Written by serenity | March 31st, 2014

Satu majlis resepsi perkahwinan secara tertutup telah dibuat secara-kecil-kecilan oleh pasangan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana di  N’dah Catering, Shah Alam. pada malam 29 Mac lepas.


 photo 883301_664110990309899_541943458_o.jpg
Majlis ringkas ini telah dihadiri oleh ahli keluarga dan teman rapat. Syamsul juga berada dalam keadaan sihat dan telah sembuh dari demam denggi yang dihidapi sebelum ini.

Khabarnya, satu lagi majlis resepsi terbuka perkahwinan Syamsul dan Puteri Sarah akan diadakan di Dewan Perdana Felda, 18 April ini. Bersama kita doakan majlis mereka berjalan lancar dan dipermudahkan.

Gambar-gambar ini ialah hasil bidikan jurugambar rasmi, Love Undefined Photography.

Lagi 13 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 

 


 photo 1078944_664114883642843_613949331_o.jpg
 photo 1396801_664110646976600_948908176_o.jpg
 photo 1404454_664114873642844_614989880_o.jpg
 photo 1490808_664113660309632_630583991_o.jpg
 photo 1781809_664110720309926_1056508711_o.jpg
 photo 1898918_664111456976519_523451951_o.jpg
 photo 1909223_664115663642765_991473773_o.jpg
 photo 1932719_664115470309451_799614250_o.jpg
 photo 1960951_664111573643174_215692757_o.jpg
 photo 1961851_664112066976458_1027037225_o.jpg
 photo 1965511_664113200309678_359316242_o.jpg
 photo 10011572_664113246976340_82093300_o.jpg
 photo 10011625_664115030309495_1875829137_o.jpg

resepsi syamsul liyana
resepsi syamsul liyana

resepsi syamsul liyana

resepsi syamsul liyana

resepsi syamsul liyana

resepsi syamsul liyana

Baca Yang Ini Pulak:-

77 responses to (20 GAMBAR)Majlis Persandingan Perkahwinan Syamsul Yusof Dan Puteri Sarah

  1. Setem 50sen says:

    Bersederhana je perkahwinan mereka…walaupun pihak lelaki dan perempuan dari golongan berada… semoga berkekalan…Tahniah Syamsul & Puteri Sarah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 320 Thumb down 3
    • Punggok Boye says:

      Sweetnyew both of u.. hope ramai artis2 will follow ur way!!! Besederhana adalah lebey baek.. drpd berlumba2 cariew penaja n title wedding of d year!! congrate…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 175 Thumb down 2
    • Lola says:

      Handsomenyee Dr Anwar Fazal

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
    • Ritu vs Aya says:

      Pengantin lawa. Pengapit pon sama lawa.. Dalam IG @shamsulyusofdaie pon sangat sederhana… Xder tunjuk mesra dan kasih sayang 24jam. Much respect!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
      • mami says:

        kenapa lah retis suka sgt buat private ig. dah tak boleh post komen, tak kan tak nak bagi orang post komen kot

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 13
        • meggi tomyam says:

          kalo dah ada mangkuk bagi komen yg bukan2…kutuk2 owner, kutuk2 apa yg owner suka…baik buat private jer IG.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
        • nana says:

          dah sebab ramai sgt org follow retis utk copy gmbr diorg n sebarkan fitnah bkn2, komen bkn2.. retis pn ade perasaan jgk. so lebih baik private aje, senang…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • pontianak versi moden says:

          let’s say…kau post something, tetiba ada haters dtg komen sampai gaduh dgn followers kau…suasana yg best dah bertukar jadi tak best, senang2 private jelah IG…hati pun tak susah.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • zirareh says:

        Kalau tahap yusof haslam ni kira sederhana…..
        Dah guna cosry…bukan murah2 lagi…
        Kira oklah….

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • zirafeh says:

      Perrmpuan dengar ceritavtak bayar hutang belajar…kaua meh?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  2. Anonymous says:

    CANTIK!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  3. NIL says:

    cantik.!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  4. Mak Jemah says:

    semoga bahagia dan berkekalan till jannah…dua2 segak :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  5. puteri says:

    gambar perkahwinan terbaik utk tahun ini! tahniah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 0
  6. Kau Hado says:

    semoga diorang ni bahagia n berkekalan till jannah…..dua2 segak :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 0
  7. gm says:

    comel sangat sangat. sama cantik sama padan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  8. rararara says:

    cantik dan menarik. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  9. unknown says:

    simple n nice..suka sgt tengok..smoga bahagia hingga ke syurga..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  10. mak lampir says:

    mak suke.. cantik..humble..bersederhana..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
  11. NOR says:

    CANTIK!! :)

    #SESUNGGUHNYA BERSEDERHANA ITUKAN LEBIH BAIK#

    TAHNIAH SYAMSUL & PUTERI SARAH LIYANA

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
  12. Anonymous says:

    nice ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  13. naruto says:

    semoge berbahagia smpai ke jannah, di kurniakan zuriat y soleh/solehah..
    Dan selamat pengantin baru..artis2 harus jdkan mereka ni contoh bile nk wt majlis kahwen!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  14. aku suka... says:

