Written by AbangNara | May 20th, 2014

Tiz Zaqyah memang sudah cantik orangnya. Apabila pelakon ini mewarnakan rambutnya kepada warna merah, makin bertambah cantik jadinya. Memang lebih terserlah ke”hot”an Tiz. Memang rambut merah sangat-sangat sesuai dengan Tiz. Nampak lebih matang, seksi dan bergaya.

tiz zaqyah rambut merah

Seperti biasa ada peminat yang menyukai dan kurang menggemari penampilan baru Tiz Zaqyah ini. Bagi Abang Nara, ini satu percubaan berani dan ia ternyata menjadi. Kebanyakan peminat melahirkan rasa teruja melihat imej terbaru Tiz. Abang Nara pun suka. Thumbs up!!!

tiz zaqyah rambut merah

Diharap Tiz akan lama sikit dengan rambut merah ini. Lagi beberapa gambar Tiz Zaqyah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


tiz zaqyah rambut merah

tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah

tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah
tiz zaqyah rambut merah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to (12 GAMBAR)Rambut Merah Tiz Zaqyah Curi Tumpuan Peminat

  1. zar says:

    Cam ne nk solat eh?

    0

    0
    • gigi besi says:

      team zain jgk ni.. rosak

      0

      0
      • Bedah says:

        Blöde fotze

        0

        0
        • Olga says:

          Jgn tanye mcm mane dia nak solat. sbb dia mmg x solat pun!

          0

          0
        • mutiara says:

          Mcm knpem je die tak solat. Jangan bt fitnah. Sah ke tak bkn kita yg yg tentukan solat seseorg tu diterima ke tak

          0

          0
        • amoi says:

          Aku tgk dah mcm makyah lepak tepi2 lorong je…hisk…bajet HOT…xyah duk puji lah nara oi..buat tmbh dosa je ko puji…aku pelik dorg ni..x takut mati ke???

          0

          0
      • mutiara says:

        Not bad..mungkin ikut karektor yg dilakoNkan?
        Btw dah kurus kalau x debab.huhu

        0

        0
      • Selitone says:

        Kesayangan Abang…

        Hurmmm…. dah lama tak dengar berita daripd sayang… ekekeke… rambut merah sekarang eck?…. huk alaaa… chomelnyerr….

        Abang tak kisah adik nak berambut aper pun… kaler hijau ala-ala incredible hulk sekali pon… tapi len kali kalau nak kaler rambut… mintak izin abang dulu yer… kita bincang baik-baik…

        Ok dik… miss u sayang…

        Muach Muach…. !!!

        0

        0
        • Olga says:

          PAK CIK SELITONE TOLONG BERAMBUS YE DARI SINI,KEHADIRAN PAK CIK DAH X RELEVAN LAGI,BUKTINYA DPT 5 DISLIKE HAHAHAH

          0

          0
        • Anonymous says:

          Selitone? Lama tak nampak komen… ke mana menghilang?

          0

          0
        • Anonymous says:

          ha….ye la sesuai ngan pak cik selitone y mcm bangla ni…pd aku makin hodoh tiz wat rambut mcm tu…dh mcm pompuan ja….ng…

          0

          0
        • Selitone says:

          kahkah….

          jangan bimbang la Olga… tak terniat pun aku nak over shadow glamor ngko atau curi ‘likers’ ngko… aku komen pun sebab Dik Tizz aku ni… x teringin pun nak buat comeback. Hahaha… kang ko susahkan diri menyamar jd liker aku dan tuduh aku puji komen sendiri….hahaha… cam ler aku tak tahu…

          teruskanlah dgn hobi obses ‘like’ ngko tu olga…. kahkahkah…

          0

          0
        • Puan Tong says:

          wah..wah..wah …abang tong kat sini rupanya ye. Nak kasi tau abang bag golf dan leather jacket abg idah dah pajak kan.Susu dayang dah abis ni bang. Peti ais dah kosong. Man tak pas exam dia, semalam dia balik umah ,telinga dia dah berlubang besar bang,dia sumbat bende bulat ntah apa. Lina kena buang kerja kat TGIF bab selalu bangun lambat. Halim dah ilang dgn member2 mat rempit dia ntah ke mana. Mr. Lim ari2 cari abang kata ada urusan dgn abg belum selesai. Keter proton dah kena tarik balik kali ke 3 bang.Idah dah sarat mengandung cukup bulan ni , abang tak balik2 lagi. .Aissh… abg tak abis2 lagi mencari puki baru.

