Written by serenity | May 22nd, 2012

Rancangan Masterchef mendapat sambutan hangat bukan saja di negara luar, malah di Malaysia. Mungkin atas sebab itu, Astro membuat keputusan untuk menerbitkan program realiti MasterChef Selebriti Malaysia, yang akan disiarkan melalui rangkaian Astro Ria (saluran 104). Program ini khabarnya akan disertai oleh 16 selebriti terkenal tanah air dan memulakan penggambaran 27 Mac 2012.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Ia menggunakan konsep yang serupa dengan konsep MasterChef Malaysia dan akan menampilkan Serina Redzuawan, Siti Sarah, Jehan Miskin, Tomok, Karl Shafek, Datuk Fazley Yaakob, Farouk Hussein, Major. Dr. Faiz, Angah Raja Lawak, Raja Azmi, Soo Wincci, Juliza Adzlizan, Thanuja, Salamiah Hassan dan Louisa Chong.

Sesi Rakaman MasterChef Selebriti Malaysia pertama akan diadakan di Dapur MasterChef yang terletak di Industrial Park, Shah Alam pada Selasa depan.

MasterChef Selebriti Malaysia diinspirasi daripada kejayaan MasterChef Malaysia yang telah berjaya menobatkan Dr Izani Farhana Md Monoto sebagai juara. Macam mana agaknya Azwan Ali memasak di dapur MasterChef? Bagaimana pula sengan Serina yang ahli keluarganya merupakan chef-chef terkenal? Adakah terdapat laharan dan laser-melaser? Nantikan hanya di MasterChef Selebriti Malaysia!

154 responses to (16 GAMBAR)Rancangan MasterChef Malaysia Kini Mempertandingkan Selebriti

  1. tupai berjanggut says:

    steadylah…

    0

    0
  2. eleh eleh says:

    besarnya serina….

    0

    0
  3. gee says:

    si bapuk azwan tu semak je dlm siri nie, mmg aku tak tgk la klu ada bapuk tua tu!

    0

    0
    • cella says:

      juliza adlizan tu pandai masak..aku ade tgk kat fb dia, slalu uplod masakan2 dia..siap terbitkn buku resepi lagi..ade can menang jgk tu..
      btw, jehan nmpak cute! dto fazley n dr faiz! teruja nk tengok…^_^

      0

      0
      • Juliza Adlizan says:

        A’ah, i memang terer masak-masak.. Bak kate orang tu, campak-campak je dalam kuali tu tup tup hasilnya kalah chef restoran terkemuka, raya lepas i masak buttered prawn, 3 saat je licin.. hehehe

        0

        0
  4. pemerhati says:

    pic no 2 tu ape jantina dia?

    erkk

    0

    0
    • Lan Todak says:

      She-male

      0

      0
    • UstazahTerlampau says:

      status seks :-

      Binatang = Jantan & Betina
      3.142(xy)/(xx) = 0
      Jantan + Betina = (Binatang)^xyxx
      ….
      ……..
      …………

      susahnya…..

      ok ok….dah dpt jwpn….

      JANTINA = Jantan + Betina#

      0

      0
  5. kebayan says:

    nape la si bapuk azwan tu ada…mmg aku tak tgkla jawapnye MM nie, buat spoil je.. nanti lom ape2 dah buat kontroversi, ASTRO mmg kemaruk RATING!

    0

    0
  6. suke hati says:

    dr fazley & dr faiz….:O
    i’m gonna watch this :3

    0

    0
  7. aku aku says:

    Bestnyaaaaaa…..x sabaq ceq nk tgk….!!! Kompom meletop…

    0

    0
  8. Sasha Sandha says:

    Azwan Ali paling mcm SHIYAL , da berapa ribu kali ckp dah taubat , tapi tetap nk jd mak hayam besaq , tak kwasserrrrrrrrrrrrrr nak melayan ko noksss !! choyy ..

