Written by AbangNara | January 31st, 2013

Sabtu ini, status Liyana Jasmay akan bertukar daripada “single” kepada “married“. Sebagai persediaan untuk hari bahagianya, semalam telah diadakan majlis malam berinai yang telah dihadiri oleh ahli keluarga dan rakan-rakan rapat Liyana Jasmay.

gambar malam berinai liyana jasmay

Bertemakan Bollywood, antara rakan selebriti yang hadir ialah Nabila Huda, Lisa Surihani dan Umie Aida. Majlis malam berinai ini nampak sangat meriah. Yang pasti, Liyana Jasmay confirm sedang berdebar-debar menunggu detik pernikahannya pagi Sabtu kelak.

gambar malam berinai liyana jasmay

Lagi 12 gambar malam berinai Liyana Jasmay dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Comel betul kucing yang ada bulu kening ini.

gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay
gambar malam berinai liyana jasmay

Baca Yang Ini Pulak:-

281 responses to (16 GAMBAR)Majlis Malam Berinai Ala Bollywood Liyana Jasmay

  1. sengal.. says:

    OK……fineee………………….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
    • Blake Lovely says:

      Lisa jugak yang nampak sopan …
      malam berinai ni pown tak diwajibkan
      selalunya malam berinai nie orang India yang buat….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 169 Thumb down 12
      • Jack says:

        tapi Lisa tetap tak tutup aurat

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 150 Thumb down 25
        • suka Sabree Abu says:

          Melayu Islam ke ni?
          xpaham kenapa perlunya majlis sebegini diadakan..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 117 Thumb down 22
        • Anonymous says:

          lisa comei.. liyana comot

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 109 Thumb down 15
        • liyana jasmin hamid gurkha malaya says:

          ce tgk pin no 3 tu…ceyyy..liyana jasmay bajetttt..snappp pic sndiri..kahkahkah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 8
        • missa says:

          liyana jasmay… dah nak kawin pun.. masih tergedik2…. apela…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 11
        • Juliana Banoss says:

          anak dato’ ak berinai tema hantu sakali pon mampu…

          kukukata.blogspot.com/2013/01/18sx-taman-tema-seks-di-korea.html

          Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 71
        • missa says:

          takde photographer ke untuk mlm berinai minah ni.. sampai snap pic sendiri.. last2 upload kat instagram je.. hahahaha.. kesian.. kesian.. takkan takde duit kot nak bayar photographer?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 18
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 28
        • lemau says:

          da hbis cntik la 2 LJ ye..hari 2 tema sakai,ni tema bollywood plak..mlm pertama tema hollywood la ye…best2..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 4
      • gggg says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 88
      • amoi says:

        ISLAM..knp perlu utk ikut cara agama lain…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 26
        • Mariah Kari says:

          i think u wrong….dia ikut budaya lain..bukan agama lain…sorry ye bukan i nak bekap c poyo ni…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 21
        • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

          mariah kari, cube bace balik ayat amoi “ISLAM..knp perlu utk ikut cara agama lain…” betul la die cakap tu pasal cara/budaya AGAMA lain..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 43 Thumb down 38
        • Mariah Kari says:

          SCHAWAL KUAT MENCAPUB, adik ni umur brp? keje sekolah dah siap belum? nt adik tanya cikgu kt sekolah k ape tu budaya, bangsa, agama…smoga lulus exam ye dik..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 25
        • sohsehsohseh says:

          mariah kari, aku rase kau yg kene gi sekolah, tanye ustazah, haram ke halal ikot budaya berinai ni. ‘Barangsiapa yg mengikut sesuatu kaum itu, maka ia tergolong di dalam kaum itu sendiri’. Nak tergolong dalam golongan org hindu ke? Wassalam.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 22
        • Islam hak milik semua says:

          Jangan double standard, orang melayu terima pengaruh budaya India beratus tahun dahulu, nti tengok masa korang kahwin jangan berinai langsung ye! Tak mau back up LJ pun, berinai tak salah, pakai baju orang India pun tak salah. Kalau orang buat tema cina, arab, korea pun tak salah SELAGI tak berlebihan dan langgar syariat. Tak tutup aurat sempurna tu yg langgar syarak. Islam kan merentas bangsa, jangan sempitkan fikiran.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 108 Thumb down 7
        • Yuna celup says:

          Sohsehsohseh,

          Kau ni da kenapa? Xde plak si Mariah Kari tu komen or kata x haram or halal nya berinai ni..die ckp psal word agama n budaya 2 perkara yg berbeza..duhhhhhh..kau ajelah ke sekolah..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 4
        • Faezah Helai says:

          Amoi menunjukkan dia ni typical malay yg berfikiran kolot .

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
        • Fisha Sindha me-reply kpd AMOI says:

          #Berinai dibolehkan utk wanita dgn syarat ukiran tersebut berbentuk alam seperti FLOWERS and stuff ~!

          Berinai ialah adat orang india , tiada kena mengena dgn unsur keagamaan , kalau nk ckp dia ikut agama lain , bkn nya die pegi nikah kat kuil , tlg lah jgn jd kan isu , kdg2 sy sedih dgn org melayu sndiri yg menunjukkan seolah2 Islam tu semua benda tk leh wat , i hope Amoii pegi chekidaud dgn ustaz2 dlu sebelom komen k , THANKS ,

          Lots Of Love , Fisha Sindha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 3
        • Diya says:

          Kolot betul fikiran orang melayu sekarang…ramai je lagi org melayu buat majlis malam berinai…itu just adat…just nak memeriahkan lagi majlis…at least pakai inai je…x la pulak kene tindik lubang hidung bagai….haiiiyooo….bende ni pun jadi issue ke?? korang kawin nanti pakai inai gak..puiii..poyo semua ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 6
        • amoi says:

          Maaf kalau korg x puas hati dgn komen aku…maksud aku, bkn focus pada berinai…sdgkan dalam agama dah terang2 kata wanita boleh berinai..maksud aku knp perlu ikut cara agama lain dari segi pakaian n majlis yang menggalakkan org yg hadir bersosial tanpa menutup aurat..kalau dorg taknak bertudung pun, tgk cara berpakaian dorg mcm mana…siap pakai sari bagai…knp x buat adat org arab je???haaa…brani sume dtg nak pakai jubah n purdah???

          maaf la kalau korg x puas ati dgn ayat aku tonjolkan tu…xyah la debat2 smp nak hentam budak kari tu…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 41 Thumb down 34
        • huhu says:

          amoi, pakaian bukan ikut agama la..pakaian tu melambangkan bangsa..bangang

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 11
        • Anonymous says:

          adat berinai dah jadi adat melayu since berkurun lamanya.. kalau kau rs adat melayu ni adat agama hindu, maka kau mengiktiraf diri kau melayu hindu. sekian.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          amoi bodoh, abis india muslim pakai mcm tu ko nak kata kafir ke bebal?? bodoh x sekolah!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
        • cella says:

          ok now aku nk tanye korang yg konon bajet pndai sangat.. kalau aku india muslim nk buat majlis budaya aku..macam berinai ni, salah ke? aku ttap muslim..slagi xlanggar syariat islam..so ko nk salah kn aku dan budaya aku ke?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • Paham tak? tak paham sudah says:

          Ni bukan budaya atau agama.. ini kena mengena dgn tema.

          Suka hati dia la tema bolywood ke, hollywood ke cinawood ke xpun melayuwood.. dia punya hal.. asal ada duit!!

          korang nak buat cara ARAB pun boleh.. jgn tiarab sudah lah!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
        • lalalila says:

          amoi 2 ckp elok2 kn knpe nk ckp die bodoh..klu die xtahu or kurang tahu pn bgtahu la die elok2…kesian die…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • amoi says:

          Untuk DIYA n yg lain2 (yg telah salah fhm dgn maksud aku):

          biarlah korg nak kata aku kolot dari segi pakaian..biarlah korg kata aku ni berpkran sempit n x meluas mcm korg..asalkan aku x kolot berpakaian n x berpikiran sempit dimata ALLAH..

          sekian…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          amoi, org x berilmu adalah hina di sisi Allah. so sila belajar. jgn bodoh sombong. org dh betulkan kesalahan kau, berterima kasih je la, jgn nak riak takbur ujub! Allah benci manusia perangai mcm kau!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 14
        • amoi says:

          kalau nak menegur salah org lain, bkn dgn cara hentam org dgn kata2 kesat spt bodoh n yg berkaitan…byk lg ayat2 yg boleh diguna pakai..kalau anak korg belaja kat skolah n tak tahu apa yg ditanya oleh cikgu, then cikgu kata anak korg bodo, korg mrh x???mst mrh kan???mcm tu jgk aku..aku x kata aku ni pandai…aku nak korg sedar yg setiap komen korg mencerminkan diri korg..senang2 kata org bodoh atau sebagainya…

          maaf lah akalu korg pns dgn ayat2 aku…yer lah..korg betul..aku salah..aku mintakmaaf…mcm ni lah org melayu…x membantu..dihentam lagi ada…kdg2 bahasa tu sopan lah sikit…bkn menegur org dgn pangilan bodoh…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 3
        • amoi says:

          “Hadis menjadi dalil bahawa sesiapa yang menyerupai golongan fasik, atau kuffar atau ahli bid’ah dalam apa-apa perkara yang khusus untuk mereka, samada dalam pakaian, kenderaan atau cara, maka dia termasuk dalam kalangan mereka. Jika dia menyerupai kafir dalam pakaian (khusus) dan beriktikad untuk jadi seperti mereka, maka dia telah kufur. Jika dia tidak beriktikad demikian, maka para fuqaha (ahli fekah) berbeza pendapat mengenainya. Ada yang menyatakan dia menjadi kufur kerana berdasarkan secara zahir hadis tersebut. Ada yang menyatakan tidak kufur, tetapi dia diadabkan (oleh pemerintah)”. (al-Son’ani, Subul as-Salam, 4/321. Beirut: Muassasah Fuad).

