Written by AbangNara | August 1st, 2012

Fuh. Serius cantik gila kesemua busana hari raya yang direka oleh Hatta Dolmat ini. Lagi menarik apabilanya ianya digayakan oleh Tasha Shilla. Memang combination yang sangat perfect. Busana hari raya rekaan Hatta Dolmat ini diberikan nama La Dolce Von Teese.

tasha shilla

Abang Nara dapat bayangkan betapa glam dan gorgeousnya sesiapa yang memakai busana raya daripada Hatta Dolmat ini di pagi Syawal. Confirm semua mata akan tertumpu kepada si pemakai. Masih belum terlewat lagi untuk anda mendapatkannya koleksi Hatta Dolmat ini. Hanya perlu pergi ke Facebook Hatta Dolmat untuk maklumat lanjut tentang pembelian.

tasha shilla

10 lagi gambar Tasha Shilla menggayakan busana hari raya daripada Hatta Dolmat dengan membaca entri ini sepenuhnya.

tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla
tasha shilla

117 responses to (12 GAMBAR)Tasha Shilla Gayakan Busana Hari Raya Hatta Dolmat Part I

  1. lagi gambar yg tak menghormati Ramadhan. aku benci!

    0

    0
    • Jenabbbbb says:

      wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. glemer nyer aksi bergambar tasha shila.. patut la menang anugerah bintang pupuler…

      0

      0
      • XXXXX says:

        dibah suka naik lori
        naik lori pakai seksi
        shila posing bergaya sekali
        dibah pula yang irihati

        p/s : kelas ko tasha.. dibah pun x sekelas ko.. ahahaha…

        0

        0
      • sunshine says:

        tasha shile make up camni lagi x ok… lagi nampak x berapa cantik
        macam michael jackson ckit2 muka dia

        0

        0
      • Jamilah Jamali says:

        tasha berposing sebegini rupa mcm dh terbiasa je.. maklum la minah tiang la kata kn..

        0

        0
      • jemahhhje says:

        ghairah nya dia bergambar. puasa ke tak tu?

        0

        0
      • dibah prefer to go by truck
        up truck wear sexy
        Shila once stylish pose
        dibah is the envy

        p / s: class you Tasha .. dibah not even your classmate .. ahahaha …

        p/s/s: pecah kepala saya nak buat pantun kat atas. saya first. saya hebak.

        0

        0
      • anakayam says:

        baju cantek & org cantek jugak cume tak sesuaiiii sbb die pendek…hehe

        0

        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        oh my tajwid..ader sape2 raya nk pkai bju polkadot cm tasha tu, ko nk gi beraya kt mana…….hotel 5 stars…? kan x pasal2 terkejutsszzz opah kt kmpung, beraya pakai lah baju kurung polkadot, baru nmpk manis :))

        0

        0
      • Minka Kelly says:

        are you kidding me? polka dot baru la hipster wei. opah dia tak terkejut pun kau yg melebey

        0

        0
      • IsyaKhaisya says:

        susah rupenyer nak menjual2 baju2 raye nie.. kene posing lentik2 sumer baru org nak beli kottttt..

        0

        0
      • ko memang tak layak puasa & raya..
        pekdah apa pakai baju raya seksi camni..
        kita beraya biar sopan.. xmalu kat mak bapak ke?

        0

        0
      • Sedeyyyyyy Lah says:

        Bintang Fufuler…gayakan untuk Hatta Dolmat je ker? Ingat kan dapat kontrak Prada atau Georgio Armani ?

        0

        0
      • curlassssss says:

        ini ke namanya baju raya?? cam nk g anugrah bntang fopular jer??? hatta dolmat ni malay ke?? aku rse dia bkn desinger hebat…klu betol hebat xkan dia nk buat baju raya berupa baju cam nk g dinner…xnampak lgsung kemelayuannya…

        0

        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        @Minka Kelly

        aku cakap psal design baju tu lah, aku x ckp pulak jgn pkai bju yg ada polkadot, polkadot tu cantik tp design bju tu x kena, x kan ko x perasan, ke raya ko pkai bju fashion cm tu…hahahahha, lawak r ko tau x

        0

        0
    • tongggek, kak! tonggek lagi. biar kurang pahala puasa kami.

      0

      0
    • Nad Cik Andam says:

      warna gambar nie menyakitkan mata aku jek..

      0

      0
    • Anonymous says:

      baju berilhamkan deeta von teese – penari erotik (bogel berseni ??!) di hollywood unyuk syawal yang mulia! aduhai, hancus!

      0

      0
      • anon says:

        really? xbersopan sungguh pereka nih. kalau betul la.

