Written by AbangNara | June 28th, 2013

Secara jujur, Abang Nara kurang menggemari Abby Abadi. Mungkin kelantangannya di Twitter mengenai isu-isu tertentu tidak kena dengan jiwa Abang Nara. Namun bab hubungan kekeluargaan, Abang Nara memang respek dengan Abby. Terharu melihat gambar Abby, Memey dan Norman Hakim sekeluarga bercuti bersama-sama.

abby abadi

Rasanya semua pun tahu sejarah yang telah terjadi di dalam hidup mereka. Itu yang membuatkan Abang Nara bertambah kagum dengan Abby. Bukan senang, terutamanya buat seorang wanita untuk melupakan kisah duka di dalam hidupnya. Namun Abby berjaya melakukannya, malah menjalin ikatan mesra dengan Memey dan Norman yang pernah melukakan hatinya suatu ketika dahulu.

abby abadi

Semoga sikap toleransi Abby Abadi ini dapat dicontohi oleh lebih ramai wanita yang senasib dengannya di luar sana. Kepada Abby, anda memang hebat. Kepada Memey dan Norman, teruskan bercuti bersama-sama dengan Abby untuk terus mengekalkan hubungan mesra ini. Lagi 13 keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Toyota Vios 2013 dilancarkan di Indonesia dengan harga RM77K

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

abby abadi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

141 responses to (15 GAMBAR)Memey Suhaiza, Abby Abadi & Norman Hakim Sekeluarga Bercuti Bersama

  1. gincu says:

    Aku confused macam mana si Abby ni panjat pokok tu. HuHu

    0
    0
    • sendu says:

      suke tgk diorg..but please kawen balik…baru lg selesa n halal lg… ;-) make me ur 3rd please abe norman!

      0
      0
      • miss ynwa says:

        Secara jujur, Abang Nara kurang menggemari Abby Abadi. Mungkin kelantangannya di Twitter

        PERLU KE NAK MENTION DAH ELOK2 ORANG DAH LUPE??
        NARA2……

        0
        0
      • Lembu Gemok says:

        Bab abby tabah tu, aku rasa biasa..aku respect kat memey…dia boleh bersama2 dgn bekas bini suami dia sekarang dalam keadaan tenang dan tersenyum…ko sgt tabah memey..syabas!!

        0
        0
        • Anonymous says:

          Biasa hek mu. Pernah laki kena rampas? Memey at least ada suami untuk jaga dia. Norman dah jadi milik dia. Tapi dua2 ni perempuan yang sangat tabah. Especially abby. Kalau laki aku kawen lain aku pun xkan jadi sekuat ni.

          0
          0
        • sn says:

          nara nie no manners…!!!!!!!!!!!!

          0
          0
        • Anonymous says:

          mesti lembu gemok tak tabah bila lelaki yg dia rampas berbaik dgn bekas isteri kn..

          0
          0
        • aina says:

          tahnye….ape yg si memey nk tabahkan? mmg sume leh nmpk sape yg lebih tabah kt sni.. kalo aku la jd abby, aku xmungkin akan jd setabah die.. boleh ke nk baik2 ngn org yg pernah merampas sesuatu yg penah jd milik kite? silap2 kalo org biasa, nk bersemuka pn belum tentu….

          0
          0
        • NANA says:

          cam ner ABBY ni boleh maaf kan ex-hubby dier? respek tul la…..yg memey tu patut nyer rase malu dgn ABBY…. kawen jer blik kalo dh baik2 cam ni.

          0
          0
        • Lembu Gemok says:

          bab rampas tak rampas tu dah takdir Allah..maybe jodoh tak panjang utk abby…itu semua ketentuan Allah…yang pasti Norman dah sah jadi suami memey..so kenapa nak pertikaikan lagi..itu dah suami memey…memey dah beranak pon…nak kecoh pasal rampas2 ni kenapa?bg aku memey tetap tabah…tahniah memey~

          0
          0
        • gadis says:

          patutnye respect ke abby laa lembu gemok. yang ko nak respect gn memey tu nape. abby lg tabah sbb boleh tgk bekas suami die kene rampas pstu berbaik dgn perampas bekas suami die. ape2pun due2 bagus :)

          0
          0
        • Anonymous says:

          kenapa plak Abby tabah di anggap biasa tapi kagum dgn Memey? sy rasa dah terbalik. sptutnya lg respect kat abby. Sbb berbaik dgn pmpn n laki yg pnh skitkn ati die. Memey mmg kena trima keadaan skrg sbb Abby mak pd ank2 Norman. Sy suka khdupan mreka skang.