          0

          0
      • Bra saiz 46D says:

        tengok dari gaya…Tizz Zaqyah ni tetek besor..lebih besor dari Tasha Shila

        0

        0
        • Anonymous says:

          Banyak2 artis Tiz Zaqyah & Yana Samsudin tak cantik.Celop rambut merah pun tetap tak cantik si Tiz Zaqyah ni.

          0

          0
      • Blake Lively says:

        Konon2 nya nak jadi Agnes Monicalh tu

        0

        0
    • Anonymous says:

      hoddoh.
      enough said.

      0

      0
    • ntahpape says:

      dulu minat kt dia zaman nur kasih dulu.. skrg ntah pape la dia ni

      0

      0
    • tizz dan rambut says:

      dulu ramai ckp aku mcm tizz ( perasan jap) aku pn hepi bila org panggil aku tizz ke amina ke.. tp skrg tak suka kalo org ckp aku sama ngan dia.. dh makin merepek..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalau ramai orang cakap muka kau macam Tiz so kau pun sama macam dia-lah tak cantik.Apa yg kau banggakan sangat? Hidung Tiz pesek, hidung kau pun pesek jugak bab kau cakap kau macam dia.

        0

        0
        • ANON says:

          Ko ni kalo kata bodoh kang.. cantik tak cantik kt anugerah dr Allah.. ko xyah la nak kata org hidung pesek ke apa…setiap apa yg dh Allah beri tu terima dgn hati tbuka.. kang tiz operate hidung ko kata juga,, manusia mcm ko ni la tk reti bsyukur.. tau mgata je.. sengall

          0

          0
        • Anonymous says:

          Memang hidung dia tu anugerah & ciptaan Tuhan tapi si pengomen tu cakap yg benar memang kenyataannya hidung Siti Zakiah a.k.a Tiz Zaqyah pesek pun jadi tak payahlah gaduh2. Sengal!!! Its just a statement like the rest here bukan nak menggutuk anugerah Tuhan.

          0

          0
    • Anonymous says:

      die x solat pon

      0

      0
    • rambo1 says:

      abg nara ni baguih kan? org kutuk die tahap max melampau pun..die relekk je..takde plk nk delete komen or block IP adress org2 yg kutuk die..
      tak mcm page Oh! media… baru bahan skit dh sentap..pastu block org.. kui3..
      abg nara is the best yooo!!!~~~~

      0

      0
      • dato KO says:

        ko rasa dia baca ke komen. aku rsa dia x baca pun komen ni. SS gitu syok sendiri

        0

        0
        • rambo1 says:

          lantak la die baca ke tak… gpun selain suro abg nara baca..aku saja nak bgtau sume org yg admin Oh! media kaki sentap…. kaki bahan org, tapi sendiri kene bahan sentap…
          ade ke patut die ckp likers die bodoh…suke hati mak bapak die je nk bodoh2 kan orang..bile orang bodohkan die blk…terus block org tu.. perangai cam looser..

          0

          0
    • matbotak says:

      ko ni mabuk ke nara? nak thumbs up bagai ,suka bagai rambut gini. cuba kalau bini ko buat rambut gini, ko suka tak? tiz ni kalau pakai tudung baru aku suka. ni kaler2 bagai nak di puja2. puii.

      0

      0
    • batgirl says:

      Kalau touch up atau dengan cahaya mentari petang mmg laa cantek gambar.. Nampak vibrant.

