Written by Bella | August 24th, 2015

Keterujaan Lisa Surihani dan suami, Yusry KRU yang menghitung hari untuk menyambut kelahiran anak mereka yang pertama tidak lama lagi jelas terpancar di wajah mereka.

Selepas mengadakan satu majlis doa selamat  bagi mendoakan Lisa dipermudahkan melalui proses kelahiran nanti pada 15 Ogos lepas, semalam satu majlis “baby shower” telah diadakan oleh  Yusry sebagai satu “surprise” buat isterinya.

Antara rakan selebriti yang hadir pada majlis tersebut ialaha Diana Danielle, Farid Kamil, Liana Jasmay, Intan Ladyana serta Izara Aishah. Memang meriah sekali majlis tersebut dan berseri sungguh muka Lisa.

Semoga segala proses kelahiran nanti akan berjalan dengan lancar. Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar majlis “baby showe” Lisa Surihani dan Yusry KRU dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

47 responses to (15 FOTO) Sekitar Majlis Baby Shower Lisa Surihani & Yusry KRU

  1. Lovelyvic says:

    Comelnyaaaaaaaaaaaaaa Lisaaaaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      subhanallah..comel lisa, liyana.
      cuma liyana jgn pakai dedah2 sgt ye.
      btw congrtas all..
      sume nampak baby bump dah..liyana, DD..
      ermm best nye..give baby dust to meeeee….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Wooww Izara..baju jarang2 boleh nampak dalam..sexy..but u look KATIK ngan dressing camtu..nampak berisi dah..hepi sgt ke couple ngan anak datuk k tu..hehe

    0

    0
  3. palate says:

    anak yg dilahirkan mesti comel!

    0

    0
  4. ddd says:

    korg nampak x puting diana? ahahahaha~

    0

    0
  5. Her Ladyship says:

    Artis Malaysia bangga dgn istilah “baby shower”….
    kiranya istilah….
    “lenggang perut” dah “obsolete” ….

    0

    0
  6. lynna says:

    omg omg omg *gaye cite istanbul aku datang.
    xsaba nk tggu ank kmba lisa..eh jp. ank nedim ke tu yg lisa pegang?

    0

    0
  7. dr. preggy says:

    bkn dalam ajaran islam utk buat baby shower segala ni. malah, ia meniru budaya omputih. ad byk kwn2 sy jgk yg buat baby shower sebelum bersalin. tapi ntahla..bg logik akal sy sgt xsesuai..dibimbangi perkara buruk yg berlaku selain boleh menimbulkan dengki riak etc.
    jadilah mcm ubi, diam2 ubi berisi, daripada jd ayam bertelur riuh sekampung.
    Ni pendapat sy dan masing2 ada pandapat masing2 dlm hal ini. Tp apa2 pn, rujuk lah al-Quran or hadith utk mendapat jawapan yg tepat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dlm blog ni je yg tulis majlis tu baby shower. Lisa sendiri tulis majlis tu majlis doa selamat menyambut kelahiran. 15/8 utk bersama family diaorang & 23/8 utk kawan kawan. Sebelum yg selalu ostas & ostasjah maggi tu, tolong stalk IG Lisa sebelum nak memandai mandai komen.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ni pendapat sy dan masing2 ada pandapat masing2 dlm hal ini. Tp apa2 pn, RUJUKLAH AL-QURAN atau HADITH utk mendapat jawapan yg tepat.

        0

        0
      • dr.preggy says:

        kalau cik puan anonymous ni boleh tgk belakang banner majlis ni. jelas terang dan nyata ada tertulis baby shower.
        dan..adakah anda pernah pergi majlis doa selamat?? jika ia majlis doa selamat sudah tentu semua mereka memakai pakaian yg menutup aurat….
        nampaknya awak ni mmg peminat tegar mereka berdua sampai yg jelas tak logik pun xboleh nampak.
        sy x condem lisa n yusry dlm hal ini sbb sy pn sukakan mereka..sy mmpersoalkan mengenai baby shower..tak kisah pd sesiapa pn yg menyambutnya.

        0

        0
        • nipon says:

          the 2 majlis were done on 2 different dates la..majlis doa selamat tarikh lain..kenduri doa selamat dia jemput ramai org..yg ni baby shower kecil2an aje dia buat. just for fun..tak payah la tulis bukan2 bila info pun kamu tak pasti..mendatangkan dosa aje buat apa..

          0

          0
      • dr. preggy says:

        tak nampak ke belakg banner tu tulis baby shower? jelas terpampang kat ctu tulis baby shower.

        and one more thing..awk ni pernah pergi ke kenduri doa selamat? dari segi pakaian diatas tu, rsnya sesuai ke utk kenduri doa selamat? i don’t think so..

        nampak sgt peminat tegar smpai benda yg jelas salah pn tak nampak

        sy bkn nk condem mereka berdua pasal ni. malah sy pn respek pd mereka krn mreka berdua ni antra slah stu psgan artis malaysis yg humble.
        apa yg sy bangkitkan disini adlah amalan baby shower ini…tak kisah pada sesiapa yg meraikannya..

