Written by AbangNara | December 9th, 2013

Wow!!! Cantik sangat-sangat gambar pra perkahwinan yang diambil oleh bakal pengantin baru kita ini. Seperti Che Ta, Jovian dan Nina juga turut memilih Paris sebagai lokasi penggambaran mereka. Jurugambar yang digunakan tidak lain tidak bukan PrettyPeektures yang cukup terkenal dengan hasil gambar yang awesome.

gambar kahwin jovian nina

Hampir meleleh air mata Abang Nara melihat ke”awesome”an gambar-gambar mereka berdua ini. Untuk anda yang tidak tahu, Jovian dan Nina bakal disatukan sebagai suami isteri pada 11.12.2013 ini (Rabu). Pasti mereka sedang berdebar-debar mengira detik bersejarah yang tinggal 2 hari sahaja lagi.

gambar kahwin jovian nina

Semoga segala persiapan perkahwinan Jovian dan Nina berjalan lancar seperti yang dirancang. Tahniah sekali lagi diucapkan atas ikatan suami isteri yang bakal dijalinkan. Semoga ia berkekalan sehingga ke akhir hayat. Beberapa lagi gambar pra perkahwinan Jovian dan Nina dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Pretty Peektures.

P.S: Honda Vesel, crossover daripada Honda Jazz

gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina

142 responses to (12 GAMBAR)Pra Perkahwinan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Oleh PrettyPeektures

  1. gbiru says:

    comelnye…
    moga bkekalan
    :)

    0

    0
    • PhotoLomo says:

      Che Ta ngan Zain pun bergambar kat Paris jugak…tapi kenapa tak cantik macam gambar Jovian and Nina ni. Hmmmmm…..siapa agaknya photographer Che ta yer? boleh tak i nak tolong pecatkan? he he Selamat pengantin baru :)

      0

      0
      • miss ynwa says:

        yang gambar akhir tu ape? church ke….dah cam kaper
        senonoh lagi gmba che ta
        walupon turut merasa meluat tgk che ta

        ni semua poyooooo

        0

        0
        • Anonymous says:

          pre wedding…? apakah? tahu la anda kaya… tp benda yg takde tertulis dlm al-quran rasanya tak perlu kot.. anda bknnya sah lg…

          0

          0
        • jom gelak!~ says:

          mula2 aku igt jovian ni songsang tp rupa2 nya laki sejati.. caya lah… tahu2 dpt sambar anak menteri.. untung la.. dpt byk projek batik kerajaan la pasni… hahahaha..

          0

          0
        • kusss semangat says:

          patut la baju si jovian mandagie ni skrg ada jual kat tesco..ada kabel pak menteri rupanya…tahniah ler…pasni leh dapat subsidi kat giant pulaaaa…

          0

          0
        • Baby AA says:

          lebih cantik dari gambar2 kawin cik ta-zain…..walaupun tak disponsor 13 juta.

          0

          0
        • Anonymous says:

          che ta tu sponsor, sponsor tu brg free, so jgn la expect brg free bagus, depa ni baya mahal2, mmg laaa beza ngan che ta.. klu bayor pun tahape2, patut dibako je cameranya..

          0

          0
        • Jentayu says:

          itu bukan church, sebenarnya tu ISTAC ( International Institute of Islamic Thought and Civilization ) dkt UIA. Kalau nk tau lebih boleh google. Harap maklum ye.

          0

          0
        • Anonymous says:

          fuhh..kalau bab memfitnah memg dahsyat kan korang ni. bukti dah takda. oh lupa korang mana percaya bukti2 ni.hahahaha

          0

          0
        • candylala says:

          gigih puak2 nina dok backup ….dah tau sesuatu perkara tu mendatangkan fitnah yang gatal tangkap gmabr2 ala-ala church pehal….memang cari penyakit bile difitnah baru nak mengamuk..macam takde tempat lain nak tgkp gmbr..masjid kristal tu jauh langit bumi lawa taknak plak…
          meluat tgk orang emo tak tentu pasal sendiri carik penyakit sendiri mengamuk

          0

          0
        • Biskut says:

          Aku tak nmpak pun apa2 lambang ke apa dlm bangunan tu yg menunjukkan tu church. kalau nk bercakap biar ada bukti blh tak. dh tau dorg amik gmbr d paris, rata2 bangunan pun mmg kebanyakan nya klasik. kalau org jenis kau ni pegi ke china rasanya masjid pun kau pikir tokong buddha…

          0

          0
        • der says:

          candlylala.. mana blh bergambar kt mesjid kristal.. kang tak leh la posing nampak bahu & dada.. anak menteri la katakan…

          0

          0
        • roro says:

          bagusler bisness orang islam (jovian) masuk tesco..cina masuk tak kata apa pulak.

          0

          0
        • fab says:

          roro.. tapi jovian bukan warganegara malaysia..

          0

          0
        • mscookies says:

          miss ynwa, it’s at istac (international institute of islamic thought & civilisation). buat research dulu before comment ye!

          0

          0
        • jengjengjeng says:

          even dekat ISTAC pun blh pula nina ni lepas masuk pakai baju nampak ketiak erkkkkk? ohh lupa… dia ada cable.. ada cable semua pun blh.. rakyat biasa jgn harap laaaaa..

          0

          0
        • lola says:

          itu di Istaq Universiti ISLAM Antarabangsa Malaysia la.. you are so judgmental.. pity

          0

          0
        • meati says:

          kalau church pun aper salah mereka? kenapa org islam tak boleh bergambar ker dlm church, aper kejam sgt ker agama islam ni..kalau penganut lain bergambar kat Masjid , mereka bangga gan keindahan masjid, lagi pun jurufoto nak latar belakang cam tu, takan Nina kater tak boleh..sebab jurugambar mereka Professional tak macam jurufoto Che Ta…namer jer kawin juta2 tapi Che Ta tak mampu nak bayar jurufoto yg class…

          0

          0
        • gigi says:

          ambil gambar kat istac.. dah sah2 uia punya.. pakaian tu jgn la jolok bebenor.. malu je aihhhh.. rasanya kat istac tu ada kriteria berpakaian kot.. uia pakai ketat pun dah kena tahan pak guard..

          0

          0
        • meati says:

          miss ynwa..ko ni memang bangsat betol lah gambar yg last aderlah ISTAC..islamic institute..k ckp church …patut lah tuhan bagi ko ketat rezeki… tgk lah google,,,kenapa lah tuhan ciptakan ko sebagai manusia kenapa lah tak jadi BINATANG.

          0

          0
        • anti- miss ynwa says:

          tu International Institute of Islamic Thought and Civilization (ISTAC)…sape yg kaper sampai tu pon tak tau…bodoh sgt nak komen2 x selidik…main tempak je..

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          helo otak kolot ! kalau church pon kenape ????? dia setakat dudok bergambar aje pe ! ape orang melayu islam tk boileh masok church ke ?????????

          0

          0
        • Anonymous says:

          kan memang gereja kan? gambar 3rd tupun aku dah nmpk.gila lah diorang ni…sedihnya aku tgk or islam mcm ni T___T

          0

          0
        • che tan says:

          gambar akhir tu dekat uia jalan duta branch. bersangka baik ya.

          0

          0
        • kelakar says:

          hehe… laju memfitnah. payah kalau tade ilmu nie. cetek.

          0

          0
        • hk says:

          Ceteknya minda, church pun org islam boleh masuk dan guna untuk bersolat yer. sebab itu tempat yang bersih. Cuba awak google, di uk ramai church digunakan utk org islam untuk solat jumaat.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          hahahahahhaa semua nak tacing dgn statement aku…..korang gigih nak backup sangat apesal suke sangat la korang pre-wed pegang2 then bahu dedah gmbr ala-ala church even istac watever…..gmbr menimbulkan keraguan haruslah kene komen BOOOOOOOOOOOOOOOO loser uolss

          0

          0
        • ade otak says:

          suke2 kata org kafir
          ntah pape la..

