Written by AbangNara | December 30th, 2013

***(sila baca artikel ini sambil mendengar lagu Amoi Cantik atau Gadis Ayu)

Kawan-kawan Abang Nara ramai yang menyatakan kecairan hati mereka apabila melihat Felixia Yeap bertudung dan memakai baju kurung. Untuk anda yang tidak mengetahui, Felixia adalah seorang model yang hasil kerjanya sering terpampang di FHM, Playboy dan banyak lagi. Memang seksi gila posing yang pernah dibuatnya satu ketika dahulu. Namun kini, cun melecun, ayu, menawan dan manis sangat apabila Felixia bertudung.
felixia yeap bertudungNamun menerusi tulisannya di felixiayeap.blogspot.com, Felixia melahirkan kekecewaannya apabila ada sesetengah pihak mempertikaikan tindakannya bertudung dan memakai baju kurung/jubah seperti gadis Muslimah yang lain. Ini kerana Felixia masih lagi melakukan tugasannya selaku model majalah-majalah yang Abang Nara nyatakan di atas. Ada pihak yang menuduh Felixia sengaja mengambil kesempatan, “poser“, dan tidak ikhlas berubah.
felixia yeap bertudungBaru-baru ini Felixia telah tampil di sebuah rancangan di TV Al-Hijrah. Menarik sungguh temubual yang diadakan olehnya. Abang Nara tertarik dengan kata-katanya “Felixia rasa selamat bila pakai baju muslimah, rasa terlindung dan rasa lebih dihormati“. Walaupun masih belum memeluk Islam, nampaknya Felixia lebih memahami sebab Islam menyuruh penganutnya menutup aurat.

Sama-samalah kita doakan agar Felixia Yeap terbuka hati dan diberikan hidayah untuk memeluk agama Islam suatu hari nanti. Doakanlah juga agar wujudnya seorang lelaki Islam yang benar-benar ikhlas mendampingi dan membimbingnya ke jalan yang benar. Pada pendapat Abang Nara, janganlah kondem, jatuhkan, kutuk atau hina Felixia. Berilah peluang kepadanya untuk berubah. Sekurang-kurangnya Felixia mencuba. Tak gitu?
felixia yeap bertudung

Lagi beberapa gambar comel Felixia Yeap bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Felixia Yeap.

felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung

110 responses to (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung

  1. wawa says:

    SUBAHANALLAH, cantiknye ciptaanmu

    0

    0
    • OREN YANG OREN says:

      Lawa lagi Lana Nordin -,-

      0

      0
      • Neelofa says:

        lawa lagi neelofa kan?
        klik me..

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah mcm mempersendakan maksud sebenar berhijab.. islam itu luas tp islamkah anda? dan kalau berhijab hanya nak dpt populariti baik hentikan saja perbuatan tersebut..

          0

          0
        • ish says:

          pakai tudung pastu posing masuk blog..kalau ia pun bukan islam tak pyh menunjuk2..masuk terus islam kan senang..tak pyh la nk mempersenda sebegitu rupa..

          0

          0
        • @kakton says:

          ok la tu felicia.. tp satu je akak nak pesan.. hati2 ya dgn dunia glamour ni.. sebab ia blh buat kita lupa diri.. dan lg satu yg sgt2 penting.. jauh kan diri felicia dgn spesies yg bernama Johan Asaari sbb lelaki ni suka sgt mengalimkan org.. lg2 felicia sdg dlm proses mendalami islam.. mana la tahu lelaki ni mula cucuk jarum nanti.. makin meroyan la family lelaki ni kalau felicia dilamar Johan selepas 3 hari.. maklum la.. sejarah hidup felicia lg hebat dari lana.. igt ya pesan kak ton…

          @arrifasari @firdausari @lananodin @shahilaamzah @izreenazminda

          0

          0
        • iammuslim says:

          k0nfem k0rng berdua nie k0men membuta tuli… xtgk temubual kt tv alhijrah tu…nmpk sedikit sebanyak die dh ade ilmu tntang islam..dr duk pk -ve je..baik doakn die terus dapat hidayah dan istiqamah…

          0

          0
        • cer citer says:

          biasa la.. muka dah lawa.. mana tahu rezeki pakai tudung lg melimpah ruah dr rezeki majalah playboy.. hanya tuhan je tahu niat sebenar dia.. kalau ikhlas.. alhamdulillah.. :)

          0

          0
        • lynn says:

          yg bukan Islam lagi terbukak hati nak pakai tudung. yg dah memang Islam sejak lahir tak reti nak tutup aurat tu apehal? duk sibuk tayang rambut, pakai baju ketat. felixia ni plak pakai pakaian labuh. tak malu ke?

          semoga felixia di berikan hidayah utk memeluk agama Islam :)

          0

          0
        • Siti Khadijah says:

          bertudung & berjubah tu bukan pakaian islam pun!
          dlm Quran pun xde sebut! cume sebut pakaian yg menutup aurat!
          jd x salah pun kalau dia nak pakai tudung atau jubah / pakaian arab sekalipun!
          niat dia tu antara dia dgn tuhan la.. siapa kita nk marah2 dia pakai baju org arab? and tudung melayu?…

