Written by AbangNara | March 1st, 2017

Baru-baru ini, telah pun berlangsung Anugerah Akademi yang ke 89 di Los Angeles, Amerika Syarikat. Ini merupakan satu anugerah yang amat berprestij untuk mengiktiraf filem-filem Hollywood. Untuk makluman, Nabil Ahmad telah pun diterbangkan ke Los Angeles untuk menjadi pengacara red carpet Oscar. Sementara itu beberapa selebriti tempatan telah hadir ke Ritz Carlton Kuala Lumpur untuk menyaksikan acara penuh gilang gemilang ini bersama-sama.

jue aziz oscar
Acara karpet merah di The Ritz Carlton ini telah pun diacarakan oleh Juliana Evans. Antara artis-artis yang hadir ialah Fahrin Ahmad, Hisyam Hamid, Emma Maembong, Amelia Henderson, Kamal Adli, Shahrol Shiro serta Daphne Iking.

juliana evans

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans

juliana evans
juliana evans
juliana evans

29 responses to (12 GAMBAR)Selebriti Tempatan Meriahkan Tayangan Eksklusif Anugerah Akademi 89

  1. DiamDiam says:

    Dress up mengalahkan nak pergi tgk award. Alih2 tgk kat screen je. Hahahahahaa retis msia yg kuat berangan. Dorg kat oscar sana tak tau pon kewujudan kau. Kah3

    137

    0
    • Anonymous says:

      berangan hollywood….hahahahaha

      23

      2
      • Anonymous says:

        bodoh sgt dua ekor atas neh. dh terpilih, xkan nak pakai selekeh. mentaliti org2 macam korg neh, sebenarnya semuanya xok. klu pakai selekeh kata xhormat majlislah, klu pakai tradisi kata macam kg..ade je xkena. jenis org macam korg neh dlm aje jenis hal pn xkn maju. negative vibe saja.

        9

        21
        • DiamDiam says:

          Tak.. masalahnya perlu ke ade majlis ni? motif?? Nak perasan konon2 mnghadiri oscar ke? Hahahaaaa kau yg bodoh sebenarnya ni.

          11

          0
        • Anonymous says:

          kau lgi bodoh diamdiam…ni la marketing strategy…otak len kali brkembang sikit…igt dia wat mjlis ni sje2 ke bangang…ko pon klau ada syarikat sndri takkan laa xnk org knl syarikat ko??? sah2 laa ko wat event…pngil artis2, dgn cara tu diorg akn promote skali…hmmm….kang kata bodoh marah…

          0

          0
    • Fidot says:

      Itula..lawak betul dorg ni beriya bagai. Padahal cite kite kalo buat mcm hampeh je hasil x mcm karya org2 lama macam Allahyarham Tan Sri P.Ramlee…

      10

      2
    • Anonymous says:

      Kan. Pelik je siap ada pengacara.

      9

      1
    • yoyo says:

      wehh gmbr no. 8 baju grey tu sape?

      0

      0
  2. Makcik Oscar says:

    Balik pergi tengok kat maju ahmad jela wehhh.. Ade screen besar jugak. Takyah susah2 sewa baju lip lap lip lap. Lol

    23

    0
  3. sakit mata says:

    Acara paling kelakar dlm dunia…nampak kebodohan yang ketara…melawa bagai nak rak tgk TV hahahahha…

    45

    2
  4. akak akak sangat says:

    oOO ini yg Nabila Huda mentioned dalam paper…..Baik tgk kat rumah. Baring2, makan2….

    35

    2
  5. Anonymous says:

    mcm mana nabil tu terpilih jadi pengacara red carpet kt sana ye…

    7

    1
    • bbycumil says:

      ala wakil hbo asia je..bknnye jd pengacara red carpet yg interview bintang2 hollywood tu..mcm paknil dlu tu..tahun ni dorg invite nabil pulak wakil hbo asia..and bukan nabil sorg je..ramai lg wakil dr negara2 lain..

      4

      0
      • Anonymous says:

        Je tak je pun dia sorang je wakil semalaysia yg jejak kaki ke oscar… ko? Berpeluh jantan gigih berkeyboard warrior kat tempat jin bertendang jerrrr..

        10

        0
  6. faktab says:

    hamboi suit siap bow tie, dress ropol2 ombak berbulu ayam. ambil gambar ala2 berada di tempat sebenar. omaigod! delusional much

    18

    3
    • Anonymous says:

      Walaupun bukan kat tempat sebenar tapu mereka terikat dgn dress code untuk menjaga prestij oscar itu sendiri. Bukan kat malaysia je tapi negara lain pun ada buat mcm ni. Bila korang komen artis kita acah2 berada di tempat sebenar itu hanya menunjukkan kebodohan sendiri yg tak tau apa2 psl ni tp tak nk tanya.

      24

      2
  7. Anonymous says:

    suka tengok hisyam hamid ngan isteri……very down to earth……

    9

    1
  8. Anonymous says:

    teringat Linda Onn patutnya jd pengacara red carpet dulu kat Hollywood dulu..tapi omputeh suruh dia pakai baju yg sgt ketat dan nude tu dia reject..memang respect Linda Onn..mmg orang putih takkan bagi peluang melainkan ada agenda…

    5

    5
    • selitashima says:

      Rasenya bukan omputih yg suruh.baju tu mmg designer malaysia yg prepared.

      6

      0
    • Anonymous says:

      Lor?Linda Onn tu yang buat kecoh taknak pakai baju yang awal2 dah dibawa dari Malaysia apahal.Dia yang last minute nervous.Takde masa orang putih nak ambik tau lah apa yang dia pakai sedangkan berlambak celebrity hollywood yang worth beratus juta dollar diaorang kena jaga waktu tu.

      9

      0
  9. anon says:

    Cantek betol juliana ni. Kalau dgn RM selangor mmg sepadan, sama2 mix. Drp lopa yg katik & average looking, juliana ni seribu kali ganda lagi lawa. Tapi agaknya rms dah diguna2 oleh lopa. kat kelantan tu terkenal dgn bomoh siam. Bila tengok juliana, mesti lopa nak kecilkan hidung dia mcm si juliana ni..

    10

    14
  10. Anonymous says:

    juliana evans best look. period.

    6

    0
  11. Anonymous says:

    Cutenya juliana evans..

    5

    0
  12. ain suzana says:

    linda onn dlu tanak pakai baju pereka msia..hudoh katanya. bukan omputih suruh pakai baju sexy.

    4

    0
  13. Anonymous says:

    tak tau spiking omputih hakikatnya bukan psl baju ,melayu bodo ketinggalan org cina dah develop siap dgn trump lagi,melayu dok tgok lawak bodo tiap hari kat asteruk LOL

    1

    3
  14. naurah says:

    berpakaian seperti telanjang….

    0

    0

Leave a Comment

Optional