Written by serenity | October 5th, 2011

Pelakon Ana Dahlia telahpun selamat melangsungkan pertunangan dengan Chef Riz, anak lelaki kepada Datuk Redzuawan Ismail, chef selebriti Malaysia. Berikut ialah gambar-gambar di majlis pertunangan tersebut yang berlangsung di rumah Ana Dahlia di Changkat Jering, Taiping, Perak. Sememangnya Ana Dahlia seorang yang cun. Kredit gambar kepada Aleeya Wedding Photographer.

gambar pertunangan ana dahlia

Layankan lagi 11 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

ana dahlia

Jangan lupa ke “Sounds of Johor” dan menyaksikan sendiri Catatan Malaysia Book of Records Persembahan Ghazal 24 jam pada 7-9 Oktober 2011 ini di Taman Merdeka, Jalan Tasek Utara, Johor Bahru.











PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

175 responses to (12 GAMBAR)Pertunangan Ana Dahlia Dan Chef Riz

  1. Aeen says:

    Tahniah….

    0

    0
  2. SaraSara says:

    Alhamdulillah…. cantiknya gambar..Ana pun cun n sweet…

    0

    0
  3. rina says:

    Cantik sgt! ^_____________^

    0

    0
  4. kepohh says:

    Mana suami dan anak serina? tak ikut yeaaa? Btw, cantik jugak ana niee :)

    0

    0
  5. toblerone says:

    mcm iras2 muka dira abu zahar plak.. cantek.. tahniah,..

    0

    0
    • pink says:

      yezzaaaa..m thinkin bout dat too..mcm dira..nway baju die sgt meletopss..lawa siot.tahniah

      0

      0
      • blacktie says:

        baju dia mmg cantek.. eh eh.. org pon cantek.. kalah majlis kawen 12 juta nye baju..kahkahkah

        0

        0
        • queenreena says:

          betullah… mcm dira abu zahar .. sekali pandang tadi ingatkan dira …anyway congrats Ana .. semoga perkahwinan kali ini kekal hga hujung nyawa … rumahtangga biasalah pasti ada tsunami dan puting beliung … kena sama2 dayung

          0

          0
    • Rin says:

      Ye saya pun agree.. dah lama dah saya perhatikan yg wajah dia ada iras2 Dira Abu Zahar….

      0

      0
  6. chidori says:

    wow.. gambar cun.. orangnyer pun cun.. manthop lerr..

    0

    0
  7. rain says:

    cantiknyer…

    0

    0
  8. jajarius says:

    wah cantiknya……TAHNIAH……

    0

    0
  9. mieza says:

    suka dato’ chef wan..senyum meleret…tahniah

    0

    0
  10. dd says:

    so lovely..cantik sgt..baju pn cantik gak..hehehhe..lg cntk wlupun xda sponsor2..

    0

    0
  11. Si sepet says:

    Dah mcm kndri kwen jer

    0

    0
  12. jajarius says:

    Wah cantiknya…..!!!!!
    TAHNIAH……..

    0

    0
  13. exora says:

    cantik…berseri2 ana dahlia..

    0

    0
  14. SukeSuki says:

    congrats Ana! i know her b4 she became n artist.. mmg die cantik sgt..bertuahnye badan dpt jadik menantu chef wan.. =)

    0

    0
    • smtt says:

      kan…….masa sekolah dulu dia terel gile main netball..mmg cun dari sekolah ramai peminat,tp tak gedik pun nak ngorat sana sini..sopan la orangnye.. dulu kenal dia sebagai DM diyana mastura…mmg manis la orangnya..superlike!!!tatau pula dia da kawin before this..tp tak kisahla janda ke ape…DM mmg orgnye baik hati sesuai la dgn anak chef wan.. semoga berkekalan.

      0

      0
      • curious says:

        tapi nampak mcm org biasa jer .. mak bapaknya mcm org susah .Dengar citer dah lama x balik kampung .. ala2 si tanggang .. betul ker ..??

        0

        0
        • Sempoi says:

          Yeke? Tak kesah la org ssh ke..org senang ke.. jodoh, bukan kite yg tentukan.. Chef One pun tak kesah dgn sape jodoh anak die.. i likee Chef One.. Kelasssss kau!

          0

          0
        • marie says:

          standard la style org tua cmtu
          krg2 nye dy xmalu pn nk amek gmbr ngn fam dy n publish kt media…

          0

          0
        • SukeSuki says:

          curious, She is very ordinary person.. not even know apa yg u tulis nie.. hopefully itu tak betul.. Well, dunia artist..kdg2 same je mcm dlm drama@felem.. Pray the best for her

          0

          0
        • Manjakani says:

          ye la cer tgk bapak dia terselit je kt tepi tu cam kena paksa ambik gambar.. x pe la pakcik harap2 kali ni menantu pakcik yg terbaik tuk anak pakcik..