          0

          0
      • fffffffppp says:

        tu dia anak pak menteri.. pic last tu bergambar kt church ke? yg atas pun ada.. saja tanya.. muehehehehe…

        0

        0
        • Anonymous says:

          itu bukan church, sebenarnya tu ISTAC ( International Institute of Islamic Thought and Civilization ) dkt UIA. Kalau nk tau lebih boleh google. Harap maklum ye

          0

          0
        • Kak Semah Tonggek says:

          suka tengok gambar2 mereka…nampak sweet dan santai.
          bukan macam cik ta-zain. asyik kontrol ayu je….plastik sangat.

          0

          0
        • Olga says:

          kenapa gaydar aku sentiasa dpt merasakan getaran pada Jovian walopun dia dh nak kahwin!
          ye la kan.. lelaki ni kalau kahwin pun x semestinya straight! kalau dh songsang ttp songsang!

          0

          0
        • mak jah says:

          mula2 komen kata kat church. pastu dah malu, masukla cerita kabel pe haram jadah semua. aku tak faham kenapa rakyat mesia ni kalau benci, tapi gigih gila nak amek tau hal org. dah mmg style kaki dengki agaknya. kalau rs nak anak menteri, pi la tackle sorg. mekak sini watpe

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          huhu jenis otak macm otak kerbau ini lah dia hehe…asal Nampak bangku atau kerosi yg semacam itu aje cakap orang tu bergambar kt church huhu sedih sedih tk pasal2 dh jadi kefitnahan emmmmmmmm..

          0

          0
        • Setuju ngan minah jambu…..apa slahnyer klu bgmbar kat church pun, stakat bgambr je pun bukan nyer sembhyg….anyway merry christmas to all Christian….happy new year kpd smua pengomen

          0

          0
      • Rooney says:

        Jantan straight ke dia ni you als?

        Motif……………………………………………

        0

        0
    • Olga says:

      TIAP2 MALAM MESTI SI JOVIAN MASUK BILIK DAFI!

      0

      0
  2. Miss Sha says:

    Cantiknya pemandangan..Congratz Jovian..

    0

    0
  3. Mak Jemah says:

    Cantik sangat gambar pre-wedding Nina & Jovian~ Feeling yg sgt berbeza tatkala melihat gambar2 diorg jika dibandingkan dengan tngok gambar2 che ta n Zain~ hehe…

    0

    0
  4. norish karman says:

    itu church kn? macam rupa bangku church rc je?

    0

    0
  5. hany says:

    mesti ada yg komen pic kat bngku coklat tu dimana..

    0

    0
  6. BOLA MANISS says:

    Mate aku ke atau mcm dlm gereja je tempat tu?

    0

    0
  7. cili padi says:

    cute jugak lah…sekurang2nye tak semeluat mcm RCW & ZS

    0

    0
  8. MAT TAJAM says:

    sangat2 cantik!!! ni baru pic pra weeding..camne la majlis kawin tu nantikan..mesti grand..setakat majlis kawin x luak pun duit dalam simpanan tu..untung2

    tapi kan aku nak tnya pic 3 tu bukan dalam gereje ke..Tanya je???

    0

    0
  9. anti-zubir-jgk says:

    aku lg suka gamba diorg ni dari che ta…

    0

    0
  10. ENTAHLA says:

    okla lebih ok sikit baju berbanding che ta yg ketat tu ..

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    gorgeous!!!

    0

    0
  12. MeeD4 says:

    Gambar2 nye cantik… menarik viewnye… tapiiii ada 1 pic yg mcm keliru ckit utk gambar yg -3… ermmm adakah view didalam gereja??…erm.. klu benar?… byk2 tempat kenapa di tempat itu… anda berdua org islam kan?….. rasanya lg banyak tempat2 yg menarik… maaf hanya beri pandangan

    0

    0
    • omei mey says:

      ishk ishk ishk. takkan nak masuk masjid ngan pakaian lagu tu? kang kena halau dengan batu kang. benjol masa bersanding nanti. ni la Islam bawaan umno

      0

      0
  13. miss G says:

    Yang penting tak over mcm psangn ZSRCW. hewww

    0

    0
  14. NENEK KEBAYAN says:

    blik2 paris g la tmpat lain plak ,,,kat laut segitiga bermuda tu ke kat puncak evrest ke ataupon kutub utara ,,lagi indah klau kat mekkah same2 leh wat umrah

    0

    0
  15. Maia says:

    Berbeza tol..Ingatkan cm pre wed Nenek Ta,. Biasalh irg muda kn nk seksi hbes,pluk sakan.Tp yg nie bgus sgt x lebih2 cm nek ta. Congrates!

