Written by AbangNara | August 12th, 2013

Bagaimana dengan raya anda? Pasti seronok kan? Diharap tiada yang mengalami sakit-sakit akibat memakan lemang, rendang dan ketupat berlebihan. Yang lebih penting, anda semua selamat mengharungi perjalanan pergi balik ke kampung.
lisa surihani rayaHari Raya kali ini juga menyaksikan banyak selebriti tempatan yang berkongsi gambar-gambar kemeriahan sambutan hari raya mereka. Salah seorang daripada mereka ialah Lisa Surihani dan Yusri. Abang Nara suka dengan gambar-gambar yang dikongsi oleh Lisa di Instagramnya. Memang pasangan ini sangat comel dan cute, lebih-lebih lagi apabila memakai baju sedondon.

lisa surihani raya

Gambar di atas ialah gambar kegemaran Abang Nara. Dengan caption “Kenyang and out“, itulah perkara yang sama turut dirasai oleh Abang Nara di hari raya pertama. Abang Nara tak larat nak bangun akibat makan nasi himpit dan rendang secara berterusan. Hehehe.

lisa surihani raya

Seronok melihat kegembiraan Lisa dan Yusry menyambut Aidilfitri. Memang nampak meriah. Lagi 10 keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Lisa Surihani.

lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya
lisa surihani raya

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to (13 GAMBAR)Lisa Surihani Dan Yusry Menyambut Hari Raya Aidilfitri

  1. fara says:

    comelnyeee

    0

    0
    • miss mong says:

      gambar last tu comel.hehe

      0

      0
    • Fakka says:

      “Cuba hang nasihat sikit bini hang tu… suruh tutup rambut dia” kata nenek aku.
      “Biarlah nek… seruan dia belum sampai”
      “Seruan hotak hang… seruan tu dah lama… sejak zaman Nabi lagi” balas nenek aku.
      “Umur muda lagi nek… ” balas bini aku.
      “Hang ingat mati tu nak bagitau ka bila dia nak mai?” Fire nenek aku lagi…
      “Sudahlah nek..! Nenek jaga jer aurat nenek tu sendiri! Jangan sibuk pasal orang. Nanti nenek dapat cucu yang lagi teruk baru tau. Ingat nenek… hidup ini hukum.karma.” balas aku dengan jawapan paling tipikal..

      Harap komen ini mendapat banyak dislike untuk membuktikan bahawa nenek aku salah.

      Hidup urbanisasi..!

      0

      0
      • anti mat/minah bingai says:

        hang pun bingai boleh tahan..betui la apa nek hang habaq tu..eh, nak tanya sket..hukum karma apa nya? hang ni Islam ka Menyelam ka? Sejak bila Islam ada Hukum Karma? Patut lah nek hang sanggah keras ja..pasal cucu dia tahap bingai international level.

        0

        0
        • Best komen kau Fakka says:

          Komen stroll terbaik. Kepada anti mat, sedara yang bingai sebab gagal memahami sinikal.

          0

          0
        • foolishground says:

          pendapat saya, tak payah la kata ini sinikal..kalau mcm tu semua benda yg salah boleh diselamatkan dengan meletak alasan ‘sinikal’…bahaya tu..dan kalau benar sinikal, sila fahami medium, cari medium yg sesuai untuk bersinikal..sekadar di website Nara ni, dan topic mcm ini, nak bersinikal agak tak tepat sebab ramai budak2 sekolah yg jadi commentor, mereka masih kecil, masih belajar dan menyerap bermacam benda dari bacaan, pendengaran, etc..jgn harapkan mereka boleh menilai dgn baik kerana mereka masih kanak2..

          anti mat/minah bingai, fakka and BKKF pun bahasa teruk boleh tahan..agak2 la berbahasa tu..jgn sesuka hati bingai2 kan org..sebab satu jari kamu tunjuk pada org, 4 lagi tunjuk diri sendiri..jadi, takut nanti kamu sendiri yg jadi sebagaimana disebut..percakapan itu kan doa..

          0

          0
        • Fakka says:

          foolishground

          Ngko cari satu perkataan aku yang aku taip di atas yang ada perkataan “bingai”. Cari sekarang…! Kalau tak ada… memang ko ni yang bingai.

          0

          0
        • candylala says:

          FAKKA memang bodoh tahap lembu meroyan..nama fakka memang dah tersenarai awal dalam neraka jahanam…mak dia buh nama fakka sebab mak dia dah fakkof awai2 da..tu kua insan lembu cetek agama cam fakka yang duk salahkan nenek dia yang betul…hukum karma takde dlm islam…choyyyy

          0

          0
  2. kaki shopping says:

    cantiknya lisa surihani!