          0

          0
        • curious says:

          suka suki .. aku ada baca satu blog becerita pasal nih .Ana nih dari kluarga yg susah .. dlu dia penah kawen ngan orgkaya .. dlm tiga empat taun .Emak dia jual ikan kering kat kampung di cangkat jering perak sementara bapak dia ada stroke .. kluarga dia kat kampung susah tapi dia kat sini hidup mcm orgsenang ..org kampung dia laa yg becerita .. jgn mare ..!!

          0

          0
  15. coki coki says:

    Jap ag mesti ada orang nak banding2 kn ngan memey…

    0

    0
    • lin says:

      Tepat sekalik……kemain gah kontroversi sana sini kawen sponsor si memek(bkn nama sebenar.) Sekalik baju kawen xcukup kain…..tgk mcm ana ni…..selambe jek….sekalik meletopssss gitu….stuju….baju pun santek sgt….orgnye apatah lagikk…i loikeee

      0

      0
      • suke suki says:

        c kemek tu mmg dah terigin sgt nak kawen tu pasal kaen x cukup pon die dah xkesahhhhh!!!!!!! lau wedding dah mcm kristian pon dah xkesahh jji die dpt kawennnn .. p yang nie lawa baru la nampk gahhhhh cantik pon yewwwwww…. suke la tgok muke die mcm pelakon industan.. semoga bahagian ke anak cucu…..<3

        0

        0
  16. student bandung says:

    very pretty smile

    0

    0
  17. lani says:

    tahniah.awk sgt mnawan.=) moga smpi k jinjang plamin..Aminn..=)

    0

    0
  18. lani says:

    tahniah.awk sgt mnawan.=) moga smpi k jinjang plamin..Aminn

    0

    0
  19. lani says:

    aisshh..plik msti trpost 2 kali.huhuhu.=p

    0

    0
  20. Mira says:

    Bajunya sgt cantik wpun tidak dijahit dgn mutiara

    0

    0
  21. ni says:

    cantik sngt baju n pelamin….lebih cntik dr yg kawin berjuta tu….ahaks:)

    0

    0
  22. aku suke.. says:

    cun.. sangat cun.. orgnyer cantik.. gambar pon lawa giler.. baju pon superb.. xyah 12 juta pon dah cukup cantik.. iye dop..??

    0

    0
  23. dr says:

    canti!!!!!!!!!!!!walaupun x bjuta tapi nampak cam bjuta….:)

    0

    0
  24. Mia says:

    Memang cantik..btul ckp chef wan..makeup cantik..bju cntik..menyerlahkan her natural beauty..contoh trbaik “less is more”..

    0

    0
  25. SukeSuki says:

    smtt, haha.. i noe her mse she was at Convent.. yah.. si DM nie habes sgt pun sebok ngan kakak terangkat die jer.. hehe.. anyway,happy for her.. semoga ke jinjang pelamin

    0

    0
    • indah says:

      kakak terangkat diee…kekekek aku kenal..budak kelas aku…akidatulroza rite?

      0

      0
      • anom says:

        dia bukan budak convent la..dia bdk treacher ke tasik tasik tah camtu…hahaha tiba2 nama kak oja muncul ;p

        0

        0
        • SukeSuki says:

          Hanum..betul lah tu.. i think we r from the same school.. BN menemukan kita..hoho.. everyday hv to hear Aki n Mawar name..haha

          Anyway Anom, DM nie mmg dr form 1 kat Convent, ms form 3 kot pindah ke Treacher kalau tak silap.. pastu sampai skrg mmg dah lost contact derrr

          0

          0
  26. lieya adillah says:

    cantik sgt2….x macam dh penah kawin sebelum nie….tahniah Ana Dahlia n Chef Riz…:)

    0

    0
  27. teropong says:

    serina nih dah nampak berisi ker .. mata aku yg silap ..

    0

    0
  28. atzieda says:

    tahniah..cantik sangat…ok,dr segi pakaian,make up,pelamin..meriah sgt…

    0

    0
  29. LoL says:

    Montok wooooo!!!

    0

    0
  30. sajanakkomen says:

    dia ni berkali2 ganda lg cun drpd memek….bju dia pn lbih melettttttssss gitu….

    0

    0
  31. anti kaki sosial says:

    very nice… nampak lembut… Tahniah

    0

    0
  32. ketiakmasam says:

    cumel giler2 bju…nmpak tersangat la eklusif…..

    0

    0
  33. kunangkunang says:

    cantiknya ana dahlia ni. baju dia pun cantik. wahhh! suka sangat tengok. simple2 je. takde pun gambar berpegangan tangan dengan tunang ke apa. semoga selamat sampai ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga akhir hayat. amin.

