Written by AbangNara | June 13th, 2014

Pergh~~~ Cantiknya. Memang menawan, manis, jelita dan mempersona sungguh apabila Uqasha Senrose bertudung. Memang boleh tangkap cintan dibuatnya. Nasib baik Abang Nara dah kahwin. Hehehe. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Uqasha atas penghijrahan ini. Semoga semakin murah rezeki dan hidup semakin diberkati.

uqasha senrose bertudung

Bekas kekasih Pekin Ibrahim ini menyatakan penghijrahannya ini tidak ada kena mengena dengan mana-mana lelaki. Jadi ia bukanlah sebab putus cinta baru-baru ini. Baguslah macam itu. Nak bertudung hati kena ikhlas. Kata Uqasha menerusi portal GUA:-

Saya rasa tak perlulah sampai saya nak kena beritahu satu dunia yang saya kini sudah bertudung. Saya percaya, lambat-laun orang akan tahu juga mengenai perkara ini.

Saya pakai tudung atas diri saya sendiri. Jika pakai kerana dipaksa, perkara ini tidak akan kekal. Saya mahukan yang terbaik untuk diri saya dan jika boleh, saya nak benda ini berterusan. Saya harap orang mendoakan yang baik-baik untuk saya

uqasha senrose bertudung

Abang Nara tengok cara pemakaian tudung Uqasha memang cantik dan simple. Tak adalah sampai terbelit leher. Semoga Uqasha Senrose terus istiqamah dalam bertudung selepas ini. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa keping gambar Uqasha bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ops Warta buru pesalah trafik


uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung
uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung
uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung

uqasha senrose bertudung
uqasha senrose bertudung

60 responses to (15 GAMBAR)Uqasha Senrose Kini Manis Bertudung

  1. bubucaca says:

    Cantik!

    0

    0
  2. key Pop says:

    amboi..kan molek gitu mekkkkk….
    walaupun belum kira sempurna cara menutup auratnya, tapi slow²…
    mana ada orang berubah dlm masa 1 minit..semua berubah amik masa..slow² na..
    semoga jadi muslimah sejati…
    oh..molek deh~

    0

    0
  3. anna says:

    jarang nak puji org cantik,,tp memang x dinafikan uqasha n memng cntik giler!!

    0

    0
  4. xde keje kat ofis says:

    pic last.pki tdg seluar koyak2..acaner tu??

    0

    0
    • tak de kje betul, tahu nk tgk buru says:

      tak nmpk ke die pakai legging itam kat dlm? adoi..

      0

      0
    • q says:

      ko ni banggang tahap cadbury!
      die pakai legging la bahlol!
      mata muka besau skit ye cadbury!

      0

      0
    • diva says:

      a’ah dia pakai legging la. apadaaa.. pic last tu nad zainal ke? semak arrr

      0

      0
      • zioe says:

        adab bila tutup aurat..takkan uqasha saje cari bahan dengan pakai seluar koyak cmtu sj..kdg2 tu kita ni nak komen jangan sedap air liur je…support la..orang tu nak berubah…

        0

        0
    • Anonymous says:

      ramai yg masuk kategori “at least bertudung” sbb persepsi berubah tu ialah dgn bertudung je, x sepenuhnya.. penyanyi2 yg sudah bertudung, lama2 dia akan berubah dgn stop menyanyi tp public yg mmg bertudung tiba2 ramai yg jd penyanyi pulak..so, sampai bila kategori “at least bertudung” nak abis..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Hello..! Seluar koyak pakai la tights kat dlm…tak nampak ka? ngok la…ada je nak komen tp buta fashion!

      0

      0
  5. nara mata juling says:

    naraaaweeiiii ayat ko si uqasha ni pakai tudung tak terbelit kat leher kemain ko kan…

    tak igt ke..bini ko pun sama..puii

    0

    0
    • LESONG says:

      ko ni dah kenape?
      nara puji uqasah tu pakai tudung simple dan cantik.
      xde la smpi terbelit belit kt leher.
      means, x over.
      kdg ade yg over smpi berbelit belit…ropol²…siap pin bunga segedabak kt kepala. x cukup dgn bunga, tambah lg dgn pin kupu².
      alahai…~

      0

      0
      • air batu says:

        kahkahkah awok pun sama mata juling LESONG oi. si mata juling tu cakap nara komen uqasha pakai tudung tak berbelit (komen can be positive or negative hokkaayyy). yang bini dia sendiri pakai tudung berbelit dia tak nampak pulak.

