Written by AbangNara | October 22nd, 2013

Perkahwinan Adam AF dan Fiza Elite sememangnya mendapat perhatian ramai apabila dilangsungkan bulan lalu. Ramai yang memuji kesederhanaan majlis pernikahan mereka. Malah ramai yang menyatakan pasangan ini secocok, umpama pinang dibelah dua dan sejuk mata memandang.

fiza dan adam

Semoga Adam dan Fiza bahagian menjalani kehidupan baru sebagai suami dan isteri. Harap-harap dimurahkan rezeki dan dikurniakan berita gembira mengenai kehadiran cahaya mata dalam masa terdekat. Awal-awal perkahwinan biasalah kalau ada gaduh-gaduh sikit. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri.

fiza dan adam

Lagi beberapa keping gambar pasangan bahagia ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fiza dan adam
fiza dan adam

fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam
fiza dan adam

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to (15 GAMBAR)Pasangan Bahagia, Adam AF & Fiza Elite

  1. sentap habis says:

    Alhamdulillah..sejuk mata memandang :)

    0

    0
  2. suker cangat.. says:

    kenapa aq x jemu tgk muka dorg..
    semoga bahagia adam n fiza.. :)

    0

    0
  3. dedede says:

    Ya Allah, sejuknya hati & mata tengok pasangan adam & fiza nie :) Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.

    0

    0
  4. mimi suka milo says:

    sama cantik, sama padan….

    0

    0
  5. Shhh says:

    mcm tk percaya jer adam dh kawin…ngatkan dia nie gayboy….

    0

    0
  6. Justin Timberlake says:

    Ya Allah semoga panjang usia perkahwinan mereka berdua.
    Kekal bahagia sehingga ke syurga Allah.
    Amin

    0

    0
  7. neelopeh says:

    subhanallah… bahagianya mereka… tenang je tengok.

    yang pasti, walaupun mereka ni dah sah laki bini, masih tertib bergambar untuk tatapan para peminat mereka dan orang luar.

    jauh benor perangainya dengan kebanyakan artis2 yang sah memang bukan taraf laki bini, tapi berkepit, berpeluk adan bercuti ke luar negara bagai. pulak tu, bangga lagi upload kat merata media sosial untuk tatapan umum…

    artis yg berkenaan dan seumpamanya, mohon terasa..

    0

    0
  8. safiyyah says:

    Alhamdulillah.. suka dgn dorg nih slain irma & diana..

    Sye pn impikan pkahwinan sderhana dan diberkati

    Mudah-mudahan Allah permudahkan urusan pkahwinan saya dgn bakal suami spt mudahnya urusan mereka bersatu.. :)

    Semoga bahagia hingga ke jannah Adam & Fiza dan dkurniakan bnyk anak & murah rezeki

    Amin..

    0

    0
  9. mya says:

    Alhamdulillah.. sejuk mata memandang.. ^_^
    Walau dh bgelar suami isteri, fiza dn adam tetap mjaga adab d khalayak msyrkt.
    xda kiss2 bgai. hehe. Oppss. terlebih sudah :D

    0

    0
  10. AdamLoveFiza says:

    suke sangat…memang sejuk mata memandang. semoga jadi contoh buat pasangan lain. semoga istiqamah menuntut ilmu agama kerana Allah . love both u

    0

    0
  11. Fiza nampak sangat cantik tanpa makeup yg berlebihan….Less is more.

    0

    0
  12. yumi shimizu says:

    waduh2….sweeettt bangat~!!!!

    0

    0
  13. yumi shimizu says:

    waduhhhhh2……sweet bangat~!!!

    0

    0
  14. Neelofa tak kesah says:

    pelik.. sikit je komen dalam ni..??
    kalau kontroversi, lucah, fitnah, hal rumah tangga runtuh, pasal aku….
    kemain banyak & laju je korang semua komen…!!!

    0

    0
    • nanu says:

      biase la tu, bila ade kontroversi, citer pasal aib orang lain, mesti ramai yang komen, nak tunjuk baik, nak keluarkan semua hadis, nak bagi sumpah seranah.

