Written by serenity | June 16th, 2013

Malam tadi telah berlangsung Majlis Anugerah Blockbuster 2013 yang dianjurkan oleh Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama daripada Astro selaku saluran rasmi. Untuk majlis ini, sebanyak 13 kategori dipertandingkan dan semua keputusan ialah berdasarkan 100 peratus undian daripada orang ramai. Ini ialah gambar-gambar permaidani merah untuk majlis tersebut.


Keputusan penuh semua pemenang ialah:-

  • Anugerah Filem Terhebat – Hantu Kapcai
  • Anugerah Tuan Direktor Terhebat – Syamsul Yusof (‘Jalan Kembali – Bohsia 2’)
  • Anugerah Filem Aksi Terhebat – ‘Hantu Kapcai’
  • Anugerah Hero Terhebat – Zizan Razak (‘Hantu Kapcai’)
  • Anugerah Heroin Terhebat – Yana Samsuddin (‘3 Temujanji’)
  • Anugerah Drama Muzikal Terhebat – ‘Aku Ada, Kau Ada???
  • Anugerah Lagu Tema Terhebat – ‘Beginilah Caranya’ (filem ‘Aku Ada Kau Ada’)
  • Anugerah Hero Baru Terhebat – Izzue Islam (’29 Februari’)
  • Anugerah Heroin Baru Terhebat – Neelofa (‘Hantu Kapcai’)
  • Anugerah Direktor Baru Terhebat – Dharma Harun Al-Rashid (‘Adik Manja Returns’)
  • Anugerah Watak Penjahat Terhebat – Sofi Jikan (‘Jalan Kembali- Bohsia 2’)
  • Anugerah Filem Kelakar Terhebat – ‘Hantu Kapcai’
  • Anugerah Filem Seram Terhebat – ‘Sumpahan Kum-Kum’
  • Anugerah Filem Terhebat Astro First – ‘Ombak Rindu’
  • Anugerah PFM – Mejar David Teo
  • Anugerah WeChat – Stacy

Untuk makluman anda, majlis ini berlangsung di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Johor. Lagi 13 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Faisol Mustafa via Malaysian Digest.













148 responses to (15 GAMBAR)Sekitar Anugerah Blockbuster 2013, Hantu Kapcai Menang Filem Terhebat

  1. cik piNgu says:

    Anugerah Heroin Baru Terhebat – Neelofa (‘Hantu Kapcai’)

    btw masih haku tak nampak mane kebolehan Neelofa berlakon….

    0

    0
    • Girly says:

      Ko kutuk neelofa , ko ingt ko bgus ? Biar lha dia nk pkai camne pon.. Ko tu jg mulut.. Jgn tmbh dosa duk kutuk org .. Paham ?

      0

      0
      • K.A.A says:

        anugerah ni sakit byk tgk.. lampu ntah pape.. stacy paling x layak menang..

        0

        0
        • Anonymous says:

          apehal pulak stacy tak layak?? peminat kan yg undi, kau tak puas hati artis fav kau tak memang lah tuuu, relax lah artis fav aku pun tak menang tapi tak adanya aku kata artis lain tak layak menang

          0

          0
        • Bro 10 Inci says:

          Anugerah BlockBASTARD!! Ape brg anugerah 100% pilihan penonton xde sorang pon juri professional??? Org syok sendiri vote smpi hbs kredit, habok pon xdpt. Last2 citer genre KOMEDISERAM pulak menang.

          Anugerah 100% pilihan penonton = Syok sendiri + TraShit

          Asal dpt kaut duit….<——(Astrok)

          0

          0
        • korang amik kisah ke kat anugerah cak ayam ni? go to hell.

          p/s: neelofa hebat. at least, di ranjang.

          0

          0
        • lailai says:

          ko layak sgt la?dia perfom plg best mlm tadi ok..she deserve..paling manang

          0

          0
        • lai says:

          ko layak sgt ke ha?stacy pnye psembahan plg meletop la siaaall

          0

          0
        • miss ynwa says:

          Sorry…miss x tengok anugerah bodow2 ni,,,,miss layan ABPH je.. A.GALAK ak tengok keras je pon mesti rase menyesal dtg..ahakss~!

          0

          0
        • ABPBH lagilah cak ayamnya daripada Blockbuster ni. dengan mendedah dada dan tertonggek2. beli undi macam Tasha Shila lepas tu next year tak tercalon, apa ke bodo

          0

          0
        • K.A.A… bosan, aku bosan dgn bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla….

