk dibungakan ….tp nk wat camano..da tekak si pemakai nk yg ropol2 gaya HD …kita yg xgemar tu tgk je la…bkn kena bayar pun tgk….

      0

      0
    • Ana orkid says:

      hehehe..lwak la komen daffodil ni,u ingat designer tu suka2 jer letak ropol..diorang kaji la dlu garment tu utk event apa,pkain malam or siang,pelamin diorang mcmana,apa color smua tu diorg kna harmonikan..as for me dress ana dalia ni not bad..simple dkt atas n heavy dkt bwah..maybe klu garment dia dr kpala smpi dkt kaki pnuh ngan ropol bole la u kritik

      0

      0
    • KK vogue says:

      SALAH………………!! design oleh SYARAKIM okay…huh!! cantik sgt2….

      0

      0
    • cik Senah cantik says:

      bukan lah daffodil, kalu baju hatta sarat dia lain mcm sket. mesti pakai manik besar2, lace n bunga yg sangat susah nak jahit. baju pengantin ni kira simple la ni bagi aku. cetengok cetengok baju hatta yg lain. labuci dia ada TM sendiri…

      kalau Rizman Ruzaini (betoi x aku eja) plak trademark dia kain tingkat2 n bahu minangkabau.

      0

      0
  9. putihkaseh says:

    I pun baru nak komen pasal rambut dia, klau trim sikit baru naik seri pengantin baru, ana dahlia cam biasa jer cuma baju dia memang cantik, rambut pun cam serabai jer, memang cam janda kata org …..he he he …… pengapit dia org pulak cam pengantin kemas pakaiannye, anyway selamat berkekalan dan harap dpt lahirkan zuriat tuk datuk ekkk…….

    0

    0
  10. Ayin says:

    stuju dgn pandangan u… n xperlu la pengantin llaki mekap tebal2.. skilas pandang cam risz pkai lisptik purple lak.

    0

    0
  11. Nuhaa says:

    Untung pengantin pempuan majlis mgalahkan anak Dara kawin..

    0

    0
  12. zax says:

    sama-sama cantik…

    0

    0
  13. suke tgk orang kawen says:

    baju ni bukan hatta dolmat buat tapi butik SYARA KIM… nk tgk, g kat fb taip SYARA KIM… baju die cantik2… hehe

    0

    0
  14. KiD says:

    waaaahhh.. untung laaa.. lepas ni suami atau isteri yang masak2.. :)

    0

    0
  15. ^_^ says:

    tetap cantik walaupun tk der sponsor juta2…peace ^_^

    0

    0
  16. kamariah says:

    semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…..serta bertolak ansur dalam setiap perkara…AMIN

    0

    0
  17. wira says:

    dah bolos..senang kerja chef riz hehehe…

    0

    0
    • along says:

      jgn duk mengata org la, bolos tak bolos kononnya, kurang2 dah confirm dia tu janda, drpd dpt anak dara yg belum tentu daranya… jgn tau duk pikir bukan2 la, sepatutnya panjatkan doa semoga hidup dorang ni bahagia, krn setiap doa yg ikhlas, akan berbalik semua pd diri kita, insyaAllah. Ini tidak, sibuk pula amik tau hal dlm kain org, cara komen pun tunjuk benar tak educated….

      0

      0
  18. milah says:

    persal si ritz tu kelihatan lagi ayu sweet dr bini dia yerk? senyum pun control giler….muka cam br lepas cucuk botox jer…..ke sbb dia terlebih make up……..

    0

    0
  19. nia says:

    Alhamdulillah, smoga bhgia ke anak cucu. . .
    amin. . .

    0

    0
  20. zbm says:

    w/pun ana dahlia tu miss “J”, tp nmpk berseri sgt……may be dia turunkan berat badan kot…..muka pun nmpak panjang…….semoga berkekalan jodoh dorang ni…………

    0

    0
  21. semah says:

    muke rizz cover gle… rilek suda

    0

    0
  22. iqa says:

    ana ni janda ke? xtau pun
    tapi baju dia simple gila..macam bju g dinner je…keke

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kenape ni asek asek tanye si ana ni janda ke tk? dorang pn dh kawin kalau nk kasitau dia janda or not dh terlambat dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dia pn dh kena son……..d………..ol dahhhhhhhhhhhhhh hehe…..

