Written by AbangNara | May 14th, 2012

Rasanya semua orang tahu yang Nora Danish telah pun pulang ke Malaysia setelah selamat mengerjakan umrah baru-baru ini. Abang Nara kagumi sifat suka berkongsi Nora Danish yang sentiasa mengupdate gambar-gambar terbaru miliknya semasa berada di sana. Terasa kemesraan antara Nora Danish dan peminatnya.

nora danish

Abang Nara perhatikan yang Nora Danish memang nampak lebih manis apabila bertudung lengkap sebegini. Sejuk sangat mata memandang. Semoga suatu hari nanti Nora Danish akan terbuka hati untuk bertudung. Pasti akan bertambah ramai peminat Nora Danish nanti. Tak gitu?

Lagi 15 keping gambar Nora Danish mengerjakan umrah baru-baru ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Nora Danish.

nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish
nora danish

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 responses to (16 GAMBAR)Nora Danish Ketika Mengerjakan Umrah Baru-Baru Ini

  1. embok ketum says:

    Harap2 ko pakai tudung teruslah ek nora.. Semoga ko dirahmati ALLAH S.W.T

    0

    0
  2. Ako si marimar says:

    cantiknyaa ND ni, lagi cantik dari FS. hehehe

    0

    0
    • Pondan Sepi says:

      ALA.. MINAH NI PROPA JE LEBEY! PERGI UMRAH PAKAI TUDUNG BAGAI NAK RAK. BALIK MALAYSIA CLUBBING SANA SINI! BAIK X PAYAH! AKU HARAP2 AKU XDE LA JUMPA MINAH NI LG KAT 1 CLUB TU!

      0

      0
      • lalot says:

        halamak pondan ni.. dah la pondan, awak pun betulkan diri awak dulu sebelum nak suruh orang betulkan diri dia.

        Doakan jelah yang terbaik, jangan buruk sangka. Buruk sangka ni hati gelap. Awak pondan, hati kena cerah baru la leh pikat anak ikan. Ni dahla pondan, gelap hati gelap muka, gelap masa depan, plastik. Itu lagi keji u’ols~

        0

        0
      • Cik Noona says:

        Encik Pondan Sepi..ade hati nak nak nasihat org??Ko tu yg terang lagi bersuluh kena bertaubat & kena berubah jd Lelaki Sejati..spesis cm ko ni memupuskn kaum lelaki kt m’sia & mningkatkn % org perempuan..ksian diorg yg andartu2 tu..

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        PONDAN2 PUN BAPAK KORANG JUGAK LANGGAN AKU!

        0

        0
      • cikgu tuisyen says:

        pondan sepi ni syaitannn…syaitan yg direjammm..!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        rase macam nak tampar ke si pondan ni

        0

        0
      • mimish says:

        En. pondan sepi : xbaik awak ckp mcm tue..sekurang2nya awak ada masa tok bertaubat..awak jelez ngn ND ke??sekurang2nya ND bertuah dpt pergi tempat suci tu..AWAK ada?? xkan..sepatutnya kita doakn yg baik2 bukan sebaliknya..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Buruk betul gambar Pondan Sepi nih… Waaakakakakakaka…!!

        0

        0
      • Sshh says:

        2 x 5..pondan sepi pn sama gak kaki clubbing..

        0

        0
      • nenek kebayan says:

        tulen bangggg…

        0

        0
      • naren..paren..saren says:

        Pondan sepi adalah syaitoooonnn yg btopengkan pondan…

        0

        0
      • Mak Enon Pegi Kedai Beli Kicap Kipas Udang says:

        DIAMLAH PONDAN SEPI MAK HANG !! kau tu yg kuat propa. setakat g kelab dangdut.. banyak bunyik lak kau.

        ouh2.. ND ke, FS ke.. dua2 pon lawa. xpayah la nk cakap org tu lawa, org ni lagi lawa. semua org pun lawa okayh. even si PONDAN SEPI yang aku rasa bagai nak sepak laju2 ni pown, lawa.. ( kalau kau g operate muka kau dulu la kan.. ) lalalalaaaa..

