Written by serenity | July 25th, 2013

Seperti yang anda maklum, semalam telah berlangsung majlis pernikahan Dato’ Hattan dan wanita yang sebelum ini bekas isterinya iaitu Arianie.



Pasangan ini berpisah selama 10 tahun sebelum disatukan semula di Marriot Putrajaya semalam. Hattan dan isteri kelihatan segak dan jelita dengan busana sedondon berwarna kuning air.

Set gambar ini ialah dari jurugambar rasmi REDPhotography. Terima kasih diucapkan kepada abang Red kerana sudi berkongsi gambar dengan kami. Sila like page REDPhotography beramai-ramai.

Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Dengarkan lagu-lagu nasyid ciptaan baru ini dan undi lagu yang paling anda sukai untuk Pertandingan Cipta Lagu Nasyid bersempena Festival Ramadan 2013. Untuk memudahkan anda memilih lagu nasyid kegemaran anda, sila klik banner di bawah untuk ke laman yang kami setup khas untuk memudahkan anda mendengar lagu-lagu, lengkap dengan cara mengundi secara SMS. Semarakkan Ramadan bersama kami! “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”












75 responses to (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Hattan Dan Arianie

  1. ila says:

    Alhamdulilah… pasangan yg matang utk kehidupan yg lebih matang… semoga berbahagia dan dirahmati Allah dlm kehidupan… yg pahit dijadikan pengalaman yg manis dijadikan kenangan barulah rumahtangga menjadi aman…

    0
    0
    • gadismanis says:

      tahniah!!..

      0
      0
    • miss mong says:

      jadikan kesilapan lalu sbg pedoman utk terus bahagia..mmg cantik wife dia.cam anak dara..

      0
      0
    • Anonymous says:

      syukur Alhamdulillah…; kalau dah jodoh takkan kemana.. bertaut kembali jodohnya. semoga sekali ini, jodoh kekal berpanjangan sampai berakhirnya nafas.. berbahagialah dalam kerukunan rumahtangga.

      0
      0
      • ddd says:

        semoga bahagia sampai akhirnya… cantik jugak baju kan? pengantin pun takde la nampak tua sgt..tp yg paling bahagia mestilah si anak… ramai anak2 yg mak bapak cerai yg nak kan benda ni berlaku..tp tak ramai yg dapat… tahniah adam eiman

        0
        0
    • alisa says:

      Waaa lawanya isteri dia. Ada tak gambar lama dorang masa kawin pertama kali dulu nak tengok dulu lawa ke skrg lagi lawa? Huhu.. apa pun tahniah buat pasangan ni.

      0
      0
    • Yatie says:

      tahniah…lebih better dr farah…ariani ni dulu masa my husband steward dgn MAS mmg dh biasa flight skali.. kata my hubby ariani ni baik org nya…x mcm stewardess yg lain yg over social … tahniah beribu kali utk dato hattan n ariani..

      0
      0
  2. emy says:

    masih mantap

    0
    0
  3. ahkak puaka says:

    TAHNIAH. SEMOGA HUBUNGAN YG BERTAUT KEMBALI AKAN KEKAL SELAMANYA. ADAM MESTI HAPPY SEBAB MAK PAKNYE KAWIN SEMULA :)

    0
    0
  4. Anonymous says:

    orang yang paling gembira semestinya anaknya. hepi je muka anak dia waktu iring mak dia. tahniah..moga kekal till jannah

    0
    0
  5. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0
    0
  6. Kayra says:

    Tahniah. Moga bahagia hingga akhir hayat. :)

    0
    0
  7. cik teratai says:

    Alhamdulillah..tumpang happy dgn perkahwinan kembali diorg ni.. semoga kekal bhagia hingga ujung usia.. ameen :))

    0
    0
  8. akula says:

    Tahniah. Kalau jodoh tak ke mana. Anaklah yang paling gembira masa tu! Semua orang layak diberikan peluang kedua;-)

    0
    0
  9. Zain Sardin says:

    Congrats bro, last chance nih jgn screw it up, jaga mulut dan kata2 jgn buat hal cam dulu masa tu ko tak hengat semua ko ingat mahligai syahdu jekkkkk

    0
    0
  10. Sumijelly says:

    anak lelakinya yang pimpin ibunya untuk ke majlis akad nikah…………

    0
    0
  11. Anonymous says:

    Sememangnya Adam adalah org yg paling gembira setelah ayah dan ibunya bersatu kembali….. Tahniah… Amin

    0
    0
  12. tak tau says:

    ooo,, kene akad nikah semula,cheq ingat rujuk jer.tol2 tk tau.setahu cheq yg jahil ni,klu dh lepas talaq 3,n xwife pon penah nikah n bercerai n nk kawen smula ngan xhubby no 1 dolu,depa kene nikat semula,ape2 pon taniah!! lahamdullilah.

