Written by AbangNara | September 6th, 2015

Tiada apa yang lebih menggembirakan buat seorang pelakon apabila menerima anugerah yang menobatkan diri mereka sebagai ‘terbaik’ di dalam kategori tertentu. Pernah meluahkan keinginan untuk menggondol trofi Pelakon Wanita Terbaik, akhirnya di FFM27 semalam, Nur Fazura berjaya mencapai impiannya itu. Fazura telah dinobatkan sebagai Pelakon Wanita Terbaik FFM27 menerusi filem Manisnya Cinta Di Cappadocia.
fazura ffm27Terlalu gembira dengan kemenangan tersebut, Nur Fazura jelas tidak dapat menahan rasa sebaknya dan kelihatan seperti mengalirkan air mata ketika memberi ucapan kemenangan. Akhirnya segala penat lelah, usaha gigih dan kesungguhan Nur Fazura ternyata berbaloi dengan kemenangan ini. Secara jujur, Abang Nara dah tengok filem Manisnya Cinta Di Cappadocia dan sesungguhnya kemenangan Fazura adalah amat tepat sekali. Lakonannya di dalam filem tersebut cukup berkesan!!!fazura ffm27

Tahniah diucapkan kepada Fazura atas kemenangan ini. Semoga ia akan menjadi pembakar semangat untuk terus meningkatkan mutu lakonan di masa hadapan. You deserve this award (amboi speaking London). Lagi beberapa gambar Nur Fazura di FFM27 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27
fazura ffm27

28 responses to (18 GAMBAR)Nur Fazura Sebak Diumum Pemenang Pelakon Wanita Terbaik FFM27

  1. x sistematik says:

    Nara the almost slowest update blog.r frah dh mnikah pn tp nra msih ktnggalan zaman.apa daa

    0

    0
    • Anonymous says:

      congrats. lawa fazura neh. xsilap cite tu la yg die bcinta dgn shahizy tp shahizy deny kan. xpe at least berbaloi jgn jd mcm syatila tu..award pn tarak

      0

      0
  2. apa apa je says:

    tak nak cakap banyak.. yg buat saya ketawa kenapa pajura menari macam kat disco ye semasa pembukaan ffm haha siap tak ikut rentak music plak tu macam tak pandai menari pun ada kah kah kah..jom tengok ulangan FFM..

    0

    0
  3. anon says:

    Congratulations, beautiful….

    0

    0
    • cikikaka says:

      shaheizy sam ke yg sampaikan award kat fazura smlm? klu aku jadi fazura tengok muka sam pun aku xnak.

      0

      0
  4. nok gebuzzz says:

    cantik fazura…congratz,kalau aku jd dia pun bangga dpt menang dlm ffm sbb bukan undian dari fans…

    sepanjang anugerah berlansung bila camera tuju kepd faizal hussin dia sentiasa senyum,x berlagak macho pon

    0

    0
  5. cik piNgu says:

    walopun mulut jahat, ak still suka dgn fazura sb lakonan dia semua best2..

    baideway fazura mmg cantik.

    0

    0
  6. adikdyg says:

    Tahniah fazura/ ifti.. watak tu memang sesuai sgt ngan u. thumbs up!!!

    0

    0
  7. munay says:

    Yang paling win….pelakon lelaki terbaik..mana mai apek ni?

    0

    0
  8. Tomok says:

    Nora danish dan fasha sandha. Contohi lah geng-geng lisa surihani dan fazura. Work hard and smart. Fazura ni stylo suka tengok dia. Cantik pula tu. Tahniah fazura.

    0

    0
  9. zaza says:

    thniah fazura. dgn anugerah ini,anda dah berjaya mengesahkan diri anda sebagai pelakon cantik DAN TERBAIK.
    intan ladyana,neelofa,anzalna,fouziah ghous,izara aishah.,korang bila lg nk menang kategori terbaik ?
    kehkehkeh.

    0

    0
    • Gs gil says:

      Izara at least di calonkan. Cantik sangat izara. Grrrr.

      0

      0
      • Izara cantik yg unik says:

        Yup I pun 1st time tgk izara aishah terus i terpegun..kejelitaan yg unik.. Tgk hidung n bibir die mmg cantik.. Artis lain ramai cantik tp x seunik izara..yg lain look familiar muka. & die pandai berlakon cume rezeki belum smpai lg..fazura pun sekian lama baru menang kan.

        0

        0
  10. Diva says:

    Paling lawak tgk Sam mcm sengih Tgk faz … Pastu mcm tahan sebak gak muka. Poyo tui..tu aa cinta syok balik ka??.. Dh la pakai tak kena tema sgt . Tau la promo movie tu tapi tgk la event tu camne. Pastu minah pengkid poyo syatilla selfie entah apa. Kata kawan tapi berkepit.. Bengong hipokrit.

    0

    0
  11. cun!! says:

    Kira Fazura menang dekat hari Birthday Ex dia aaa ..Sam tu. Patut muka SAM mcm lain mcm kaku lihat Fazura……

    0

    0
  12. Anonymous says:

    rasanya masa fazura ambik award dia tk pandang pun sam…sam yg dok pandang fazura dgn harapan fazura akan salam dia…puiii
    Pastu bila giliran dia nk umum award dgn gaya macho..kepakkan dada..pastu buat suara jantan….haha..apehal la ko sam…mmg mangkuk la ko ni…zul arifin tu lg sado pd ko..tp tk de la nk mengepak bagai..muka angkuh + super poyo
    mcm mana la perempuan bole gila kt dia ni..

    0

    0
    • GIlo says:

      tul tu…perasan gak Sam mcm ckp tahniah tapi Fazura tak focus dia. mau x…before this Sam condemn hipokrit x ngaku . Sekali Fazura dh buktikan her work hard berbaloi..mmg failed bab baju dia Sam ni…zero!! x hormat event ceremony berprestij langsung.

      0

      0
  13. yayazhamila says:

    I love her dress, down to earth sangat, she looks stunning, congratulations Fazura. Dia memang best one of my favourite actress.

    Nora Danish, Fazura pon menang awards. Kau Bila lagi ? LOL

    0

    0
  14. cikkilata says:

    Walaupun bimbo, aku ttp suka lakonan fazura ni… natural and x kaku… sbb tu kalau citer lakonan fazura or filem arahan bernard chauly, aku mesti akan tgk… she deserves this award…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    I suka sangat lakunan Fazura dalam KAMI HISTERIA … mmg best giler … tu baru acting walau pun watak pembantu

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tahniah fazura…i love u so much…; ]

    0

    0
  17. mak c kina says:

    suke fazura…mmg harap sgt dia menang sbb dah lme dia xmenang n dia xpenah menang best actress lg…tahniah

    0

    0
  18. rosie says:

    Tahniah Fazura…semoga terus berjaya….fazura mmg cantik:):)

    0

    0