          0

          0
        • yana says:

          niela tipikal owg melayu islam.. bkn die nk persendakan agama. kalo xfaham jgn pandai ckp.. Die bkan islam. die model playboy. mgkin tuhan mahu bg hidayah secara perlahan. mgkin mula bg die hijab tu fashion. N tibe die rase dgn berhijab die dpt rase diri dilindungi. mgkin perasaan skit itu yg akan mengubah die secara keseluruhan.. kite xtahu jadi kite jd jgn menilai owg.. sbb tu seseorng yg bru memeluk islam lebih mulia da owg islam sndiri..

          0

          0
        • yayah says:

          ni neelofa yg btol ke? kalau btol, u suck. hurm

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        comelnnyaaaa….aummm..
        eh bini aku comel lagi..hihi..

        0

        0
        • dena says:

          kite yg muslim ni patut jaga jugak jari kita… org macam flexia ni baru nk belajar kenal agama kita, jgn sbb jari2 kita kat sini memutuskan semangat die.. die nk berposing ke ape ke…biarlah die,, dia nak pakai tudung pun tak mempersendakan agama kita pun.. takkan kita nak marah org nak pakai tudung kalau die sendiri rase lebih selamat pakai macam tu..

          0

          0
      • Olga says:

        LANA NORDIN LAWA??? LAWA LAGI NADIYA NISAA

        0

        0
    • maya says:

      Aku harap Felixia Yeap tidak mudah cair dgn lelaki mcm Johan gunakan agama utk buatkan pmpuan2 melting. Opss. Konon2nya nak bimbing ke jalan yg benar tp sebaliknya. Hampeh.

      0

      0
    • yana says:

      kenape bile non-muslim nak berhijab,,bnyak je yg nak pelekeh,,tp bila org muslim sendi x berhijab dan berpakaian lebih dari non-muslim ,,ape kite nak cakap ,,diam ? @ tengok lg best? doakan yg terbaik,,moga dapat hidayah

      0

      0
      • nurizuan says:

        sape yg unlike mesti terasa kn

        0

        0
      • Anonymous says:

        ak dah like komen ko tanda ak setuju .. cuma part yg diam 2 je aku agak krg setuju skt je .. 3% je ……. lau org muslim x berhijab , dia org diam je .. tk kan ko tak perasan kot kat page komen sblm2 ni .. bkn setakat kutuk je . malah hina n caci maki lg 2 ! .. smp ak seram arh tgk ayat dia org .. mcm org tk da perasaan .. lau nk nasihat … nasihat la leklok .. ni mcm nk mjarakan je …

        0

        0
    • Mael says:

      Subhanallah???? u gotta be kidding me right?
      Aku pandang biasa aje….taklah cantik mana pun. cer buang celak n contact lens dia tu..and why kening dia straight cam shogun jepun??

      0

      0
    • h says:

      bahasa melayu dia fasih btl .. dah mcm soo winci aku tgk

      0

      0
    • mamatcomel says:

      SUBAHANALLAH..mmg cantek…

      hopefully pasni jgn lak Nara post gambar² lama die ni…yeee???

      0

      0
    • yayah says:

      felicia yeap posing pon jdik masalah..dah dia model, mesti la pandai posing.. kalo artis melayu yg berlakon pakai tudung, posing gedik2, xder pulak nak ngutuk nye.. apa salahnya kalo tgok tu, doakan dia supaya dia bertemu hidayah.. mcm ni lah org melayu islam skrg..Islam pd nama, tp munafik pada lidah dan perangainya..

      0

      0
  2. hahahaha says:

    sangat suke bile tgk org yg bukan islam pun tutup aurat :’) smpai pkai handsock . smoga Allah swt mmberi felixia hidayah . amin amin

    0

    0
  3. OREN YANG OREN says:

    Lawa jugak dia pakai tudung tapi tak boleh kalahkan Lana Nordin aku. Lana lagi lawa. I love you Lana!

    0

    0
  4. aku manusia yang serba kekurangan says:

    bila ada saudara baru nak masuk islam dan meramaikan umat nabi muhammad kenapa nak kondem? bagilah sokongan…sekurang2nya dia ada inisiatif untuk berubah…. bosanlah dengan org2 yang negatif ni,.

    0

    0
    • ara cassandra says:

      biasa la typical malay. ada saja nak dikondem. sebab tu tak open minded. sampai bila nak kondem orang. ni la masyarakat kita.

      0

      0
  5. aku says:

    apa motip dia ni ek???