        0

        0
      • lalot says:

        Nora Danish pergi umrah, Alhamdulillah, tak ada azab tak ada apa yang boleh mengaibkan diri dia. Dia sangat ikhlas bertandang di rumah Allah

        Yang si pondan sepi ni, kalau nak ke rumah Allah, doa la banyak2. takut nanti kemaluan anda terbakar tatau. hikhik :3

        0

        0
      • akubukanNoraDanish says:

        Diam pulak Pondan Sepi nie….ko takut ke? Lain kali ckp siang pandang2, ckp mlm dengar2…

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        SAMPAH2 YG BG KOMEN KAT ATAS NI NAPAK SGT NAK TUMPANG POPULARITI AKU! KESIAN! KALAU DH SAMPAH TU SAMPAH JUGAK.
        DAH LA BUKAN STANDARD AKU NAK LAYAN KOMEN BODOH KORANG.. BYE TRASH

        0

        0
      • lalot says:

        SAMPAH tu terletak pada diri kamu je. SAMPAH yang belegar-legar dijalanan sehingga hinggap seorang ‘lalat’ keji kat kamu.

        Ramai yang mengecam kamu. Kamu tu yang sampah. Ubahlah sebelum terlambat. Tak payah nak jadi ATTENTION WHORE dengan buat komen yang ntah hape2. we’ll dah matang. dah reti komen dari mengutuk. engkau tu je yang lain.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Pondan Sepi marah woii….. Waaaarrkkhhhh….kah..kah..kah…kah..kah..!!
        Hak tuii..

        0

        0
      • Anonymous says:

        selalu budak irman je kena bahan.jom kita bahan pondan sepi ni pulak.wakaka…… Insaflah pondan oi sebelum ko terkena virus hiv.

        0

        0
      • Mokky Bunch says:

        Kurung ajar nya mulut kau pondan ! Kau tu ingat2 lah ALLAH k ! Dah lah pondan , sedar sikit diri kau tu ! Kau tu JANTAN bukan BETINA ! Paham !!! Kau cemburu dengan nora , kau cakap jek lah !!! Kau tak dapat pergi umrah . Kau nak kecoh pulak !!! Bodoh nya pondan !!!

        0

        0
      • Mak Enon Pegi Kedai Beli Kicap Kipas Udang says:

        bye PONDAN SEPI.. engkau pon trash jugak.. bubbye. hati2 jalan. good luck nak bagi muka kau tu lawa. byeeee !!!

        0

        0
      • rasa nak bagi penampar jer kat Pondan Sepi says:

        Eh ko tu pondan ! lagi terukk dari si ND nihhhh taw ! banyak bunyikkk lagi nti aku tampar ko

        0

        0
  3. bellaluna says:

    gile lawa doh ND!!!sumpah lawa gile die pki tdg.

    0

    0
  4. =)PK says:

    Tahniah..Insyaallah akan dirahmatiNya..pemikirkritikal.blogspot.com

    0

    0
  5. ulalala... says:

    cantiknyaaaaaaaaaaa! lagi cantik mcm ni! kalau la aku cun cam dia… iskkk..

    0

    0
  6. […] gambar-gambar terbaru miliknya semasa berada di sana. Terasa kemesraan antara Nora … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged BaruBaru, Danish, GAMBARNora, ketika, Mengerjakan, […]

    0

    0
  7. DARK LAVENDAR says:

    ALHAMDULILLAH SEMUA LANCAR,INSYAALLAH SEMOGA DIBERI PETUNJUK DAN MENDAPAT HIDAYAH DARINYA…

    0

    0
  8. RinHoney.. says:

    Smoga hidupmu sentiasa dirahmati Allah dunia dan akhirat.. :)

    0

    0
  9. MamAina says:

    Cantek nye nora danish bertudung litup..