    0

    0
  16. i need your love says:

    tu kat gereja ekk? konpius jap

    0

    0
    • MINA says:

      Sengal la…sblm komen ape kate jengah2 dlu komen org lain…kan ade yg bttau tu istac… klu xtau..cube google la istac tu… tgk..same x dgn gmbr ats tu…
      Da bjela2 org komen tu bkn church…ko ttp komen…ehhh kt gereja ekkkk

      0

      0
  17. Anonymous says:

    tak semestinya kerusi macam tu kat gereja je. kat oversea bangunan lama mmg well preserved. please la jangan fikir banyak sangat. lagipun apa salahnya kalau gereja pun? bukannya dorang buat bnda tak betul pun dalam bangunan tu kan? kat sana orang islam boleh je guna gereja untuk sembahyang.

    0

    0
    • Biskut says:

      Org2 yg komen pkir ni gereja mmg berotak cetek semua. tiap negara ada gaya architecture dia sendiri lebih2 lagi bangunan2 lama. usually bangunan d sesebuah negara tu ikut culture masyarakat dia. contoh mcm china. byk je masjid kat sana. tp kalau d lihat dr luar mesti ada org msia ni yg pikir tu tokong buddha. sbb byk ciri2 masyarakat cina dorg masukkan dlm dorg punya building architecture. aku tak paham la dgn org kita….ni br tgk bangku coklet dh pikir tu dlm gereja….

      0

      0
  18. chico says:

    anak menteri ismail sabri tu kan? yang suruh rakyat berjimat cermat tu kan? well.. bapak rompak duit rakyat, buat belanja anak kahwin. typical orang umno. duit haram macam makan nasik dan oksigen bagi mereka. laknatlah umno!

    0

    0
    • roro sipendekar says:

      ko ni pehal? cari dosa kering erk? semua bab ko nak politikan, pehal? kau menuduh tanpa usul periksa… ko ingt Ismail tu miskin ke? ko tu typikal Malay, semua ko pandang buruk, ko je yg elok, kalau ko bagus sangat.. ko xdernye dok memfitnah org sesuka hati ko.. apa punya manusia.. hati busuk..

      0

      0
      • putput says:

        Ismail Sabri terlibat dalam kes rasuah. tapi kalau dah umno, masih ada kuasa, cover habislah! jangan lupa mati tu bila2 je. bongkarla kat mahsyar nanti

        0

        0
    • Mak Senah AKA Radio karat says:

      si Jovian tu kaya raya dik chico, dia tukan pereka fesyen terkenal, sehelai baju dia dh beratus-ratus dik… tak baik cakap macam tu (M.S bukan ahli politik mana-mana erk, M.S parti Tupperware je)

      0

      0
    • bodo says:

      tu lh bodo chico@cicak ni sikit2 kaitkan dgn politikkk….kesian jugak anak2 menteri ni……. yg keluar duit setahu sy pihak lelaki klu nak kawen kat malaysia ni…..klu perempuan keluar duit pun bukan 100%…tlg sikit2 bkl husband..ko ingat ni india???

      0

      0
    • ERMMM... says:

      selama badak ko je kata bapak dia rompak duit rakyat..nak rasa dok dlm jel ke ?? bila kawin sorok2.. kata kawin larik…bila kawin buat besaran2..kata bapak sponsor…ko x rasa penat ke pikir benda2 yg xde pekdah ni.. aku baca pun nak muntah..lantak dia la nak buat kenduri caner pun..korang2 pun aku rasa kawin bepuluh ribu gak abis..dlm 10 pengantin..aku rasa xde sorang pun yg nikah koboi kat pejabat kadi je..miskin ke, kaya ke, kita dah ada rezeki masing2..klu nak kaya lebih, usaha la lebih..

