Written by serenity | January 26th, 2015

Diam tak diam, sudah hampir setahun juga usia perkahwinan Aidil Zafuan dan Zarema Zainal yang berlangsung pada 14 Mac tahun lepas. Zarema sedang mengandung anak mereka yang pertama dan satu majlis ‘baby shower’ bersempena kelahiran anak mereka nanti telah diadakan di sebuah restoran.


 photo Screenshot_2015-01-25-21-44-12-1.png
Antara artis yang hadir ke majlis itu yang bertemakan warna putih ialah hot mama Nora Danish dan Betty Rahmad.

Zarema telah mengongsikan gambar-gambar dari majlis ‘baby shower’ yang eksklusif ini di akaun Instagramnya. Kami doakan segalanya dipermudahkan dan tak sabar-sabar nak melihat kecomelan bayi AZ itu nanti.

Lagi 16 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo Screenshot_2015-01-25-21-45-08-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-21-44-53-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-21-44-19-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-31-34-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-29-09-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-29-03-1 1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-29-03-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-28-43-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-28-39-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-27-44-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-25-45-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-26-45-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-13-24-21-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-13-23-32-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-16-27-18-1.png
 photo Screenshot_2015-01-25-13-25-00-1.png

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

82 responses to (17 GAMBAR)Sekitar Majlis Sambutan Baby Shower Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal

  1. [email protected] says:

    Minat ND, tp bila dia dah join ini org yg x minat plak.. :(

    0
    0
    • ntahpape says:

      buat majlis yg x mendatangkan faedah ni, ada plak duit.. nak bg anak2 & x wife duit bkira plak..
      ok2.. pikir positif.. smua ni guna duit zarema.. sbb aidil xde duit…

      0
      0
      • chantique says:

        nora kalo psal party mmg dia nombor 1

        0
        0
        • APE DAA says:

          aik..mane aidil??mane aidil??

          si zarema ni da kena tinggal macam rita jugak ke?kahkahkahkah..baru anak pertama dah kena tinggal selalu…sok lusa?hmmmm…merasa la kau nak..

          0
          0
        • meri says:

          to APE DAA kt bwh ni :
          ko rasa berapa ekor jantan ada dalam majlis nih yg menyebabkan ko persoalkan kat mana aidil tu

          0
          0
        • mutiara says:

          tudung dan lengging????
          tak semenggah

          0
          0
        • Anonymous says:

          aku tak kisah la nak buat baby shower ke, naked shower ke sbb sesama pompuan.. tapinye, bwk2 berenti duk melepak kat penthouse bossned campur laki pompuan sepanjang masa setiap hari. maksiat tu kurang2kan la….

          ape bezanye mat rempit dan bohsia melepak kat rumah bujang beramai2 dgn geng2 dimorian crew ni?? pls laa klu xnak kawen pun , make some of ur personal life as private..jgn nak bg bdk2 tgk pastu nak rasa sosial life yg mcm tu. especially bila kau tu konon2nye presiden youth club im4u kejadah ape tah namanya. tunjuklaa contoh yg elok. sampai bila nak menyesatkan bdk2 muda ni…

          0
          0
        • Anonymous says:

          poyonya olga! elok la pindah, menyampah tgk komen pondan olga kat sini.. syuhh syuhhh

          0
          0
    • abg kpd jemah says:

      makan coklat dln pmpers…ingatkan mkn taik..low classs nya otak bohsia clubbing ni..,

      0
      0
    • MARINA PUKI says:

      JAP NAK LARI TOPIK MCM MANA SI NEDIM N BETTY RAHMAD TU MASUK KATEGORI PERSONALITI POPULAR VOTE ONLINE ABPBH 2014???????? RETIS KE DIORNG NI EWWWWWWWW MENYAMPAH

      0
      0
  2. [email protected] says:

    Minat ND, tp bila dia dah join ini org jadi x minat plak.. :(

    0
    0
  3. Anonymous says:

    Duit dah banyak pun nak buat baby showers lagi ke? Tak kan tak mampu beli barang2 baby kot. Aidil tak gi melawat ke dua2 anak dia masuk hospital? Tak patut…Jarangnya baju ND…

    0
    0
    • minah says:

      ooo buat baby shower tu untuk dapat barang baby ka? muahahahha nampak nauuuu aku kampung xtau pa benda baby shower tu…. thanks beb sbb hang aku tau…

      0
      0
      • paola bracho says:

        Baby shower tu ialah shower the mother with gifts “mandikan ibu dgn hadiah”. Selalunya mommy tu akan buat list benda apa dia nak atau suka hati org nak bagi apa.