      Tapi under normal lighting tak seswaiii laa Tizz… Macam tetibe je merah atas kepala.. T_T

      0

      0
    • blooper says:

      tak takut ke tiba-tiba Allah cabut nyawa dengan keadaan kau berambut merah tu..bukan je berwuduk, sah ke mandi hadas kau, tiz?

      0

      0
    • Anonymous says:

      time ni period kot nya…bersangka baik je la

      0

      0
    • zioe says:

      PAKAI JENAMA APE YE?…CANTIK…NAK CARI YANG BOLEH BUAT SOLAT LA… TAPI ADA KER??? CONFIUS…XPELAH…KALAU WAS2 LEBIH BAIK ELAKKAN DARI PAKAI…

      0

      0
    • cocomel says:

      nak tiru Ariana Grande la tu. dia tu christian , kau islam. kalau aku jadi pelancong , aku nak tanya dia , islam atau christian

      0

      0
  2. popo says:

    wow very the agnes monica

    0

    0
  3. tiz zakiah=bontot lawa dlm b. arab says:

    wow! cepatnya buat rambut raya hehe!

    0

    0
  4. K.A.A says:

    merah mmg cantik pada tiz… tapi…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    hodoh.
    sorry.

    0

    0
  6. kok kepoci says:

    tak sembahyang tak ingat allah swt mcm tu. ni nak masuk Ramadhan nanti hitam la balik tu. tak masuk Ramadhan merah perang hijau dulu. Kesian!

    0

    0
  7. macammacam says:

    kalau pakai tudung lg lawa baq hang………… =)

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    aduhai……….ingat cantik sgt k tuh!!dunia byk ditimpa musibah pon masih x boleh berpke lagi…….haisshhhh!!

    0

    0
  9. sentap says:

    chantek la.. wane merah seswai dgn org yg putih melepak. sayang nyer kau memang xboleh kaler rmbt unless gune inai.. berubah ye tizz. jgn nk ekot rase hati, nati mati.

    *nara ni lambat la..ohbulan da 2,3 hari post psal tizz ni

    0

    0
  10. Neelofa says:

    seyes xcntik!mcm ayam

    0

    0
  11. Neelofa says:

    X cantik!mcm ayam

    0

    0
  12. LAWA says:

    bg nara puji ker perli………

    0

    0
  13. sj2 says:

    bagi aku mmg cntik n sesuai die kaler rambut merah gitu..sbb die putih kn…tp dh mmg haram kalerkn rmbut so better xyah bt la..nk solat mcmne kn…ok..aku pk positive..die kalerkn time priod je..pasni die buang blk kaler tu.. :)

    0

    0
  14. ada aku kesah says:

    dia period kot. *bersangkabaiklakononnya* berapa lama dah rambut merah ni ??
    agaknya selama tu la dia period. selagi tak mati, period laaaa saja ye kak.
    lawa tu lawa la jgk tp tak mungkin lawa pada Allah. Allahuakbar Nau’zubillah…

    0

    0
  15. kwang-kwang says:

    suka tiq zaqyah dlm sebenarnya saya isteri dia.. cun pakai tudung gitu… rambut merah dah mcm warna api dah…

    0

    0
  16. lazaruz says:

    cehh kau ingat kau haley william ke tiz,,menyanyah je..

    0

    0
  17. violet hair says:

    wudhuk ko sah ke , solat ko camne plak , mandi hadas haidh ko camne ek , ko xbalighlagi ke , ko under age lagi ek .. oooow patotla rambut ko merah . xpe xpe aku memahami ko :-)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    “Diharap Tiz akan lama sikit dengan rambut merah ini.” OHH PLEASE LAH ABG NARA. KO PUN NK KONGSI DOSA GAK KE KLU MINAH NI XSAH SOLAT DIA.

    0

    0
  19. kotak says:

    kesian dgn retis2 malaysia. diorg tak ambil iktibar ke dalam setiap lakonan tu? pelik.. blakon sebab nak sampaikan mesej tapi diri sendiri?