      0

      0
      • Jubur Berbulu says:

        biasalah tu, sume ni keje org2 UMNO la ni, diorg ni sumenye suke bnda2 kntroversi, provokasi, lucah, aib n bnda bukan2..UMNO dgn macai bodoh selamnya tak dapat dipisahkan, bodoh bertingkat2 ptuihhh

        0

        0
        • sikitsikitpolitik says:

          assalamualaikum brader, nama kau tu cantik sgt lah kan, kau mengata org tak sedar nama kau bubuh tu melambangkan sifat kau tu yg busuk hati!

          0

          0
        • Putih says:

          Kesian, yg saya tengok dok mengutuk je manjang mesti dari parti belah sana. Padahal yang belah lagi satu senyap je tak mengutuk belah sana. Kesian (Y)

          0

          0
        • kucai says:

          Ya Ahli Kubur, insaflah dari mengata orang..jangan nak politik sangat..kat dalam kubur Malaikat tak tanya kau parti mana…Aduhai…susah orang macam ni…

          0

          0
        • pening lalat says:

          kesian.. lainkali, Allah bagi kita akal, pakai sebaik mungkin.. semua nk d politikkan… ni la padah klu terlalu fanatik psl politik.. otak pn dah xley fkir.. pergi baca al-quran byk2.. jgn semua nk salahkan umno je.. baik pas, baik umno, baik pkr, semua ada salah masing2.. bab duit, semua politik main rasuah.. jgn kate umno je ske main rasuah.. pembangkang pn same.. itu br bab rasuah.. bab mulut longkang, semua parti dasyat2 ayt kuar dr mulut.. klu aku cite satu2, mmg sampai besok korang x habis bace.. lenkali, stakat dgr mulut ketua korang je, jgn nk berlagak ko tu hebat bab politik.. selok belok dalaman politik yg x kuar dlm media, ko x pnh tahu.. ketua kate parti lain lembu, pengikut pn pg iyekan.. pdhal penipuan setiap ketua politik, ko x tahu.. dah name perbincangan org2 penting, macai2 mn ada dgr.. yg si macai2 tahu, semua perkara msti d politikkan n mesti salah umno.. ada otak tolong guna sbaik mungkin ye jubur berbulu…

          0

          0
      • aku la ni says:

        ini semua salah abg nara… sape suh dia upload hahahaha

        0

        0
  15. Budin says:

    Melihat ketengangan wajah diorg..Yes! Islam is the way of life

    0

    0
  16. BEAUTY UGLY says:

    betul sejuk mata memandang, tetap menjaga kesopanan walau dah sah sebagai suami isteri. x puas tengok mereka,tapi x tahulah kenapa dah jemu tengok kemesraan pojiah n hbnd huhuhuhu..terlalu mesra dan menunjuk kot..majlis banyak sangat.jemu

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau lofa ngan emma embong lah yg bertudong macm ni mate korang tengok lagiiiii sejok macm snowwwwwwww

      0

      0
  17. unknown says:

    Sejak nara siarkan gmbr kawin diorg smpai skrg semua org comment yg baik2..semua tu doa, insyaAllah psgn ni bahagia hingga ke jannah..smg doa2 kite dimakbulkn tuhan

    0

    0
  18. Dinzly says:

    Aku dari dulu kini and selamanya mmg akan terus meminati n menyintai adam…bagi aku adam sgt handsome n baik perilakunya…Love u adam

    0

    0
  19. dybah debab says:

    weeehoooo….. bak kata bdk bdk…
    tite tuta….

    0

    0
  20. jun says:

    Sejuk Hati!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Sejak berhijrah, tuhan permudahkan segala urusan Adam dan Fiza. Mereka kelihatan tenang dan bahagia. Artis2 lain tak teringin ke nak berhijrah…. Che Ta , Nora Danish dll…

    0

    0
  22. Untuk orang yang berbuat baik pasti akan dapat doa yang baik2 aje… smoga di berkati dan di rahmati dunia dan akhirat… salam syukur…

    0

    0
  23. sue says:

    Sangat sepadan.

    0

    0
  24. bosan says:

    Comel sangat, dua-dua comel..saya suka…

    0

    0
  25. Nadia Daud says:

    baguslah kalau dah berubah, jgn lpas ni berubah n jd mcm abby abadi n hairie othman, org berubah sbb nk jd baik n lebih dekati islam, ni dia berubah sbb nk join politik..smbil2 berceramah disulami maki hamun, sakai gile perangai abby n hairie, mcm tu la nasib artis sendu dah x dpt tawaran berlakon, guna pentas maki hamun org meraih simpati n duit, kasihan huk3

    0

    0
  26. diana lempir says:

    mana dia kain tutup idong tutup mulut aritu fiza pakai masa kawin? dah terbang? bole tahan propa gak ko eh fiza. kire kain tutup idong mulut tu hiasan la jugak, ala2 veil tp tang depan. ini seme poyo!

