Written by AbangNara | October 22nd, 2012

Abang Nara ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada Datuk Lee Chong Wei. Tidak lupa ucapan tahniah kepada beliau kerana berjaya memenangi kejohanan Terbuka Denmark semalam. Semoga Datuk Lee Chong Wei akan terus mengharumkan nama Malaysia di masa hadapan.

gambar pra perkahwinan lcw

Pastinya kini Datuk Lee Chong Wei sudah pun mengalihkan perhatiannya kepada majlis perkahwinan beliau yang akan berlangsung pada 10 November kelak. Kedua-dua bakal pengantin ini telah pun mengambil gambar pra perkahwinan mereka baru-baru ini. Kedua-duanya nampak sama cantik dan sama padan sekali.

gambar pra perkahwinan lcw

Semoga segala persiapan perkahwinan Datuk Lee Chong Wei akan berjalan dengan lancar. Lagi 11 keping gambar pra perkahwinan Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Lee Chong Wei Official Fans Club.

P.S: Zulfahmi Khairuddin lari daripada semburan champagne semasa menaiki podium MotoGP.

gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw
gambar pra perkahwinan lcw

89 responses to (13 GAMBAR)Pra Perkahwinan Lee Chong Wei Dan Wong Mew Choo

  1. miss apple says:

    first , hoho bangga

    congratulation <3

    0
    0
    • Azwana Alia says:

      wife dia ada muka iras Azwan Ali..oh nooooo !

      0
      0
      • Ko Kesah says:

        wahh untungnya dah la hensem,kaya wahhh haha
        rupa paras wife dia xpenting janji kesetiaan tu diharapkan.

        0
        0
      • Anonymous says:

        hensem pebendanya..

        0
        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Tahniah utk anda berdua.. Moga berbahagia hendaknya.. :-)

        0
        0
      • Olga says:

        LCW ni xde rupa.. tp dia bnasib baik sbb dia terrer main badminton.. agak2 kalau LCW ni hensem atau at least ada rupa mesti dh ramai ppuan2 cun & artis2 ppuan terkejar2 kat dia.. mesti hot stuff gile2.. tp xde rupa tu yg dpt mampu pikat Mei Choo je walaupun byk duit.. tp Lin Dan yg hensem tu pun still pilih bini muka hawok.. kekdahnya org2 cina ni kahwin x pandang rupa la gamaknya!

        0
        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        untong Mei Choo… tinggal cuci kaki je kahwin dgn chong wei ni… dh la kaya… tp patutnya LCW ni kahwin dgn Soo Win Ci… haha

        0
        0
      • ntahapantah! says:

        eh OLGA! rupa paras xpenting dh tua nnti sume kertu-kshsyg n kesetiaan itu yg abadi, phm??!..arap muka je poket 0 wat pe! mkn le ko muka cantik hari2 tengok kenyg x,dpt byr medical x, dpt bw ankbini g mkn angin x?..bg statment cam bodo je!

        0
        0
      • Mercurious says:

        hensem ke mendernyer…citt
        i keja kat company 95% cina..
        depa ni kata..klu laki cina biar mulutnyer lebar…yg pompuan plak kecil..
        baru income masyukkkk….
        kata depa la
        seswei la ni kiranya WMC dgn Dato..ok wat…utk depa2 la

        0
        0
      • Kiah Propahanjeng says:

        ermmm nk biskut?

        0
        0
      • vana says:

        wah abng lee chong wee hensem banget

        0
        0
      • aina says:

        tahniah ye saya lah peminat awk

        0
        0
    • Awekbulu says:

      Aku lg bangga dpt 1st dlm class..Ko mampoo ke tokk

      0
      0
    • Anonymous says:

      at least chong wei yg x hensem ni dapat harumkan nama M’sia di mata dunia, berbanding penjaga gol khairul fuckme yg cuma lebat ngan gosip murahan. Auwww

      0
      0
    • JoyahJinki says:

      tahniah. . .
      kami bukan tengok DLCW sbb rupa dia, tapi sebab pencapaian dan sikap low profile dia..
      :)

      0
      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      romentik nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee geram minah jambu lah !!!!! hensem jugak CW ni eh unsangkarable minah jambu….