    0

    0
  34. lolok says:

    Ya Allah cantiknya… keibuan gitu

    0

    0
  35. Wanita says:

    so beautiful !! i loiiikkeee!!!

    0

    0
  36. i am xoxo says:

    ni bru la ikut adat tyme tunang bakal tunang xambik gamba same2…nampak manis je….pandai chef wan ajar anak…

    0

    0
  37. umamauma says:

    Gamba tunang dahlia ni lg cantik dr gamba wedding memey n norman.n chef wan is so down to earth x kisah berbesan dgn sape2 pon.some ppl memilih nk sape die nk berbesan.chef wan i saluteeeee u! N she’s so gorgeous!

    0

    0
    • Suri says:

      Tul la…chef wan x kesah pun, lg pun dia ckp xnak tentukan nti klu apa2 anak salahkan org tua

      0

      0
  38. syaaaaa says:

    cantek sgt……..

    0

    0
  39. taknak letak nama bole? says:

    gojes gile.. mekap superb.. baju terbaekk.. fotografi terhebatt.. terang benderang bijik mata aku tgk pic ni.. hehe.. gmbr very clean n clear.. eh suke pulak aku dgn photography ni..

    0

    0
  40. happy meal says:

    alaahai..tahniah la..lawa tu lawa..pelamin, baju, mekap semua gah tp kesian plak bile tgk gmbr die ngan family die tu..kalo boleh support baju mahal2 cmtu at least support la mak ayah adik2 skit..alahaaii..sayang skali..

    0

    0
    • pijat says:

      sy sokong 100%…kesian tgk mk ayah ana dahlia tu..
      hrp2 ana dahlia x lupe diri lah lps khwin nnti

      0

      0
    • sant cari says:

      benda cam tu pun jadi isu? kalau majlis macam tu, mak dan ayah paling busy sekali. nak pakai cantik2 pun susah nak gerak sana sini uruskan majlis. fikirlah yang baik sikit.

      0

      0
      • vaseline says:

        cantik ke tak cantik ke, baju kurung ngn baju melayu semua nya senang nk gerak sana sini sant cari oi. tapi ni mak ayah dia selekeh sgt.. die kemain gah lagi.. at least sponsor la baju elok-elok kat mak ayah. sponsor mak andam sekali. sedih aku tgk mak ngn ayah dia. mcm dipinggiran dlm majlis anak sendiri.

        0

        0
        • Suri says:

          Aku tgk mcm tuh biasa la org kampung, even belah chef wan pun..mak chef wan pun simple je bkn bermakna dia x mampu, tgk x wife dia pun tudung biasa2 je xde pun mengerlip2

          0

          0
        • sss says:

          klu ksian tlg la kamu yg sapotkan,,,,jgn pandai ckp aje,,,kuakan duit kamu klu da ksian,,,klu bju kurung tu korang ksian,nk suh pakai ape?skirt ke mcm mak korang haih plik2 org muda cam ko ni

          0

          0
    • puan jaja says:

      tak boleh nak cakap jugak.. kadang2 ada orang tua ni, kita dah bagi baju cantik2 & kemas2 pun dia nak jugak pakai baju ikut stail dia… puas pujuk, siap gaduh2..

      macam my father in law dulu.. siap iron kemas2, letak butang cantik, sampin, songkok.. in de end dia tanggal butang, sampin ntah kemana, buang songkok, pakai kopiah…

      0

      0
      • rai says:

        haah. agree ngan puan jaja. like my father. gitu gak masa i tunang. hahahahaha.kawin je dapat paksa pakai baju i bg. tu pun rasa lekat sekejap je. masa i nikah. hahahahahaha….lepas tu dia bantai ikut cara dia. hahahahaha…….kira okla tu baju cegitu. sesuai. takde selekeh pun. lgpun baru tunang.. tak kesah lah pakai apa pun. kawin ni buat la sekali….

        0

        0
  41. pijat says:

    jangan lupe diri sudah..ingat mk ayah tu penting

    0

    0
  42. wani says:

    Very nice

    0

    0
  43. chef lijah says:

    lijah rasa baju ni lg cun masuk muzium. sila jgn kecik hati vera wang ringgit.

    0

    0
  44. sasuke96 says:

    wah…cntk sgt tgk ana dahlia nie,untung chef wan dpat menantu cmnie..sopan jer pemakaian die.. like2..

    0

    0
  45. suka janda says:

    wow!! canteknyer…walaupun janda tp muka tetap berseri …x mcm sorang anak dara (dara ker?) yg baru kawin tu langsung x berseri walaupun baru 1st tym kawin ..