    0

    0
  10. lis says:

    lepas entry fasha keluar entry nora pulak…bagus la nara ni…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Cantek sgt…nora danish ni

    0

    0
  12. Mak gosip ;) says:

    Comel Nora ;)
    semoga hati Nora tenang … yang lepas biar lah lepas.. semua yg ade di dunia hanyalah pinjaman sementara buat kita…
    Sejuk hati mak tgk Nora berhijjab …

    0

    0
  13. wannies says:

    Semoga nora bertemu jodoh yg baik..kekalkan imej begini nora..percayalah..”Perempuan yg baik hanyalah utk lelaki yg baik”

    0

    0
  14. Anis says:

    Cantik betul ND bertudung :)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    indah sungguh nora pakai cmni.. :) moga terbuka hati hamba Allah S.W.T ni untuk menutup auratnya..amin:)

    0

    0
  16. Prince Noob says:

    Tolong jadik awek gua nora danish

    0

    0
  17. 2nd tip top says:

    elok2 ND balik umrah nak berubah..tibe2 hatinye tentu panas apabila pasha sendat dengan provoknye(sama ada ikhlas berkongsi atau saje je bakar line nak hebahkan pada umum bila tau ND nak balik)benihnye subur pabila abg jejai punya petani berjaya menyuburkan tanaman yg baru diusahakan baru2 ne dgn berjaya dan pantas…ngehngehngeh……fasha punya lebihan baja tu tentu sapu sikit kat lengan abg jejai..teruk sangat..org kaya macam xda duit nak buat treatment badan..xtaula camner ND dulu ble menahan geli digomol puas …habis madu sepah dibuang…geram tul aku…eeeee…eeeeee

    0

    0
  18. Alynn says:

    Masyallah…. Ayu sungguh..:: lagi ayu darI fasha….
    Walaupun takder jodo dgn jejai saya doakan
    Semoga di temukan jodo dgn crpat Nd…..
    Jejaka yang kacak dan bertanggungjawab boleh menjaga anda dan raykal….
    Insyallah….
    Bel

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak usah lah terhegeh2 nak cari jejaka kacak..sedarlah sikit diri tu janda dah beranak..nanti kena buang jugak..kalau ada lelaki sederhana pun tak reti bersyukur ker?? kata g umrah..

      0

      0
      • ELAjb says:

        ape sengal sgt ayat ko nie anonymous..bangang

        0

        0
      • nazhyea says:

        mulut longkang kau ni anon

        0

        0
      • Anonymous says:

        Dia ni kroni fasha kot..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nape ayat ko cam jelez????laki ko terpikat ngan dia ke??kihkihkih….x fhm btl aku lbh baik kt bersangka baik shj pd org yg nk jg menjejakkn kakinya di rumah Allah,satu hari ko nk g umrah ke haji ke camne ko nk mnta maaf pd ND ni sbb ko dah kutuk2 dia,tkt2 pg x nmpk kaabah dpn mata,rs panas la apa la (pd semua yg mengutuk ND jg),dia bt perkara yg baik mngkn lbh baik dr kt,kalo dia bt dosa pun biar la tu antara dia ngan Allah,yg ngata tu lg byk dosanya sbb mengutuk umat islam yg bt umrah plak tu….

        0

        0
  19. Alynn says:

    Believe in karma beb

    0

    0
    • Anonymous says:

      Karma? so kau ni islam ke aper? kalau kau bukan islam mintak maaf ah tapi kalau islam kau kena ingat org islam tak percayakan karma instead KITA BELIEVE IN QADA’ & QADAR. Tapi aku rasa kau ni islam sbb slalunya yg masuk blog hiburan ni mesti ah melayu islam an?

      0

      0
      • Anonymous says:

        karma tu just metaphore, bukan maksudnye die percaya agama hindu, karma means what u give u get back. jgn la literal sgt..

        0

        0
  20. Anonymous says:

    ND ni pergi sana mesti bawak baju banayk banyak kan? Tengok dia bergaya semacam jer. Org slalunya kalau gi umrah baju bwk 3 helai pon da cukup. Percayalah kat sana walau berpeluh tapi badan tak berapa nak tungkik mcm kat mesia. Ape ape pon aku mendoakan yg terbaik untukmu ND. Aminnnn

    0

    0
    • woi anon says:

      suka hati dia la nak pakai baju bape bnyk pun. apa salah dia nak berhias ngadap Allah, ziarah rumah Allah. hati kau busuks, euwwww..
      ND dah umrah. kau hado? ngutuk org lebey. tuihh

      0

      0
    • lis says:

      pasal baju pulak jadi isu…hari tu pasal make up..tu baru baju, pasal yang dalam2 tu ko tak nak tanya ke dia bawak berapa helai?