          0

          0
        • Hantu Kapchai sebuah filem yang berkualiti. Neelofa layak memang. lebih bagis dari Lisa Surihani dalam aku isntabul yang kayu dari dulu lakonannya. lebih kayu dari kayu pacak pontianak dalam Twilight

          0

          0
        • pe citer bai says:

          aku xnk komen,aku cuma nak tanya…

          berapa neelofa byr kat nara utk publish and up citer psl dia ye? knapa pic lopak yg first,sedangkan byk pic artis lain..biasanya kalo nak dpt projek, ada org snggup ‘byr’ utk dpt job..harap nara tak trgolong dlm org yg terima ‘bayaran’ tu…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nape suar Hans camtu? Cam tak jadi je.. die kene blaja dari AC kut kalau nak dapat style tu. Da sendat sangat aku tengok, tersepit!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        girly ni mesti peminat tegar kipas susah mati neelofa hahahahahaha

        0

        0
        • Girly says:

          Anonymous Mmg lha..asal ? Ko xsuke ? Hahahahahahahahaha

          0

          0
        • Girly says:

          Ko xsuke aku minat lofa ? haha..lantak kau lha..tp aku nk bgtau je aku benci emma ! Huahua..

          0

          0
        • ayam jepun says:

          Bukan peminat tegar la ,,, tapi girly nie as MINAH LOPAK ! TU LAH YG PANAS MATA BACA KOMEN PEDAS ! BTW ,,,,
          KOMEN PEDAS ANTI MINAH LOPAK ITU HAK KAMI !!!!
          KO TAK SUKA ??? LANTAK LA WEI !!!!

          0

          0
      • Amoi Comel says:

        Oi bongok. BM ko mesti fail, mesti tak lepas nak ambil sijil SPM.
        Bile masa dia kutuk pakaian Lopak ko tu… Dia cuma pertikai kebolehan Lopak berlakon. Memang Lopak tu tak reti berlakon pun. Mengacara macam kayu.
        PUiiiiiiii!!! Sampah

        0

        0
        • misz says:

          i’m agreee…keras mcm kayu..lopak lopak..wakakakkaa

          0

          0
        • Anonymous says:

          korang bg je lah lopak 2 menang..ksian hari 2 dah la xdpt menang..stakat blockbuster nie die menang ape la nk heran sgt..biarkn je lahh..kempunan die nti nangis lg nt xdpt menang..dtg plak dgn si tua xsunat,malu la klu xmenang..nie dah menang kira boleh la nk eksennnn…hahahaha…

          0

          0
      • erna says:

        yana samsudin pakai bj mcm yuna masa AIM. rekaan hatta dolmat

        0

        0
      • alisahaja says:

        kalo nk backup orang.. bia laa dngn orng yg btul2 layak dibackup… ini idak.. orng yg xmenutup aurat ni jgk ko backup…. ko nie msti sama spesis ngn si neelofa tu kan…. suka kumpul bnyk2 dosa dngn menayang aurat kan…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        eh ko sentap kenapa?? ak x kutuk dia pun,x ckp mencaci hina dia pun. juz ckp “Tak nampak mana kebolehan Neelofa berlakon” dan satu lg kalau tak boleh kena komen baik x payah jadi pelakon la kan?

        kalau dibandingkan dengan Izara, Izara lg bagus lakonan dia. sila semak2 elok2 ayat sebelum kau ckp bahasa kurang ajar siap ckp aku plk “tambah dosa duk kutuk orang” ce bgtau ayat mne aku kutuk dia? ke tak reti beza antara “KOMEN” dan “KUTUK”?

        0

        0
      • Maria says:

        Nape make up semua mcm ..

        0

        0
    • bunabuni says:

      syamsul yusof hemsem giler! muah33333 ;)

      0

      0
    • zuanzuan says:

      neelofa, beli undi, banyak duit katanyer…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        itu dah semestinya…nty jwp kt melodi ”lofa pun heran cmne lofa bleh menang,klu org lain menang 2 logik lah kn,byk kwn2 lofa kata lofa beli undi,lofa pn heran jgk cm ne lofa boleh menang..sedangkn lofa beli undi sikit je utk tambah undi peminat..”hehehehehe…

        0

        0
    • kipas payah mati neelofa says:

      AKHIRNYA NEELOFA MENANG JUGAK!!!!!!! ANZALNA,TASHA SHILLA N IZARA SILA CUBA LAGI K BYE!!!!!!!

      0

      0
    • ayam jepun says:

      Eleh ,,,, SETAKAT MENANG ANUGRAH BLOCKBLESTER APA GRANDNYR ??? KALO ABPBH ,BARU BOLEH LA TAYANG ,,,
      BTW ,, HEROIN BARU , LEPAS NIE TAK MAU NANGIS YE !!!
      KALO NAK NANGIS SANGAT , PI SOROK MUKA KO JAUH SIKIT !!!! HOHOHOHO

      0

      0
    • kak timah says:

      YESSSSSSS NEELOFA MENANG,TU NAMANYA REZEKI,WALAU RAMAI PON ORG BENCI DIA TAPI LAGI RAMAI YG MENYOKONG DIA,KURANGKAN KONTROVERSI N TINGKATKAN PRESTASI,BERDIRI DI ATAS BAKAT SENDIRI

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bang nara mana minah jambu pnye komen yg tadi tu ?????????? mana dia bang nara !!!!!!!!!!!!!! huh !!!!!!! bang naraaaaaaaaaaaaaaaa mana kau !!!!!!!!