      0

      0
      • omei says:

        bak kata bossned anak menteri perompak dan penyangak samseng,hamba rakyatkena work hard untuk enjoys seperti depa. wakakaka. kesian rakyat malaysia . disebabkan wujudnya macai yang bodoh, semua kena jadi hamba, kerja siang malam nak bagi menteri2 umno dan rosmah bermewah. tahukah anda, nak keluarkan duit simpanan kwsp sendiri kena tax 20%?? mampuslah korang. sana sini taxes!

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          bagos lah ! asek2 gvment aje yg nk tolong rakyat ! sekali2 rakyat pulak la kena tolong gvment baru lah Negara boleh maju ke hadapan ! ni tak kalau gvment tax sikit je nk bising macm siak harami !! kalau gitu jangan stay kt town la ! gi stay kt kampong n keja kt kampong jadi gvment tk boleh tax huh !!

          0

          0
        • toto says:

          minah jambu merah biru

          sekali2 rakyat pulak la kena tolong gvment

          ketahian macai apakah ini? orng bangang sahaja fikir macam tu. kaji balik sejarah nabi. Nabi tak pernah minta cukai daripada orang Islam. kerana yang wajib adalah zakat. teapi ayng diminta cukai adalah daripada orang kafir (kerana mereka tak perlu bayar zakat) dan orang kaya apabila duit baitulmal dah kering. ni tiap tahun pusat zakat berbangga isytihar kutip zakat berbillion2. tapi ramai masih perlukan bantuan dan taxes makin banyak. semoga Allah laknat umno dan macai yang menyusahkan orang ramai

          0

          0
        • Lina says:

          Hello? Kafir xbyr zakat? Dorg ade fund sendri ok. Dorg ttp byr utk tolong maintenance tokong je kuil ke. Kerajaan x tlg. Xla mcm sesetgh org tu.. Msk tv minta dorg derma duit sbb nk bina..u know tpt suci ni. Mcmana agama lain boleh terbina n terjaga dgn cantiknya tnpa pertolongan org luar or jaduk tv minta simpati?

          0

          0
    • papeje says:

      kesian la kau ni. asek nak menfitnah je. mmg parti yang kau sokong ajaran dia menyebarkan fitnah ke ? tak kan ? kalau da kata nak kawen tu. pepandai jovian la mana dia nak cari duit bawak bakal isteri dia g Paris. Yang penting dia mampu. kau mampu? Mampu tgk je kot sbb tade iniative lain selain menfitnah. tade kesedaran langsung.

      0

      0
    • Faraj says:

      Binatang sungguh ko chico…aper bukti yg ko kater dia rasuah,anak2 scandal jer yg berprasangka camni…cuba periksa DNA bapa ko samer tak? mungkin ko ni anak salah sorang scandal mak ko. yg mak ko pernah tidor.

      0

      0
  19. ss83 says:

    rasanya pic no3 & pic lain yg mcm serupa dgn pic no3 tu bukan kat gereja. tapi kat istac. international institute of islamic thought & civilization, uia/iium punya. cantik tempat tu, byk jugak org buat wedding kat situ. kat area damansara heights.

    0

    0
  20. OBSERVER says:

    SAYANG BETUL SI JM NI….NOT AS CLASSY AS THE DRESSES HE DESIGNS…WHAT A PITY. AMIK GAMBAR SUKA BUAT MUKA BEROK.

    0

    0
  21. halimah jongang says:

    hontonglaaaaaa

    0

    0
  22. ana says:

    wondering pic taken in church or theater?

    0

    0
    • xpayah nak WONDERING sngt says:

      Hello Cik Ana, silalah rajin2kan jari anda untuk scroll ke atas ye, dah ramai yg cakp itu Main Hall dekat ISTAC

      0

      0
  23. Anonymous says:

    Hee..jgn jd mcm anak mentri pasola dan pasir dua butir dh!!

    0

    0
  24. pah says:

    Lebih manja dari RCW….

    0

    0
  25. ebi ebi dabi says:

    tu dlm makamah lah..tu pon tak tau..ngok

    0

    0
  26. Mak Temah says:

    untunglaa jadi orang kaya atau anak orang kaya nih…
    jap2 pi paris, london, tokyo…bla bla bla
    anak orang miskin?? uwaaaaa….