    0

    0
  46. kabusribut says:

    aleeya studio with kabusributstudio…thanks to abg anuar
    for the tagged engagement of ana dahlia n chef riz
    find our page on fb kabusribut photography

    0

    0
    • RIMAS says:

      Da add tp awat page FB kosongg jerh? baru buat ke ape? update la sket info kat wall tu.. cemana la nak promote nih.. :P

      0

      0
  47. macam2 says:

    terbaikpunyer fotographer.cantiksangat gambar

    0

    0
  48. Anadahla says:

    Budak nie bukan pelakon filem mantra yang pakai kain batik separuh bogel tue..amboi2 dok kutuk si memey tue….tak pernah pulak aku tengok si memey nie sexy tahap dahlia nie dulu nama dia Diyana Mastura Jaafar…

    0

    0
    • Alinkiwi says:

      wateva…die tetap cantik!!heheh..mungkin die dah berubah..pandai la chef wan didik nanti…

      0

      0
      • niesa says:

        betol tu…drpd cmemey,ganggu rumah tgga org…da la nikah mcm hntu je muke…12juta konon..hahahah

        0

        0
    • kenapaxsudah2xberenti2carikeburukandankesilapanorang?..berehatsekejapdgnkitkat okey!esokbolehtambahdosalagi says:

      bab sexy,tegur sexy la..xya banding2 dgn pemusnah rumahtangga orang.jauh beza perbuatan tu.
      hatibusukkejam kt org xleh nilai dgn keseksian.memey tu dulu sexy+pemusnah rumahtngga,lg dasyat,hrp lps khwin dahlia juga memey,kedua2 berubah lebih baik

      0

      0
    • Ipah says:

      tu masa dalam karakter lacik. makcik kartina aziz tu pun sebenarnya pakai tudung, tp bila dpt karakter x pkai tudung dia kene la ikut. katanya nak cari rezeki.

      0

      0
  49. Kertas terbang says:

    Tahniah buat pengantin dan keluarga chef wan. Look so sweetlah :-)
    Ada photo2 lagi kat sini boleh tgk http://www.jangguttouch.com

    0

    0
  50. Jemi says:

    She doesnt need 12m to look like 12m
    Congrats to her…whoever she is

    0

    0
  51. by NK says:

    chef riz takde yea?….ala meminang dulu2…lelakinya tak yah datang…kalau dtg pun..pegi tunjuk jalan n makan je…hihihi

    0

    0
  52. clap the hand says:

    By talking to Ana Parent and immediate relatives i can see they are very gentle,soft spoken and religious people and penuh budi bahasa dan sangat tertib and mudah mesra.So i was very happy to finally have met our besan lah.Duit dan Harta bolih cari dan tak ada pun tak kisah.For me yg penting budi bahasa,kasih sayang hormat menghormati tu sangat penting.Tak ada duit saudara mara kita mana yg kita mampu kita bolih tolong.Adat lah didalam ugama kita yg senang mesti membantu yg susah and never have too much expectation of others around u except to terima mereka seadanya.
    ***Comment Chef Wan kat FB dia**

    0

    0
    • sofia kat says:

      bakal bapa mertua dia tak kisah pun kluarga dia senang ke susah..title future daughter in law…yg chef wan pandang “budi bahasa …. kita2 ni tak perlu la judge semiskin mana kluarga ana ni…yg penting dan yg paling aku salute ” WALAU PUN DIA JANDA..DIA CARI ORANG BUJANG..BUKAN RAMPAS LAKI ORANG” … si kemek tu mampu ko?????? ahaks

      0

      0
  53. clap the hand says:

    The Engagement ceremony was performed in a very friendly and lively atmosphere with alot of laughter as i had to create jokes and simply make everyone feel at ease and very much part of our family too.Since i am the master of the ceremony naturally i want it to be simple and straight to the point talking about the various requirement that is needed for the Nikah and bersanding ceremony.Initially they had asked for only rm10,000 thru my son but with my advice lets top it to rm20,000 because this days to organised the wedding is not cheap.So they were very happy with that.
    ***Comment Chef Wan kat FB dia**

    0

    0
  54. aku la says:

    da boleh wat acara kawen terus….huhuhuh…ape2 pon nice pic

    0

    0
  55. Cik Ram says:

    She is pretty. Cantik betul colour baju dia. Lepas kahwin nanti Ana jadilah seorang isteri yg lebih baik dari yg baik , lebih bertanggungjwb, sentiasa rendah diri, sentiasa pandai ambik hati dua2 belah pihak keluarga. Muka family Ana memang nampak jenis yg down to earth. Hopefully Ana hidup dgn bahagia. Pihak Chef Wan pun baik hati kasi up hantaran.. Memang father inlaw yg terbaik, very understanding..Tak sabar tengok gmbr wedding dia org nanti.