    0

    0
  9. […] yang akan disiarkan melalui rangkaian Astro Ria (saluran 104). Program ini khabarnya akan … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged GAMBARRancangan, kini, Malaysia, MasterChef, […]

    0

    0
  10. kiah buah says:

    xsabar nak menonton dgn penuh selera!

    0

    0
  11. pinky says:

    ya Allah, mat propa 2 pn ada sme? pndai ke die 2 msk? propa je lbeh..nmpk nye kepoh la dpor ad dye

    0

    0
  12. Alahai says:

    Tambahkan pahala lagi bagus daripd tgk bende alah nie.. X lame lg nk Ramadhan doh.. Oleh 2 siapkn diri dari skrg ~_~

    0

    0
    • Anonymous says:

      baca kitab lagi bagus dr baca blog gosip, ape kejadahnye ko bukak blog gosip???

      0

      0
  13. chentalove says:

    nk tngok Dr. Fazley n Dr.Faiz..yeayea…

    0

    0
  14. Takde Name says:

    Alah,,Fizo Omar nape tak join…klu join ade can menang..hehe..’)

    0

    0
  15. cik_kipas says:

    go jehan go!

    0

    0
  16. fatstrawberry says:

    gambar no 2 tu.. laki ke pompuan.. =.=”

    0

    0
  17. SuperF120 Fanz says:

    Alah,nape Fizo Omar tak join??…klu tak ade can nak menang..heheh..’)

    0

    0
    • Atan says:

      takde name ngan ko org yg same ek? asal skrip komen korg same? x agk2 nk glemer kn diri…

      btw, azwan ali dh mcm bapok tua yg sdar diri.. agk2 korg jantina ape yg dia tulis mase nk isi form master chef ni ek?

      0

      0
  18. tada! says:

    terkejut tgk azwan ali.. igt kn wan maimunah…

    0

    0
  19. Fizz.My says:

    serina da mcm adibah noor la plak.. haha

    0

    0
  20. Reena says:

    Serina sah-sah terer masak..paling tak bleh blah..azwan ali..rambut pelesu sangat.

    0

    0
  21. syikin says:

    geli nye tgk azwan ali tu..dh blik umrah pn x brubah jgak ke? mcm nyah x jd je tgk..eewww..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sape cakap azwan tak berubah? kan dah berubah 2…tang rambut dia!!! hahahaaaa….

      0

      0
  22. haaaaaachuuuuummmmm!!!!! says:

    la.azwan ali rupanye.
    nasib la ade tulis kat bawah tu.
    mati2 ingat pempuan mana….adoi~~~

    0

    0
  23. haaaaaachuuuuummmmm!!!!! says:

    apesal tak ajak zed zaidi skali???
    kesian skrg xde job~~~
    sOb sOb sOb…

    0

    0
  24. Sshh says:

    hai..mula2 tengok gmbr azwan ali ingtkn sape la tdi..nk kata pompuan x jugak..nk kata lelaki x jugak..bila baca nama..ya Allah azwan ali rupanya ..KNAPA JDI CAM TU..

    0

    0
  25. Aku kesah says:

    bknya nk mengata si azwan ni..tpi dh x blh terkata la bila tengok gmbr dia..knapa la dh nk semakin tua semakin menjadi cam tu..kita y tengok pn geli n meluat..klau teringin sgt nk jdi pompuan tkr jer la jantina tu..SEMAKIN TUA SEMAKIN MENJADI2..

    0

    0
  26. ck slmh says:

    Farouk Husein tu kalau dipakaikan topi kebun dah mcm Mr. Potato dah aku tgk.
    haha…

    0

    0
    • NENEK KEBAYAN says:

      u make me laugh…i like hahahahahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      haahhahahahahahha..adoi klakar lah ck slmh ni…hahaahhaa

      0

      0
    • sarah_nina says:

      serious komen ko memang lawak cik slmh.. hampir aje nak tersembur air yg aku tengah minum ni..hehehe..
      tapi farouk pun mesti pandai masak kot.. dia kan selalu buat program warung kita ke apa entah ..yg tayang kat astro prima.

      agak2nya sape yg keluar awal ya.. ;)

      0

      0
    • cik ramlee says:

      ck slmh dh makan? nah hamik sploh hinggit…sbb ck slmh nyer komen lawak gilerrr…

      0

      0
    • nangis says:

      hahhahahahhahahahahahhahahahahahha…. aku pun ada terpikir mcm tu.. bila nmpak ko komen, terus aku gelak! aduhhh.. sabar perut sabar!!