    0

    0
    • alahai says:

      kena ada motif lah kalau nak pakai tudung? Oh

      0

      0
      • selit says:

        bukan motif tp niat tu.. kalau niat sekadar nak menunjuk2 dah sah2 tersasar.. dia yg bukan islam pun ada niat sebelum memakai.. niat dia hanya tuhan je tahu :)

        0

        0
        • MO says:

          kurang2 pun dia lebih baik menutup rambut dia dari wanita Islam yg sedar dan tahu hukum Allah tp tak mahu bertudung..felicia yeap tu dah nampak indahnya Islam & sedang mempelajari Islam dengan lebih lagi (on the way peluk Islam insyaAllah) tp yg dah mmg lahir Islam pula ramai yg masih buta hati..

          0

          0
        • mz says:

          Niat dia bukan nak condemnkan islam.Cuba baca blog dia.Supaya org menghormati diri dia,sbb itulah dia mengenakan pakaian muslimah.
          selama ni dia pakai seksi2, org selalu nak ambil kesempatan je dkt dia,bila bertutup dia rasa selamat dan rasa dihormati. Lelaki byk nak tubuh je dia.Dia rasa dipermainkan dan hati dia terluka.
          Kalau tengok video tu,takde sekumat pun perasaan nak tunjuk2.Allah bg dia hidayah dan siapa kita nak condemnkan dia,sedangkan kita sendiri pun belum tentu dapat hidayah tersebut.
          Bagilah support dkt dia,org islam ni kdgkala kolot walaupun hidup zaman moden,cakap je moden di mulut tapi pemikiran and mindset masih lagi mcm org tak sekolah.
          Kalau org kita selfie mcm artis2 kita yang bertudung,tak plk org ckp menunjuk2 and apa motif mereka.Cth mcm dato’ siti.
          Suka sgt cari kesilapn org lain,sampai kening pun jadi isu.ermm

          0

          0
      • teratai layu ditasik madu says:

        nak jual tudung online. lepas ni ramailah org melayu tak sedar diri beli tudung dan baju muslimah dgn dia. nampak tak permainannya. hahaha.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kak Nam Mulut Jubo Ayam Mulut Longkang dah berbunyi!!!

      0

      0
  6. Esah says:

    Alhamdulillah…semoga dibuka pintu hatinya untuk mendalami Islam, semoga ditemukan rakan2 yang membantunya ke jalan yang benar…sukanya makcik tengok :-)

    0

    0
    • yml says:

      Suka kan? Kalau tak silap saya, saya pernah baca permaisuri2 di Eropah pada zaman kegemilangan Islam di sana kebanyakannya menutup aurat seperti mana wanita Muslim zaman tu walaupun mereka bukan Islam. Takde masalah pun dia menutup aurat sebab Allah letakkan hukum-hukumnya sesuai dgn syariat manusia sepanjang zaman. Oh lg 1, saya pernah baca satu kes wanita bukan Islam di Britain yang memakai baju Muslimah sama macam Felixia ni disebabkan penyakit kulit sensitif yg dia alami. Dah byk jenis baju dia cuba, tapi last2 jubah & tudung jgk yg paling sesuai. Jadi, pemakaian Felixia ni mmg dah biasa berlaku cuma kita Muslim di sini tak biasa tgk. Alangkah bagusnya kalau kita berfikiran terbuka sikit.

      0

      0
  7. Komen aku says:

    Minta dijauhkan dia dari bertemu dengan Johan.

    0

    0
  8. Lavender Sweet says:

    Semoga diberi hidayah untuk masuk Islam.

    0

    0
  9. ezpz says:

    Nabila huda…mohon terasa!
    Nora danish yang cumil…mohon terasa!
    Zians zain….mohon terasa!
    Neloffa yg bijakpandai….mohon terasa!
    Rita rudaini….mohon terasa!
    Kak ros….tolonglah terasa sikit!
    Last but not least….
    Nenek mariani….tak rasa ker kubur dah vibrate bagi signalllll

    0

    0
    • Bukan mufti bukan juga da'i says:

      Kamu yang konon muda sangat tu, jangan rasa kubur kamu lambat lagi nak ‘vibrate’. Mulut, mulut…

      0

      0
    • volkswagen..das auto says:

      ezpz, jgn aib kan org..kamu juga kena ‘terasa’ sebab kamu aibkan org lain..sila beringat..

      0

      0
    • Anonymous says:

      komen kamu ini berbaur cetek pikiran dan tak banyak pengetahuan. Sungguh xberadap dengan orang lebih tua.
      Sila sekolahkan diri untuk lebihkan ajar ok.

      0

      0
  10. anonymous says:

    That is the best way to u change…every people in this world have their chance to change their self before late..I know that is so hard for non muslim convert into Islam but if u could do it, that is the strongest things that ever u done in ur life…try to learn from the past story about Islam and u can find your NUR,,,good luck..

    0

    0
  11. Velagak Diba says:

    BUKAN ISLAM boleh positive dalam berhijab.,., Orang lain? Retis skang??? hampehhh., lagi nk pakai berbogel.

    0

    0
    • Anonymous says:

      islam bukan takat tudung je..jari kite mulut kite pun kena jaga… hampeh2kan org tu tunjukkan kita ni seorang yg baikkah?