        0
        0
        • gigi betty says:

          lah aku pun baru tahu

          0
          0
        • Anonymous says:

          tu baby shower omputih, baby shower org melayu, shower the mummy with foods and laughter kekdahnye. xdenye nak bagi hadiah bebnyk…

          0
          0
        • minah says:

          gitu keee………. so skrg ni nak kata zareema ni mandi ngn apa nih… hahaha.. kira rejam ngn hadiah la erk…. hahhahahaa …
          adoii mcm2 la retis2 ni kann

          0
          0
      • Kak kiah says:

        Hahhaa eh bukan kau sorang je, aku pun baru tau. Ingat baby shower tu mandi-mandi

        0
        0
      • ika says:

        bila yang tak tau, dan suka berlagak tau, ni la masalahnya.

        orang yang buat baby shower ni not so much pasal hadiah macam mat salleh tu. time ni lah kawan2 celebrate pregnancy kita. salahke nak celebrate? happykan ibu mengandung salah ke?

        pelik dengan manusia ni.

        0
        0
        • simplyrose says:

          ni budaya barar..nk hepikan ibu mngandung byk cara..mngaji ker..nk branak tu antara idop n mati..klu lah takdir masa branak mati,majlis baby shower ni dpt tolong ker?

          0
          0
  4. Anonymous says:

    x tau apa istimewa dorg blogger rjin update cite dorg.. nk kta artis x pun.. kdg2 bile kte update2 ni ada hati yg trase walau mulut kta dh x suka.. so klu xde kna mngena dgn dunia retis xyah la update..

    0
    0
  5. Anita says:

    Berry ke Betty?

    0
    0
  6. Anonymous says:

    Kakak nora si nadya tu tak kerja ke. Single ke janda.

    0
    0
    • Lola says:

      Aku pon wondering jugak die keje ape..hari2 menempel je kt nora n nedim..n hari2 g lepak minum2..huhu

      0
      0
      • Anonymous says:

        janda la uolls.. nak keje buat ape, sekolah pun x abis, low class kot nak jd kerani, nak jd salesgirl. baik menempek ngan adik dan bf kaya.. korg ape tau?

        0
        0
  7. aku aku kesah??? says:

    alahai….skrng ni trend artis buat baby shower mower bagai..bukan stakat nk hdiah ja,,,
    nk publisiti sama..nnt bila baby dh kuar,jngn lupa pulak buat majlis berendoi..nnt xberkat..baby shower ni ikut gaya org barat…Aidil x g malawat ank2 ke skit msuk hospital..pegila kejap,cian kt anak2…RIta dh post dlm insta..nnt jngn kluar statemnt kta aku xtau la apela..

    0
    0
  8. Nyonya says:

    Hmm, anak yg 2 org tu msk hospital x diambil kisahnya..bagi nafkah xmmpu, buat baby shower mmpu..may u rot in hell la aidil.. Klu blsn Allah nk trun, xkira msa..mnta2 la btaubat cpt..

    0
    0
    • Anonymous says:

      cheq oii, zarema tu anak ongkaye, dia mewarisi reta arwah bapak dia yg makan tak abis 7 keturunan, x perlu pakai duit aidil pun. sbb tu dari dulu dia x keje pun.. jdnye klu aidil x bg nafkah xde kene mengena ngan bini baru dia sbb silap2 dia pun mengharap nafkah dari bini.. kuikuikui

      0
      0
      • Nyonya says:

        So what? Kalau hrta 7 ketururnan x hbs? diangkat darjatnya oleh Allah ke? Biar miskin, janji rezeki tu drpd hasil yg diredhaiNYA.. Buat apalah ada hrta smpi 100 tahun pn x hbs mkn, tp , kalau dipandang jijik oleh mausia x guna gak..lgpun, hrta x leh bwa ke kubur pn..sedekah jariah,ilmu bermanfaat dan plg pntg doa anak soleh yg si aidil ni abaikan la jd bekalan oi..

