Written by serenity | June 16th, 2015

Suci ialah nama yang diberi oleh Yatt Hamzah untuk rangkaian pakaian yang dikeluarkan oleh beliau untuk lebaran mendatang. Pra-pelancaran koleksi Yatt Hamzah ini telah diadakan di butik Suci by Yatt Hamzah yang terletak di Wangsa Melawati.

Antara barisan artis yang hadir dan menggayakan koleksi ini di majlis pra-pelancaran tersebut termasuklah supermodel Amber Chia, Erra Fazira, Sazzy Falak dan suami, Beego dan Linda Hashim, Lufya, Radhi OAG, Altimet, Beto Khusyairi, Jijoi, Salina Saibi dan lain-lain.


 photo 11428191_798750806887428_1743119646_n.jpg
 photo 11385198_787687171349896_1456885212_n.jpg

Lagi 16 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Littestars Photography.

Rasa sunyi bila berbuka puasa di hujung minggu?Jangan bimbang anda akan kesunyian.Jom kita berbuka puasa bersama…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 8 June 2015


 photo 11427436_1443162076004663_548438865_n.jpg
 photo 11419011_776014639163840_468426511_n.jpg
 photo 11372537_1455162041466129_1714966837_n.jpg
 photo 11380290_1121670627850210_762492566_n.jpg
 photo 11372192_706624569465698_1482958580_n.jpg
 photo 11355207_1586137911640984_589301044_n.jpg
 photo 11352859_1503438249946399_599290381_n.jpg
 photo 11380287_381582278713633_1628027340_n.jpg
 photo 11334424_1583133425282636_1007737674_n.jpg
 photo 11328244_1446618088992339_1269938664_n.jpg
 photo 11313678_1441718872816054_2000857683_n.jpg
 photo 11327027_727556764021157_769832035_n.jpg
 photo 11352438_1668083563411009_1963877303_n.jpg
 photo 11380889_1445576605744293_921148638_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

22 responses to (16 GAMBAR) Selebriti Di Sekitar Pra-pelancaran Koleksi Fesyen Suci By Yatt Hamzah

  1. Anonymous says:

    dah macam muka raja ema yat neh

    0

    0
    • Anonymous says:

      sejuk mata tgk semua artis pkai mcm ni.. harap Majlis anugerah tahun ni boleh buat tema islamic mcm ni sbb majoriti artis adalah islam

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      mana2 artis pompan yg leher nk start berkedut tu cepat2 la bertudong jadi dapat la cover leher tu ngan tudong ye..selamat mencobaaa..al maklom lah kann..

      0

      0
  2. aku says:

    sejuk mata tgk sazzy falak..harap2 dia dpt hidayah utk tutup aurat

    0

    0
  3. ayumaniscantikterpesona says:

    Cantik Sazzy Falak and Linda Hashim pakai tudung macam tuu and jubah simple :)

    0

    0
  4. classywoman says:

    -Yatt Hamzah design n jual baju.

    – Yat Hamzah kumpulkan artis dan jadikan model untuk baju-bajunya. Usaha yang bagus kerana artis dikenali ramai

    -Baju-baju dan tudung semua mengikut syariat Islam.

    Perghhh sejuk mata memandang. Terima kasih artis-artis kerana menyokong walaupon anda ada yang masih seksi.

    RESPEK!!

    0

    0
  5. melati says:

    sume artis yg dah berhijap akan kuarkan tudung dan jubah brand sendiri. dah jd cam 1 trend lak skrg.

    0

    0
    • kutu says:

      tak pe..
      tu mendidik namanya disamping berniaga.lgpun dia jual baju muslimah yg longgar2.
      pahala dapat..untung pun dapat..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    alhamdulillah,pakaian longgar, tudung tutup dada, mudah mudahan jadi contoh bagi artis laen, bagaimana berpakaian dan bertudung yang sesuai dengan tuntunan islam

    0

    0
  7. Cik Rini says:

    kagum.alhamdulillah..

    0

    0
  8. solehin says:

    ayunya amber chia…….

    0

    0
  9. gigi emas says:

    Why is the definition of Muslim fashion is tied to the Arabic culture? Why dont Maly create their own fashion identity that reflects the country, race and religion? Please open up your feable mind and realize that Arab is not Islam and Islam is not Arab…Malay does not equate Arab vise versa….we have our own identity and culture….

    But whatever it is the fashion is extremely ugly, Does not portray a dynamic race at all….

    0

    0
    • Anonymous says:

      agree

      0

      0
    • MPULE says:

      SETUJU.. BUDAYA MELAYU.

      0

      0
    • keteaw sejuk says:

      Well it’s true but i think jubah is a very universal fashion and suitable in any occasion maybe you just wondering why not create some new-fashion that resembles our culture.We did that kind of experiments on ‘NEWBAJUMELAYU’ “BAJUKURUNGMODERN’ design and eventually it looks gross and it’s not even follow the syariat and maybe someday we can fix it.As you say before Arab is not islam and islam is not arab yeah hell that’s true and as for your information every countries have different perspectives on designing something.Need to count the climate,culture and the race itself.For arabian , they tend to design the jubah plain in black calour with beads or goldthread detailing by using geometrical pattern and the material for the jubah itself sometimes diffrent than Malaysia.While, in here we always tend to be colourful with floral patterns, stripes and sometimes polka dot especially if there any wedding ceremony , occasion and many more . I mean like it’s different right ? I’m sorry if this comment to harsh.No offense it just that i want to share my opinions.thanks

      0

      0
    • Ostad Lawa says:

      agree ngan ko nokkkk

      0

      0
  10. me says:

    bla tgk rmai retis da bhjrah tmbh mcm2 peristiwa jd kblkgn ni rs takut..mcm da nk kiamat..amal da la x byk ;(

    0

    0
  11. haram gigi emas says:

    Apsal nk bedakan semua nk jubah ke bukan…dh klu malaysia tu terer sgt g la wat research and produce product sendiri..handphone pun korg bangga produk luar, klu kete proton perodua low class…dh tu sibok nk guna produk luar…haram gigi emas nih…kena cabut bila mati…kekekkekekekeke

    0

    0
  12. caca says:

    Perkara yang elok.. tak salah untuk ditiru….. bukan kita nak jadi orang arab pun..kita cuma nak jaga aurat je..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Malaysia melayu je ke… Teeettt kita ada 40 etnik… Yakyah nak pertikaikan permakaian jubah, pakai jubah tak semestinya arab… Ko arab ke hahahaah… Pakai jubah senang, tutup sekali bawak solat pun senang../

    0

    0