Written by serenity | November 12th, 2012

Boleh dikatakan majlis perkahwinan Dato’ Lee Chong Wei dan Datin Wong Mew Choo yang berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur ialah celebrity wedding of the year 2012. Ramai orang-orang kenamaan dan selebriti terkenal meraikan majlis perkahwinan mereka. Ini pula ialah set gambar terakhir dari perkahwinan jaguh-jaguh badminton negara ini yang kami kongsikan di sini.

Photobucket

Photobucket
Photobucket
Majlis makan malam kedua ini berlangsung pada malam 10 November dengan tetamu kehormat Isteri Perdana Menteri Malaysia, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor. Kredit gambar Anovia Bridal Penang. Lagi 13 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

144 responses to (15 GAMBAR)Majlis Makan Malam Kedua Perkahwinan Dato Lee Chong Wei Dan Datin Wong Mew Choo

  1. rinummunir says:

    kompius kejap, congwey kawen ngan sape ni sebenarnya? hahahaha. sebok je Emily Rose Mah ni

    0

    0
    • yaya says:

      kamu membuatkan saya tergelak laaa rinummunirr….. keh3

      0

      0
      • fifi says:

        Opocot…ingatkan pasu bunga kt tgh2 gambar 1st tu.. anyway.. congrats LCW dan WMC..

        0

        0
      • deraman says:

        Korang ni la.. dah sah2 isteri PM ni penaung BAM.. salah ke dia duduk tgh2?? lg pn majlis ni dah diaturcara kn yg dia duduk situ.. korang pn blh kalau nak duduk.. tp kena kawen ngan PM dlu la.. hahahaha..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Wow hebat eh wanita sanjugan umno ni… tahniah le kpd puak umno ada pempuan sehebat rosemah ni..hahaha…

        Malu ehh ada bini PM mcm ni…kalah bini barrack obama..klass giteww

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        cantik kan gown kahwin WMC ni.. lg cantik dr baju kahwin Memey & Ezlyn yg kononnye di sponsor oleh Raflessia! semua gown WMC ni boleh bawa pergi Miss Universe sey…

        0

        0
    • Mariana Kariana says:

      aku konfius knp nenek tua ratu cucuk tu kena duduk kat tengah2……x sesuai sungguh!

      0

      0
      • gangnam says:

        adoila.. mcm majlis die pulak kak Mah nie.. org dtg nak tgk pengantin.. kau tu bini PM je pun.. bukan menteri ke , MP ke…permaisuri ke..
        selamat aku jemput Kak Mah dtg wedding aku haritu.. huhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        ape masalah kau? ko dengki ko tak kene jemput eh?
        suke hati tuan rumah la nk letak dkt mana. .
        nk letak kt meja vvip ke.. nk letak antara pengantin ke. .nk tak jemput pon boleh. .yg kau dengki sgt apasal? jeles org tu jempur rosmah, dy tak jemput kau? ko nie, konfirm tak penah tgk org2 kaya2 kawen kn?
        meh aku nk ajar sikit. .
        org kalau pangkat besar kahwin, jemput agong ke, first lady ke pm ke. . kalau agong dtg couple, dy akan duduk skali dgn pengantin. . kalau dtg sorg2 duduk tgh2. .ada paham?!
        dasar org melayu dengki!

        0

        0
      • mariana kariana says:

        Amboi…agak2 la….nak dengki knp plak….xde point la…what im saying is kalau dah terlebih sgt tunjuk kuasa so jadi la mcm makcik ratu cucuk ni…..

        0

        0
      • Rambut tebuan...patut la muka mcm disengat tebuan.. says:

        kalau c rosmah ni orgnya humble x perlu kot dia duduk kat tengah2..well kalau ye pun atas permintaan LCW c rosmah ni boleh tolak kot….

        0

        0
      • mmmm... says:

        Amboi Cik Anon… Awk bangsa apa..? Cina.. India @ lain-lain..?

        Mmm… X salah kan kalau menegur dgn cara yang baik… Semua orang akn suka sbb awk menyampaikan ilmu pada kitorg yg takde belajar pasal Ethique & Protocol nih.. Peace..!

        0

        0
      • hak tuii says:

        Rosak gambo kawen so congwei nih.. igt bleh ar dok suap2 bini dia, skalik bini org lain plak kaco line.. ciss

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul.buat semak je..pi lah duduk tepi…

        0

        0
    • Anonymous says:

      KENAPA ROSMAH DI SITU????
      KENAPA???
      KENAPA????????? O.o

      0

      0
    • lalala says:

      aku bukan anti gov tp still tak nampak motif duk kat tengah2 tu

      0

      0
    • pening lalat says:

      kenapa aku baca comment semua pasal politik hah? pasal si rosmah tu? patutnya pasal wedding chong wei kan? ke aku yang salah bukak tajuk???

      0

      0
    • Datin kkk says:

      Kawan aku kata itu feng shui orang cina. Kalau ada benda besar kat tengah tengah pengantin, banyak ong. Ops.

