Written by AbangNara | September 27th, 2013

Sememangnya sejuk mata memandang gambar-gambar pernikahan Adam AF dan Fiza Elite ini. Memang kedua-duanya sama cantik dan sama padan. Majlis yang sederhana menyerlahkan lagi keserian mempelai kita ini. Tumpang seronok Abang Nara melihat masjid yang dibina.

gambar nikah fiza elite dan adam af

Semoga perkahwinan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat buat mereka berdua. Semoga mendapat banyak cahaya mata untuk menyerikan lagi kehidupan mereka. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis pernikahan Adam AF dan Fiza Elite dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Faisol Mustapha.

P.S: Apa yang hebatnya dengan VW Beetle?

gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af
gambar nikah fiza elite dan adam af

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to (14 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Adam AF & Fiza Elite

  1. Maimunah says:

    so sweet… moga berbahagia samapai ke jannah :)

    0

    0
  2. yayang says:

    cantik fiza, selamat pengantin baru dr saya…

    0

    0
  3. ani says:

    like

    0

    0
  4. adnan semput says:

    first! cantek & sederhana x mcm kenduri pojiah overr youuuu

    0

    0
  5. damai says:

    Alhamduillah. Ini lah pertama kali pasangan celebiriti yg pakaiaan berjubah dan berpurdah semasa bernikah. sejuk mata memandang. semoga bahagia hingga kejannah dan jlnan hidup rumahtanngg berpandukan Islam, aamiin….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    santek..

    0

    0
  7. sengkak says:

    alhamdulillah

    0

    0
  8. rose says:

    pasangan pengantin paling sweet selepas Irma & husben..Moga berkekalan hga akhir hayat..amin..

    0

    0
  9. sengkak says:

    alhamdullillah..

    0

    0
  10. mokcik says:

    bersederhana tu yg dituntut….. tahniah!

    0

    0
  11. mrs.styles says:

    the simplest yet the most blessed

    0

    0
  12. kak jana says:

    tak payah nak bertunang -tunang bagai,macam ni lebih afdal,simple je

    0

    0
    • Safiyyah Hanzalah says:

      apabila kedua pihak sudah bersetuju untuk berkahwin.. itu sudah nama tunang…tak kira lah bt majlis atau tak.. (sumber: UAI)

      0

      0
  13. nabilanajib says:

    sesuai n sweet sangat….hope fiza n adam kekal bahagia sampai ke syurga…

    0

    0
  14. […] lagi keserian mempelai kita ini Tumpang seronok Abang Nara melihat masjid yang dibina Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Adam, Elite, Fiza, GAMBARSekitar, Majlis, […]

    0

    0
  15. suria says:

    tahniah..nmpak malu2 je..sejuk mata memndang semoga kekal ke akhir hayat :)

    0

    0
  16. makuda says:

    Assalam..
    Congrats….
    Semoga Allah lempahkan rahmat dan barokah…syahdu melihat permulaan yg indah.
    Mudahan kekal ke Jannah menjadi isteri solehah & Adam mnjadi suami mithali contoh kpd jenersi muda..am nyer para artis…sentiasa lah bersangka baik &

    0

    0
    • I says:

      Makuda eja jenerasi cam pelik je..pikir2, rupanya generasi

      Tahniah adam dan fiza.semoga bahagia sampai syurga.in sha allah

      0

      0
  17. its me says:

    nice couple..wish u happy till Jannah..amin

    0

    0
  18. Jannah says:

    moga berbahagia selamanya..adam xpakai inai langsung pon..ini lar yg sebetulnyer kn..

    0

    0
  19. Alhamdulillah…tahniah! Walau simple tapi tetap cantik dan memenuhi syariat. Tak perlulah nak membazir duit dan tenaga dengan perkara-perkara tak penting yang diada-adakan saja. Semoga kalian berdua kekal bahagia hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    I suker tengok pasangan ni. sejuk jer mata memandang. Harap semuanya akan berkekalan seperti ni. Amin….

    0

    0
  21. Rim kereta says:

    Super cool! Sejuk mata memandang..Tahniah Adam dan Fiza

    0

    0
  22. marsha londeh says:

    alah fiza tutup tu sekadar fesyen bukan betol2 nk tutup. x caye tgk la nnt gbr2 dia lps kawin nnt

    0

    0
    • waklu says:

      ko ni da kenapa sengal? mcm tau je apa nk jadi lepas ni!! bingai

      0

      0
    • :Y says:

      Hey…

      dah ko nape??/cer tgk instag dia..x yew dia merambu ramba pon..merewang cna cnie dgn jantan..pakain dedah sana cnie..sopan santun, aurat ditutupi semuanya..husband dia pon Adam dah berubah kearah kebaikan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      bedosa ko londeh buruk sangka!
      mulut busuk cam longkang..
      ok apa baju nikah fiza ni, x ketat melekat pun