      0

      0
  27. ayamgoreng says:

    nanti kalau azwan ali kalah, mesti dia anjing-anjing dan puakakan rancangan itu. kehkehkeh

    0

    0
  28. xxx says:

    errrr…gli tgk azwan alii…yekkkkkkkk

    0

    0
  29. sara says:

    assalamualaikum….Ya Allah, apa dh jadi ngan azwan ali? haram seorang lelaki menyerupai perempuan….nauzubillah…..smoga azwan x mengulangi perkara cmni. amin

    0

    0
  30. NenekBurberry says:

    gelihati baca komen sorang2 pasal azwan ali tu…
    alahai… alahai…

    0

    0
  31. la says:

    aku suka karl shafek!!!

    0

    0
  32. lady says:

    pics & pose yg lain semua ok tp juliza tue siapa ek?xknl lah…knp pose dia bkn mcm nak msk master chef?hehe salamiah hassan tue mama atilia kan?umur dah 60an gaya mak aiii…tak sepadan.yg lain semua ok2 jerk:)good luck ya~~~

    0

    0
    • icha says:

      pose tu belakang kire..juliza tu terer masak ok..siap terbitkan buku n jd juri masakan lagi..kau hader?? hehehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko nie duk negare mane x kenal juliza 2…confirm bdk2 skola yg bajet hot kn…hahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        juliza tu lps dulu kontroversi gmbr pakai bj ala2 miera liyana selambak nmpk trus xmnttt. haih.

        0

        0
    • mak c kina says:

      sian ko dek…ko bru hidup ek?…ko blk tny mak bapak ko…

      0

      0
    • mak c kina says:

      sian ko dek…ko bru hidup ek?..ko blk,ko tny mak bapak ko…

      0

      0
  33. minta maaf ya says:

    kejadah nyer dgn azwan ali tuh. sebijik bapok sundal dah aku tgk wei.. hudoh bebenor gayanye. nnt konfem2 dia tuh propa suke cr gadoh dgn org dlm master chef tuh. nnt dia msak xsedap ,lps tuh marah2 juri.wahahha..puiiiiiiiiii..

    0

    0
  34. ohlala says:

    aduii, kesian sungguh aku tgk azwan ali tu. dulu kemain siap keluar buku “Selamat Tinggal Dunia Pondan”. Mcm tak insaf lg je. Mai la kita doa supaya dia nie betul2 insaf. :}

    0

    0
  35. donnyien says:

    azwan ali terbaik.haha

    0

    0
  36. Anak tiri anwar ibrahim says:

    Aq geli hati baca komen2 korang.menghiburkan. Especially komen ck slmh says.

    0

    0
  37. zero says:

    kata bukan main selamat pergi dunia pondan.. Bila bapok ni nak insaf…

    0

    0
  38. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    gemok nye sarinaaaaaaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kenape lah gemok sangat ni !!!!! ape formula yg sarina makan ????????? ni mesti sarina makan beras jepon ni kn !!

    0

    0
    • Anonymous says:

      janji laki dia hensem & anak2 comel…ko hado??? dahhhhhh…pegi main pok amai amai dengan azwan ali 2, jangan nak mengutuk orang je…

      0

      0
    • Anonymous says:

      tp die kurus sket dr minahhhhhhhh… so mcm mana minah?? minah anak pun xde dh gemokkkkkkkkkkkk

      0

      0
  39. Anonymous says:

    azwan ali yg katanya dah insaf. jadah kau punya insaf. tweet pon ngarut carut ajer. aku ingat lgi waktu perbicaraan kes saiful bukhari azlan ngan anwar dia punya tweet. astghfirullahalazim. aku bukanlah sokong sesapa malah aper yg aku ckp takder kaitan politik tapi cuma tk senang ngan sikap azwan yg konon insaf. tapi???? mohon pasni UMI HAFILDA BUAT LA PRESS CONFERENCE SURUH MAK DIA NANGIS MERAYU AZWAN ALI PLAK JADI LELAKI BETUL.