      0

      0
  2. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    pes !!

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      Ai tadi pes ! ni 2nd pulak ape2 pon shukur alhamdulillah dpt 2nd ….

      0

      0
      • sakit mata mengadap ipad 24jam kelabu asap hitam same aje says:

        cuba lagi tahun depan…anda bukan first…anda juga bukan second

        0

        0
      • Anonymous says:

        dia mmg second pun.. yg kat atas tu semua tumpang tanah pengomen yg first tu. sbb tu komen yg kedua jatuh ke bawah.. btw, first ke… second ke.. lantak lah!

        0

        0
  3. audi r8 says:

    bsr nye rmbut rosmah…mcm hntu kak rosmah blik rmah…

    0

    0
  4. kudabelang says:

    nak menempel gaki mak temah tu…

    0

    0
  5. Iqma says:

    menyibok jer c gemok pendek xsedar diri kaki lantak duit rakyat…!!
    bajet meletop la tu xsedaar diri duduk tgh2 tu….

    0

    0
    • Anonymous says:

      busuk betul hati kau. . rosmah tu ade kutuk kau ke? dah naek satu dosa mengutuk saudara sendiri. .ko lagi tak sedar diri senanye. .aku sure ko lagi mude dari. . so tak sedar2 diri lagi ke yg kite patut hormat org lagi tua?

      0

      0
      • gorgon says:

        haihh ko pun beradab tak bertempat nakk oiiii… si temah tu pencuri duit tax kami yang bayo tax.. tak tahu laa ko dlm golongan baya tax ke idak… haihhhh lurus bendul laa ko ni nakk.. eh silap bendul pun tak lurus mcm ko.. hehehehe

        0

        0
    • me says:

      tak baik ckp mcmtu iqma.. bape bnyk duit ko yg dia dh lantak? meh bilkan kat aku..

      0

      0
  6. reader says:

    Saya pelik tak cukup ke ajaran sivik kat malaysia ni smpai rakyatnya sendiri tak mampu nk tunjuk hormat pada perdana menteri or isteri perdana menteri sendiri. Kot ya pun benci, x perlu la nk tunjuk yg diri awak tu kurang ajar..

    0

    0
  7. miss skellingtonz says:

    sapa kawen nie…n why dia duduk kat tgh2x??? konpius2x…

    0

    0
    • anon says:

      tak tau seating vvip, senyap! toksah nk tunjuk pandai!

      0

      0
      • adui says:

        dey! protokol vvvvvip sekalipun akan duduk selepas pengantin lah.

        Motif, ada agung, permaisuri agong, PM. Tapi kenapa rosmah?

        0

        0
      • anon comei says:

        Ayoyo..dey tambi..itu agong itu pm suma masuk dlm itu first banquet party..ini second punya party..itu vvip punya agong etc sudah callo balik rumah..sikarang ini dayo lee chong wei sufah bg penghormatan sama dia punya kak ros jd jmputan vip..itu pasai itu kak ros kesayangan lee chong wei situ jugak dudukk

        0

        0
    • tumpang lalu says:

      haiyaaaaaaaa…sila belajar protokol dulu, baru la komen pasal kedudukan dekat tengah kaaa, tepi kaaaaa, Siapa pon Rosmah tu.. nak tak nak kedudukan kerusi dia kena ikot protokol, kalau takkk, nanti kena Booooo la dengan orang kenamaan. Ada paham..

      0

      0
      • Anonymous says:

        @tumpanglalu

        yg dislike komen ko ni sume melayu yg keje kerani kat opis, x pun surirumah yg xde mase depan, x pun melayu2 yg xde ilmu pengetahuan yg luas. pity u low class malays.

        0

        0
      • semua pandai kutuk je. malu aku sebagai orang melayu. says:

        aku ada baca komen kat atas, dia cakap kalau ye pun family chong wei suruh rosmah dok tengah, rosmah boleh tolak. ko ni, dah family tuan rumah arrange macam tu, rosmah ikut je la. banyak pulak cekadak nak tolak2, tak ke menyusahkan tuan rumah nak kene arrange balik. aku percaya kalau la rosmah tolak arrangement tuan rumah, korang cakap dia banyak songeh pulak kan. semua yang dia buat, ade je la salah nye kat mata korang. macam mana melayu nak maju macam ni, semua nak fikir negatif.

        0

        0
  8. aminah amirah atikah says:

    aunty rosie kacau jek…datuk and datin nk bisik2 manje pun tak leh…hehehe…kene tulis baik2 nanti kene delete ye…

    0

    0
  9. zuragon says:

    die dtg sorg.. agong x de.. huby x de… sebab tuh lah die dpt duduk tengah2… tp rakyat lebih suke kalau isteri pemimpin kite lebih merendah diri dr dilayan seperti ratu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kot ye pun ko ni pro govement,toksah la buta sgt..agong xda kejadah ko..ada kot..kalau ye xda sekalipun,toksah la duduk tengah2!!

