Written by serenity | October 29th, 2012

Demam BigBang, kumpulan K-pop dari Korea Selatan bukan saja merebak pada skala tempatan, malah kumpulan ini digilai di seluruh dunia. Kemunculan single ‘Monster’ baru-baru ini menyemarakkan lagi populariti kumpulan ini yang sememangnya tidak pernah padam sejak kemunculan mereka di persada muzik antarabangsa sejak enam tahun lalu.

Kumpulan yang dianggotai lima jejaka bernama G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung dan Seungri ini  telah mengadakan konsert pertama mereka di negara ini pada malam 27 Oktober lepas di Stadium Merdeka. Dikatakan 15,000 peminat telah membanjiri stadium dan tiket-tiket pula khabarnya sudah habis dijual awal-awal lagi.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Apa yang menarik, ahli kumpulan itu, G-Dragon telah memberitahu yang peminat-peminat di Malaysia adalah yang terbaik.

Kami sungguh terharu kerana akhirnya kami dapat sampai ke sini dan begitu gembira melihat sokongan yang sebegini hebat. Banyak-banyak tempat kami singgah setakat ini, peminat di Malaysia yang terbaik sekali.

Anggota BigBang juga dikatakan cuba untuk berbahasa Malaysia dengan menyebut: “Apa khabar?” dan “Aku Cinta Padamu” dalam persembahan mereka yang ditonton oleh para peminat yang setia memberikan sambutan dan sokongan sehingga ke akhir konsert walaupun dalam keadaan cuaca hujan yang tidak menentu.

Kami amat sukakan Malaysia. Kamu semua menakjubkan! Terima kasih tidak terhingga di atas sokongan anda seikhlasnya dari hati kami.

Saya berjanji, kami pasti akan datang semula ke sini untuk anda.

Selepas konsert di Malaysia yang menelan kos perbelanjaan RM 4 juta, BigBang akan terbang ke Amerika Syarikat (AS) dan kembali semula ke Asia untuk menyudahkan siri jelajah BigBang Alive Galaxy 2012.

BigBang Alive Galaxy Tour 2012 In Malaysia dibawakan YG Entertainment dan Live Entertainment, anjuran Running Into The Sun dengan PMP serta ditaja Samsung Galaxy. Kredit info Harian Metro dan kredit gambar pada BigBang Worldwide. Lagi 141 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***

Pertandingan Akhir Lagu Melayu Antarabangsa 2012 akan berlangsung di Auditorium P. Ramlee, Angkasapuri pada 3 November 2012 (Sabtu), jam 8.00 malam. Seramai 10 orang peserta dari 10 buah negara iaitu Botswana, United Kingdom, Iraq, Korea, Nigeria, China, Nepal, Sudan, Mauritius dan  Cambodia akan bertanding bagi merebut gelaran juara dan hadiah utama iaitu wang bernilai RM 10,000.

Anda juga boleh saksikan siaran pertandingan ini secara langsung di TV2 pada tarikh dan waktu yang sama. Jangan lupa saksikannya! Maklumat lanjut, layari Facebook Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara .


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

93 responses to (145 GAMBAR)BigBang – Peminat Malaysia Terbaik!

  1. Eviana says:

    wah…nice one…i’m not really a fan of korean…f
    first….

    0

    0
    • fan of bigbang says:

      nice shoot.. klula aku de kt situe

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        love them, it brought back lots of? great memories with BB. Big Bang pls come again to malaysia, malaysian VIPs daebak. YEAH

        0

        0
      • Doktor Gigi says:

        org sibuk korban lembu.. mereka sibuk korban diri tgk concert mcm gini.. bezanya korban lembu dituntut dlm islam.. concert ni? melalaikan!

        0

        0
      • peminatKPOP says:

        seronoknya berayaaaaaaaa dg big nag.. wow.. fantastic baby!

        0

        0
      • saya tak suka org munafik says:

        to nickname doktor gigi…kau mana tau dorang semua x jalankan kewajipan sbg seorang muslim.? kau nmpk ker, fitnah dosa tau…kau kena ingt malaysia ni bukan org malay jer tinggal, chinese, india pun ada.. kalau kau baik sgt..kau tak kan masuk blog nara nih, aku bukan peminat kpop tp tak suka kalau ada org menjatuhkan hukum ke atas org lain tanpa melihat nyer..tak kan solat lima waktu, ngaji, korban kena bg tau semua org kot..tunjuk kat org..tu munafik nama nyer

        0

        0
      • makan nugget dgn air kotak dutchlady, sedap sgt says:

        alah kpop jer kot, bukan layan porn, kecoh lah org yg konon2 alim ni, lagipun mana ada org sembelih lembu malam2 buta, konsert ni buat malam lah, baju dorang bukan menjolok mata pun, tu pun nak bising, kalau tak suka, diam dah lah

        0

        0
      • selagi bukan izara aishah angkat kaki sebelah tinggi2, kira ok. peace yo!