      0
      0
  2. kaki gelak says:

    tahniah Datuk Lee Chong Wei n wife

    0
    0
  3. lava says:

    wife dia nampak tua.

    0
    0
  4. RATU KOMEN says:

    TAHNIAH DATO LCW. MOGA BAHAGIA SELALU =)

    0
    0
  5. ako says:

    blm kawen lgi la..wife apa kebendanya… tahniah LCW

    0
    0
  6. Anonymous says:

    Wei kuku mcm antu jerangkong

    0
    0
  7. Cik Peah says:

    Congrats…tp rambut palsu dia xcun la..:)

    0
    0
  8. hikhik says:

    mak ai kuku dia…bleh buat cakar harimau neh…hikhik

    0
    0
  9. Prince Noob says:

    tahniah la lcw dan pasangan

    0
    0
  10. anis says:

    duit dh byk….tk handsome….nmpk handsome…bbaloi tunggu lama2….trus dpt jdi Datin….

    0
    0
  11. ... says:

    Tahniah untuk kedua bakal pengantin…bestnya tengok orang bahagia..sy pun turut bahagia..huhu..

    0
    0
  12. tasya says:

    muke WMC nmpak tue sket arr….

    0
    0
  13. satu malaysia says:

    salam…saya pasti kebanyakan yang bagi komen kat sini adalah majoriti orang Melayu..saya pun orang Melayu jugak..so diharapkan jagalah tertib sebagai orang Melayu dlm memberi komen..ini tak, ada je yang nak bagi komen negatif..nampak tua la, tak hensem la…nak sentuk bab2 duit la..tolongla..buat malu org Melayu je bagi komen2 mcm tu..tak boleh ke sekadar bagi ucapan tahniah buat Datuk LCW tanpa bagi komen2 yang negatif? sekadar pandangan sahaja..salam

    0
    0
    • Ha tu la… org melayu memang mcm tu la, negative x habis2…
      kena ingat, kita ni bukan berdiri atas tiket melayu sahaja, tapi juga islam…
      tunjuk la teladan yg baik… *nasihat je, xnak amek, xpe!*

      0
      0
  14. satu malaysia says:

    salam…saya pasti kebanyakan yang bagi komen kat sini adalah majoriti orang Melayu..saya pun orang Melayu jugak..so diharapkan jagalah tertib sebagai orang Melayu dlm memberi komen..ini tak, ada je yang nak bagi komen negatif..nampak tua la, tak hensem la…nak sentuh bab2 duit la..tolongla..buat malu org Melayu je bagi komen2 mcm tu..tak boleh ke sekadar bagi ucapan tahniah buat Datuk LCW tanpa bagi komen2 yang negatif? sekadar pandangan sahaja..salam

    0
    0
    • lalulali says:

      wei….bangang… takyah la isu ni pun ko nak racist kan… drpd takde racist terus jd racist…. bahalol

      0
      0
      • tasya says:

        ko xleh ckp baik2 ke? sebut perkataan melayu terus jd racist…. tah apa2 la ko ni lalulali oiiii

        0
        0
        • haha says:

          Bodoh, betullah apa yang dia cakap … dia bukannya nak babitkan perkauman ke apa. dia cuma cakap yang kita kena lah beradab sikit bila nak komen. Bodoh la ko ni … pergi la tajamkan balik akal kau tu!

          0
          0
    • tasya says:

      aku sokong ko……

      0
      0
      • SangPipit says:

        Bodoh ! Dia bukannya nak babitkan perkauman. Dia cuma cakap yg kita kena la jaga peradaban bila nak bercakap tu. Itu namanya teguran. bukannya Prejudis. Bodoh betul kau ni ! tajamkanlah pemikiran kau tu sikit !!