      0

      0
      • Tetamu says:

        “Majlis makan malam kedua ini berlangsung pada malam 10 November dengan tetamu kehormat Isteri Perdana Menteri Malaysia, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor”

        Time ni mana ada Agong. Kalau tuan rumah sediakan tempat dia kat tgh, dia duduk la kat tengah. Adoila.. majlis kau ke pun yg ko sibuk sgt?

        0

        0
      • anon says:

        nie lagi satu. .nk kate buta, da nampak. . lebih kepada lembab kutt. .agong dtg resepsi lain. .get ur facts right!
        ko mmg bangse dengki semua org buat salah eh?
        haa. .nie la hati busuk!

        0

        0
      • Walaweii says:

        ko pon bangang jugak..da tentu die presiden B.A.M..dpt jemputan dr chong wei..ko hadoooo? muahaha..korg xpayah la nak jeles2 nk kutuk2..motip korg ? saje je kn nk kutuk mengutuk sesama kaum islam?? tahniah la kn..dpt PAHALA BERGANDA! even aku xdela taksub n benci sangat dengan isteri perdana menteri ni..tp ko pikir sendiri la sape yg ko dok kutuk2 tu..kaum sejenis ko jugak..cina baca pon kompom da pandang rendah kt kaum ko..bute hati ke korg ni puihhh

        0

        0
      • gongongon says:

        seperti katak di bwh tempurung… ko ingat reception die sekali jew kew… mau gelak aku… kesian!

        0

        0
      • gigi says:

        sape yg like komen ko.. same lah bongok mcm ko…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Dia bkn presiden.. dia penaung la walaweiiiiii.. aku yg main badminton kecil-kecilan ni pun tergelak baca komen ko yg main hentam kromo jer tu..

        0

        0
  10. BOON says:

    SELAMAT PEGANTIN BARU UNTUK DATO’ LEE CHONG WEI DAN DATIN PADUKA SERI ROSMAH MANSOR ….;)

    0

    0
  11. just_saying says:

    kancil sama kancil menikah.. gajah tersepit ditengah-tengah..

    0

    0
  12. Dee says:

    typical pembangkang, memang xde modal, semua pun nak dijadikan bahan kutukan. boringgggggg

    0

    0
    • Anonymous says:

      Penyokong tegar bn pon samer.. Jgn nak sebut ‘typical’ sgt laaaaaa

      0

      0
      • Dee says:

        dah memang betul…typical pembangkang..kalau boleh rosmah kentut pun nak jadikan issue..mcm lah diri sendiri tu bagus sangat..

        0

        0
      • peperrr says:

        typical BN..apa pun kalau kene kutuk, balik2 cakap pembangkang DENGKIIII..ada point lain tak selain DENGKIIIII???? what a sempit otak one!~

        0

        0
  13. Lailaikatonggg says:

    Korang ni kaaann, memalukan laaa.. Nak kutuk isteri PM tu kutuk laaa, tapi toksah la kutuk kedudukan kerusi dia duduk tu.. Ceeerrr belaja Ethic and Protocol, Baru laaa korang komen. DOk bising sangat pasal duduk tengah tepi tu napenye. Tak paham aku. Padahal, kalau ada orang kenamaan, memang la kena susun kedudukan mengikut protokol. Buat malu je kalau orang luar baca ni, nampak nau la korang cetek ilmu =_=”

    0

    0
    • non hado says:

      tang ethic n protocol tu follow sebijik2…..cmne plak rules n regulation yg Allah dh tetapkan..??? ade kak mah ikut..???

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau time ni, dan dan la plak ko nak ckp rules islam kan? hiprokrit nak mampus. dah tau sindri buat salah, pandai pulak nak ckp pasal islam. puihhh

        0

        0
      • anon comei says:

        Tepuk dada tanya iman

        Yg bertanya tu amacam?

        *mata ke atas tangan ke bahu*

        0

        0
    • blah la lu says:

      protokol le sgt…org kampung yg shock culture mcm ko ni mmg obses gila dgn protokol ek??…

      0

      0
  14. Xpuas ati says:

    Aku mmg myampah klu ade org yg xde kne mgena duk tengah2 antara pgantin…x kire la raje ke ape..ni kan majlis untuk pgantin..hormat la skit..name pun raje sehari..kite nk mera’ikan dieorang bkn isteri pm ke,sultan ke…xbg can betul la..sape2 nk kawen plz meja mkan damai pengantin dgn vip asingkan..sesungguhnya aku sakit mate tengok gambar mcm ni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      sesungguhnye ko mmg x sekolah. cube ko tanye LCW kenapa rosmah tu dia suruh duduk tengah. kalo ko ni mmg x reti protokol, buat la cara x reti. x payah la nak kondem sana sini. hati tu kalau dah busuk, rosmah buat ape pun salah. dah tuan rumah nak mcm tu, yg ko nak kecoh kenapa?
      ko x puas hati tu ko punye pasal la.