    0
    0
    • greenapple says:

      sbb 10thun dah lepas edah..kene akad balik..lau dlam edah bru rujuk je..

      0
      0
    • nak bgtau says:

      Rujuk ada tempoh rujuk iaitu 3bulan 10 hari atau wanita 3 kali suci. Yang mana paling cepat..tu lah tempoh rujuk. Lebih dr pada tempoh rujuk, walau cerai talak satu, wajib akad semula kalau masih nak teruskan… :)

      0
      0
    • zesss says:

      nak rujuk dlam msa 3 kali suci ataupun 3 bulan 10 hari lpas waktu tu mmg kna akad nikah semula la…..

      0
      0
    • singgahkejap says:

      rujuk semula cuma dlm tempoh eddah… dh abis tempoh eddah kena akad nikah semula wpun br lepas sehari dr tempoh eddah…

      0
      0
    • meh bagi tau says:

      Kalau cerai dalam masa 3bulan baru boleh rujuk. Ini dah lamoooo. mmg kena nikah balik, jang!

      0
      0
      • nana says:

        da ade sorang yg explain cukup lah kot..takkan la ‘tak tau’ ni bangang sangat sampai tak paham pas org exlain

        0
        0
        • Anak Dara Tua says:

          tengok la timestamp komen2 tu. Kan ke dekat2. Mana la orang yang send comment kul 8.58 & 8.57 am tau kul 8.56 am dah ada orang explain. Kot2 time tu dorang tengah menaip, pastu berenti kejap pastu tak refresh page. Be nice..

          0
          0
        • fira says:

          kot ye pn xyah la nk bangang2 bagai..bln2 puasa ni cbe la jge adap bila berkata2..

          0
          0
  13. Biskut Meri says:

    Wahhh…mmg nampak hepi dan bangga anak dorg masa mengiringi mak dia pegi akad nikah. Semestinya dia yg paling gembira sbb lepas ni tak payah dh nk susah2 pikir nk pegi tido kat rmh ayah ke mak…haha. Bravo Dato Hattan n wife!

    0
    0
  14. arnab says:

    Tinggi gila wife dia..

    0
    0
  15. PTM says:

    rujuk ada tempohnya…kalau dah 10thn dah kena nikah lik

    0
    0
  16. Anonymous says:

    Alhamdullillah..semoga ikatan perkahwinan kali kedua ini akn berkekalan hingga ke syurga..amin..

    0
    0
  17. baby says:

    cantik sgt pengantin perempuan.. berseri2.. didoakan mereka kekal till jannah.. insya Allah

    0
    0
  18. mail lambung says:

    body masih power..tk rugi hattan amik balik

    0
    0
  19. Anonymous says:

    DAPAT LA GELARAN DATIN ,huhuhuhui

    0
    0
  20. senah says:

    1.patung atas kek tu sungguh simbolik
    2.tingginya arianie,rendahnya ziana!!
    3. ada indra putra mahyuddin kat gambar last!!!!

    0
    0
    • leen says:

      aha…setuju pasal patung tuh…cute sgt!! bride da xleh larik… gaun da kena pijak ngn groom…hehe… ~~> feeling love …. <3

      0
      0
  21. Lelaki Sejati says:

    Cantik lagi Sakinah isteri muda Ashraf!Kena dgn taste abg.

    0
    0
  22. lestari says:

    sekarang memang trend ker kahwin bulan puasa ?

    0
    0
  23. Cikcumil says:

    Alhamdulillah… Moge till jannah, tp seeloknya nikah dlm bulan pose nie… Pakai la tudung… Ermmm,,

    0
    0
  24. mak jah says:

    ok fine…semua tak g smbyang tarawikh semlm..!!!

    0
    0
    • ehem says:

      tarawikh tk wajib pun..anda pasti ke yg tk p tu tk buat tarawikh???tarawikh boleh dilakukan selepas isyak hinggalah sebelum subuh

      0
      0
      • hoi says:

        betul.padahal solat 5 waktu yg wajib tu pun liat nau nak buat,lagi nak kecoh pasal terawikh.okay,sila terasa kepada yang mcm tu.haha.anyway apsal ziana nampak pendek sangat niii

        0
        0
  25. adik kak ton says:

    Alhamdulillah, bagus lah dah kawin semula.

    arianie ni cantiklah..

    0
    0
  26. kakicagu says:

    mcm muke terpakse je hattan

    0
    0
  27. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    tak ku sangka ZIANA zain rendah rupanya di sisi wife hattan

    0
    0
  28. xxx says:

    Minah nie nak title Datin sbb tu terima si hattan nie balik :)

    0
    0
  29. Burberry says:

    sukaaanyaaaaaa…… sebak pulak… semoga kekal ke hujung nyawa….