        0

        0
        • Bitchybij says:

          Sucha bitchhhy ass. Yusry and Lisa already HAD their Kenduri Doa selamat okayyy. Bitches like you be so jealous. This is just a GET-TOGETHER sorta event kot. Bij please

          0

          0
        • Gadis says:

          Acah sgt ostajah ni pon. Ni member dorang yg suprisekan dorang. Takkan Lisa nak meroyan cakap taknak sambil hentak hentak kaki kan? Do your research please!

          0

          0
    • Anonymous says:

      lantak pi la kat depa.kita tengok sudahhhh

      0

      0
    • Dr Aisya says:

      Sebelum surprised baby shower ni, Lisa dah buat kenduri menyambut kelahiran semoga dipermudahkan proses kelahiran Lisa. Baby shower ni pun kalau tengok guests semua yang rapat dengan Lisa je.Just to make her feel happy sharing her bundle of joy with her close friends. Raik la kalau ajak baby shower mcm kenduri kahwin. this one, very simple.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak payah ikut trend barat sgt la..membazir

      0

      0
    • eh eh ewahh says:

      yg menimbulkan dengki tu engkauuuuuuu, sedey.. dh2 ko dgn ayam2 tu nyah masuk dlm blk reban.. hahaaaa

      0

      0
  8. munah says:

    Jadilah yusry sebagai teladan, bini gemuk pun makin sayang. Jadikan laki almy nadia sebagai sempadan, bini tembam sikit jer sibuk nak belanja dan sondol mendoza.

    0

    0
  9. Sheejab says:

    eh..mana si Hani Jalika BFF sangat si Lisa tu?

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahaha kite pun tertanye2.tp ni kan kwn2 lisa yg buatkan..hamis jalika tu bff jgk ke dgn LJ,ILI tu semua?hehehe

      0

      0
  10. cicuci says:

    kihkihkih

    0

    0
  11. Mesti cantek baby. Mmg sepadan lisa yusry..happy tgk mereka ni.

    0

    0
  12. unknown says:

    L.O.V.E.L.O.V.E.L.O.V.E.. all da best Lisa & Yusry.. Lisa, semoga dipermudahkan saat kelahiran..

    0

    0
  13. maria says:

    sweet..suka sy tgk..this is more like a small party meant for close friends, they want to celebrate lisa and the baby, let them be laa..tak perlu nak ckp sesuatu yg jahat tapi gunakan agama..dalam Islam mmg perlu menegur, tapi menegur ada adabnya..bukan tegur terang2 mcm ini supaya org lain baca dan bersangka buruk..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hamende baju jala ikan yg ko pakai tu izara…si LJ pun same je x padan mengandung pakai la sopan sikit!

    0

    0
  15. pink says:

    lisa hidung kembang pn ttap berseri2 muka dia

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Berserinya muka lisa…..baby boy agaknya…
    Semoga dipermudahkan segalanya lisa

    0

    0
  17. ikan says:

    Bee khan ex nedim pun ado

    0

    0
  18. Anonymous says:

    As muslim mmg jd kewajipan utk tego sesama muslim..lgpn org tu bkn tego aibkn lisa ke ape,juz bg pndpt dia..its ok nk buat majlis cmni tp xyah la bg name baby shower..cm omputeh..n one more thing..i suka lisa,brpakaian pn sopan but not her friends..esp liyana jasmay..sgt buruk preggy mommy pakai cmtu..

    0

    0
  19. lIYA says:

    bagus. tgk semua yg dtg bertutup elok kecuali liyana jasmay tayang kaki..
    yusri dr dulu smpai skg muka, mata sembab mcm x tido 2 tahun.. kesian. work too hard..

    0

    0
  20. Sowhat says:

    Kalau mcm orang putih je haram ye? Orang putih tak ada yg beragama Islam ke?

    A baby shower is to celebrate ibu yg mengandung, sebelum dia melahirkan anak. Tak ada apa yg menentang agama/budaya. Kalau dalam perkahwinan, berinai & bersanding tu adat orang Hindu, boleh diterima. Tak semua benda yang bermula dengan “orang putih” tu tak baik. Dan jangan bila adat orang putih terus dikata haram, agama kita tak bagi. Don’t be so sad.

    0

    0
  21. suke_baby says:

    mcm baby girl lisa mengandung ni?? kot la…rasenye la..sebab muke berseri dan perot lebar… ape2 pon,semoga selamat semuanya dan dipermudahkan kelak masa bersalin..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    dan erra fazira menangis di hujung bilik disebabkan kejelesan.. dan akan menerkam seperti harimau laki mana yang dicapai dahulu… kah kah kah

    0

    0
  23. Anonymous says:

    simple jer majlis ni. suka tngk dan nmpk classy. tak jg sakit mata tngk over decoration apa bagai

    0

    0
  24. nana says:

    izara badan macam orang dah kawin dan beranak..sila jagalah body

    0

    0
  25. missQ says:

    dah semua x dapat..baik kita dok dalam hutan balik…ada mata tu tgk je…x payah nak jd ustazah express…yg tau dok nak mengata,mengutuk,memberi ajaran agama bagai…sebelum tu dah check ke keluarga sendiri????KBAIII

    0

    0