      0

      0
      • dolphin says:

        Yg ko sebok2 psl bape helai dia bwk bju tu nape? Dia pinjam beg ko ke?? aku dulu bwak baju 8helai, sbb? aku tau klau ddk 1 bilik 4 org, kalo sume pakat cuci baju, tudung/telekung bagai..mana nk jemur..so salin baju 1 ari 2 kali, pakai cantik2dn bersih sbb nk solat/umrah mengadap Allah dan ziarah makam nabi walau kat sana berpeluh tp tak berbau, kebersihan tetap jaga…tu pon nk jd isu! blah la..

        0

        0
    • X JELES LANGSUNG says:

      klo dah dengki tu.. segalanya x kena.. biarlah dia nk bawak berapa byk baju pun.. aku tgk baju dia x lah bergaya.. jubah jer pon.. color pun hitam dgn putih jer.. mata ko nih dah gelap sbb hati ko nih busuk..

      0

      0
    • Oppssss says:

      Dia kan pergi ke rumah Allah SWT, salah ke dia nak berlawa2 depan Tuhan yang menciptakan dia? Belum tahu lepas ni umur kita cukup panjang atau tidak untuk jejakkan kaki ke Mekah lagi, jadi inilah peluang terbaik untuk kita lakukan yang sebaiknya…
      Dia nak bawak dua helai ke, tigai helai ke, 20 helai ke, bukannya urusan kita. Lagipun semua menutup aurat… Siapalah kita untuk menilai seseorang itu sedangkan kita sendiri pun sama diciptakan daripada tanah.

      Sekian…

      0

      0
  21. Anonymous says:

    Agama hindu je yg caya hukum karma ni..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    nora dh balik umrah ke? wartawan dh menunggu nk terjah pasal gambar nampak tetek dlm majalah ritu…aku harap sgt nora betul2 insaf dan bertaubat nasuha…

    0

    0
  23. eljanggut says:

    hmmm..cantik….macam orang gaji pinoy sheikh arab!!

    0

    0
  24. yUyU says:

    gambar yg no 4 dari bawah tu dah macam muka Diana Amir…:)

    0

    0
  25. Bosan says:

    Nak tau insaf tak insaf tengoklah perubahan org balik dari umrah selama 40hr.

    0

    0
  26. Nan ado says:

    Hmmm bagos la ND ni nak berubah..jangan dah balik dr umrah pakai seksi meksi lagi sudah la ye??haaaa mcm dalam magazine Glam lelaki baru2 ni harap2 dielakkan.Oooppssss..tapikan apsal dia ni gi umrah still makeup&contact lens color maseh pakai?beg balenciaga lagi dia bawak tewww.retissss sangat uols!

    0

    0
    • Oppssss says:

      Saya cuba cari gmbar dia pakai lens, tapi x jumpa pun…… Semua natural colour… pakai mekap, kan jadi tetamu Allah SWT… Kita datang ke rumah Allah SWT, kenalah bercantik2…. Takkan time berlakon jer kena bermekap….

      0

      0
    • poyo says:

      Nan ado… mmang nan hado betul lah ko nie…. x suka ND , xyah ckap apa2 psal dia k.. ambik port jew psal si sendat kesayangan u 2… mandrem kuatlah si sendat u 2…. opssssssss

      0

      0
  27. Fedo says:

    Cute masih wajahnya.

    0

    0
  28. woi says:

    dah la wei
    org buat jahat ngumpat
    org buat baik ngumpat
    dah tak ley bendung lagi ke perasaan nak ngumpat tu sampai tengok org pegi umrah pun ada hasad dengki

    0

    0
  29. Hamba Allah says:

    As-salam. Rindunya rasa nak ke sana lagi. Tahniah ND telah dijemput olehNya untuk ke rumahNya. Kepada meraka2 yang diluar sana. Moga-moga kita semua akan dijemput untuk menjadi tetamuNya. Sama-samalah kita berdoa. Dalam melakukan umrah cuma ada 13 perkara yang dilarang. Selesai sahaja umrah 13 perkara larangan sudah tidak terlarang lagi. Umrah boleh dilakukan dalam masa lebih kurang 2 hingga 4jam saja bergantung kepada kemampuan diri sendiri. Sesiapa yang mampu boleh buat 3 atau 4 kali umrah dalam sehari. Fikir-fikirkan lah.

