Written by serenity | November 8th, 2013

Beberapa hari lepas telah berlangsung majlis perkahwinan dramatis Intan Azura dengan seorang lelaki bernama Wan Mohd Rashdan Wan Yahya, seorang pengurus kilang telekomunikasi di Hulu Klang, Selangor.


 photo 1462892_233385516823922_1049029688_n.jpg
 photo 1463026_232968836865590_811578708_n.jpg

Apa yang pasti menurut Wan Rashdan kepada Kosmo, ketika diajukan soalan, memberitahu yang Intan Azura ialah isteri pertamanya. Lagi 15 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Amirul Arif Photography.


 photo 1394470_233074170188390_267863347_n.jpg
 photo 1456748_233000143529126_884901191_n.jpg
 photo 1454692_233366903492450_64787011_n.jpg
 photo 1424582_233358126826661_712211069_n.jpg
 photo 1393770_233655320130275_2118253929_n.jpg
 photo 1391931_232711803557960_1587845028_n.jpg
 photo 1382833_233664166796057_915277863_n.jpg
 photo 1390477_233396196822854_251013857_n.jpg
 photo 1391637_233064356856038_763680073_n.jpg
 photo 733899_232804620215345_1524445667_n.jpg
 photo 994066_232671936895280_1694563033_n.jpg
 photo 575745_232160416946432_1908268194_n.jpg
 photo 999711_232763330219474_2097113703_n.jpg
 photo 537318_232136343615506_1797522955_n.jpg
 photo 733900_232176120278195_1932815819_n.jpg

76 responses to (17 GAMBAR)Perkahwinan Intan Azura Dan Wan Rashdan

  1. kamariah says:

    TAHNIAH…
    SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT…

    0

    0
    • Aaron Aziz says:

      Sape ni? femes ke?
      kompem aku femes lagi kan?
      hihiih..klik me..

      0

      0
      • aina says:

        intan azura ni dlu penah join group m’steen…same2 era ngn group mcm feminin, res2… pastu bile group diorg berpecah, die berlakon lak…

        0

        0
        • Wawa Zainal says:

          Kesah plak aku,
          lebih baik klik aku..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          sumpah gambo dia lawa gile….mesti market photogrpher die pasni
          teringat intan azura,, teringat JAMILAH :) :) :) :)

          0

          0
        • Ritu vs Aya says:

          Nampak berusia sangat2…

          0

          0
        • udang geragau says:

          JUWITA KU JAMILAH…
          ,,,best citerr tuh..spe ingt lagik?huhuhx

          0

          0
        • ash says:

          igt juwitaku jamilah!! citer tu mmg best!!

          0

          0
        • Ko Kesah says:

          igt lagi pelakon ni salah satu feveret dulu best dia berlakon, lama xnampak skang nampak berisi dan berusia, semua gambar nampak mcm pelik je intan ni asal ek

          0

          0
        • naonweck says:

          juwitaku jamilah OST (selembut sutera-nur fatimah)

          Dalam hidup tak seindah yang tersirat
          Dalam cinta tak seasyik yang diduga
          Dalam hati ada cinta yang terbiar
          Entah bertahun ku siram kasih
          (Yang) bersarang dalam jiwa

          Dikau hadir bagai selembut sutera
          Terpesona dalam diam ku terlena
          Membuai impian cinta kita
          Sehingga ku tenggelam
          Dalam arus yang menyeksakan

          ( korus )
          Kasih tidak pernah ku meminta
          Selain cinta dan kejujuran hatimu
          Cinta dalam meniti usia
          Punah semua saat yang bahagia

          Di mana kelembutan yang ada dulu kasih
          Merana dalam senyuman ku meratap sedih
          Selendang sutera yang menjadi saksinya
          Kisah cinta yang tertulis kini telah berakhir

          Dengarkanlah ucapan sendu hatiku
          Kenangilah erti cinta yang bermula
          Kembalilah agar bisa ku merubah
          Terangi hati agar bersinar di dalam percintaan

          Oh kekasih simpan kenangan buatmu
          Untuk daku yang masih ada di sini
          Kerasnya hatimu untuk kembali
          Tak terdaya ku tanggung penyeksaan
          Yang abadi dalam selembut sutera

          RARE!!!

          0

          0
        • narareader says:

          Intan Azura Memang patut ditabal Dramatis Wanita Melayu terhebat
          heran gak aku, takda plak menang awards dia ni..mungkin sebab tak cukup seksi macam Fasha dan Neelofa kot..ehh

          Tapi kalau nak cerita pasal bakat lakonan, Lisa ka,Maya Karin ka, Fazura ka, semua pun kalah habaq hang..

          0

          0
    • Fahrin Ahmad says:

      Muka cam erma fatima..
      klik profile aku pliss..sangat2

      0

      0
    • timohh says:

      Nampak berumur dah beliau nie..

