Written by AbangNara | July 20th, 2012

Semenjak dua menjak ini, industri fesyen di Malaysia turut mendapat perhatian banyak pihak. Salah seorang yang sedang mencipta nama ialah anak muda yang bernama Ariff Shukor. Baru-baru ini, dengan kerjasama Rafflesia Pearl Centre, beberapa selebriti wanita seperti Elfira Loy, Zarina Anjoulie dan Anzalna telah pun menggayakan busana rekaan Ariff Shukor.

baju ariff shukor

Bertemakan warna biru, kesemua selebriti yang terlibat nampak menawan di dalam busana Ariff Shukor. Abang Nara tak tahu sangat tentang fesyen, tapi Abang Nara suka dengan busana yang digayakan oleh Anzalna. Simple tapi tetap menyerlahkan kejelitaan. Kalau wife Abang Nara pakai confirm meletup. Hehehe.

baju ariff shukor

Lagi 16 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kalau anda berminat untuk mendapatkan busana ini, boleh membelinya secara online di Facebook Ariff Shukor.

serunding

P.S: Dapatkan serunding daging/ayam untuk persediaan bulan Ramadhan ini. Boleh buat duit lebih sekiranya anda berminat untuk tolong Abang Nara menjualnya. Kepada mereka yang membeli lebih daripada 3kg, ada hadiah misteri akan diberikan. Jika berminat, email kepada lorongsetia8@gmail.com untuk tempahan dan soalan.

baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor
baju ariff shukor

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to (18 GAMBAR)Selebriti Wanita Gayakan Busana Ariff Shukor

  1. si baju says:

    buruk nya design

    0

    0
  2. TAK CANTIK PUN says:

    TAK CANTIK PUN

    0

    0
  3. zue preity says:

    nape mcm kain langsir warna biru jek…ote2 jadi baju…pakai mutiara, nampk glem ckit

    0

    0
  4. support anzalna jer says:

    neelofa engko hado??? non hado….

    0

    0
  5. ajeleee.... says:

    kurung pesak gak yg cantik……

    0

    0
  6. timah lenggang says:

    hamboi kau lana nordin dgn zarina lavocah da bertutup akak tgk skrang… blakon ke kau org ni…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    muka anzalna cam bapok

    0

    0
  8. takcantik lah.. says:

    x tahulah tang mn cantiknya..macam pakai kain langsir jer..

    0

    0
  9. boni kacak says:

    kaler dia menarik lah… macam kaler background blog ni..hehe

    0

    0
  10. cikkk nad cantik says:

    asal sume mcm hantu je aku nengok..

    0

    0
  11. bini zed zaidi says:

    retis semua tak fofular.

    0

    0
  12. julaila says:

    honestly, baju yg elfira pakai je cantik. erk

    0

    0
  13. julaila says:

    honestly, baju yg elfira pakai je cantik. erk

    0

    0
  14. ani says:

    muke sume macam mak lampir…
    elfira je yg ok aku tengok..

    0

    0
  15. support anzalna jer says:

    ehh neelofa xder ker???

    0

    0
  16. Natashaammy says:

    Winnie Sin jugak yang cantik dari artis2 yang sendu tue..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    npe l.n. tu cm tengik je stiap kali tgk?
    push up a.n. tu npe?
    biru ni tk seswai utk kulit itam ker camera yg murahan

    0

    0
  18. nana rina says:

    hmmm..from my view..color baju dia sgt cantik..design dia pun ada yg boleh tahan..but tak tahu la kenapa memilih model yg tak ada nilai exclusivity..designer boleh tahan mahal..rafflesia sume org pun tahu mutiara dia jual bukan cikai2..n very exclusive..please la choose someone yg ada nilai estetika for ur products..i know sometimes controversies can sell the product..but don’t choose the cheap one..huiiihhh..

    0

    0
    • tatatititutu says:

      raflesia, beser arr suka taja artis kontroversi dan yg takde x-factor…kalo x, xdelaa die pi taja memey punya wedding dress dulu kan…pastu diikuti si rambut gerbang ezlynn tu..

      0

      0
  19. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeeeeeeeeeeeee minah jambu tk bekenan langsong lah baju2 tu semua ! yg memperagakn baju tu pn minah jambu tk bekenan ..tapiiiiiiiiiiii kalau erra yg memperaga kn baju tu mungkin cantek hehe….jngan marah jngan marah nanti darah tinggi naik ! pereksa kesehatan anda…kesehatan itu penting…

    0

    0
  20. anonymous says:

    zarina anjoulie dah mcm bini aladdin jer.hahah

    0

    0
  21. lavoceh.... says:

    tgok muke zarina Anjoulie la sgt tu…seram mak enon ko…

    0

    0
  22. dynash says:

    Yup artis dowg ni sume yg kontrovesi maut. Ak xphm c Lahanat nordin n Zarina coli 2 pn sapu…wakakaka

    0

    0
  23. abba abba says:

    buruk gila design.. hahaha.. tambah2 ada zarina tu.. seram pulak aku tengok..