    0

    0
  30. mimi says:

    ND pegi umrah sambil buat pengambaran kat sana tu yg bertukar2 baju…….xde lak pic adi putra kat sana

    0

    0
  31. AKU says:

    BN ni boleh tak klau buat entry jgn dekt2 sgt ND ngan FS ni…klau entry FS, nxt entry msti ND atau sebaliknye…bukn ape…bosan tau macm tu…jejauh la sikittt…

    ape2 pun…isu dia pakai ape tu kt sane..suke hati dia la..da mmg dia ade beg, baju dan brg2 yg cantik2 dan branded je…nak buat macm mane..tak kan la dia sesaje nak g beli beg kt petaling street semate2 nak puaskn hati korang..padahal beg y dia pakai tu aku rase sesuai sbb besar dan tahan lasak…lgipun, artis, datin, dato’2, pn Sri atau sesape la y kaye raye..smuanye ade barang branded je…

    Harap dia buat kerana Allah…

    0

    0
  32. hehehe says:

    apa la korang nie…aku rs ok jer dia nak cantik2 kat rumah allah…lgpun dia br pegi kan kita tgk jer la nanti dia blk mcm mn…alangkan artis lain yg tiap2 thn pegi umrah time pose pun bila balik m’sia makin ligat berjoget2 mengoyangkan di dpn penonton dipuji dipuja…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntahnyer…aaron aziz yg pergi ngan bini pun xde perubahan pun kat pakaian bini dier…takder pun die nk tegur bini dier…lagi laa.

      0

      0
  33. Kim Kadeshen M'sia says:

    Nape mesti lepas entry Fasha Sendat, mesti ade entry Nora..ko saje je kan Nara nk tgk kat mana respon lagi banyak…

    0

    0
  34. Aku kesah says:

    Comelnya gmbr y masa ND tidur tu..ND lbih manis n ctk bila brtudung..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Pondan sepi ni sama spesis dgn Azwan Ali ni mulut longkang…

    0

    0
  36. gegirlz says:

    anugerah allah bg cantik paras rupa ..akhlak pun kene cantik jgk…sy doakan Nora Danish dapat petunjuk dan hidayah dari NYA…doa byk2 ND..semoga tabah dgn dugaan…ALLAH uji kita sbb dia sayang pd kita..cuma kita yg slalu lalai…
    (soryy..terceramah plak..hihi)

    0

    0
  37. am says:

    manis sgt ND pkai tdung…smge kepulangan dr umrah ni mmbawa pnghijrahan ke arah yg lbh baik kpd ND…

    0

    0
  38. MKH says:

    harap gambar yg beraksi ghairah di majalah yg disiarkan sebelum ini adalah yg terakhir dari anda..jika tidak, maka sia² sajalah amalan yang dilakukan.
    Semoga yg terbaik utk anda

    0

    0
  39. NAJUA MAHUDIN says:

    ape salahnya nak pakai beg branded ker, open minded la sikit peoples out therekan beg branded ni qualitynya tak boleh disoalkan lagi, ND nak qualitykan umrahnya nak tunjuk pada orng berbagai bangsa yg berkunjung ke tanah suci bukan orang kafir je yg mampu pakai barang2 branded. orng yg banyak sangat soal pasal pakaian ND ni dah jejak kaki ke tanah suci tu ke belum?, memangla kat sane kena siapkan segala keperluan so ibadat di sana tak terganggu kerana disan kena pergi ke masjid setiap kali waktu solat so banyak baju yg nak dipakai, takkanlah asik nak dok basuh baju jer, pendek cerita jgn burukkan niat orang nak beramal…………

    0

    0
  40. pemimat fasha dan nora danish says:

    Saya doakn nora danish dan fasha akan berbaik suatu hari nanti

    0

    0
  41. Sampret says:

    Minah ni ngarut lah. Gelabah lah tu bila tau Fasha pregnant. Gi mekah nak tayang2 muka. gambar tido pon nak tunjuk. padahal belakon tido