      0

      0
  23. aku says:

    pengantin pompuan skali pandang ada iras rita rudaini…

    0

    0
  24. ana says:

    aik?tetibe jek tgk dh resipsi..ble msnye deme nikahnye nih?x prasan pun kt nwpaper?

    0

    0
  25. erazainal says:

    muka dorg same la…….

    0

    0
  26. ungu says:

    maaf…nak comment sket…muka si chef riz tu dah cam pengantin pompuan lak aku tengok bila disolek sedemikian…patotnye ana dahlia tu rambutnya di dandan kemas…ni pengapit lak dah macam pengantin…maaf diatas comment tersebut…ini cuma pendapat aku…

    0

    0
  27. rose says:

    Bg ak 0k la.. Cantik.. Sweet.. Xpyh la nk cment lbih2 sgt.. Yg mgtuk 2 jelez nmenye bkn pandangan.. Cme lbih el0k kalau chef riz ptg skit rambut dye.mcm nie pun brpe RM la drng abes.. Jgn ngt kenduri kwin nie bdget ciput k!!k0rang sdp nk mgtuk 0rg k0wang mampu ker nk wt cmnie???

    0

    0
  28. an says:

    bibir chef riz mcm kne suntik.haha

    0

    0
  29. PUTREE says:

    so sweet…AKU SUKE BAJU ANA…MOGA BAHGIA KE ANAK CUCU..;)

    0

    0
  30. Suri says:

    Seme ok tp chef riz tuh mekap smp lain nmpk…yg lain seme best je

    0

    0
  31. GILA KENTANG88 says:

    Hello..for ur info “daffodil” bajau anna tu from SYARAKIM ok…not Hatta Dolmat..if baju from Halta Dolmat pn knape? u jeles ke? ko ade..? nan hado…hahha

    0

    0
  32. intan says:

    mana gambar famili ana?

    0

    0
  33. maryam says:

    suke tengok baju tunang n kawen AD ni…simple tp gojes

    0

    0
  34. putihkaseh says:

    ya lah, mana family ana,x kan sibuk masak kot, ana nampak lebih mesra ngan belah mentua, jgn jadi si tenggang dah ler, nanti janda sekali lagi …

    0

    0
  35. rianda says:

    ape masalah sebnanye kalau janda?

    0

    0
  36. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Chef, Dahlia, Gambar, GAMBARLagi, Majlis, Resepsi. […]

    0

    0
  37. meeradriana says:

    kenapa ar aq adore sgt kat chef riz ni….

    0

    0
  38. sweet giles says:

    sweet sangatt… bagi pinang dibelah duaa…

    0

    0
  39. iena says:

    aku suka semua baju ana dahlia pakai. x seksi n sweet jek:)

    0

    0
  40. Adhleen says:

    Cantiknyer…2 2 cute & comel…memang sepadan…..
    Semoga berbahagia hingga akhir hayat…Amin

    0

    0
  41. jajarius says:

    Tahniah…..
    Selamat Pengantin Baru….
    Semoga Berkekalan Hingga Ke Akhir Hayat…
    Sweet sgt!!!!!!!

    0

    0
  42. no says:

    muka keibuan la ana ni…..

    0

    0
  43. Suke says:

    Hi alll baju ana ni catnip sangatkan hebat rekaan syara Kim lain dari yang lain tgk http://www.facebook.com/syarakim or syarakim.blogspot.com

    0

    0
  44. chefriz says:

    chef riz boleh potong rambut dah tu. tejuntai juntai rambut tu geram bila tengok

    0

    0
  45. binggo says:

    apapun cun dr norman&memy kawin…daaaaaaaaaaaaaaaaa…kuikuikui….

    0

    0
  46. triple_j says:

    Aik chef riz tak pakai mafla dlm baju ka?hehe gurau je.sama cantik sama padan.semoga bahagia ke anak cucu ya

    0

    0
  47. ct says:

    ana dahlia ni cantik kan?

    0

    0