      0

      0
      • Xpuas ati says:

        Aku xberbicara mengenai protokol sekarang ni..ntah mase aku amek spm dudlu xde plak soalan tanye protokol vip duk tang mane mase majlis kawen..yela aku kawen dulu xde vip dtg..yg dtg pun YB daerah aku jek,tu pun die duk kat blakang rumah tolong masak..klu ko nk cakap aku xblajar pun aku xmarah..kan ko jek yang sekolah,yang paling pandai,yg tau protokol,org lain xtau,xsekolah..pada aku la,mase n
        Ia kite nk berkepit dgn suami/isteri kite..nk suap2,nk bisik2..ni cume pandangan mate aku,xsuke terpulang la…btw najib boleh berjaya tanpa kehadiran rosmah….huhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        @gelak je la…. – tu la aku ckp. yg kutuk2 kat atas ni semua x tau protokol. buat malu org melayu je kutuk org kaw2 tp tin kosong rupenye. malu dowww

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

        Eh eh eh !!!!!!!! ni kan perkahwinan si CW pesal rosmah rosmah rosmah je ni ha !!!!!!!! dh tkde modal lagi nk komen !!!! sampai tempat dudok pon nk jadi kn asu hangat !!!!! biar la dia nk dudok tengah ke tepi ke dudok kt atas meja ke atas kosi ke biar lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh yg korang sebok kn sangat ni pesal !!!!!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Protokol Susunan Tempat Duduk

      Prinsip-prinsip umum susunan duduk adalah seperti berikut:
      1-Susunan tempat duduk hendaklah mengikut Susunan Keutamaan atau Kekananan.
      2-Tetamu Kehormat duduk di tengah.Kekananan bermula dari sebelah kanannya kemudian di sebelah kiri,balik ke kanan dan seterusnya.Ini bagi menyusun bilangan ganjil.
      3-Bagi bilangan yang genap, kekanan bermula dari sebelah kiri Tetamu Kehormat.
      4-Jumlah Dif di atas pentas hendaklah tidak ramai dan jika boleh dihadkan kepada 3,4,5 atau 6 orang saja.Tujuannya ialah untuk memusatkan perhatian kepada Tetamu Kehormat.
      5-Tuan Rumah duduk di sebelah kiri Tetamu Kehormat.
      6-Isteri duduk di sebelah kiri suami.

      Memandangkan Tetamu Kehormat dalam majlis ni ialah Datin Rosmah, so di kena duduk kat tgh2, antara LCW & WMC

      0

      0
      • ahkakpuakaygchomel says:

        ok, fine seat has been strategically placed between the pair,, but ahkak puaka tu leh je rejek kann? she can opt to sit on the left/right of the bride/groom, no prob, but nooooo wayyyyy~she such a smart woman, she has to steal the spotlite of the event cos kan ke ahkak ni hottt gitu, klu kt tepi karang tak msuk frame pix, haiyaa siowwwwwww! ko ckp mcm la ko terer sgt bab2 protocol ni kan?? tp syg experience ko kurang la dek non..penah dgr vvip yg tolak seating arrangement esp. yg UNFORMAL event mcm ni tuk duduk tengah2? tak penah kann..or maybe ko cut n paste je etika n protokol tuuee???hahaha..siannnn engko!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni si ahkakpuakaygchomel salah satu contoh melayu yg loser. jgn kita contohi. hatinya busuk, telebih2 sakit ati, dan hidupnya tidak pulak maju dan berjaya. sbb dia spend 24 jam sakit hati kat org lain, bukan spend utk majukan diri dia. ilmunye sikit plak tu. kesian~

        0

        0
      • To ahkakpuakaygchomel ker? says:

        kita bersangka baik je la yang Rosmah da tarik diri untuk tidak duduk kat tengah. Tapi si Cong Wei nak jugak Rosmah duk tetengah. Jadi. Rosmah pun macam serba salah.. Nak tanak.. Tuan empunya majlis dah mintak nak camtu. Dia pun terima walaupun tahu. Esok dia akan di kutuk..
        Boleh tak korang bersangka baik?
        Asal Rosmah je.. korang kondem.. Ops..

        0

        0
      • ariana says:

        pada pendapat aku la kn.. ni kan majlis kawen. bkn majlis formal cm anugerah darjah kebesaran ke ape. x pyh la nak ikut protokol sgt. ade meja vvip kt dpn sekali pun dh ckup. bole je rosmah duk ctu baru la nmpk humble. ni dlm family photo pun die na duk tgh2. org malaysia x suke la cmni..