      0

      0
  12. Anonymous says:

    LIKE

    0

    0
  13. Anonymous says:

    LIKE JUGAK
    kepada yg turut same komen, di ingat kan supaya mmg di wajib kan menutup aurat tapi sembahyang jgn tinggal..

    0

    0
  14. aku says:

    ngok betol lah ko ni cik alahai.
    ye lah APA MOTIF dia pakai tudung, kecuali dia memang mualaf.
    tambahan pula selepas dah havoc dgn pose kat FHM, Playboy pelbagai.
    typical malay, nampak manis sikit, dah melangit puji.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dh bod tu bod jugaklah…. ni jd teladan kat islam luar sanalah..motif kita pk sndri.. untuk sidia..motif utk jage maruah…

      0

      0
  15. Lana No No No says:

    sape jemah ni..aku xknl la dia ni..igt comel ke tgkp gamba gitu dgn pakai celak gitu..muntah ijau plisss..nextttttttttttt

    0

    0
  16. leia says:

    ke pakai sebab nak sapu job pakai tudung or hijab lagi market…?

    0

    0
  17. yana says:

    kenape bile non-muslim nak berhijab,,bnyak je yg nak pelekeh,,tp bila org muslim sendi x berhijab dan berpakaian lebih dari non-muslim ,,ape kite nak cakap ,,diam ? @ tengok lg best? doakan yg terbaik,,moga dapat hidayah

    0

    0
  18. maria says:

    Pada saya, awalaupun Felicia ni pakai tudung sebab tuntutan kerja, tapi dia kelihatan selesa bertudung, mendatangkan minat mempelajari ttg Islam kerana tudung, dan meluahkan rasa selamat yg diarasakan bila bertudung..kelihatan dia seolah2 baru mempelajari ttg Islam dan berminat mempelajari lebih jauh..Dan sekurang2nya dia sebagai non-Muslim rasa begitu, berbanding dgn perempuan Muslim yang langsung tidak mahu bertudung w/pun mereka menutup rambut itu adalah tuntutan oleh Pencipta..Jadi, seeloknya kita doakan supaya Allah membuka hati Felicia ini utk terus belajar ttg Islam dan hayati keindahan Islam serta terbuka hatinya utk terima Islam suatu hari nanti..Dan kita doakan diri kita sendiri supaya Allah memberikan hidayah dan memberi petunjuk kepada kita utk memperbaiki diri agar menuju ke jalan diredhaiNya..bukan comment org itu ikhlas atau tidak/org itu memperlekehkan Islam atau tidak/etc..bersangka baik lah dgn Felicia tu & semoga Allah lorongkan dia ke arahNya..

    0

    0
  19. Red says:

    Buat per la nak pertikai motif nape dia pakai tudung la baju jubah la.. yg islam pakai seksi tak hengat tak tanya plak apa motif diaorg?…. be positif…sekurang-kurangnya dia menutup aurat, kita yg islam yang terpandang nih pun tak berdosa.

    0

    0
  20. zzz says:

    mentang2 cantik smua ok.

    0

    0
  21. Maaf sekiranye terasa says:

    Maaf sekiranya saya menyinggung perasaan. Suama saya telah memeluk agama Islam sudah lebih drp 10 tahun setelah mempelajari mengenai pelbagai agama lain. Beliau telah menetap di Malaysia pun lebih 10 tahun. Pada pandangan beliau, wanita paling teruk yg belian temui adalah wanita bertudung. Pada pandangan beliau, kebanyakan mereka hanya tahu menjaga adab berpakaiana tanpa menghiraukan adab kelakuan, percakapan dan akhlak yang baik. Terus nampak seperti hipokrit. Memang dia amat kecewa dgn sikap perempuan melayu bertudung di Malaysia. Saya nak bela mereka pun susah sebab memang betul perangai kebanyakan wanita melayu bertudung amat buruk dan berhati busuk. So, jangan lah ingat hanya kerana bertudung, mereka mengamalkan budi bahasa danperlakuan yg baik. Perasan baik dan judgemental aje. Maaf again…moga teguran ini dapat mengiingati semiua bahawa perlakuan yang baik dan mulia lebih dipandang tinggi daripada menutup aurat dari hujung rambut ke kaki.

    0

    0
    • Anuar says:

      Setuju,kawan yg tak pakai tudung lebih baik,yg pakai tudung ni kebnykannya back stabber.

      0

      0
      • farah says:

        Hosmet aku tak pakai tudung dan dia curi duit saya….

        Konklusi:Sapa la suruh pi judge peribadi ngan tindakan bertudung…menutup aurat tuntutan..tleast dia dah ikut satu perintah tuhan.

        Kepada si isteri mualaf..janganlah nak generalize jatuh hukum semua wanita bertudungmcm tu..dalam beratus2 rbu wanita muslim bertudung di malaysia…suami awak nampak yang buruk jugak yer…awak bertudung ke tak agak nyer…bimbinglah suami awak dengan baik.