          **4rtinya, menyerupai sesuatu yang khusus bagi agama tertentu seperti memakai salib, atau pakaian khusus paderi dan sami, atau amalan khusus agama tertentu seperti bertafakur di kuil dan seumpamanya adalah perbuatan yang haram. Jika ia diikuti dengan iktikad seperti mereka, maka dia menjadifur. Sementara, jika dia sekadar suka-suka, atau melakukan tanpa niat yang kufur, amalan tersebut tetap haram. Cumanya, ulama berbeza pendapat, ada yang menganggapnya telah kufur, ada pula yang menyatakan tidak, tetapi berdosa.

          Itu yg aku bc n fhm..bnda ni aku mls nk petikai ape3 dh..ye..mmg aku bodo,tp jgn hina org lain bodo..kalau ttp x puas ati,korg bc dkt page drmaza..kalau still x puas ati,aku mintakmaaf..

          http://drmaza.com/home/?p=1292

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • Nurul says:

          saya penuntut sains sosial yang sangat arif dengan istilah yang digunakan. maka, budaya itu ialah cara hidup sesuatu kelompok masyarakat.jika islam agamanya, maka islamlah yang sepatutnya menjadi cara hidupnya. jika melayu bangsanya, maka islam jualah cara hidupnya memandangkan telah diwartakan di dalam perlembagaan bahawa melayu itu ialah islam.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • joyah spot benci wanita perampas says:

        sudah la ko…lisa pon buat majlis berinai jugak….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 6
        • Anonymous says:

          tapi lisa bukan buat majlis berinai macam orang hindu kahwin

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 11
        • Anonymous says:

          ko jgn mcm2 sgt, org india muslim kawen pun style mcm ni.. ini budaya bukan agama la bangang!! ko nak ckp india muslim tu bukan islam ke baghal??? buduh, mcm kt malaysia bangsa ko je bagus!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
        • uit awak says:

          pakaian melambangkan bangsa la awak..bukan agama..lainlah macam baju sami..umpamanya, orang india, kalau masuk islam, pakailah dia sari, identiti bangsa dia kot. takkanlah nama islam je mesti pakai jubah, dan, kalau salah dia pakai sari, salahlah jugak kita pakai kebaya / kurung / kebarung whatsoever, kalau kita boleh stick dengan kebaya, mereka takkan nak terus banned sari. aiyoyo. basic rule, korang pergi pakistan, tengok orang pakai baju punjabi korang cop kafir ke?

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • someone says:

          tulah. bila lisa buat takde pulak mcm ni. padahal ramai je artis yang macam ni. ala relax lahh. tak payah nak mengata orang macam kau baik sangat. kang cakap orang buat budaya inai lah apa lah bagai. last2 kena kat kau kang, tak pun saudara2 tdekat. harap2 keluarga korang tak ada lah yang buat budaya INDIA ni kan. PEACE :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • joyah spot benci wanita perampas says:

        oh….kalo lisa buat majlis berinai sopan pulak ye…lisa boleh pulak ye…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
      • TANTE says:

        biar laaa.. mereka ade duet.. boleh buat majlis meriah… macam malam berinai kat kampung2 tuuu… ade gak malam berinai ngan family..x de duet… ni org berDUET… so ikot suke depa laa nak pilih tema ape…. maseh islam… cume dosa dedah aurat…dah termaktub… sekian

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
      • inul poty says:

        Pic no.7 memperlihatkan betapa hodohnya LJ… Hidung kembang & berbibir tebal.. aku tak nampak kat mana cantiknya minah ni… ke sebab dia ni baby face?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 15
        • bukan peminat lj says:

          itu ciptaan Allah..harap jgn menghina ciptaan Allah.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • lala says:

          walau seburuk mana pn seseorg 2 kite langsung xde hak nak mempertikai apatah lg menghina.. sbb itu semua bkn milik kita.. siapa kite nk menidakkan ciptaan Allah

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • ape ape je la says:

        mak ai..lidinya kau liyana..mcm tak cukop nutrient je..kesianla..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • zzz says:

        orang india muslim pin buat jugak

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kakak neelofa says:

      aikss….xkn instag pic jer LJ?? come on….!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
    • mariem says:

      kering nye.. dah macam main kawin2 plak nanti kalau die naik pelamin..
      malam berinai kebendanya ni mcm ape daa dengan warne warni sane sini.. mcm duk dalam gua dahhh.. x kelas betul.. org FELDA punye mlm berinai lagi besh!!~ out.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 24
    • kak timah says:

      suka hati lah ko LJ kerempeng nk bollywood ke tamilwood ke malas nk minat kt ko lgi dh lpas kes gmbr aritu . .

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
    • Mira says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 82
      • agaga says:

        ko dah knape selit politik kt sini ? dpt komisen ke ape?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • anzalnyah says:

        ko nih kenape bedah oiii dok post 2 politik kat sini…..dah kene suap kote anuar ke huh?……ke dah merase air jubor dia sampai fanatik sangat dngn jantan konfius nih…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • kak timah says:

      umie aida kan pernah nynyi lagu salam taj mahal n blkon lam drama salam taj mahal dulu tu . .ni mesti umie aida yg ngajar LJ kan

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 6
    • Cik Shahnaz says:

      Takpelah…maafkanlah LJ sbb dia nak buat majlis mcmane pon itu dah hajat & impian perkahwinan dia…kita tengok ajer lah..doakan yang baik2 utk dia & suami (bakal) semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…sekian, komen saya V(^_^)V

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • ape lah says:

      jgn nak resist sgt lah semua. bia la dy nak buat tema ape pn. korang nak kecoh knp? bkn dy pakai duit korg nak wat majlis. ade je yang dengki kan..katenye menegur….hmmmmm…same je weh

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    Yolah kau labu….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Dadima says:

      dah macam majlis kawin keling pulak aku tengok…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 20
      • mawar says:

        LJ ni kan keling, tak tahu ke? sbb tu dia bersari bagai… tambah pulak dpt bimbingan ‘ado’ dari parents dia dan kak Umie Aidapuduyam.. elok sgtlah tu… yg tua dah mcm keling bagai, apatah lagi yg muda tu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 32
        • Nana says:

          Racism sgt bunyinya tu…korg2 ni antara org2 yg mengamalkan sistem perkauman..nk kutuk liyana ni..xperlu nk sebut k****g..

          nk kutuk liyana..kutuk direct..mmg apa yg dia buat..btl2 ikut hindu..sape2 yg dah kawen kat sini..pastu korg berinai and bersanding…itu pun ikut budaya hindu.. dlm Islam xde pun ckp tunang..risik..sanding..inai semua..yg wajib hanya nikah..kenduri2 tuk bgtau org2 kg atau taman yg kita sudah berkahwin supaya tidak timbulnya spekulasi yg bkn2…

          So kat sini..just nk ckp tahniah kat liyana yg bakal berkahwin..dan juga tahniah pada masyarakat hindu kerana dengan hanya budaya mereka saje..meraka berjaga meng’hindu’kan kita org Islam..Takziah la pada kita sbb xberjaya meng”islam”kan hindu…

          P/s: Org melayu mmg terkenal dgn cara meniru ikutan org/cara/budaya lain…xpernah ada originality dari kalangan kita..terpaksa admit..sbb sendiri pun melayu…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 19
        • Anonymous says:

          nana : merisik kan ikut adat ! kesian kau tak tahu . LOL

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 15
        • kak timah says:

          umie aidapuduyam????????? . . .hahaha terbaik

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • fara says:

          nana!! dlm islam ade la melamar@khitbah =)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Nana says:

          Adat kan? bkn wajib seperti yg tertulis dlm quran kan? Sunnah la kiranya…tp..bab kata org tua2..risik2 ni sbb xkenal mak bpk tuk org dlu2…now dah kenal..siap blh tido kat rumah…korg rasa masih relevan x adat risik / tunang tu?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mariem bukan nama sbenar says:

        betul la dadima… bukan nak kutuk kaum keli tu, tapi yg melayunya x yahla nak begitu bagai..
        erkkkkk…
        tercekik aku mkn mcd ni tgk gambo ni..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
      • gg says:

        india keling melayu apa ha…kapir ah

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
      • x suka Liyana says:

        yg ni aku sokong tue la pasl

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  3. mak jemah says:

    dimana nilai islam dalam majlis ni? pelik betul aku ngan orang2 ni.. bila nak nikah baru ingat diri tu ISLAM.. baru ingat MASJID..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
    • aq say says:

      okay la ingatgak msjid dri kahwin kt tempat lain yang salah disisi agama islam ..doakan la yg terbaik skurang2nya bernikah dengan cara betoi