    0

    0
    • ini says:

      Bukan wajib pun pakai niqab. Ko tu yang kena tutup.. tapi bukan tutup muka, tutup mulut.

      0

      0
    • itik kwn ayam says:

      bodoh la ngko ni.. diana lempir

      0

      0
      • we says:

        mesti ko dengki dgn fiza kan??? sbb ko x dpt adam.. sbb tu ada je salah org ko cr.. padahal niqab tu x wajib pakai.. juz nk pakai ms nikah.. at least lepas nikah dia still bertudung.. still jaga aurat.. still jaga adab n maruah sbagai seorg isteri.. x mcm sesetengah artis.. ms nikah bertudung.. lps nikah habis terbang semua.. baju semua dah sendat2.. kain dah x ckup nk buat baju.. artis mcm tu xnk lak ko komen ek… mmg dasar lempir tol ko ni,..

        0

        0
    • Selena Gemas says:

      Ko memang nak mintak maki kan kt sini ?? dpt bodoh, bangang, bahalol semua masuk kt poket ko free2 je…sedih la tgk ko ni

      0

      0
  27. Noor Maslina says:

    Sweet sangat mereka berdua

    0

    0
  28. sujaihah says:

    Nampak suci bersih muka fiza tanpa mekap.. Alhamdulillah, moga dipanjangkan jodoh mereka dan dikurniakan anak-anak yang soleh

    0

    0
  29. hanizah says:

    suke tengok fiza n adam… sweet jek

    0

    0
  30. Anonymous says:

    sweet..tahniaH..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    fiza ni menjak bertudung memg makin cantik btl la…suka tengok pasangan ni…

    0

    0
  32. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Suka sangat tengok pasangan ni..bersederhana je.. Semoga kekal hingga ke jannah.

    0

    0
  33. songjihyo says:

    Sweeeetttttttttttttttttt dowh!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  34. strawberi pahit says:

    WOW…..comelnyer adam beserbannn….

    0

    0
  35. nonamanes says:

    Suka tengok pasangan ni. Kalau nak pasangan ke arah ajaran Islam, diri sendiri kena ke arah tu sebelum mengharapkan pasangan sebagai pembimbing. Alhamdulillah boleh nampak keduanya dah semakin ke arah ajaran Islam. Keep up the good work bak kata Wulan Guritno :D

    0

    0
  36. comelnya says:

    Ya Allah.
    Sweet nya~
    Semoga keberkatan bersama mereka.
    P/s: nape aku nengok depa macam tengah nengok kesudahan cerita “Big”… Gong Yoo versi kita-kita ni. suka!

    0

    0
  37. betik says:

    walaupun dorang ni dh kawen,, tgk gambar dorang bersama pun tetap mcm malu2 lagi..

    x mcm sesetengah artis yg baru kapel, tp bergambo mcm dh nikah.

    0

    0
    • alamak says:

      Alamak ter’dislike’ plak..padahal nak LIKE! hampes je gara2 buka tab pasal ariel&wawa kat sebelah.haha.

      0

      0
  38. rainbow says:

    pernah jumpa fiza ni zaman dia masih belum bertudung..orangnya mmg simple dan tak bermekap tebal bila keluar, cantik sangat..bila dah bertudung ni, makin bertambah cantik dan serinya..semoga berbahagia dunia dan akhirat fiza dan adam.. :)

    0

    0
  39. Anonymous says:

    suka cara fiza bergambar.. Senyuman fiza cntik dan x nampak gigi. sopan aja..

    0

    0
  40. fadura says:

    Suka..suka…tgk pasangan ni..:-)…tak over.