    0
    0
  30. Khalifah says:

    Syukur ke hadrat Illahi. Kasih mereka kembali bertaut. Putera tercinta pun nampak appy. Sis nie pernah jadi model video klip lagu bro Hattan. Sorry yop, lagu mmg wa x hingat. Haha
    Semoga pernikahan ini kekal tuk hr ini, esok dan selamanya… Amin Yo Robb
    * Alapak! sis ZZ rendah upernye yob. :-(
    Ape pun sore sis ZZ ttp rare!

    0
    0
    • =.= says:

      ZZ x pakai kasut lah.. tu gambar dalam rumah.. n of course pengantin pakai high heel sbb tu nmpk extra tinggi walaupun die sememangnye tinggi.

      0
      0
  31. Munah says:

    Kawin balik nk dapatkan pangkat Datin leteww…huhu Dulu ms hattan susah,bini lari… skrg dh jadi Dato,bini pon mari.. ;)

    0
    0
    • Munah SENGAL says:

      tak payah sangka buruk..mereka lebih tahu apa sebab mereka bersatu kembali..kau org luar tak payah nak lorat sangat..sengal!

      0
      0
  32. wintergurl says:

    kalau dah jodoh , tak kan ke ke ,mana…. tahniah buat jedua mempelai :)

    0
    0
  33. bikyo says:

    cantiknya isteri hattan :)

    0
    0
  34. lalalalalala says:

    pasangan yg lucky, jrg ada pasangan yg berpisah kawin balik slps beberapa thn dalam keadaan meriah bersanding cm ni..selalu org wat nikah je..hehe..tahniah..

    0
    0
    • Abang Mael says:

      camni aku pon mau. kalo bini tu tembam duk sebuk berbungkus tutup segala keindahan yg di beri Allah, mana lah lelaki berselera. Siapa suruh?

      0
      0
      • Anonymous says:

        Aku pun setuju perempuan kalau dah kahwin selalu suka makan sampai gemuk kesian suami masing2, jaga la perasaan suami kalau nak disayangi…bila dah kena tinggal mula la mengamuk tak tentu pasal

        0
        0
        • guli pecah says:

          “anonmous” kali ni aku tk stujulah dgn pndpat ko tu. Kdg2 bini gemuk bukan sbb mkn byak, tapi sbb hormon dlm badan. Bila dh kwn hormon pn berubah, ada yg gemuk ada yg kurus tk kurang jugak yg maintain. Klu dh tergemuk tu mmg ada yg dh keturunan. Klu idup yg serba sederhana mcm mana nk dpt ukuran bdn ideal balik. Byk nk pakai duit tau, lain lah yg kwn laki kaya raya…ah tu blh lah bergim & mkn suppliment utk kekal cantik…agak2 lh cakap tu.

          0
          0
        • komen ko bodoh says:

          Nasiblah kalau ko kawen sok, dapat bini yang tak suka laki boroi.. dia tinggal je ko.

          0
          0
        • puteri says:

          ko mmg lelaki bodoh…patutlah ko komen bodoh.

          0
          0
  35. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    cantek bini hattan memang padan ngan dia..selamat pengantin lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hehehehehe…..skarang hattan dh hepi ngan family god bless..semoga di murahkn rezeki kedua Nye..

    0
    0
  36. Diva engkorang lerr says:

    lerr Dato’ Hattan boleh lerr jadi Datin pasni.. siapa tak nak. I pun nakk nokk

    0
    0
  37. pesonawanny says:

    Owh.. masih I ingat lagi. Time tu i skolah rendah n my cousin bli majalah URTV, n kt dalam tu ada beberapa page cita sal wedding hattan n arianie yg penuh gilang gemilang.. pelbagai bj pengantin digayakan.. n sapa sgka rezeki diorg bsanding skali lagi kan.. aminn

    0
    0
  38. zoe says:

    Cantik kek…

    0
    0
  39. INDUK says:

    LAWANYE BINI DIE..TAHNIAH..

    0
    0
  40. kuku says:

    setahu saya kawin atau nikah bulan posa makruh.. tak di galakkan. napa ramai sgt artis nikah/kawen bulan posa? diaorg ada p belajar kelas agama ke?

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      dorang gi blajar ugama la tu pasal dorang nikah kawin di bulan puasaaaaaa bulan puasa kan bulan yg mulia kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bulan lain tk mulia macm bulan puasa pahammmmmmmmmmmmmmmmmmm !! apesal bengap sangat kau ni !! kuku kau ni mesti macm kuku rimau kan !!

      0
      0
  41. […] (13 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Hattan Dan Arianie (74) […]

    0
    0