Written by AbangNara | March 27th, 2013

Comel jugak bila si Elfira Loy ini memakai tudung. Nampak macam budak SPM. Terbaru, Elfira Loy dan keluarga telah terbang ke Mekah untuk menunaikan umrah bersama-sama. Seronok Abang Nara melihat kemesraan mereka semua.

elfira loy umrah

Semoga dipermudahkan urusan Elfira Loy sekeluarga ketika berada di sana. Lagi 15 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Elfira Loy.

P.S: Seni bayang yang super awesome


elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah

elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah
elfira loy umrah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to (16 GAMBAR)Elfira Loy Dan Keluarga Menunaikan Umrah Bersama-Sama

  1. haha says:

    1st. tetiba kan

    0

    0
  2. elfira pergi haji tahun depan says:

    first time akak first !!
    harap abg nara bagi hadiah tiket pegi umrah.. :p

    0

    0
  3. zarina anjoulie gi umrah says:

    first time akak first !!
    harap abg nara bagi hadiah tiket gi umrah.. :p

    0

    0
  4. Aurell says:

    Cantek!

    0

    0
  5. wek says:

    zarina anjoulie gi umrah
    tak jadi 1st pon jgn pasan. haha

    0

    0
  6. sinaran suria says:

    kenapa aku komen dulu, tapi org lain yg dapat first???

    siot..

    0

    0
  7. Mirai Suenaga says:

    Yang gambar muncung pakai spek mata tu aku ingatkan Umie Aida tadi..
    Harap lepas balik dari umrah, tak seksi lagi ye…

    0

    0
  8. aunianati says:

    Allahamdullilah.

    0

    0
  9. emma mengelembong says:

    elfira ni rupa mcm umie aida

    0

    0
    • agaga says:

      tu la pasal. puas aku fikir apesal muke elfira ni mcm muke seseorang yeh. mmg ade iras umie aida. mmg sesuai sgt lah klau dorg belakon tp elfira bwk watak umie aida mase mude remaje.

      0

      0
  10. Lelaki Sejati says:

    Ini kalau dapat buat stok bini no 3…sedap ni…rugi kalau dpt ke laki bujang muda ntah ape ape..baik kawin dengan abg, dah berumur…boleh bimbing elfira…

    0

    0
    • iphoneuser says:

      tak kelakar langsung

      0

      0
      • Lelaki Sejati says:

        Bukan niat abg nak buat kelakar pun. Abg nak jadikan elfira isteri abg utk sedap sedap smbil tambah pahala serta elakkan maksiat. Kelakar ke? Mesti xde org ajak iphoneuser kawin kan. Sbb tu dengki sbb x pernah merasa sedapnya sebuah perkahwinan tu. Elfira, u boleh kwn dgn anak sulong abg…Sama umur..Mesti syokkk die dpt ibu muda….

        0

        0
        • iphoneuser says:

          Yang ni pun tak kelakar..dah malu lepas tu nak kenalkan dengan anak dia pula..maaflah, saya dah kawin, alhamdulillah..perkahwinan bukan sekadar sedap je encik, batin & zahir tu kena ada, dan paling penting, jaga sampai ke jannah, insyallah, jika encik ada niat, utarakan kepada dia, bukan di sini..tak manis..

          0

          0
        • Anonymous says:

          haha lelaki sejati ni otak nak main je…..mmg nampak sgt pemikiran yg x matang dan langsung xde adab

          0

          0
  11. iphoneuser says:

    1) Kenapa orang semua sibuk nak comment first? Dapat hadiah?
    2) Kenapa orang suka membanding² artis?
    3) Kenapa orang suka buat duckface, gaya tu dah basi.
    4) Muslimah yang baik tak buat muka cam tu..harap berubah
    5) Subhanallah, memang cantik pakai tudung, harapan semoga kekal, jadi insan cemerlang, terbilang, dan umat Nabi saw yang baik, insyallah, amin.

    bye

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ni semak r. sukati dorang r nak 1st ke 2nd ke, nak ckp ape ke. jeles le tu. kau kalau tak suka jgn menyemak. phuiiii

      0

      0
      • iphoneuser says:

        phuuii tu apa? ayat orang bijak ke? kasihan..lagi sorang umat Muhammad yang tak boleh ditegur..nak tegur pun kena ada cara nya, kita diajar sopan santun, belajar lagi..