        the point is, tak kisah la nara puji or kutuk uqasha pakai tudung simple tak berbelit, tapi bini dia sendiri berbelit tengkuk woi. kahkah

        0

        0
        • nara mata juling says:

          air batu..betul..ko mmg pandai..si lesong ni mmg lah old fashion..org pakai blender dia nk melesong lagi..kahkahkah…

          p.s : air batu nnt kita belanja awk ABC yer…

          0

          0
        • LESONG says:

          ko pun sama mata juling… nama die “nara mata juling”..means..die ckp nara tu mata juling..bkn mata die yg juling. kahkahkahkahkahkahkahhh!!!

          even org skang pakai blender, tp mak ko buat sambal belacan pon pakai batu lesong jugak kan. xkan nk pakai blender. ke selera ko sambal belacan yg cair2? kahkahkahhh!

          p/s: nnt kite belanja awk belacan yer…

          0

          0
  6. sutun kurita says:

    Cantiknya awok ni!!!…

    0

    0
  7. chebob says:

    hargailah kecantikan yg Allah SWT kurniakan utk anda..sesungguhnya anda memang cantik..

    0

    0
    • Peachy kax says:

      Melayu memang buta.. Fake lens, fake eyelashes, contoured brows, makeup tebal 5 inci… Selfies every 5 minutes… Melayu nampak tudung ajer… Kesian…

      0

      0
      • a says:

        Allah jd kan manusia tu sebaik2 ciptaan.xkisah la makeup tebal mana, apa yg fake. XBaik ckp mcm tu :)

        0

        0
  8. nia says:

    Lawanya ciptaan Allah, Alhamdulillah da pakai tudung :)

    0

    0
  9. akak olga says:

    nara mmg poyo…forever over…
    tp mmg diakui lawa minah ni…i loiikeeee!

    0

    0
  10. adik comei lote says:

    amboiboiboiboi,,,,,,,,,,,tebei nyer makeup awok!!!!!!!!!!

    0

    0
  11. jess says:

    Alhamdulillahirabbila’laminn…Segala puji bagi Allah Tuhan seru sekalian alam…
    Manissnya kurma iniiiiii………..

    0

    0
  12. Abang Bujang says:

    Boleh ngorat nih … cantik. Nara phone no dia ada x

    0

    0
  13. Anonymous says:

    lawa la plk aku tengok minah ni bertudung…manis gitu…cantik btl le..memg sesuai sungguh dia bertudung…tpi kan aku x berapa suka la dia ni kapel ngan pekin…x ad lelaki lain ke..paling koman pn mcm fahrin ok gak…

    0

    0
  14. NelydiaFC says:

    cantik tp aku lg suka Nelydia Senrose sbb dia lg cantik dr Uqasha n lakonan Nelydia lg best.. #SetiaHujungNyawa #CintaJannah #BKATC

    0

    0
  15. WOOITT.. says:

    dah sentap lah tu..dulu pakai baju lurah dendam..

    0

    0
  16. weng weng says:

    aku suka nellydia lagi..lagi cantik, kalau watak Indah Harlina sesuai untuk dia

    0

    0
  17. QUEEN says:

    dia ni lagi manis dari nelydia kan …

    0

    0
    • abang bujang suka yang asli je..tu says:

      Hem….mata palsu…bulu mata palsu….semuanya banyak tipu muslihat je…..cuba buang tu semua……macam biasa je jugasama macam duduk kat rumah tanpa pertolongan tu semua…. Jangan marah ya…..abang bujang suka yang asli je….he….he….he…….

      0

      0
  18. nok gebuzzz says:

    pic yg ke-3 tu sebiji btol nel….neway mmg cantik la dy ni….

    0

    0
  19. cantik sgt…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    bkn kepala je kna cover,lengan tu pon aurat…n sluar jgn ktat,make sure tudung mlepasi dada…sekian

    0

    0
  21. Sukati aku nk komen apa says:

    cntik betul ko uqasha. pakaian pun nmpak sopan. harap2 xde la jd cm sesetengah org ye bkn tutup aurat tp balut aurat.

    mau memeleh pekin tgk ni..apakn daya da break kn

    0

    0
  22. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhh

    0

    0
  23. gg says:

    ok la..cantik…slow2 berubah tutup aurat..jangan mengejut..nanti jd mcm abby abadi..berubah drastik tak seiring dgn personaliti..asyik kena hentam je dan hentam orang..kan susah mcm tu….