        0

        0
      • Anonymous says:

        read rotikaya entry today. ade di sebut inspirasi dari dita von teese. cuba google dita von teese image.

        0

        0
      • Anonymous says:

        actually makes sense jugak bila dia diambil jadi model berinspirasikan dita von teese – penari tiang nak di up kan jadi penari erotik! syabas tasha shilla.

        0

        0
      • biasa aje says:

        kenapa design ni dah macam costume aje..lagi2 plak yg mcm skirt kembang labuh tu…dah macam penari tango nak berhari raya….

        0

        0
    • FAHRIN AHMAD says:

      i hate you pompuan tak sopan

      0

      0
    • erna says:

      erkkk…dia ni tgk dlm tv cantik…gambar biasa2 pun cantik.tapi bila amik gambar posing camni rsa mcm dia x photogenic laaaa. expression muka bukan ala model

      0

      0
    • bibik says:

      sopan tu sopan jugak, tapi dah macam pontianak berendam aku tengok..hehehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      posing raya ke posing kucing nak mengawan

      0

      0
    • Anonymous says:

      berbintik2… elok wat tema demam campak dipagi raye

      0

      0
    • janda baik says:

      gambar ghairah dan menjijikan
      x mhormati ulan posa
      dislike…….

      0

      0
    • tasha shila ikhlas menyeksi sungguh halalan toyyiba says:

      1st pic cam muka rohana jalil time muda

      0

      0
    • hijau says:

      fesyen raya yang bodoh

      0

      0
    • temah says:

      Abg nara ye ye je ke cantik.hahaha. ayat abg nara puji mcm ape jek.

      0

      0
    • gugu gaga says:

      takkk cantiiiikk!!! body tak cantik, muke bajet cun! syuh syuh, p main jauh2. buat rosak baju je!!

      0

      0
    • akula says:

      ape je la minah ni cuba buat tapi ade je tak kena. tpi effort die dipuji la.

      0

      0
  2. milo air semalam says:

    boleh lah hehehehe

    0

    0
  3. abba abba says:

    cerita dah basi abg nara oiiii.. next…

    0

    0
  4. peah malang says:

    ape pasal rambut kak shila cam serabai? tp ape pon, kak shila look great.. suke!!!

    0

    0
    • gula. says:

      look great kau cakap. gambar first tu, make up die mcm errrr…. muka yg cantik teros nampak cam hantu kak limah ade la… look great kemende. haha

      0

      0
  5. isya says:

    tak berkenan la tgk mke die ni..mcm rusa..

    0

    0
  6. lola says:

    SGT XSESUAI

    0

    0
  7. lindaa.. says:

    tkkn nk g rya pki bju cmni..waduh..

    0

    0
  8. Rina (bukan nama sebenar) says:

    mak aihhhh.. perlu ke berbusana raya sambil berposing lentik sebegitu rupa? mcm gaya nak minta ihsan duit raya pun ada.. no wonder la si neelofa kata si tasha beli paper satu lori agaknya….

    0

    0
    • ting tong says:

      lofa pun suke posing gini ape..sesuai lah.. hahaha lagi lentik lofa buat tau.. dpn lentik belakang lentik haha … kelassssssssss

      0

      0
  9. Natashaammy says:

    Cantik lagi baju kurung biasa atau kebaya moden dari baju nie. Ntah pa2 je..

    0

    0
  10. mak tasha silau says:

    pesen bintik2 ni sesuwaii ke? Mcm kain alas meja je..

    0

    0
  11. LALAT says:

    MUKE NAK BAJET GHAIRAH JER…MUKE TAHAN LAPAR KE APE TUE??? YE LA BULAN POSE KAN..HUKHUKHUK

    0

    0
  12. triple_j says:

    setau i, buffet makanan yg ada unsur2 tak halal, tidak boleh diletakkan nama2 islamik mcm “buffet berbuka puasa”, “buffet ramadhan” dsb.

    sepatutnya pakaian2 yg tak islamik pun tidak dibenarkan letak nama2 mcm “busana islam”, busana hariraya” dsb.

    0

    0
  13. mixgirl says:

    apa punye hatta dolmat ke hatta samdol nie …apa stail ko reka baju utk braya cam kain buruk rupanyer…ketat dh 1 hal…buruk mmg x blh blaa….ko x layak jd
    pereka bj lgsunglah….yg tlg pakai bj tuk peragakn pn muka mcm minta kaki aku jer….lahabau tulll laaaaaaa

    0

    0
  14. koko says:

    Posing asik2 nak lentok2 angkat ketiak je.. Aduii.. Sakit mata nengoknya..

