Written by AbangNara | April 5th, 2013

Comelnya anak sulung Irma Hasmie dan Redza Syah ini. Cute sangat-sangat. Kalau Abang Nara pergi ke majlis akikah dan cukur jambul Redza Syah Irfhan, memang akan dicium-cium pipinya. Geram sangat-sangat.

redza syah irfhan

Antara rakan artis yang hadir ke majlis ini ialah Yatt Hamzah dan Diana Amir. Tengok muka Diana Amir pun macam dah tak sabar nak kahwin dan mendapat cahaya mata. Geram sangat la tue dengan kecomelan Redza Syah Irfhan.

redza syah irfhan

Semoga Redza Syah Irfhan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh. Lagi 16 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Moment Effects.

redza syah irfhan

redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan
redza syah irfhan

P.S: Nak Lihat Testimoni Pengguna SkinRich Orang Melayu? KLIK GAMBAR INI

81 responses to (18 GAMBAR)Majlis Akikah & Cukur Jambul Redza Syah Irfhan, Putera Sulung Irma Hasmie

  1. darafflesia says:

    Tahniah…:)

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahniah Irma & Redza.. syukur Alhamdulilah…

      apabila perubahan di laksanakan dengan niat yg betul & istiqomah.. semuanya jadi serba indah.. banyak perkara tentang Irma kini, sangat menarik mata, hati & minat saya utk d contohi..

      0

      0
      • lovely says:

        sejuk mata memandang pasangan nie… sweet…

        0

        0
      • sunshine says:

        boleh dijadikan contoh
        tak perlu nak buat majlis akikah siap dgn buaian, tak perlu majlis yang penuh dengan decoration dan door gift yang sama corak, x perlu nak baju sedondon.. majlis tetap sempurna…. i loikkkeeeee

        0

        0
      • mutiara says:

        xde istilah cukur jambul dalam islam, yg ada botakkan kepala..dan xboleh tinggalkan sedikit rambut, xkira lah kat belah mane, tgh ke, tepi, kena botak rambut habis.

        0

        0
        • 555 says:

          Mungkin Irma akan buat bila Irfhan dah besar sikit ke mane kita tau kan?Irfhan baru lahir seminggu lepas.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ya ke?..ari 2 ank buah sy g cukur jambul kt masjid n tok guru sdiri yg bt cukur ckt je..x de la smpai botakkn kpla

          0

          0
        • hana' says:

          istilah cukur jambul xde. istilah yg tepat ialah Aqiqah iaitu mengorbankan 2 ekor kambing utk bayi lelaki & 1 ekor kambing bg bayi perempuan. Sunat muakkad utk botakkan bayi lelaki & perempuan. biasanya org melayu buat majlis cukur jambul sbg adat, then lps mjlis selesai & tetamu dh pulang bayi akan dicukur rambutnya. Sekian.

          0

          0
    • K.A.A says:

      kesian anak irma kena buli dgn anak yatt..

      0

      0
    • LALALILILULU says:

      Ya Allah.. sejuk ‘y tengok pasangan nie…nie la baru di katekan pasangan bahagia n family yg sempurna…. semoga menjadi anak yg soleh ye irfan… (tb2 plak trigat cite adam dan hawa)

      0

      0
  2. aaa says:

    comell!!!!!

    0

    0
  3. nur says:

    subhanallah..comelnya anak dorg.

    0

    0
  4. nenen says:

    nama sama ngan daddy…..like2

    0

    0
  5. kikilala says:

    syukur.. alhamdulillah…

    0

    0
  6. basikalburuk says:

    Tahniah…semoga mnjadi anak soleh..seronok tgk kbgiaan diorng ni…

    0

    0
  7. kiki lala says:

    aaaa…. comelnya anak irma…

    0

    0
  8. golden sand says:

    alahmdulillah…
    mengikut sunnah… akikah pd hari ke tujuh…
    btw… comeelll sgt baby tue…
    subhanallah :D

    0

    0
  9. iphoneuser says:

    Semoga menjadi anak yang beriman, yang soleh, yang menegakkan Islam, amin..cemerlang gemilang & terbilang :)

    0

    0
  10. insan biase says:

    alhamdulillah..subhanallah comel sunggoh anak dorg..geram je tgk..rase nk cubit2 je hehehe…da besar nnt mesti hensem nie..semoga membesar dgn sihat dan menjadi anak yg soleh ye ..aminn.. suke tgk irma ngn husband die nie.. xnmpk mcm menunjuk2 sgt kebahagian dan keromantikan dorg klu dlm tv.. xde sape nk mengutuk or mengata yg xbaik..mcm sesetengah pasangan artis da kawen tu..

    0

    0
  11. Irman says:

    Comelnya laki Irma.. eh silapp.. comella anak lelaki irma. Hiks

    0

    0
  12. Anonymous says:

    bukan cukur jambul kene cukur semua rambut.. aishhhh

    0

    0
    • donut_cute says:

      lepas ni boleh la cukur semua rambut ini waktu majlis berlangsung cukur la sikit2 dulu amik syarat berkat menyambut kelahiran. lepas majlis nak botak terus pun tak pe

      0

      0
    • Anun says:

      Xla…mne ade kne cukur sume…name pun cukur jambul…bukan cukur rambut..

