Written by AbangNara | November 11th, 2014

Tak salah untuk Abang Nara katakan yang Lisa Surihani dan Nur Fazura masih berada di dalam Top 10 selebriti wanita paling cantik walaupun dengan kemunculan selebriti-selebriti baru. Dari awal kemunculan mereka sehingga ke hari ini, masih ramai yang sentiasa terpegun apabila menatap kejelitaan wajah kedua-dua pelakon ini. Ditambah pula dengan sikap mesra peminat, sememangnya Lisa dan Fazura adalah ‘sweetheart’ kebanyakan peminat industri hiburan tanah air.

fazura dan lisa surihaniLisa Surihani telah pun bergelar isteri orang. Rasanya memang sudah sesuai sangat masanya untuk Fazura turut sama memikirkan mengenai perkahwinan. Pastinya ramai peminat-peminat Fazura juga tidak sabar mahu melihat pelakon tersebut mengikut jejak langkah kawan baiknya itu. Sama-samalah kita doakan agar jodoh Fazura dipercepatkan. Pasti ‘grand’ yang amat perkahwinannya kelak.

fazura dan lisa surihani

Semoga Lisa Surihani dan Nur Fazura terus maju dan berjaya dalam bidang masing-masing. Fazura sekarang pun dah ada lagu sendiri. Mana tahu ada rezeki lebih dalam bidang nyanyian untuknya. Lagi beberapa gambar 2 aktres jelita ini di konsert EH! 15 tahun dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar PrettyPeektures, laman web EH! dan NisaKay.


fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani
fazura dan lisa surihani

60 responses to (16 GAMBAR)Lisa Surihani & Nur Fazura Di Konsert EH! 15 Tahun

  1. MALAYSIA BOLEH says:

    yes FIRST…

    0

    0
    • k byeeee says:

      nabila huda…sbb dia x fake!

      0

      0
      • Baby AA says:

        Lisa ok. Fazura..not sure.

        0

        0
        • Menguap says:

          Zila Bakarin takde…..???

          0

          0
        • Terlajak Semput says:

          al kisah..satu masa dulu ada tukang masak ni. beriya-riya nk mukanya masuk jd cover majalah (bukan majalah Eh ni la). si ketua editor majalah tu bersetuju la sbb si tukang masak ni dah beriya-riya sgt n dia kawan baiknya si chef ni kan. lepas sebulan keluar dgr kabarnya majalah ni mengalami kemerosotan sales 200%. tukang masak tu x lain x bukan adalah…chef wan! hahahahaha

          0

          0
        • cili pedas says:

          bak kata ramli ms- “bidang nyayian bukan bidang anda”!

          0

          0
        • Olga says:

          Gigihnya la hai FAKEZURA pakai skirt tayang betis!
          dulu masa belum kna DUMPED dgn TMJ kemain keluar statement “nak kurangkan seksi2, & scene bersentuhan bila berlakon”… tup2 lps kena DUMPED ape dh jd? dulu keluar statement mcm tu pun sbb nak amik hati mak mertua! skrg lps kena DUMPED balik ke perangai asal lah yer?
          SO FAKE!

          0

          0
        • anak bugis says:

          aku anak johor merasakan tmj telah buat pilihan yg terbaik dan tepat bagi seluruh rakyat2 johor. itu saja nk komen. yg lebih2 tu, pikir2 sendiri la..

          0

          0
        • anon says:

          Fazura antara 10 tercantek tapi lisa biasa2 je, lakonan pun out, mcm kayu…..wooden performance

          0

          0
      • Leha says:

        Fazura xde suara. Saperlah yg suruh dia buat single tu. Pekak ke haper? Ko ghase?

        0

        0
        • Datin Semah says:

          lipsynching lagi nok….,nescaya nyayi live hancur.
          suara kepit ke dalam. hahahaha

          0

          0
        • FaOLDzura- Artis Berangan Diva says:

          beberapa hari lepas mengamok komplain krew penerbangan ganggu waktu dia lelap dlm flight.
          hari ni aku nk cakap…. #GoAndSellYourCheapPussyElsewhereBitch
          You are too old for this shit.