        0

        0
      • Kuma2comel says:

        kite pergi kite pergi~~ best2.. lgu haru2 best masa dia nyanyi dengan peminat.. top menari time nyanyi lgu bday dia sweet.. besttt~~~~ (:

        0

        0
      • sharipah says:

        ada jugak org sibuk hal izara aishah kt sini.. terdesak sgt ker, anda salah entry pak cik

        0

        0
      • unlucky passenger says:

        sy xkenal big bang ni..yg sy tau diorang ni artis korea je…lagu2 big bang pun sy xtau…bleh bg list lgu yg best2 x?

        adakah aku ketinggalan zaman??

        0

        0
      • suzieuda says:

        Unlucky passenger, saya pun peminat baru Big Bang. Start minat tahun 2011. BB ni saya boleh ibaratkan macam Madonna/Lady Gaga sebab konsep diorang berubah-ubah mengikut zaman dari 2006 sampailah sekarang. Mula2 dulu diorang sgt R&B dan hip hop, sekarang ni sgt electro. Lagu2 terbaik dr BB pada pendapat saya adalah Tonight; Love Song, Lies; Tell Me Goodbye; Blue; Bad Boy; La la la; A Fool Of Tears. Cari je lagu2 ni di YouTube atau pegi je channel YG Entertainment di YT. Also, search for GD and TOP – dua rapper dlm group ni. Gabungan mantap! Pelakon2 dlm GLEE, Ludacris, Flo-Rida, Nelly Furtado dan Pixie Lott antara peminat Big Bang.

        0

        0
      • makan mee tomyam hr nie...kita suke sgt says:

        mangkuk hayun mana doktor gigi ni, kau bajet alim, melalaikan konon…buat pengentahuan ko org alim tak ada masa pun nak masuk komen kt blog BN ni..org gi concert big bang kata melalaikan..ko masuk n komen kt blog hiburan x melalaikan ker..? jgn kata ko masuk blog ni nak hiburan pulak..kata kt org lain sedap sgt..diri sendiri x sedar..susah org mcm ni

        1

        0
    • noriesz says:

      ~baby dont leave me.. i know u still love me.. ~
      diorg lg best dr suju..

      0

      0
    • tien tien says:

      wow..paling le banyak gamba GD

      0

      0
    • Minah jambu 24 jam ngadap lappy says:

      Berpeluh-peluh… Rasa nak jilat2 je ketiak diaorang ni.. so sexyyy

      0

      0
  2. kak Nera says:

    Agak2 la Nara.. berape ratus keping gambar ko nak upload da..

    0

    0
  3. VIPs says:

    G dragon comel seyhh… XD

    BIG BANG FIGHTING!!

    0

    0
  4. didi says:

    awesome….best gila tgk dorg have fun,alright december ni giliran 2NE1 pulak dtg Malaysia…x sabar okayy! YG FAMILY the best!

    0

    0
  5. haroro says:

    melalaikan jek sume ni…

    0

    0
  6. abam ketak says:

    kanak kanak tak matang

    0

    0
    • mayat hidup says:

      la tak tau lagi ker, yg layan kpop ni semua budak2 muda..org tua mana ada layan kpop, tapi kalau nak layan jugak boleh..apa salahnya, music is universal

      1

      0
    • Dina says:

      Engineer and lawyer pun layan kpop. Ada masalah?

      1

      0
    • nana says:

      ayah saya, seorang ustaz pun layan kpop. music universal. asalkan tak melalaikan kita dari tanggungjawab agama,asalkan tak terikut-ikut budaya dorang, no hal.

      0

      0
      • unlucky passenger says:

        setuju sgt dgn nana…
        tp klu ank2 remaja islam dah trkinja2 kat concert 2 kira dah melalaikan la… :)

        tp sy xkenal bigbang ni..hehe..maaf la..

        0

        0
      • Guala says:

        Unlucky apa ke jadah nama kau. FYI, malaysians yang pergi konsert ni tak terkinja-kinja pun. Semua duduk kat kerusi pegang lampu je. Tak semua diri kat rockpit terkinja-kinja. And mostly yang pergi pun chinese. So, chill boleh.

        0

        0
        • gagababe says:

          tau xpe..aku pegi dgn kawan aku yg jenis solat x tinggal..dia dtg stadium after maghrib..dah dia nak tersuka bigbang,nak buat mcm mana kan..lagipun masa tu konsert start lambat..kawan aku doctor, bertudung, chill je berdiri kat free standing..xde aku tgk dia tergedik2. aku rasa..dorg ingat yg pergi bigbang ni sampah masyarakat la kot

          0

          0
    • Anonymous says:

      Org yg hidupp bwh tempurungg mcm nie laa

      0

      0
    • min ah says:

      apa? kanak2 tak matang? salah komen lah pakcik…org dewasa pun ada layan kpop..saya salah sorangnya..kenapa? ada masalah?..tak menyusahkan org pun..tak minta duit pakcik pun nak pegi konsert atau beli album..Bigbang bukan sekadar kpop artist tp international stars

      ramai sungguh feeling2 suci kat sini

      0

      0
  7. ok baik lah says:

    xde sensitiviti lngsung… padahal raya qurban kot… wat lepas2 raya la… dunia oh dunia.. mmg ni yg akan terjadi bila dunia semakin hampir kepada pengakhiran nya…. selamatkan lah umat Muhammad SAW… amin.

