Written by AbangNara | March 31st, 2015

Nama Ungku Ismail Aziz kini semakin popular dan digilai ramai selepas lakonan hebatnya di dalam drama Teman Lelaki Upahan. Memegang watak El, lakonan bersahajanya bersama Siti Elizad telah membuatkan ramai gadis di luar sana jatuh cinta dengannya. Menariknya, Ungku Ismail Aziz telah pun berkecimpung dalam dunia lakonan selama 10 tahun. Hanya selepas drama TLU ini barulah namanya menjadi sebutan.

ungku ismail aziz

Pemilik nama penuh Ungku Ismail Bin Ungku Abdul Aziz bukanlah calang-calang orangnya. Mempunyai ijazah dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal dari University of Strathclyde, Glasgow, Scotland, United Kingdom, Ungku Ismail Aziz dilahirkan pada 26 Disember 1985. Selepas drama Teman Lelaki Upahan, lakonannya di dalam drama Hajat juga mula mencuri tumpuan. Adakah Ungku Ismail Aziz akan menjadi hero Malaya yang baru? Sama-samalah kita nantikan.

ungku ismail aziz

Semoga bintang Ungku Ismail Aziz akan terus bersinar. Memang ada pakej untuk berjaya. Lakonan pun hebat. Yang penting lepas popular jangan lupa diri dan pastikan terus berdisplin serta menghargai peminat. Ikuti Instagram @UngkuIsmailAziz dan LIKE Facebook Ungku Ismail Aziz jika anda adalah peminatnya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz
ungku ismail aziz

82 responses to (15 GAMBAR)Ungku Ismail Aziz Yang Makin Popular Selepas Drama Teman Lelaki Upahan

  1. CT Kus says:

    ensem baq ang!!

    0
    0
    • blurkk says:

      ensem, cool, bersahaja, tapi baran

      0
      0
    • KATE UPTON says:

      Dia ni best je berlakon
      watak dia paling berkesan sampai sekarang jadi Ustaz Poyo citer Antara Garisan..tapi ialah pengarah2 sekarang suka cari hero2 muka jambu,badan sado mcm Izzue,Jul Rippin tu tapi berlakon watak meleleh je lebih

      0
      0
      • cik anon says:

        aku kenal die dlm watak ustaz poyo Antara Garisan kowt. bile tengok die berlakon dlm neh, kelakor, agi 1, x silap aku, die ade berlakon dlm citer Jemaah Kolestrol kowt, dengan Neelofa.

        0
        0
      • mL says:

        cerita paling best dia berlakon syurgamu ramadhan

        0
        0
    • aku says:

      masuk fear factor selebriti group 1st yg terkeluar..hehe..kesian dia..hang p pilih fifi sapa suruh.. :P kih3

      0
      0
  2. dhea reeza says:

    lama dh ungku ismail ni popular abg nara, tp lbh melonjak dgn drama TLU ni.. dia kn bercnta dgn zarina af, tp skrng ni xtau lh msh bersma ke x… dl ungku ismail ni lbh berisi dan nmpk macho, skrng dh kurus nmpk lg smart… dia bleh bw apa sj watak dgn baik.. gud luck in ur carrier ungku ismail..

    0
    0
    • mak senah says:

      career. carrier tu nak bwak baby wwkaakakkakaka

      0
      0
      • aku pun belajar says:

        mak senah :

        kot ya pun ejaan si dhea 2 salah hng tguq lh elk2 xpyah lh nk gelak2 kn org… x baik sbb kita pun bkn nya bjak sgt kn.. mngkin ter xtra hruf kn…

        0
        0
      • safiyyah says:

        Sangka baik la ayat tu ter-autocorrect hahaha..

        0
        0
    • hati suci says:

      hah….dulu UI bercinta dgn zarina af tp sekarang zarina af tu bercinta dengan azlee khairi -love u Mr arrogant tu? tp org kata UI ni kaki club…….

      0
      0
      • minah says:

        haah dia bercinta ngn zarina cita bln posa dlu kan… tp azle khairi pun dah xbcinta ngn zarina tu…
        tapi kan kan kan…. dia tgkap gambaq ngn elizad masa DFKL pegang pungongggggg………..

        0
        0
      • Anonymous says:

        isshhh fitnah je cakap dia kaki club. kenal ke dengan ungku ismail ni? kalo setakat dengar crita simpan je.jgn nak hebah kan.fitnah..nnti org lain bole fikir lain.

        0
        0
        • Anonymous says:

          sebab ada org pernah jumpa dia kt club la…..saya cakap org kata je….dan org pernah nampak……kalau xada angin xkan pokok boleh bergoyang kan….

          0
          0
        • Anonymous says:

          ala….xmustahil lah..bila jadi artis tu xmasuk clubbbbbbb………berani kerat jari lah….mcm suci sgttttt artis ni…..