          0

          0
        • lol says:

          terbaik untuk rakyat johor??? hmmm…

          0

          0
      • Anonymous says:

        gosok jangan tak gosok-gosok…..gosok sampai berkilat-kilat

        0

        0
        • awek jeans ketat free hair says:

          gosok apa…gosok burit ke ?
          burit kau bau wangi tak ? kalau nak burit kau bau wangi sembur lah dengan perfume Silkygirl. Masa kau pergi jalan2 mesti orang ingat tu bau perfume yang kau sembur kat baju….padahal tu bau perfume yang kau sembur kat burit…..hahahahahahahahahahahahha

          0

          0
        • Bedah says:

          carut lah korang, komen elok2 x boleh ke?

          0

          0
        • Kau Sangkak says:

          kesian kt mak bapak korang….:(

          0

          0
        • anon says:

          awek jeans ketat……..ni mesti species low class takde pelajaran. Kalau org berpelajaran tak komen carut mcm ni. Bkn setakat low class tapi jgk agama cetek…

          0

          0
        • awek jeans ketat free hair says:

          eleh….kalau kau tu kuat agama sangat macam mana boleh masuk sini ?????
          ikut suka hati aku lah nak cakap apa pun….buritssss

          0

          0
  2. nenek gayung says:

    kdg2 sy boring dgn entry blog ni….mcm xda cta best je nk cta ekkkkkkk..ntah apa2 la pic lisa n fazura.skit2 fazura………………..nyampah ok.x meletop pn..dok asyik ulang cta yg smaaaaaaaaa sja.dlu baby che ta…la ni pajura plak………………

    0

    0
  3. staring says:

    bosan le pompuan nie dah kertu ,ingat muda lagi ke 30 thn ++ kan ,perasaan muda la tu…

    0

    0
    • Dafi Gayah says:

      kesian lisa, mesti dia pun teringin nak pakai gaun pendek cam fazura,tp apakan daya,kaki tak mencapai piawaian..

      0

      0
  4. suke suke says:

    Kecantikkan dan kebolehan yang mereka ada adalah kurniaan daripada Allah s.w.t…doakanlah yang baik2 untuk mereka.

    0

    0
    • anon says:

      love yr comments….tak ade sifat dengki or busuk hati, bagus….

      0

      0
      • Love my self says:

        Buat apa kita nak busuk ati, dengki mendengki…..kita nak cari pahala bukan nk tambah dosa….esok nak minta maaf kan susah…kerana setiap perbuatan yang kita lakukan dan kata2 yang kita katakan..Allah maha mengetahui…
        peaceeeee… (~_*)

        0

        0
  5. nok gebuzzz says:

    lisa surihani ada kecantikan dah kecomelannyer tersendiri…fazura pun ok la,tapi kenapa nak menyanyi pulak..suara sedap ke,jgn kate nak beli album..nak download pun belum tentu

    0

    0
  6. badang says:

    hahahahaha..perempuan yg main x reti dgn pempuan tua gila org kaya…tp kena kencing

    0

    0
  7. anak badang says:

    pempuan ni memang xsedar diri..patutlah xdapat anak…sekor lagi nak rembat org kaya..tp dah lunyai

    0

    0
    • TahApaTah says:

      Astaghfirullahalazzim..
      Puas la korang merangkak akhirat nanti nak cari diorg sbb nak mintak ampun..

      0

      0
  8. fasha sendhat says:

    fazura dah layak membawa watak ibu2….zaman dah jatuh.

    0

    0
    • anon says:

      Ni mesti kes dengki busuk hati. Tuhan yg kurnia dia kecantekan, marah kat tuhan lah kalau kamu tak cantek. Ni duk dengki memanjang. Aku nampak dia muda belia, mcm awal 20an je. Tak baik dengki kat org, mengucap & bertaubat lah…

      0

      0
  9. dora got zilla says:

    bertuahnya jadi artiss… belajar biasa saja pun dah kene angkat jadi idola masyarakat.. peminat ramai.. berebut para vip dan lelaki kaya nak memperisterikan mereka.. duit pun banyak, pakaian dan wajah sentiasa cantik, meriah hidup dengan glamour, bercuti ke sana sini, makan sedap bagai.. alasan mereka diterima sekiranya buat silap.. kalau artis yg ada education tinggi pun, dah tak practise dah ilmu yg mereka dapat sebab dunia glamor artis lebih byk beri mereka kebebasan, keceriaan dan kemewahan hidup..