    0

    0
  24. kaki busuk says:

    erk? baju zarina sekali tgk mcm ketua penjahat dalam cite sains fiksyen daa…. mcm alien pun ada wuwuwuwuwu maafkan aku kerana buta fesyen tapi aku tak dapat menahan gelak

    0

    0
  25. ntahapaapantah says:

    ni kalo mak jemah pkai lg style dr yg ada ni..

    0

    0
  26. senyum says:

    baju nampk cheap. mungkit tiada peruntukan kot.. hehe.. elfira loy je yang nmpak ada class, value dia sendiri.. yang lain?? hmmm..

    0

    0
  27. sakit hatiku.. says:

    cp punya kamera lah yang tangkap gambr downg nie….tak cantik langsung…biase kan edit..ni da mcm apa dah muka dowang…kesian artis2 nie punya makeup.

    0

    0
  28. ermmm.. says:

    bukan semua org sesuai dgn kaler biru ni.. design pun biasa2 jer.. cantik ke pun??

    0

    0
  29. sakit mata says:

    aduhhh..sakit mata….sapa la yg nak pakai fesyen mcm nie..
    kot ye pun up to date..biarlah berpada & sejuk mata memandang..lg2 klu yg pakai si zarina tu..terus hilang selera..

    0

    0
  30. wekk wekk says:

    abg nara ske baju anzalna?????bju elfira lg cantik kot..

    0

    0
  31. wekk wekk says:

    abg nara ske baju anzalna?????bju elfira lg cantik kot..

    0

    0
  32. dyna says:

    MAKEUP NYE X LAWA..NAMPAK MCM MUKE DERANG GELAP…BAJU PUN X LAWA..OK BYE!!

    0

    0
  33. aliceza says:

    Semua makeup cm TOPONG GOMAK. baju pun mengarut jerr

    0

    0
  34. masin nyer garam nie.. says:

    arh senang citer sume tah ape2 tahhhhh…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    anjalangna pondan tu dah kenapa beria pakai push up terjojol camtu..nak lawan lopak ke? kikikikiki..

    0

    0
  36. janda meletup says:

    MUKA SEMUA BURUK..CAM SIAAKKK!!!

    0

    0
  37. Sshh says:

    design baju x ctk n artis y di pilih pn x ctk..mana artis y kulit gelap brtmbh la kegelapanya..lagi2 si lana..bertambah la mega mendung dia..baju dh cam sama ngan kain langsir n alas meja jer..aku tengok zarina ni..aduhai..dh cam ape jer..dh cam perempuan ahli sihir pn ada..geli aku nengoknya..

    0

    0
  38. nek jah says:

    asaiiii kualiti gamba cam dr kamera cap ayam jewwww….muke sume nampakkk cam pondan gilaaaaa~~~~burukkkkkk!!!!!!!!1

    0

    0
  39. heh says:

    muka zarina kenapaaa? busuk gila dgn kening tejungkit die tuu. and nmpk gemoks. baju2 ni mcm ermmmmmmm..kbai

    0

    0
  40. Aku pemerhati says:

    artis x cantik..baju x cantik..mekap x ctk..senang cite semua x cantik..entah ap2 jer..muka semua dh cam nyah aku tengok..

    0

    0
  41. zarina coli says:

    apa ke mengarot sangat fesyen ni?ini ke panggil fesyen?macam trash je..aku pun boleh beli kain ela pas tu lilit2 and tambah skit rantai pearl tipu.ehehhe…tolong kalau nak cari artis to promote baju ni, ambik la artis yg disukai ramai, yg menjadi ikon..ni diambilnya artis2 mcm ni mesti sbb taknak bayar mahal2 kan?adoii la..yg sekor tu pakai kain belah kaki nak keluarkan jugak ke?kaki kalo cantik takpe..udah2 le tu jijik plak aku menengoknye!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    buat baju pegi jamban jek lahh baju2 cam neh…kain dan design tuh nampak cam takde kualiti langsung…kesian plak kat designer tuh…tp pompuan yg pakai kebaya biru tuh lawar laa…siapa tuh…

    0

    0
  43. lovelime says:

    cettt…make-up 3-4 layer, bj mcm kain lebih langsir tang mane yg cantik tak tau lah…pelik jerk mcm hantu kubur dgn rambut mengirai memasing2!