          0
          0
        • Anonymous says:

          zaman sekarang bole guna lagi ke ‘kalau xada angin xkan pokok boleh bergoyang’? ala…org bole buat crita la..saje nak tambah perisa..da la..ungku ismail ni naik dengan nama yg bersih.so jangan terlalu nak carik kesalahan orang.

          0
          0
        • Anonymous says:

          ckp la pernah masuk club. ko phm x mksud kaki club.
          maknanya dh mmg terlaluuu kerap gi clubbing, mkn tdo berak tercirit kt club. suka naww lebih2kan. masuk club mmg x elok tp yg msuk tu x smestinya kaki club.

          0
          0
        • nak tegur je says:

          UI ni mmg selalu gak gi club dgn kawan2 dia..kadang2 dengan rakan artis…saya ni bukan nak sokong @hati suci..tp kawan saya dulu pernah jadi camera men utk drama lakonan UI…lps shooting, UI dn zarina AF time tu tgh hangat bercinta….selalu lepak kt club…ok..mmglah lepak kt club tu xsalah….tp byak tempat lain lg kot kalu nk lepakkan…..mgkin lepas ni UI dah berubah atas permintaan peminat2nya & tidak lg jadi “kaki club” kan…sape tahu…doa2 yg baik dr peminatnya akan buat dia berubah….tp jgn menidakkan yg UI ni xpernah jejak kaki ke club……itulah maksud “kaki club”

          0
          0
        • BM Fail says:

          Jgn menidakkan tu dh betul.
          Itulah maksud kaki club tu sah boleh gagal exam perumpamaan ko nih.
          Haish.

          0
          0
    • markonah says:

      yg bercinta dgn zarina af bukan azlee khairi ke ??
      aku paling suka dia berlakon dgn almy nadia drama Anak Mak tv3 dulu. hehe

      0
      0
      • Anonymous says:

        kaki club….maknanya selalu gi club lah……….tanyalah UI sendiri….tp xsemestinya kaki club ni jahat…..mungkin nak relex2…berhibur…itu normal lah….tp kalau ckp dia minum arak ke….itu dah melampaulah kan….xpyh nak sentap lah sangat k…ustaz sy pun ckp kalau ada org tiba2 meninggal kt club…x semestinya dia jahat….k renung2 kan

        0
        0
        • kaki club says:

          betul jugakan……dulu UI ni xpopular pun..jadi kalau dia “kaki club” pun xada org pedulipun kan apa yg dia buat……sekarang…bila UI ni tgh popular…..lebih2 lg lepas TLU…..semua nk fikir UI ni baik2 je lah ye….xkanlah xada citer negatif pasal dia kot….semua manusia xpernah lari dari melakukan kesilapan dik oi…..wasalam

          0
          0
  3. Tang kening dia yang mahal sangat tuh!!!

    0
    0
  4. lia says:

    dah lama tak de hero yang berpendidikan.

    0
    0
  5. mutiara says:

    smoking?? faill

    0
    0
  6. rose rossa says:

    mmg minat sgt dgn Ungku ni…tapi dulu org tk brapa nk kenal..tpi skrg dh jdi hero tu yg gah sikit. All the best to you. Syg pendidikan tggi2 tapi blakon je.
    Harap ada kerja yg lebih tetap, baru lebih macho.tk gitu.

    0
    0
    • rezeki says:

      rezeki dia dlm bidang lakonan… nak buat cmne? as long as ada pendidikan

      0
      0
    • esok GST says:

      rezeki dia dlm bidang lakonan… as long as berpendidikan tinggi tu pun dh dikira macho..

      0
      0
    • nil says:

      oh dear!! menipu bakhang kalau bab education tu…
      die ni satu year dgn awok2 masa kat kolej Twintech kat damansara..
      xtahula lepas belajar ke idok.. its actually HND in mechanical Engineering.
      adoi doi doi.. kelakarrrrrrr

      0
      0
      • hida says:

        well aku duk uk, basal Hnd. Hnd ni kita higher national diploma, rendah sikit je dr degree. at least ade pendidikan. sengal! nampak sgt jeles.

        0
        0
      • William wallace says:

        Wei sengal…aku belajar satu uni dgn dia kat UK…lepak sama2,join event komuniti skali…ko yg tak belajar abis kot…puii

        0
        0
        • nil says:

          wah,, hebak.. setahu aku masa die duk twintech dlu pon die dh start berlakon.. berjinak2 belakang tabir..sama2 lepak saloon cik lan kat sri damansara.. dulu duk follow rashid sibir..ate aku baca statement kat atas tu ijazah.. setahu aku ijazah is degree… aku pon tahu HND apa cik kak.. ate aku satu kolej dgn die. aku pon amik hnd..n aku xtahu pulak die ni habis blajo sebab masa grad die xdok.. or die xdtg kot…kuang kuang kuang

          0
          0
  7. Putewa Sukati says:

    Knal dya mase blakon cter Langit Ramadhan di slot Samarinda TV3. dia bwk watak paksu. blakon ngn Elfira Loy. mmg best dia ni blakon.