        0

        0
      • situng says:

        setuju ngan ariana…ni majlis kahwin, tak payah ikut protokol sangat..kesian pengantin hari menjadi raja sehari pun terpaksa duduk jauh2

        0

        0
      • gelak je la.... says:

        kalau tau majlis kahwin yg nk duk rapat2..jgn le ajak vvip…kan senang cite…kalau dah jemput vvip tu….makna nya majlis tu dah jadi majlis yg berprotokol…tq…

        0

        0
  15. Anonymous says:

    asalkn kau nmpak point skit sume kau nk tembak… pdhal mst ade reason stiap bende yg kau tengok 2…klau dah xsuke kn… dari mate terus turun ke keyboard kutuk2.. yg suke dari mate, hati sume kau kasi ke keyboard…

    0

    0
  16. bedah PS says:

    bedah tk kesah bini pm nk duduk tengah ke tepi ker…tapi bedah marah knpe tuan rumah bagi dia kerusi kecik jer…itu kerusi utk rakyat biasa jer…dia kan v vip… +flom …+penaung lagi…sepatutnyer kerusi dia mesti same tinggi atau lebih sket dari kerusi pengantin… macam merendah2 kan dia jer…huh…

    0

    0
  17. Prince Noob says:

    1. takde orang melayu dijemput dalam majlis makan malam ni eh selain rosmah? misbun? kawan2 badminton?
    2. kenapa rosmah nak kena duduk tengah2? pelik bin ajaib

    0

    0
  18. Meyzalie says:

    nie lar wedding of da yr kn2!! suke sgt tengok dress Datin Wong Mew Choo, sumenyer santek2.. (dlm angan2 jer lerr), rasenye dress dia jerk lebih 10 helai kot..

    0

    0
  19. zura says:

    interframe memnjang..haish..yg wedding planner pn stu..agk2 la nak wat seating tu..

    0

    0
  20. rambut kak bedah says:

    KESIAN PENGANTIN KENA DUDUK JARAK2..TAK BOLEH MAKAN SUAP2..SEBUK JE ORANG TENGAH TU..BAGET RATU CANTIK

    0

    0
  21. bini chong wei says:

    i x kesah pon chong wei duduk sebelah kak mah…i tau kak mah ni baek..slalu kasi duit kat hubby i…yg untng nya i lah…suami i kaya, i dapt habuan…thanks kak mah…eh kak mah, abg najib dok jeling maut ajer dari tadi..hikhikhik

    0

    0
  22. Tak ensem takpe asal manis says:

    Muka Datin WMC nampak ceria dan manis..Dua2 mcam tu..Suka pulak aku tengok..Semoga mereka gembira selalu.

    0

    0
  23. zzzzzz says:

    Yg kutuk rosmah tu sume puak PR kaki dengki xsudah.kaki dosa…pegi mamposss puak PR

    0

    0
  24. abcde says:

    Yg mengutuk tu semua pebangkang.keje mengangkang…bengong..ikut suke dia la.ko lak yg lbh

    0

    0
  25. aku plastik says:

    camno la chong wei nk mkn bersuap lau rosmah ade kt tgah2..hahahahaa…damn!

    0

    0
  26. aku plastik says:

    camno la chong wei nk mkn bersuap lau rosmah ade kt tgah2..hahahaha…damn!

    0

    0
  27. anti_pendengki says:

    korg jgn nk mendengki bole x..

    we love pm n pm’s wife..chup3

    0

    0
  28. miss skellingtonz says:

    kalo bab adab protokol ikut sgt..aku tak la menci sgt ngn datin..cuma kan hari perkahwinan tuh sambut pengantin….adoi..ikot la kaoooo kiahhh kaoo marah ckp pembangkang pantang nmpak kesalahan..habis ko org cuit sket melenting..now aku boleh ckp malu lah ngan bangsa lain..baru cuit sket..tsk..tsk….

    0

    0
  29. stella says:

    grand btl mjlis ni … dpt tgk kt ntv 7 … tp pling best bab yammmmmmmmmmmmmsenggggggg …. hope tkda mlay join mnum ya …

    0

    0
  30. meow says:

    Aih rosmah ni, bukan mahu membenci tapi WEDDING patutnya celebrate pengantin. RAJA SEHARI. Prince william & kate pun takde ratu england duduk celah mereka. hadooi tak malu ke??

    0

    0
    • Anonymous says:

      ey bodoh, dah tuan rumah nak mcm tu, yg hang nak sakit hati ni kenapa? kenape eh, org melayu suke sgt dengki/busuk hati sesame melayu?

      0

      0
      • umie says:

        biasa la..ni la name nye MELAYU! hidup la korang dengan hasad dengki busuk hati tak habis2.. bkn main mengutuk xingat tuhan..for sure org yg kutuk2 ni xde sifat hormat menghormati org yg lebih tua..apatah lagi ngan mk bapak korg kn..sopan santun bahasa ntah ke mana..mmg susah nk bukak minda org yg bepikiran sempit mcm korg ni..ashamed of yourself as malay muslim!