    0

    0
    • Keikei says:

      Pelik lah meleis ni. Ingat concert macam ni meleis je nak tengok ke? bersangka baiklah, orang bukan islam pun nak berhibur juga. Patut jangan salahkan sesiapa, yang meleis tu salahkan diri sendiri tak larang anak-anak sepupu sepapat saudara mara dari attend ni.

      0

      0
      • juz says:

        mmg la ad bangsa n agama lain.. tp untuk menghormati hari raya qurban untuk org islam… buat la lepas2 raya…. ad lg tarikh lain yg ad.. bukan nye mase ngn raya qurban…

        0

        0
    • suzieuda says:

      Soalan saudara/ri ni dah diutarakan 6 bulan lepas dan telahpun dijawab. Utk konsert di KL, Big Bang hanya free pada hari ni saya. Minggu-minggu lain dah dibook oleh negara lain. Negara Filipina dapat tarikh hari kerja.Itupun nasib baik ada. Konsert BB di Brazil terpaksa dibatal atas sebab2 tertentu.

      Pada saya, konsert ni berbayar dan tak ada paksaan. Jadi terpulang kepada peminat beragama Islam nak pegi atau tidak. Setau saya mmg utk Raya Aidil Adha, org akan bertakbir tiga hari, tapi sambutannya sehari aje. So kalau raya 26hb, 27hb bukan kira dah lepas raya ke?

      0

      0
    • seriyes? says:

      mmg la lg bagus kalo depe buat lps2 raye, tp mslhnye dyeorg tu bkn 365days per year dyeorg free.. n rasenye bkn konsert ni di buat time pepgi raye @ raye 1st n bknnye konsert ni khas tok melayu je, so bende ni ta jd prob tok kaum lain.

      p/s:mesti korg ckp bdak ni fanatik sgt yg mane aq sbnrnye bkn la fanatik sgt., tp aq ngaku la yg aq ni kpop fan lol ^^

      0

      0
    • suzieuda says:

      Soalan ok baiklah ni sebenarnya sudah diutarakan dan dijawab 6 bulan lepas. So, soalan anda ni dah tak relevan.

      Big Bang sibuk jelajah dunia untuk siri konsert ni dan kebetulan Malaysia dapat tarikh Oct 27, sehari selepas Raya Haji. Kalau penganjur tolak tarikh tu, mungkin terus melepas.

      0

      0
    • suzieuda says:

      Utk pengetahuan saudara/ri, di Filipina, konsert BB ni dibuat pada hari bekerja. Itupun nasib baik mereka dapat tarikh tu. Konsert di Brazil terus dibatalkan atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. Peminat di sana kecewa teramat sangat.

      Kasi chance lah dkt peminat BB yg pelbagai kaum dan kerakyatan yg dah 6 tahun menunggu nak tgk mereka beraksi di pentas. Disebabkan konsert ni jugak ramai peminat luar negara berkunjung ke KL – dari Korea, Thailand, Spore etc. Mereka dtg utk konsert ni dan utk melancong sekali — membantu ekonomi negara kita.

      Khabarnya salah seorang anggota Big Bang telah berbelanja puluhan ribu di butik berjenama sebelum mereka pulang ke Seoul. Itupun membantu ekonomi negara kita.

      Moralnya di sini, pandanglah konsert ni dari semua sudut. Setiap sesuatu itu ada hikmahnya.

      0

      0
    • suzieuda says:

      Kat Filipina, konsert BB dibuat pada hari bekerja. Itupun nasib baik dapat tarikh tu. Konsert di Brazil terus dibatalkan atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. Peminat di sana kecewa teramat sangat.

      Kasi chance lah dkt peminat BB yg pelbagai kaum dan kerakyatan yg dah 6 tahun menunggu nak tgk mereka beraksi di pentas. Disebabkan konsert ni jugak ramai peminat BB dari luar negara dtg ke Malaysia. Inikan membantu ekonomi kita.

      0

      0
    • suzieuda says:

      Khabarnya, salah seorang anggota BB juga telah berbelanja puluhan ribu di sebuah butik berjenama di KLCC. Mereka menyewa lebih kurang 60 bilik di hotel Double Tree by Hilton. Ini semua menyumbang kepada ekonomi negara kita.

      Moralnya di sini, pandanglah sesuatu itu dari pelbagai sudut. Setiap yang buruk ada juga baiknya.