      0

      0
    • pembenci neelofa yang masih bebal says:

      NEELOFA DAH MENANG TERIMA LAH KENYATAAN,SAPE SURUH X VOTE BNYK2 ARTIS BEBAL YG KORANG SUKA

      0

      0
    • Wiiwii says:

      Kenapa instabul aku dtg tak menang? Serious filem2 yg menang semua tak berkualiti.

      0

      0
      • senang mcm nih la.. cuba tengok senarai pemenang(keculi zizan,izzue kot..1 lg anugerah yg syok sendiri, menggelabah, starting je aku dh tukar canel.. riuh sekampung je.. part x leh blah bebudak terkinja tepi stage.. alaaaahaiiiii… x yahla nk melambakkan anugerah murah mcm nih..

        0

        0
    • tina says:

      neelofa xsesuai jd pemenang anugerah ni sbb die pelakon lama.. bukan baru… nama pon ”anugerah heroin BARU terhebat”…. neelofa bkn dh bertahun ke jd artis

      0

      0
    • zifi says:

      aku takleh beza kaler baju neelopak dgn kaler kulit dia. nampak serupa je. ke mata aku rosak?

      stacy tu skirt takleh pendek lagi ke? kasi nampak celah kangkang mcm ballerina terus laa senang. jimat kain.

      didie alias tu takleh nampak alien lagi ke? belum cukup alien di mata aku.

      0

      0
    • loopak says:

      menang sbb saingan x sengit & bersusah payah undi diri sendiri tiap2 hari….

      0

      0
    • kak timah says:

      TERIMA JE LAH NEELOFA MENANG WEI,REZEKI ALLAH DAH TENTUKAN KAT DIA,LAW KORANG DISLIKE MEMANG KORANG X HORMAT LAH QADA N QADAR TUHAN

      0

      0
  2. tora dtg lg says:

    nelofa tu baju kain dah labuh elok,p koyak pl bg nmpak betih..pesyen2

    0

    0
    • Anonymous says:

      at last ada gak award si lofa ni menang. lps ni brtmbh brlagk& poyo lh minah ni. puiii…

      0

      0
    • BluEberry says:

      Ko ni kutuk neelofa , kau pkai bju ckup kain ke ? Ke ko ni alim sgt ? Kalo ko xsuke tutup mulut ko tu.. Kalo ye pon nk bg nasihat , bg la elok2.. Eii..aku xpaham la korang ni.. Hampehh btol

      0

      0
    • BluEberry says:

      Ko ni kutuk neelofa , kau pkai bju ckup kain ke ? Ke ko ni alim sgt ? Kalo ko xsuke tutup mulut ko tu.. Kalo ye pon nk bg nasihat , bg la elok2.. Eii..aku xpaham la korang ni.. Hampehh btol ! Btw , thniah laa Lofa !

      0

      0
  3. Dinzly says:

    Peliknya Didie…makin menjadi2 pulak..ermm..lantak laa ko kan…kubur masing2 jawab sendiri kan…
    btw, baju Yana paling gorgeous!

    0

    0
    • cik piNgu says:

      btl! Yana paling santekkkkk… baju dia auwww…

      0

      0
      • miss mong says:

        comelnya emma maembong…sape yg begaya ala2 k-pop seluar pendek tu?

        0

        0
        • Anonymous says:

          tu gaya miley cyrus lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          comel ker?? emma maembong nama jer islam, pakaian tak menutup aurat, pakaian artis non muslim lebih baik dari emma maembong

          0

          0
        • mimi suka milo says:

          tula..sape ye artis tu?…x sesuai langsung…

          0

          0
        • biri biri pink kurus kering says:

          miss mong, tu lah Stacy..tak kan tak kenal kot ?? aku suka Stacy sebab Stacy tak pernah buat kontroversi murahan dan aku rasa kalau seluar stacy tu panjang mungkin lebih cantik

          0

          0
        • Zayn says:

          Stacy pun kau tak kenal…aiyoooo, pakaian stacy dah cantik tapi sayang dia pakai seluar pendek lah pulak, tak manis pkai mcm tu Stacy oiiii, ape2 pun sy tetap suka sama Stacy sebab dia tak ada kontroversi, hanya fokus pada kerjaya shj :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          miss mong tak pernah tgk final muzik2 ker, tu Stacy penyanyi pelangi senja, kasanova..dia non muslim…stacy tak pernah masuk blog ni sebab dia tak ada kontroversi atau gosip liar, tu pasal kau tak kenal dia kot

          0

          0
        • Adib says:

          Dh nama pn miss mong, mong ni blur dlm bahasa korea.. Mmg kena la, dia ni blur nk mampos.. Bg ak stacy yg paling kena dgn tema smalam, hg lain pakai nk glam je

          0

          0
      • Anonymous says:

        baju yana pakai kan baju yuna..