    0

    0
  20. papejelah says:

    general (regardless my race and religion, etc) opinion: too red actually.. need to be darker, then, it can be considered as gorgeous.. look at how great korean artists (Han Seungyeon, Song Jihyo, etc) pulled that hair colour..

    my personal opinion: how did she perform solat? Perhaps, she’s not praying? No, I’m not Allah to judge that. We never know her innerself. Stop judging others.

    In the eyes of Muslim: err, too long to be debated.. I’m not an expert to talk about this. But, we need to know first, why she dyed her hair.. if the reasons is to show off, it is forbidden. But, if she actually want to dye her grey hair (which is actually ok to dye your grey hair, as long as you’re not using black dye – as said in Hadith riwayat Muslim), let her be. But, if her new look seems to be too similar to the non-Muslim people, it is also forbidden. (Hadith Riwayat Abu Daud: ???? ????????? ???????? ?????? ??????? – whoever resembles other than Muslim, he belongs to that others). There are a lot of other things need to be considered in this (such as the contents of the dye). Don’t simply judge.. However, it is a fact that, she’s sin already for not covering her AURAT.

    0

    0
  21. trauma says:

    Abang nara suka yer…bagus le…pasni suh bini warnakan rambut kaler pelangi bagai… pastu tadah la dosa setiap saat…puiii… bodo membodokan…vangang..

    0

    0
  22. Adoiii... says:

    Tiz inginkan kelainan. Mungkin dia x tau ttg hukum hakam warnakan rambut ni. Bila dia warnakan hitam nnti…maknanya dia dah double tu…air makin tak membasahi rambutnya. Tiz x ada pilihan kecuali cukur rambut yg berwarna itu. Jika tidak…selagi itulah mandi wajibnya tidak sah.

    0

    0
  23. Xooy says:

    Maybe Tiz dah bosan watak pompuan kg yg baik n suci. Hamikkkk…. Sekali tempek merah atas kepala. But she carries that colour well. Yg berani kena kutuk je berani rambut kaler gini.

    0

    0
    • bila jakun show off says:

      elah korang ni. rambut karat merah pon korang nak tunjuk sakai korang. Apa lah yg nak heran – atau yg nak di banggakan. Tak cantik pon. Tk sesuai dgn skin color muka kembang idung penyek Asia. Tapi kasi nota 10 bab si minah berani tunjuk perasan hebat ( atau Bodoh) …… syok sendiri kot. Kawan2 pon mengalu2kan konon cantik agaknya…. apa punya kekawan daah. Buang aje lah.

      0

      0
  24. Senah says:

    Okay inai kot *bersangka baik* wkakakaka

    0

    0
  25. Yellow Jaundiced Look says:

    tak kena langsong. Red haired sesuai dgn org yg kulit putih susu bukan putih kuning = Asian. Tak cantik langsung. Buat mat saleh ketawakan pon ada.

    0

    0
    • dena says:

      bab halal haram sah solat mandi hadas ape sumer tu tak nak komen…da banyak dah yg komen benda sama..

      tp aku pnah jumpe die depan2… die ni mmg putih susu…bukan putih kuning macam melayu2 kita ni…aku rasa die ni mix kot…putih susu means putih melepak la kan mcm emma maembong? putih kuning tu macam hanez suraya ke fazura ke…kaler ni aku nmpak cantik je ngan die tp bab solat ngan mandi wajib tu tuan punya badan je lah yg lebih tahu..kita pun tak kenal die sangat… mungkin ade pewarna yg boleh serap air ke ape whatsoever mls aku nk pikir..huhu…

      cubaan bersangka baik

      0

      0
      • eew says:

        awak ni dena bahrin yang suka show off barang2 fancy yang dibeli tu kerrr??