          0
          0
      • azreen says:

        sendu sungguh kau

        0
        0
      • Maria Faridah Atienza says:

        Baeyah ni bkn betol sgt . “MENCHARI REDHA ALLAH ” laa sgt kan ? Pastu org kutuk nabi pon dia ckp ” itu pendapat dia ” . WTF ?
        for more info sila google : Abby Sally Yeh .

        0
        0
        • Awa cun says:

          Abby ni patut rasa malu sikit,kenapa terhegeh2 nk pegi bercuti bersama,lagipun bekas suami dia tu dh tak ada kena mengena lagi ngan dia,cuma dihubungkn oleh anak2 aja, tk payah nk kacau daun percutian diaorang siap nak berposing2 sakan.

          0
          0
      • Fakka says:

        Duku berlaki, maki suami depan tv… bila dah bujang, kebulor jantan.

        0
        0
      • K.A.A says:

        wah bahagia gila depa ni… anak memey gila berani dgn ular kuning tu..

        0
        0
    • anihhh says:

      memey tolong angkat! ha ha!

      0
      0
    • anihhh says:

      memey tolong angkat.

      0
      0
    • mlm yg sepi pak mat jual topi says:

      ko jgn nk ckp norman angkat la tu..puiii

      0
      0
    • miss ynwa says:

      Secara jujur, Abang Nara kurang menggemari Abby Abadi. Mungkin kelantangannya di Twitter

      PERLU KE NAK MENTION DAH ELOK2 ORANG DAH LUPE??
      NARA2……

      0
      0
    • Olga says:

      HAHAHA MCM MANA USTAZAH ABBY TU PANJAT POKOK TU XPATAH KE DAHAN TU PANJAT RAMAI2

      0
      0
    • neon says:

      ko ni ada2 je bnda yg ko nmpak x btol ek…hehe

      0
      0
    • Kak Cham says:

      MEREMBES DIK CHAM TGOK GAMBAR ABG NORMAN YG NMBE 8 YG TGH DUKUNG BABY TU

      0
      0
    • kak timah says:

      APASAL NORMAN X RUJUK BALIK??????KALAU DAH SELALU KELUAR MCM NI MESTI ADA ORG MENGATA

      0
      0
      • cayang says:

        kan lelaki yang selalu dengan abby tu ikut sama.
        mayb dia kot bakal suami abby.
        nampak ok je sejak dari abby freehair.

        tak silap dia ni jurugambar.

        0
        0
    • redzwani puteri says:

      aku pun confuse jugak macam mana abby panjat pokok tuu… baik norman kawen balik , biar si Memey jadi yg tua pulakkk …

      0
      0
    • Anonymous says:

      Anak dara Abby cantik.. Aku tak paham yang peminat dok suh kawen balik..kawen balik,, eh ko ingat senang ke? Cuba ko suh laki ko kawen lagi sorang..

      0
      0
      • NANA says:

        ala….kalo ko pernah buat kat org x pelik kalo org wat kt ko blik….lg pon kalo ABBY jd bini muda kan bagus, lg pon nmpak cam ABBY jer yg byk bimbing anak2 dier dr norman.

        0
        0
    • gulahati says:

      SUKE CEDOK INSTAGRAM ORG LA ABG NARA NI.. HUH!~

      ANYWAY, GULAHATI MMG SUKE MEMEY. DIA BAIK. BAIK SANGAT. DIORANG DAH BAHAGIA SUDAH TAK PAYAH SUH ABBY KAWIN BALIK GAN NORMAN. SIAN MEMEY.

      0
      0
      • sesukati says:

        pe pulak kesian kat memey??? kesian lah kat abby sbb x pasal2 die jadi janda. pe salahnya kalau abby kahwin balik ngn norman. nak jaga hati memey??? Tak payah lah. Die yg runtuhkan, so die kene lah bagi kahwin balik. Baru adil. G pun abby de anak g ramai ngn norman dr memey.