    0

    0
  56. dan aku says:

    Initially they had asked for only rm10,000 thru my son but with my advice lets top it to rm20,000 because this days to organised the wedding is not cheap

    alhamdulillah…moga dimurahkan rezeki DCW

    0

    0
  57. Hunny Kitty says:

    aleeya stuido ni make up kan ai masa ai kawen hari tu kat tepen! wahh congrats!

    0

    0
  58. Smlg says:

    Ana nampak cntik sngat..n Bju..definitely la cantik dr baju Vera Wang Memey tu..

    0

    0
  59. Chantek says:

    chanteknyerr baju dia.. warna neutral.. aduh… suka tgok..

    0

    0
  60. tutti fruitti says:

    nie namanya tuah badan….alhamdulillah…mmg cantik…semoga keluarga chef wan bertambah ceria hendaknya dgn kehadiran ana dahlia.Orgnya cantik,sopan santun plak tu…tahniah buat chef riz jugak….!

    Anyway,adat perkahwinan mcm nie yg kami nak tgk….sopan,sedap mata memandang……hantaran pun tak membazir…5 jek…..ish senang cerita mmg kelas lah kau…!

    0

    0
  61. norri says:

    Congratulation…

    0

    0
  62. csi says:

    ana dahlia ni seksi jgk dlm mantra…

    0

    0
  63. nickyfaramy says:

    alhamdulillah cntik nyer…suke kt gugurll niee..dier pon x seksi sgtt…chumelll padan ngn anak chef wan yg blh tahan macho nyer tu…bertambah lah lgik keluarga chef wan….tp ape yg penting BAJU TUNANG DIER LGIK KELAS N CANTIK DR BAJU KWIN MEMEY & NORMAN HAKIM TAJAAN REFLESSIA TU K..MANGSA KEADAAN..HAK3….DH LAH X CUKUP KAIN….ngeh3

    0

    0
  64. wane says:

    cantik sgt…tahniah

    0

    0
  65. tina says:

    yg pakai kain batik separuh bogel tu orang lain ler.. bukan ana dahlia, tolong jangan confius. tapi cun gak dia ni. pandai chef riz cari bini kurus. kalau gemuk, habisler.. chef riz pandai masak. hari2 masak. mau gemuk kalo kau jadi bini chef

    0

    0
    • Suri says:

      Tu lah.. Bkn mas muharni ker? Ada sape bole confirmkan sbb dr td byk kata Ana dahlia

      0

      0
    • Suri says:

      Sila check bkn mas muharni ke…dr td seme pakat kata ana

      0

      0
      • myname says:

        ana dahlia ade kat dlm cite mantra..yg jdi ani…ade satu scene tu dye bkmban pkai kain batik tpi ttup pkai tuala…pastu ade hntu tarik tuala dye..cubela pegi tgok…

        0

        0
  66. nana says:

    wow.. xclusiv gitu… nt wedding ana ni masuk afc yee.. cam serina dulu. dato jd planner lg =).. btw, like the gown. sopan macam kate. xmcm wedding 12m tu, gebang jew lebihh.. ahakzz

    0

    0
  67. damia says:

    baju bertunang Ana lagi cntek dari gaun kawen memey yg konnye mahal 2….

    0

    0
  68. penghuni alam says:

    seri bertunang……

    0

    0
  69. saja menyinggah says:

    bukan dier la yg berlakun dlm mantra tuh.. ntah pelakun baru mn yg mmg x dikenali. ana ni sopan jer

    0

    0
  70. kasutumit says:

    salute pd ana n chef wan..majlis yg simple..tak pyh ade si lelaki untk bergambar bersama n peluk2…to CW sebab walaupun dia dh bergelar Dato’, tp dia still terima ana seadanya~~~insyaAllah bahagia ke jinjang pelamin..amin..

    0

    0
  71. ahkak puaka says:

    KOMEN AHKAK SEPERTI DIBWH :-

    1. ANA DAHLIA (AD) ~ MAJLIS P’TUNAGAN YG SIMPLE BUT MERIAH. AD CANTIK SGT2. MUKE PENUH DGN KELEMBUTAN & PENUH SIFAT KEIBUAN. UNTUNG CHEF RIZ DPT BAKAL ISTERI CMNI

    2. SEMLM T’BC KT FB CHEF WAN (CW), DIA KATA DIA X PERLUKN KEKAYAAN OR HARTA BENDA YG PNTG ADE BUDI BAHASA, HATI BAIK & SEGALA YG BAIK.. BEFORE NI PN CW PRNH CKP SAPEPUN PILIHAN ANAK DIA EVEN ORG BIASE DIA AK TRIMA AS LONG ORG TU BAIK. PLUS CW ADE PUJI BAKAL BEHSAN DIA, CW KATA BAKAL BESAN DIA BAIK, BUDI PEKERTI MULIA, TERASA X KEKOK BILE B’CKP NGN DIORG..MMG UNTUNGLA SI FAMILY AD NI DPT B’BESAN KN FAMILY CW YG T’KENAL NI.