        0

        0
      • mismatch says:

        aku pon dah tengok dia di luar kamera- itu putih kuning lah. Bole tau differentiate bila dalam matahari – kulit dia kuning bkan putih susu. Anyways muka still kembang idung pesek… tak kena. Sundal siam suka this look :)

        0

        0
  26. kuks says:

    tiz cantik..tp kalau pakai tudung aku rasa lagi cun kan tiz ni. sbb kalau bab lakonan tiz, asal cite yg pakai tudung saja aku excited nak tengok..mmg menarik tengok dia.kalau cite tiz brlakon free hair aku tak berkeinginan nak tengok..entah mcm tak menarik je..tiz nampak biasa2 je..tak tahu kenapa.sbb org kalau dah cantik putih melepak gebus either bertudung or free hair mmg cantiklah kan. ke mata aku kero

    0

    0
  27. Ben 10 says:

    Org dh mmg cntik,pki atau ltak pe pn ttap cntik.
    Klu cm aq ni,rsa2 cm sakai gak nye.
    Brsyukur pda yg ade rupa..

    0

    0
  28. ustazah says:

    apa beza ye Tiz berambut merah dan artis2 sendu Malaysia lain yang warnakan rambut diorg jugak. just beza color etc; perang, dark brown. color merah xboleh tapi color lain, korang x bising pulak.

    0

    0
  29. saiya says:

    abg nara~~saya memang peminat BN , tp skrg sy rasa2 banyak juga saham abg dpt kat akhirat nnt..
    beribu2 dpt info dr abg, tapi info yang lagha.
    apa kata abg ubah content yang lebih membina,saya rasa abg ni bagus sebenarnya, sbb bergosip secara sopan, tapi kan.. bila abg pos, makhluk2 Allah ni saling mengomen, menfitnah dan menjadikan benda ini semakin menjadi2, punca dari info ni,,

    gosip memang seronok, tapi dunia akhir zaman buat saya tergerak, sampai bila saya nak mcm ni,,tapi saya x niat yang x elok, cuma menegur sesama Islam, klu sy silap maafkan saya..

    0

    0
    • lolita says:

      Kalo nak post2 agama pergila lepak iluvislam.com ke apa. Takyah buang masa komen kat sini.

      0

      0
  30. Hamba Allah says:

    Korg jgn sesedap fitnah org solat ke tak.. Korg confirm ke yg berambut merah tu x masuk atau lalu air.. Bole rasa tak rambut tu basah bila mandi..?? tak silap sy, nabi mengharuskan mewarna rambut selain hitam. Yg x bole hitam..maksudnya bole la mewarna rambut… Yg salah si tiz ni sbb tak tutup aurat tunjuk rambut dia..yg korg persoal dia solat ke tak tu kenapa? Macamana dgn inai rambut plak.? Confirm ke lalu air..pastu yg warnakan jari dgn dakwat kekal masa undi sampai sebulan pun xleh ilang masa pilihan raya kajang ni ulama kata lalu je air kan…? aku bukan pertahankan dia tapi korg jgn la nk buat2 fitnah tak tentu pasal pasal solat dia..selagi tak confirm..itu antara dia dgn Allah…

    0

    0
  31. anon says:

    Kenapa pulak tak sah solat dia?? Pewarna halal kan ade. Lagi pun pewarna rambut tu bukannya dia “coat” kan rambut tu, dia serap dlm rambut. Kalau yg coat tu mmg menghalang air sembahyang tapi yg serap ok je. Kau org ingat inai2 yg jual kat kedai tu 100% inai ke. Mmg ade inai tulen, tapi yg kaler brown tu dia org letak pewarna jgk.

    0

    0
  32. kaketon says:

    adakah tiq nak nampak cam agnes monica?????

    0

    0
  33. Mrs remy says:

    Not bad jgk … Berani ambik gambar selfie pakai rayban!!
    Walaupun. Idung tiz pesek !!!
    Hahahhaha
    I puji keberanian u tiz.
    Oh yes kalau Abg remy tu hidungnya terletak mancung nya.. Awwewww

    0

    0
  34. ketam says:

    si lisa surihani tu rambut merah korang tak kecoh pulak?

    0

    0
  35. ustazah nara says:

    kesian mak ayah kat kampung kena tanggung dosa anak yang hidup macam puaka kat bandar. mak ayah kau bukan makin muda nak tanggung dosa korang. cube fikir sikit.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    tak baik ckp idung org pesek, muka ko lawa sangat ke ?