        0
        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eh norman la yg dokong kn dia naik n dudok kt atas pokok tu…..perlu ke gi hliday bawak Abby? minah jambu rasa tk perlu lah bawak anak2 aje dh cukop yg dia nk menyebokkkkkkkk tu ape hal !!! norman n memey nk prvcy pon susah !! si memey ni dia senyum dlm tangisannnn dh terpaksaaaaa ape nk buat….tkan dia nk bilang norman jangan bawak Abby tol tk…nk tknk angkot aje la si Abby tu emmmmmmm…

      0
      0
    • bedah tong gas says:

      abby naik pokok tu pn boleh pikir smpi ke situ?? ko jgn nk naif sangat k…
      pokok tu terletak dekat taman tasik taiping..pokok tu dah berusia hampir 100 taun berkurun lamanya… mmg struktur dahan dia cmtu..mnggerbang smpai mencecah ke tanah..bedah tau la sbb kat situla tmpat bedah main masa kecik2 lol..

      0
      0
    • Unknown Male says:

      Ha ha aku pun pk benda yg sama

      0
      0
    • Anonymous says:

      Ugjyyyhdngjguvnbgbfln
      Uugffekgjhuyttghtubtuntjunj. G. G h nhh ngg nn vn ghng hthybbnhg hgbnghn hng. G nhh g gnhn ghhbtytbyhtnhb !( h nghghn. Gng nag. Gnu n nggn g n nggn. Nh g nhhtnnujtntjubutjbz hutbubtbtu yhtb tuhbyth ythhyrgyvrgyyf bh fb hfbb fhb fbhbh bfhfb. Fbhbhfbybhtyjunyjujnyjnunyunjunyyujnjuynyyjnhtuy65(56(56665(656(656)?)6(?6()6?56?656?6 ?5)6556(56(5?)?55;5)??)5?))6?(?5)5?)565;(56((55(65?5?65(5tgbttgtygtgyt grgyvgy. Gggyt g bhyghbhhbyfrhbbrhtgrgbhtrhbtr

      0
      0
      • Zayn Malik Bangla Jubo Besar says:

        eh jubo tulis bahasa melayu lah. pandai mengeja tak kau ni. jubo

        0
        0
        • dgdrs says:

          woi cibai anak haram!! ntah2 anak2 dia tertekan keyboard tu tersend..yg ko nak jubo jubo ni aphal? mak bapak ko suka main jubo ke? jubo tu ayat standard family ko ke? dari awal lg aku baca komen ko semua jubo jubo jubo. ke…nama timangan mak ko panggil ko jubo tu?

          0
          0
    • lipesitik says:

      die pijak blakang abng norman nk naik atas pokok tu kot….

      0
      0
    • asam boi says:

      dengan gigih panjat pokok tu sambil ditolong oleh abg noman

      0
      0
    • Anonymous says:

      yup…mcm mana agaknyer ek….

      0
      0
  2. akula says:

    alhamdulillah, perkara yang baik teruskan.

    0
    0
  3. moteppp says:

    kawen je la balik…baru lagi elok….pastu amik i jd yg no 3..mampooo???

    0
    0
  4. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    uiiitt..bgs la..tu je aku nk taip..wakkakaa

    0
    0
  5. Ustazah Rock says:

    cadangan ustajah, norman rujuk jelah balik dgn abby, kemudian duduk la kedua-dua madu serumah dgn bahagianya. sekian.

    0
    0
  6. Cik Rini says:

    comel nya anak memey duk garu2 ekor ular sawa tu..steady je, abg dia yang muka cuak..alhamdulillah , sebuah keluarga bahagia… Allah maha mengetahui yang terbaik untuk setiap makhlukNya..

    0
    0
  7. xeph says:

    Kalau laa Abby dan Memey tu bermadu…nampak lebih comeyy keluarga ni. Abby ni bab family memang terbaik. Tapi sayang die selalu meroyan sebab terlalu taksub pada politik. :(

    0
    0
  8. yuyu says:

    fisrt …..waa.. sejuk mata memandang,……

    0
    0
  9. mela says:

    si baby pegang ekor ular..yiii

    0
    0
    • mak jemah says:

      eeewwww!!! gelinya makk. org bagi upah 100ribu pun aku tak hingin nak bg baby pegang ular tu. seb baik tak masuk mulut, ingat pepet…

      0
      0
  10. yaya says:

    sejuk mata memandang..aku plak rasa mcm happy je tgk diorang..salute la dgn Abby,,teruskan perjuangan mu Abby..i tau u mmg nk tegakkan islam,mungkin sbb u baru nak dalami ilmu agama mungkin kdg2 u sedikit nmpak cam meroyan..even i tau u pny niat adalah baik..keep it up abby and improve more on ur way dalam sebarkan dakwah..boleh diperbaiki lagi.. dulu retis seksi meksi,ilmu agama xbyk..skrg berubah dah,dah sedar kesilapan lalu..Alhamdulillah :)

    0
    0
  11. CONFIUS says:

    abby berjaye duduk atas pokok :
    PERSOALAN ;-
    1- Norman tlg angkat? – sah ke?
    2. Si gagah lain yg angkat – ??
    3. memey tlg angkat- kuat nye?