    3. DAH NAMA PUN ENTRI PERTUNANGAN AD, KNP MESTI NK “SELIT” KN PSL SI MEMEY TU LG EK?? PELIKLA AKU DGN MENTALITY ORG2 YG KOMEN KT CNI. IBARAT RUMAH DH SIAP TP PAHAT MSH B’BUNYI.. KLU DH ENTRI PSL ORG B’TUNANG, XYH LA NK CITER PSL MEMEY LA, BAJU KAWIN MEMEY LA, BAJU SPONSOR MEMEY LA.. UDAH2 LE TU NK KUTUK SI MEMEY TU. YG DPT DOSA KORANG, BKN MEMEY & NOMAN OR ABBY ADABI TUH!

    SO HENTIKN LA KOMEN KORANG YG B’BAUR KEPERLIAN TENTANG BAJU SI MEMEY TU..

    NYWAY CONGRATES TO ANNA & CHEF RIZ.. SEMOGA P’TUNANGAN NI AKAN B’AKHIR DGN IKATAN YG PALING MANIS. WE HAAPY FOR U GUYS.

    PEACE NO WAR!

    0

    0
    • Budget says:

      Org yg diorang x suka d kutuk & di hina

      Org yg diorang suka puji melangit

      Biarlah bukan bertunang secara Islamik bertudung
      Baju ketat nampak habis seluruh tubuh badan
      Kerana hati diorang dh suka
      Semua cantik belaka

      0

      0
  72. ki says:

    Takde maknanye si DCW nak ber-jeles-an dgn majlis orang lain. Look at the events he’s involved in, especially yang personal to his family. Kelessssss!

    Congrats and semoga bahagia ke akhirnya.

    0

    0
  73. NA O MEI says:

    Tahniah ANA…rmh ana ni dkt2 sek lama anak teman.
    Apa yg teman tau orang2 di sana masih ramai yg miskin kerana kekurangan sumber pendapatan.Baru2 ni sja barulah byk pbagunan di Taiping bandar terdekat.
    Oleh itu kita fhm2 mengapa beliau pernah berkahwin awal dahulu…

    Semoga berbahagia & di panjang jodoh dgn CR hingga akhir hayat. Teman suka bebenor background buluh & jln kg. ni…

    0

    0
  74. NA O MEI says:

    Tahniah ANA…rmh ana ni dkt2 sek lama anak teman.
    Apa yg teman tau orang2 di sana masih ramai yg miskin kerana kekurangan sumber pendapatan.Baru2 ni sja barulah byk pbagunan di Taiping bandar terdekat.Oleh itu kita fhm2 mengapa beliau pernah berkahwin awal dahulu…

    Semoga berbahagia & di panjang jodoh dgn CR hingga akhir hayat. Teman suka bebenor background buluh & jln kg. ni…

    0

    0
  75. putihkaseh says:

    Kalau tak salah Asraf Muslim pun bergambar gak masa bertunang, x lah u all bising, siap tunjuk2 cincin lagi …. tapi ana tu arrange lah sikit pakai family dia tu, sian tgk adik2 dia, x semestinye mahal2, family CW dtg bergaya dgn pakaian tradisional, klau tgk sesetangah artis tu mereka gayakan mak bapak dia org, bukan lah nak menunjuk-nunjuk cuma kita sebagai anak kena jaga maruah keluarga. Ana kan org yg berkerjaya, moden so x kan pentingkan diri sendiri jer ….. harap2 pas kwin jgn lah lupa mak bapak ya …..

    0

    0
    • baju kebaya dot-dot says:

      tak manis putihkaseh judge AD mcm tu. mungkin parents & siblings dia mmg tak nak bergah2 sangat. kena paham jugak latar belakang family AD tu. lain la family CW yg sememangnya well known seantero Malaysia. tak heran la kalo mereka dtg bertandang mcm tu. org yg berduit ni walau mereka pakai singlet pagoda dgn seluar pendek pon kita dah boleh ‘bau’ mereka tu berduit. maaf la kalo komen saya ni ditafsirkan kasar.