    0

    0
    • Tipah says:

      Da bagus dia kata pesek buatnya dipanggil muka PENYEK lagi haru . Hahhaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dah memang hidung Tiz pesek pun biasalah idung orang Melayu tak pesek, kembang dah tak payah jadikan issue.

      0

      0
      • Perasan tk abis2 says:

        So?? issue bkan idung pesek etc.. buat lah cara Melayu kalo gitu. Ni sebuk nak jadi mat saleh tapi tak kena/sesuai/padan. Lepas tu aksyen bkan main PERASAN tak abis2. MELUAT!! Lain lah kalo nak tayang kegeligaan otak , ni tayang apa???? Kehebatan kePOYOan ( empty can makes the most noise??? HAHAHA

        0

        0
  37. ntahapapa says:

    seperti nyalaan penunu bunsen lau dibawah low lighting dan seperti nyalaan api neraka jahannamm lau di bawah sinaran mentari…aduh…matilanakk oiii

    0

    0
  38. MyThoughts says:

    JustSaying – Sesiapa yang duk kutuk2 abg nara ni , kamu,kamu,kamu melwat jugak blog abg nara ni , kamu spend masa kamu jugak kat blog ni , kamu komen dan mcm2 lagi , n tau tak saya perasan yang abg nara lambat update cerita rather than blog Oh Bulan or Roti Kaya or etc .. tapi kalau tang komen , kemain ramainya , so I think blog abg nara ni memang ramai pengunjung .. Sekian , Terima Kasih ..

    0

    0
  39. Zorro says:

    memanglaa solat kita, kita tak tau samada diterima oleh Allah atau tidak.

    Masalahnya, Allah dah bagi kita akal dan panduan dalam hidup untuk mengetahui samada ibadat itu diterima atau tidak.
    Kalau gini gamaknya, kompemla tak terima.. sah2 tak terima..tak payah nak cakap ” saper kita utk menilai ibadat diterima atau tidak”

    0

    0
  40. Robin says:

    dah macam setan.

    0

    0
  41. Hamba Allah says:

    Astaghfirullah..ko tuhan ke nk tentukan solat ni sah2 tak di terima. Ape sbb solat dia sah2 tak diterima?? Dia tak tutup aurat tu jelas dosa dia… Dosa tak tutup aurat.. Makcik aku ustazah pun rambut merah…tapi untuk suami dia.. Sbb tuhan bg akal berfikir la jgn main sedap je ckp solat org sah2 tak diterima..

    0

    0
  42. Hamba Allah says:

    Yg disebut jelas2 haram ialah mewarnakan rambut dgn warna hitam.. Warna lain diharuskan.. Kalau nk ckp Sbb tak sah wuduk, Akal ko confirm ke yg bende tu tak lalu air? Dia salut ke dia tembus? Kalau dia inaikan merah cmne? Confirm ke dia pakai bahan ape? So akal ada jgn sedap2 tuduh org tu da sah2 solat dia tak diterima. Mcmana dgn dakwat kekal yg mengundi aritu dua bulan pun x hilang warna dia? Bole plak..?.? Aku x sokong dia tp jgn cakap main sedap je. Ada akal pk dulu sebelum fitnah

    0

    0
  43. Bedah_Glemer says:

    kesian dengan orang kita….bila tegur benda baik pun, ada juga yang nak menangkan……kalau dah sah haram, tetap haram….bula dah haram, maka amalan tak diterima ngokkss…belajar laa agama dulu, benda ni bukan untuk kita sampai tahap ulamak baru nak tahu….ni benda basic jer
    mungkin orang yang menangkan tu pon kaler rambut, patutlah tak boleh nak terima kenyataan…kuiiii kuiiii…

    0

    0
  44. Dayana says:

    dia ni ok lg kalau nak dibandingkan dengan yana samsudin tu.
    yana muka jawa.erk?
    *puit!bajek comel!

    0

    0
  45. errkkk says:

    red? doesn’t look good on u Tiz..more of a hooker..

    0

    0
  46. gi cek mata hang says:

    dia ni cantik???? seriously?