        0

        0
        • android says:

          iphoneuser…aku sarankan kau x payah masuk blog ni…ko ckp dorang x blh ditegur..ko pun sama x blh ditegur…

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodoh nye iphoneuser. skema bapak tak yah r nak sebok2 kat sini. semua org benci kau

          0

          0
        • Limah says:

          1. ‘muslimah yang baik’ juga takkan berusaha datang ke blog2 seperti ini di mana rata2 beritanya menjatuhkan orang lain.
          2. ‘muslimah yang baik juga’ takkan menghabiskan masanya di blog2 seperti ini di mana masa yang dihabiskan membaca tentang cerita2 orang lain yg belum tentu betul atau tidak ni boleh digunakan untuk ke arah yang lebih baik.
          3. ‘muslimah yang baik’ juga tidak meletakkan hukum atau judge seseorang tu bukan muslimah yg tak baik just because dia buat ‘duckface’.

          satu jari u tuding kat orang, 10 jari lagi akan tuding kat u. so,kalau u rasa u muslimah yang baik, ini bukan tempat u patut habiskan masa u. dont bother nak nasihat org kat sini tentang kebaikan, kalau u sendiri tak tau hemah menasihati. sekadar pandangan.

          0

          0
    • senahronggeng says:

      bnyk gle komen kau. paling bnyk aku suka yg last komen tu je. yg lain hampeh nahhh

      0

      0
      • Anonymous says:

        cik limah, i sokong u.. tp sebenarnye, kalu nak berdakwah, di mana2 pun buleh bdakwah.. sbb setiap inci ruang wpun alam cyber ini adalah milik Allah even ustaz pun disarankan mndekati kaki2 disko sbb kalu nk tgu dorang dtg surau mmg susah.cuma bg sy cara iphoneuser tu agak memburukkan org n agak keras utk pembaca nara ni.. cara berdakwah utk org yg lalai lain dgn berdakwah dgn org yg sudah ada sedikit kesedaran. just my 3cents.wassalam

        0

        0
    • Glamer Gilerrr says:

      Kpd iphoneuser, ini jawapan2 kpd soalan anda….

      1. Itu hak diaorg nk coment 1st / tak.
      2. Itu pun hak diaorg nk membanding2kan artis kita..
      3. Itu juga hak diaorg nk buat muka duckface ke, chicken face ke, cat face ke.,..
      4. Kita tak tahu seseorang muslimah tsebut dah cukup baik /tak.. Hanya Allah saja yg tahu..
      5. Saya setuju..

      Sekian.

      0

      0
      • iphoneuser says:

        1)hak diorang nak comment–ala² ayat artis yang angkuh tak boleh ditegur
        2)itu ayat orang jahil suka membandingkan artis, fizikal bukan perangai–jahil
        3)dukface &sbgnya–apa motifnya? nak dipuji? itu perangai, sekaligus akhlak
        4)memang tak sempurna, if sempurna tak buat mcm tu
        5) belajar lagi dik..

        0

        0
    • Mirai Suenaga says:

      kepada iphoneuser, mohon jangan nak menyibuk. Tutup pc kau, pergi tengok siaran ulangan PrimaDonat!

      0

      0
      • iphoneuser says:

        biasalah orang melayu cepat sentap..lepas tu kaitkan dgn benda² mengarut..masyallah, kasihan..

        0

        0
        • android says:

          iphoneuser…sila berambus…perli2 org lain lepas tu guna perkataan “masyallah”…, yg heran nyer apesal masuk jugak kt blog ni….baik pergi dengar ceramah UAI lagi baik lah

          0

          0
        • iphoneuser says:

          Ada saya tak terima teguran?
          Saya disini berkongsi apa yang saya tau Encik Android, terpulang nak terima atau tidak, alhamdulillah, ceramah ustaz saya dengar juga, anda?

          0

          0
        • sukegosipje says:

          mane dtg iphoneuser ni??menyemak je. klu rse diri da perfect sgt xyhla nk perli2 org. sng citer xyah masuk lgsung blog ni. ni kan blog hiburan. xsesuweii lgsung ngn ko yg berlagak alim ni. g tgk ceramah UAI la ko.

          0

          0
        • Anonymous says:

          iphone user adalah makhluk paling tak di ingini di blog ni. shame of u. org dah tak suka, kau blah la. lagi kau nak cakap bnyk kat sini. org lain pun tau hukum agama. tapi lagi teruk kalau kutuk org len kat blog ni. sedar tak sedar ko pon da kutuk org lain tau. kau nyer perangai sama cam “ustazah & ustaz” jadian. org lain tau la nak jaga diri masing2. tak yah nak kutuk or comment pape.