    Suka pulak aku tgk pengapit pompuan baju kuning tu..tp tali apa kat dahi dia tu??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  15. eddie says:

    Wedding of the year 2014 bagi saya..alhamdulillah..semoga rezeki makin murah selepas kawin…tahniah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  16. Anonymous says:

    yg pengapit cantik tu.. adik dia la.. cantik sgt syikin…~~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  17. Anonymous says:

    Cantik

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  18. sofea jane says:

    ini macam baru bagussss!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  19. Melati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 43
  20. Olaf says:

    lawa la plk aku tengok pengapit pengantin pompuan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  21. nok gebuzzz says:

    sederhananyer pasangan ni,macam tgk putera putri dari indera kayangan plak masa kat pelamin tu….pasangan paling sepadan dah perkahwinan paling gojes sekali….tahniah both of u.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  22. elena says:

    semoga berbahagia .
    1st time baca komen2 di atas yang 99% positif.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  23. ikhlas says:

    sejak adam kawen dgn fiza pakai serban, si shamsul ni pun kawen pakai serban..alhamdulillah cantik kedua2 pengantin..tp, kdg kala aku tak leh lari dari berfikiran negative..contohnya seperti artist2 yg mula mengenal Islam walaupun dilahirkan Islam..sepanjang mereka berlakon/menyanyi/etc, kemungkaran dan maksiat byk dilakukan mereka..apabila mereka mula bertudung, mula berkawan dgn org2 yg berimej Islam, maka wartawan hiburan akan letak ayat seperti “BERHIJRAH” dan lain2..artist2 ni terus saja dilabel seolah2 mereka malaikat..apakah dgn memakai tudung terus tidak membuat dosa? aku bukan anti artist2 ni berubah, aku suka sebenarnya..tapi jgn lah digembar gembur secara terlampau sehingga menimbulkan gambaran seolah2 apabila seseorang Muslim itu mula memakai tudung, maka dia itu Muslim sejati, tidak berdosa, bakal masuk syurga, dan sebagainya..INI TANGGAPAN SALAH! Wartawan tidak seharusnya menjadikan benda2 salah sebagai ikutan masyarakat, terutamanya anak2 kecil..mereka berubah itu mmg satu perkara yg menggembirakan apatah lagi industri hiburan di Msia dan dunia mmg penuh dgn maksiat..tapi jgn mereka terus dilabel seolah2 malaikat..sepatutnya mereka dinasihatkan supaya perlahan2 belajar untuk menjadi manusia muslim yg baik..cuba lihat contoh artist2 kita..berapa ramai artist yg pakai tudung kemudiannya hari2 keluar paper cerita mereka bertudung..lama2 kita lihat sendiri ramai yg tudung mereka makin singkat..pakai tudung, tapi yg lain2 terbuka..terlalu banyak publisiti dikhuatiri boleh menjadikan mereka manusia riak..baru nak berubah, wartawan angkat melangit..di sinilah iblis dtg bertenggek..dan artist lelaki, apakah berubah ke arah Islamic perlu berserban? hari2 pakai serban ke? atau hanya masa nak kahwin? mmg betul pakai serban tu tak salah, tapi jgn meninggalkan tanggapan salah pada masyarakat…tak perlu tonjolkan diri nampak alim kalau dalaman masih lagi terlalu junior..ada baiknya beramal dan berilmu dalam keadaan yg sederhana..nak berubah ke arah baik tak semestinya penampilan kena berubah (kecuali wanita)..yg penting kena ikut syariat, ikut hukum hakam..para ustaz di masjid/surau juga ada yg bersongkok / berkopia / takde songkok lgsg / berserban / etc..penampilan tidak mengurangkan ilmu mereka..kerana yg penting adalah ilmu dan amal..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 6
    • humble says:

      Artis yg berubah xde niat nk menunjuk pon..cuma media yg terlalu beria2 berkongsi kegembiraan pengijrahan mereka. Tapi artis yg sebagai ikon ni, perubahan mereka akan memberi impak dan kesedaran pda rmi pengikutnya. Semoga dgn pengijrahan mereka juga dpt menarik rmi peminat kearah kebaikan. Tak salah rasanya. Tetapi niat mereka melakukan pengijrahan samada ikhlas atau tidak, biarlah Allah sja yg mengadilinya. Jikalau pengijrahan mereka dpt menarik rmi yg turut berhijrah, bukankah baik? Pikir positif saja hendaknya. Allah knows best.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
      • Nak cakap sikit says:

        kalau tak menunjuk nunjuk dah berhijrah tak yah la nak glamour glamour….dok diam diam sudah…media ni kalau tak di panggil dia org takkan nak publish..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Janda Vogue says:

      aku setuju sangat dengan statement ikhlas yang panjang lebar…ni aku nak tambah…golongan retis ni asal bertudung je konon dapat hidayah maka terbitlah citer tudung melayang kepala melekat mcm mcm lagi nak ketawa pun ada …tidak ke mereka dari dulu di didik dengan jelas bahawa WANITA ISLAM WAJIB BERTUDUNG dan wanita yang bertudung BUKAN JAMINAN WANITA ITU ALIM BETAKWA DAN BERIMAN DAN DI JAMIN MASUK SYURGA…ini salah faham orang orang melayu yang aku tak pernah faham asal bertudung je dah di kira alim dah di kira ke jannah dah di kira ahli syurga dah di kira alim ulama…justeru itu ada wanita islam yang bertudung tapi pakaian menjolok mata, mulut celupar, kaki mengumpat, suka mengfitnah, mengadu domba, melawan suami, dan ada yang tidak pernah bersolat…dan yang membuang bayi pun ramai jugak…berzina apa tah lagi….berpeluk di khalayak ramai…hmmm