      0

      0
    • anje says:

      eiiii dye ni kenape? patut nye sokong si fizah tu, nk berubah ke arah yg lebih baik. bukan komen mcm kau ni. putus fius betul dye ni

      0

      0
  23. jejari jemari says:

    Alhamdulillah, sejuk mata memandang, semoga kekal hingga ke Jannah… lain dari yang lain, artis juga manusia biasa, tidak semua hanya menjulang duniawi…

    0

    0
  24. eyrashaheera says:

    suka sgt tgok psgn ni…sweet sgtt…simple jer..xmcm pojiah tu…semoga perkahwinan mereka kekal higga ke jannah…amiinnnn..

    0

    0
  25. jija says:

    Tak sedar airmata mengalir laju tgk pasangan ni..syahdu, terkesima, sejuk mata memandang, moga Allah berkati jodoh dia org hingga ke jannah..

    0

    0
  26. Suka fiza dan adam says:

    Alhamdulillah…suke sangat! cantik gile fiza. hencem adam. SubhanaAllah…indahnya ciptaan Allah, indahnya perancangan Allah….
    Sweeeeettttt sangat……

    0

    0
  27. farah says:

    Subhanallah.. sweet sgt.. moga kekal hingga hujung nyawa.. cam x caya adam dulu dr af2 dh jd cmnih… seri pengantin fiza nampak sgtt… :)

    0

    0
  28. Linzy Longkang says:

    Nak tunggu gamba dorang kalo buat reception nanti kat hotel mana, siapa penaja kek seme, nak laa tgk baju fiza masa tu gak, kot2 michael ong buat ker tak? retis kalau tak buat grand baik jadi petani dok kampung jek

    0

    0
    • BOBO says:

      jgn nk carik salah org jerk…adam kate die x wat pon majlis sanding…die nikah jer…ni je majlis die.. x abes2 pk negative…huhu

      0

      0
    • anje says:

      eyyyyy mmg longkang la dye ni

      0

      0
    • ruffmore says:

      amboi.. bukan main kau ni ye nak judge2 org!
      lantak diaorg la nak pakai baju michael ong ke x,grand ke x. ADE DIORG PAKAI DUIT KAU? tak kan? so, xyah nak memekik lebih!

      0

      0
      • fifi faraj says:

        Linzy longkang ..ko tu kasta rendah aper ko tahu pasal perkahwinan…aku berani gerenti muka ko mesti macam getah pemadam sebab tu idup ko macam lalang, dan takder saper yg mahu kecuali bangladesh yg mahu keraayatan..memang aku sentiasa doa kan kau akan jumpa jodoh dgn BANGLA hahahahaha saper lagi mulut longkang?

        0

        0
    • Hamba berdosa says:

      Walaupun adam buat majlis nanti.. Dia akan buat yang paling sederhana..
      Tak buat kat hotel manapun.. Buat kat tempat biasa di Kota kinabalu ni.. Ikutan hati dia , memang dia tak nak ada majlis bersanding bagai. Cuma nya.. Request dari seluruh keluarga nya yang nak dia buat majlis. sekadar merai kan tetamu dan memperkenalkan pengantin perempuan dekat keluarga nya yang lain.. Dah family dia nak buat , tak kan dia nak bantah kan.. Yang penting pengisian majlis nya nanti.. Jangan risau , semuanya dalam keadaan sederhana.. In sha Allah.. tunggu dan lihat yah..

      0

      0
  29. gempak12 says:

    Subhanallah, indahnya perancangan Allah, moga berbahagia till jannah.. aminn

    0

    0
  30. mumumemey says:

    see. pengantin llki x pakai inai pun. good! sweet sgt. semoga berkekalan till jannah. In Shaa Allah :)

    0

    0
  31. bedahmulutpuaka says:

    tak tau kenapa nampak sweet sgt dorang ni. mungkin sebab kesederhanaan majlis dorang kot. dan, nampak nur kat muka adam. aku doakan adam dan fiza kekal hingga ke syurga. amin. :)

    0

    0
  32. cik teratai says:

    Serius..touching plak tgk diorang ni.. :’)
    Happy for them.. smoga Allah merahmati kalian berdua serta anak2..ameen :)

    0

    0
  33. mak lampir says:

    walaupon fiza pakai niqab n xbape nmpak muka.. tp seri wajahnye sungguh cantik dan kelihatan bahagia sangat.. sama gak adam..tiba ensem sungguh la hai xdek rambut naruto itu eheheh..
    Ya Allah swt seronoknya tengok pic nikah dierang ni… mak syahdu lak..semoga ikatan ini hingga ke jannah..