      0

      0
    • lainorglaincaranya says:

      bj mak ayah dia nmpk sedondon,dah arrange la tu..cuma x pakai bj kelip2 sgt..xde pn selekeh ke ape kn,kdg2 ada mak ayah ni segan nak berkelip2 terang benderang sgt,x biasa,nk paksa kang gaduh plak..
      adik badik dia pn pn sama sedondon kcuali 2 org tu je,biasala bdk llaki..mcm cousin aku sendiri,nak jgk pki bj biasa(jeans+kemeja) time wedding akak dia,yg lain plk dok sibuk kesana sini,tolong itu ini,last2 bukak sampin..

      lgpun ini majlis tunang je la..

      0

      0
      • LILY says:

        geram ngan org yg asyik kata kesian ngan mak ayah AD nih>>aku tengok ok jer>>biasala kat kampung aku pun ramai makcik pakcik yg gayanya begini>sarungla semahal mana bju pd diorg da asal mereka org kampung yg x pernah pandai nk bergaya>>kesian org tua AD kalo dia boleh baca stiap komen ni mesti mrk sedey>>>

        0

        0
  76. PSM says:

    Cantik…nice …simple…
    baju pun cantik…

    Tunang je…tak yah grand sangat kan…

    0

    0
  77. nk komen sikit….rasanya okey je kot family Ana pakai macam tu. Adik-adik dia pun pakai sedondon kan… :)

    0

    0
  78. lya says:

    cantiknye…

    0

    0
  79. kak liya says:

    smtt >> awak budak convent jugak ker…

    tahniah diana mastura aka ana dahlia….akak nih junior awak..teringat zaman kite main netball n hockey…die ni terer sukan…cantik aa gambar….jgn tunggu lama2…

    0

    0
  80. eh says:

    nice & sweet mak bapak die pun simple jer

    0

    0
  81. baju kebaya dot-dot says:

    subhanallah….manisnya AD. persalinan, pelamin & fotografi sangat menarik. semoga AD & Riz tenang sepanjang tempoh ‘berdarah manis’ dan dipermudahkan urusan kalian berdua sehingga ke jinjang pelamin.

    0

    0
  82. maleesya says:

    orangnya lawa & sopan, gmbrnya cntk n bajunya superb..nmpk terletak ja bila si ana ni pakai…sape ek design baju nih??

    0

    0
  83. suka sebok says:

    dia memang cantik pun…tak payah pakai make up tebal2 pun cantik….dan dia suka budak2;)

    0

    0
  84. cT says:

    simpLe but Cute….. Loike la ~ xperlu nak “juta” bru nmpk cantik.. hahahahaha

    0

    0
  85. mamacomel says:

    mamacomel suka sgt tgk majlis ni sbb yg bakal suami tak menempel & tak tempah baju sedondon mcm nak menikah mcm org lain…beginilah yg sepatutnya.
    majlis pun tak grand sgt tp tetap menawan
    semoga diberkati hubungan mereka hgga jinjang pelamin..aminnnn

    0

    0
  86. akutakkesah says:

    kalian semua, memang ana dahlia ni yang berkain batik dalam cerita mantra itu, bukan mas muharni ye?

    tapi benda dah lama berlalu. harapan semoga lepas ni, dia dok dapur belajar memasok ngan laki dan pak metuo sekali. esok2 bukak restoran, takyah jd retis lagi..

    0

    0
  87. akusuka says:

    cantik baju dia dari baju kawin memey tu.. muahahahaa!!!!

    0

    0
  88. Haru says:

    Cantik. Padanlah Chef Wan berkenan. Sopan n no kontroversi

    0

    0
  89. wendy says:

    mana gmbr tristan ni chef?hehehe

    0

    0
  90. jane says:

    cantik

    0

    0
  91. Mazri kudus says:

    Fuh lawa giler gambar dahlia ni kat jangguttouch.com Love it! Mmg cun lagi bila gmbrnya di edit ala2 retro color..

    0

    0
  92. triple j says:

    cantik orgnya, dan cantik majlis pertunangannya, bertuah anak chef wan dapat menantu camni. cuma agak hairan (bukan nak cari silap ya), dulu serina tak jadi dgn arwah hani mohsin psl duda anak 1 n agak berumur kan? apsal ana dahlia yg dikatakan pernah bercerai dulu tapi chef wan ok je terima?

    0

    0
  93. meeradriana says:

    cantik sgt..
    hopefully cepat kahwin..
    suke sgt kat sweet couple ni..
    sgt low profile..
    artis lain klu bcinta..nauzubillah..

    0

    0
  94. ocheeno says:

    Ana dahlia ni umur baper yer?dia dulu artis pilih kasih x silap saya…x tau plak nama sebenarnye diana mastura…sedap gak nama tu,komersial lagi…nape tukar ek?hmmmm…btw saya ada teringat dia pernah berlakon dengan dira abu zahar jadi adik beradik..dira jadi psiko …muka pun lebih kurang jer…x ingatla tajuk drama tu….tapi hero dia adalah…..norman hakim…jangan mare…..betul ni…siapa ingat citer tu cer angkat tangan?????