    0
    0
  12. Olgass says:

    yang rambut panjg baju hijau tu ustaz yang ajar anak3 abby mengaji kan?

    0
    0
  13. Anonymous says:

    sape2 tolong angkt bior lah…….yg dok sebok2 peningkn pala otak mikir sape angkat wat ape……

    0
    0
    • solala says:

      haha semua dok pening sape angkat. ce pikir siapa pulak yg nangkap gambo depa tu? mst ada org lain jgk kot..mana tau adik abby ke sesedara ke ikut

      0
      0
  14. kak piah says:

    alhamdulillah…mesti norman dh menjlnkan tanggungjawap dn bagi nafkah secukupnya pada bekas isteri dan isteri utk anak2…nmpk keluarga bahagia kan…doakan muga abby bertemu jodoh…ameen…

    0
    0
  15. cikikaka says:

    klu norman kawen balik dgn abby kan seronok… baru lah org respect ko norman..

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eleh norman pon dh tkde hati nk sondol si Abby ni lah !

      0
      0
  16. dedaun says:

    kenapa abby seperti tiada perasaan? x terguris kah tgk memey bahagia dgn norman? sungguh tabah hati ko wahai abby..

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      tabah kn happe ! dh tentu si Abby berbulu tengok Memey hepi ngan norman ! bab tu dia asek2 menyebokkkkkkkkkkkkkkkkkk aje kt ketiak Memey ngan Norman ! kau ingat hati Abby tk sakit ke ! tolong sikit eh tk banyak sikit mesti dia sakit hati ngan Norman ngan Memey huh ! memey pon tau cuma dia sengaja ikot2kn ajeeeeeeeee n eksen layan aje …..kalau tk layan ape pulak kate Norman nanti kannnnnnnnnnnnnnnnn salah silap Memey tk dapat sondol ngan Norman gara2 si Abby !!

      0
      0
  17. aku angkat says:

    yang tu pun jadi persoalan..xabih2 nak pikir buruk kat abby..org tu nk berubah ke arah lebih baik pun di kecam..dia silap sama2 la kita tegur ngan elok..dah nama dia tu retis dulu xtau sal agama sgt tiba2 nk berubah..haruss la dia byk xbetul dulu2..skrg rsnya tgk Abby dah makin elok dah ni..penampilan pun xsama mcm baru2 dulu..tudung pun dah dilabuhkan..yg angkat tu sape?…boleh je aku rs dia meniti sbb pokok ni jenis rendah pastu dia meniti la sbb dahan pokok ni actually dahan dia cecah tanah..aku penah naik ok..xheran sgt la

    0
    0
  18. hamba Allah says:

    Untuk sape2 yg bangang x pernah pergi tempat tu, for ur info pokok to memang rendang and salah satu tmpt yng cntik tuk amik gambar.. dorg ada sediakn kerusi kat situ… x payah la nk timbulkn isu halal haram and mcmne nk naik pokok tu… korg dalam kelambu ada org nk tanya ke mcmne skill korg plak??? pelik la… suka sgt bergosip @ mengutuk .. wat satu blog khas utuk kutuk org… cuba blajr doakn yg baik2 utk org lain nescaye benda baik pun akan smapi kt diri sdr gak.. x kuar duit sesen pun uolssss…

    0
    0
    • Anonymous says:

      betul kata ko. tak yah la pk mcm mn abby naik pokok tu haram atau tak semua.. bagi aku pula, memey nmpk mcm anak dara sulung abby.. :)

      0
      0
  19. gadis says:

    sebagai perempuan aku respek gila kat abby, kalau kita jadi abby mampu ke kita buat macam tu ? orang amik BF kita, pandang2 suami kita je pun kita dah jeling, nie orang yang buat kita bercerai .. ya Allah, tabah nya kau abby ! sedih aku tengok keikhlasan hati kau terhadap memey

    0
    0
  20. Inikali lahhh says:

    abby hati kering.