    0

    0
  40. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    di sini minah jambu nk kongsi resepi ngan peminat2 minah jambu….resepi ni datang dari nenek minah jambu tau jangan tk caya…….1 mangkok cili padi ..kunyit..halia hiris2 pn boleh titik2 kn dia pn boleh..bawang titik2 je ikot suka hati peminat lah brape banyak nk letak tapi agak2 la ye bawang puteh agak2 dlam 3 ulas ..serai dalam 3 batang titik2 je….ok untok tumis kayu manis..bunge cengkeh..buah pelaga..ngan bunga lawang n garam secukop nye…..ok tumis bahan2 yg di titik tadi sampai agak2 kuning pas tu masok kn kayu manis bunga cengkeh buah pelaga n bunga lawang agak2 bawang dh kuning masok kn cili padi yg di kisar tadi kacau sampai rata dn masak pas tu masok kn ayam garam daon limau dn serbok perasa kalau suka lah ..kacau sampai rata kecik kn api dia sikit takot hangos pulakkkkk…..agak2 dh macm nk kering n keluar minyak masok kn kerisik kacau2 agak2 dh masak boleh lah di angkattttttttttttt he he …sedap di makan ngan ketupat…nasi impit n ngan nasi panas2 …peminat2 try lah resepi nenek minah jambu ni POWERRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!!! MAKAN SAMPAI JUBOR BERASAP !!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Merepek jer,, emm..

      0

      0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        merepek kau cakap chef wan pn tkde resepi ni…….kau try masak dulu baru tau merepek ke tk merepek !!!! sape2 yg dh try nanti kasitau ngan minah jambu ok …bang nara suroh bini bang nara try masak resepi nenek minah jambu GEREKKKKKKKKK !!

        0

        0
  41. mak jemah says:

    alahh..DR FAIZ jugak yg hensemm gituu..

    0

    0
  42. nyah dangdut says:

    dah kalo mak hayam azwan ali ada comfem kecoh dan meletop dapur masterchef..jgn sampai ada yg lebam kena campak dgn kuali sudey..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    dalam ramai2 juri masterchef 2 nanti sape yang berani nak kondem masakan AA yek???? mari kita tgk sape yang kena…… ;p

    0

    0
  44. miranda kerr says:

    daripada azwan ali baik aku sokong mak jemah ! rendang mak jemah laaa *tiru gaya azwan dlm iklan

    0

    0
  45. miss x says:

    DATO’ fazley? serious? bila dpt ni??? bertambah lg sorg selebriti jd dato’

    0

    0
    • ann says:

      sekurang2 bkn dato eizlan yusuf atau dato hattan….

      0

      0
      • Hmmmmm says:

        Alaaaah, Dari Pahang lerrr. Dok menjual title kepada org yg menipu phd, org yg menipu org lain dengan mlm, si Eizlan ntah apa sumbangan…. Oooops I meant to say, ntah saper dia tipu gamoknyer. Keluarga Pahang jual title utk menampung kehidupan yang penuh dengan pembaziran.

        0

        0
  46. cik receptionist senyum saje says:

    aiyoyo..sggup ke juri nk cube try test masakan azwan..mnyembur ayaq liuq dlm kuali..haha..off course la juliza vs serina ke final..caiyok..erk,raja azmi pn ade..?

    0

    0
  47. yatie othman says:

    euwwwww si sundal raja azmi pun ade…mesti dah xlaku sbb adik hangkat die si roslin hashim tu dah xhingin dgn die..xselera nak tgk rancangan masterchief celebrity ni kalau ade kaki propa mcm aa n raja azmi kedut ni..