        0
        0
  15. lotusinmud says:

    sama cantik sama padan…jodoh dah ditentukan….LCW nampak handsome and MWC nmpk sweet..cuma kuku dia jek yg i rasa tak sesuai langsung….lain2 semua class’

    0
    0
  16. no name says:

    xpayah dok hina paras rupa la..semua tue Allah yg cipta umpama menghina ciptaan_Nya..yg ada rupa tue bersyukurla..apa yg nk dibanggakan..tue la..manusia xabis dgn hasad je..kena ingat, kita cantik @ kita pandaipun bukan dr kita..tp dr Allah yg sembunyikan aib kita..moga kekal hingga akhir hanyat ye..LCW n wife..diehardfan..heee

    0
    0
  17. Amirulsyuhada says:

    tahniah..

    0
    0
  18. kukukakikukukaka says:

    apa la nk diherankn dgn kuku pjg wong tu..kan mesia ni artis melayu belambak je kuku rimau kuku helang siap kaler2 lg..klu kt tak solat nnti jatuh fitnah la plak kann..tau lak sentap..huh! hipokrit tol!

    0
    0
  19. . says:

    knpa wife dia nmpk muka tua atau pasal make up…tpi biasa la cina..kalau tngkp pic kawin bkn main cantik lgi…..y x cantik pn blh jdi cantik..tpi bila x make up poyo gila….

    0
    0
    • Awang Nano says:

      BODOH punya komen. Cina ke, Melayu ke, Iban ke, kalau make up pun ada nampak lagi cantik, ada nampak lagi huduh (aku rasa ngko kategori lagi huduh kot). Luaran tak cantik takpa, asal hati jangan huduh (mcm ngko la kot).

      0
      0
    • ? says:

      ko tak tau ke yg namanya photoshop?? kalau dia tak make up skaliponnnn dgn adanya photoshop blh gak buat muka dia cantik berseri2. cina ke, melayu ke, bangla ke, indon ke….kalau dh mmg minta professional photographer yg amik gmbar mmg cantik gini ler hasil nyer! ko ni mesti soh mak cik jiran sbelah rmh je kan amik gmbr kawen kau sbb tu dengki sgt kat gmbr org…

      0
      0
  20. Dia says:

    Tahniah. chantek kedua2 pengantin. semoga ia kekal bersatu.

    0
    0
  21. RedBeautiful says:

    Tak kisah la cantik atau tak, tapi masing2 dapat terima kelemahan masing2. Rupa paras tak penting pun nanti dah tua berkedut jugak.. Apa-apa pun tahniah..

    0
    0
  22. wawa says:

    wong mew choo ni cantik and sweet orangnyer tapi tak tau naper makeup dia nampak pelik dan tak kena. Padahal dia lagi ada ‘rupa’ daripada Dato’ LCW. Huhuhu…

    0
    0
    • hunny says:

      yela kan..agaknya makeup la..sebab cina2 mmg makeup mcm nie..
      i rasa cantik je cuma rambut yg sanggul tu x ok..yg lain ok je.

      0
      0
  23. Cik Nad says:

    ada tak org buat mcm sy buat bila..
    ada reader comment ..”klu laki cina biar mulutnyer lebar…yg pompuan plak kecil..baru income masyukkkk…” sy scroll up -> tengok..
    pastu baca lagi..” mak ai kuku dia…bleh buat cakar harimau neh..”
    scroll up lagi->tengok.
    td masa mula2 sy bc artikel ni tak terperasan plak. haieh~~ teliti betol korg ni..

    Congrates LCW and wife~

    0
    0
  24. apo la.. says:

    apalaa kome ni..encem xencem pom mau komen daaa..dorang ni atlet.bukannya artis.so xyahla nk hylight kt [email protected] ka..hadoiya..

    0
    0
  25. juju says:

    mew choo kalo jumpa org sebenarnya boleh tahan cantiknya..n lagipun dorang bercinta da lama sgt.chong wei bukan x pernah kapel ngan awek cun2..tp @ the end dia still balik pd mew choo.

    0
    0
  26. anonymous_ says:

    is it just me or the girl really looks like a maknyah?