    0

    0
  3. HOK ALOHH says:

    dgn bangga nya tunjuk aurat kat org, yg si suami pula buat x kesah dgn aurat isteri

    0

    0
  4. damai says:

    so cute banget. i loike liza surihani

    0

    0
  5. haru says:

    lisa comeyyyyyyy~

    klik thumbsup jika anda rasa lisa comeyl? :D

    0

    0
  6. student bandung says:

    mesti akan ramai kutuk kata bukak aurat, lisa dgn pelakon laki lain pon peluk n pegang cmtu, yusri dayus dan berdosa biar isteri bukak aurat, gambar tido sesama pon nk upload…

    tp ketahuilah, semua tu betul..

    and tak payah nk kata ‘tak perfect tak payah tgu org’..nk tgu si perfect smpai kiamat pon ko tak jumpe..at lis dh tegur, selesai tugas someone yg sama agama..tq

    0

    0
  7. vixen says:

    abg nara ni.. asyik copy paste dari instagram je…
    boring giler..

    0

    0
  8. ermmmm says:

    berubahlah wahai wanita cantik kerana aurat yg tidak dipelihara, kecantikan yg ditayang itu hanya dosa. errmmm, dpt bini lawa tapi asyik tanggung dosa aurat bini terdedah…kesian suami…

    0

    0
  9. Rara says:

    Lisa ni memang comel je.
    Kalau pakai tudung memang lagi manis.
    Tapi okaylah Lisa ni, sekarang dah lebih menjaga pakaian daripada yang lain.
    Banyak lagi yang masih tak jumpa kain untuk labuhkan pakaian.

    Geng celepet tu pun. Nabila. Eh ramai lah. 10% je kot artis Malaysia ni yang menutup aurat. Tengok boleh tapi nak minat tu tak payah lah kot :)

    0

    0
  10. kak chah says:

    pasangan yg comey dan sweet di mata kak chah..

    0

    0
  11. Princess Kate Sideton says:

    Dah nasihat tu nasihat jek la takyah nk susuli ngan kutuk2 bagai. Dah siap nasihat snyap je la, dh habis la yg so called “tanggungjwb” tu kan? Kalo nasihat pahtu kutuk itu bukan nasihat tp kejelesan yg dtg dari otak bingai kepala angguk hang tuh. Hahaha. Yessszzzaaaa… Jeles n bodoh yg tidak bertepian lg si penjelezz… Pahni ada la ni kepala angguk yg kutuk2 aku ckp kesian kt aku bagai. Adoi la… Biar aku mengaduh duluan la… Atoiii… Sakitnyew kene kutuk… Puih… Puih… Puih…

    0

    0
    • G says:

      sorry, nak tanya sikit…

      ada beza ke kamu dengan org yg kamu kutuk tu?

      ** paku dulang paku serpih..

      0

      0
      • Princess Kate Sideton says:

        Sorry, nak ckp sikit….

        … Alamak tersindirnye diriku… Adui lahai.. Ade Kak G… Ade… Sy tak bg nasihat pahtu kutuk… Sy kutuk teruih… Nampak tak Kak G.. The differentiation…. Takpe kew sy panggil “Akak”… Laki ke pompuan.. Ke pond… Sorry yew…

        ** Paku pontianak cite best… Ce tgk.

        0

        0
        • G says:

          tu bukan sindir..tu menegur saja..harap terima dgn hati terbuka..

          kalau kamu kutuk terus, makanya kamu lebih teruk dari org yg kamu kutuk..sekurang2nya org yg kamu kutuk tu sempat jugak beri nasihat..kalau ada org ketiga yg ambil nasihat tu dan mengamalkan nasihat tersebut, ada juga pahalanya..kutukan selepas nasihat tu, itu antara dia dengan Allah dan pihak yg dikutuk..yg kamu ni kononnya mcm nak membaiki labu tapi sebenarnya bukan..dan yes, akak mmg mohon kamu ‘terasa’ dgn teguran di atas, tapi dengan cara yg betul..bukan dengan beri another reply which reflect yr negative and ‘stuck inside a box’ kinda thinking..jgn terus2an memberi alasan utk sesuatu yg kamu sendiri tahu adalah salah..

          btw, if u r a Muslim, Eid Mubarak to u and family..but if u r not, then kindly ignore my messages..tq