          0

          0
        • iphoneuser says:

          1) Tak mengapalah jika orang benci, saya rasa tak semua yang cetek fikiran mcm en anonymous/ anroid/sukagosipje ni..anda ni puak² yang suka dipuji melambung² dan tak boleh sentuh soal agama langsung.
          2) Alhamdulillah, ceramah² ustaz tu memang saya kagumi, saya jauh sekali macam diorang, tapi kita sebagai umat Islam, kena dekatkan diri dgn mereka, ilmu mereka, bila orang sampaikan ilmu, atau teguran, kita orang islam kena terima..
          3) dan orang² mcm anda ni yang suka membuat orang benci kita, astaghfirullah, cuba baca balik ayat² anda..jgn lebihkan bangsa, lebihkan agama, wallahualam..
          4) insyallah ramai lagi yang boleh berfikir dgn waras, dan ada sbb orang tegur, insyallah dapat pedoman..

          belajar lagi ya..

          wassalamu

          0

          0
        • epal hijau says:

          salam dari tadi saya dok perhatikan blog ni. iphone user, maafla nak menyelit. saya rasa mereka2 ni bkn tak leh terima teguran dari awak. cuma menyampah dengan sikap awak yang terlalu gud2. yg baik jadikan teladan. nak tegur boleh tapi jangan sampai menyindir. cermin diri masing2. salam :)

          0

          0
        • iphoneuser says:

          Epal hijau:

          Tak mengapalah, alhamdulillah, saya cuba sampaikan apa yang saya tau, mungkin ada orang tak suka, tp berani kerana benar..

          What is beautiful to us may not be beautiful to Allah. And what we consider unattractive may indeed be beloved to Allah and His Messenger (peace be upon him).

          Wallahualam..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ye memang betul 2

          0

          0
    • nokiah 3310 says:

      peh peh takda nokiah, maka takda lah iphone dgn android segala.

      0

      0
    • Colour Purple says:

      Kau tak payah nak berkenapa..kenapa bagai laaa ko ingat ni dewan peperiksaan ke nk bersoal jawap plak..lantak deoarang laa nk buat muke mcm mana pun yg ko semak sngat apahal..dia ada kacau hidup hang kaa ?? tetiba plak ko nk jadi mcm bagus lak???

      0

      0
  12. perghhh..meleleh beb!

    0

    0
  13. Afiq says:

    cantik elfira bila bertudung :)

    0

    0
  14. ................ says:

    cantik elfira betrudung….elfira ni kalau jadi adik umi aida baru la sesuai sb muka dia org ada sama…kalau si betty tu dh mcm langit ngan bumi plk kalau ngan umi aida…

    0

    0
  15. SS says:

    TERHARU TGK DIORG ERATNYE HUBUNGAN DIORG SEKELUARGA..SEJUK MATA TGK ADIK BERADIK NI…DIDIKAN IBU DIORG YG SANGAT PENYAYANG…SAYANG MAK…

    0

    0
  16. jeling says:

    elfira pg umrah lepas menang fear factor ke?

    0

    0
  17. aby says:

    pegi dgn rayhar travel sdn bhd eh? mmg bagus travel agent itu… semoga dpt kembali ke sana lg inshaAllah

    0

    0
  18. chenta says:

    comelnya Elfira ,, sweet ja muka dia ni,, suka tengok diaorg adik beradik ni

    0

    0
  19. Anonymous says:

    mana ayah dia hah!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  20. nis says:

    mcm muke datuk siti pon ade .. :)

    0

    0
  21. ilmu putih says:

    cantik elfira…..bgs la menunaikan umrah……alhamdulillah

    1

    0
  22. gadis melayu says:

    untunglah dah dapat jejak kaki ke rumah Allah tp lps balik msh lagi berpakaian menjolok mata,,huhuhu,,semoga mendapat keberkatan dalam menunaikan umrah dan cuba berubah ke arah yg lebih baik,,aminnn

    0

    0
  23. Great beat ! I would like to apprentice even as you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit familiar of this your broadcast provided brilliant transparent concept

    0

    0
  24. k aslmulaikum kenapa tak tunaikan hajjah terus sbb awk cumapi nak suka2 kn soo umrah tu mcm melawatlah ketempat org soo kalau bulan haji lagi seronok kan sy ni kalau pi pun mungkin tahun 2015 kot bulan ramadhan kat jordan ,1bulan , madinah sebulan ,lepas musim haji balikk kerja sana sebulan bisnes pe2 je lahhhh

    0

    0