    0
    0
    • mulut puaka says:

      MENYAMPAH ABBY JANDA KENA REJECT NI.. TU RANCANGAN NAK DAPATKAN BALIK KOTE NORMAN LA TU… DAH KENA CERAI TU SEDAR LA DIRI.. NYEMAK TOL

      0
      0
      • Zayn Malik Bangla Jubo Besar says:

        jubo kau mulut puaka mcm mana? sedap sgt mengata kat org. dah ko tu tak ada jubo lah. jubo ko tu taraf pprt je

        0
        0
  21. kokotalk says:

    baby garu ekor ular.. ular jilat pipi gebu baby tu…

    0
    0
  22. Inikali lahhh says:

    Si abby ni dah tak laku, tu pasal kot dia baik² dgn norman. mana tau kot² si norman nak kawen balik dgn dia, ada gak laki daripada takder, hensem pun hensem dah ex laki dier. Takkannnnlah abby takder perasaan tgk norman plus abby pernah ada anak dgn norman. Had sex plak. Mesti dia ingat norman sampai bila²

    0
    0
  23. starshine says:

    hati bila serah dan redha hanya pada Allah..yang lain2 x de mendatangkan apa2 masalah..bagus mereka bersama..sbb norman masih dan tetap ayah kepada anak2 Abby…. anak2 Abby xkan smp hati nk ikut ayah gi jalan2 tak bawak mak dia kaannn……banyk benda kita kena lihat dan pk kan..apapun syabas..semoga mereka semua terus bahagia InsyaAllah..

    0
    0
  24. Nenek Abby Mak Memey says:

    They pretend nothing happen between them. But deep inside, parah! Tapi its good that they acted very matured for their childrens sake. Yerlah bapaknya sorang tu je si Norman Hakim tu. Saya rasa mesti abby buat semua ni demi anak-anak dia. Sangat mat salleh okay!!!!

    0
    0
  25. noname says:

    mcm mne abby pnjat pokok p0n jd msalah. tgk pokok tu p0n tau, dahan die tu landai ke bwh. mesti pangkal dahan die rendah (dlm pic x nmpak le), lalu abby dan rombongan meniti lah dahan itu satu persatu sehinggalah membentuk satu barisan d atas dahan pokok. lalu gambo p0n d ambil..kikiki… logik x? ;p

    p/s:igt org mcm abby x bole pnjat pkok ke?

    0
    0
  26. ako says:

    i would say, abby move on lah… tak yah sibuk2 dgn family norman dgn memey. kacau daun jer… cermin2 lah diri…

    0
    0
  27. me says:

    saya rasa abby xpanjat pokokpon.tu cuma teknik ambil gmbr drp bawah. may b diorg hanya duduk atas dahan yang memang xtinggi drp tanah….

    0
    0
  28. mimi says:

    memey bab tudung baju sume da ok..tang slipar tu x berkenan la..cuba pkai kasut bertutup…huhuhu

    0
    0
    • gulahati says:

      Itu pon isu ke? macam haram……….

      0
      0
      • Anonymous says:

        lawak la korang ni.. kalau unta tau membaca sure diorg tulis.. ” manusia punye pikiran mcm ni pon ade.. kalahkan aku” haha

        0
        0
    • Anonymous says:

      hamboiiihhhh smua org buat xkene pd pndagn mate ko eah…adeee je nk bunyi..die lain ko lain…mmg kaki aurat kite…cube ko igt2kan balik memey camne dulu??Alhamdulillah dh terbuka pintu ht die nk tutup aurat..lg 1 pkai selipar xsalah…law ko cerdik ko xsuruh die tukar pkai kasut bertutup..pkai stoking la..doakanlah smoga kaum hawa ni tutup aurat ngn sempurna…

      0
      0
  29. Ani says:

    Nampak tenang dan indah dipandang. Gelora di hati siapa yang tau. Tak banyak sikit..ada ketikanya hati pasti tercuit..pasti tersisip rasa cemburu bagi Memey..dan rasa hampa bagi Abby. Rasa janggal pasti ada..walaupun senyum tersisip di bibir. Tapi yg pasti mereka merelakan diri untuk berada di ruang yang sama utk kepentingan anak-anak..untuk anak merasa sebuah keluarga yang lengkap..melihat ibu dan ayah berada di ruang yang sama. Mungkin tidak selalu..sesekala..tapi memadai. Bercakap melalui pengalaman sendiri.. Berkorban rasa demi anak-anak yg masih kecil terutama di hari raya dan hari pertama ke sekolah..di saat anak paling memerlukan kedua ibu bapanya. Tapi itu dulu. Kini..tak mungkin lagi.