        0

        0
    • yml says:

      Terima kasih atas pandangan dan teguran akk terhadap wanita bertudung tu. Memang saya tak nafikan, memang ada yg mcm tu. Regardless, kita tak boleh nak judge manusia berdasarkan kulit mereka, pakaian dan sebagainya. Sama macam kita tak suka others being judgemental towards us just because kita tak pakai tudung ,kita tak fashionable, kita tak ada education tggi, harapnya begitulah pandangan suami akk dan sesetengah yg lain terhadap wanita bertudung. Saya bertudung, saya tak perfect. Tapi saya cuba ke arah itu walaupun saya tahu saya tak mungkin jd sempurna. Saya rasa pandangan suami akk tu boleh berubah kalau pandangan akk terhadap org2 bertudung ni diubah dulu. Maaf ye kak, kalau tersinggung. Tapi terima kasih byk2 atas pandangan akk. Saya rasa nak usaha lagi kuat untuk jd better muslimah.

      0

      0
    • cik peanut says:

      U sound judgy btw

      0

      0
  22. nana says:

    biar laa apa pun niat dia..tu antara dia dgn Allah..bagus apa dia pakai tudung.at least dia faham kenapa perempuan muslim kena menutup aurat walaupun dia bukan muslim….kadang2 kita yang dilahirkan sebagai muslim pun tak faham2 kenapa kena tutup aurat..

    0

    0
  23. Anuar says:

    Bro, minah ni kalo ko bagi pakai kulit siput je pun dia akan pakai.dia tak kisah lah apa yg dia pakai dia dah pernah tak “pakai apa” pun…dia tak kisah dari seurat benang ke sejuta benang..

    0

    0
  24. Best says:

    Tak kira la NYONYA ni nk pakai tudung pun.
    Pakaian aje ..
    Hakikatnya dia ni tetap Kafir ..
    Takkan pakai tudung aje kita da cair ?
    Ada jgk artis yg nk cuba puasa .. Hakikatnya dia tu tetap Kafir jgk .
    Cuma aku rasa bangga la sebab diorg diorg tu da mula tertarik dgn budaya dan Agama yg No 1 pat malaysia ni .

    0

    0
    • redmerah says:

      sila fahami apa itu kafir..kafir adalah org yg tak beragama..dan sila hormati org lain..wlu mereka kafir pun tetap mereka ada pegangan dan kepercayaan…setiap agama mengajar kebaikan. yg penting individu itu sendiri yg menentukkan sama ada sdh mengamalkan ajaran agama sdri. okey..klu ko beragama Islam sekali pun..yg korang anggap suci dan agung itu, buktikan. BUKTIKAN agama kamu adalah yang terbaik…sbb sy lama d semenanjung dulu..kwn2 sy semuanya ISLAM.. n baca ya..sy menghormati mereka bukan krn agama tapi kerana keperibadian mereka yg taat kepada anutan mereka. tapi sorry to say pd mereka2 yang beragama ISLAM tp seperti orang tak ada anutan..seperti orang tak ada pegangan..dan itu lg teruk dr org kafir. Waktu puasa..siang2 puasa…malam2 masuk pub..berpeluk sakan..minum alcohol… siang bertudung..mlm Nampak pusat…oh..sy bukan nak ckp psl ISLAM..sy nak ckp psl individu itu..knp sy tahu apa mereka buat,? sbb mereka bercerita d dpn sy..mlh siap mengajak..n bila sy menolak n bg tau sy x biasa pegi tempat mcm tu..tak biasa minum alcohol..mereka terkejut..mereka ckp “bohongla..ko kan org Non Muslim”..so what…mereka adalah ISLAM..oleh itu jgn suka berckp psl agama org lain dan mengatakan org beragama lain itu kafir kerana kamu x akan faham agama lain..sbb agama kamu sendiri pun kamu tak faham..Sekian..

      0

      0
  25. Ani connie says:

    Tiada yang pelik nya bila Felixia memakai tudung kerana dia memakainya sekadar rasa selesa dan berfesyen bukan kerana tuntutan agama. Maknanya bila tak suka buka semula. Malah Felixia bukan berhasrat memeluk Islam dan masih menjadi model playboy dan majalah 18x yang lain. Apa yang tidak kita sedari ialah maksud tersirat disebalik Felixia memakainya. Sekarang ini banyak cubaan untuk menjatuhkan agama Islam dan mempersendakan wanita2 muslim. Sedangkan di dunia barat ada yang menghina Nabi Muhammad malah nama Allah juga dipermainkan. Terdapat negara yang mengharamkan pemakaian tudung di sekolah dan uni. Adakah pemakaian tudung juga mahu dieksploitasikan di malaysia di mana pompuan playboy, pelacur dll dapat berselindung disebalik pemakaian tudung sama seperti agama lain menggunakan nama Allah juga.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Sekarang ini tudung sudah dijadikan trend untuk berfesyen. Malah ramai yang memakainya sekarang suka2, mengikut rakan, kerana untuk berkahwin dan macam2 tujuan yang lain. Malah pelacur juga sudah memakai tudung hanya untuk menutup kegiatan mereka . Felixia pula memakai baju muslimah kerana rasa selamat dan dihormati . Bukannya kerana mahu memeluk agama Islam. Dia tetap bekerja sebagai model separuh bogel dll. Selepas bekerja , dia mengenakan baju muslimah sehingga membuat ramai yang memuji kerana nampak cun dan ayu termasuklah abang Nara dan rakan2. Betapa mudahnya untuk mengaburi mata orang. Apa yang membimbangkan apabila pemakaian tudung ini diperlekehkan seperti juga nama Allah yang mana agama lain juga sewenang2nya menggunakannya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Btw…saya setuju.
      Kita boleh terima dengan hati terbuka bila Felixia bertudung berjubah sekiranya dia sudah meninggalkan profession beliau sebagai model majalah playboy, FHM dan seangkatan sbb majalah2 tu semuanya berunsur lucah. Majalah yang mempamerkan aurat wanita tanpa seurat benang pun ada.
      Maka..bukankah satu penghinaan terhadap Agama Islam apabila pakaian jubah serta tudung ini dipakai seolah-olah hanya sebagai “bathrobe” selepas mandi (waktu mandi tentu berbogel kan?).
      Itulah nilai jubah dan tudung yg dipakai Felixia. A “bathrobe” after a nude bath! Enuf said.