    0

    0
    • ting tong says:

      sepatutnya posing dengan kesederhanaan pasti menarik kan.. tp tu lah..sape nk g beraya pakai baju gini.. hahahaha

      0

      0
  15. LORI SAMPAH says:

    nie raye ape bj mcm nie????

    0

    0
  16. bini zed zaidi says:

    menyampah pulak aku tengok muka dia cenggini plus posing bontot lentik. euww!

    0

    0
  17. tak menarik says:

    kerana bajunya tak cantik makanya perlu posing dramatik untuk menarik perhatian.

    0

    0
  18. airis says:

    elok sikit la bile bgambar tu… gaya sopan bukan tak boleh kan,. ni muka cam terpaksa je ,.,..,addduuuuhhhh

    0

    0
  19. jemah says:

    wehh cube tgok pic yg 1st tue….mcm pelik jer muke tasha nie…

    0

    0
    • MAT SILAU says:

      makin lame makin benci tgok tasha shila nie…nasib die xkenal ak klu x msti die bnci tgok aku gakkk hahahaa so kesimpulan nyer xpyh jd artis laa hehehe

      0

      0
  20. Mia says:

    pakai tertutup dan ketat pun seksi, pakai terbuka pun seksi. pakai tudung kata tak ikhlas. memang begini kot manusia.

    0

    0
  21. gum says:

    die nie muke bajet seksi…muke klu dah biase wat2 seksi jd klakar plak!!!! muke tue wat biase dah larh cntik jgk!!!!

    0

    0
  22. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    astaghfirullahalaziim..mengucap panjang

    0

    0
  23. Anonymous says:

    seram aku nengoknya :P

    0

    0
  24. nunina says:

    ni ke baju tuk aidilfitri??tgok model da cm pose mjalah playboy je..
    wt rosak bulan yg mulia ni je..pose lgsung xde ciri2 aidilfitrii…THUMBS DOWN!!

    0

    0
  25. Sshh says:

    apasal lak dia ni ambl gmbr sampai tertongek n tergedik2…buat sakit mata tengok jer d bulan ramadhan ni..

    0

    0
  26. LALAa.. says:

    muka ats skali cm mnagih kesian je…….jijik nye….sapa la nk beli bju smua ni..
    tp apa pn xde pesyen bulu2..hahaha…:)

    0

    0
  27. .......... says:

    entah apa2 jer bajunya ni..cam ni nk wat raye..x payah la..x ctk pn..

    0

    0
  28. apapaje says:

    Hatta Dolmat tolong ‘timba ilmu’ lagi…., akak peratikan sume baju rekaan HD nampak ‘low class’ gitu… oppsss sorry , idea yang banyak diletak atas satu baju…. kadang2 nampak macam kain tampal cantum.

    0

    0
  29. gillian says:

    Muka yang nampak serupa je gaya, takda variety. Kelakar lah Tasha Shila.

    0

    0
  30. aida233 says:

    Kenapa kena letak nama La Dolce Von Teese?? Kalau namanya busana Hari Raya, letak la nama yg “melayu” sikit. Ni tak. Sikit2 nak letak ala French la, ala Spain la.

    Hiish!

    0

    0
  31. sunsilk says:

    cey..tasha berangan pose ala2 American Next Top Model..

    0

    0
  32. kentut Hatta says:

    i kan org korea.. opkos la klass baju i ala ala spain gitew.. wakakakaka…

    0

    0
  33. saya suka neolofa dalam karoot komedia , gelak dia manja . says:

    burrgh .. sedap…

    0

    0
  34. em says:

    kenapa model2 wanna be sekarang mcm ni…real model pon buat xlentik2 sgt..tak takut patah pinggang ke..

    0

    0
  35. hamba allah says:

    sepatutnya baju hari raya, gambar yang ditunjuk mestila sopan santun

    0

    0
  36. Cheq Mi says:

    Honestly mengarut sgt gambar2 ni. The main point is to advertise the baju. Klu dah mengeliat sana sini, mcmana nk tgk the baju in clearer view ? Tengok mcm Nora Danish peragakan INNAI’s, Marsha peragakan MIMPIKITA, tengok how ALIA BASTAMAN punya model peragakan hers, and other models yg professional. Please la Tasha and Hatta, pegi balik dan study ilmu advertising.

    0

    0
  37. aben says:

    salah tajuk nih.. ni baju tidur la !!!

    0

    0
  38. meera says:

    apahal nk kena mengeliat, melentik mcm tu? nk jual baju raya posing sopan2 skit. muka tu senyum sket baru maniss.

    0

    0
  39. Puteri Sayang says:

    Korang ni komen mcm org tak puasa la.. Ok pe baju tu. Sy suka yg kaler beige tu. Berapa 1 ye? Rasa berkenan lak…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    apa ke pesyen ni HATTA MAT DOL?