      0

      0
  8. Prince Noob says:

    dafak? kpop dipuja2 sampai penuh stadium, masjid surau tak penuh pun

    0

    0
  9. kak says:

    psy bila nak dtng. oppa gangnam style. best nyekk

    0

    0
  10. ai says:

    tengok komen2 kt sini best betul..ada org jatuhkan hukum la apa la.tp org yg ckp cm2 x tau sebenarnya stadium 2 penuh dgn chinese & org luar.org melayu muslim bkan rmai smpai nk penuhkan stadium pun,len la kalau tngok bola kan..mmg penuh mcm apa je,dh kalah gaduh.2 la org melayu kita,jgn nk menidakkan pulak k.kalau psal tarikh salahkan organizer la,lgpun organizer dr singapore..mmg dorg x alert giler ngn tarikh kt malaysia nie.yg meramaikan stadium ialah yg datang dengan family,tmbh2 chinese.so,kalau sape2 nk bising psal nie pg tnye org len dlu..nie x,belum pape dh cakap mcm2..pdahal x tau pape..menuduh sebelum usul periksa.

    0

    0
  11. Xyara says:

    Kalau tak minat kpop, tak suka konsert ni, tak datang konsert ni, tak payahlah nak mengutuk bagai okay. Masing-masing layan hidup sendiri ye. Tak semestinya yang datang tengok concert ni sosial. Minat orang kan lain-lain.

    0

    0
    • mekjah says:

      org cetek akal biaselaa…bajet dunia ni dia yg punya n akan berjalan ikut kehendak dia sorg jer…

      0

      0
      • ice says:

        bukti sahih anda yang mengatakan kitorang takde saving untuk tabung haji adelah??????????????????????

        0

        0
      • aku benci perempuan plastik says:

        aku pelik knape ada manusia asyik sibuk berceramah agama kt sini…tabung haji lah, x korban lembu lah…korbankan diri sendiri lah..semua ada, woi salah ker dengar kpop..??? dengar sekadar hiburan jer bukan nk ikut budaya dia orang, ada akal pikir lah

        0

        0
    • Anonymous says:

      TENGOK IZARA KANGKANG LEBIH HINA DARI TGK K-POP!

      0

      0
  12. bdk chumey says:

    Berbaloi bli tiket diorg Rm 491. Berhujan panas demi diorg. Terhantok dekat plang demi diorg. Berbaloi sbb dpt tgk diorg dkt2 live lg,dpt pgg tgn Taeyang,dpt air yg disirim oleh Daesung,tgk G-dragon punye killer smile,tgk TOP buat cute dance & msk dlm enset Seungri mse last song fantastik baby. ??????

    0

    0
    • Anonymous says:

      berbaloi lg kalau ko simpan duit tu kat tabung haji.. :)

      0

      0
      • suzieuda says:

        Saya pergi menonton konsert ni DAN saya juga menabung di Tabung Haji dengan potongan gaji setiap bulan. Kalau cukup tabungan saya akan buat haji jugak suatu hari nanti. Anda bagaimana Encik Anonymous?

        0

        0
  13. PuanOnew says:

    harap nanti encik nara buat entri pasal k-pop storm kat m’sia mggu depan..
    n_n

    0

    0
  14. Tina turner says:

    Bosan… T ara la best

    0

    0
    • nur mila says:

      akak tina turner kalau tak suke big bang naper mai sini. taste org lain2 kak, ada org suke big bang. ada jugak yg suka lagu plastic hidup mcm akak sexy love sexy love brooommmm

      0

      0
    • syukri says:

      kesian big bang aku yg jadi mangsa gara2 kebosanan mak cik tina kt atas ni..jealous lah tu grup T-ara buat konsert kt malaysia tak ada blog hiburan update

      0

      0
    • not t-ara fan says:

      hahaha.. t-ara lagi best.. hello.. lip sync kot dorang masa showcase hari tue.. bila nyanyi lancar jea.. bila time talk.. mic rosak.. pa system problem.. dah terbukti depa nyanyi miming… big bang best sangat siap ada live band lagi…

      0

      0
  15. mekjah says:

    ooppss..nnt ade ustazah kt cni marah lak post2 psl kpop ni….xbfaedah, melalaikan katenye..

