Written by AbangNara | October 6th, 2011

Cantik jugak rupanya Ana Dahlia nie. Patutlah Chef Wan tak kisah pun status bakal menantunya ini. Berseri-seri di hari pertunangannya. Beruntung Chef Riz dapat bakal isteri yang cun melecun.

gambar tunang ana dahlia

Lagi 14 keping gambar majlis pertunangan Ana Dahlia dan Chef Riz dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Kabus Ribut Photography.

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

gambar tunang ana dahlia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

113 responses to (15 GAMBAR)Majlis Pertunangan Ana Dahlia Dan Chef Riz

  1. suka mengomen says:

    1st..jom tekan dislike ramai2..hahaha

    0

    0
  2. mama says:

    cantik.. gmbr nih msti photographer ke 2 kn? sbb mata asik tgk atas. tgk kamera utama.. hehehehe

    0

    0
  3. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Tahniah…nampak vogue la majlis tunang diaorang….paling haku suka kek tunang yang gambar last tu…sweet & simple tapi kerlassss…..

    0

    0
  4. nic&pet says:

    Akak Norman Hakim xnak komen

    0

    0
  5. none says:

    cantik sgt…status bukan menjadi penghalang untuk mencari kebahagian yg lebih bgs dr sekarang…

    0

    0
  6. baby_80 says:

    Ni baru meletOp….class u….

    0

    0
  7. lara jiwa lara says:

    kalau dgn chef wan pn ok gak ..

    0

    0
  8. wa x nak kena beb says:

    tunang jgn lama2… kawin cpt2..

    dpt ank lambat2 hahhahaah

    0

    0
  9. sweet mummy says:

    sape ana dahli nih???cer cter…cer cter…

    0

    0
    • Suci says:

      dia ni pelakon baru laa dlm citer mantra

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eleh dia ni tau sape dahlia ni sengaja gatal nk tnye nk buat orang jawb soalan yg bodoh ni huh !! ape selama ni dudok kt gua ke sweet? ciannnnnnnnnnn kau iye

        0

        0
  10. farie says says:

    mmg cntik untung chef wan dpt menantu secantik ana dahlia

    0

    0
  11. kak jah says:

    simple je….sgt cntik……

    0

    0
  12. deeamy2008 says:

    baju dia nampak vaassss n lebih dri 12juta tu…perrgghh kak normiang x nak komen ker…ini la dikatakan mengikut cara org melayu…ikut adat….bukan cam lembu cucuk idung..soh bogel pun bogel la janji sponsor……

    0

    0
  13. wendy says:

    simple but so nice..suke bj ana tu..

    0

    0
  14. NenekPenne says:

    kelassss kau chef wan..
    baju ana lebih cantik dari baju memeh yang rega juta2 tu… kan…
    chef wan bagi opinion je tapi kakak norman tu pulak tetiba sentap tak tentu fasal…ha ha ha..

    0

    0
  15. Nana Lawyer says:

    Ana mesti pandai masak juger nih. Menantu chef Wan lah kate…. Ketar lutut jugak kat dapur karang kalau chef wan suruh buat omellete mushroom cheese one sided and well done middle. Tu baru request cara masak telur for breakfast. Lunch and Dinner plak.. adoyai.Congrats Chef riz and ana!!

    0

    0
  16. upinipin says:

    teteknya dah kena dada cw lar.. kang cw naik steam kang sapa nak jawap???

    0

    0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Ah ah laaaaa…betoi la apa kau cakap…patut chef wan senyum sampai ke telinga….kui kui kui…

      0

      0
      • upinipin says:

        ooi betoi apa..kenapa dislike ramai2 plk??kenapa pulak bergambar nak rapat2 sampai mcn nk berpeluk dada bertemu dada? blm jd muhrim lg baru tunang je ooii..kalo serena takpelah, pompuan sama pompuan..haishh!!!!

        0

        0
  17. HoNeY bEe says:

    cantik pakaian dia…nmpk sopan sket dr dot…dot…dot…

    lbh murah g kan…

    0

    0
  18. raja tetek says:

    mak ai besarnya tetek dia..chef wan pun geram kalau mcm ni…

    0

    0
    • anak tetek says:

      kn sblm ni dia dah kawen…tetek dia tu pasti diramas2 gram oleh ex suami dia

      0

      0
      • marie says:

        loser!