    0
    0
  27. noura says:

    sudah2 lah mengata orang. biler artis pompuan seksi, dok kutuk… start hujah2 agama….. biler orang x hensem, dok kutuk…. ingatlah, yang hang dok kutuk tu, bukan orang nye…. tapi korang dok kutuk ciptaan Allah. janganlah jadik hipokrit…. klu sume orang kat sini dok tunjuk muke memasing, wallahhualam. memang ramai orang suke menilai paras rupe dan lupe hati budi…. klu setakat hensem, perangai buruk, poket kosong, pemalas….. tak ke manenye…. untuk DLCW & WMC, tahniah. semoga kekal bahagia ke akhir hayat. special untuk datuk, thanks for making many Malaysians proud. I remember still what a humble person you are when we spoke in one of coffeeshops in Bukit Jalil sometimes ago. keep it up and all the best in ur career. kbye.

    0
    0
  28. secret lover says:

    omaigawd!

    seramnya kuku dia dalam first picture..memang terangsang habis la LCW dapat urutan cakar harimau di malam pertama.. rawwwr!

    0
    0
  29. neelofa lebih hot dr biasa says:

    http://myartismelayu.net/index.php?topic=40260.0

    betul ke gossip datin Juma tuh….
    bekas pengacara popular stesen televisyen swasta failkan perceraian ?

    0
    0
  30. fuch says:

    ada yg komen2 kat sini mcm babi aje…. tu mesti masa dlm kandungan.. mak kuat gossip keliling kampung.. pastu dengki tak habis2… jual burit..

    0
    0
  31. hana says:

    lcw + wmc sangat sepadan.. sama cantik dan sama hensem… hehehe…

    0
    0
  32. mizamia says:

    cantik ape mew choo nie..muke pon dh seiras ngn chong wei..baju die lgi sopan dari sesetgah retis mlayu bile kawin ditaja..kihkih

    0
    0
  33. eh bergurau pulak dia says says:

    oklah tu..apa nak dikisahkan..dah jodoh dia..tuah ayam nampak dikaki.,tuah WMC.,dapat LCW..

    0
    0
  34. lol says:

    kuku pelesu rasenye teww…

    0
    0
  35. kepongman says:

    tolong sesiapa nasihat saya…. 016-9069608

    saya rasa nak bunuh diri hari ini atau pun bunuh org… tak de sape peduli kat saya…

    0
    0
    • memberku hawa says:

      mke LCW ni sbijik cam mke bos aq…MR.YEOH CHONG WEI…

      0
      0
    • kepam-man says:

      g la bunuh diri sana. yg menyibok kat sini pesal?

      0
      0
    • pizza says:

      Bai… sebelum kau bunuh diri, pi kt spital buat wasiat dermakan yr internal organs dulu. Ada beribu pesakit tgh tunggu penderma sbb x berduit, antaranya kanak-kanak. You tanak hargai pemberian Tuhan, that’s your freaking problem. Let others in incredible need appreciate those organs you’re about to waste.

      0
      0
  36. orang Melayu says:

    salam…saya pasti kebanyakan yang bagi komen kat sini adalah majoriti orang Melayu..saya pun orang Melayu jugak..so diharapkan jagalah tertib sebagai orang Melayu dlm memberi komen..ini tak, ada je yang nak bagi komen negatif..nampak tua la, tak hensem la…nak sentuh bab2 duit la..muka mcm maknyah la..tolonglaa, buat malu org Melayu je bagi komen2 mcm tu..tak boleh ke sekadar bagi ucapan tahniah buat Datuk LCW tanpa bagi komen2 yang negatif? manusia ni tiada yang sempurna….sekadar pandangan sahaja..salam

    0
    0
  37. LULU LALA says:

    Cantek la pic kawen ni … pandai diorg pilih lokasi .. mesti mahal nih .. tak kisah la hensem ke tak .. aku pun tak cantek mana pun tapi Alhamdulillah hubby aku hensem … yang penting kesetiaan n kebhagiaan … kalo hensem+cantek tak bahagia tak gune … tapi kalo dpt hensem+centek+bahagia= Alhamdulillah … rezeki Allah bagi …

    0
    0
  38. milah says:

    cantiknya gambar mwc kat tepi laut kai dress putih tu…

    0
    0
  39. ohmy says:

    sape lah mekap bakal wife LCW nih…muka nmpk tua.adeh kesian dia.. guna jurumekap len la weii..kesian ko nt ari bersejarah tp muke xde seri

    0
    0
  40. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    cantek bini CW tahniah n semoga dapat anak kembar……..eeeeeeeeeeeeee minah jambu tk sabar nk tengok lampu2 krismas yg berkalerful n cantek kt singapore !!!! agak2 dh pasang ke blm lampu2 tu eh ???