    0

    0
  16. Nida says:

    Was there n having the best memory ever

    0

    0
  17. so call TEACHER says:

    Dear sesiapa yang sedang membaca, ok first of all, organizer yang organisekan concert ini ialah Singaporeans, mana mereka tahu pasal sentimen Raya Haji plus diaorg buat concert pun pada raya ke-2 so i rasa xkacau apa2 kat sini. and pasal pemilihan tarikh concert ini, Bigbang travel all the way from Manilla. and jadual mereka pun dah padat. so basically tarikh yang tinggal untuk Malaysia hanya time raya haji ke-2. and sesiapa yang pi concert ni mesti sedar yang datang mostly ialah Chinese. Budak Melayu kitapun xramai sangat.30% je kot and Indian jangan cakap la xsampai 30 orang. I jatuh dlm kategori 30 orang tu. as what yang lain cakap music is universal. and please dont say kpop melalaikan.saya masih melaksanakan tanggungjawab saya walaupun dengar Kpop and pi concert tu. and pasal kuarkan duit untuk pi concert tu, i mean jika rezeki saya halal, saya nak pi bulan pun xde orang boleh complaint kan.

    p/s : sorry kalau comment saya ini menjuris hati dan perasaan sesiapa

    0

    0
  18. ice says:

    nak cakap sikit je la.. sikit je.. tak banyak mananye pun.. yang dok heboh sekampung mengata kitorang yang pergi konsert ni kan…
    – konsert hari sabtu malam… bukan hari jumaat hari raya haji tu tau…
    – bazir duit beli tiket lebih baik buat korban.. weeei… de je kawan aku buat korban..tapi dia gi konsert..ko yang tak pergi de ke buat korban?
    – pegi konsert buat menda lalai..lebih baik ramai2
    pergi masjid.. ya memang pergi masjid AMAT BAGUS… saya ngaku..tapi yang tak pegi dan dok ngata kitorang tu pi penuhkan masjid tak?
    – abiskan duit beli tiket mahal2, lebih baik saving untuk pegi haji.. BUKTI KO KITORANG TAKDE SAVING UNTUK PEGI HAJI ADELAH?? aku ade je…

    ye memang tak bagus mende kitorang buat tu… ngaku… nak nasihat kitorng boleh..kitorang bukan nye jenis makan orang..tapi cakap mintak guna bahasa baik sikit… nak nasihat kunun.. tapi yang pakai pekataan dafak dafak tu kira sebahagian cara bagi nasihat ke….

    0

    0
    • gagababe says:

      setuju dgn ice..

      korang jgn rasa kompem sangat masuk syurga sebab sambut raya qurban..korang kompem ke x mengumpat & buat fitnah x tentu hala time jumpa sedara mara??kalau rasa dah kompem masuk syurga mesti familiar dgn ayat ni kan “WAL FITNATU ASYADDU MINAL QOTL” .i admit i’ve spent 1k++ for the boys..is it ur problem?is it ur money??is it ur own blood & sweat??do u know how much our savings in Tabung Haji. cakap guna otak la sikit..i admit i’m a bad muslim..but i’m trying to be a good one..i hate when people keep on questioning about syurga, neraka, pahala & dosa as if they are really angelic. kalau bangsa ayat nak mengingatkan xpe r..ni ayat panas mcm diri da bagus sgt and by the way..dosa pahala syurga neraka adalah benda yg ghaib di mana itu urusan setiap individu dgn tuhannya..Hati manusia sentiasa perlukan tazkirah, peringatan..x salah kalau kau cakap baik2..

      0

      0
  19. zuazua says:

    Big Bang is freaking awesome ! Walaupun konsert ini diadakan di hari raya qurban, tidak bermakna umat Islam yang menonton konsert ini tidak melaksanakan tanggungjawab mereka sebagai seorang Islam. Music is universal ! Ianya tidak dikira haram selagi tidak melalaikan :)

    0

    0
  20. Suzieuda says:

    Saya pelik sangat dengan blog Beautiful Nara ni. Setiap kali ada entry ttg Kpop mesti ada golongan konon-konon alim nak bagi pendapat berunsur dakwah. “Baik simpan duit tu dalam Tabung Haji” lah, “surau tak penuh lah” etc. Yg menjengkelkan adalah diorang ni berlagak alim aje. Orang2 yg betul2 alim tak ada masa dan keinginan nak baca blog hiburan macam ni. So simpanlah pendapat anda yg berunsur buruk sangka dan fitnah tu. Berdosa tau tuduh orang tanpa usul periksa.

    0

    0
    • mekjah says:

      itula pasal…kalau dh alim sgt xkan ada masa nak baca gosip2 penambah dosa kat blog ni…sibuk nk mempertikaikan org punye tabung haji laa, ibadat laa..ko dah cukup ibadat sgt kah??…org yg pegi konsert jahil sgt kah??..jaga diri sendiri udahla…sakit ati beno dia..bukan org gi pakai duit bapak ko pun…

      0

      0
  21. peanut says:

    Oh gd…..pling cuteeeeeeee

    0

    0
  22. Rin says:

    X puas .. x puas … x puass!!! 2 jam stgh jek konsert rsa kjap jek hbs.. :(
    tolonglah dtg Msia lg BIGBANG !!! <3

    *sgguh terkaku tgk GD*

    0

    0
    • TOPint says:

      Saya peminat T.O.P tapi ternyata GD yang memukau pandangan pada konsert haritu. Dia punya aura~~~ memang One Of A Kind. Hehe~

      0

      0
      • suzieuda says:

        Saya pun mula-mulanya minat T.O.P, tapi akhir-akhir ni GD lebih memukau saya sebab bakat menulis lagu dia yang memang tak dapat dinafikan.