    nara sila tepek banyak lagi hokay!!!!!!!!!!!!!! ko klo retis nak tegedik2 pose kemain sampai 4-5 entry ko tayang kan..ekekekek

    0

    0
  34. Jentayu says:

    Allahuakhbar…
    Fiza kan mmg bertudung….
    Soal dia pakai berniqab atau tidak….tak timbul….
    Yang wajib tutup sudahpun tertutup…..
    Takyahlah nak kabor…..nak tgk lps ni dia berubah atau tidak…

    0

    0
  35. Pilih kasih says:

    jujur aku ckp…wlpn si fiza ni pernah kawin…tpi seri ttp ad d wajahnya…memg cantik..kalah pojiah ghous…sejuk j mata memandang bila tengok pic dia org ni…

    0

    0
  36. Saja says:

    you org perasan x…wlpn dia org ni wat majlis nikah x semewah retis lain..tpi dia org ttp menang n mewah d hati kita orang ni semua..sb ap..bila tengok pic dia org ni rasa happy j..mcm bila tengok pic kawin irma dlu tu…

    0

    0
  37. sherry situ sana sini says:

    wow geng2 elite ni mcm ada musim kan..musim nikah, then musim cerai, pehtu musim kawen laki muda. sehidup semati u olssss.

    0

    0
  38. zana says:

    SubhanaAllah cantik sungguh perancangan Allah tu
    sjuk mata memandang
    semoge berbahagia adam n fiza
    hrp2 sy jge dpt jd seperti tu

    Besederhana itu lebih baik :)

    0

    0
  39. kak ogee says:

    Sweet. Suka tengok inai di jari fiza. Bersih & berseri2 je x mcam inai poziah gous ari tu Menempek penuh tangan nampak buruk la pulak…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Bila hati kita nak berubah ke arah yg lebih baik. Allah akan dekatkan kita dengan org dan kawan yg baik baik.. percayalah… cth. Irma hasmi, diana amir, wardina…

    Kalau kita masih suka bersosial.. kawan2 kita pun sama sejenis.

    0

    0
  41. A says:

    Cantiknya Fiza. Semoga perkahwinan Adam & Fiza hingga ke akhir hayat. Amin. :)

    0

    0
  42. niqab says:

    ala, knp pakai niqab, niqab tak wajib pon dlm islam…

    0

    0
  43. bini matyo says:

    barakallah..sederhana itu indah..btw nk tny pembaca BN ni.ape nama instagram fiza ye? tengs

    0

    0
  44. saya says:

    YaAllah terharunya tgk dieorg ni, sejuk je ati ase…
    Moga kekal smpai ke syurga..
    Amin..

    0

    0
  45. dia says:

    chantek sgt pasangan nee, nak chantek tak perlu berlebih2 & simple kan lg chantek.
    semoga jodoh kalian sampai ujung nyawa & jannah.

    0

    0
  46. Top Niaga says:

    so sweet…

    0

    0
  47. wa sengat says:

    Haaa…kan suwitt tuh..tak payah susah2 nak kepoh2 nak kecoh2 kawin tahun depan ke tahun 2020 ke..
    Yang penting..sopan dan berlandaskan agama..Simple n just nice..Selamat Pengantin Baru untuk Fiza n Adam..semoga berkekalan hingga ke Jannah..CInta Jannah~hiiii

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Alhamdulillah…tahniah Adam & Fiza.
    Semoga Adam dapat membimbing Fiza till jannah.saya & suami pun beza 2tahun & dah 10tahun perkahwinan kami.saya ni dulunya keras hati & baran,tp hasil didikan suami yg sabar &selalu ingatkan saya ttg Allah swt, sket2 saya berubah.suami byk bimbing saya ke arah kebaikan…Alhamdulillah.sekaligus menepis ckp2 orang yang saya ni nanti akan jd queen control :D
    semoga perkahwinan kalian kekal ke akhir hayat.mmg sangat2 sweet kamu ber2…bagus Adam sbb tak pakai inai!!

    0

    0
  49. bukan bini mat yo says:

    Dua2 artis naungan kru.

    Kesian paparazzi xdpt hidu hubungan diaorg..nak2 simulut longkang z****.hahaahaha

    0

    0
  50. watevausaid says:

    so elegant yet so modest. lau lah aku lum kawin.. nak aku bersanding mcm ni. rugi tak terfikir nak pakai gini dulu! :(

    0

    0
  51. Lin says:

    Less is more..! Subahanallah, indah sungguh majlis mereka ni..Simple tp sungguh menarik..Hebat btl aura Adam dan Fiza

    0

    0
  52. zira says:

    tahniah….semoga bahagia hingga ke syurga…..