        0

        0
      • bodoh la kau… sume yg kutuk ni dengki sume… nk ktuk2 dorg wtpe… dorg brtunang care elok… suke ati la laki die da ramas ke ape ke… dh nmenye suami… bknnnye die BUAT DENGAN ORG YANG BUKAN BERGELAR SUAMI pun sampai kne TUT kat dlm opis…

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ni orang islam ke orang yahudi yg komen pasal tetek ni?dh geram sangat kau tengok tetek dia? kalau tetek dia kena ramas ngan bekas laki dia pn ape kene mengena ngan kau ! yahudi bodoh nk mampos ! kau nk suroh chef wan benci ngan ana ni ke? kau nk semua orang benci si ana ni? eh tolong sikit eh semua orang pn tau komen kau yg macm yahudi giler tu nk mampos tu hahahahahahahahahahahahahahahahahah bodoh !

        0

        0
        • anak tetek says:

          hahaha da ak kesah????ak taw ko mesti dah xde dara kan!!!!!…tu yg ko memahami tu..hahaha cian nyeeee

          0

          0
  19. nismie says:

    cantiknye baju…. like 100x

    0

    0
  20. BUZY BODY says:

    KAU XDE BENDE LAENKE NAK TGOK??? TAHU LA RAJE TETEK! ADUHHHH SEPOI BETUL LA… P CANTIK LA DIE NIEEEEE LEBIH CANTIK DARI “SWEET KEMEK” TU HUHUHU SEMOGA BERKEKALAN HENDEKANYERRRRR P LAU NGAN C.ONE PON K GUK…..

    0

    0
  21. ezora says:

    tahniah…yang penting bukan status BINI orang……

    0

    0
    • alza says:

      stekmen ko ni klakar pun ada budus pun ada gak.. kalo BINI org, mana leh kawen oiii… hahaaa..

      0

      0
  22. HugO Mdm says:

    CANTIKNYA BAJU DIA………………….. KLU MCM NI BARU BOLEH LETAK DALAM MUZIUM….CONGRATULATIONS .;)

    0

    0
  23. Feen says:

    YANG NI BARU NAMPAK MACAM 7.2 JUTA DENGAN TITIK PELUH SENDIRI, TAK MACAM ORANG TU SPONSOR JE LEBEHHHHH!, WEDDING OF THE YEAR KONON, SEDEHH TAUUU,

    APA APA PUN, SEMOGA KEKAL KE JINJANG PELAMIN DAN KE AKHIR HAYAT, SESUAI SANGAT DIORANG NI, SUKA LAHHH, AUMM <3 <3

    0

    0
  24. NH says:

    Love. Love. Love… The dress!!

    0

    0
  25. naktau je says:

    ana dahlia ni yg prnah berlakon separuh bogel dlm filem apa ntah.. MANTRA tu kan..yg dia tayang belakang di tu.. ke bukan?…

    0

    0
  26. putri says:

    ana ni kan yg berlakon jd azira ofismate seth tan dlm nora elena kan..cantik baju dia..mg berkekalan hendaknya..

    0

    0
  27. bbycumil says:

    lawonye baju dia…mcm majlis kawin je…ape kate kawin je trus..kihkihkih

    0

    0
  28. NH says:

    fuh . chantekkkk ! ini bru b`tunang . . dan satu lagi . inilah org yg dia cakap and dia buat . bukan mcm org lain ckp lebih tp xnampak seperti yg d ckpkan >.< u all get it . anyway, congrats to family chef riz and ana dahlia .

