Written by serenity | July 25th, 2013

Seperti yang anda maklum, semalam telah berlangsung majlis pernikahan Dato’ Hattan dan wanita yang sebelum ini bekas isterinya iaitu Arianie.



Pasangan ini berpisah selama 10 tahun sebelum disatukan semula di Marriot Putrajaya semalam. Hattan dan isteri kelihatan segak dan jelita dengan busana sedondon berwarna kuning air.

Set gambar ini ialah dari jurugambar rasmi REDPhotography. Terima kasih diucapkan kepada abang Red kerana sudi berkongsi gambar dengan kami. Sila like page REDPhotography beramai-ramai.

Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Dengarkan lagu-lagu nasyid ciptaan baru ini dan undi lagu yang paling anda sukai untuk Pertandingan Cipta Lagu Nasyid bersempena Festival Ramadan 2013. Untuk memudahkan anda memilih lagu nasyid kegemaran anda, sila klik banner di bawah untuk ke laman yang kami setup khas untuk memudahkan anda mendengar lagu-lagu, lengkap dengan cara mengundi secara SMS. Semarakkan Ramadan bersama kami! “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”












Baca Yang Ini Pulak:-

75 responses to (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Hattan Dan Arianie

  1. ila says:

    Alhamdulilah… pasangan yg matang utk kehidupan yg lebih matang… semoga berbahagia dan dirahmati Allah dlm kehidupan… yg pahit dijadikan pengalaman yg manis dijadikan kenangan barulah rumahtangga menjadi aman…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 154 Thumb down 2
    • gadismanis says:

      tahniah!!..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
      • mama jelita says:

        tahniah..cantik rupanya isteri hattan ni. semoga kekal bahagia selamanya,..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
        • amoi says:

          ziana rendah rupanya..aku pk tinggi..kakakakaa

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
        • K.A.A says:

          besar rupanya anak hattan dah.. dah kurus lak tu.. baju bini dia cantik la…

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • miss mong says:

      jadikan kesilapan lalu sbg pedoman utk terus bahagia..mmg cantik wife dia.cam anak dara..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      syukur Alhamdulillah…; kalau dah jodoh takkan kemana.. bertaut kembali jodohnya. semoga sekali ini, jodoh kekal berpanjangan sampai berakhirnya nafas.. berbahagialah dalam kerukunan rumahtangga.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
      • ddd says:

        semoga bahagia sampai akhirnya… cantik jugak baju kan? pengantin pun takde la nampak tua sgt..tp yg paling bahagia mestilah si anak… ramai anak2 yg mak bapak cerai yg nak kan benda ni berlaku..tp tak ramai yg dapat… tahniah adam eiman

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 0
    • alisa says:

      Waaa lawanya isteri dia. Ada tak gambar lama dorang masa kawin pertama kali dulu nak tengok dulu lawa ke skrg lagi lawa? Huhu.. apa pun tahniah buat pasangan ni.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • Yatie says:

      tahniah…lebih better dr farah…ariani ni dulu masa my husband steward dgn MAS mmg dh biasa flight skali.. kata my hubby ariani ni baik org nya…x mcm stewardess yg lain yg over social … tahniah beribu kali utk dato hattan n ariani..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  2. emy says:

    masih mantap

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  3. ahkak puaka says:

    TAHNIAH. SEMOGA HUBUNGAN YG BERTAUT KEMBALI AKAN KEKAL SELAMANYA. ADAM MESTI HAPPY SEBAB MAK PAKNYE KAWIN SEMULA :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
  4. Anonymous says:

    orang yang paling gembira semestinya anaknya. hepi je muka anak dia waktu iring mak dia. tahniah..moga kekal till jannah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
  5. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  6. Kayra says:

    Tahniah. Moga bahagia hingga akhir hayat. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  7. cik teratai says:

    Alhamdulillah..tumpang happy dgn perkahwinan kembali diorg ni.. semoga kekal bhagia hingga ujung usia.. ameen :))

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  8. akula says:

    Tahniah. Kalau jodoh tak ke mana. Anaklah yang paling gembira masa tu! Semua orang layak diberikan peluang kedua;-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
  9. Zain Sardin says:

    Congrats bro, last chance nih jgn screw it up, jaga mulut dan kata2 jgn buat hal cam dulu masa tu ko tak hengat semua ko ingat mahligai syahdu jekkkkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
  10. Sumijelly says:

    anak lelakinya yang pimpin ibunya untuk ke majlis akad nikah…………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  11. Anonymous says:

    Sememangnya Adam adalah org yg paling gembira setelah ayah dan ibunya bersatu kembali….. Tahniah… Amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  12. tak tau says:

    ooo,, kene akad nikah semula,cheq ingat rujuk jer.tol2 tk tau.setahu cheq yg jahil ni,klu dh lepas talaq 3,n xwife pon penah nikah n bercerai n nk kawen smula ngan xhubby no 1 dolu,depa kene nikat semula,ape2 pon taniah!! lahamdullilah.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 19
    • greenapple says:

      sbb 10thun dah lepas edah..kene akad balik..lau dlam edah bru rujuk je..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • nak bgtau says:

      Rujuk ada tempoh rujuk iaitu 3bulan 10 hari atau wanita 3 kali suci. Yang mana paling cepat..tu lah tempoh rujuk. Lebih dr pada tempoh rujuk, walau cerai talak satu, wajib akad semula kalau masih nak teruskan… :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • zesss says:

      nak rujuk dlam msa 3 kali suci ataupun 3 bulan 10 hari lpas waktu tu mmg kna akad nikah semula la…..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • singgahkejap says:

      rujuk semula cuma dlm tempoh eddah… dh abis tempoh eddah kena akad nikah semula wpun br lepas sehari dr tempoh eddah…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • meh bagi tau says:

      Kalau cerai dalam masa 3bulan baru boleh rujuk. Ini dah lamoooo. mmg kena nikah balik, jang!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • nana says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 24
        • Anak Dara Tua says:

          tengok la timestamp komen2 tu. Kan ke dekat2. Mana la orang yang send comment kul 8.58 & 8.57 am tau kul 8.56 am dah ada orang explain. Kot2 time tu dorang tengah menaip, pastu berenti kejap pastu tak refresh page. Be nice..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
        • fira says:

          kot ye pn xyah la nk bangang2 bagai..bln2 puasa ni cbe la jge adap bila berkata2..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  13. Biskut Meri says:

    Wahhh…mmg nampak hepi dan bangga anak dorg masa mengiringi mak dia pegi akad nikah. Semestinya dia yg paling gembira sbb lepas ni tak payah dh nk susah2 pikir nk pegi tido kat rmh ayah ke mak…haha. Bravo Dato Hattan n wife!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  14. arnab says:

    Tinggi gila wife dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  15. PTM says:

    rujuk ada tempohnya…kalau dah 10thn dah kena nikah lik

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. Anonymous says:

    Alhamdullillah..semoga ikatan perkahwinan kali kedua ini akn berkekalan hingga ke syurga..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  17. baby says:

    cantik sgt pengantin perempuan.. berseri2.. didoakan mereka kekal till jannah.. insya Allah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  18. mail lambung says:

    body masih power..tk rugi hattan amik balik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  19. Anonymous says:

    DAPAT LA GELARAN DATIN ,huhuhuhui

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  20. senah says:

    1.patung atas kek tu sungguh simbolik
    2.tingginya arianie,rendahnya ziana!!
    3. ada indra putra mahyuddin kat gambar last!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • leen says:

      aha…setuju pasal patung tuh…cute sgt!! bride da xleh larik… gaun da kena pijak ngn groom…hehe… ~~> feeling love …. <3

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  21. Lelaki Sejati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 49
    • matakelabu says:

      hahaha… taste ko memang hampeh tak ada kelas….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
      • Lelaki Sejati says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 17
      • blueberry says:

        setuju!! pompuan perampas yg jd taste dia. low class.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • sara says:

      sakinah cantik mcm tiz zakiah, ariani gorgeous mcm fazura….dayana jgk plg bertuah utk dimiliki….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
  22. lestari says:

    sekarang memang trend ker kahwin bulan puasa ?

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  23. Cikcumil says:

    Alhamdulillah… Moge till jannah, tp seeloknya nikah dlm bulan pose nie… Pakai la tudung… Ermmm,,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  24. mak jah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 15
    • ehem says:

      tarawikh tk wajib pun..anda pasti ke yg tk p tu tk buat tarawikh???tarawikh boleh dilakukan selepas isyak hinggalah sebelum subuh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
      • hoi says:

        betul.padahal solat 5 waktu yg wajib tu pun liat nau nak buat,lagi nak kecoh pasal terawikh.okay,sila terasa kepada yang mcm tu.haha.anyway apsal ziana nampak pendek sangat niii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  25. adik kak ton says:

    Alhamdulillah, bagus lah dah kawin semula.

    arianie ni cantiklah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  26. kakicagu says:

    mcm muke terpakse je hattan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  27. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    tak ku sangka ZIANA zain rendah rupanya di sisi wife hattan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  28. xxx says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 23
  29. Burberry says:

    sukaaanyaaaaaa…… sebak pulak… semoga kekal ke hujung nyawa….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  30. Khalifah says:

    Syukur ke hadrat Illahi. Kasih mereka kembali bertaut. Putera tercinta pun nampak appy. Sis nie pernah jadi model video klip lagu bro Hattan. Sorry yop, lagu mmg wa x hingat. Haha
    Semoga pernikahan ini kekal tuk hr ini, esok dan selamanya… Amin Yo Robb
    * Alapak! sis ZZ rendah upernye yob. :-(
    Ape pun sore sis ZZ ttp rare!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • =.= says:

      ZZ x pakai kasut lah.. tu gambar dalam rumah.. n of course pengantin pakai high heel sbb tu nmpk extra tinggi walaupun die sememangnye tinggi.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  31. Munah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 22
    • Munah SENGAL says:

      tak payah sangka buruk..mereka lebih tahu apa sebab mereka bersatu kembali..kau org luar tak payah nak lorat sangat..sengal!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  32. wintergurl says:

    kalau dah jodoh , tak kan ke ke ,mana…. tahniah buat jedua mempelai :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. bikyo says:

    cantiknya isteri hattan :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. lalalalalala says:

    pasangan yg lucky, jrg ada pasangan yg berpisah kawin balik slps beberapa thn dalam keadaan meriah bersanding cm ni..selalu org wat nikah je..hehe..tahniah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Abang Mael says:

      camni aku pon mau. kalo bini tu tembam duk sebuk berbungkus tutup segala keindahan yg di beri Allah, mana lah lelaki berselera. Siapa suruh?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 17
      • Anonymous says:

        Aku pun setuju perempuan kalau dah kahwin selalu suka makan sampai gemuk kesian suami masing2, jaga la perasaan suami kalau nak disayangi…bila dah kena tinggal mula la mengamuk tak tentu pasal

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
        • guli pecah says:

          “anonmous” kali ni aku tk stujulah dgn pndpat ko tu. Kdg2 bini gemuk bukan sbb mkn byak, tapi sbb hormon dlm badan. Bila dh kwn hormon pn berubah, ada yg gemuk ada yg kurus tk kurang jugak yg maintain. Klu dh tergemuk tu mmg ada yg dh keturunan. Klu idup yg serba sederhana mcm mana nk dpt ukuran bdn ideal balik. Byk nk pakai duit tau, lain lah yg kwn laki kaya raya…ah tu blh lah bergim & mkn suppliment utk kekal cantik…agak2 lh cakap tu.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
        • komen ko bodoh says:

          Nasiblah kalau ko kawen sok, dapat bini yang tak suka laki boroi.. dia tinggal je ko.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
        • puteri says:

          ko mmg lelaki bodoh…patutlah ko komen bodoh.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  35. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    cantek bini hattan memang padan ngan dia..selamat pengantin lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hehehehehe…..skarang hattan dh hepi ngan family god bless..semoga di murahkn rezeki kedua Nye..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. Diva engkorang lerr says:

    lerr Dato’ Hattan boleh lerr jadi Datin pasni.. siapa tak nak. I pun nakk nokk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  37. pesonawanny says:

    Owh.. masih I ingat lagi. Time tu i skolah rendah n my cousin bli majalah URTV, n kt dalam tu ada beberapa page cita sal wedding hattan n arianie yg penuh gilang gemilang.. pelbagai bj pengantin digayakan.. n sapa sgka rezeki diorg bsanding skali lagi kan.. aminn

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. zoe says:

    Cantik kek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. INDUK says:

    LAWANYE BINI DIE..TAHNIAH..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. kuku says:

    setahu saya kawin atau nikah bulan posa makruh.. tak di galakkan. napa ramai sgt artis nikah/kawen bulan posa? diaorg ada p belajar kelas agama ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      dorang gi blajar ugama la tu pasal dorang nikah kawin di bulan puasaaaaaa bulan puasa kan bulan yg mulia kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bulan lain tk mulia macm bulan puasa pahammmmmmmmmmmmmmmmmmm !! apesal bengap sangat kau ni !! kuku kau ni mesti macm kuku rimau kan !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. […] (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Hattan Dan Arianie (74) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0