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        betul ke cara camni? dalam Islam takdepun nak berinai mcm adat india camni.. nak cari kelainan pun, aurat takleh nak tutup ke?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 12
        • Anonymous says:

          betul cara ko mengondem org camni? kalau nasihat x masuk blog gosip xboleh ke?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • anonymous palui!! says:

          ko ni warak sgt ke? kutuk org je.. puiih.. tensilot mu lah yg owutong..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • carey Ng says:

      nilai islam dalam majlis perkahwinan
      hanya akad nikah dan mas kawen jew
      duit hantaran tak payah ( hantaran hanya adat hindu) tpi org melayu ikut juga

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        inilah bila diri rasa Diva walaupun cara tak betul. sedih tengok majlis berinai yg mcm sudah majlis kawin hindhu.. yg pompuan masing2 tak pakai tudung, yg bertudung 2-3 org je (peminat/geng mak andam brgkali)

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 7
        • siannya kau says:

          alahai siannya si ‘gggg’ ni… kau faham tak antara hantaran dgn berinai? mesti kau ingat perkara yg sama kan? nampak sgt kau ni tak reti apa2 kan? hantaran tu kalau bagi sebuah Al-Qur’an pun boleh sekiranya pihak wanita setuju.. yg paling penting kalau nak nikah RUKUN NIKAH tu biar betul dan sah.. inilah org kata, yg hukum utama tak titikberatkan tapi yg perkara remeh-temeh pulak yg dirisaukan.. aku nikah dulu hantaran RM10K je, tupun tahun 2012 dulu… kesimpulannya ‘hantaran’ terpulang pd kemampuan bakal suami mengikut jumlah yg patut dan perlu selagimana tidak membebankannya.. jgn pulak nikah bukan main grand tanak kalah, pastu mulalah jadi miskin sbb menanggung hutang kawin.. FAHAM TAK??? kau lagilah terlebih2 kesiannya… gi sekolah dulu, jgn sibuk nak cakap hal kawinlah kau….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 10
      • gggg says:

        yeke ? abis tue ko kawin mmg xda hantaran la ya ..
        kesian ..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 8
        • siannya kau says:

          alahai siannya si ‘gggg’ ni… kau faham tak antara hantaran dgn berinai? mesti kau ingat perkara yg sama kan? nampak sgt kau ni tak reti apa2 kan? hantaran tu kalau bagi sebuah Al-Qur’an pun boleh sekiranya pihak wanita setuju.. yg paling penting kalau nak nikah RUKUN NIKAH tu biar betul dan sah.. inilah org kata, yg hukum utama tak titikberatkan tapi yg perkara remeh-temeh pulak yg dirisaukan.. aku nikah dulu hantaran RM10K je, tupun tahun 2012 dulu… kesimpulannya ‘hantaran’ terpulang pd kemampuan bakal suami mengikut jumlah yg patut dan perlu selagimana tidak membebankannya.. jgn pulak nikah bukan main grand tanak kalah, pastu mulalah jadi miskin sbb menanggung hutang kawin.. FAHAM TAK??? kau lagilah terlebih2 kesiannya… gi sekolah dulu, jgn sibuk nak cakap hal kawinlah kau….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
        • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

          gggg, kenape ko perlu cakap “kesian” pade orang yang xda hantaran?

          bertambah berkat kahwin tanpa hantaran..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
        • anon says:

          Aku kawen pn xdak hantaran..mak n bpak aku mmg xnak wang hantaran tu, cuma mntak mas kawen Ak

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • Faezah Helai says:

          adat dan agama laen , adat tiada kena mengena dgn keagamaan . bodoh nya bangsa ku ini , suka cari salah org laen , suka mengumpat , suka mencemuh ,

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • bukan nak tunjuk pandai says:

          tak perlulah nak kata ‘kesian’ bg pompuan yg kawin takde hantaran sbb ada yg takde hantaran pun.. kena tgk jugak keadaan pengantin tu, miskin kaya atau susah/senang atau mangsa perang atau tebusan.. hantaran tu dianjurkan oleh Islam semasa pernikahan sbb itu merupakan rasa hormat dan tanda memuliakan si isteri kerana isteri punya harga diri dan maruah.. sungguh pun begitu, hantaran itu tak perlulah nak melebih2 jumlahnya hingga boleh membebankan suami, memadai dgn apa yg si suami mampu dgn kadar yg patut… dalam pernikahan yg patut ditekankan ttg rukun nikah supaya ianya sah.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  4. melah says:

    lor macam macam

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • AishahWayerRai says:

      I am myself berketurunan india , tk pernah tercatit dlm satu buku agama hindu pon diwajib kan berinai , so its obviously adat , so salah kah kalau seorang dr kami yg muslim nk berinai dn mengikut adat ? HUH ?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  5. ntah says:

    first..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
  6. sum 1 says:

    sapa dgn lisa pakai bju pink terang 2.. overnyeeee pose..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  7. Anonymous says:

    ha… perlu ke??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  8. hey hey says:

    cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  9. Nie says:

    Adoiiihh terik sungguh muke c Umie Aida…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  10. kaki leter. says:

    Yeaaaah 1st…congrats liyana.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
  11. lola says:

    Liyana nmpk biasa2 je…
    Lisa cantek…sesuai dia pki bju 2..
    Walawei.. Umie aida ngn nabila.. Sebijik mcm org india..hekhek

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
  12. syuhada says:

    Islamnya mase akad nikah je…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  13. Anonymous says:

    selamat berinai

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  14. jemah says:

    to ntah..

    pls try again later :P

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. bubu says:

    kesian teringin sangat nak jadi keling…..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 9
  16. rariru says:

    lorh,boley publish gmbr ni ke?kang ad yg bsing plak..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  17. Bila dah takut dosa says:

    SEMUA BAJET ARTIS BOLLYWOOD.. SKRG AKU DAH MELUAT TENGOK GELAGAT ARTIS2 TEMPATAN NI, TAKDEPUN YG NAK TUNJUK CONTOH BAIK DAN MEMBANGGAKAN KPD MASYARAKAT.. CAMANALAH HIDUP DAN FAMILY DIAORG SEMUA NI.. TAK RASA TAKUT KE…??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
    • joyah spot yg cun says:

      aku lg meluat tgk komen ko….nak cari contoh terbaik begi bace blog ilmiah yg lain..sini blog retis je….meluat konon tgk artis tempatan….tegedik jugak ko klik nak tgk gambo lj berinai ye tak….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 19
    • Anonymous says:

      name pun artis wei…yg kau sibuk nk buat artis jd role model kenape?cr la org yg layak…btw..kau meluat2 pun time drama puluh2 episod tu kau yg depan sekali kan?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • DiDie says:

      aku setuju dgn komen “bila dah takut dosa”.. aku pun tak pernah nak ikut drama/filem lakonan LJ ni sbb tak pernah minat pun LJ ni. bila ada entry pasal minah ni yg pelik2 aku pun tak setuju dgn LJ ni.. tapi yg aku plg tak setuju bila ada manusia2 mcm ‘joyah spot yg cun’ dan ‘Anon 6.27 pm’ nilah yg dok back-up artis2 cam gini. bila org tegur melenting dan emo mcm org gila… nampak sgt dua ekor ni terlebih gedik berbanding org lain

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. doremon says:

    macam2 pesen ade … terlalu menunjuk2 …
    cube wt majlis kawen ekot cara ISLAM.
    kn sedap mate memandang ..
    papepun doakan moge masjid yg bakal dibina berkekalan hingga ke akhir hayat amin :) dan berubah jadi yg lebih baik..jadi isteri solehah. kalau syg suami tutuplah aurat mu.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • cin non says:

      ooo..kalau sayang suami je baru nak tutup aurat eh? di mana anda letakkan ALLAH swt?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  19. dfdsf says:

    NABILA HUDA selamanya over….macam sial

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 12
  20. aq say says:

    semoga berbahagia selalu ya :)!!aminn…xmau kutuk2 xmauu huhuh okay pe dri kahwin lari biar la nk wat macam mana janji xlanggar suruhan agama..walaupun ada yg xbertudung tapi okay lah xdak seksi pun :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  21. Unknown Male says:

    Yang pasal pre-wedding tu aku sokong salah. Tapi kalau dia nak buat majlis berinai ala2 bollywood tu tak ada masalah. Tak semestinya dia tak mementingkan Islam. Jangan negative ya. Dia cuma cari kelainan. peace V

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 12
    • aq say says:

      btoi2 :)skurang2 nya elok jugak..n kaki kutuk tue bagus sgt ke anda wakakak bce komen kutuk itu ini dh tahu bagaimanakah korang wkakakaka~~sila dislike banyak2 komen aq nie :P

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
  22. marlina says:

    memang adat berinai ni dari bangsa Hindu.. sebab tu Liyana buat style cam ni.. nak merasa jadi artis Bollywood gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  23. sinar pagi says:

    Macamanalah rumahtangga nak dapat rahmat Allah kalau awal2 lagi dah gini caranya……..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 11
  24. keypohchi says:

    Majlis bukan sibuk dengan bakal pengantin…masing2 sibuk ngn henpon…tangkap gambar syiok sendiri..ngeh3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  25. bedah jambu says:

    ya ALLAH…semakin lama semakin pupus nilai2 dan adab kita sebagai orang islam…
    kan lagi baik kita menaik kan mertabat kaum melayu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 7
  26. minah says:

    org lain sbuk buat majlis katam quran die pegi banggakan majlis keling ni…nnti akad nikah xnk tawaf unggun api ke 7kali?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 11
  27. FLJ says:

    kite tgu majlis khatam quran die plak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  28. Takumiyaki says:

    Ya Allah aku tak tahu la LJ nie dia blaja agama dulu ke x time skOla acara orang Hindu jgk la dia nak buat, harap di berikan hidayah dan pertunjuk pada yg lain lepas tgok gambar2 nie. Kesian ~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      sorry le noks lj xblja ugama.lj blja kt ny aka new york city.lps tu lj balik dr ny lj da fefeeling ala hollywood divA walaupon 6 bulan je..org lain lahir n membsr kat states pon xmcm lj ni.l

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      hindu je yg eja sekolah – skOla

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • agayo dungot says:

        ko 2 bijak pndai ke?? em aku pelik lh dgn ko..sronok mncemuh yek??ckp2x psal hal org lain..woi ko ni,ukur bju bdn sndri la we..xpya komen hal org..ko pun bkn smpurna sgt kn??pndai ckp psl agma tp ckp bruk jg..aduy..ko ni ade mlu ke xde??

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. libas says:

    itu semua poyooooooooooooooo>>>

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  30. Liana says:

    Korg kalau bce,tgok x mngumpat x mngata x bole ea? Nk ad jugak ea kutuk2? Dosa dy lntak dy la.. Korang dosa mngumpat mngata bila nk minx maaf ngn dy?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 10
    • Anonymous says:

      ko pun berdosa jugak sbb bersubahat dgn diaorg kerana bersetuju serta mengiyakan/menggalakkan perbuatan yg terpesong dan menyerupai agama hindhu. dahla yg pompuan tak reri nak bertudung

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
      • doakan yg terbaik says:

        betul tu Anon.. aku lebih rela mohon maaf dgn Allah berbanding dgn pompuan2 kufur yg tak menjaga akhlak dan aurat mereka mcm diaorg dlm gambar2 kat atas. bila org ramai tegur, mulalah ada tukang back-up nak salahkan org yg menegur walhal apa yg diaorg buat tu salah.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 5
        • Anon says:

          1st of all, celah mana tah Liana tu mengiyakan/menggalakkan perbuatan yang terpesong.. cuba tunjuk ayat mana satu? Baca dan fahami boleh tak? Setahu aku lah, there’s an obvious line between mengutuk dan menegur. Kalau nak menegur silalah direct tweet atau inbox fb dia ke. Ingat komen sini dia baca ke? Dan, tak payah cakap lagi rela mohon maaf dengan Allah berbanding dengan dia orang kat atas tu. Bukan kalau dah buat salah memang kena minta maaf ke? Dosa mengata manusia minta maaf dengan Allah je mana cukup?

          Tak payah nak cakap aku ni ustaz ke ustazah ke pe ok.. aku pun banyak kekurangan kalau tak aku tak bukak blog ni ye dak?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          kau terasa ke? sape makan cili dialah rasa pedasnya.. aku kata pada kau bukan LJ.. masih tak faham ke? nak menegur tak semestinya kat blog agama saja, blog artis pun tak salah jika nak tegur malah blog artislah yg paling byk perkara tak elok yg perlu di tegur.. tak sape pun kat sini ngaku dia tu ustaz/ustazah atau mengaku sempurna.. manusia cam kau nilah bila org tegur terus kata org tu ustaz/ustazah sbb taknak terima teguran org kan??.. semua org ada kekurgn tapi penyampaian setiap pembaca di sini punya niat utk tegur cara majlis berinai ni yg sgtlah tidak elok dan seolah2 menyerupai adat hindhu.. tak payahlah kau nak ubah topik pulak. komen kau tu yg melebih2.. berinai ke apa ke.. tapi tolong jaga aurat dan pelihara sikit adab tu sbb kamu tu muslim

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Allah x kira ko berdosa dgn perempuan kufur ke x kufur ke, janji ko x mintak maaf, neraka lah tempat kau..

          masuk blog gosip sbb nak tarbiyah org konon?? puiiiiiiii!! padahal nak mengumpat! munafik!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
        • bunguks says:

          Wah..bagusnye ko….judge oranglainmasuk neraka..siapa ko utk tempatkan orglain masuk neraka?TUHAN ke!!! Ckp mcm org takde agama…orglain tegur dgn betul,ko putar cerita siap kata org masuk neraka..ko confirm ke masuk syurga dgn sokong cara yg LJ buat ni?????!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • anonymous bodo says:

        ko ni bguih sgt da ke?ui.. ko semayang shari smlm pn lw mlut ko xjga..xpya mngada..buat dri mlu je..kesian ko ye.. tq.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. mrs cullen says:

    biarlah dia na buat ape pun ; wedding die ; duit die.. ta payah la na kutuk2,, doakan je yang terbaik untuk dia…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 6
  32. i am xoxo says:

    ape2 pun…ko tetap buruk d mataku. buruk rupa & buruk lagi perangai ko.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  33. Prince Noob says:

    elok la tu, semua yang asal dari hindu nak ikut nak follow. yg bab islam hanya time rukun nikah sahaja, lain semua budaya hindu atau barat… tahniah la

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • Kak Sal says:

      kalau dah pre-wedding LJ berani buat aksi terlampau, apatah lagi majlis berinai camni..hati2 uols memberi teguran, nanti mak LJ marah. haaaaa… tak tauu….mak dia datin tau…..tapi mak dia cakap 12K tu ridiculous mahal sgtla…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
  34. minah kepoh says:

    ape la korg nie..kutuk2 mcm la korg tue baek sgt.biarlah die nk buat majlis cmner pon,duit die bkn usik duit korg pon.yg korg dengki xhbs2 npe.biar la die bt majlis bollywood asalkan die msh lg agama islam.doa kan kebahagian die je bkn kutuk2.ape daaaaa…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  35. Anonymous says:

    LEMBAP ABG NARA NIE..ORG DH TAW..DIA TERHEGEH2

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  36. ahkak xsuka LJ poyo neh... boo! says:

    Cara ni jgk dia nk buat nya….ap slh buat majlis elok ckit..budaya hindu jgk yg dtiru nya..xphm ak…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • joyah spot benci wanita perampas says:

      alah sbb korang x minat…korang kutuk…tu lisa surihani pon buat majlis berinai jugak….x de kutuk pon….lisa tu pon x pakai tudung jugak…nak ckp ape?lisa dulu buat pakai baju kurung….lj buat pakai sari…kalo ye pon nak nasihat..pegi tulis rurat kat die direct…tak yah nak bising2 sini…..org kawen tak mintak duit korang pon……syuh..syuh..syuh….

      pasni ade la tu yg kate aku besubahat la ape…pasni nara ko buat satu page khas utk nasihat artis..kat situ ruangan nasihat….so yg x suke tgk gamba2 artis..boleh pegi ruangan nasihat je…ni tak…kalo minat ..puji menggunung….kalo x minat keji….x minat jgn tgk..dah diam sane…

      (tetap x suke neelopak….die pon seksi jugak..x pakai tudung jugak…)hahha

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
  37. loli says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 14
    • Anonymous says:

      kesiannye kat ko ni.cantik tu berbeza pada pandangan org.bkn semua org gila seks mcm ko.byk je org kurus melidi kawin dan hidup bahagia.kalaulah lj tu cantik pada pandangan semua org..tak ke haru jadinya.semua pakat nak buat bini.so kira ok la kalau laki dia sorang je nampak dia cantik.ko nak suruh dia buat plastik sugeri plak buat pe?..bukan ko pun nak kawin ngan dia.lagipun BERDOSA mengubah ciptaan ALLAH tu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. minah kepoh says:

    biarlah die mcm la korg tue baik sgt pon..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    • xoxo says:

      biaselh org mayu xleh tgk org mlayu lain nye bhgie…ske sgt mgeji

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        betol la tu..kita orng melayu ni fikiran sempit..ini tak bole buat..itu tak bole buat..alih2..smuanya dibedal jugak..pegi club..baju sendat..pegang2..haish!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  39. XOXO says:

    duit dye….hari kawen dia….ske ati dia lh nk wt cmne pun……yg korg sume nk kutuk2 dia bgai wtpe….mlayu ni mmg ske keji org….xpnh senang tgk org len senang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  40. Tak sayang mulut cakap says:

    Orang melayu ada adat ke? dah tentu orang melayu pinjam adat orang India , adat Arab sebab melayu Islam , cuba senarai adat melayu yang original..orang melayu kalau tak di islam kan oleh orang Arab zaman tok nenek dulu sah sah lah macam orang Bali..orang batak ..orang sakai..zaman mak bapak korang dulu dulu kawin tak buat malam inai ni semua ke,tu belum lagi cukur sana sini,mandi lulur bagai pinjam adat Indon ha ha ha ha….la la la la lahar lah aku :O