          0

          0
        • G says:

          akak bukan sindir Princess oii, tp menegur..sebab sekurang2 org yg kamu kutuk tu ada jugak menasihat..ada jugak pahalanya di situ esp kalau ada pihak ke 3 yg mengambil nasihat dia secara positive..berbanding kamu terus2an menghentam..to keep on bashing other people is no good..esp bashing for no reason..that makes u look none better than the other person..so, mohon ‘terasa’ ye :)

          ** selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin kalau kamu Islam..kalau bukan, pada sapa2 umat Islam yg membaca, Eid Mubarak to u guys and family :)

          Kate Belowton, Kate Ontopton, Kate Behindton, Kate Uturn :-p

          0

          0
        • Princess Kate Sideton says:

          Tuan2 dan puan2.

          Akak G adalah slh 1 contoh “si penjelez” yg sy maksudkan pd komen pertama sy.

          Ustajah G: Mohon tak terasa. Kalo ustajah ckp “mmg sy tak terasa pun”, makanya mohon terasa pula sy ucapkan.

          Kalo akak ustajah ada ms, mohon bukak link ni : http://www.thefreedictionary.com/parrot

          Selamat hari raya… Maaf zahir.. Je. Eh jap, takda paku dulang paku serepih dah ka? Paku picit pun jadik lew… Huhuhuhu…

          0

          0
  12. Anonymous says:

    Bertuah yusri dpt lisa. Lisa is a nice girl dan positif orgnya.. sweet

    0

    0
  13. Hamba Allah says:

    Tudung –> Tak Wajib Pakai
    AURAT –> WAJIB DITUTUP

    Apa itu AURAT? sila rujuk NOTA-NOTA Pendidikan Islam Dari Sekolah Rendah sampai ke IPT. Kot Tak Paham Juga, Disarankan segera jumpa Ustaz/Ustazah.

    ** Renung-renungkan**

    0

    0
  14. pok teh says:

    Hamba Allah, ada sedikit khilaf atau tak terang disitu..mohon saya tambah baik..

    Aurat = Wajib Ditutup??
    Aurat ni meliputi pelbagai perkara termasuklah contohnya suara perempuan..adakah perempuan tak boleh bercakap kalau dikatakan suara tu termasuk sebagai aurat? jawapannya tidak..perempuan boleh bercakap, boleh berzikir, boleh mcm2 selagi menjaga adab dan tertib sebagaimana disarankan dalam agama Islam..tapi kalau suara wanita yg lunak diperdengarkan dengan lantang menerusi lagu2 seperti yg dinyanyikan oleh para penyanyi kita, itu tak boleh..atau wanita dengan sengaja melaung2kan suaranya tanpa sebab atau untuk menarik perhatian dan sebagainya, seseparuh ulama menyatakan haram bila suara lunak seorang wanita / suara lantang wanita dipertontonkan kepada lelaki dan bertambah buruk sekiranya ianya melalaikan lelaki/pendengar tersebut. Namun demikian, sekiranya bacaan seperti Al-Quran dan sebagainya, itu dibolehkan..

    ** dan saya suka nak nyatakan disini satu contoh lain yg tidak berkait dengan wanita dan aurat iaitu ttg bermain game di HP atau dimana2 saje (sebab ramai org Islam yg terlalu asyik bermain game sampai lalai buat perkara2 wajib, dan bila ditegur katanya main game tak haram)..sekiranya bermain game sampai kita lalai tinggalkan sembahyang atau melambat2kan sembahyang, maka perbuatan kita bermain game tu dah jatuh haram..itu kata para ustaz ye..bukan kata saya..

    0

    0
  15. kay99 says:

    lisa yg suwittttttttttttttttttttttttttttttttt..suka tgk muka dan keletah dia..dah jadi bini org pun masih manja..tapi tak suka nengok lisa dlm Istanbul Aku Datang..sebab cerita tu agama ke laut..huhu

    0

    0
  16. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    lisa sweet je…tapi bapak yusri tu kurus pulak minah jambu tengok…helo ! pak cik ada sakit kencing manis ke pak cik ? harap2 pak cik sehat ye pak cik…sekira Nye pak cik ada sakit jangan lupa makan obat ok….pak cik jangan stress jangan banyak pikirannnnnnn obat yg paling mujarap pak cik nk kena senyum n hepi selalu ok lov u pak cikkkkkkk…

    0

    0
  17. yanto says:

    Asal komen je mesti akn timbul psal aurat.. ckp kt blog ni tp xsampai ke tuan empunya bdn kire tu dah namenye mngumpat.. mengumpat tu agak2 dosa x ye? Nk tegur ckp trus dgn orgnye sindir2 kt blog bkn dpt pahala pon.. ehem aurat tu bkn hny rmbot je..tang bulu roma kt tgn pn kire aurat jgk.. agk2 yg ckp psal aurat tu ade tertunjuk2 tang bulu roma kt org x? Oh mestila ade kn kn.. igt ye haram jgk tu.. haha.. ramai yg bajet bgus mcm alim tp bkn alim mna pn..