    0
    0
  8. suami aku encik ketam says:

    dulu si el ni berlakon lam drama sutun..

    0
    0
  9. ema says:

    macam Jep Sepahtu kelako nya.

    0
    0
  10. Anon says:

    lakonan sempoi… best

    0
    0
    • Anonymous says:

      bagi aku dia tak hensem mana pun.
      tp lakonan dia best dan sempoi.citer hajat pun dia belakon kan?
      best la tgk.sempoi mcm zara zya

      0
      0
  11. safiyyah says:

    Memang jrg ada pelakon skrg berpendidikan tinggi.. Biarlah dia nak berlakon.. Klu someday dia x laku boleh jd engineer balik.. Apapun smoga makin murah rezeki

    0
    0
  12. gula guli says:

    dia yg jd sutun tu ke

    0
    0
    • mirmo says:

      Bukan yg jadi sutun tu, UI pegang watak abang senior kepada sutun tu dalam Sutun 2.

      0
      0
  13. weng weng says:

    bile tegok dia teringat P.Ramlee.walau tak hensem manis ada,.pandai kelako, sedih dan gumbira…

    0
    0
  14. Ye ke says:

    dia ni berlakon best la…sempoi jer…seonok tengok dia berlakon…berlakon pn x kaku…drama teman lelaki upahan memg best bila dia berlakon..nape hek…pengarah suka ambil pelakon y ensem konon2nya mcm izzue tu…tpi berlakon x best mane pn..kan best klau ungku ni berlakon d gandingkn ngan zara zya…mesti menjadi punya…

    0
    0
  15. ash says:

    1st betul2 tgk dia belakon dlm jemaah colestrol
    fokus tgk drama tu sbb nama watak dia HAMIZAN my son name
    ble tgk die blakon, not bad, pandai hayati watak,
    cara die tgk neelofa tu mcm betul2 tgkap cintan same mcm die jd EL

    0
    0
  16. lalalalala says:

    dah lama minat kat die ni. sejak tgok cter syurgamu ramadhan (kalau tak silap) dia jd adik eira syazira, anak elly suriati. mse tu die biase2 jer.. tapi, suka tengok lakonan die. tak kaku. sekarang da mkin hensem u’olls.. gud luck.!

    0
    0
    • Anonymous says:

      dalam cerita tu rambut dia panjang kan? cita tu mmg best..cita tu 1st time aku tengok dia berlakon..cerita tu mmg terkesan..

      0
      0
  17. anti smoking says:

    ancem2 tapi bila tgok pegang rokok, hilang smuanya…

    0
    0
  18. weng weng says:

    pandangan mata dia boleh cair..mesti ade pelakon yg feeling

    0
    0
  19. Anonymous says:

    dulu minat jep sepahtu..skrg EL pulak…dua2 ade chemistry tersendiri….suka stalk ig diorg…huhu…

    0
    0
  20. anon says:

    Tak hensem langsung….

    0
    0
  21. NOI says:

    tall …black and handsome….no..no..no

    Tall …fair and handsome…UIA

    0
    0
  22. noi says:

    ex zarina semua dah mula meletop..AK& UIA..zarina tetap suam-suam kuku..ke mana entah..anyway good luck

    0
    0
  23. Wo says:

    Know him thru drama “kisah cinta” arahan bahri umar with Fazura and Shaheizy Sam…lawak watak dia dlm drama sebagai pakwe Fazura yg poya anak org kaya and funny cartoon blur kdg…keep it up bro!

    0
    0
  24. Anonymous says:

    Citer hajat tu best sangat. Byk mesej tersirat. Terbaik. 1st time tgk dia berlakon citer bulan puasa dulu.. yg ellie suriati ngan fahrin dan yg cantik2 tu.. eija..