    0

    0
    • kau ingat aku makcik kau?? says:

      mulut kauuu…… suka suki je panggil org sundal…. aku tak ske die jugak tp xdela smpai nk label org sundal…. rilek aje sudehh lerrr……

      0

      0
  48. cikjoyah says:

    motif salamiah hassan pakai camtu??

    0

    0
  49. saya says:

    kak serina even a bit chubby tapi……. Manis sangat….. nampak cantik jer…

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Haha… Tgok masing2.. Dh taw dh sape yg menang!! TOMOK!!!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    dr FAIZ ! OMG !

    0

    0
  52. Anonymous says:

    saper terus skip tengok komen..angkat tangan!! (muahaha)

    dah agak dah semua mesti kutuk si bapok tua tu hahaha…mmg dasar takde cermin…nak jadi k-pop kot terus jadi p-pop (pondan pop) hahahaha…nyampes..

    serina lawa apa..gemuk ke tak gemuk yg penting dia bahagia ngan anak2 dan suami dia..ko ada?she still look stunning!

    0

    0
  53. Kurus says:

    pose terbaik
    1) farouk hussein
    2) azwan ali
    3) angah rl

    tp belum tau memasak lagi lah.. =P

    0

    0
  54. effie says:

    serina kompom pandai masakk..

    0

    0
  55. jejari ayam says:

    Dr. Faiz…. sukanya…
    kalau masterchef ni boleh main undi pakai sms mesti i undi dr faiz banyak2!!

    0

    0
  56. mak c kina says:

    nape tym iklan kat tv xde pn mamat err..minah…er…ntah la…ni?…ke takut org mmg xnk tgk MCS ni?…hadoi…potong tul la…
    mse memule nk promo MCS ni aku igt mcm MCS kt AFC 2 la,sume pakar je yg enter,rupenye..yg ado!…aku dh bygkan dh tym 2,chef wan,chef ismail,chef zam, n beberapa chef yg lain (xdpt sebut sbb ramai) o chef handalan hotel2 kt msia ni…tp akk hampa dek…
    hrp tulus la program ni ye jgn ikt mcm org tu yg propa je lbh…

    0

    0
  57. suri says:

    Dlm senarai tu cuma musykil kat tomok jer…boleh ke dia masak

    0

    0
  58. Kim Kadeshen M'sia says:

    27 Mac??..27 Mei la ngok!!!…27 Mac dah lepass..

    0

    0
  59. sweet18 says:

    eeiii bapok tua AA … eeiii gelilah ……. nak rasa rendang mak tom ..hahaha

    0

    0
  60. Rain says:

    Apela ASTRO ni.. bagi la rancangan yang berilmiah sikit.. balik2 hiburan,, hampeh

    0

    0
  61. Anonymous says:

    louisa dan r.azmi awal2 dh nampak tak berapa pandai…ade ke patut bergambor periuk nak letak atas kepala…

    0

    0
  62. meeradriana says:

    Azwan ali..??biar betik..
    Serina confirm masak sedap, anak cheff tu..
    Farouq dah nmpk berusia..lama x tgk dia blakon..

    0

    0
  63. mandy says:

    apa ke bangang si kim kardeshan ni?? pengambaran yg bermula 27MAC!! faham bahasa melayu tak ni?? sedih aku dgn kau ni laaa…

    0

    0
  64. gigi kayu says:

    ape la pukimak azwan ali sial ngan dr faez bodo angkasawan ni pon sebok ada…Dr Faez ni dah la angkasawan reject…lagi mau jadi artia..puuiiiiiii

    0

    0
  65. monz says:

    alamak.. gambar azwan ali macam bapuk tua x laku lah… ish ish ish.. buruk bebenor gambar nya…

    0

    0
  66. lantakpilah says:

    apesal pose suma out? pose tonggek, letak periuk atas kepala, pgg sayur muka nk marah… promo fail. xmenarik lgsung, tgk pun xselera. baik layan masterchef junior… bodo astro rugi byr ko.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    mcm2 la … :)

    0

    0
  68. Anonymous says:

    pose entah ape2 je .. asalkan bahagia ..hehe

    0

    0