    0
    0
  30. Betik says:

    ntah2 dah nikah balik la si abby ngan norman ni…

    tapi memey minta jgn dihebohkan.

    very fishy.. hmmmm

    0
    0
  31. cik ct says:

    Lawa la tudung memey pakai.. beli kat mana ek??? nak jugak

    0
    0
  32. ann says:

    walaupun bercerai ..norman seorang ayah yg bertanggungjawab terhadap anak2nya..syukurlah

    0
    0
  33. kalut says:

    baik ada makna naaa…ada udang disebalik batu naa..jaga-jaga….nak jadik bini nomor dua na …ada betullkaa…naa…

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      jadi bini no 2 ? emmmm tkpe la memey pon dh setuju nk angkat Abby jadi bini no dua laki dia si norman ni pasal memey nampak Nye dh serasi ngan si Abby …mungkin Abby maseh tk boleh lupa cmana norman sondol dia masa tu…emmmmm mungkin jugak eh..mari kite pikir kan kenape sampai skarang Abby tk boleh lupa kn norman …emmmmm..

      0
      0
  34. Joyah si ratu santeks says:

    Sampai mati pun Joyah x pnah lupa yg Memey tu yg menghancurkan rumahtangga Abby n Norman! Norman pun sama, jantan miang! Elok2 ada anak bini, mnggatal dgn Memey! Joyah x kesah Abby nak mroyan ke apa psl party politik ke, besday party ke, tp Joyah mmg tabik spring kat Abby sbb boleh tolerate dgn baik dgn Perampas Laki Org tu! Eisshhh..kena tangkap basah plaktu! Tu lah taraf retis Malaysia!

    0
    0
  35. bulat says:

    sape yg bantu abby naik pokok ek?kan memey yg naik dulu?ekekkee.

    0
    0
  36. cik puan anon says:

    memey nmpk comey jer dukung darwisz..cam kakak tgh dukung adik..apepon abby masih ibu pada ank2 norman tu….

    0
    0
  37. naddy says:

    weh.aku suka sandal memey. mana nak beli eh? kenan betul ni.

    0
    0
  38. abang_Z says:

    As salam BN,

    Abby…anda wanita hebat.
    Sekalung tahniah kerana memperlihat sikap yg baik ini.

    Forvige and forget…semoga hidup kalian terus diberkati dan mendapat kesudahan yg baik..Khusnul Khotimah

    0
    0
  39. Kalau i masak u.. says:

    Abby abadi n memey..
    Nora danish n fasha sandha..
    Senang hati tgk dorg berbaik n lupakan benda yg lama..
    Kalau kita minx dorg bermadu, mungkin agak melampau..
    Berbaik pun dah cukup utk mengerat silatu rahim..

    0
    0
  40. ME says:

    good for them…moga anak2 mereka dapat membesar dalam suasana bahagia & menjadi insan2 yg mulia.

    0
    0
  41. mulut puaka says:

    JENIS BETINA BURET GATAL ABBY NI. MULUT LANCANG SBB TU KENA REJECT. BDAN GEMUK MC TONG DRAM. BURET DAH MCM TEROWONG.. SAJA JE NAK BAIK2 NGN NORMAN DGN HARAPAN DPT JADI MADU MEMEY…. BETINA X LAKU

    0
    0
    • farah says:

      ahamdullilah. sekurang-kurangnya dia tak gatal pada suami orang lain.

      0
      0
    • Anonymous says:

      sekurang2nya….mulut dia x la steruk mulut anda….lancang mulut diapun xla sebusuk mulut anda…..

      0
      0
  42. senah says:

    mulut mcm longkang mengata kat orang,apa yang kluar dari mulut tu dah mengambarkan ko mcm mana.huh…seriau senah tengok ular tu tengok kat sikecil tu.ular tu mcm tengok makanan dia je

    0
    0
  43. jay ai says:

    ha..ha….gambar ke 4 tu mengingatkan aku pada mak som…….
    shazlannnnnn………….