    Bagi yg dalam bidang academician, kehidupan adalah berlawan dengan kehidupan pada artis kita.. walaupun pengajian tinggi melangit dan contribution yang dibuat sgt tinggi nilainya pada masyarakat, kehidupan mereka tetap sederhana tapi semakin mencabar.. tekanan kerja yg semakin hebat bila tanggungjawab semakin tinggi.. walaupun byk jasa dah diberi pada negara dan anak bangsa..

    kadang-kadang tak adil pulak bila dunia kita di Malaysia ni sgt mengiktiraf artis hiburan lebih dari golongan profession yg lebih mencabar dan bertanggungjawab pada masyarakat…. yelah.. artis tu ibarat bintang.. pendidik, academician, mereka yg berkhidmat kepada masyarakat tu ibarat lilin… situ saja dah memisahkan darjat antara golongan artis ‘sweetheart’ Malaysia dengan golongan marhain yg lebih mulia sumbangan nya pada masyarakat….

    moral of my story, cukup cukup la media macam ko nara nak mengangkat golongan artis mcm ni sebagai sweetheart Malaysia sgt.. popular dan cantik saja tak jamin mereka sgt bertanggung jawab mendidik masyarakat.. kita dah tandus betul artis2 yg bijak, yg bertanggungjawab dan baik nilai murninya dunia akhirat… ada sikit rasa tanggungjawab pada generasi masa depan

    0

    0
    • Ema says:

      yup memang artis hidup mewah, tapi bahagia x?? Kalau hidup dilimpahi kemawahan belum tentu bahagia….biar miskin tapi dapat suami yang baik, bertanggungjawab, reti bg nafkah isteri anak2…bukan dapat dato org kaya tapi berkepit ngn perempuan sana sini…bia hidup xmewah asalkan dapat lahirkan anak2 yg baik, pandai hargai mak bapak bukan tgk anak pi club malam, cerai berai, pakai seksi peluk dgn ntah sape2…itulah dunia artis… Bahagia x?? Bia kerja bersengkang mata asalkan dapat rezeki halal… Tp xsemua artis yg mcm tu…tgk artis2 yg btol2 berhijrah, dorg prefer tglkn dunia glemer yg dulunya jd pelakon penyanyi hebat skrg yg ada pon jd pengacara, bt bisnes etc..kalau yg rs dunia artis seronok sgt sbb dpt duit byk dpt kawen dgn org kaya teruskanlah…

      0

      0
    • Pisang says:

      Masalah ni bukan specific kat Malaysia jer. Celebrity worship memang seluruh dunia ada. People like what they like and they will put value on whatever they want. Kalau anda rasa, celebrities are beneath you sebab dorang tak ada “nilai” kepada masyarakat, what about YOUR contribution? What is YOUR value?

      Cakap senang lah wei…

      0

      0
      • dora got zilla says:

        saya seorang researcher.. statement saya di atas adalah salah satu dari light contribution untuk spark minda readers dan author blog ni sendiri utk menilai balik berbaloikah bagi exposer pda golongang artis yang lebih byk gossip dan moral issues dari golongan artis yg betul betul ada value yg dpt bagi manafaat kepada masyarakat.. my point is clear here..

        cakap memang senang.. nak berpikir pun sebenarnya lagi senang pada yg memahami.. he he!

        0

        0
  10. dutch says:

    fazura mkin lma makin seksi,dia cuba ntk mnghdupkan zman kgemilangn nya krna dia brda di zman kmusnhan

    0

    0
  11. fuckzura says:

    baby zura nk nyanyi lak ke?t jd mcm…hey…aku x pcaya cinta..c.i.n.t.a…blakon pun sendu,nk mnyanyi..cari plapis mcm adik puteri balqis bru org nk tngok drama melayu..