    0

    0
  44. Amier says:

    Kain ni seela berapa ringgit,….Waaah.. save gila.Beli satu jenis kain banyak2 ni potongan berapa %.Kalau nak main boria baguih ni.

    0

    0
  45. mak mah says:

    pakaian – ditaja oleh bundle mamat dan abang ipor.
    mekap- ditaja oleh tepung cap sauh&minyak cp pisau
    brg kemas – raflesia rejection limitad edition.- penaja rasmi artis murahan, porno, kantoi khalwat, kaki clubbing,kaki gduh n kaki cagu…
    anzalna – mcm bpok tue tak laku…
    anjoli -mcm ketue 44 penyamun.
    lana n – awat push up bra nampk senget….?
    elfira – sian kat hang tecampak dlm golongan reject shop..hang sorang je yg nampok siuman sket.
    makcik 2 org tue- err aku give up..hang pk la sendri.

    0

    0
  46. kak li says:

    baru tengok gambar hati akak dah berkata, ramainya muka konterversi, cuma elfira dan reena dan seorang tu yg ok. rupanya ramai yg sependapat dgn akak. bukan nak umpat , semoga di harap lepas ni mereka mereka ni jadilah manusia yang menggunakan otak sebaik mungkin. hidup hanya sekali adik-adik oiiii, jgn disia-siakan .

    0

    0
  47. kak li says:

    baru tengok gambar hati akak dah berkata, ramainya muka konterversi, cuma elfira dan reena dan seorang tu yg ok. rupanya ramai yg sependapat dgn akak. bukan nak umpat , semoga di harap lepas ni mereka mereka ni jadilah manusia yang menggunakan otak sebaik mungkin. hidup hanya sekali adik-adik oiiii, jgn disia-siakan .

    0

    0
  48. kak li says:

    baru tengok gambar hati akak dah berkata, ramainya muka konterversi, cuma elfira dan reena dan seorang tu yg ok. rupanya ramai yg sependapat dgn akak. bukan nak umpat , semoga di harap lepas ni mereka mereka ni jadilah manusia yang menggunakan otak sebaik mungkin. hidup hanya sekali adik-adik oiiii, jgn disia-siakan .

    0

    0
  49. si tembam says:

    anzalna – cntik..tpi kna tuka pesen rambut..blalik2 cmtu je pesen..

    zarina juling – serupa ahli sihir yg siap dgn penyapu trbang..

    lana nordin – ala-ala mak lampir

    elfira – sweet n simple

    0

    0
  50. Jolie says:

    Dalam ramai2 model ni, Elfira Loy sorang jer yg sempoi. Senyum manis takder nak lentik2. Comeyyy.

    0

    0
  51. Anonymous says:

    malaysian fashion designer is a disaster!

    1

    0
  52. temah says:

    mcm kain belit2 kt patung kt kdai kain je.

    0

    0
  53. […] Semenjak dua menjak ini, industri fesyen di Malaysia turut mendapat perhatian banyak pihak. Salah seorang yang sedang mencipta nama ialah anak muda yang bernama Ariff Shukor. Baru-baru ini, dengan kerjasama Rafflesia Pearl Centre, beberapa selebriti wanita seperti Elfira Loy, Zarina … Continue reading → […]

    0

    0
  54. geli aku..mcm sundal sume..yg penting aku kalo drag lagi cantek cun meletop sume jantan beratur…hahahah..choyy..selamat bersahur

    0

    0
  55. ck mayumi says:

    memg dh cam ratu bapok r…hahhahaha

    0

    0
  56. NENEK KEBAYAN says:

    buwekkkkk…buruk punya fashion..colour pun out..baik amik bendera malaysia.. nguahhhhhhh..

    0

    0
  57. hahah says:

    hahhah… memang betul la mcm durang dah post kat sini.. memang tak cantik langsung la baju2 nie.. memang nampak mcm pondan,cuma ada 2 atau 3 ja yg sesuai dan cantik dipandang… yang nie sengaja ka apa nie…??

    0

    0
  58. fashion disaster says:

    terlalu polos..xder seri..color out.

    0

    0
  59. unknown says:

    kain mcm kain ela murah je…kesian btol la rafflesia nih…
    ade name tp xreti gne name…

    0

    0
  60. Mak Jemah says:

    Rasa nak muntah aku tengok, esp anzalna & zarina.fesyen pun macam nak mampossss

    0

    0
  61. mimie asmida says:

    yg kebaya biru tu winnie sin. tuan punya refflesia. mmg cntik sgt dia

    0

    0