    0

    0
  41. umat says:

    tak posing duckface
    tak yah posing cium-cium
    tak yah posing peluk ketat-ketat
    tak yah posing dgn baju kain sikit
    TETAP NAMPAK BAHAGIA SANGAT!
    tahniah!!!!!
    Semoga bahagia sampai hujung nyawa………

    0

    0
  42. Hamba ALLAH says:

    semoga berkekalan……sejuk mata memandang…

    0

    0
  43. Aku says:

    Alhamdulilah. Sopan perilaku pasangan ni. Tiada satu pun gambar Fiza menampakkan barisan gignya. Betul lah. Jangan melihat manusia masa awalnya. Tapi lihatlah pada akhirnya. Didoakan berbahagia dunia dan akhirat. Amin.. :)

    0

    0
  44. cili padi says:

    tenang jer bergambar walaupun dah sah jadi suami isteri….yg ade pasangan baru tu mcm tak pernah dapat jantan, jadi bile dah nikah, mak aii dienye posing dlm gambar mcm takut laki die kene kebas!!! ade pulak yg asik tunjuk gigi dgn gusi nak tayang kebahagian, tapi syg bile dah ter-over buat orang tengok jadi meluat!!! Nampak plastik!!!!

    0

    0
  45. sukasukiakulaa says:

    a..haaa..takyah nk tayang2 insta2 tweet2 bagaii..takyah nak ke paris nk kuncikan chenta mereka..hahahaha! oppsssss..to ND n Ned korang memg PELAKON terbaekkkkkk..ptuiii!

    0

    0
  46. bobcat says:

    sukanya tgk kapel ni… sweet sesgt… moga bahagia hingga ke jannah… Amin

    0

    0
  47. bini matyo says:

    i like this couple…sederhana itu indah :)

    0

    0
  48. pen biru says:

    yg ni betol2 percaya adam dah berubah.
    dan nak mendalami ilmu agama…
    boleh nampak dari air muka die…
    semoga bahagia ada dan fiza…
    amin..

    0

    0
  49. Kopipes says:

    Aku lebih suka tgk kapel ni..ikhlas bertudung and berubah kerana Allah..nampak keikhlasan nya kat situ bukan macam artis yang sorg lagi tu>>> bertudung and gunakan agama sebab nak kaver diri sendiri! phuiii!!

    p/s: Semoga bahagia till Jannah Adam & Fiza

    0

    0
  50. Pilih kasih says:

    sukaaaaanya tengok pasangan ni…fiza ni menjak berhijab lagi la nmpk lawa…manis j muka dia…bergambar ngan adam pn x ad meyeringai sampai nmpk gusi…x mcm retis satu lagi tu..kalau brgmbr ngan suami dia asyk tunjuk gigi j….suaminya pn sama…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    cara fiza pakai tudung simple j tpi ia ttp lawa…x payah pakai turban ke..tudung lilit ke..pakai tudung mcm tu j dia pn nmpk cantik…berseri j kan muka dia…

    0

    0
  52. naaj says:

    syukur alhamdulillahhh……semoga Allah panjangkan jodoh u both hingga ke jannah…tumpang gembira….hehehe

    0

    0
  53. semoag terus bahagia la dorang ni

    0

    0
  54. arjuna junaidi says:

    abg nara,btl ke ella dh preggy..update cpt!!!

    0

    0
  55. mak c kina says:

    dorg pn dah nikah,xde pun nk begambar peluk cium bagai…tayang gigi,senyum lebar sampai telinga…bahagia jugak..mesra jugak…sayang jugak…kaannn…

    0

    0
  56. sedih says:

    kat sini satu je saya nak mengomen eaa..
    pic fiza suap adam tu.. alamak lengan tu aurat……….

    terima kasih.

    0

    0
    • Ape Lah si sedih ni…dh lengan bj die tak ketat aka longgar klu angkt tgn suap mknan mmg lah turun lgn bj tu…takkan smbil die suap smbil tgn 1 lg dok thn lengan bj tue…eee….

      0

      0
      • sedih says:

        mmg ler beriana..
        tp dah pkai tdung lengkap..np iner tgn bole ngak di pakai aduhhh .
        aurat jgk tuuu

        0

        0
    • Anonymous says:

      memg patut pn nama ko sedih…benda mcm tu pn ko nk kecoh…sedih…sedihhhhh

      0

      0
      • sedih says:

        ehh aurat tuu torkk
        kalo daa litup tp ad yg trdedah same jee dose kot..
        ko bkn islam eaa hihhihi

        0

        0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Hoiii SEDEH…!!!
          sebelum Nok lempang ko., baik ko diam..!!
          Nok tau niat ko nak menegur tapi disebabkan ko oarng lain perasan benda tu..???
          So motip skrg, ko nak bukak aib orang or nak tunjuk ko bagus sebab nampak benda tu..?? Dua2 motip ko dah membuat kn org lain tgok balik pic tu dan nampak aurat dia.. Directly ni salah ko sebab org lain tak ambil pusing pun..!!
          Sah2 Fiza bukan sengaja nak tayang aurat tu..!! Sebab cara uoalz komen nampakn sgt nak tunjuk bagus uoalz perasan aurat tu..! So plz next time fikir effect your komen ok..!!