    0

    0
    • Kemek Suhaiza says:

      Yg pegomen di sini rata ratanya kampungan kot nak lilit bage, dorang ni retis, kene laa nampak lain kalo pake kain batik jer baik dok rumah jaga anak, aper masalahnya dgn baju dorang, sopan dan nampak ada kelas. Jangan kerana kita tutup semua sana sini tapi mulut terbuka luas mengutuk dan buat fitnah tak bagus juga. Betul tak yanto?

      0

      0
      • Nek Joan Rivers says:

        Setujuuuuu…. Tah I tengok retis yang pakai tudung lagi tebal mekap macam tepung gomak, kening cukur and then buat selfies ayu lah konon… Insta filter blur nak cover jerawat and wrinkles… Perasan tak? Retis yang tak pakai tudung macam Lisa ni tak pernah pakai mekap tebal.. Natural aje… Perangai pun sweet and baik… Mentality melayu.. Kalau tudung aje ingat baik… Yang tak pakai tudung sumer ingat jahat… Memang cliche and stupid… Hello tengok dalaman ok not luaran… Ha… Sila lah dislike my comment ramai2… #truth

        0

        0
        • tacacila says:

          setuju dgn pengomen2 di atas. lisa ni retis yg simple je, tak yah nak mekap bagai, lilit bagai pon dah nampak cantek. ni baru di katakan beauty with brains uolls. untong si yuci!

          0

          0
        • Kepada Nek Joan Rivers says:

          Nek Joan Rivers, agak setuju bab mentality melayu yg beranggapan sedemikian…tapi kau silap juga la bab tgk dalaman not luaran..pertamanya, kalau pun org tu pakai tudung dan menjaga auratnya tapi dalaman nya busuk, tetap busuk..namun demikian, dia bertudung dan menutup aurat, makanya pahalanya menutup rambut dan menutup aurat ada disitu walaupun dalaman nya tak seindah disangka..tapi kalau dah la tak tutup rambut, tak jaga / tutup aurat, malah dalaman pulak buruk, then lagilah teruk!! sebab pahala mana yang dia kutip? rambut bogel, aurat bogel, dalaman pun buruk…so, at least yg menutup rambut & menjaga aurat tu masih menang 1-0..

          0

          0
  18. sazzy xde akhlak says:

    ramainye ustad/ustazah jadian lepas musim raya nih

    0

    0
  19. milo says:

    lisa suka menunjuk nunjuk bila dengan yusry. tapi suka dia. tetap cantik bila tak bermekap.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eh mesti laaaaaaaaaaaaaaaaa…bila lagi nk tunjok2 depan laki huh !! tu makna Nye lisa ni saaaaaaaaaayang ngan yusri ….sayang yg tk berbelah bagi gitu laaaaaaaaaaaaaa ……..helo lisa ! u ni sooooo sweet ! dh la sweet jambu pulak tu ! baby u nanti mesti jambu macm u n hensem macm yusry tol tk hehe……….

      0

      0
  20. Fuck says:

    Fuck

    0

    0
  21. Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba tidak lama lagi, dan anda berpeluang mengadakan sambutan yang penuh glamor bersama ChurpChurp dan Astro!

    0

    0
  22. am nobody says:

    Salam. Tak mau komen apa2 pasal gambar artist beraya, tapi saya nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN pada semua Muslim commentors, silent readers (mcm saya) dan owner of this blog Nara & family..EID MUBARAK everyone :) Salam.

    **am nobody**

    0

    0
  23. lee says:

    aik kak erra fazira takde ke? si fasha dah dengan nora, si datuk siti dah dengan datin zawiyah. lisa takde nak raya raya dengan kak erra ke hihi

    0

    0
  24. Anonymous says:

    best lah lisa surihani

    0

    0
  25. […] (13 GAMBAR)Lisa Surihani Dan Yusry Menyambut Hari Raya Aidilfitri (43) […]

    0

    0