    0

    0
  41. arbaiyah says:

    nak jd model kene buat muka seksi ke baru laku?????

    0

    0
  42. org minang says:

    apoOOoo punyOoo bj la yg di buek nie hah!!!! xdo maknO rayo langsOng klu pakai mcm ni…tengok mOdel tu plak apoOO lahh…knapO mcm tu??? sedehhhhh….sedehhhhhhhhh sedehhhhhh

    0

    0
  43. my boo says:

    ni agaknye kalo utk dinner opis aku kenalah kot.70s-80s

    0

    0
  44. Adieq says:

    x minat…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    klu aku pkai bju gni mesti laki aku kejar keliling kampug …hiks

    0

    0
  46. AkuMemangVogue says:

    orang yang bukan artis pun banyak buat pose lentik kat FB….hmm…at least artis dibayar, ko orang ada????….

    0

    0
  47. ungu says:

    kata busana hari raya…kalau dah kata gambar hari raya muka tu mesti la senyum baru manis manis sikit..ni buat gaya mcm model nk jual skirt pendek..aku tgk pon meluat dah.

    0

    0
  48. nur says:

    menggeliat sana…menggeliat sini..tonggek sana tonggek sebelah lagi…basic senaman ni..baik untuk otot dan punggung..hahaha..

    0

    0
  49. […] Fuh. Serius cantik gila kesemua busana hari raya yang direka oleh Hatta Dolmat ini. Lagi menarik apabilanya ianya digayakan oleh Tasha Shilla. Memang combination yang sangat perfect. Busana hari raya rekaan Hatta Dolmat ini diberikan nama La Dolce Von Teese. … Continue reading → […]

    0

    0
  50. tatitu says:

    si mulut kecik yang overrr….

    0

    0
  51. lolipop says:

    takde nya orang nak pakai cam ni masa raya abg nara oi…

    0

    0
  52. sha says:

    aku biase nmpk bju design2 cmni kt bazar2 mlm..cntik tu cntik,,lg cntik bt bju kurung kot..huhu

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Ayat bang nara : “serius..cantik..gila” ….kalau baca satu2.. mcm serius , cantik tp gila..hahaha…x sesuai nye kalau berkunjung ke satu2 rmh kat kampung heret baju tu…

    0

    0
    • HATTA MAT DOL says:

      HELLO i DESIGN BAJU2 NIE TOK ORG KAYE2 JER……ORG KAYE2 MANE RAYE KAT KAMPONG PLZ……..

      0

      0
  54. Anonymous says:

    baju dah sopan.tp..erm..xpernah model baju raya yg mcm ni..xphm la…

    0

    0
  55. aku says:

    perlu ke si tasha ni beposing terliuk lentuk cam patah pinggang…
    tang mana nak di tgk cantik ke tidak baju tu klau posing over cenggini
    takat baju dot dot tambah reben sikit …nenek aku pon buleh buat wakakaka

    0

    0
  56. jezabelle says:

    ape ke halnye tlentuk sana sini cm org tak betul je.. kalau berdiri cm biasa je pon ok..

    0

    0
  57. ni photographer ke yg bagi arahan posing maut?
    or tasha sila punya pose sendiri?
    or halta dol yang suruh pose gini gaye?
    _______xde art of posing langsung____________

    0

    0
  58. rizz says:

    semua x cantik…i mean sbb gaya posing tu x kena dats y x cantik kot…

    0

    0
  59. TIQ says:

    Asal aku nampak macam lebeh ‘ke-GEDIK-kan’ ni? adoi la…sila sopan sket….! bnyk lagi pose yg boleh buat org sedap mata memandang…

    AKU TAK SUKA CARA POSING KO!!!

    0

    0
  60. It’s a good post.we will come back again,if you like our site,we will link to you!81mvkefeng

    0

    0
  61. maria gonzales says:

    menyampah betol aku tengok pompuan nie.macam gampang.

    0

    0
  62. miesato says:

    nie baju raya?? Designer nie nk buat raya natal ke?? Bg aku tk lawa lgsung,..tkda ciri sopan dn tk nmpk kemelayuan pn…

    0

    0
  63. I all the time used to read post in news papers but now as
    I am a user of net so from now I am using net for posts,
    thanks to web.

    0

    0
  64. It’s going to be finish of mine day, but before end I am reading this wonderful piece of writing to increase my knowledge.

    0

    0
  65. louboutin says:

    Thanks for sharing your thoughts on malaysia artist.
    Regards

    0

    0
  66. It’s going to be end of mine day, but before ending I am reading this fantastic article to improve my experience.

    0

    0