        Apa yang saya dapat dari konsert Sabtu lepas ialah pandangan peminat kepada ahli Big bang secara individu akan berubah selepas menonton mereka secara live.

        Mula2 saya tak suka Seungri sebab saya rasa dia “over” dan “gedik” (maaf ya peminat Seungri!). Tapi di concert tu saya sedar yang dialah antara “penghidup” konsert BB. Dia yang saya nampak banyak bagi semangat kepada peminat untuk bersorak dan memeriahkan suasana.

        Dulu saya tak impressed sgt dgn Taeyang. Saya akui suara dia sedap dan tarian dia bagus tapi personaliti dia tak memikat hati saya. Tapi di concert, dia yang paling energetic walaupun dua tiga kali hampir terjatuh di atas pentas. Saya kagum betul dgn stamina dia. Tanpa dia, mungkin TOP tak akan menari tarian bingu hari jadinya di hujung concert tu :P

        Daesung pulak penyeri “majlis” dgn senyuman manis dia yg tak putus-putus. Ramai yg beralih minat kpd Daesung sejak malam tu hanya kerana dia yg nampak paling excited berjumpa dgn peminat.

        TOP yg ramai sangkakan sombong dan control macho rupa-rupanya ada sifat gila2 yg jarang2 dia tunjuk depan peminat. Ramai peminat negara lain cemburu dgn VIPs di Malaysia kerana TOP nampak sungguh enjoy dan selesa di pentas Stadium Merdeka. Susah nak tgk TOP menari tarian “bingu” dia tu!

        Begitu jugak dgn GD yg khabarnya agak diam dan kurang bertenaga di Manila. Di laman YT dan twitter, ada peminat Filipina menyuarakan rasa cemburu kerana GD nampak selasa dan selalu tersenyum di Kuala Lumpur.

        Saya paling terpegun dgn suara GD yang… alahai… sangat sopan dan lembut semasa bercakap dgn peminat dia antara persembahan. Cair pulak dengar suara dia. Bestnya kalau dapat bercakap di telefon dgn dia :P

        0

        0
  23. honeym says:

    ramai sungguh pepeeling suci dlm nih…bukan guna duit korang pun..apapun bigbang is the best..tak puas sbb 2 jam setengah je konsert..we want more!

    0

    0
    • Sekadar memberitahu says:

      ramai betul yg back up big bang kat sini.. yg mengutarakan pendapat x patut pihak penganjur berbuat demikian di hari raya haji kedua pun ditindas.. iyaaa.. betul bcoz of penganjur adalah singaporean tp kena la juga menjaga sensitiviti agama yg merupakan islam sebagai agama rasmi negara ini.. utk pengetahuan, x salah kalau korg nak join concert artis mana2 yg korg suka tp jgn la menghina pendapat yg korg sangka alim ke apa.. mereka punya pendapat.. jgn la kerana mereka berlagak alim mereka yg anda cerca hanya kerana big bang yg anda suka.. melalaikan? iyaaaa.. dlm al-quran ada ckp yg sesuatu hiburan yg melalaikan adalah haram.. its true.. adakah big bang concert aritu tidak melalaikan anda semuaaaa? bukti sudah ada kat sini.. bila dibangkang kpop ni akan ditindas brg kali.. adakah lalai yg anda cipta atau kpop yg anda nk salahkan? muzik yg membuat anda terkinja2 sampai ada yg berkata berbaloi nya membeli tiket concert walaupun ditimpa hujan ataupun pelbagai pancaroba? bkn ke ia taksub nama nya? perlu ke di war2 kepada umum taksub anda itu semua? maybe dr segi kata2 blh mengambarkan iman anda kalau ia dikeluarkan secara terbuka.. salah ke mereka berkata yg menyimpan di tabung haji itu lebih baik drpd anda membeli tiket big bang ni? salahnya di mana? itu bkn ke kebenaran ke arah kebaikan? kenapa perlu ditindas komen sedemikian??? di mana iman sampai kan menabung di tabung haji diperlekehkan berbanding tiket konsert yg melalaikan? moral of the story.. kalau suka.. suka sahaja tp x perlu menindas komen yg ke arah mengejar kebaikan.. bkn suci yg diminta tp ia kebenaran.. kebenaran di mana kpop anda mengatasi segala.. nauzubillah min zalik :)

      0

      0
      • suzieuda says:

        Betul tak salah mereka mengutarakan pendapat mereka. Yang salah adalah tone mereka yang menuduh tanpa soal periksa. Kalau mereka boleh mengutarakan pendapat yang berbunyi sinis, saya rasa tak salah peminat Big Bang membalas dan backing kumpulan kegemaran mereka

        Persoalannya, siapa yang mula dulu? Bak kata orang, jangan jolok sarang tebuan kalau tak nak kena sengat. You get as good as you give.