    0

    0
  12. Berbelit Belit R Kau ! says:

    Fazura artis serba boleh blah !

    Reality tele, lip sync, hostin, acting, modeling, entrepreneur

    Cakap English pn nan hado, tapi R kau terbelit belit, apepasal ?
    Org putih ckp belit ckp melayu ko pn berbelit ? Mat saleh kah !?

    Makin menyampah. Sorry x tahan !

    0

    0
  13. Melati says:

    Memang cantik….yg saya tgh guling2 ni pasal Anonymous ni…memang mereka ni lalang Babi lagi mulia dari mereka ni…(Anonmyous)

    0

    0
    • makmelati says:

      nasib baik iolls bukan anon, iolls mak uolls melati, ape nak jadi dgn kau nak, panggil mak sendiri babi. derhaka! aku sumpah kau jadi batu berhala berbentuk babi.. hurmmmm

      0

      0
  14. Melati says:

    Lega skit Anonmymous dah lesap…dh masuk neraka lewtew…hehe…kan betul Anonmymous dh ilang dlm Blog ni…dah bertaubat lewtew..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mana de lesap, uolls tak kene langgar treler masuk neraka lagi xkan la iollss boleh lesap uolss….hurmm nampaknye bukan iolls je hencap uolls, mcm ramai jugak ye. glemer uolls, kalah kokping…kahkahkah

      0

      0
  15. semah says:

    comei aih lisa ni,,

    0

    0
  16. Langit Indah says:

    Nara, update la cite fynn jamal gaduh ngan biras die..

    0

    0
  17. Rashidah Utama says:

    Fazura oh Fazura
    1-Dulu katenye nk jaga hati mak..xnk blakon pegang2 lelaki.. skrg…..teeeet
    2-Mse kapel ngn tmj…pakaian tu dh tutup2 sket, skirt pun bawah lutut. so, nmpk mcm kelas atasan sket.
    skrg makin tselak plak ye.

    Sorry to say.. makin bitchy plak nmpk

    0

    0
  18. aku says:

    gerun aku tgk tiz zakyah..mcm kuntilanak!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Jarang nampak Lisa berkepit dengan Yusry sekarang.

    0

    0
  20. Yawnzzzzz says:

    x glam ponnn!!!

    0

    0
  21. katak itam says:

    lisa peramah? heloo datang bagi talk kat kursus kitorang muka macam laaa dia isteri david beckham. lepas bagi talk je rehat dekat bilik. amek gambar pon senyum tak senyum. come on la! tanpa peminat u r nothing kot..orang boleh pulak cakap dia sweetheart malaysia. rasanya dia pilih bulu kot dengan sapa dia nak bergambar or ramah mesra. sorry lisa, memang u comel tapi please jaga la imej u.

    0

    0
    • krik krik krik says:

      betul tu katak. aku setuju. aku kena banyak kali . majoriti pelakon dlm tv , semua macam terbaik, peramah, low profile. tapi bila jumpa depan2, harem. bajet diva. muka kekwat

      0

      0
  22. minah jambu merah biru says:

    mari kite sama sama berdoa agar MH370 segera di temui dengan selamat..

    0

    0
  23. Fans says:

    Walau rmai pelakon bru mncul,tp sy mmg ttap
    ske tgk lisa berlakon.natural dan mnis.x prlu mkap
    tbal dn dndan lbih.x jemu lgsung tgk wjah lisa.

    0

    0
  24. edri says:

    sedap lisa…. yusri.. bagi la binimu tu sekali… aku dah tak tahan dah tengok dia hari2 ……fap fap fap!

    0

    0
  25. Beautiful Neng says:

    To be honest Lisa tak pandai bergaya…pg memana even mmg tak penah nampak pakai lelawa..nampak cheap..bukan ndak ngata tapi banyak kali dh nampak.. harap Lisa ubah penampilan…duit banyak kepuk2 gitu…mampu lagi

    0

    0
  26. princess wannabe says:

    Gigih betul fazura nak up kan dirinya sejak kena dumped. Nampak gedik and bimbo sangat atas stage.

    0

    0
  27. terang benderang says:

    Tk semestinya blh berlakon, suara sedap.

    0

    0