        0
        0
        • Anonymous says:

          ngko dengki dia kaya ke ape? aku ckp sbb org duk kata si zarema abiskan duit laki dia, jdnye perlu ke dia abiskan duit laki sdgkan dia pun harta 7 keturunan x abis, anak politician camtu la, sama la ngan bossned tu. tu yg duk melepak je mengabiskan harta mak bapak..

          yg ngko sentap sgt tu kenapa? ngko bwk ape nnt ke kubur ngko??ngko duk ngata2 kat sini diangkat ke darjatnya di mata Allah ?? dipandang mulia ke oleh manusia? mcm jijik je aku tgk. sama jijik ngan dimeroyan crew je…

          0
          0
  9. Joyah Pok Pek says:

    Tak fhm aper motif sapu cokolat kat pampers tu??? ke sapu dekat roti???

    0
    0
  10. Pampers sapu cokelat ? says:

    Apa kejadahnya dorang sapu cokelat dekat pampes tu?

    0
    0
  11. Pemerhati says:

    Huh? cuba korang tengok pic yg perempuan ramai2 hisap botol susu tu…ada dlm 2,3 org pakai pampers baby kan? Ishhhhhh2

    0
    0
  12. liwa says:

    better pampers tu ko bagi kat mangsa banjir je…byk lagi baby kat sane yg nak gune pampers….lg berpekdah…..

    0
    0
  13. biarlah rahsia says:

    amboi… owang len pon suka jugak.. teruja jugak nak dapat baby… jangan aidil hangat2 taik auam udah la.. btw… tudung mak bujung dah cantik tuh.. tp legging… hadoii… barat abeshhh la……….

    0
    0
  14. damai says:

    x faham knp ramai artis buat baby shower, apa motif ehk. benar2 x faham, drp buat baby shower kan lagi baik beri nafkah lebih pd anak2 adil yg 2 org atau sedekah yg masih mermerlukan itu lagi rahmat AZ. Org yg pandai ilmu agama, tlg terangkan apa makna baby shower nie, mmg x ada diamalkan oleh Rasulallah tapi knp mkin ramai yg adakan majlis begini, begitu juga dga pra wedding shoot, tlg terangkan berdasarkan quran dan hadith

    0
    0
  15. nono dona says:

    Baby shower AZ tp byk gmba cover nora danish jerk.. mcm majelis ND, al maklumlaa nmpk ND lg glamm compare dgn Zaremaa tuu..huhu kalau x baca tajuk msti org ingat ni Bridal Shower ND..sekiannn.. x glamour pun AZ ni..sorry

    0
    0
  16. Anonymous says:

    sepatutnye lebihkn ke majlis doa selamat, smoga si ibu n baby selamat nanti.. nauzubillah…

    0
    0
  17. Cik Kiah says:

    1. Minum dalam botol susu (bangang nya ada cawan botol yg di pilihnya)
    2. Pakai Pampers (nak sngt ker pakai? elok2 sempurna allah bg kang allah tarik kena berak kencing dalam pampers padan muka..Pss: skrg allah byr cash je)
    3. sapu cokelat dalam pampers?? (membazir je pampers tu baik ko sedekahkan dekat yg memerlukan. Ni tak membazir je siap calit cokelat konon bajet TAIK pastu nk bg jemputan ko mkn.. sngt bangang okey!)

    0
    0
    • sese says:

      aku suka komen ko.tapinya aku tertanya2 kenapa ada ayat pss:sekarang allah byr cash je.dulu2 allah tak bayar cash ke?

      0
      0
  18. hantu kak limah says:

    asal muka betty tu npk tua sgt…potong la rambut tu,cantik lagi kak limah ni ha!

    0
    0
  19. suka komen says:

    blh terang kan tak psal bap sapu coklat kat pampers tu.. yg tu utk jmputan mkn ke tau skdar phiasan je… ????? pelik plak aku tgk majlis ni… mmg tak ssuai lah,cuba lah buat majlis doa slmat lbih,kn lbh afdal.. dah jadi trend artis skrg kot buat mjlis bgai ni.. ikut lah adat kita,bukan ikt adat org putih.. apa2 pun sdekah lbh bsar pahalanya dri mbazir buat majlis yg bukan dari adat kita…sekian.