    0

    0
  29. Zee says:

    ini baru laa adat pertunangan melayu, sepatutnya lelaki tak payah datang pun rumah tunangnya waktu majlis bertunang :)

    0

    0
  30. limau_lemon says:

    bengong la korg…tu angle camera je laa..
    mmg la dekat tp xde kena pown..haihhh

    0

    0
  31. Kakak Norman says:

    Sebagai kakak normiang saya mengaku dress ana lagi chantik dari mehmeh. Apa nak buat, majlis kami di ponsor( eh cemana ntah ejaan.? Akak nak buka kamus kejap)

    0

    0
  32. marina says:

    dress tersangat cantik… nak mcm tuh gak la nnt! :P suka sangat dgn chef wan sekeluarga! ^.^

    0

    0
  33. kak li says:

    WOOWWWWWWW, walau janda tapi seri mukanya cukup naik. Kalah dengan yang bergelar dara tapi……….., ini baru swwweeeetttttttttt. dress pun……… klass. bersopan. pelamin pun indah. saya memuji dengan ikhlas. nak kawen nanti tak payah canang budget ya chef. Buat saja, tunjukkan org malaysia pun mampu hasilkan sesuatu yang tersendiri. Jadilah isteri yang solehah ya.

    0

    0
  34. bukan nama sebenar says:

    Aduzzzzzzzzzzz….
    ku tersangat jeles dgnnya………

    0

    0
  35. jus apple says:

    sumpahhhh awesome baju dia. lawaaaaaaaa. ngengggg. status tak penting. lagi lawa dari anak dara yg kawen d sponsor riban2 tu. OMG.

    0

    0
  36. budak nakal says:

    nape tak bnyk gambar ana ngan family dia?

    0

    0
    • z says:

      klu bnyk pun tp diorg tak nk publish kt cni mane kite tau..family cw kn glemer..mane2 media pun akn amek gambar family cw je bnyk..

      0

      0
  37. lattalilattamplom says:

    Ko tgok Normang….biarpon Ana nie Miss J tp berseri sungguh wajahnyer compare dgn bini ko yg anak dara…ooopppsss dara lg ker??? Takyah pon berjota2 tp npk class biarpon adat melayu.
    Nie bru bertunang…klu majlis bersanding esok confirm lagi grand….double confirm !! Tenggelam ler wedding si NOrmang yg indah khabar dr rupa….!!!

    0

    0
  38. pengkaji rupa says:

    serius..mmg indahnya menantu chef wan ni..sgt2 cantik…terpegun aku nengok keaslian & ketulusan muka dia..congrats chef riz!

    0

    0
  39. selyly says:

    Wow! pergh! mmg cantekkk arrr bj dia…sopan pun sopan. n hantaran pun ada CLASSS!…so kakak norman tulun arr bukak mata besau2… lagi anggun gegurl nih dr memex tuh! HAKTUI..

    0

    0
  40. aien says:

    cantik nye….suke sgt tgk muka ana dahlia nie….sweet jew.

    0

    0
  41. nylea says:

    cantiknyer dress ana dahlia…kalah perkahwinan yang konon2 12 juta tuee… si memek n normiang. tah apa2 tah…

    0

    0
  42. WIFI says:

    LA PAKU DULANG PAKU BERSEPIH
    NGATA ORG DIA YG LEBIH

    MANANYA CARA ISLAMIK
    KENAPA TIDAK BERTUDUNG?

    KENAPA BAJU KETAT
    SAMPAI NAMPAK BENTUK NASI LEMAK 20 SEN

    0

    0
  43. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Kenapa dia bercerai
    Dgn laki dulu?

    0

    0
  44. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Eeee TAKUT nengok
    gambar no. 3 & no. 5
    nampak semua bentuk tubuh
    perhhhh seksi habis gitu

    0

    0
  45. si kacak sarawak says:

    ayooo….cantik awek to,bertuah chef wan dapat menantu seperti miss world….

    0

    0
  46. yaya says:

    chef wan dgn ex wife die nampak harmoni je walaupun dah bertahun cerai…xnk rujuk balik ke chef..hehe

    0

    0
  47. Cik Ketom says:

    apsal aku tekan like sekali tiba2 dari 38 terus meloncat jadi 43 like… abg nara ni saje je nk suruh web dia nampak hot…

    0

    0
    • drakulat says:

      cik ketom, masa hang tekan like tu dalam masa yg sama ada org lain tekan gak..sbb tu la sekali dia appear nmpk byk..apara…

      0

      0
  48. hehehe says:

    best la ana kan janda 2 kali pun bertunang gah mcm majlis kawin…nak tgk mcm mn artis yg menjanda lain bertunang…sape paling gah….