        0

        0
        • Yana Lover says:

          emma maembong tu hipokrit. berpeluk cium dengan jantan, pakai baju nampak pusat kat pantai dgn bf, macam tu comel..dah lah berlakon kaku, harap muka je lah innocent , uweekkk

          0

          0
        • ... says:

          naju yana hata dolmat..sama dengan baju yuna…btw tasha shilaa tu mcm pernah dapat mic..terjerit jerit..yg laen ok je ckp gune mic

          0

          0
      • saya says:

        baju hanis zalikha pun cantik..

        0

        0
    • Girly says:

      Yana gorgeous sgt ! Lofa pon sme ! Tahniah la kpd dua heroin hebat ni..

      0

      0
  4. MU Hampeh says:

    ape la pesen hans isacc tu…
    x seswai la..ko tu bahu lebar …
    skali nak pakai slua camtu…nampak cacat plak

    0

    0
  5. Unagi No Sushi says:

    Cantik baju neelofa. Warna mcm tu mmg sy suka. Dan tak seksi mana cuma kalau tak belah tepi lg sopan. Sy rasa neelofa layak time heroin baru terbaik sbb lakonan dia boleh tahan sebagai pendatang baru. Org lama pun masih byk lakonan keras kaku, bg pendatang baru mcm dia kira ok la tu. Cuma nape lak hans isaac pakai topi cmtu. Baju dah ok tp p pakai topi lak. Yg pakai short pants tu sape? Stacy ke? Skali imbas mcm nk tiru style miley cyrus. Apa ni.. Takde identiti sendiri ke, stacy? Sebelum ni tiru agnes monica. Cuba bina imej tersendiri, baru best.

    0

    0
    • Adi says:

      Tiru miley cyrus, agnes monica pebende ko ckp ni.. Stacy buat cmtu sbb nk bg visual baru dlm imej die dlm video clip duet dgn kumpulan smash indonesia.. Ko tau ape? Ckp stacy xde imej sndiri konon, abis tu nk imej cmne lg. stacy kristian, xkisah la pakai cmtu bnding artIs muslim yg lain lg teruk pemakaian dorang.

      0

      0
  6. ayam jepun says:

    WHAT !!!! MINAH LOPAK MENANG HEROIN BARU ??? R U KIDDING ???
    UNDI SENDIRI LAGI KEW ??? IYELAH … DEMI UNTUK MENEBUS KEMALUAN DIA YG TAK MENANG DI ABPBH YG LEPAS !!! Opppssss ,,,,,,,
    SUKA HATI KO LAH LOPAK !!!!
    YG PENTING , HANTU KAPCAI MENANG BESAR !!!!!

    0

    0
    • ayam jepun says:

      MINAH JAMBU TUKAR KALER !!! OLGA !!!! BUNKFACE NO. 1 !!!! AKU CARI KO RANG !!!!
      Jangan lupa , LIKE komen aku banyak2 na ,,,, hohohoho

      0

      0
  7. Sean says:

    Hantu kapcai filem terbaik ?

    Kat situ kita boleh nampak tahap mana industri filem kita

    0

    0
  8. Wooop wooop wooppp

    0

    0
  9. BiarBetul says:

    Heroin Baru Terhebat?? hebat ker?? :O

    0

    0
  10. SH says:

    Tengok gambar anak anak Didie dgn ex hubby Riduwan Hashim cantik cantik belaka. Bertutup litup. Bondanya…tak palah dosa pahala husband sekarang pikul..

    0

    0
  11. mulut puaka says:

    akhirnya heroin kesayangan nara menang…………………… mesti ko yang vote kan nara

    0

    0
  12. Istanbul ak datang says:

    Sayangnya…istanbul ak datang xmenang…kebanyakan dr filem MIG…filem MIG memang hancus…hantu kapcai? Mmg kapcai la sgt…teruk

    0

    0
    • mak c kina says:

      aku xde la vote hr2 tp tiap x aku vote mesti IAD…tp klu tgk vote utk hantu kapcai,mmg yg lain xleh caras la…byk giler!…

      0

      0
  13. Lady Gagap says:

    Fisrt , aku x sokong Neelofa , bagus sgt ke ?? puiiii after this berlagak DIVA laaaaa .
    Second , red carpet TASHA SHILA please la jgn nk menjerat tahap cipan , over sgt dr dlu aku x minat bla kala kau jd pengacara mst kau nak jerit ….