    0

    0
  95. net says:

    sweet la ana dahlia ni..semoga bahagia….sopan je..

    0

    0
  96. fan says:

    pic yg 1st snyuman dia dh mcm kajol..
    slmat b’tunang..

    0

    0
  97. putihkaseh says:

    Maaf lah baju kebaya dot dot, bukan saya nak judge AD tapi bila tgk persiapan termasuk pelamin bukan main gah, dari situ kita tahu AD ni mesti moden orgnye, tak kan setakat keluarga dia x leh uruskan, tgk Ekin masa dia nak tunang n kwin, dia prepared tuk family dia, x semesti nye nak bling bling or mutiara tapi biarlah berpadan dgn majlis tu dan pelamin dia yg gah. x salah merendah diri tapi AD tahukan dia n DCW tu public figure, buat apa jer semua org tgk n komen. sekali lagi AD jgn pentingkan diri sendiri jer ya

    0

    0
  98. ocheeno says:

    ana dahlia ni asalnya artis pilih kasih yg 1st kalau x silap saya…hmmm x tau lak namanya diana mastura…sedap nama tu,komersil gak,apesal tukar ek…btw saya ingat ada satu drama lakonan ana dengan dira abu zahar…diorang jadi adik beradik..sesuai sangat muka pun lebih kurang jerk…dalam drama tu dira psiko…heronya ialah…norman hakim…jangan mare…betul x tipu…kalau saper ingt drama tuh cer agkt tgn…tp rmi x tgk kot sebab tyg malam masa tu…apapun semoge bahagia….

    0

    0
  99. rose says:

    tak perlu baju harga berjuta-juta, publisiti mencanak-canak, kain tak xukup meter, tapi she still nampak cantik, ayu & gojez walaupun janda…. =)

    0

    0
  100. enimo says:

    selamat bertunang

    0

    0
  101. tina says:

    family ana dahlia ni kenapa tak prepare baju cantik sikit. sedihler tengok. anak punyalah gorgeous, buatkan ler baju mak ayah ngan adik2 cantik sikit. macam DCW, meriah.

    0

    0
  102. ibumuda says:

    Takutnya aku..bukan apa..macamna nanti di masa depan, anak2 kita suma dah besa n nak tunang, mesti kena wat meriah mewah camni gakkan..yela..kalau wat kecik2 orang mesti ngata ? habis..yang orang kebanyakan cam kita ni camne ..

    0

    0
  103. gadis suci says:

    ok ape bju family dia..aku x nmpak pun ape2 yg kurg..janji diorg pkai bju yg sopan..btul x?..bju mhal @ x 2 x pnting pun..jnji majlis b’jln dgn lancar..

    0

    0
  104. farah says:

    ana dahlia sangat cantik…gojes.. ;)

    0

    0
  105. akus says:

    laaa ana dahlia ni 1 sekolah gan aku rupanya….ermmmm ptt la mcm penah tgk…

    0

    0
  106. hjhnorma says:

    ok, la tu chef Wan….dpt chef kongsi anugerah Allah dgn bisan pulak…..nnti melimpah ruah rezeki yg dtg.Aminnnnn

    0

    0
  107. big mac says:

    sangat2 gojes!!!!!!!!!!!!!tak sabar nak tunggu time dorg kawin..mesti lg gojes!!!!!!!!!!!nak cantik semua lahir dr hati..tak pyh nak pakai baju beratus2 ribu..

    0

    0
  108. Mya says:

    cantiknya ana dahlia…
    selamat bertunang AD & CR :-)

    0

    0
  109. WIFI says:

    Yo la Dia kan JANDA
    takkan nak mintak duit hantaran byk2
    malu la wei

    0

    0
  110. ani says:

    Cantiknye bakal menantu Chef Wan ni!…..Tahniah juga pada mak & ayah Ana Dahlia kerana semua anak2 dia dlm gbr tu cun & hemsem2 jugk…walau pun diorg ni low profile tapi nmpk bhgia. Semoga kekal hingga di alam pernikahan buat AD & Chef Riz.

    0

    0
  111. Sweet sungguh mereka…
    Semoga kekal ke alam pernikahan dan akhir hayat..
    Low profile dan xder la grand sgt…
    bersederhana itu jauh lebih baik dan dapat mengelakkan pembaziran…

    0

    0
  112. sarid says:

    ~cantik…i like it…

    0

    0
  113. someone says:

    sweat dress….

    0

    0
  114. zainurul says:

    tahniah….sgt cantik ana dahlia….Tahniah Datuk Chef Wan dpt lg bakal menantu….cumik sgt…

    0

    0