        0

        0
    • elly says:

      bukan dengki la… but she patut tahu bila she harus merendahkan dirinya…. walaupon ianya permintaan tuan tanah kedaung… she boleh kata.. “thank you but no thanks… its ur wedding… biarlah keraian ini untuk anda” .. kalau jemput vvip atau vip dah dikira protokol… maknanya kita orang biasa yang bajet biasa2 takleh nak jemput diorang la yer…?
      sedara mara sendiri pon ada yang jadik vip dan vvip laa… takde sebok nak ikut protokol pon..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia dah dijemput dan dia entitled utk accept atau x. so dia chose nak duduk kat tempat yg dia entitled, so apa masalah dia?
        masalah sebena dia adelah bila hati kita dah busuk, org yg kita x suka buat apa pun x kena. paham

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko x boleh la nak tolak sesuka hati ko. kang menyusahkan tuan rumah pulak kene susun last minit. bukan calang2 org, isteri pm kott. nak main letak suka hati je last minit. bini pm tu bukan bodo mcm kebanyakan org kat blog nie.

        0

        0
  31. Anonymous says:

    sedihnye la melayu yg kutuk2 rosmah ni… nampak sgt cetek ilmu pengetahuan.. kaum lain gelak je tengok melayu2 sini yg jelas cetek ilmu dan adab. haih…
    tu la melayu, bace blog gossip kemain rajin, tp belajar malas. padan laaa melayu makin mundur kalau kebanyakannye semua mentaliti mcm melayu2 yg mengutuk kat atas ni.. pity you all..

    0

    0
    • anonygtakbrpanakanon! says:

      adakah krna ‘melayu’ maka sesama ‘melayu + islam’ tak bleh mkritik mnegur? adaka krna dia melayu sy melayu awk melayu maka sya PERLU bersetuju saja dgn tindakan yg nyata ‘SALAH’ dan krna awak melayu mka awk WAJIB mengagung2kan membenarkan setiap perlakuan yg nyata menyimpang?? adaka krana KITA MELAYU maka kta PASTI apa yg kita lakukan tak kra betul / salah haruslah ditepuktangan dHALALkan stiap cara??? melayu ka kita dgn cara begitu??? i lagi pity with your mindset!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko jgn lari topik la dol. maksudnye ramai gile melayu yg cetek ilmu protokol dan adab ni. tolong lah melayu byk membaca dan belajar. ini tau mengutuk jer. jgn la ko kate ‘tak boleh ke nak tegur’ bagai semua tu sbb korang bukan menegur, korang mengutuk. alasan ‘menegur’ tu korang guna utk mengutuk. typical malays. maju nye tidak jugak. teperap je bwh tempurung.

        0

        0
      • Anonymous says:

        statement ko ‘anonygtakbrpanakanon!’ x power langsung. x specific. xde isi, x de point dan lari topik. cube ko cermin dulu diri ko, tang mana issue protocol kat atas tu kategori perlakuan yg nyata menyimpang dow? ape yg issue halal haram yg ko menyalak kat sini senanye? statement ko telalu general dan x de isi.
        kalo LCW nak letak rosmah kat situ, itu dia punya pasal la. dia lebih tau drpd ko. ini x tau apa2 pasal protocol nak menyalak mcm anjing konon ‘islam tak boleh kene kritik or kene tegur ke’ etc. point utk ko mengutuk pun xde, mcmana tu? hati busuk je yg ko ade.

        0

        0
      • TOANONYGAKUBUWEEEKKK says:

        haha..anon nape xguna nick sendirik? tak reti ke, asyik2 ckp melayu cetek ilmu, MELAYU itu kamu la ekk? reti ke engko nk bporum ni weeeeii??? sedihhh!

        0

        0
      • Anonymous says:

        alahai si TOANONYGAKUBUWEEEKKK yg bangang ni.. stakat nama ‘TOANONYGAKUBUWEEEKKK’ mcm tu ke yg cabar aku buat? nampak bena kurang ilmu pengetahuan. aku pun boleh letak nick aku ‘TOANONYGAKUBUWEEEKKKYGSAMDOL’ ok x?

        0

        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap com says:

      Yg suka mengutok bini perdana menteri ni mesti keturunan si abby ni semua nye cetek cetek ! dorang ni tkde hormat langsung ngan bini pak najib….dorang ni semua mana yg cetek otak macm si abby yg suka kutok datin sri rosmah semua nye kurang ajar macm lembu huh !!!!! nama aje rakyat malaysia tapi prangai macm yahudi huh !!! suka2 je nk kutok bini perdana menteri ….pak najib bukan menteri pertanian ke pe tapi dia perdana menteri malaysia ! hormat lah sikit !! Bwek !!!!!!

      0

      0
  32. Anonymous says:

    Kitorang kutuk sbb tak suka rosmah… Sukati la nak kutuk… Freedom of speech! Mcm korang x penah kutuk n ngumpat org lain… Poyo.

    0

    0
    • Anonymous says:

      freedom of speech pala hangguk ko. bila ko diberi freedom to speak, gunakan dgn cara dan medium yg betul. ini terang2 tunjukkan kurang adab sopan, kebodohan dan kebiadaban org melayu. bodoh sgt tau tak.