      0

      0
    • Olga says:

      SAPE NI?? XKNL,YG I KENAL INTAN LADYANA JER

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tahniah !
    simple jee pengantin lelaki.hihi

    0

    0
  3. Baca boleh, kutuk jangan says:

    Tahniah….
    Saya suka tengok intan bertudung…cantikkkkkk……

    0

    0
  4. ehh says:

    bru prasan dia pkai baju merah pink yg sme..cme ada brtdung dgn tak je..

    0

    0
  5. intanintan44@yahoo.com says:

    Lama dia tak berlakon, dulu awal tahun 2000 terkenal juga, sweet n lemah lembut orgnya.

    0

    0
  6. singgah jap says:

    pkai tdung msa akad nikah je..? dh sah trus bka tdung..? emmmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      maafkan lah dia di hari bahagia ini..jangan pakai tudung satu jam hanya untuk meraih simpati…dottt….

      0

      0
  7. zaima says:

    Dulu awal tahun 2000 selalu berlakon drama, sweet and lemah lembut. Sekarang dah tak nampak kat tv.

    0

    0
  8. Mirai Suenaga says:

    dah lepas nikah, tudung hilang

    0

    0
  9. luvmecinta says:

    macam chubby je macam comel je…hehe lama dah xnmpk kat tv. Anyway congrats!

    0

    0
  10. mak kiah says:

    penat aku fikir, sapa dia ni..dah google baru perasan..pernah la nampak muka dia berlakon dalam drama tv..intan azura nama dia rupanya..hehe..tahniah ye intan azura dan pasangan. semoga kekal sampai bila2 dan pakat lah baik2 sesama.

    0

    0
  11. siti says:

    dia dulu join m’steen….yg sama-sama naik dgn group res’2, feminin

    0

    0
  12. maria says:

    Pelakon wanita Malaysia paling low-profile

    0

    0
  13. Anonymous says:

    laaaa…agak dia ni…dh tembam n gemuk sikit skg ni sb tu x kenal…dulu dia ni cantik tpi skg mcm lain sikit j…agak baru kawin…ingat dh kawin…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dh lama sungguh dia ni x berlakon…aku suka tengok dia berlakon..ok gak…manis j muka dia n cantik..tpi skg nmpk chubby sikit dia…

    0

    0
  15. udhe says:

    macam comel je…macam comel je…macam cantik je…:)

    0

    0
  16. Onan says:

    Muka dah mcm ifa raziah and umi aida..

    0

    0
  17. ahmad says:

    tahniah..
    bukan c rasdan tu dah penah kawin ke dulu?
    kalau x .. x pe la.. tahniah utk kedua pasanga.

    0

    0
  18. tanya says:

    la intan ke? nape nmpk berumur? berapa agaknya umur dia nih? alhamdulillah berjodoh jugak….

    0

    0
  19. maklong peah says:

    Buruk Gila Gambar..
    Photographer mana ni….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    nmpk mcm dh berumo dia ni…sekali pandang mcm liza hanim pn ad….ap pn moga bahagia hingga hujung nyawa…

    0

    0
  21. Saja says:

    masa mula2 baca tajuk n tengok pic..ingatkn bang nara letak gambar kawin sape le..bila tengok pengomen tulis…baru le ingat y dia ni pernah berlakon dulu…dulu2 dia ni cantik..manis je muka dia…tpi skg dh lain le…mungkin dh berisi sikit kot sb tu le tadi sy x perasan kalau dia ni intan azura….lain sangat…nmpk mcm dh berumo sikit….tpi dia ni dulu memg lawa…

    0

    0
  22. 2x5 says:

    Cantik benor gambo ni, manis pasangan pengantin .

    gambar nikah tu ada pakcik pakai baju kurung hijau pucuk pisang pat blakang tu , tunduk pat lantai cari apa agaknya ??? pil Viagra jatuh kot ..
    Hahahhahahah

    0

    0
  23. Qaws says:

    Peluang untuk awda menjana pendapatan lumayan tanpa keluar rumah. Click link di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

    http://bit.ly/1dRCbk7

    0

    0
  24. cikgu english says:

    Laki dia tu…..errr…mcm tua je,mcm duda je…

    0

    0
  25. Cik Dara says:

    ALHAMDULILLAH…kawen jugak Intan Azura ni..just few days before tiba2 teringat kat dia and tnya dlm hati “bila agaknya dia nak kawen?” sbb rasanya tak pernah plak dgr berita dia kawen sebelum ni..rasanya umur dia pun dh lanjut ni..maklumlah, dari kecik aku tgk dia berlakon and now aku pun dh 23thn…AKHIRNYA….