    Izzue Islam .. Congrats n selamat pengantin baru …

    Persembahan , stacy OK yg lain kelaut !!! please laaaaa anugerah paling class bwhan aku tgk , peace jgn marah jgn ambil hati sekadar luahan perasaan je nosk

    0

    0
  14. hitam says:

    lopak menang?? gigih betul peminat tegar dia mengundi ye. moga lps ni lopak gigih lg improve bakat tak seberapa tuh sbb jauh sgt standard awak nak dibandingkan pelakon lain yg tak penah menang apa2 anugerah.
    ok, overall anugerah ni best jugak. opening dan persembahan lain sgt bertenaga dan mampu mengalih pandangan aku ke screen tv. kreatif dan persembahan artis pon jarang2 dpt tgk seumpamanya dalam majlis anugerah lain. kalau bandingkan dgn abph yg lps, yg ini lg syok layan.
    komen lain:
    1. tasya shila tolong low kan volumn kalau mengacara ye. so annoying dgn suara terjerit2 dan over excited tu.
    2. jaclynn & dayang sore powerrr..ada kelassss..
    3. pentas menarik dan meriah.

    0

    0
  15. mimi suka milo says:

    x paham la tema apa…ada yg pakai jenis santai…ada yg jenis dress…huhu…

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      tema vintaj, tapi ramai artis yg hadir syok sendiri, perasan cantik, perasan comel..nak tunjuk body, meluat aku artis Malaysia

      0

      0
  16. Girly says:

    Menyampah la Emma n Tasha shila .. Eiii..pkai bju xckup kain

    0

    0
  17. Girly says:

    Yeah !!!!!!! Akhirnye..mng jgk si neelofa tu..tahniah ! Menyampah betul aku tgk tasha shilla n Emma.. tk ckup kain ke ? Btw , neelofa comei sgt

    0

    0
  18. Girly says:

    Tahniah Neelofa ! Cayalah ! Gud luck in ur carier..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    maaf cakap la tapi rasa anugerah ni macam anugerah syok sendiri

    0

    0
  20. anje says:

    Agreed… mmg very anugeran syok sendiri…heheheehe…ape2 pun, lynkan jelah…
    Bj yana mmg cantik tp x kena konsep hipster la… retis kita ni kena blajar lagi bab berfesyen…kalo x nnti jd bhn lawak…

    Aku yg x gemar sgt utk majlis ni adalah ac mizal, apasal asyik nk ckp ‘gelak sampai jatuh peranakan’? nsb baik scha pndai cover… betul gak kate scha, dia tak pregnant lg, jgn ckp mcm tu… ac mcm dh xde modal lain… ntah, bg aku, jatuh peranakan, gugur anak ke jgnlah dijadikan bhn lwk…sesetgh org sensitif… ac kena tgk2 cket lwk tu jgn main hentam jer…

    0

    0
    • teh_ais_kaw says:

      betul tu..ac mizal suka buat lawak bodoh..pastu sendiri gelak..wtf..

      0

      0
    • gizmo says:

      Serious.. aku n my husband pon ckp menyampah dgn AC.. lawak entah apa2.. tlg la astro.. x kan pengacara yg mcm ni u all ambik?? lawak entah apa2.. lps tu x kena topik.. serious bro.. bkn sekali 2 dia buat.. dr maharaja lawak lg aku dah perasan yg dia ni mcm ni..

      0

      0
  21. Hantu Kak Limah says:

    Menang dkt gaya baju aje artis-artis ni…gayo x nak kaloh….bakat x pernah nak upgrade…phewww!

    0

    0
  22. lollyta says:

    LOPA BLAKON MENGACARA CAM SAMPAH! SAPE NTAH YG UNDI DIA, NTAH2 UNDI SENDIRI KOTTTTTTT.. HAHAHAHA…

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eh tk baik kau cakap cngitu ngan dia ….biar la dh rezeki dia menang…lagi pn lofa dia memang jambu walau pn dia berlakon dh berapa bagos tapi dia jambu cantek sweet je…

      0

      0
  23. lollyta says:

    KAN BAGUS MENGUNDI NI MCAM PILIHANRAYA CAM ARITU, GUNA IC KAN BARU BETUL NAMPAK BAPE ORG YG BETUL2 MENGUNDI BUKAN YG SYOK SDRI VOTE DIRI SENDIRI TUUUUU… PHHHUUUUIIIII!!!

    0

    0
  24. lulu says:

    Meluat plk aku tengok artis2 pompuan yg suka sgt tayang body ni..knp x bogel terus je..kalo diorang ni bukan kt malaysia confirm dh buat dah.

    0

    0
  25. lagubestbest says:

    Lawa baju hanis zalikha. Kalo labuhkan kain, dah boleh buat baju raya :P

    0

    0
  26. Istanbul ak datang 2 says:

    Pasni tuko nama anugerah ANUGERAH MIG …sume filem yg selayaknye DRAMA jer…yg kaya cina tu gak….hampeh!!