        Saudara/ri kata: “maybe dr segi kata2 blh mengambarkan iman anda kalau ia dikeluarkan secara terbuka..”

        Saya rasa tak perlulah kita membuat statement atau andaian tentang iman seseorang itu hanya kerana minat mereka.

        Orang yang cuba memberi dakwah tu tak semestinya beriman, dan yang terkinja-kinja di konsert itu tak semestinya jahil.

        Kalau saudara/ri ikhlas, berdoalah supaya peminat Big Bang yang mengikut amatan anda “lalai” supaya mereka dapat nur dan hidayah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn jolok sarang tebuan? siapa yg mula dulu? org ckp kebaikan pun kpop juga yg dimenangnya.. yea la suzieuda.. aku doakan ko sebagai peminat Big Bang yang “lalai” supaya mereka dapat nur dan hidayah.

        0

        0
      • Suzieuda says:

        Terima kasih. alhamdulillah. Pagi-pagi lagi ada orang dah berdoa supaya saya dapat hidayah dari allah. :)

        Selepas zohor nanti saya akan doakan supaya Allah mengampunkan dosa saudara/saudari, menerima amalan2 anda dan juga memberi anda petunjuk supaya dapat memperbaiki dan memperhalusi cara anda berdakwah supaya lebih ramai lagi akan tersedar dari kelalaian mereka.

        Insya-Allah, anda akan pendakwah yang baik. Hwaiting!

        0

        0
      • Bapak kepada "sekadar memberitahu" says:

        ooo, kat sini rupanya, patut la tak nampak kat umah, kan abah dah kata mengaji pas zohor .meh sini meh sini” tarik telinga sekadar memberitahu” pegi mengaji cepat~!!

        0

        0
  24. gagababe says:

    masalahnya ‘sekadar memberitahu’ xde pon myvips cakap ‘membeli tiket bigbang lagi bagus dari menabung di tabung haji’..go through their comments plz..

    “berbaloi lg kalau ko simpan duit tu kat tabung haji.. :) ”

    how can u say that? for some people..they already have their own savings to do ibadah haji in the future. do we really need to brag about our savings my dear??

    one more thing, nak bagi teguran biar bertempat, jgn guna bahasa yg sarcastic sebab ada orang akan offended. mcm la orang yg suka bigbang ni bodoh pasal agama, or maybe u people can say we’re jahil..up to you coz i believe dosa pahala syurga neraka bukan manusia yg tentukan..

    Setiap orang yg menegur pasti sedia juga ditegur. Ramai yg tidak mampu lakukan ini. Hanya suka menegur tetapi tidak pula suka ditegur. Sebab itu penting apabila menegur isyaratkan terlebih dahulu, teguran itu adalah terlebih dahulu untuk diri sendiri.

    0

    0
  25. honeym says:

    teguran itu bagus tp berhemahlah..nih main caci maki mengumpat hina….teguran yg berhemah ke tuh? macamlah kitaorg (read: BigBang fans) jahil sgt..tak ingat agama semua…pleaselah…pastu some said better saving money for pergi haji. hello..takkan mende tuh pun nak buat riak jugak. ok fine…fyi..saya ada buat potongan gaji every month utk tabung haji..so what? we were there for having fun..just enjoy the music..salah? macamlah korang yg bashing nih tak pernah pegi konsert rock/pop/ siti norhaliza whatsoever…apa bezanya dgn tgk bola kat stadium malam2 tuh? tak sama ? oh ya..sbb nih group k-pop..so ada bezanya…ok…i rest my case….susah nak bagi faham pihak yg anggap diri tuh baik/suci murni/betul sgt..fyi saya bukan budak2..saya seorg dewasa dan tahu beza baik dan buruk..saya tak alim but saya tahu batas2 sbg seorg muslim..ok nak bashing aku silakan..no hard feeling..i’m cool

    0

    0
  26. me n myself says:

    Macam2 pendapat diutarakan. :) macam2 issue juga yg dikeluarkan. :) ada yg baik n ade gak yg sarcastic. Maaf lah ye. Bg sy, sy blh terima opinion yg baik2 tu. Kita manusia, semua bt salah. Xde yg perfect pon, niat nak menegur tu mmg baik, xdinafikan. Tp gunalah cara yg baik. Mesti org lain akan terima. Sy pon minat bb ni jugak. Tp, xblh lah kita nk ckp semua yg pg BB concert tu itu lah, ini lah. Sy rasa, kita xblh nk judge someone tu melalui 1 perkara yg diorg bt. Betul x? :) yg sy perasan la, ni cuma pandangan sy, slalunye, kalau kpop je mesti org nak ckp mcm2. Kalau other than korean, xseteruk ni org akan becakap rasenye. Maaflah kalau ade yg xblh nk terima. Kite semua ade minat n pendapat masing2. Xsalah nk utarakan cume care penyampaian tu kne betul. Berpandangan buruk dkt seseorg tu pown xbaik jugak kan? Sy xkata diri sy baik, tp jgn la kita nk berpandangan buruk dkt org lain atas sbb minat seseorg tu. Kutuk2 xdpt ape2 faedah, dpt dosa lg ada la. Baik kite mendoakan bnde yg baik2 supaya terbukak hati kita utk menerima. Sorry kalau ada yg xblh terima. :)