    0
    0
  25. intan nur azzura says:

    tak selera aku tgk muka mamat ni,bg akak,dia tak hensem.hensem lagi bapak akak.abg din

    0
    0
    • poyojeakakni says:

      kalau x hensem naper sibuk jer komen kat sini kak, gi ler ngadap bapak akak yg hensem tu…poyo jer. hasad dengki penuh kat hati manusia camni

      0
      0
    • aku x tau says:

      dah tau x hensem x yahlah sibuk komen2 kat sini pi lah hadap bapak akak yg hensem tu yer. kak hati jgn penuh ngan hasad dengki ye x baik tuk kesihatan mental huhuhu

      0
      0
  26. Shhh says:

    Dia sebaya saya..sya 28 disember…dia mmg dh lama berlakon..cuma org tak perasan..dia penah bercinta dgn zarina af dulu..yg dulu juga pernah bercinta dgn hero Love You Mr Arrogant..pa yg pasti setiap hero dan heroin yg popular dlm sekelip mata ni tak akan kekal lama..tpi dorg kena rebut peluang selagi nama masih segar dalam ingatan peminat…jgn lah masa tgh popular sibuk dgn kontroversi..nnati peminat menyampah..cuma perasan mana2 hero dn heroin yg dh lama muncul tetiba popular semua dri drama rantaian tv3..cthnya Aaron Aziz (dulu pernah berlakon drama Janji Diana tpi tak ramai yg kenal smpi drama Nora Elena), Remy Ishak (berlakon filem Anak Halal dan drama Awan Dania musim pertama, masa tu aku ngat dia ni pelakon bangla, pastu baru popular dgn drama Nur Kasih), Adi Putra (drama Tentang Dhia), Fizo Omar (drama Cinta Buat Emelda), Azlee Khairi, Nelydia Senrose, Ayda Jebat, Zara Zya, Keith Foo, Azreil Zafril

    0
    0
    • Anonymous says:

      betul..populariti ni ade pasang surutnye…janji pandai bawak diri,x bikin kontroversi n x bermasalah kat set pengambaran kira ok la…esk lusa kuar drama lg tip top,yg skrg akn d lupe kan….kite sebagai peminat tentu slalu minat artis sana sini…yg best kite puja,yg brmasalah konfem peminat menyampah….

      0
      0
  27. anti-rokok says:

    budak engineering merokok normal la weh.

    0
    0
    • Anonymous says:

      Kaaaann. Sbb nk release kn otak yg tgh serabut nk jwb final math, applied thermo, vibration, plc , n some engineering subject. Normal la tu (selain solat 5 waktu)

      0
      0
      • Anonymous says:

        Ye lah tu, pas semayang buat dosa (hisap rokok).. Balance dunia akhirah gittew..

        0
        0
        • ape kejadahnyer says:

          sejak bile pulak org merokok ni menjadi satu dosa….hati2 bile brckp…tok nenek dulu2 pun merokok..so bnyk la dosa mereka ek….lg satu,artis ni ade je yg merokok…cume nmpk n tak jer….jaga diri masing2 sudah…

          0
          0
  28. Dokte perempuan says:

    Ala doktor pun merokok. Apa nak heran.

    Tapi aku memang reject ah lelaki merokok. Susah weh nak handle paru2 perokok nih.

    0
    0
  29. mojo says:

    kacak,bergaya..tapi berlakon drama kemaruk celah kangkang je…alahai kesian.pandai,bijak…tapi perosak generasi pengalak pembuangan bayi.drama asyik kemaruk tak berkesudahan.sedar2,udah2 la.

    0
    0
    • Anonymous says:

      Apa yg kau merepek ni setan ??

      0
      0
    • puteri says:

      Tak baik kita cakap macam tu. ALLAH jadikan kita ni supaya kita cakap elok2
      Ingat dunia ni hanya sementara di hari akhirat nanti buku sikap baik atau sikap jahat kita akan dibaca oleh ALLAH.dan akan ditimbang.~?~?????

      0
      0
      • mojo says:

        Cakap buruk sebab nak bagi sedar,drama diaorang perosak bangsa.cer tengok fb,group remaja yang rindu 200%,dll.cari sendiri.kalau awak suka generasi yang cam tu kat Malaysia.korang pujalah para perlakon drama kemaruk cinta nie.Tengok UAI cara layan perempuan rambut diwarna merah..selamba je dipanggil..@@@.sebab nak bagi sedar la tu.

        0
        0
  30. Anonymous says:

    salah seorang hero yang saya suke kalau belakon selaen amar arsyraf, harap die dapatlah lakonan filem dan drama cerita yang laen selaen drama adaptasi novel sahaja

    0
    0
  31. zaza says:

    dulu xnmpk sgt kehenseman dia ni, sebb dia berisik,rmbut pnjg pulak tu,dgn jmbangnye lg, skrg dh make over,plus dh kurus skrg. hensem sgt.

    0
    0
  32. lina_bsd says:

    Saya suka lakonan die sejak dlm cite Sutun2 lagi.. pastu bertambah mantop dlm citer syurgamu ramadhan..

    0
    0
  33. makcik says:

    makcik pun minat kat dia Ungku Ismail (UI) tapi sedap lagi panggil nama EL lakonan mantap..

    0
    0
  34. Mak jemah pemalu says:

    Selain EL…aku suke tgk kawan die berlakon yg jd chef tu…selamba je berlakon..mybe die xensem sgt jd org xsebutlah…sempoi je berlakon..

    0
    0