      0

      0
      • bunga2 cinta says:

        memang la time tu cukur jambul je..tapi lepas tu kena botakkan supaya segala kekotoran yang keluar daripada rahim dapat dibuang dan membolehkan rambut baru tumbuh dengan sihat…tq..

        0

        0
        • Anonymous says:

          benda x wajib xyah korang nak pesongkan,. xwajib pun cukurkan rambut, cukur jambul tu pun adat je, yg perlu dlm islam cuma akikah kalau mampu…

          0

          0
    • bosandgnorgmngajiagamaxabis says:

      Wei…kn tu tgh mjlis tu,xkn ko nk tarah rambut baby tu jam2 tu jgk,abis mjlis tu nnti pndaila mak n bapak dia licinkn rmbut ank dia…ni la cth org mngaji agama x abis ni.phuii..

      0

      0
    • Anonymous says:

      lpas majlis cukur semua rambut 2. 2 adalah sunnah rasullullah saw.lepas 2 timbang rambut tuk bayar zakat & akhirnya tanam.

      0

      0
  13. Anie Husin says:

    MashaAllah… comelnya Redza Shah Irfhan!
    Segala puji hanya bg Allah…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Alhamdulliah…ringkas dan sederhana je majlis akikah dan cukur jambul anak diorang…xmacam yang lain buat majlis akikah & cukur jambul meriah macam kenduri kawin dengan pelamin bagai….

    0

    0
  15. xara nur iman says:

    alhamdulillah sempurna sifatnya moga menjadi ank yang soleh dan membanggakan kedua org tua amin

    0

    0
  16. kak kekwat... says:

    Tahniah erma…comel babynye…cute sangat….semoga dikurniakan anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat…

    0

    0
  17. hamba allah says:

    alhamdulillah selamat sudah..tahniah kak irma n hubby..

    bydway, lawanye kak yatt n diana amir…like byk2 hehehe..
    kak yatt, kem salam kat adik akak, Sobri ye (klu terbace komen sy la) heee..

    0

    0
  18. Saya says:

    Tahniah Irma Hasmie dan suami…comelnye la baby….ase nak cium2

    0

    0
  19. zzzzz says:

    MashaAllah, bersih dan flawless sangat muka Irma ni, bersih yg tenang, bukan Bersih putih produk2 pemutihan.. cantik nya

    0

    0
  20. XYZ says:

    Ada lagi adat bawak kelapa masa aqiqah??

    Semoga RS Irfhan menjadi anak kebanggaan ibu dan bapa dan hamba yang taat kepada Allah swt.

    0

    0
    • ABC says:

      Org dulu2 bawa kelapa tu utk letak rambut yg digunting terendam dlm air kelapa tu supaya x berterbangan atau bersepah2. sbb dah buat dr dulu, org asyik ingat adat. info telah disampaikan. sekian terima kasih.

      0

      0
    • comellotey says:

      bersanding tu pun adat jg, knp x pertikaikan…. Huhu

      0

      0
  21. aqu anna says:

    Irma dulu & sekarang jauh beza nya…Alhamdulillah…sejuk hati tgk wajah Irma….

    0

    0
  22. bunga says:

    yg gambar last tu datuk ct kan??? lawanya hai….

    0

    0
    • ahkak puaka says:

      CELAH MANA DATO CT PULAK KAU NIH? TERANG2 NARA TULIS ARTIS YG DTG DIANA AMIR & YATT HAMZAH.. ADEH.. APTB LA KAU NI.

      0

      0
    • bulat says:

      mana nye datang datuk ct.. tu kan si yatt.. ngeee.. btw, tahniah buat kak irma dan suami di atas kurniaan bayi yang comel.. semoga bahagia.

      0

      0
  23. ............ says:

    ishhhhhhh…comeinya…muka dia cam ayah dia la….apa pn tahniah kak Irma…simple jer ye majlis dia org..x mcm majlis sesetengah artis tu..kadang sampai semak d buatnya…

    0

    0
  24. Roundtable says:

    Subhanallah….Comeeelll!!!!!!!!!!!!!!!!! bertuahnya irma..

    0

    0
  25. Betik says:

    Siapa sangka kan? Artis yg agak social mcm Irma ni bila berubah menjadi lebih baik drpd kita semua..

    Begitulah yang diharapkan kepada Artis2 yang belum berhijrah. InsyaAllah berkat doa drpd peminat2 membuka hati artis2 ni untuk berhijrah ke arah yg lebih baik..

    orang yg baik x selama nya baik.

    orang yg jahat x selama nya jahat.

    0

    0
  26. SS says:

    tahniah….