    0

    0
  27. ibu says:

    Cantik foto tu tp sayang semuanya dosa belaka..aurat x bertutup..terdedah sana sini..blum kawen dh boleh sentuh sana sini,boleh berpeluk2…umat akhir zaman..sedih Nabi Muhammad melihat umat2nye spt ini..malunye pd kaum bkn muslim yg melihat foto2 begini.mesti dorang akan berkata2..’inilah contoh org islam di malaysia?’

    0

    0
  28. Nur Qaisara says:

    salam..kwn2 tu bkn gereja..i pon ingt gereja..but make sure selidik dulu sblm post if tak senang2 je kta dpt dosa. bersangka lah baik..google search k tu kat istac (International Institute of Islamic Thought and Civilization) mcm member ad sorang kat atas yg komen,..btw slmt pngantin baru moga bhagia dunia akhirat..amin

    0

    0
  29. benci mamat poyo says:

    kau ni umat zaman mana pulak?..pls tell?…heeeeee..

    0

    0
  30. Biskut says:

    Gmbr dorg ni nmpak rileks dan bersahaja. baju pun simple dan selesa. tak mcm gmbr RCW…baju2 dia guna mcm boleh guna sapu sekitar eiffel tower. sesak napas aku tgk….

    0

    0
  31. Ninafans says:

    Wei dok buat spekulasi pe ntah.ni la org melayu.bukan gereja la.org kata istac tu istac la.memang sja nak buat kontroversi.ishhhh geram nya aku

    0

    0
  32. jemah says:

    Gambar prewedding ambil dekat Paris. Agak-agak la gambar last tu pergi ISTAC UIA untuk ambil gambar. Logic la skit.

    0

    0
  33. yoyo_poyos says:

    hurm. untungla.

    0

    0
  34. nara botak says:

    Tok sah lah bandingkan RCW-ZS & JMNina nih… both i geli! Yg perempuans nyer mcm getek jaahh~ mcm sundal jaahh~ yg lelaki2 mcm canggar jaah~

    0

    0
  35. .................. says:

    nina ni cantik la…suka tengok pic dia org…moga bahagia hendaknya….

    0

    0
  36. Mak CIk HIDAYAH says:

    SEMOGA DIBERI HIDAYAH,,,

    0

    0
  37. pocoyos says:

    Gua nk tengok zifi. die xde ke?

    0

    0
  38. K says:

    Sehelai bju jovian lebih dr rm7k dkt butik dia..sebulan jual 30 baju dah brape??tu tak masuk jovian punye bju versi affordable dkt zalora harga dlm rm400..kalau dpt jual 10 helai sbulan pon baju dkt butik dah untung 7Ok..kalau baju jovian versi affordable pon dpt jual seratus helai sebulan dah brape??yg untung nina dpt jovian..

    0

    0
    • anti otak singkat says:

      baju dia sebenarnya tak le mahal mana pun..disebabkan brand ‘jovian mandagie’ yg harganya melampau2..sama macam barang2 sponsor che ta nak kawen ni..tokey kedai letak harga sesuka hati utk menarik perhatian masyarakat..borak je lebih 13 juta..nilai sebenar tak kemana punn..artist kan suka benda2 mcm ni..tambah2 plak che ta..ahaks!

      0

      0
  39. anti otak singkat says:

    hancusss!!! asal artist / org awam mat saleh buat je semua artist Msia nak ikut..lepas tu masyarakat Msia yg gagal guna otak pun ikut…haishhhh..apa nak jadi la agaknya..makin membodohkan diri..

    0

    0
  40. excuse me says:

    Excuse me, hina sangat kah gereja sampai dikeji sedemikian rupa? Kalau ada masa baca Beautifulnara rajin-rajinkanlah diri anda baca bible, tak salah pun bukan terus murtad..dalam bible tak pernah suruh penganutnya buat kerja terkutuk.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Gambar pre wed Jovian semua cantik2 dan sangat menarik. Ada aura pengantin. Kenapa Che Ta punya rasa macam shooting untuk majalah je… Couple ni pun sepadan, tak overexposed and tak menunjuk2 sangat. Nampak semua berjalan lancar tanpa ada kontrovasi. Mungkin sebab Jovian dah biasa berurusan dalam bab2 majlis kawin ni..kot. Tahniah.

