Written by AbangNara | August 23rd, 2013

Sudah tentu yang mencuri tumpuan ketika sidang media sesi memperkenalkan tenaga pengajar AF2013 ialah kehadiran Datuk Siti Nurhaliza. Memang beruntung sangat-sangat para peserta Akademi Fantasia kali ini. Bukan senang mendapat peluang mendapat tunjuk ajar daripada penyanyi nombor 1 Malaysia.

af2013

Namun tenaga-tenaga pengajar lain juga tidak kurang hebatnya. Faizal Tahir, Melly Goeslaw, Shafizawati Sharif sebagai guru vokal, Alam Wakaka dan Suhaili sebagai koreografer serta Fizz Fairuz sebagai guru seni persembahan. Hebat-hebat bukan?

siti

Mampukah aura tenaga-tenaga pengajar ini mengembalikan kegemilangan Akademi Fantasia? Tak sabar juga Abang Nara untuk menyaksikan AF kerana konsep rancangan realiti ini khabarnya diubah 100%. Sama-samalah kita nantikan. Beberapa lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Ryaniez Moments Photography.

af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013
af2013

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to (16 GAMBAR)Sekitar Sidang Media Perkenal Tenaga Pengajar AF2013

  1. Anonymous versi Poyos says:

    Jangan indah khabar dari rupa jer. Kualiti takder buat apa? Jangan nak kejar raking je tapi haprak. Maaf, tapi itu yang aku rasa sebelum ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 6
    • saya says:

      bukan raking la..tapi RATING ye..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 2
    • BUNKFACE NO.1 says:

      apa function AF ni? program bodoh, Astro ni memang tak reti nak buat show yg cerdik sket ke? tahun bila AF ni dikitar semula..tak kreatif langsung, semua realiti show yg ada kat Astro dia ciplak yg luar punyer…nak mudah lagi pergi beli sinetron indon..senang dan mudah, tak perlu bazir duit buat cite melayu yg cerdik..tu lah MALAS NYA ASTRO

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 3
    • ayam jepun says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 38
    • zuanzuan says:

      ct jadi tenaga pengajar….biar betol, baik si ct tu ajar adik, kakak, bekas2 protege dia dalam program mentor tu menyanyi balik, semua menyanyi ke laut. alahai ct

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 7
    • amin says:

      Format af diubah 100%??? Kot2 pagi ade kelas mengaji dan taranum,ptg skit kelas mengaji ikut teknik baghdadi…malam nnti baru lah kelas vokal cikgu shafi..yer idok?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
  2. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 68
    • SY says:

      Achey laaa.. Acheh tu nama tempat.. Kihkihkih

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • BUNKFACE NO.1 says:

      mcm bodoh je komen minah jambu keling ni, aku tgk sopan je datuk ct pakai….melly goslow tu yg teruk pakaian dia, fashion apa mcm tu sanggul rambut bulat2 mcm nenek kebayan nak basuh jamban…yg tu kau kata heppening….teruk betul taste kau

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
  3. anti minah jambu 24 jam ngadap BN says:

    Kejadahnya buruk gila komen si minah jambu ni….dh lama ak perhati perangai dia ni…komen ngalahkan bdak x skolah…huhu…pkaian siti tutup elok up to toe to ko kate x senonoh?dressing melly yg buka dada,tayang leher,sarang tebuan tu ko kate happening….dasar buta hati…haha…lantak la klu korang nk dislike komen ak pon… :-p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 7
    • cempedak says:

      Attention seekers je minah pink ni..
      kalau setakat famous kat nara ni bole la..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 8
      • udang geragau says:

        ape kene dgn gmbo 1st tu…tgn siti….lain benor ngn muke…tgn tak pki serum ke,,,
        cempedak ko ni sentap sgt apehal….g mam la dgn attention seekers ko..podahh

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      minah jambu ni bukan Nye apeeeeee kalau siti nk berpesen pon agak2 laaaaaa kaler baju tuuuuuu macm tk kena langsong pakaian dia ngan dia punye diri lah huh ! sape yg suroh siti pakai pesen cgini ni ??? Obit nk mampos !!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
  4. academy rosak says:

    kenyataannya, akademi fantasia kembali hanya menguntungkan astro melalui undi.. bayar bil mahal2, cerita ulang2, kualiti rancangan kt ‘astro warna’ mcm sampah, maya hd main cerita yg sama dgn astro ria, dan tolonglah astro berhenti call aku untuk promote second decoder yg konon2 boleh rakam mcm2 tu…kau dah ulang beratus kali apa lg aku nak rakam?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 1
  5. Kemek Suhaiza says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 19
    • adnan semput says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 20
  6. ctterencat says:

    ct tu makin hari makin la x matang kelaku dia, benjamin button ke makin hari makin cam budak tadika terencat

    Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 19
  7. […] tenaga pengajar bagi sesi program realiti AF2013 telah dilangsungkan.Berdasarkan laporan sebuah portal hiburan ,program realiti AF2013 kali ni dibarisi oleh tenaga pengajar yang hebat dalam arena seni tanah […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Kabilah terkebil letup says:

    pic first tu kenapa tangan tok ti lebih hitam dari muka dia? just saying. simplysiti tak boleh pakai kat tangan eh?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 11
  9. lim ji san says:

    Kalau pengacaranya masih lagi ac mizal, serupa juga macam af yang lain, lebih jangan tengok. asik=asik muka dia saja di program astro dan tak ada pengacara lain lagi kah. ternyata ditolah rakyat malaya dalam abpbh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • Haliza Misboon says:

      Nyampah giller ac mizal.. mulut jahat… asik nk melahar org jek..
      asik mempersendakan orang cam tu cam ni.. ko bagos sgt ker..
      ko mempersendakan org.. pehtu ko gelak.. ko igt lawak sgt ke.. xde modal tp perasan je lebih.. astro pun bingai asik amek mamat rappers tua tu..
      astro xtau ke dia xbest xklakar.. x “paling sempoi” pun cam tagline korang ckp tu..
      puiii..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  10. Anonymous says:

    Dunia tgh kecoh ttg syria,mesir, negara kita tgh sibuk dgn af..hmmmm.. x de niat nk ceramah pn, sy pun manusia yg jahil, tapi… x pe lah, tulis bnyk2 pun, sy tau mesti ramai org dislike komen ni..mcm x kena tempat nk bersyarah kan.. lets pray for syria,mesir,palestin, etc..allahuakbar..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 9
  11. Hippies says:

    Fizz fairuz pon ada?…bagus sangat ke?..x sesuai okayyyy

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
  12. nanu says:

    fizz fairuz jadi tenaga pengajar??? OMG pengsan 3 hari 2 malam…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 3
  13. melati says:

    sokong kenyataan Fifi sebelum ni ‘ org mental jer yg minat Siti ni.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 26
  14. melati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 27
  15. melati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 21
  16. eh says:

    oh siti, so pretty..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 16
  17. x minat CT hokkay says:

    hahaha!!! igt aku sorg je x minat siti…rupanya ramai lagi!!! krik!krik!krik!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 17
  18. […] : Ryaniez Moments Photography Blog : BeautifulNara.com   |  AF7.com.my |  AstroGempak.com.my […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. greenkaller says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 14
  20. Anonymous says:

    ct ni makin lama makin pelik je muka dia..macam d tut tuuttt tuuutttttt…………

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 8
  21. observer says:

    Amboi makcik SITI, posing bukan main lagi. Menyemak betol dia ni. Dimana2 je ade dia. Dah2 lah, gih bersara je. Lebih2 lagi awak mengandung sekarang. Baik duk kat rumah and relax. Overexposure minah ni, wat sakit mata org je…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 10
  22. TENGAH TEPI says:

    erm ade yg menjadi artis af ni..ade yg tak..hope jgn indah khabar dari rupa..xmo jdi mcm mawi..kejap jer tenggelam,bior jd mcm ramlah ram..sepanjang zaman ..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  23. Seketoi says:

    Ct pakai botox jugak ker? Pelik bebenor muke nye…hm

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
  24. chika says:

    hish yg x suka ct tu xpayah baca x boleh ka??? at least dr dulu smpi sekarang nyanyi sedappp ja…dh berbakti bnyk dh kt negara..salah seorang yg femezkan Malaysia..she’s legend..XPAYAH LA DOk hingaq dya pkai pa kt kulit dya..duit dya kowt..satu sen pown x guna duit hampa..jgn la duk kutuk dya..nnti jd mcm arwah P.ramlee..DH X DK BRU LA NK BG PANGKAT SANA SINI..NK KENANG SEGALA BAGAI..bersyukurlah ad org yg berbakat..haish..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • fifi faraj says:

      Chika hang ni mesti bodo kan kan suara macam org tgh berak pun hang minat, tapi itu hak hang..saper kater dia berbakti pada Malaysia…dia malu kan Malaysia ada lah ..bila wartawan tanya English macam maner dia jawap?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  25. Ada Aku Kisah says:

    Lantak la ape pun… Yg penting Alam Wakaka ade. Yess……
    Tenaga pengajar je yg ditunjukkan. Pengacaranya sape???

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. sudahla tuh says:

    cukup la kite tengok AF 1 – AF 3…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  27. nur says:

    x yah buatla sekarang ni…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  28. lihat says:

    wow. dato’ siti!! vouge!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  29. emy says:

    AF 2 je yg terbaik!!! hehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. Mirai Suenaga says:

    Untuk pengacara tak diumumkan lagi siapa? Aku berdoa bukan ac mizal tu laaa….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  31. Mat K says:

    shit, kenapa masih bersiaran lagi? babi lah AF ni.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. entah apa2 says:

    ct tu dl dlm mentor pon tak ajar anak murid dia..bg kat org lain jer mengjr..tak menang pon..lg nak dia ker..so boring..dah tak relevan dah…sengaja nak naikkan rating la nie…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. Anonymous says:

    ape2 ajela letak la saper pun yg ajar AF ni tp ending sumer akan kelaut baik lagi idola kecil atau kilauan emas lg bagus nyanyi dr AF. AF nak harap rating dgn drama bodoh jer.brp kerat juara AF yg survivor dlm industry??? blh d kira dgn jari itik huhuuu sedihhh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. KiKi89 says:

    dalam byk2 musim….af7 paling da best..episod 1 lg da boleh agak hafiz juara…ct? xbrapa minat dia..opss..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Anonymous says:

    alam hand somelah kat situ :):0

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Anonymous says:

    hahaha.comel handsome nya abg alm tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Anonymous says:

    comelnya datuk siti.alam pun handsome jugak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. […] (16 GAMBAR)Sekitar Sidang Media Perkenal Tenaga Pengajar AF2013 (62) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0