    0

    0
  27. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    jambu Nye Tasha shila u very sweet minah jambu suka tengok muka dia yg macm minah jepon tu…lofa cantek tapi baju dia minah jambu tk bekenan lah ..didi alias ok minah jambu suka very very the kelakar hahahahaha lov uuuuuu didiiii… emma embong dia cantek n sweet n cute..nyampah tengok si stacy ni dh macm swateng huh !! pompan yg atasTasha shila tu pekeja hotel ke? pakaian dia macm unifrm pulak….hensem Nye shamsolllllllllllllllllllllllllllllll !! eh Aliff Aziz tkde ke ! ape2 pon fasha sandha jugak pelakon yg paling hebat dn jambu ..lov u fashaaaaaaa

    0

    0
  28. mak c kina says:

    mse time ngundi hr tu,aku agk xcited gak la nk tgk mlm kemuncak nye…xcited sbb nk tgk izzue mng lagi…tp ble tgk mlm td,ala…xyah buat pn xpe kot…xde apa yg grand pn..n aku cukup xbekanan btl ble org nyanyi ada je yg nyibuk kt bwh/tepi stage mcm tuuuttt…nak santai la konon…

    *p/s : lofa menang sbb xde saingan…so xde la upset sgt pun…

    0

    0
  29. mak c kina says:

    mne yg korg kte emma pakai bju xcukup kain?…ok je…cme skirt dia je pendek,tp msh sopan bawah lutut lg…

    0

    0
    • your name says:

      tu la.. aku pun sama..
      ulang2 kali aku scroll gambar2 atas tu..
      aku tengok yang tak cukup kain stacy je kut.. sbb dia memang pakai short..
      pastu, aku rasa baju yang tak semenggah baju neelofa la.. buruk gila.. terbarai2 macam rotikaya.. eh.. macam roti kirai..

      0

      0
      • Blueberry Sedap says:

        @your name….tuh tasha shilla, hanis zalikha pakai tak cukup kain jugak, pendek kata semua artis muslim kat atas tu tak tutup aurat dengan sempurna, pakai ketat lah, masing2 pakat nak tunjuk body cantik, dunia akhir zaman

        0

        0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      mak c kina..pehal duk backup sgt artis emma membong tu ? emma tu tunjuk baik depan peminat jer tu takut peminat lari, cuba try tgk lifestyle dia sebelum jadi artis..sgt lah LIAR, sekolah tak abis bagi alasan jaga adik sakit, dating dgn BF..cium pipi BF ada masa pulak

      0

      0
  30. jawemari89 says:

    Anugerah blockbuster paling bosan.. hantu kapcai menang???? Ergh… bile tgk senarai film yg masok anugerah ni, aku rase tahap film malaysia mmg mundur gile law nak dibandingkan dgn film luar.. bukan xnak sokong film melayu, tapi kalaw macamnila gayenye , cerite tahpape,pelakon plak ergh.., bosanla, baek aku abeskan duet layan fast n furious ke, ironman ke, lg syok, film action malaysia??? Harapkan hantu kapcai bodo tujela.hkgo malaysia go!!

    0

    0
  31. minah k-pop says:

    bagus lagi filem istanbul aku dtg .. pelik arh , satu award pn x menang …
    tak paham standard org2 yang mengundi .
    lg satu , asyik zizan je … mual la ..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    pakai pendek2 lagi tasya shila, kan dah nmpk pendek terbantut

    0

    0
  33. Anonymous says:

    HEROIN HODOH TERHEBAT – NADIYA NISAA

    0

    0
  34. buttercup says:

    Cedihnye Istanbul Aku Datang x menang….
    Pelik Hantu Kapcai boleh menang… mmmmmmmm

    0

    0
  35. mek says:

    yang pakai suar pendek tu sape? tak kenal pulak aku…

    0

    0
    • Buruk kan… Nadiya Nissa Panas Hati x suka laaa, WALAUPUN muke aku di hodohkan, baju dia mmg buruk. x sesuai.

      0

      0
    • Anonymous says:

      sape nickname MEK tu, femes ker.. tak kenal lah, apesal tak tunjuk muka, yes i seee…duduk kat celah hutan belantara mana lah kenal artis

      0

      0
      • benci orang hipokrit says:

        MEK tu kan orang asli keturunan penan, mana tahu membaca..kat atas sana pun ada punyer lah ramai org cakap sape yg pkai seluar pendek tu..ntah2 dia orang yg sama dengan yg atas tu..dia tak puas hati komen dia kena hidden, mai komen bawah pura2 tak knl, sgt hipokrit MEK tu

        0

        0
    • Farah says:

      nama pun mek..of course lah duduk kat hutan zimbabwe

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      @mek….pura-pura tak kenal ke ?? memang sah kau tinggal kat ceruk gua negara tanzania wkakakkaka

      0

      0
  36. biatchhhh says:

    punye ramai artis, tp mesti lofa jugak yg kena hentam. haters ni macam watak AYU dan KAK LONG (TEDUHAN KASIH), hidup tak diganggu tapi sebok nak hentam kondem orang. Lofa x ganggu hidup korang. hairan!

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      aku pun pelik jugak kenapa dorang nak hentam sgt neelofa tu… tasha shila perempuan gedik berebut mic tu tak nak hentam pulak

      0

      0
  37. Safiyyah Hanzalah says:

    Anugerah ‘WeChat’ ? Apakah?