    0
    0
  44. aku la says:

    apa la korg ni tgok tak abby skluarga xpkai sandal dorg mniti dr ujung dahan tu ngoks… klu nak abam norman angkt buatpe buang sandal bagai ntah pape la korg ni

    0
    0
  45. jelita 21 says:

    tastenye badan norman …untung le memey dpt rasa..geram le nengokk

    0
    0
  46. gugurl06 says:

    memey nmpk makin kurus jer..penat uruskan ank mngkin…apepon muke tetap comey…

    0
    0
  47. si batu tepi jalan says:

    McM sis in law pg holiday dgn family adikny.. seriously abby mcm dh tue sngt.thts y la my advice pompuan Klau kawen next time jgn cari laki yg mude sngt or same age ke or yg baya2 ke, just dont..please lah.laki susah nk nmpk Tue sbb laki macho as they ageing until some point.pompuan plak mkin Tue mkin kedut..
    Memey …perampas ..its a HISTORY no one can change siao.
    Norman ….miang .k bye!

    0
    0
  48. oren_sunkist says:

    alahai…kawen je r, khulu-khilir bwk tu nak watpe? klu kawen tu nmpk gak r cam bwk family jenjalan. ni dh mcm bercuti ngn family, tp kena bwk bibik skali psl anak2 x ckup tangan nak jga..

    0
    0
  49. linda says:

    cer pikir sape yg amek gambo dorang ni..mesti ada sorang lg kan join cuti2 malaysia ni..jeng3

    0
    0
  50. baby AA says:

    nak abg norman.. bole main puas2

    0
    0
  51. mek says:

    Demi kebahagiaan anak2 apa salahnya buang yg keruh ambil yg jernih. Jelas ceria wajah anak2. Kasih sayang ibu bapa tidak dipisah2kn. Tahniah

    0
    0
  52. Anonymous says:

    kawen jela balik dgn si abby ni..

    0
    0
  53. BUNKFACE NO.1 says:

    bestnya cuti2, keluarga bahagia

    0
    0
  54. ra says:

    memei mkn hatilah tu sbb kurus hehehe..c abby tak boleh nak lupakan brg abg norman tulah tak boleh nak pisah hakhak

    0
    0
  55. fira says:

    ok jgla c memei ni salut sama lu..ok je tengok suami n ada exwife huhu

    0
    0
  56. salih says:

    ada jg org cam gini ye..adoi abby abby kenapala engko nak ikut dgn c norman tu bikin sakit hati je..biarlaj anak-anak je yg ikut yg ko sibuk apasal..move on la..find somebody else..kacau daun je la..

    0
    0
  57. abun says:

    kesian jg lihat c abby ni..mcm org yg menagih simpati dan kasih..c memei pn kesian jg terpaksa terima sj..yg c norman ni bestla dpt rasa 2-2 sekali muda dan tua hehehe

    0
    0
  58. dira says:

    ermmm dulu kesian kat abby..sekarang kesian pula dgn memei..norman ni yg seronok puas..hehehe

    0
    0
  59. rezqi says:

    abby.abby.abby…..

    0
    0
  60. siti says:

    terharu lihat kebaikan n keikhlasan memei menerima sj c abby ni..harap c suami ni taklah nak ambi kesempatan ya..tak tau nak kesiankan siapa karang ni hehe

    0
    0
  61. boni says:

    comel sungguh anak memei..cute nak cubit pipi die..gambar numbe 8 norman ni kalau jatuh baby tu jaga engko..sy terajang engko

    0
    0
  62. palui ko says:

    ada sebab kenapa norman tinggalkn abby..jarang sekali ada isteri dan bekas isteri berbaik..pelik..memei tak takutka..

    0
    0
  63. tak bodoh says:

    berdosa ke diorg berbaik2? dalam islam tak larang pun bekas suami isteri berbaik.
    lagipun bukannya diorg berdua dua an ke hape.

    yg nara ni p pos gambar ni buat ramai orang dok fitnah abby, lagi tak elok rasa nya.
    dah le asyik cilok gambar instagram orang.
    agaknya ko follow diorg kat instagram sbb nak cilok gambar jer.
    kalau nak buat duit pun agak2 lah.