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • cakap jgn sebarang says:

      semua bangsa ada adat tersendiri.. tak perlulah kau nak mencaci nak kutuk bangsa melayu.. ingat sikit, sebelum kaum india keling kau dtg ke bumi/tanah Malaya ni dulu.. kami melayu dahpun ada adat dan nilai budaya tersendiri sbb kami berkerajaan yg diperintahkan oleh Raja.. sgt kaya dgn adat resam.. kau tak faham dan tak tahu kan? sbb kau tak belajar sejarah Kesultanan Melayu… sebelum kau bercakap atau bagi komen.. jgn kau nak hina melayu ya.. kau pun baru dua tiga tahun ni je beranak pinak dan wujud kat tanah melayu ni.. dasar immigrant yg tak sedar diri.. inilah bila dah naik lemak, adat budaya melayu setempat pun nak mengaku dia punya…. kami org melayu tak hadap pun nak ambik/tiru adat kau tu… kami lebih kaya dgn adat resam budaya kami org melayu yg jauh lebih sempurna dan baik.. FAHAM?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
      • tak sayang mulut cakap says:

        Sultan dan Raja tu semua asal mana ?Palembang..Parameswara tu nama apa? kalau tak diislam kan dah tentu jadi apa? Saudara kau kalau tak habis belajar sejarah jangan cakap pasal sejarah,aku orang melayu islam lahir kat Malaysia , belajar kat Malaysia aku tahu sejarah Malaysia,orang melayu iaitu bangsa aku kalau tak kerana orang Arab orang lain yang datang bawa agama derang tak ubah lah macam orang asli..percaya pokok,percaya angin,tanah api bagai..syukur orang Arab datang kalau tak dah tentu macam orang Bali muka melayu agama hindu bagai.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          kesian die, die baru form 3, baru belajar sejarah setakat part raja2 melayu..dia xtau sebelum raja melayu apa asalnya org melayu,ahahaha..kesian..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Ada faham ka thambi. says:

        Asal usul Raja melayu adalah dari Palembang ..ko pergi belajar sejarah balik..ko pernah dengar parameswara..nun jauh merantau dari majapahit..puiihhh..aku malas nak bantai ko lebih lebih kat sini sebab aku kesian kat ko..ko tahu tak adat istiadat raja melayu..main rebana bagai..ha ko tahu rebana tu pun di puja dulu ada semangat bagai tu baru sikit aku bagi contoh belum lagi bab bab kain kuning bagai..tu lah orang melayu kalau tak bersangkutan ilmu hitam bukan melayu mungkin itulah adat melayu percaya benda tahyul mahyul..cuba ko listkan adat melayu original …ada aku hina orang melayu ke aku cuma cakap apa adat melayu ..adat original..ori bro..ori sister..mana lah hang tuah ni ye..kalau hang tuah masih hidup mesti hang tuah boleh cite pasal adat melayu tu pun kalau hang tuah benar benar wujud..senarai adat melayu ..saka,santau,bela hantu raya, toyol,letak telur ayam jampi kat umah orang ,bela pelesit , minyak dagu..main nombor ekor ,puja busut..mandi safar zaman dulu nasib baik mufti dah haramkan. .aduih ..sesat tahap gaban..takat pakai inai pakai baju india tak jatuh aqidah .

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • L L says:

      Betul tu….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • bunguks says:

        Hoi..sendiri taip sendiri sokong ke?ha ha ha..sedey dengan sikap mcm ni..ko dh merosakkan nama-nama anon dekat sini..aku tgk ko paling byk kritik dan bidas komen oranglain…dari pagi smp ke petang…takde keje ek?sah makan gaji buta…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. fatty jul says:

    biasela retis, kawen mst ngalahkan hindu kawen, ngalahkan hari thaipusam meriahnye…becerai esok sorok sane sorok sini….semoga kau bahagia lah LJ…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  42. kiah says:

    mase tunang rambut serabai, mase malam berinai pon rambut serabai jugak… ntah2 mase kawin nanti botak pulak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  43. The real 1Malaysia says:

    Tak pahama kenapa perlu kutuk dia. Dia nak bina rumahtangga tu pun korang duk kutuk cara dia bukan islam la apa la. Habis korang yang duduk depan laptop, scrolling gossip2 and komen memanjang pasal islam ker tak islam tu cara islam ker? Buka minda and respect la sikit culture or agama org lain. Dia nak buat cara berinai bolllywood, india ka, itu hak dia. Korang kalau tak setuju and tak suka, tak payah buat. Hak individu masing2. Kalau nak tegur tak apa, buat la cara betul, teguran membina bukan kutuk. Renungkan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
    • stone kol said so says:

      Mengata diri nampak…yang awak bukak laman gosip..nama pon gosip..
      Mesti la gosiippp manjang..
      Lu memang POYO!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  44. Nana says:

    Ape kes komen td x keluar abg nara ooii??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lavender says:

    Kenapa racist sgt sampai panggil orang hindu keling ? saya bukan india bukan hindu tapi rasa lagi elok kalau ada perasaan hormat-menghormati sesama kaum and bangsa ;) as for Liyana majlis dia kan biar la dia nak buat style ape pun..duit dia yang keluar kan… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 7
    • nadia says:

      Perkataan keling berasal dari bahasa Sanskrit “Kalingga” yang merujuk kepada sebuah daerah di India Tenggara.[1] Pada masa ini perkataan ini kebiasaannya merujuk kepada suku bangsa Dravida termasuk kaum Tamil, Telugu dan Malayalam. Di kawasan yang dulunya Kalinga, penduduknya pada hari ini bertutur dalam bahasa Bahasa Telugu dan Bahasa Oriya.

      Keling juga merupakan nama hero ketua Panggau-Gelong, yang mengetuai perpindahan ke Nanga Skapai, di sungai Skapat. [2]

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Ko keling kan?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
      • nur arisa says:

        to lavender…dah kalo kau bukan india, kenapa letak pic india..? best sgt ke ikut adat resam org india…?

        kami bukan racist…kalau org india ikut suka dia lah nk buat apa pun…ni org melayu sibuk2 tiru org india…apa hal…?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
        • Anonymous says:

          yg ko sibuk hal org pulak apahal, sukati dia la nak ikut sapa pun? dia mintak duit bapak ko ke?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • stone kol said so says:

      U letak gambar perempuan bollywood knp?
      May racist ka?
      U memang poyo!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      lebih2 pulak keling ni nak bagi komen.. ayoyo.. murukku amma…!! pooodaahhhh

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  46. joyah spot benci wanita perampas says:

    contoh yang baik pegi bace blog ilmiah yang lain..ko nak cari contoh yang baik kat sini buat ape?????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  47. .................... says:

    Apa pnya budaya la si LJ ni pakai…ada budaya sendiri y sopan x nk ikut…dh le gmbr berinai x de seri langsung…knpa ko x kawin ngan keling jer kan bagus…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  48. ac n mizal says:

    yg pengkomen2 ni confirm ke tak buat majlis berinai masa kawin…hanya buat akad nikah dan mas kawin je….tgk la diri dulu sblm kutuk org lain ntah2 diri sendiri lagi teruk….peace yo….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  49. Anonymous says:

    nabila tu klu ambik gambar muka selalu x senonoh….please la nabila…hodoh tau !

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  50. cikikaka says:

    alaaa….. gelinye…… ikut sgt budaya orang.. agama sendiri kan ade….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  51. wedding photographer says:

    aikk…insta je ke LJ? mana official wedding photographer? selalu majlis mcm ni OP yg ambik gambar. lagi2 retissssss kaannnn!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. Tambi says:

    Dah rupanya tambichi dah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  53. Lagubestbest says:

    Tak berapa suka ngan datin tu, to nara xyahla upload gambar yang ada datin. kekwat sgt.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. El says:

    Ya Allah, racistnya Melayu2 yg comment dkt BN ni.. so much for 1MALAYSIA :(

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  55. Anonymous says:

    Ok lah tu agak nye dia ingat boring smua uat bende yg sama so buat lain dari yg lain lah tu… Lagy pun bukan menjolok kan mata pakaian smua… Ade sesetengah org terdedah sana terdedah sini… Aku nie tk minat lah LJ tetapi swit jugak kan dia buat cam nie… Manusia kalau tk suka selalu ckp negative…. Sori eh LJ aku tk minat ko but mcm mana pun semoga bahagia disamping org yg tersyg hingga ke anak cucu dan ke syurga….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  56. sizuka says:

    Berinai x salah pun.x pyh la nk kutuk2 dia..kt sendiri blum tentu sempurna pun.x kswin pun mangata,nk kawin pun mengata jgak..ni lah sikap org melayu yg x pernah2 berubah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  57. mak kiah says:

    salam. kepada pengomen yg muslim, korang ni apa masalahnya ek? walaupun berinai tu takde dalam Islam, tak perlu nak pertikaikan sampai korang mengumpat mengeji mencerca bila minah ni buat majlis berinai..apa niat dia buat tu antara dia dengan Allah..mgkin dia saje nak buat for fun..lantak dia laa…cumanya yg silap bila tak tutup aurat..bila pakai macam indian ke cina ke, bukan bermaksud dia masuk hindu/budha..so korang tak payah la buat dosa kering kat sini..majlis korang nanti/keluarga korang kalau taknak buat, bagus lah..alhamdulillah. jgn sebok sgt hal2 org lain yg tak tercapai dek kata2 umpatan korang ni..ada baiknya korang betulkan diri sendiri dan tegur ahli keluarga sendiri/yg terdekat supaya ikut ajaran dalam Islam, bukan sebokkan artist yg sah2 byk menyimpang tapi bukan ahli keluarga/jiran terdekat korang..so, fikir lah guna akal..dan sekiranya korang org Islam yang baik, takkan nak mengumpat mencerca mcm tu sekali..tepuk dada, tanya iman la ye..salam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  58. nana says:

    hmm…biarlah die,..cakap ikot islam tak ikot islam,..hantaran kawen ikot islam lah sgt…pelamin pengantin ikot islam lah sgt,..tabur renjis air mawar beras bagai islam ke,..? aku rase ajaran hindu kn,..hmmmm k bye

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  59. amirah says:

    hantaran kawin beribu,..pelamin tayang pengantin perempuan,..tepung tawar n renjis mawar..etc etc etc..kalo ikotkan bukan budaye islam pun,..boleh kutuk sape pun jika anda kawen tak cm yg saye nyatekan,..klo follow 100% islamic way,..pehh ill repsect u!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  60. dzzain says:

    soalan pertama.. WHO’S LJ??

    xpela sape2 pon die..dh banyak duit segalanya boleh buat….sekali seumur hidup…cuma bukan kan elok bersederhana…lagi indah bukan???

    walaupun tanpa tajaan katenye xmahu..so di menunjukkan yang di mampu membuat apa yang die nak…BANYAK DUIT katekan….so ape ada hal…. (tp 12k dikatekn harga merepek–ridiculous..hahhahaha)

    yang duk kome2 nie siapa la kite….biar la die berlebih-lebihan sbb kelak tidak kemana juga….semuanya kembali kepada tanah…

    —subahanallah—

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  61. Cik Kam says:

    yallah level racism dekat sini sngt la tinggi!!

    tolong la jgn sebut K****G2..memang xder otak la orang duk sebut2 camtu….maksud dia sngt la lain dengan india…jaga la hati bangsa lain,supaya diorang pon boleh toleransi dengan budaya kita…..main sebut jer…kalo orang ckp korang melayu kampung mentaliti batak mesti korang marah sebab kene dekat sume suku sakat melayu kita…so jaga mulut dan jari-jemari kamu…

    kalaula korang tahu jenis2 melayu,di mata kaum lain korang mesti sentap gila…so shut your hole! dont talk racism:P

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  62. inai di jari manis ku says:

    nanti dia jawab begini, kita kan 1 Malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. peace says:

    tak salah pun nak berinai.nak buat majlis berinai pun tak salah.selalunya majlis berinai ni dihadiri perempuan sahaja..cuma yang salah kat sini, tak menutup aurat..tu jer..nak berinai tak haram pun,tambahan buat kenduri jamu orang makan dah dapat pahala.kalau ada doa-doa selamat lagi bagus.ikut budaya siapa pun tak da masalah, orang india pun banyak islam and for sure budaya dorang cam hindu.cuma kena tau mana halal haram la..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. Anonymous says:

    Malam berinai selalunya org buat lepas sah nikah..tapi artis2 nie pelik plak..wt sebelum sah nikah..Benda nie x wajib pun setakat ikut adat org melayu untuk meraikan kedua2 belah pihak..Dan malam berinai hanya untuk keluarga rapat suami isteri..ini cerita yang disampaikan oleh org2 tua..itu jer..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  65. Trex says:

    Kurus nyerr.. Sure rase tulang je time hug2 die ni… Makan byk ler lepas dh kawen ni k biar ade isi ckit..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  66. akakcun says:

    patotnye buat la smayang hajat ke.. doa selamat ke.. ni buat malam berinai bagai. mcm mana kawin nak berkat. kalo nk berinai pon, berinai je la sorang sorang dalam bilik.. alahaii.. *nk publisiti je lebih LJ niyh..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
    • diya says:

      kolotnye laaa pemikiran ko…ko dari kampung org asli mane ni? …*just saying*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        diya.. ko yg lebih org asli dari org ain kat sini.. org cakap pasal majlis berinai LJ ni yg nampak dah lari dari Islam

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  67. Anonymous says:

    GG : Ko bagus sangat ke ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  68. Anonymous says:

    NANA : Merisik kan ikut adat ? tak tahu ke ? Kesian nya kau . Lol

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  69. Susu says:

    Korang semua dh kawen ke. Berinai ni suka suka je. Nk meriahkan keadaan. Yg berduit nk buat buatlh.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  70. unagi no sushi says:

    Apa masalah korang ni ek? Bollywood tu sekadar tema je. Mcm kompeni punye annual dinner ada tema bollywood, arabian nite, 1malaysia, etc. Apa tak kena nye dgn mlm berinai yg ada tema? Korang kalo tak mengata org mmg tak senang duduk kan.. Sj nk menambah saham dosa bt preparation nk stay dlm neraka. Org tu dah nak bina masjid lagi nak mengutuk bagai. Majlis berinai ni mcm yg org2 kampong buat tu lah jugak cuma nye LJ ni berduit so meriahlah mjlis berinai dia. Kita buat mengikut kemampuan… Yg mengata jelas cemburu. Nak gedik ke, nak mengade ke, dah tu majlis dia lantak dia la. Nanti ni ada la ni ckp aku ni kaum kerabat liyana. Haha..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • ;) says:

      Betul tu. Kt kg2 pun buat gak. Cume xde tema2 bagai.. Sepupu aku wat tema mafia.. Ok je.. Yg penting tutup aurat dan xde campur unsur2 ygharammmm….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Anonymous says:

    sape yg cucuk2 mesti nampak cam pondan

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  72. ntah la says:

    islam larang kita buat sesuatu yang menyerupai kaum lain
    kalau dah kissing bagai
    malam berinai bollywood bagai
    aku pun tak tau nak cakap ape
    next week dia kawin keliling api eh??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
  73. Ayumi says:

    Dia nak buat majlis macam mana pun, biar la..dia ada duit. Asalkan tak ada lelaki dlm majlis tu dan ada pesta maksiat..Majlis ni hanya untuk bergembira saja, kenang-kenangan bersama kawan-kawan dan famili, kalau itu yang buat dia happy suka hati dia lah. You all ni anti sgt dengan semua artis yang muda, ada nama, fames, cantik dan berduit sikit, mcm Liana Jasmay ni, Neelofa dsb..You all ni mmg suk hentam orang kan..hipokrit kan. kalau you all femes dan byk duit agaknya majlis lagi glemer lagi you all buat kan??..
    Ayumi rasa Liyana nak happy je hari gembira dia, dan dia berhak merasakannya. Ayumi kalau ada duit nak but majlis berinai cara melayu je, ada berzanji dan marhaban. Kat khemah luar mesti ada jamu sup tulang..hehe, jgn ada yg hentam Ayumi laks..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  74. missa says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
    • Anonymous says:

      Mcm la ko xpenah snap pic sendiri…hah..xkn laa spnjg2 ko idop nie ko xpenah snap pic guna jari telunjuk ko…??buruk org je nmpk..buruk sendiri..?simpan kt arkib..?puihhh

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • missaiiii says:

      Poyo jak si missa neh..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  75. Mak Datin says:

    Korang duk gaduh2 kat sini nanti ada la photographer2 yg duk amik gambar tu dipersalahkan lagi ni…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  76. Anonymous says:

    Ok lah tu… Mungkin dia nak buat lain dari yg lain… Selalu tgk org kawin sama jer…. So pe salah nye.. Yg penting tu nikah cara islam yg lain tu suka2 jer…
    Aku pun bukan minat LJ nie but mcm mana pun swit dia buat cam nie tk bosan…
    Manusia kalau tk suka ade jer comment negative… Biar lah dia sanding hanye skali so ape dia nk buat suka ati dia lah… Sori eh LJ aku tk minat ko so ape2 pun…semoga bahagia di samping org yg tersyg dan kekal hingga ke anak cucu n syurga…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  77. Anon says:

    Salam….apa yg dilakukan LJ..itu antara dia dgn Allah SWT…dan Allah maha pengampun…anda semua mengutuk, mengata, menghina..itu dosa antara anda dan LJ…dosa sesama manusia..jika tidak diampunkan oleh tuan punya diri..bagaimana? Adakah kita ni semua perfect? Tak pernahkah kita semua buat kesilapan? Istighfar laa…takut2 nnt keturunan kita lebih dahsyat dek kerana perbuatan kita yg mengutuk/menghina/mengata…sy tidak menyebelahi sesiapa…tp sedih dgn kata2 cacian dan penghinaan oleh org islam sesama sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  78. tutttttttt says:

    muka LJ ni kalo xpkai fake eyelashes gn make up tebal mmg x ke mana…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  79. Anonymous says:

    Aku tertanya2. Berapa ramai org hindu buat majlis ikut budaya kita¿ ade ke tak e?? Asyik kitaaa je ikut budaya omputih la.. Hindu laa. Mcam2

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  80. Anonymous says:

    para ulamak dah ckp yg mlm berinai tue semua adat hindu..Islam xsuruh buat tue semua…haram jadi nya…perkahwinan susah nak dpt barakah..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  81. aarn aziz pkwe i says:

    sapa kutuk liana jasmay aku mmg bodohhhh mcm bahlol i love u lj….mmg haram j sapa ktuk liana

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • dna says:

      laki aku kate ni sume xde agama ni.. kihkihkih.. betol jgk.. kalo mintak pandangan UAI lagi haru komen die..bernanah tinge korang

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  82. aron aziz pkwe i says:

    i love u LJ SAPA KUTUK LJ AKU MMG BANGSAT

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  83. konon 1malaysia says:

    Nara, please delete all comments that shows the word KELING from comment box. kalau guna India or Hindu still ok tp ayat K ni mmg RACIST. Don’t tell me you as the blog owner support racism?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  84. tong gas says:

    muko gedik..xcomel lasungggg

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  85. anis says:

    Apa pun …doakan yg terbaik utk LJ…moga rmhtgganye diberkati…si umi aida tu dh nampak tua sgt kan…..tk beranak2 lgi …nk tunggu apa ye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  86. dna says:

    laki aku kate “ni sume xde agama ni”.. kihkihkih.. betol jgk.. kalo mintak pandangan UAI lagi haru komen die..bernanah tinge korang

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • heart says:

      laki kau lah mungkin tak ada agama…sebab ni tak ada kena mengena dgn Agama.

      Go google Pakistani Muslim Wedding Traditions and Culture….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        Rude nya org pakistan kat atas aku ni. Sib baik kau kata kat laki si dna, kalau kau kata laki aku mau aku sumpah kau sembelit setahun. Dah le org pakistan yg aku selalu jumpa ketiak bau hangit. Ekkk pulakkkkk…….
        Election nanti kau mengundi kat mana eh?????
        Kau dpt IC kan?????

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • heart says:

          Undi Ketua Menteri Sabah…. kan Ketua Menteri Sabah tu PAKISTAN!!!!

          Nasib kah org Sabah tak ada yg jenis2 Perkauman macam org Semenanjung ni…Racist betul! Mudahan lah anak2 kau nanti semua kawin Keling…tak pun semua menantu dan cucu2 kau ketiak bau!!!
          Aminnnnnnnnnn aminnnnn aminnnnnnnn

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        aku setuju, laki dia la yg xde agama.. satu lagi anon kat atas ni, sah2 xberagama..xabis2 nak kutuk bangsa lain..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. not perfect says:

    salam,

    lepas baca semua comment2 kat atas.. rase kelakar plak..masing2 nak menegak kan komen mereka tu betul.. kita ni hanya tahu nak komen hidup org len..seolah2 hidup kite smue nie dh perfect sgt.. biar lah baik ke buruk ke org tue.. biarlah Allah SWT yg menilai.. kita xpayah lah nak over2 bagi komen yg merepek2.. bangsa len tgk pn gelak… kalo rse xpuas hati skali pn simpan sendiri sdh lah… jgn nak publish bnd yg xelok.. seblm kite mengata org lebih bek kite muhasabah diri sndri..ape yg kite tgk nie, yg baik kite ambik lah yg buruk kite jdkn teladan.. sy ckp pn bg pihak diri sy sndri.. blog abg nara ni bgs esp bg org malaysia yg duduk di oversea n nak taw update psl artis malaysia.. cme if post gmbr tu xyah lah gmbr2 yg blh mengaibkan org len..ckuplah org tu post kat fb ke twitter diorg..mne xnya bile abg nara post smthng mlelah smue nk komen bnd2 xelok.. cnthnye gmbr nie… better cerite jer..gmbr pun letak satu due cukup..let the others stop judging others people life… its just an option..

    salam….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  88. mynameisKHAN says:

    jangan munafik sgt lah. nanti esk2 korang kwin ada gak korang tu nak berinai tgn.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  89. hamba ALLAH says:

    nabila tu…. perut dia ke ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. heart says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
    • heartuihhhhh says:

      Ko hengat org ada masa plak nk bc cerpen ko nie..?sila pegi salurkan bakat ko mengarang tue kt tmpt laen ekh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        gi balik Pakistan lah.. bosan aku tengok si keling pakistan ni sekor.. menyemak je kat sini. jgn nak kata ‘beinai’ ni adat kau sorang je ya dasar keling! org melayu bukan nak tiru adat kau pun.. org arab pun ada berinai jugak. setiap bangsa ada adat masing2, entah2 kau org pakistan keling pun cedok adat berinai ni dari org Arab sbb org Arab yg paling awal bertamadun.. bukan kau keling oi….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
        • heart says:

          sakit hati? msg sangat2 berunsur PERKAUMAN!!! EWWWW RACIST MALAYSIAN!! RACIST MALAY!!! Patut lah melayu tak maju2… BODOH BAHLUL BONGGOK! Mak bapak kau pun memang bongok kan..dpt anak BODOH dan RACIST mcm ko!!

          Ya Allah…. kau kurniakan lah menantu menantu keling kat anonymous !!

          Aminnnnnnnnn Aminnnnnnnnnn Aminnnnnnnn

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • Ehsan says:

          Racist sangat!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          keling lagi mundur dan tak maju.. kalau kat kuala selangor tu yg kaki penjenayah pecah rumah, ragut, dadah, seks bebas semuanya keling… maju ke keling cam tu? keling tak sedar diri

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
        • i hate racist says:

          ngata melayu racist. sedangkan india cina lagi racist.. asyik2 nak cari gaduh dan sering tak puas hati je keling dan cina ni… nak pertikai hak melayu dll.. kau tahu tak.. keling india lagi BODOH berganda2 especially keling macam kau! kalau dah rasa bontot kau dah panas terbakar, tak payahla nak masuk blog melayu dan kutuk2 melayu.. gi masuk blog keling paria tuh.. i hate racist immigrants. u may burn in hell…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          keling ni BODOH tersgt2 bodoh dan racist.. gi balik India lah kaum kau. dok di Msia pun tak reti nak bersyukur, tak sedar diri betul. dtg negara org nak tuntut hak mcm2.. kalau kau dok India atau Pakistan, entah2 kau lebih merana dan merempat.. tolong sedar diri dan jgn nak berlagak sgtlah kau keling ya

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
        • Ehsan says:

          Kesian Anon ni….
          i bukan nak sokong Heart ke apa ke
          tapi berapa byk dah Doctor india (or keling as u said) di the WHOLE world compare to melayu? berapa byk Engineers India (or keling as u said) in the Whole world compare to Melayu?
          Even Security system kat spore airport pun came from INDIA.
          kalau nak jadi racist tu agak2 lah.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
        • Heart says:

          alaaa…pegi lah mana2 pusat pemulihan kat malaysia… BANYAK melayu!!
          Gila Seks? Laaaaaa yang banyak BUANG ANAK tu…MELAYU yang mcm awak lah kannnnnn

          BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO You!

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          bodoh.. klu keling balik india, kau melayu bila nak blk sumatera? xtau sejarah? bodoh x sekolah punya melayu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          anon ni islam ke, menghina sesama islam??? aku rs ni mesti melayu kafir.. keling2 dia pun islam dari kau? selamat bergembira di neraka.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • eh? says:

      agree with you although i didnt actually read all your comments because its too long..

      culture vs religion, people should understand this more. kita kena respect orang punya culture, kalau nak buat jadi a one of theme untuk an occasion takde salahnye pun. just as long as dia takde la sembah patung ke ape lepas berinai tu.

      And from the pictures, it looks like its a room filled with women je. Mungkin yang salahnye gambar ni tak patut di upload utk public view.. this should be more of a private thing, it is undeniable, aurat tetap aurat. But other than that, i think there’s nothing wrong kalau nak buat themed malam berinai as long as tak terpesong dalam segi agama.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  91. hakaq CANTIK says:

    MALAM BERINAI ADAT MELAYU BUKAN MCM NI… (TAULA TEMA BOLLYWOOD, TP MMG DAH LARI SANGAT DARI ADAT RESAM MELAYU.. NI BUKAN PANGGIL MALAM BERINAI… NI DIPANGGIL “MALAM MEKAMAI INAI”…… APELA….. ERM, KESIAN GENERASI SKARANG, DAH TAK DAPAT TGK ADAT RESAM MELAYU JATI…. =(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  92. Cantik! <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  93. Miss Melayu Islam says:

    Wahai Bangsaku yg melayu…..semua nak jadi TuHan…sangat hebat ilmu yg sebesar zarah jer pown nak judge dosa org…apelah….kalau nak tahu kesahihan pendapat u all tu tanyalah yg pakar Ustaz Azhar Idrus ker…..cermin2 la diri yer selamat beramal…………….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      kau pun tak payahlah nak sibuk2 masuk blog ni kalau bajet diri kau tu perfect.. silalah lebih2kan lagi cermin diri kau sendiri ya dan selamat beramal…………………..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  94. Ehsan says:

    Ewwww Bida c Liyana Jasmay….
    Bida lagi org Malaysia yang berhati Racist!
    Teruk ehhhh….
    dulu c Serena Chef Wan siap ada belly dancing pun time malam berinai whatever dia… tak pun org ckp lebih2..
    nasib lah i dah tinggalkan malaysia ni…kalau tak…ewwwwww tak nak lah i…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  95. Liza says:

    Terpanggil untuk komen… Sayang bahasa yang digunakan tiada budi bahasa… kita dididik dgn adap dan sopan… Jangan malukan diri sendiri.. :(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. Anonymous says:

    APAKAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. buny says:

    takde seri pengantin pun…sebab kawen ke tak takde beza..semua dah ‘dirasa’…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  98. joyah spot yg cun says:

    hey..org dah nak kawen..diam bole x????…yg x suke berinai….pegi main jejauh..yg suke berinai….jgn gaduh2 dgn yg x suke berinai…ape hal kuar topik keling segale….amende la korang….. udah2 le tu……

    P/s: x suke neelopak jugak walaupon die buat atau x majlis berinai..hahahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  99. nama aku says:

    lebih afdal rumah tangga tu kalo buat smayang hajat ke.. marhaban ke.. khatam quran ke..doa selamat ke.. lg berkat jamu makan org2 surau yg dtg rumah. dpt pahala. ni jamu mkn geng2 retis tu. hmmm.. kesian. *boleh je nk buat mjlis berinai. tp xpyhla nk expose camtu sgt kan.. kan kan kannn.

    *p/s: tp bagusla kalo parents LJ tu dah buat camtu kann.. kan kan kan…just xpublish je mcm majlis berinai tuuu. k bye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. Datok Kau!! says:

    Anonymous: xde koje?? dok Komen orang je.. mcm dia bagos bebenor..

    Asal aku mimpih namo eko, asal aku mimpih lagi2 namo eko.. asik namo eko.. xde namo orang laen..

    Muak la dengan namo eko.. pui la buat koje yang beramal dari dok koje nye mengato orang je.. xdpt pahale..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ko xde keje lain ke nak mimpikan anon2 ni semua, baik ko mimpi mak kau ke, bapak ke, lagi bagus.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. jaj says:

    kalau diperhatikan dari gambar yang ada, takde lelaki dalam tent tu…berinai dikelilingi kaum2 wanita, duduk dalam khemah. ala-ala bachelorette party versi melayu bertema Bollywood. Pada pandangan saya, boleh je kot nak buat macam ni…tema bollywood.baju pun sopan je…dengan perempuan2 je…kat Arab pun, ada majlis macam ni..dikalangan perempuan2 je..baju kalah dorang semua ni..semua dah macam red carpet oscar.yang jadi isu bila gambar di publish..tu je..ikut dia lah..duit dia..selamat pengantin baru LJ and husband!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  102. hamba biasa says:

    kte jgn nk salahkn sesiapa,kte kne lihat dri sndri sblm mnilai org lain..kte ade agama,bangsa n adat msing2..just kte ikt ape yg dh sedia ade..2 lbh baik..bg yg beragama islam,lebih manis klu kite ikt agama kte,dunia kte dpt akhirat pn kte dpt..wassalam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. Anonymous says:

    nape muka umie aida ngan adik dia tu betty eeee geli la

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  104. mak jemah bekas penyuntik botox says:

    muka umie ngan adik dia betty tu labuh smpi ke dagu …….adik beraadik feeling retis hot nak lagi betty tu perasan kim kardashian padhal muka sebijik cam pembantu rumah warga asing / pondan siam terlebih cucuk

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  105. hawa says:

    yg pakai sari hijau tu sape? mcm kak long dalam drama adam dan hawa je..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  106. Anonymous says:

    sng je nk taw btol or slh,xkirela ape alasan skli pon.agk2 la,.kalau Nabi kite ade,die suke x tgk bnde ni?renung2kn.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. feedingfish says:

    she’s looks like 12 years old to me -_-“

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. Anonymous says:

    Tah pape gduh pasal artis..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. inai oh inai says:

    haram ke berinai,klu haram nape kt mekah tmpt yg suci tu bole jual inai plk.mcm2 jnis lg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ehhh says:

      inai tu x salah..cara perlaksanaan tu salah…. boleh jer nak ikut adat x salah pon selagi x melanggar hukum dan syariat islam…tutup la aurat yang dipertontonkan tu..kan da menimbulkan fitnah kat mata masyarakat…semoga dia mendapat hidayah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. megat says:

    bakar duit je sume nih .. adoi .. baik buat majlis khatam quran je .. pahala pon banyak ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. tibe-tibe says:

    xyahla libatkan isu agama atau budaya.. fikir secara matang..klau da dedah aurat xyah la tunjuk kat org..kan da menimbulkan fitnah kat mata masyarakat..doa jer dia mendapat hidayah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. HelloAzi says:

    SEMUA DOK BERCAKAP PASAL ISLAM TAPI MASING-MASING LAYAN BLOG HIBURAN, PATUTNYA TAK PAYAH JEJAK BLOG NI KALAU KAU ISLAM SEJATI SANGAT. PLEASE LAH TERASA !!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Awak tak terasa ke?
      2 x 5 je…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Datok Kau!! says:

        Eh Enonymous!! Mak Bapak jgn sebut?? tapi kalo kau nak sebut jugak.. ah.. ini makan dia.. pasal kalo aku mimpih Mak bapak .. Datok dgn Nenek Moyang KAU JugaK!!

        Memang kau ni tak cukup adap.. mulut Longkang!! Wakakaka..

        Pegi buat keje amal jgn nak mandai2 kata orang bukan2.. ini la itu laa.. apa lah.. Muak aku baca.. cuba beri kata2 yang berfaedah, sokong berpadu, melayu bersatu!!

        Ini X Macam kau pandai sangat!! padahal nam jahanam!! terjunam!! segala Nam lah.. ah.. aku ingat.. Kak Nam.. semua lah!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. loli says:

    majlis khatam Quran takde ker ?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  114. miss dombol says:

    deiiii!!!pulogadi naram palimatrenenkali pujik!!deiii podddahhhhh!!cit!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  115. miss dombol says:

    dei kwn jgn gado la!!apara itu liyana punya majlis juga tara pakai itu duit kita pun…lagipun dia punya muka pun cikit hindu looking ada juga!!! ayoyoooo 1 malaysia!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. Princess H says:

    Tahniah to you Liyana JAsmay
    Tapi . . sorry lah , mata aku asyik duk tertumpu kat Lisa Surihani . Cantiknye lisa . Muahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  117. keena says:

    You guys are being such a dramatic . Masalahnya dia kahwin or korang yang kahwin . If dia bukan artist , no one will ever judge her . Let her be . Its her we wedding not yours . Dont just simply judge people . Cerminkan diri anda dahulu ya . Tah apa apa . Tak matang langsung .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  118. mira says:

    kalau pada saya,
    adat2 resam ni pon kebanyakan nye berasal dr budaya n bangse lain…
    agam dan adat adalah satu bende yg berlainan, tetapi selagi adat yg kite gune pakai tu x bercanggah dengan agama, selagi tu xde masalah..
    simple je..cth, dlm islam kite diwajibkan tutup aurat slh satunye adalah rambut kite..kite diwajibkan kan tutup rambut kite dengan ape2 pun janji tutup.. bukan kite diwajibkan pakai tudung.. itu bezenye kt situ..
    mcm majlis ni, pada saya kalau diikutkan, majlis berinai ni sumer perempuan sahaja..xde pon lelaki.. aurat perempuan dgn perempuan atas pusat hingga bawah lutut.. yg jd salahnye bile die upload gmbar, ramai org bukan muhrim yg tengok..tu je. nak buat style ape2 pon boleh, terpulang pada keselesaan masing2..islam tu mudah.. x perlu kite nak labelkan ‘susah’.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. hamba ALLAH says:

    entah la..msg2 nk pertahankn msg2 pnya ayat..sdh2..last2 yg gduh kita..diorg happy je..mgkin dlu2 pn utk capai kt sepakat pn mcm ni la..gduh2 kn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. shiera says:

    LJ tu baget lawa…tapi perangai hampehhh…tk der budi bahasa langsung…kita nie hidup sbg org melayu yg kaya dengan adap sopan, berbudi bahasa amalan hidup kita…muka cantik pun tk guna klu tk ada adap sopan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. zero92 says:

    udah nk jd hindu..hindu pon malu nk ikot care melayu..bodo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. liana says:

    it’s her red-letter day..what’s the prob if her family want the best for her…they were not using ur mney at all..soo to all negative-thinking commentors,stop ur dissatisfaction

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. ayeesh says:

    Kalau nak tegur tegur lah secara profesional. Jangan menyentuh sensitiviti bangsa dan agama. Bagilah teguran yang membina jangan bagi teguran yang menjatuhkan kita sesama insan. Setiap insan didunia pasti melakukan kesilapan yang penting kita sedar dengan apa yang kita lakukan dan belajar untuk memperbetulkan setiap kesilapan yang kita lakukan samada sedar atau diluar kesedaran.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0