    Sorry ler tak faham sebab tak tengok

    0

    0
  38. mellie says:

    kepuasan apa yg korang dapat dengan ANTI-SEANTI2NYA orang yg x ganggu idop korang?orang dapat kegembiraan korang dapat sakit hati je. bengkak da hati korang kat dalam tu. support artis kegemaran masing2 je la yea.. PEACE~

    0

    0
  39. Gong gong says:

    Sape perasan red carpet smlm tgk muka tasha shila dah lawa sampai tang kaki pula hancur

    0

    0
  40. mamagedik says:

    Si lofa menang pun sebab hantu kapcai…sket ati tol aku nengok..ramai calon lain nape ntah dia…org undi sebb tgk zizan ada lm cita tu…bkn tgk dia…lain kali undi tgk bakat..jgn dok entam je..tgk org kit minat ada blakon cita tu…kita pun sibuk untuk filem tu gak

    0

    0
  41. ini saya says:

    neelofa menang la…tahniahh…hurmmm…oppss..1 bru 1 tp anugerah blockbuster ni anugerah apa?? anugerah kena block ker??sory BI saya x bagus…
    btw..saya rasa kesian dengan neelofa ni sebenarnya..ibarat terlalu dambakan kemenangan…tp Alhamdulillah la akhirnya berjaya juga dier merangkul 1 anugerah…kep it up babeh…

    0

    0
  42. Fizzo says:

    Tahniah Neelofa…

    Walau ramai yang benci, masih ada segelintir yg meminatimu.
    Semuga kemenangan ini memberi kekuatan dan meningkatkan bakatmu.

    0

    0
  43. suka ati aku says:

    kesian neelofa… berlakon bodo2 pun stil leh menang dgn undian… apa pun tak boleh! tiz zaqyah lg pandai berlakon.. kesiannnn

    0

    0
  44. datin says:

    congratulations to Lofa! rezeki awak tahun ni, yang lain cuba lagi tahun depan.

    0

    0
  45. Betik says:

    Anugerah Filem Terhebat – Hantu Kapcai — > HEBAT ke?
    Anugerah Tuan Direktor Terhebat – Syamsul Yusof (‘Jalan Kembali – Bohsia 2?) —> setuju
    Anugerah Filem Aksi Terhebat – ‘Hantu Kapcai’ —> aku tgk biasa je aksi dia
    Anugerah Heroin Terhebat – Yana Samsuddin (’3 Temujanji’) —- > biasa je. x sesuai kot guna perkataan “hebat”
    Anugerah Heroin Baru Terhebat – Neelofa (‘Hantu Kapcai’) —> WTF??? poor judgement
    Anugerah Direktor Baru Terhebat – Dharma Harun Al-Rashid (‘Adik Manja Returns’)–> sia2 aku beli cd original. x best langsung!

    0

    0
  46. Betik says:

    wowww~~!!!!!!!!!!!

    btul ke blockbuster ni undian peminat semata2?

    sebab aku tgk haters neelopak lebih ramai drpd fan dia.

    kalau haters lebih byk mcm ne bleh menang ni??

    ni sahh masa kira undi ni tetiba blackout!!

    takat berlakon jd minah tudung senyum2 manja buat muka ketat garang dalam citer hantu kapcai dah jd heroin HEBAT???!!! puhh-leeaaseee~~~

    0

    0
  47. Anonymous says:

    cerita ADIK MANJA RETURNS tu adalah cerita YANG PALING TAK BEST pernah aku tengok. TAK BERKUALITI LANGSUNG. pun menangggg. GELAK BESAR je la.

    sekian. salam.

    0

    0
  48. LisaSha says:

    Aku rasa dari bg duit kat artis2 ni lebih baik duit ko sumbangkan pada badan2 kebajikan yg amat memerlukan.tiu lebih baik!

    0

    0
  49. mizi says:

    ini semua dunia je

    0

    0
  50. hate nilopah says:

    menang anugerah murahan boleh laa ckp . undi diri sndr j kot . simpati nseb lopak .

    0

    0
  51. hate nilopah says:

    menang anugerah murahan n xd clas boleh laa ckp tayah sangka pn tape . dalam meletop dah lah gedix y teramad . blek kg tanam jagung j laa lopak oii .

    0

    0
  52. betik bangang says:

    wahai BETIK BANGANG. walaupun haters melebihi fan NEELOFA yg ada, tp masi bole d kategorikn ramai..andd HATERS X MAMPU TOLAK UNDIAN YG MASUK . fikir sebelum cakap. terima kasih :)))

    0

    0
    • Betik says:

      ada aku kata fan dia x ramai?

      ko baca btol2 before posting boleh?

      ko tgk kat blog nara ni je. brp ramai haters dia berbanding fan dia.

      kalau fan dia ramai.. means haters dia lebih ramai..

      mmg aku dh fikir abis. lakonan dia langsung xde kualiti.

      lakonan dia HEBAT berdasarkan citer hantu kapcai??