    0

    0
  49. putihkaseh says:

    AD ni nampaknye lebih gembira bila bersama keluarga DCW, ngan family dia nampak biasa2 jer, tu lah dah terpengaruh dgn kekayaan dan kehidupan org kaya2, hiasan pelamin bagai nak rak tapi family dia buat ala kadar jer, harap AD tahu dibumi mana dia berpijak ya, kecantikan bukan ukuran tapi niat kena ikhlas, ingat2 lah AD jgn smpai jadi janda sekali lagi ……. mana gambor family dia??? pelik juga AD posing asyik senget jer, malu lah tu nak tunjuk depan2 tu, pakai ketat2 lagi, sopan ke tu??? kuang kuang

    0

    0
  50. postvthinker says:

    kira ok la tu x ker seksi mane pong… x de ler dy pakai dress pendek smpai nmpk kepala lutut dy… mcm si memey tu….. stakat baju nampak body shape tu biasa ler mcm ler ord di sana x penah pakai kebaya same je kot…

    0

    0
  51. anak antu says:

    ADA IRAS IRAS SI MEMEK LAK DIA NIE KAN?? HAHA

    0

    0
  52. mehantu dcw says:

    ler..x de gadis ke chef riz oo..yg si j 2 gak ko rembat?huhu??bnyk lg gadis2 yg cun2 d msia ni la.temasuk la aku..emm sian2..dgn dcw br sesuaiiii..

    0

    0
  53. ema says:

    walau janda sekurang2 nye melalui pernikahan yg halal..n plg ptg SERI dia ttp ada..maveles dimata ku….sb kt memek x ku temui SERI PENGANTIN.. dr brtunang smpai la kawen 12 juta tu…x jemu2 tgk pic diaorg…SWEEETTT N PEWWIIIITTT…

    0

    0
  54. PSM says:

    betul betul betul….masih ada seri …wpun janda..

    0

    0
  55. putihkaseh says:

    Janda 2 kali ?? apa nak buat DCW anak suka, x kata apa ler, terima lah seadanye, rasa2 AD kawin dulu ada naik pelamin x? ngapa ekkk dia janda smpai 2 kali, maybe ex dia x kaya cam CR kot tapi ok lah dari Serina tu, ada laki cam x da laki jer, tu lah kwinkan lagi ngan mat salleh, buncit tanggung sendiri jer, lain lah klau kwin ngan Hani dulu boleh lah kata x da laki bila jalan sorang2, buat AD org puji kau melambung lambung, so jgn lah perasan ekkk ….. ingat2 emak ayah kat kg tu, jgn lalai dengan kekayaan mentua kau

    0

    0
  56. Fiza says:

    Lawagiler baju dia..pelamin dan hantaran pun cantik.kelass ko…x yah12 juta poon lawa jer mak tgk,patut betul komen chef wan..aku mmg salute chef wan nyer air tangan…

    0

    0
  57. lolz says:

    lawa lah baju ana dahlia ! 10 kali ganda lagi lawa dari baju kahwin memey ! hoho

    0

    0
  58. dodol says:

    terpaksa dislike. tunang pun dah macam kawen. awek aku tengok musti nak besar2 cam ni. benda camni lah yang akan buat orang laki susah kawen ni. hahaha

    0

    0
  59. WIFI says:

    Tu baru Janda dah besar bertunang cam nak kahwin
    Kalau Anak Dara Lagi Lah dahsyat

    0

    0
  60. bunga says:

    cantik la baju bakal menantu chef wan ni.simple tpi anggun..

    0

    0
  61. halimah jongang says:

    baju dan pelamin sgt la cantik………..untungnye jadi menantu chef wan..anak lelaki tunggal dan .pewaris kekayaan Dato Chef Wan …

    …janda is not an issue…sebab dia menjanda pun kita x tau …she deserves 2nd chance and of cos happiness…doakan kebahagiaan diaorang….Tentunye Dato Chef Wan akan buat yang terbaik tok Chef Riz and tunangnya..

    0

    0
  62. zhu says:

    BERTUAH CHEF WAN DPT MENANTU CANTIK..ARITU MENANTU ENCEM… LAGI CNTEK DR MEMEY… UNCLE CHEF WAN BILE LA NK BERDUE… ASIK SORG JER…

    0

    0
  63. kuzieda says:

    Baju tersangatlah cantik,

    0

    0