    0

    0
  27. minyak zaitun says:

    sedap mata memandang wajah2 di dlm ruangan ini.. mereka semua serba sederhana…

    0

    0
  28. epy says:

    x silap yg pic paling last tu bkn dtk.ct… mcm yat jer tu…
    bestnya pasang ini kan. harap dpt jdi mcm dorg ini, insyAllah…

    0

    0
  29. atoi says:

    anak dia mcm muka nabil je. mesti terkenan

    0

    0
  30. mentari says:

    Subhanallah…comelnya….tahniah irma n suami..semoga zuriat ni menjadi penyejuk mata hati untuk kalian…

    0

    0
  31. lalok says:

    Bongok betul si atoi ni komen ntah apa2 ke mata ko juling. Dah sah2 baby tu tersangat comel&putih mcm mak bapa dia. Si nabil tu sorry to say…ala kadar je pn xdelah sehensem redza shah…

    0

    0
  32. Rezairma's fan says:

    Subhanallah… sempurnanya ciptaan Allah… dari ibunya, bapanya, hingga ke anaknya, sejuk je mata memandang… Alhamdulillah… inilah keluarga bahagia yg diingini…

    0

    0
  33. kembang says:

    redza shah irfan bin redza syah azmeer
    aku nikahkan dikau.. eh.
    rasa nak booking untuk anak aku dari masa depan.

    0

    0
  34. ihana says:

    subhanallah… terasa indah & bahagia pasangan irma & suami… bahagia la hingga ke syurga… amin

    0

    0
  35. Anonymous says:

    bertuah irma..dapat suami yang beriman dan kacak dan ank yg sempurna dan comel.

    0

    0
  36. puan sara says:

    tahniah, comel sunggah anak irma n redza..semoga jadi anak yg soleh..

    0

    0
  37. tertanya menanya says:

    Bilanya Fasha Sanda ni nak tayang anak dia…? Da bersalin ke belum? Maaf bertanya… hihihiiii

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      mungkin sekarang fasha dlm kesakitan nk beranak takkkkkkk? mari kite suroh bang nara gi cek ok.. bang nara tolong siasat si fasha ni lagi tahan sakit nk beranak ke pe ? kt hsptal mana?

      0

      0
  38. comel says:

    tahniah irma dan suami. comel ank irma. bnyk ambil muka suami dia. lepas ni, klu ada baby gurl, mesti sweet mcm irma.

    0

    0
  39. Safiyyah Hanzalah says:

    Hensemnya baby Irfhan.. I like it! Aku pulak yg excited.. Ni yg bt nak cepat kahwin ni..

    0

    0
  40. Kentot Ku Kentot Mu Juwa says:

    kentot i lagi wangi dari kentot anak dia…………

    0

    0
  41. Dinzly says:

    hensem laki irma…taste sgt,..!!hoho

    0

    0
  42. IRMA HASMIE OVER2 & BORING.. says:

    Irma Hasmi… booooorinnggggg….. Get a life la pompuan wooiii…
    Citer anak kau tu simpan je la…..

    Next…!

    0

    0
  43. leeyana says:

    tak tau baby ikut muka siapa. sebab Irma dan suami jodoh kuat, muka pon lebih kurang aje. :) hopefully the baby akan jadi seorang anak yang soleh.

    0

    0
  44. Linzy Longkang says:

    Irma ni masih jadi retis ker dah jadi macam makcik2 pakai macam tuh, tapi baby dorang sangatlah comel, tahniah

    0

    0
  45. IRMA HASMI OVER2 & BORING says:

    En. Nara, bosanlah asik pasal citer pompuan ni… Stop posting citer pasal dia la… kalau stakat bab dapat anak, smua pompuan dlm dunia pun branak… Yg ye nye dia nak ‘show off’ kat Nabil… yelah, org dah kena ‘dump’, mestilah tak puas hati… Kalau tak, takkan la rancangan yg Nabil & wife handle masa raya tahun lepas, masa segmen 2-2 org ada. Yp bila smua kumpul satu tempat, semua couple ada kecuali pompuan yg tak lawa langsung ni dgn husband dia.. Nina & Noh pun boleh attend… Apa, dia ingat dia DIVA sgt ….!!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    gambar no 4 perut Irma masih macam org mengandung

    0

    0
  47. Anonymous says:

    istilah cukur jambul tu org kitelah la sebut, dalam islam akikah buat seawal 7 hari kelahiran tanda kesyukuran, dalam majlis slalunya buat syarat je gunting sikit rambut, lepas tu kite perlu cukur seluruh rambut dan timbang, melalui berat rambut tu kita nilaikan dengan duit dan disedekahkan.

    0

    0
  48. suke-suki says:

    ini la hasil anak jodoh di depan kaabah.. indah sgt wajah nya.. semoga jd anak yg soleh ye irfan.. amin..

    0

    0
  49. Anonymous says:

    dari gambar2 yg diambil dapt saya tafsirkan sesejuk mata memandang family ini.. adat yg dibuat berpandukan hukum agama..nampak suci sgt…

    0

    0
  50. rambut kotak la sgt says:

    gambar yg last tu..dh macam rossa pkai tudung.comel

    0

    0