    0
    0
  20. cik puan nora says:

    nora danish pegang perut xpe digalakkan, jgn betty rahmat pegang sudah mau kenan nyesal kau nanti zarema kahkahkahkahkahkahkahkahkah

    0
    0
  21. cik kak says:

    kesian.susah payah bazir duit semata-mata nak ambil gambar tunjuk kat rakyat Malaysia seantero.sedih aku tengok.Dah jadi macam amalan syaitooonn.

    0
    0
    • Gaban Meraban says:

      Komen ni aku stuju.. membazir dan macam menghina/memalukan diri sendiri semata2 untuk amik gambar dan tunjuk pada orang???

      0
      0
  22. si comel says:

    ni majlis bini si kembar tu ke nora danish?? kenapa muka die je stp gmbr..hahaha..pelik aku! mengarott je buat mjlis cmni..terikot sgt budaya xpekdah..

    0
    0
  23. simplyjendul says:

    hahahaha…mak j bila pulak nk berbaby shower? kulu kilir dgn ned,x lekat lagi ka…opsssssss…

    0
    0
  24. Anonymous says:

    ape nye baby baby shower thoo..org kita buat knduri doa selamat sudah..shower shower bagai.

    0
    0
  25. zarema nie sape aku tak kenal pon says:

    ape barang selek coklat kat pampers. selek la taik ko zarema kat situ… stupid!

    0
    0
  26. Fans JDT says:

    Makin nympah pulak aku dgn aidil ni..mohon sgt TMJ, buang aidil ni dari JDT.. Sbb apa? Sbb, dia aniaya ank2 dia.. Xnk bg nafkah..so better YM Tuanku xpyh la amek bdk x guna ni.. Kontroversi je bnyk mainnya ke laut.. Lgpun dia dh tua, we need a young star, bukan yg dh 29 tahun.. X kuat dh nk kejar bola.. #luaskankuasamujohor

    0
    0
  27. kaka says:

    arap2 PERKAHWINAN DIORG KEKAL BAHAGIA…PEDULIKAN CKP2 DIORG K

    0
    0
  28. Anonymous says:

    sangat pengotor…dlm islam pn x ad suruh wt baby shower bagai…lbeh baik wt kduri doa slmt utk ibu n ank…(nk kta arts tp suam2 kuku je..poyo..)

    0
    0
  29. Entah Pa Pe Je says:

    Artis ke dia nie? Hmmmm….tak kenal…ND je aku kenal…

    0
    0
  30. gigi betty says:

    geli giler tgk gigi betty tu.. jongang -,-”

    0
    0
  31. gigi betty says:

    geli giler tgk gigi betty tu.. dah boleh toreh kayu dah

    0
    0
  32. MANLAMBONG says:

    DARI BUAT BABY SHOWER…BAIK BUAT DOA SELAMAT N DOA PERMUDAHKAN SEGALANYA SERTA DOA KESYUKURAN..MANA PI TAU TIME BERANAK TU NANTI ALLAH TARIK NYAWA KER..ADA YANG TERSEKAT2 KER…MMM MALAU LA ORANG MELAYU ISLAM MACAM NIE..DAH AR MAKAN DALAM PAMPERS..BAIK PAMPERS TU BAGI PADA MANGSA BANJIR PUN OK GAK DAPAT GAK PAHALA DARI LETAK CEKELAT KAT SITU….

    0
    0
  33. Anonymous says:

    Betty tak nak pakai bracess ke. Gigi aje aku nampak.

    0
    0
  34. Anonymous says:

    ak rasa ni baby shower paling bongokkkkkkk..ape kejadahnya pakai pamper hisap botol susu..paling jijik sapu coklat pada pampers..uneducated people

    0
    0
    • Victoria becks says:

      Mg la uneducated…ko rase dlm ramai2 tu tkyh citer pg uni la…brape org yg pass spm gred 2…ce angkat tangan…..