    0
    0
  41. baby lin says:

    korang ti.. tak reti ke nak ucap tahniah.. asyik kutuk je kerja..8least dia guna duit sendiri tak macam sesetengah artis melayu tu dok minta ditaja je.. dah lah ditaja baju pula mengalah kan artis barat….8 persalinan lah.. tapi tak sampai 23 tahun kawen cerai..apa cerita/.. 8least org cina cuma boleh kawen seorg saja dalam hidup… tak macam melayu… boleh kawen 4.. cantik2 time kawen pun… laki melayu tetap akan kawen 4,,,..fikir2 kan lah.. dr dok mengutuk tu… bagus beri ucapantahniah.. i like the make up.. nampak nature..

    0
    0
  42. Legend says:

    Gambar pertama tu, muka wong mew choo ada iras macam bapok, kah kah..pape pun congrtas LCW!

    0
    0
  43. mak c kina says:

    LCW mmg xhensem tp perlu ke 2 sume utk menjamin kebahagiaan?…perlu ke hensem utk diminati?…ronaldo (bkn CR ye) bkn hensem pn,tp rata2 org minat dia..sbb?…xde org dianugerahkan semua kelebihan..kepercayaan,kesetiaan antara asas 1 kehidupan..tp ble dia pakai sut mcm ni,nmpk gagah!..so smart..tp gmbr MC yg 1st tu nmpk tua la…nape slh amik angle?..suke gmbr last MC, sweet sgt…

    0
    0
  44. checkgu says:

    tahniah dato n wong mew choo…..
    pedulikkan ape kate diorang….
    anda tetap terbaik……teruskan pejuangan anda dlm arena badminton…
    saye dan rakan2 akan tetap menyokong anda dlm memikul tanggungjawab negara..
    perjuangan kalian berdua amat dihargai…..
    thanks a LOT………………..

    0
    0
  45. dalia says:

    Pjgnye kuku WMC dlm gambat 1st tu…yawwww sakit kang DLCW hihihihihihih(gelak jht+gatal)

    0
    0
  46. elis says:

    majoriti org komen sini adalah org melayu. org yg suka mengutuk org lain tp tak cermin diri sendiri. dan majoriti org komen negatif sini adalah org2 yg hodoh belaka. at least, LCW yg bukan melayu telah mharumkan nama Malaysia. org melayu ada x???? hanya tau mengutuk n artis melayu hanya glamor ngn gosip murahan. dia xhensem ke, apa ke…..at least beliau tak mengutuk org mcm kalian.

    0
    0
  47. Hidup Malaysia says:

    Tahniah!!! Semoga kekal hingga akhir hayat.

    0
    0
  48. 1Malaysia says:

    tahniah….

    0
    0
  49. jejailani says:

    ghupe ayu oiam lah

    0
    0
  50. nazeef says:

    nampak janggal xde raket…

    0
    0
  51. bosan ngan org yg mengutuk..hati busuk punye org!! says:

    Xphm la org yg suka kutuk2 ni..tgk yg positif da la..sume org bkn perfect tau!.. harap korg nk rs mcm ni punye class nye pra wedding diorg ni jgn hrp la dpt kan.. Sbb mmg obvious gler lawa.lokasi,pakaian, posing2 diorg..lg lawa n lg sopan dr artis kite.. Malu la skit..hidup mengutuk org je keje korg..

    0
    0
  52. mizz_yalita says:

    tak faham btl ngan korang2 yg suka sangat komplen pasal org..tgk dl diri tu perfect ke tak..
    btw..tahniah to datuk lee chong wei n wmc..
    kau tetap kebanggaan kami.

    0
    0
  53. SangPipit says:

    COMEL

    0
    0