      0

      0
  33. kak mah sentiasa tampil elegan dan penuh karisma dlm apa jua majlis

    0

    0
  34. sayang rosmah mat aris..ooppss says:

    kalau lee chong wei tak kawin lagi mesti dah kena peluk kan?..BAU KERBAU

    0

    0
  35. lulu says:

    Ada orang tanya aku,mana satu pengantin wanita,sebab kebanyakkan gambar tengah makan,hanya ada rosmah dan chong wei. hahahah…
    Orang duk luar negara mesti confius yang amat. Kalau ia pun nak duduk tengah dengan pengantin,ajak abg najib sekali, kan….

    0

    0
  36. lee says:

    Tak kisah la. Dari pics ni kita tahu la betapa Dato Lee menghormati “Datin Paduka Seri Rosmah Mansor”. Congratulations to Dato Lee and best wishes to Datin Wong. Tak baik kutuk-kutuk hormat lah upacara majlis perkahwinan ini.

    0

    0
  37. oldmanstyle says:

    Mak aiii…lebih2 plak mak mah the rambut payung terjun..xdak dh muka lain ke nk jd VVIP..whut the hell!!..pphhhuuiiii!!

    0

    0
  38. tahniah says:

    ‘sihatnya’ dia..btw..tahniah rosmah..=)

    0

    0
  39. kepala bana korang sume says:

    sebenarnya korng sume bahalol..aku tlg ckp kn je..

    0

    0
  40. AnaBukanUstazah says:

    saya baru umur 15. apa yg sy akan komen atas dasar sy belajar dan sy tidak tahu politik. one of my family members org besar dan dia jemput vvip dtg untuk resepsi. yes mmg, itu protokol. spe yg tk puas hati tu masa kawin nnt jgn la jemput vvip. susah? and. jgn la tmbh dosa mcm ni. walaupun datin seri tu tk berapa nak sempurna, kita tkde hak nak hina. kita pun tk semestinya masuk syurga. boleh tegur, bukan dgn cara mengumpat di blkg. ingtlah, mengumpat saudara sndiri nnt masa akhirat kita kunyah daging sedara sndiri. tk tkut? wallahualam ^^

    0

    0
    • lulu says:

      kalau macam tu…sultan dengan isterilah yang sepatutnya duk tengah..bukan Datin Seri Rosmah….boleh pikir tak dik oiiiii….adakah kedudukan isteri perdana menteri lebih tinggi dari sultan??

      0

      0
      • asisstant abg nara says:

        dh msa reception tu sultan xdtg…dh nma pn rosmah yg vvip msa tu…dia la dok tgh…ko ni kondem komen budak tu pn baca la britA dlu….bukan nk kata apa la…ni la melayu….ada je xkena…semua nk komen…smua nk kritik….bila la melayu nk maju gini…sedih tgk bangsa sndri…isu tmpt dduk pn jadi isu besar…what a shame malay!

        0

        0
      • kosong kosong... says:

        ko ni dh mummayis blom.. Budak umo 15 tu pun lg cerdik dr ko.. Get d fact pls.. Ketung katang ketung ketang… Kosong.. Kosong… :-)

        0

        0
  41. cicak kobeng says:

    bia la kak Mah nak dok kat tengah2 tu…jgn la baham tanoh dia..ciut apa…ni la orng ckp lau da xske sampai tgk tapak kaki pn dcerca….hehehehe

    0

    0
  42. ................. says:

    aku tgk yg komen tak tentu psl kt sini semua melayu. sbb apa? sbb mlayu je kecoh mcm ni. kalau nk ikutkan emosi, mmg bangsa yg satu bangsa dgn Dato LCW yg harus mrh psl bnda ni. ish ish ish

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Kalau lcw xnak vip dtg dok menyelit celah pengantin..mesti dia jmpt kak ros dtg dgn abg jib je kat first majlis..tp lcw jmput gak kak ros utk second majlis. Nmpk dah intention lcw memang nak kak ros jd vip n tak kesah pasal seat..pengantin punya majlis sukati pengantin lah..

    0

    0
    • saya tahu says:

      Bukannnnn sbnrnya memang kak ros dtg on d first day..tp dia tetiba ada hal..so najib dtg sorang…. tuk second nite susunan kerusi tu memang khas dlcw n wmc sebelah menyebelah..tapi last mnute dpt call ckp kak ros nk dtg..dats y kna letak dia tgh.. krew suma pun tak sedia… pengantin dh smpai tapi kak ros tk smpai lagi… wallahualam… krew kami kat majlis mlm tu….suma trperanjat sbb suma last minute..

      0

      0
  44. emily says:

    SAYA SAYANG ROSMAH MANSUR ISTERI PM KITA….

    0

    0
  45. Heheheheh says:

    Salam All, mmg this is protocol…… Mmg VVIP selalunya duduk in the middle… Now VVIP here to me is only Sultan or PM….. Selalunya mereka ditengah…. Diapit oleh pengantin….if sultan and pm datang.. Then sultan duduk tengah,,, diapit oleh pengantin….pas tu diapit oleh pm

    tapi…..if VVIP tu adalah kenalan u or kengkawan u…..then mungkin they will say something else….. but if it is formal….. The pics seating arrangement is correct……

    It all depends on sape VVIP yang dijemput… Ada yg cerewet…. Ada yg tak….