    0
    0
  64. Anonymous says:

    korg ni..kalu bawa abby kan abby boleh berjalan dgn anak2nya…norman dgn memey kan bleh jugak bertiga dgn anak dorg..kan elok gtu…xnaklah anak2 dorg tu rasa tersisih plak kot2lah norman dok sibuk dgn anak dgn memey…sy rs lok sgt abby ikut..bleh tdo sebilik dgn anak2 dia…syabas abby sallute

    0
    0
  65. Anonymous says:

    alamak baju memey sama aku…….

    0
    0
  66. Anonymous says:

    Abby tlg kawin norman blk pls….

    0
    0
  67. gadis says:

    nara ni keje dia asik nak kondem org. pstu bukak aib org. ade gk lelaki gila gosip mcm dia ni. benci je aku. muke dahla macam man belon. hakhakhak udah2la buat dosa nara o. kat akhirat sana mampu ke nak tanggung dosa?

    0
    0
  68. Anonymous says:

    berbaik sangkalah sesama kita.. rsenyer klu abby nak kawin ngn norman balik, dh lme die buat.. dh ditakdirkan jodoh norman dengan memey adalah terbaik.. x salah mereka bercuti bersama2..

    0
    0
  69. amek ko says:

    Muslimah PAS munafik ni? yang membela cinabeng yang menghina Nabi Muhammad SAW ? so what? masa nak bercerai kecoh sekampung..pakai tudung nak bertaubat masuk hamPAS..pastu kecoh dgn statement yang tak tentu hala konon Islamic…then involved with politics terus menghina orng yang pada mata beliau belum islamic…skrg nak tunjuk baik konon redha so upload pic ke hulu kehilir dgn perampas laki dia..what is your intention actually? kalau nak buat baik tu tak payah nak menunjuk nunjuk lah..diam diam sudah..masa halal tak pulak nak redha dah bercerai sibuk pulak nak bercium cium ..3 sekawan ni memang tak malu..kecoh kisah rumahtangga…kecoh hal hal peribada…segala macam kecoh..please la tau malu sikit kat masyarakat kalau tak malu kat Allah

    0
    0
  70. [email protected] says:

    AKU TAK KESAH LA DIA NI NAK BUAT APA DALAM HIDUP DIA TAKDE KENA MENGENA DGN AKU.. YANG AKU KESAH KAN NI STATEMENT YANG KELUAR DARI MULUT DIA YANG CELUPAR MENGHINA ORANG LAIN MACAM DIA BAGUS BERTUDUNG..PASTU MENYOKONG MEMPERTAHANKAN STATEMENT PUAK PUAK CINA DAPGIS YANG MENGUTUK NABI MUHAMMAD…INI AKU KESAH..INI PERANGAI ORANG TERIMA HIDAYAH KE?? AKU KESAH SBB INI MELIBATKAN AGAMA ISLAM NABI MUHAMMAD..BILA SI JAHIL NI MEMPERTAHAN KAN CINA BENG KONON ITU KEPERCAYAAN DIA BUKAN MENGHINA..APA AKU LEH CAKAP..WHAT THE FUCK ABBY THAT YOU ARE TRYING TO SAY..BILA DIA MEMPERLEKEH KAN NABI MUHAMMAD ITU MENGHINA OK..ADA FAHAM??

    KALAU DAH BERTUDUNG TU YANG KONONNYA POMPUAN BAIK BAIK YANG DAPAT HIDAYAH…PERANGAI, MULUT PUN KENA JAGA BAIK BAIK..BUKAN AMIK SEPARUH BUANG SEPARUH..ADA FAHAM?? KALAU DAH BERTUDUNG TU MELAMBANGKAN WATAK DAN PERRILAKU MUSLIMAH ISLAM..KALAU MACAM INI GAYANYA BERTUDUNG TAPI MULUT CELUPAR MENGELUARKAN STATEMENT YANG MENGUGAT AKIDAH..AGAIN AM ASKING WTF THAT YOU ARE TRYING TO PROOF?

    nak sanjungan manusia..nak glamer..kalau buat kerana dah insaf dah sedar dah dapat hidayah ikhlas..tak yah la menunjuk nunjuk..ini nama dia nak show off nak kena puji..bukan ke buat dalam diam tu leh baik nampak lebih IKHLAS dan terhindar dari FITNAH.

    “Sesungguhnya Allah SWT tidak pandang kepada rupa paras dan harta kamu, tetapi Allah pandang kepada hati dan amalan kamu (ikhlas).” (HR Muslim)

    0
    0
  71. peminat says:

    Norman : Look all these women i had f*cked

    0
    0