      0

      0
      • YaYaYa says:

        Tak ada dalam Quran pun yang mengatakan jubah tu pakaian Islam. Cuma orang Arab pakai. Sama aje macam non-Muslim pakai baju kurung. Menutup aurat jugak. Tu pun kira menghina Islam ke macam mana?
        Kalau dia selesa berpakaian sopan dengan tutup rambut segala macam, apa salahnya? Nun pun pakai tutup kepala ala2 tudung juga..

        0

        0
  27. llyza says:

    ape la korang ni…xtgk ke video tu pasal kenapa die berhijab…die kan baru berjinak2 nak kenal islam lebih mendalam,..dan ade pasang niat nak banyakkan berhijab pada thn depan…patutnyer korng kene kagun atas niat dan nawaitu die..bukan mempersendakan niat die…yg artis Malaysia n islam x cukup kain tu korang xde plak pertikaikan..malah suke lagi ade la…heran aku…ape jenis manusia la korang ni yg berhati busuk..org niat nak kenal islam patutnyer galakkan malah korang nak persendakan…ISLAM ke korang kalau korang buat mcm tu…Nabi kita pon menghormati org Kafir dan akan Lebih suka kalau org2 kafir ingin memeluk islam..tp korang…..dah cukup jaminan Syurga ke KORANG tu???…Ingat..syurga tu janji Allah..tp untuk mendapat Janji Allah tu..tunaikan dulu perintah dia…Amalan yg disuruh…Larangan yg di tegah…Allahhuakbar…….

    0

    0
  28. mamalara says:

    OK lah tu… sekurang2nye dia tau beza pakaian wanita muslim @ kapir. Mudah-mudahan dgn berpakaian muslimah dia nampak bukiti bahawa Islam itu lebih baik dari yg lain. Amin

    0

    0
  29. siapa sahaja says:

    kepada maaf sekiranya terasa
    Assalammualaikum…awak sebagai seorang muslim sepatutnya awak tahu hukum menutup aurat.Wajib.Sepatutnya awak memperbetulkan persepsi suami awak terhadap org yg pakai tudung,x semua yg pakai tudung jahat.itu adalah perangai dan sikap.bertudung adalah tuntutan sbg wanita islam..Tolonglah jgn terlalu berfikiran negatif…awak x takut ke mempertikaikan suruhan Allah…Ingat yg menilai diri kita bukan manusia,bukan sesiapa tetapi Allah S.W.T..Kita tidak ada hak utk menjatuhkan hukum terhadap seseorang.Awak sepatutnya berasa bangga kerana mendapat suami muaalaf,manfaatkannya untuk mengajak mendalami keindahan islam…

    0

    0
  30. Mama Vogue says:

    Laaaa….ingtkn patung K-Pop pakai tdung….rupa2nye real pnye…Mmg comel mmg cute…Sememangnya patut brsyukur atas pemberian Nya menjadikan sedemikian rupa. Klau trbukak hatinya memeluk Islam, alangkah bahgianya sebab menampilkan dirinya sebagai seorang Muslimah yang anggun serta bersopan santun.

    0

    0
  31. kayusugi says:

    yg islam blom tentukan islam nk eksen pada si kapir yg nk belajar pasal islam ?!?

    tgk gambar zaman sekolah – bertudung litup sampai lutut..
    tgk gambar skarang – kain sengkat atas lutut..

    klo dh nk dibagi-Nya hidayah..pelacur pon leh jadi ustazah!

    0

    0
  32. shar says:

    alhamdulillah.. harap2 jadi kenyataan dan berpanjangan… sejuk hati mak die..

    0

    0
  33. boooooooooooooo...... says:

    muka mcm bini apek goal keeper, muka species cina kebun..