    0

    0
  27. nani1 says:

    I’m aware that the organizer is not Malaysian, but hopefully, for LOCAL ORGANIZERS, if you want to hold a concert in the future (Kpop or any other artists) please check the date. Kalau ada yang melibatkan hari-hari keagamaan macam ni, sila sensitif sikit.

    For those that said – lagi baik simpan duit dalam tabung haji etc- korang tau ke apa yang orang lain buat dengan duit diorang? Entah2 dah siap2 buat potongan gaji ke, atau diorang buat donation mana2 ke, korang tau ke? Jangan main tuduh-tuduh orang. Kalau tak tahu apa-apa jangan nak buat fitnah. Korang pun ada ke menyumbang untuk agama? Kalau setakat kutuk orang, korang cuma ‘dermakan’ pahala korang kat orang yang dikutuk tu…

    0

    0
    • Suzieuda says:

      Saya setuju dengan pendapat nani1. Sejujurnya, saya pun mulanya tak begitu senang dengan tarikh konsert BB ni. Yelah, hari raya kan hari untuk bersama keluarga… Tapi bila saya fikir balik, kalau saya tak pegi konsert ni, entah bila lagi Big Bang nak berkunjung ke Malaysia dan walaupun peminat baru, saya teringin betul nak tengok mereka beraksi secara live. showmanship BB mmg bertaraf antarabangsa. Kawan saya yang baru kenal BB pun akui ini. Sebab itu saya beli jugak tiket untuk saya dan anak sedara saya.

      Saya jarang ada masa nak bersama dengan anak sedara saya. Tapi dua hari yang dia spend dengan saya tu amat berharga. We bonded because of Big Bang. Dan pada hari konsert tu, saya nampak ramai peminat dtg dgn keluarga mereka. Ibu dgn anak, pasangan suami isteri dan anak etc. saya pandang ini dari sudut yg positif.

      Kalau kita nak bercakal pasal sensitiviti kepada tarikh keagamaan, kalau tak silap saya, pada hari yang sabtu tu jugak ada twitter meetup anjuran rakyat tempatan di KL. Ramai jugak yang dtg. Khabarnya 3000 orang. Tapi saya tak pulak dgr suara2 sumbang mengutuk mereka menganjurkan event itu dekat dgn hari raya aidil adha.

      Mungkin saya silap, tapi sepanjang hidup saya, saya nampak umat
      Islam di Malaysia ni akan spend hari selepas raya haji itu untuk melakukan aktiviti kekeluargaan atau riadah. Ada yang pegi ke pusat membeli-belah, karaoke, nonton wayang etc. Malah ramai jugak yang akan keluar bersiar2 pada hari raya korban itu sendiri dan bukannya berziarah atau buat korban. Tapi mereka tidak di “judge” mungkin kerana mereka tidak pergi menonton konsert Kpop.

      0

      0
  28. Nenie Winchester says:

    Kesimpulannya, janganlah kita mengata org..cermin diri sendiri..x salah untuk memberi nasihat..saya terima pendapat dari semua pihak sama ada dari segi tarikh yang x sesuai (mmg x sesuai pon) atau ape2 saja..kalau nak ikutkan, semua jenis konsert, dari mana2 artis sekalipon, walaupon artis dari Malaysia sendiri adalah melalaikan..Tp kenapa kerana kita x minat artis tersebut, maka kita kutuk..tp bila artis kegemaran kita yg berbuat perkara sedemikian, kita puja2, puji2, sokong2..haih..sungguh x faham..adakah konsert artis kegemaran anda tidak mendatangkan kelalaian berbanding dengan konsert artis bukan kegemaran anda?? renung2kan..dan selamat beramal :)

    0

    0
  29. skyz! says:

    bercakap pasai AGAMA katanyer..kalu dia ALIM ULAMAK..die tak DODOK kt BLOG yg PENUH UMPAT KEJI..GOSIP..n GAMBA2 ARTIS YG TERSEKSI SANA SINI…..sedey.. kalu nak kata melalaikan..konsert maher zain pon lalai lah konsepnyer..sbb buat malam ari pas MAGHRIB?? tak gituh??

    0

    0
  30. zoe says:

    X sangka rmai gak kpop fan kat page BN ni ye,tapi yg anti kpop pun rmai gak.145 gambar???Bang Nara pun kpop gak ke?

    0

    0
  31. lee soo yeon says:

    big bang is my favourite band i love big bang so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh……..

    0

    0