    0

    0
  53. mat k says:

    Syukur…

    0

    0
  54. kambing gurun says:

    perkahwinan Fiza and Adam lebih popular dr Fouziah Ghous and husben… anyway Fiza sgt cantik… macam anak dara…

    0

    0
  55. lemah longlai ai says:

    still better than RCW & Zain punya pong pang pong pang…

    0

    0
    • minah jembu merah biru pasti gerek says:

      jangan nk eksen alim sangat nk cakap2 pasal cik ta pulak ! n jangan nk banding2 kn cik ta ngan pompan2 bertudong atau artis2 yg eksen alim tu…! cik ta is cik ta ! dia tk boleh jadi orang lain ! n orang lain pon tk boleh jadi cik ta paham !! kalau pompan atau artis yg nk berhijrah berhijrah lah macm wahida wasini hanye laki dia aje yg boleh tengok muka dia skarang ni huh !! ada sape2 brani ?????????? nampak2 fiza dh ada bayang2 nk berhijrah macm wahida wasini tahniah ! semoga bahgia n di murah kn rezeki suami isteri amin….

      0

      0
  56. maria yusof says:

    alhamdulillah..Tahniah pada pasangan ini.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Masa nikah ni memang dia pakai niqab tapi bila esok lusa dia dah tak pakai, yg pakat kutuk dia pulak. Sekurang2nya dia masih berhijab.

    0

    0
  58. selena gomez says:

    sungguh padan mereka berdua..bagai pinang di belah 2..fiza senyum malu2..x perlu menyeringai bagai..pesan org tua dulu2 jgn nampak gigi bila bersanding..nmpak cam kurang manis bila senyum melebih2..ni kira senyum malu2 kucing..cumell sgt..

    0

    0
  59. kiki says:

    aku tak tau napa aku tengok gambar ni rasa sebak di dada..

    hope till jannah!
    amin

    0

    0
  60. onyxjj77 says:

    bonggol unta. Adam kawin org semenanjung nah org sabah gigit jari.

    0

    0
  61. fazi says:

    suweeet nye….sepadan lah kot….harap bahagia sampai akhir hayat…mcm ni la bagus..xde gosip, trus kawen…xde lah mcm sesetengah artis yg menjaja cite nk kawen dengan harapan dapat tajaan….muahkahkahkah….

    0

    0
  62. Breonna says:

    Wow…sweet,,,congrat buat fiza n Adam…Biarla nak buat sederhana ke besar – be saran ke mcm fouziah gous tu…’kau’ klu byk duit pon semestinyer nak weeding yg grand punyerlahhh…kan…kan?

    0

    0
  63. siti says:

    alhamdulillah,,tahniah untuk kedua pasangan..sgt sejuk mata memandang,percayalah cinta selepas nikah yang ALLAH tetapkan untuk mereka akan sentiasa mekar dan moga berpanjangan hingga ke hujung nyawa…fiza sgt cantik n anak2 sy very2 cute!!!

    0

    0
  64. Lara says:

    Berulang-ulang I tatap gambar kawen dorang ni, lapang dada tenang jer rasa. Seriously I harap adik-adik yang nak kahwin luar sana, ikut la macam dorang ni. Bersederhana dan ikut cara Islam. Tahniah to Fiza dan Adam.

    0

    0
  65. Cauliflower says:

    Ni baru ikut sunnah, kahwin dgn ibu tunggal. Jgn jadi mcm ustaz popular tu, masa ceramah bukan main lagi, tup2 kahwin baru isteri ke 3, anak dara. Cakap tak serupa bikin, glamour je lebih.

    0

    0
  66. mak cik says:

    so sweet..smoge kekal bahagia till Jannah..InsyaALLAH..

    0

    0
  67. ambo pun pakai gini masa kahwin dulu hehe 2007

    0

    0
  68. antibudayaArab says:

    apa lah dah jadi dgn budaya Melayu. Pengantin lelaki pon pakai long dress !!! Eyeliner pon share juga tak …muaahaha

    0

    0
  69. mizz says:

    Bila ada perubahan lebih baik pd artis2 kita sedikit sebyk memberi pengaruh lebih baik..
    Alhamdulillah…semoga pasangan kekal hingga ke jannah…amin

    0

    0
  70. xtahu says:

    nampak terserlah lg sifat malu-malu pd dua2 pengantin ni……so sweet…

    0

    0
  71. huahuahua says:

    BARAKALLAH…….

    0

    0
  72. joe hardy says:

    alhamdulilah brtemu jodohnya ..berkat ksabaran akhir terlaksana

    0

    0
  73. hmm says:

    bukanke kalau kita pakai purdah dah tak boleh bukak ke? as far as i know la. walaupun utk hiasan? confused. ada org ckp mcm tu, purdah x boleh buat main2.

    0

    0
  74. […] (14 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Adam AF & Fiza Elite (100) […]

    0

    0
  75. Resepi says:

    Jodoh pertemuan ketentuanNya

    0

    0