    0

    0
  34. sapa2 je says:

    peliknya tgk komen… dia kn bukan Islam, lantak dia lah apa niat dia pkai tdung pon. mmg bukn Islam pon. support lah ckit supaya dia nmpk Islam tu indah, mulia. biar lah kita dpt saudra baru. truknya lah otak2 org Melayu ni. org2 cmni lah kita kena dkwah, trik msuk Islam. dia dh dpt rasa kemuliaan agama kita. sedgkn org Islam sndri msih rmai yg bruk pkaian mhupon akhlak. ptot kena malu, sbb tutp aurt tu wajib. xpyh nk ckp org pkai tdung tu buruk perngai sbb rmai jugk yg xbertdung lbih hina yg kita xnk pertikai sbb xkish sgt, dorg kn mmg freehair. pndek kta, tdung tu wajib, akhlak perlakuan tu dosa lain pulak. jgn nk kait2.

    0

    0
    • kayusugi says:

      klo sesape rasa nak bimbing die ni msuk islam , try konsep downline MLM…
      klo ko bjaya jadikan felixia ni islam ko dh de 1 downline..
      ganjarannya dh tentu pahala besar…
      pastu atas keislaman si felixia ni nnt terbuka plak hati model² playboy lain nak masuk islam..kan berganda² pahala dpt…
      punye senang nk kaya pahala…
      tp rmai lupe nk bankrap ngan dosa pon senang juga

      0

      0
  35. tashashilamzah says:

    perempuan islam yg tak nak menutup aurat patut malu dgn dia..

    0

    0
  36. Roses says:

    Baguslah kalau dia betul2 ikhlas nak pakai tudung..cuma takut sj nak publisiti murahan sj. Apatah lg kita tahu yg org2 kafir ni mmg mencari jalan utk mempersendakan agama Islam. Saya doakan dia diberi hidayh kalau niatnya betul2 ikhlas. Aamiin..

    0

    0
  37. Habibity says:

    Masalah dia bertudung tapi gambar FB buah dada tersembul . KALAU nak bertudung jangan letak gambar yang tak sepatutnya. She seeking the attention from malay peoples . Janet Khoo drama pakai tudung tak ada pula gambar dia di FB bertudung dengan tersembul sana sini. ORG Melayu ni cepat cair terpedaya . She not pretty as YOU seen in pictures got a lot of pimples covered with heavy make UP. Honestly Yuna much better less make up nature beauty . YOU will see either she pretty or not judge by YR self
    http://www.kennysia.com/archives/2008/04/mdg-the-journey.php

    0

    0
    • Betty says:

      Napa gambo Hanis zalikha pakai cam tu … Masya allah ..
      HARAM JADAHNYA pompuan skrg ni .

      Baik la org jantan jadi BLOGGER .
      Busuk mana pun, takde la ada gambR ABG NARA tunjuk aurat betis berBULU.
      By the way HABIBITY aku sokong komen kau..

      0

      0
  38. anon says:

    Kenapa perlu puji dia melambung2??? Dia dah masuk islam ke?? Belum kan. Dia cume menjadi model tudung je. Tu pun agaknya tudung yg di hasilkan oleh kaum dia.Banyak pakaian2 org melayu muslimah mcm tudung and jubah2, dihasilkan/dibuat oleh org2 cina. So drp amik org melayu dia amik bangsa dia gayakan tudung2 tu. And for those yg kata melayu suka kondem tu, aku tak berapa setuju. Sekadar mengeluarkan pendapat yg ikhlas tak semestinya kita kondem. Kalau cina ni tak buat mcm ni tak dpt publisiti. Kalau dia betul2 ikhlas masuk je islam, tak yah nak canang seluruh malaysia. Well…everyone is entitled to their own opinion…..tak de masa nak dengki2…..

    0

    0
    • Peah says:

      Setuju !!!!!
      Hanya utk publisiti stunt aje.

      0

      0
    • !*(@#$^% says:

      dah la gamba kat fb banyak tetek tersembul keluar…klau ye pon x masuk islam lagi apa salahnye ko delete gamba2 tak snonoh ko tu..jgan nak publisiti murahan sgt la

      0

      0
  39. didigaga says:

    reading some comments here really leaves a bad taste in the mouth.
    as if those comments came out fresh….
    FROM THE TOILET.
    please get your facts right la before typing anything.
    to the least theres this thing called google if u dun no.
    letih letih.

    0

    0
  40. aiyaa says:

    Pki tudung , amik gmbr comel mintak puji , cover photo tayang tetek xpe sbb die tgh mendalami agama bak kate jantan2 malay yg fetish dgn hijabistas cun , siap bg gelaran muslimah trpuji lg . Palotak korg , sjak bile muslimah yg trpuji pndai amik selfie pastu harapkn puji pujian ? Tp sbb die lawa so ape die buat smue tak slah . Cube klu die huduh ltak plak gmb brtudung skali ngn gmba separuh bogel , kompem kene kutuk x igt dunia .