    0

    0
  47. Snow White says:

    Kalo period dah satu hal.. mandi hadas x sah.. bhadas besar sepanjang masa, ramadan semakin hampir, puasa dah x sah sbb masih bhadas besar. semoga tiz dberi hidayah.

    0

    0
  48. ni komen aku says:

    Nape bile masa rambut merah baru nk bising tnye mcm mn nk solat. Dulu rambut warna coklat, sama je merah ke coklat. Dua2 haram solat.

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      sape2 pengomen yg mengutok2 si tiz ni sememang ye dorang ni stay kt ulu ulu benot kampong !!! harap tiz dapat bersabar yeeeeee lov uuuuuu….

      0

      0
      • Melati putih says:

        Mmg betol minah !!!
        Korang ni semua betol outdated la sangat.
        Mulut mcm ki mak la sangat ..hahahahahaha

        0

        0
  49. cahaya says:

    tak sedar ke warna rambut tu berdosa. walaupun pewarna yang digunakan adalah halal, tetapi hukum islam tetap mengatakannya haram. macam mana nak ambil wudhuk nanti??? kalau pun nak ikut trend semasa, jganlah sampai boleh merosakkan diri sendiri… kita belajar gama dari kecik lagi. apa guna kita belajar agama berbelas-belas tahun, tapi tak amalkannya, tak ambil intipati daripada apa yg kita belajar??? saya bukan nk berlagak bagus kat sini, tapi teguran itu perlu bila seseorang dah jauh hanyut….. dan tguran saya bukan untuk tiz shja….

    0

    0
  50. Kak limah says:

    Napa dia tk couple gan remy ishak ???
    Aku suka kalau diorg dapat jadi couple .

    0

    0
  51. Cik Kak Comel says:

    Hukum mewarnakan rambut ialah HARAM .Pakai bulu mata palsu pon HARAM.Pakai rambut palsu pon HARAM Uolsss!! x payah la nk sebok mengata orang,baik kite tgk diri kite dulu .Dh solat ke belom..Cukup ke 5 waktu?

    0

    0
  52. nobody says:

    Assalammua’laikum wbt..
    Mewarnakan rambut tidak haram jika menggunakan inai or pewarna rambut yang halal yang tidak menggangu pengaliran air di rambut..masih sah mandi hadasnya dan wuduknya..yg jatuh haram bila seseorang itu mewarnakan rambut untuk menunjuk2 kepada orang lain selain utk suaminya..ini kata2 UAI..

    0

    0
  53. PizzPizzPizz says:

    Tapi shot2 yang diambik semua cantik2 kan… ala2 professional selfies gitu..

    0

    0
  54. Me says:

    Whatever la Tiz.. next!!

    0

    0
  55. Reader says:

    Apabila komen, baik tgk dlu kiri kanan dpn belakang tentang diri sendiri before you start to judge people. Menegur itu baik tapi jangan sampai mengaibkan dan memburukkan seseorang individu. Padahal diri sendiri kita belum tentu dapat jaga tapi hebat dalam bab menegur orang (sampai ke solat, tapi orang yang bercakap buruk itu perfect sangat ka?, sampai melihat semua aspek kehidupan orang lain?). Beringatlah sebelum menegur. Apa religion pun seseorang itu, dosa dia adalah antara dia and Tuhan. So apabila menegur, tegur dengan nasihat bukan memburukkan. Sangat sedih melihat comment-comment yang sangat negative. Yang positive & berunsurkan nasihat adalah baik. Budi bahasa budaya kita. Pertuturan & penulisan kadang kala melihatkan keperibadian seseorang itu.

    0

    0
  56. Hodoh gilew Tiz Zaqyah … Laknat

    0

    0
  57. muslimah says:

    salam. most permanent hair dye are not waterproof. so water can go through the hair. i coloured my hair too..but just for my husband ;)

    0

    0
  58. Fine way of describing, and fastidious piece of writing to get
    information regarding my presentation topic,
    which i am going to deliver in university.

    0

    0