    0

    0
  26. manis-manis says:

    ALHAMDULILLAH…

    0

    0
  27. anon says:

    Dua2 nampak berumur, especially husband dia. Agaknya bujang terlajak or dah pernah kawin sebelum ni…

    0

    0
  28. Aisha says:

    Unlimited job positions! Anyone can join. No experience required! Click the link below for more information.

    http://bit.ly/1dRCbk7

    0

    0
  29. mungkin says:

    bukan ke intan azura bekas bini rusdi ramli… kalau salah minta ampun ya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bukan bini, gf je..tp norlia ghani x restu coz rusdi ramli putus ngan sherry merlis sbb intan azura ni, dulu norlia ghani berkenan sungguh dgn sherry merlis sbb tu x mau wanita lain dlm hidup rusdi..mcm drama plak heheh

      0

      0
  30. ointment says:

    Intan ni bekas kumpulan Msteen.. satu zaman dengan Feminin… dah 4 series.. so memang nampak la dewasanya..

    0

    0
  31. Wan Z says:

    rashdan dah berkahwin. Isteri pertama wanita filipina. belum bercerai lagi.

    0

    0
    • melodi zasss~ says:

      intan azura bukan bini pertama.. wan rashdan ni penah dah kawin ngan org pilipin as 1st wife.. hmmm hipokrit abes nak ngaku 1st time kawin.. tolong lah jgn munafik sgt.. bia terus terang jgn jd penipu.. 1st wife pun lom cerai so konsider ni 2nd wife la..

      0

      0
      • ADEKU KESAH says:

        RASHDAN NI PERABIS DUIT COMPANY JE…KEJE MCM HAMPEH….

        0

        0
        • Anonymous says:

          Yg supraise.. patut la nampak mcm tahan perut tegak je.. rupenye Intan baru je dpt baby.. wow supraise kan kawin bulan 11 bulan 4 dpt baby.. so express…

          0

          0
  32. Mama says:

    Cantek lg xmake up..

    0

    0
  33. akup says:

    aku nmpk muka dieni asyik tercongetje
    bile die senyum+kening die yg melengkung tu mengingatkanku akan si joker hahaha
    anyway congrats..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Kahwin juga akhirnya. Umur dia dlm 38 rasanye.sezaman ngan group 4u2c, kru , feminin dulu2. Group lain semua dah beranak pinak.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    sorry tapi makeup n rambut takcantik..better pakai tudung

    0

    0
  36. Anonymous says:

    sorry makeup tak cantik.rambut pun takcantik..bertudung lg cantik

    0

    0
  37. kuntum says:

    bila masa pulak kawin dgn rusdi ramli….

    0

    0
  38. misz heyhey says:

    Aaa.. bleh lar… tahniah2..

    0

    0
  39. Ntahlah says:

    Suka tengok dia berlakon, lembut n sweet. Mata dia cantik. Semuga bahagia…
    Suka dengar artis2 berkahwin, samada kahwin senyap atau heboh, asalkan nikah, hak mereka.

    0

    0
  40. Anak Dara Tua says:

    1. Kalau ini intan azura m’steen, memang muka dia dah lain. Kalau “dibiarkan” muka “lama” pun tak apa. Dah cukup cantik dan manis.

    2. Tak yah la nak komen, pengantin usia lanjut. 30-an is consider lanjut ye sekarang ni? Kalau orang yang dapat jodoh umur 50s, itu labelnya apa? “Pengantin Usia Artifak”? Jodoh dia dah sampai lambat, itu semua luar kawalan dia. Mentang-mentang jodoh pengomen sampai awal. Get off your high horse.

    0

    0
  41. kirana says:

    tahniah…tp dia ni sombong..klu dtg shpg kedai ktorg,xpenah nye nk senyum…mcm kite ni hadap sgt nk jumpe retis…

    *paling bes serve noorkumalasari n ziana zain..

    0

    0
  42. Anje says:

    Suka sangat tengok intan berlakon…dan cantik sangat bila bertudung….tahniah…moga kekal hingga akhir hayat…

    0

    0
  43. Cantik intan … Tahniah.. Moga kekal abadi.. Lama tak tengok dia berlakon…
    http://www.vitaminutrisikeluarga.blogspot.com

    0

    0
  44. Mat K says:

    oh awek abg dah kawen!

    0

    0
  45. […] (17 GAMBAR)Perkahwinan Intan Azura Dan Wan Rashdan (66) […]

    0

    0
  46. […] (17 GAMBAR)Perkahwinan Intan Azura Dan Wan Rashdan (67) […]

    0

    0
  47. roxx says:

    wow!!!!! kening over!

    0

    0
  48. intan nur azzura Mohammad says:

    orang yg nama intan azzura ni mmg sinonim ngan laki orang..akak pun sama je mcm intan azura ni,cuma intan azura pelakon muka yg cantik & akak pelakon muka pecah rumah.

    0

    0
  49. […] (17 GAMBAR)Perkahwinan Intan Azura Dan Wan Rashdan (74) […]

    0

    0