    Ps: punyela byk jantan gatal dkat fb page die .. kate klu tertutup xde lalat kacau kn . Hehehe

    0

    0
    • AnehManusia2NiYe says:

      Hm. Kesimpulan dari komen2 yang dibaca atas ni adalah kebanyakan Melayu lebih cepat dan kuat melatah,punya pandangan yang lebih bersifat negatif dan destruktif,dan tentunya membuta tuli dalam menghakimi yang berlainan bangsa/agama. Mereka ni bukan aset yang baik kepada negara mahupun agama dan bangsa. Lulz

      0

      0
      • fed up says:

        ni la y dikatakan MELAYU…bukan sbb agama Islam..tp sikap MELAYU y suka bersikap negatif utk semua perkara y dipikirkan buruk bagi mereka..wlupun perkara itu baik, tp dipikirkan buruk bgi org MELAYU, ada je alasan utk memburukkan perkara tu…aku org MELAYU jugak..tp apa y aku tgok sikap teruk MELAYU ni la y jatuhkan kejayaan org melayu…SEDAR la wahai MELAYU…

        0

        0
    • felixia yeap gedik says:

      saya setuju sangat……nak like beribu kali bole tak hehe

      0

      0
  41. […] kenal siapa itu Felixia Yeap? Mungkin anda harus membaca artikel mengenai model berbangsa Cina tampil manis bertudung ini yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu.  Ada pihak yang menyokong tindakan […]

    0

    0
  42. Pilot Melayu says:

    Salam Bro Nara, merujuk kepada ayat “i model berbangsa Cina tampil manis bertudung”, ‘bangsa merujuk kepada kewarganegaraan, kalau Bangsa Cina, bermaksud Warganegara China. Eloklah kalau betulkan sikit ayat tu, kepada Gadis keturunan/kaum Tionghua.

    Bangsa kita ialah bangsa Malaysia.

    0

    0
  43. Pencinta Ilmu says:

    Don’t think yang give bad comments to her is muslim.. tak mungkin ada yang tak suka… may be cuma imfoster yang rasa tergugat.. sekarang ramai yang menipu..

    0

    0
    • Melayu jugak says:

      dia amik gambar bukan nak di puji… kita yang saja puji…
      dia nak selfie ker.. aper ker…. hak dia…. kita pun ada hak untuk selfie jugak….buat la …. naper nak marahkan dia yang selfie….. sepatutnya kita sokong yang baik… dia peragakan tudung yang bangsa dia wat ker… aper ker.. hak dia dan hak diorang yang pilih dia… yang penting dia brhijab dan jaga aurat…. dia menjadi model untuk pakaian muslimah.. kan itu yang penting…. main point. dia ke arah itu….

      0

      0
  44. Adi SandiwaraCinta says:

    Sedangkan aku yg bkn muslim ini menitis air mata melihat Felixia Yeap pakai tudung sbb ia sgt cantik…
    Biarla blajar skit2 asal kita memahami…
    Ku juga mau hidayah…
    Aku juga mau memahami islam…

    0

    0
  45. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (99) […]

    0

    0
  46. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (100) […]

    0

    0
  47. zizan razak says:

    lawa lagi emma maembongku..

    0

    0
  48. […] kenal siapa itu Felixia Yeap? Mungkin anda harus membaca artikel mengenai model berbangsa Cina tampil manis bertudung ini yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu.  Ada pihak yang menyokong tindakan […]

    0

    0
  49. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (105) […]

    0

    0
  50. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    LOLSSSS

    Islam di mata Felixia = serkup kepale, hijab, buh celak melentik cm pompuan hindu, buat mulut itik pehtu SELFIEEEEEE!!! Bwahaahahaha…

    Pehtu silently dia kata,”Hey, it works! I made it! Akhirnya aku berjaya menipu semua Melayu bodoh ni. Diorg akhirnya sukakan aku dan PERCAYAKAN aku.”

    Tak sabar nk tgk awak rampas suami org just like all those muslimah cap ayam. Tak sabar nk tgk awak belajar bhs Arab kt baitulmaqdis (barulah leh digeruni skitt.. ni takat serup kepale, buat mulut itik ngn celak hindu… alahai…. pathetic la awak ni, Felixia…

    Stay cooool…. hahahaha…

    0

    0
  51. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (107) […]

    0

    0
  52. Adam says:

    aku pun peliklah.yg ada sesetengah pihak nak kecoh2 ni dah kenapa korang ni meroyan ke?Felixia nak pakai tudung nak berhijab alhamdulillah lah.yg korang nak bising ni kenapa yang nak busuk sangat hati dah kenapa?korang tak tahu malu ke?pastu sibuk nak aumm aumm bagai eh kalau rasa dah menggatal sangat pergilah kat lorong haji taib pergi buat apa yg patut seriously jijik doh macam xde agama plak.tolonglah.aku merayu lah.hentikan.korang ni tak malu ke?buat jatuh martabat islam je dan MELAYU.esok bila kene tindas sebok bising.

    Alhamdulillah saya hormat semua komenters yang sopan dan memberi semangat untuk Felixia.

    0

    0
  53. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (109) […]

    0

    0