          Daaaaa

          0

          0
  57. Ape Lah si sedih ni…dh lengan bj die tak ketat aka longgar klu angkt tgn suap mknan mmg lah turun lgn bj tu…takkan smbil die suap smbil tgn 1 lg dok thn lengan bj tue…eee….

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Suker tengok gambo no. 3. So sweet… Semoga kekal hingga ke Jannah… Aminn

    0

    0
  59. huahuahua says:

    Alhamdulillah..barakallah….

    0

    0
  60. wulalala says:

    weh sedih …ko ni mmg sedih la kan,ilmu agama da ckuup ke..alim sgt ke ko?ko tu perempuan ke lelaki .kla lelaki g ngk adik,mak ko family ko dlu..da ckup tutup aurat ke n kla ko perempuan ko tu da ckup tutup ke…tolong la jgn nk cry slh org..ko tu lagi busuk perangai mcm ape!muhasabah dri sndry sblum nk tgur org
    n jubur berbulu tu..ko pehal tibe2 nk masuk politik!kla da kategori bebal ttp bebal ..ni sah2 cte pasal adam dgn fiza..bnde ko ni…ko nk berpolitik..g politik kt tu ha tepi jln angkt banner tggy!bdo2 je org mcm ko ni…x idup lgy bgus..terlalu taksub dgn duniawi..g tobat la!

    0

    0
  61. sedih says:

    nok
    haha klakar jgk ko nih..
    kalau nak taubat.. pls delate laa pic3 dedah aurat
    dose seimbang dah

    wulala
    hahahaha lg lwak sekor ni
    aq xperlu kot nk bgtw ko sape aq.. ko ustaz errr..
    bg lah ceramah pnjg sikit.
    tu pendek sgt dorkkkk

    tatatatata titititit tututu

    0

    0
  62. Miss University says:

    semoga bahagia dunia akhirat.. :)

    0

    0
  63. mami penang says:

    Serious cakap.. suka sangat2. Sejuk mata memandang sampai ke hati… Alhamdullillah. Muga bahagia anak2 mami…

    0

    0
  64. Nok-Nok-Nok says:

    UOalzzzzz yg Bernama Sedeh..!!!
    few days nok perhatikan., memang sah uolazz jenis LIKE diri sendiri..!!! Choiiiiiiiiiii…!! hahahahahaah Pelik jugek semua komen yang komen uoalz punye komen ada banyak dislike..!! ermmm., hantu manakah yg Dislike..??? Uoalzzz sendiri ada jawapan nya..!! ahhaahahah

    KALau org lain tegur uoalzz tu terima je la dengan hati terbuka.. Sebab bila uolzz balas komen Nok yang membina ittew, mmg sah2 uoalzz ni jenis bodoh sombong…

    renung2 kan ok…

    Daaaaaaaaaaa

    0

    0
  65. the adams says:

    Kpada cik /encik nok.. ciri2 org bodoh sombong tu adalh org yg tidak dpt mnrima teguran org lain demi kbaikan sesama manusia.. contohnya awak lah.. sorry.. hakikat ini memang mnyakitkn :-) maaf tekasar ckit..

    Kpada sedih.. saya faham maksud awak.. alhamdulillah.. mseh ada manusia yg prihatin tentang aurat :-)

    Ps: tak perlu lah marah2 apabila mnegur.. tegur lh scara lembut sopan dan santun

    0

    0
  66. sedih says:

    the adams :
    sy skong komen u..
    di beri akal dan fikiran tapi tak dapat nak mengguna kan dengan baik spt : NOK<NOK<NOK

    0

    0
  67. […] (15 GAMBAR)Pasangan Bahagia, Adam AF & Fiza Elite (107) […]

    0

    0
  68. […] (15 GAMBAR)Pasangan Bahagia, Adam AF & Fiza Elite (108) […]

    0

    0