    Apa apa pun…..seating arrangement telah pun ditunjuk dan dipersetujui oleh VVIP yg hadir…. Bukan masa majlis baru nak arrange seating……

    0

    0
  46. Org kampung duk obesi says:

    Kenapa lah bangsa ku suka PHD (perasaan hasad Dengki )
    Siapa lah yang ajar kamu ….tidak hormat kepada pemimpin …kurang ajar.
    Sedih!

    apa bukti dia makan duit tax?

    Kalau betul dia makan duit tax, maka kamu…orang orang yang teraniaya, makbul doa kamu ….tapi..

    0

    0
  47. Org kampung duk obesi says:

    Semua kaki kutuk yang mengutuk artis atau pemimpin hanya berani mengutuk sambil menggunakan Nama Samaran .

    Kalau berani gunalah Nama sendiri Dan no IC or nombor telephone.

    Berani Kerana Benar!

    0

    0
  48. Ok, sy setuju dgn cadangan encik utk tulis nama sebenar, bukti mmg kita tak der, ibarat mentimum dengan durian, mengolek kena, digolek pon kena, tp apalah salah jika kita sbg isteri pemimpin bersikap lebih low profile, bak kate org, ular menyusur akar, tidak hilang bisanya..wah..bermadah gitu…ape dh jd dgn semua budak engginrring bile masuk nara jer terus jd lemah lembut..awwww…..hehe

    0

    0
  49. saje-saje says:

    haaaa org melayu nk ckp psl protokol konon…”kne ikot protokol n rules n regulation” bla bla bla…HAMPEH Sume tu…..yg korg dok langgar lampu merah tu??? yg potong Q ble kt jalan raya tu??? yg dok bwk kereta/motor mcm pelesit tu??? yg lintas jln mcm kambing kne lepas dr kandang tu???? yg naik tren/lrt/bas bertolak2 n x beratur tu??? protokol konon……. dan dan protokol…yg si kak mah tu g majlis agama x pakai tudung btol2 tu mcm mane?? x percaya tunggu la majlis maal hijrah hari khamis ni tgk la…. protokol konon….

    0

    0
    • Anonymous says:

      sblm ko sebuk nak tarbiah bini pm, ko make sure semua ko dah buat semua yg ko ckpkan tu. nie mak ko sindri pun x tutup aurat bebetul, ko sindri langgar traffic lite, ade ati nak tarbiah org.
      bodohh

      0

      0
  50. komen aku says:

    aku stuju sgt baju dia ni cntik ..bole d msukakn kt galeri..gaun terchantek dan tergojes..kasik buang je baju memey dr galeri..kuikui…kak ros tu pehal la nyemak tgah2…xpatot lngsung interprem lebeh…pui

    0

    0
  51. zalia.. says:

    naper muka isteri PM kita bengkak semacam ekkk???menakutkan…huhu

    0

    0
  52. BingKuk says:

    Best wedding apa macam ni. Org lain kawen, yang minah ketot duduk kat tgh tu buat aper? Nanti LCW tgk balik wedding picture dia nyesal pun takde guna da. Buat rosak wedding ajer.

    0

    0
  53. cheqgu says:

    next time kalo pilihanraye bn(barisan nasional) bukan bang nara ..kalah…..aku dah tau dah sape puncenye…..haha…aptb lah…kemon lah….ni wedding orang..can u give a space and time for both of them…wmc mesti sedey beb….mcm x dibagi peluang and ruang bersama lcw.hish…..kemon lah

    0

    0
  54. nelopak si cover cun says:

    sape anon yg dok kutuk melayu je dlm setiap komen dia tu?ko rase ko bgus sgt ke dk kutuk melayu itu ini.xpyh nk tnjuk pndai kt sini la.ko tu perasan bgus lg loser dr pengomen2 lain.mcm bgus plak.

    0

    0
  55. Karim Pin says:

    Wo wo wo wo wooooo…. ni posting blog ni… nak suwoh kita komen majlis LCWMC ke… nak suwoh kita komen kutuk2 DPS Rosie Mansor?

    0

    0
  56. Tina turner says:

    Bile la nk buat rosmah the musical ni??

    0

    0
  57. kalu buat, nak pergi lah tgk..

    0

    0
  58. big anon says:

    yg pastinya semua yg dengki2 sakit2 hati duk komen kat sini menambah dosa kat sini hanyalah mereka2 yg TIDAK DIUNDANG ke majlis tersebut..wakakakakaka…

    >>termasuklah aku..tp aku xkutuk sesapa, aku cuma nk bgtau kat korang bahawa……TAHNIAH!!..pahala korang dah selamatnya diTRANSFERkan kat org yg korang duk kutuk2 itu…

    Sila topap amal.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    mcm bodo jer rosmah duk situ..hehe..almaklumla,rosmah kan ibu susuan LCW

    0

    0