      Ada jugak golongan yang bertudung untuk menutup aib diri sendiri….maka golongan artis ini akan menjadi pujaan di puja dan di puji..oh pelez la …am not jealous at all tapi biar la statement yang keluar tu berpada pada…asal artis bertudung je mula la di panggil untuk beri ceramah walau tidak berilmu, mula la mengacara kan program program berbentuk Islamic padahal ilmu agama pun takde….ada yang OVER ter OVER OVER

      Aku hairan bila ada yang bagi statement “I pakai tudung ni sbb dah dapat hidayah” bukan ke bila kita di lahirkan Islam hidayah tu telah diberi oleh Allah ..cuma kita MENOLAK hidayah tu dan memilih melakukan kemungkaran dosa dan maksiat….

      Justeru masyarakat melayu hari ni menghapuskan dosa dengan hanya berlandaskan kain di kepala…masyarakat melayu hari ni menilai perempuan pada tudung di kepala walau lahir anak zina, walau mulut celupar walau maksiat walau pernah berzina tanpa rasa segan dan silu..

      betapa mudahnya orang melayu meletakkan iman dan takwa pada seseorang…begitu mudah melayu meletakkan calon calon ahli syurga dan jannah…begitu mudah nya nak masuk syurga Allah…kerana beranggapan Islam itu mudah…kalau macam tu jom buat maksiat se maksimum pastu pakai tudung pakai serban…SAH in malay community kamu di anggap beriman dan bertakwa dan bakal ahli syurga…padahal waktu zaman rasulullah ada yang menangis selama 20 tahun sampai buta akibat menginsafi dosa….manusia skrg hanya berlandaskan kain di kepala dan serban sudah di anggap beriman bertakwa ….justeru itu lahir la pengikut agama Islam yang tidak berkualiti jika keimanan dan takwa diukur pada pakaian….SAD

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  24. Aku pelat says:

    ??????? ????? ???? ? ????????? ???????? ? ???????? ??????????? ??? ??????
    (May Allah bless for you (your spouse) and bless you, and may He unite both of you in goodness)

    Masya Allah…sejuknya mata memandang pasangan ini. Moga diberkati Allah sehingga ke akhir hayat.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  25. Anonymous says:

    majlis persandingan yang sedap mata memandang…semoga kekal hingga ke syurga

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. cik piNgu says:

    teruja tgk diorg.. simple walaupun diorg boleh buat majlis sehabis grand sb diorg mampu, yusuf haslam mampu tp diorg wat simple2 n sederhana je..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  27. lala says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 22
  28. don says:

    pengapit lagi naik seri dan cntik

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  29. krik says:

    Cantik…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. lempeng terbang says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
  31. suke suki jer says:

    Biase nye..yang kaye suke bersederhana…yang x berapa kaya je suke grand2 gitu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  32. minah jambu merah biru says:

    pengapit pompan tu jambuuuu …semoga smsol -sarah bahgia n semoga cepat2 dapat baby kembar…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. sufi says:

    moga bahagia until jannah….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. sufi says:

    moga bahagia until jannah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mom says:

    suka tgk pasangan pengantin ni.. nmpk sederhana…. cuma nk ckp korg jgn marah yer… aku xnmpk seri pengantin kat dorg ni… mata aku la.. mata korg aku xtau…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
    • versi 2 says:

      tak payah buat fitnah kat sini..seri pengantin masa kau kahwin dulu atau masa kau kawen akan datang yg patut kau fikir, bukan fitnahkan org lain.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • dla says:

      bukan tak de seri…. makeup dia mmg light2 je uols. lagipon, maybe sarah ni da biasa makeup. tu yg tak nmpk seri pengantinnye. ok what makeup natural. nice je… tahniah buat pasangan.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. Anonymous says:

    puteri sarah isap ais pun bole kahwin gak.. dah stop blum??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Damon says:

    Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat dan diredhai Allah. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Lavender Girl says:

    Assalamulaikum. BarakAllahufik!~ Ana suka pasangan ni. Wawa Zainal dgn Airiel pun ana suka jgk. Ana harap.. Syamsul dgn Sarah akan terbaca ana punya komen.. tapi.. mimpilah. hehe ^^ Ana harap korang tempuh cabaran dan dugaan bersama. dgn hati yg terbuka erk. bercinta diatas landasan-Nya~ moga-II sampai ke Jannah. ameen. Allah suka hamba yg berubah terus menerus walaupun satu tapak ke satu tapak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


2 + 4 =