      WTF!!

      sama2.

      0

      0
  53. nabelaa says:

    go NEELOFA. pedulikan mereka yg membenci. kebahagiaan awak, kederitaan mereka. suka baca komen2 sakit hati diorang ni.hahha. xmampu kecap apa2, tp sebok mempertikaikan rezeki orang lain. kasihan.

    0

    0
  54. Kaki kentut says:

    Biasa la stacy pkai mcm 2, dy bkn islam..ska hti dy la nk pkai seksi..korg tu yg sibuk2 stacy seksi. si neelopak 2 Pelakon bru k?stahu aku dh tua bangka dh dy dlm industri..

    0

    0
  55. Pengkritik says:

    Bila dengar nama ANugerah Blockbuster..macam wow. Lepas tu kat mana..JB ? erk.Ok.

    Positif :-
    1) Stacy paling bergaya mengikut tema ” Hipster,Vintage and Kotemporari ” .di red carpet. Utk pengetahuan , hipster ni gaya budak jalanan. Street fashion. Ala collection Topman, H&M , Yang ranggi santai tapi tetap bergaya. Credit juga untuk outfit Stacy masa perform. Dah macam international artist Miley Cyrus. Nice keep it up.

    2) Persembahan paling mantap dua diva Dayang Nurfaizah dan Jaclyn Victor utk lagu Girl on FIre memang terbaik, Gemersik sungguh suara Dayang. Hebat !

    3) Barisan performer memang terbaik dan gempak Spider , Waris , tetapi….

    Negatif :-

    1) Semua calon2 entah apa-apa entah. Kalau filem filem yang menang dibawa keluar Malaysia. Mungkin takkan berada dalam finalist. Filem sampah ! Hebat sgt ke filem yg byk menang ? Setahu aku kalau masuk Astro First, tak laku la kat luar. Kata Blockbuster.

    2) AC Mizal baju tak sesuai. Macam tergantung bila angkat tangan. Susunan jahitan baju tidak kena. AC macam syok sendiri. Seperti biasa. AC hanya sesuai mengacarai slot game seperti Kaunter Kebaboom saja.

    3) Barisan artis yang datang macam nak turun ke Oscar Award . Perlu ke dress sarat memanjang jika temanya hipster. Dah kenapa ? Ketandusan sponsor ?Idea ? Dan majoriti banyak pakai konsept petak-petak ? Nampak sangat artis kita kurang ilmu dalam fashion. Main sarung je. Nanti bila kat luar off duty bukan main stylo segala.

    4) KAKA sumbang. Zizan ntah apa2. Yang nyanyi lagu Parti Sampai Pagi pun ntah pape. Adam miming.

    5) Lighting banyak biru. Tak cantik.Rimas.

    Apapun, tahniah kepada pemenang. Kalau boleh improve kan lagi award ni d masa akan datang. Macam mana orang nak pandang industri kita kalau filem yang menang pun belum boleh lawan sitcom Karoot Komedia.Apa lagi kalau di luar Malaysia.

    p/s : Rindu dengan hasil karya arwah Yasmin Ahmad.

    0

    0
  56. adek yana samsudin says:

    lopak belagak diva . blakon cm kayu . lg bgos tiz . pape pn yana sam tetap cantek n bgos .

    0

    0
  57. cricket says:

    Hans tu tak sesuai pakai seluar slim fit mcm tu. Nampak atas besar tapi bawah kecil. Seelok2nya artis2 perempuan memakai gaun labuh ke majlis2 mcm ni. Skirt pendek nampak mcm tak sesuai je.

    0

    0
  58. Sitt says:

    Neelofa tak sesuai pon masuk kategori Heroin Baru Terhebat. Sbb dia bukan artis baru lagi. Tgk la semua calon yang bertanding untuk kategori tu, semua memang MUKA BARU.

    Apa2 pon Anugerah ni menampakkan betapa bodoh nya industri perfileman kita. Sakit.

    0

    0
  59. Kaki kentut says:

    ape la yg korg bgga sgt n puji bagai si yana 2? dy 2 blakon bkn bez mne pon? klau lopak mcm tiang lampu, yana ni mcm tiang elektrik.. nk kate comel, rmai lg artis comel? kdg2 myampah aku dgr dy ckp ala2 comel dy 2.. eee…
    korg nk mnt truskn, hak korg.. aku ttp say no..

    0

    0
  60. Anonymous says:

    kalau syamsul yusuf & shila amzah, sesuai kan……

    0

    0
  61. Anonymous says:

    alaaa neelopa tu undi diri sendiri bole lar..kata org undi dr sndr, dia pun sama je..
    sapa lah vote dia ni.. propa je lbey , watak dlm hantu kapcai pun, dua tiga kali je muncul.. xlogic lngsg..

    0

    0