      0
      0
  35. Xtaw malu says:

    Aku xtaw la mcmna aidil ni boleh buat slamber n muka x taw malu eh? Zarema ni pn sma..ank korang dlm tu, cm xde keberkatan.kesian .ank tu bakal dilahirkan tp dgn kebencian org ramai..bnyk sumpahan oh.. Mohon sgt, Aidil n Zarema,pg mnta maaf kat Rita,Ryan n Arjuna tu..korang dh aniaya diorang..selagi ko x settelkan mslah ni, especially aidil, hbs smua mak bapak ko, bini,adek badek smua kna kutuk n sumpah dek org..smua dh sebut2, mmg makbul la.. X sedar lg ke? Klu org yg diredhai Allah, Allah akan pelihara, tutup aib hambanya dari kna fitnah,kutuk ni smua..klu x diredhai? Fikirkanlah.. X sedar2 lg ke? Jgn smpi Allah murka, nnt dia tarik smua nikmat mcmna? Nikmat kesenangan,kaya,ank bini ni smua ujian En Aidil oi.. Smoga terbuka la hati tu nk jenguk n jaga Amanah Allah yg 2 org tu..

    0
    0
  36. Anonymous says:

    merepek betul la minum botol susu la, makan dalam pampers la,
    baby shower orang putih pun tak buat menda2 merepek macammni…
    dah la berumur belaka, kalau muda2 bawah 25 tu cute la jugak (kot)

    0
    0
  37. simplyjendul says:

    bgaya nya mak j pose dgn zarema..kalah lessy..dlm2 ramai2 tu betty rahmad paling lawa..kim kardashian melayu

    0
    0
  38. Anonymous says:

    Nih bb shower zarema or n.d???? Gmbo n.d je yg ak nengoknyerr

    0
    0
  39. cik pang ping pong says:

    huggies tu..bagi aku dh mahal..apa salah guna pampers murah ckit…bg kat org banjir kan byk paedahnyer…membazir betul..

    0
    0
  40. ayu says:

    baby shower pak hang la zarema! puiii

    0
    0
  41. ann says:

    baby shower merupakan satu acara alternatif pembabtisan bayi di beberapa negara khatolik eropah semasa era victorian, cuma ia dibuat sebelum kelahiran bayi pertama sahaja dengan tema majlis yg tertentu, selepas bayi dilahirkan barulah acara pembabtisan sebenar dibuat. Acara ini kemudian menjadi ikutan sehingga di luar eropah.

    0
    0
  42. Insan biasa says:

    banyak betul orang jeles kat sini yer,mana kau orang tahu diaorang tidak bantu orang lain,nanti diaorang tunjuk kat laman sosial diaorang tolong orang kau orang cakap menunjuk nunjuk pulak,jangan lah suka jelez kat orang,kalau kita tengok gambar ni hati kita sakit tu makna nya kita cemburu kat orang,rezeki masing2 adalah dari ALLAH,janganlah suka mengeji orang lain saudara saudari sekalian,peringatan ini bukanlah untuk marah atau menyindir sesiapa cuma untuk mengingatkan sesama kita

    0
    0
  43. chrew says:

    kalau dah x suka apa yg dibuat semua x kena. klu artis peveret puji bkn main melambong lg.. klu benci sgt x payah la follow..

    0
    0
  44. hmm says:

    bodonye. ntah pape je. semoga baby nnti xjadi bodo mcm mereka2 tu ok.

    0
    0
  45. Anonymous says:

    bini baru mewah giler aidil.. bini lama ikat perut!

    0
    0
  46. ziezie says:

    bab taik kat pampers tu memang idea bongok tak bertamadun!

    0
    0
  47. […] Sebelum ini satu majlis baby shower telah diadakan oleh rakan-rakan Zarema Zainal untuknya di sebuah…. Ramai melemparkan komen negatif berkenaan majlis tersebut yang dikatakan tidak Islamik dan lebih baik kelahiran anak itu disambut dengan mengadakan kenduri doa selamat. Melalui akaun Instagram beliau, Zarema telah melahirkan rasa terkilan kerana dia telah mengadakan dua kenduri doa selamat sebelum majlis baby shower tersebut. […]

    0
    0