    0

    0
    • mimi says:

      gambar Mekah ni sebelum Fasha pregnant la. kan ke masa Fasha punya wedding, time tu Nora dah gi sana. kat fb Nora Danish dah lama keluar. cuba la fikir positif. org buat umrah pun nak umpat. sok kalau kita sendiri gi sana camner… lantak dia la nak amik gambar kat Mekah. nko ada? sibuk tul umpat kutu,busuk hati..haihhhh

      0

      0
    • kaylish says:

      Gelabah la ko ni,ntah2 si ND ni pun dah x kisah psl jejai tu lg org cam ko jer yg lbh2 fkr dr dia,pelik la org yahudi sibuk nk musnahkn islam tp ko ni islam ke bkn?kalo islam lu pikir la sendiri!!dia pg menunaikn umrah,menjejakan kaki ke rumah Allah,mendktkn dr pd Allah,bole lak ko nk kutuk2 dia dosa dia biarlah antara dia dgn Allah,ko tu lbh baik kira dosa ko ngan Allah ada bape byk dr sibuk nk mengutuk org,x fhm aku ngan org yg mungutuk org pg menunaikan ibadah umrah,at least dia dpt jg pg ke rumah Allah yg mengutuk2 tu ada ker????lg satu,st hr nnt korg yg kutuk2 ND ni camne korg nk mnta maaf kat dia andai st hr nnt korg jg berpeluang pg kesana?tkt2 nnt org yg dok mengata ni la yg x nmpknkaabah la,rs panas cam terbakar la…

      0

      0
  42. jimmy says:

    kommmbaaaang nya idonggggggggggggggg!!

    0

    0
  43. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    gambar yg first tu sape jantan yg kt blakang nora tu hensem !!

    0

    0
  44. Nora Danish sgt cantik dan sopan dr betina yg post indicator urine najis mughalazzoh says:

    Cantiknya Nora… walau dh ada anak ttp maintain mcm anak dara… sejuk mata dan hati tgk gmbr2 tu semua… INDAHNYA CIPTAAN ALLAH…. SUBHANAALLAH….

    0

    0
  45. Anonymous says:

    sya bkn la peminat ssapa pn tp sya sgt suka n minat kt fazura… peace yoo..

    rasanya fans pasha sendat ni mcm pasha sendat jgk kn.. ati busuk, kuat mgutuk..

    0

    0
  46. Lagubestbest says:

    Senang je wanita nak masuk syurga, easy peasy, jaga solat, puasa, jaga aurat, taat suami. Suami pergi masjid, isteri duk rumah dapat pahala sama. Kalau ibubapa miskin sekalipun, tak dosa perempuan tak bagi duit belanja. Paling-paling hardcore cara untuk dapat byk pahala, hanya disuruh pergi dapatkan haji mabrur/umrah (kos trip keluarga/suami tanggung pun tak apa).

    Bagi isteri hanya 4 syarat untuk mereka ke syurga “Apabila seorang isteri mengerjakan solat 5 waktu, mengerjakan puasa sebulan, memelihara kehormatannya (aurat) serta mentaati suaminya, nescaya dia akan masuk syurga”. (Riwayat Imam Bazzar melalui Anas r.a)

    Daripada Anas, Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud: “Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai.” (Hadis Riwayat Ahmad)

    Perempuan tidak perlu keluar berjihad atau berperang, cukup sekadar mengerjakan haji atau umrah bagi yang cukup syaratnya.

    Daripada Aishah r.a. katanya, aku berkata, “Ya Rasulullah, kita mengetahui bahawa jihad adalah sebaik-baik amalan. Oleh itu apakah kami kaum wanita tidak boleh ikut berjihad?” Baginda terus menjawab: “Bagi kamu semua (kaum wanita) jihad yang paling baik ialah mengerjakan haji dan mendapatkan haji mabrur.

    Rasulullah SAW bersabda: ” Jihad orang yang tua, lemah dan wanita ialah menunaikan haji” (an-Nasa’i)”

    0

    0
  47. sayangselamanya says:

    cantiknya ND nie..comei sungguh…alangkah bagusnya kalau pulang dr umrah nanti terus menutup aurat…..cantik wanita itu adalah jika beliau menutup aurat, sungguh manis….

    0

    0
  48. Whoever says:

    Nora ni serius comel. :)

    0

    0
  49. fieza nur says:

    cantik sangat nora bila pakai tudung. harap sangat kekalkan bertudung

    0

    0