    0

    0
  24. anugerah terindah says:

    Bila seorg wanita muslim itu digerakkan hatinya utk menjalankan tuntutan agama..kita yg sesama muslim ni..tlglah buang jauh2 sifat2 keji dlm seketul daging yg bernama hati.jgn makin dijauhkan hati dia utk mendekati agama krn ayat2 negatif kita.tariklah saudara muslim kita makin rapat dgn agama krn bila kita lepaskan dia..terlalu ramai diluar sana penganut agama lain yg berebut menarik saudara kita bila2 masa walo dlm apa jua cara skalipun.inilah realiti yg sdg berlaku di malaysia kini.hrp jelas..

    0

    0
    • sokong anugerah terindah says:

      Tepat sekali…jadilah islam yg benar2 islam baik dari segi perbuatan,pemikiran, percakapan dan penulisan…tak kira mcm mana paling tdk sudah ada perubahan ke arah kebaikan…jgn malukan islam dgn mentaliti yg sangat ‘sakit’ hatinya….kerana sikap yg negatif ni lah yg buat org bkn islam makin prejudis terhadap islam…

      0

      0
  25. lawo mate..mcm mat saleh

    0

    0
  26. minah jambu merah biru says:

    ni mesti dh nk kawin ni ngan si pekin babtu dia pakai tudong jangan sampai ada orang cakap dh berlaki baru nk pakai tudong….ape2 pon uqasha pakai tudong memang cantek sweetttttttt je lov u uqasahhhh tapi jangan berenti berlakon tau..

    0

    0
  27. pulisfesyen says:

    Typical maleis especially artist..kalo bertudung amik selfie uplod byk2..tujuan mcm nak minta puji ttg kecantikan wajah..kalau niat dah salah takut menimbulkan riak pulak sbb followers semua kata cantik belaka..be moderate itu dah mencukupi..

    0

    0
  28. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo… haktuihhhh

    0

    0
  29. det says:

    Entahentah bercinta dgn si sharnaz ni..tu la pki tdg. Mcm si shila amzah duluk.

    0

    0
  30. Kak Mala says:

    Lagi tutup aurat lagi menggoda pulak dia ni…lagi ramai pulak jantan yang minat…habih camno..? Akak rasa sekarang ni ramai yang perasan lebih cantik bila pakai tudung…jadi tujuan bertudung tu dah jadi untuk berfesyen dan menunjuk pulak…dgn make tebal…adakah itu yang di saran oleh Al Quran? Gadis ‘Muslimah’ zaman sekarang ni…macam macam….! * here come the thumbs down.. :) *

    0

    0
  31. Kak Mala says:

    Lagi tutup aurat lagi menggoda pulak dia ni…lagi ramai pulak jantan yang minat…habih camno..? Akak rasa sekarang ni ramai yang perasan lebih cantik bila pakai tudung…jadi tujuan bertudung tu dah jadi untuk berfesyen dan menunjuk pulak…dgn make tebal dan pakaian yang seringkali ketat dan menampakkan shape badan..shape punggung dan peha…etc lepas tu tak sudah sudah buat selfie macam macam posing letak kat FB dan Instagram….Adakah itu yang di saran oleh Al Quran? Gadis ‘Muslimah’ zaman sekarang ni…macam macam….! * here comes the thumbs down.. :) *

    0

    1
    • komen jeles la teww.. says:

      Wahai kak mala.bersyukurlah mereka dah bertudung.jgn dicari isu lain plak utk mengeji niat baik mereka.adakah kak mala jeles sbb bila kak mala pakai tudung ttap nampak hodoh?atau bila kak mala pakai tudung kak mala tak bleh nk tonjolkan bontot kak mala sbb terlalu besar dan berkulit oren?cubalah bersihkan skit hati kak mala.jgn duk pkir negatif jer kpd wanita muslim yg baru berjinak dgn tudung.diorg cantik bila brtudung dan kak mala debab jeles bila kak mala tak dpt tonjolkan bontot gajah kak mala mcm diorg..so mcm2 isu yg akak mala debab createkan.gnilah attitude wanita hodoh lg gemuk yg direject suami!

      0

      0
  32. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo..haktuihh

    0

    0
  33. hairul azreeng says:

    cantik die pakai tudung bawal

    0

    0
  34. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo..hakktuih

    0

    0
  35. myakebabom says:

    Abang Nara tengok cara pemakaian tudung Uqasha memang cantik dan simple. Tak adalah sampai terbelit leher.

    haha.. bang nara ni klako…bini bang nara tu pakai tudung terbelit leher. mohon bang nara upah uqasha jd jururunding bini bang nara ye.

    1

    0