    0

    0
  42. meati says:

    mereka ni tak kecoh kawin berjuta2? sebab bapa Nina dah pesan jaga maruah sebab bila buka jer belanja juta 2 nanti buat malu jer kat Menteri2 yg lain,…tapi heran kan yg betul2 kaya selalu nya tak pernah kecoh pun kawin juta2 walau mereka pakai duit sendiri.

    0

    0
  43. minah jongang says:

    ajaran barat meresap dikalbu…sedihnya ramai yang sokong pulak tuuu….

    0

    0
  44. kak yah says:

    kalau tak silap che ta punya anasaeskey yg amek. tapi lawa gila la gamba jovianina ni. sweet je dorg

    0

    0
  45. meati says:

    Minah Jonggang sebenarnya semua org yg sedih kat ko Minah Jonggang…sebab ko miskin dah tak mampu macam mereka ni ko cemburu dan busuk hati …aper ko ni manusia ker binatang?

    0

    0
    • Mak Guard says:

      biar miskin harta.. jgn miskin ilmu agama.. benda yg dah terang takde dlm islam.. berpakaian apatah lg… hidup hanya sekali.. akhirat yg pasti kekal abadi… :)

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      kau jangan tk tauuuuuuuuuuuuu si jongan ni dia dh la miskin otak kolot pulak tu hahahahahahahahahahahahaiiiii !

      0

      0
  46. Comey says:

    Sorry, just nak pastikan…
    Ada sesetengah gambar tue macam kat “church” walaupon macam tak pasti…
    Tempat yang banyak bangku2 tue tersusun sebaris – sebaris rupanya mcm dekat “church”???
    Maaf la kalau saya tersilap….

    0

    0
  47. MeluatDenganOrgBurukSangka says:

    Salam. Aku dah banyak kali lihat org Melayu kita nie x abis2 buruk sangka. Cubalah berbaik sangka. x rugi mana pun… Kalau anda x suka seseorg atau cara dia sekalipun, cubalah doakan agar dia diberi hidayah… bukannya buat dosa kering. Pape pun tahniah kepada jovian dan nina. semoga bahagia sehingga kesyurga. :)

    0

    0
  48. papeje says:

    weyh. visitor counter kat ISTAC makin bertambah laa. haha. semua g check betul ke dia gmbr kat situ. lol

    0

    0
  49. xpuas hati dgn ppeektures says:

    awesome awesome juga tp hutang org bila nak byr pretty peektures oiii!! nanti xberkat bisnes kau!

    0

    0
  50. Boleh terserlah ke’mahal’an siri-siri gambar ni, sebab menggunakan 3 lokasi berbeza di 3 buah negara berbeza.

    1. Paris (of course sebab sangat obvious)
    2. IIUM (ikut sumber dalam komen ni)
    3. Swiss/ Germany sebab gambar di tasik tu adalah di Koenigsee (King’s Lake). Boleh google. Saya pernah ke sana. Memang tersangat2 cantik especially musim bunga. Gambar second last tu pon di tasik tersebut FYI.

    0

    0
  51. anita says:

    Tak salah pun kalau dia nak bergambar dalam gereja. Bukan dia masuk dalam gereja nak sembahyang sembah salib. Siapa yang kolot sangat tu kalau ada duit lebih sikit rajin-rajin la melancong, berkembang sikit minda tu. Saya cadangkan pergi Eropah. Bangunan sana cantik2, bersih, banyak tempat taman&tasik utk yang gemar alam semulajadi. Sekian.

    0

    0
  52. ezzatiey says:

    bakal isteri dye melayu kan??? tapi….

    0

    0
  53. Anonymous says:

    parents dyeorg x marah ke tengok anak x kawen lg dah kepit sakan..
    dah bersedia nak menjawab kat akhirat nanti??
    nauzubillah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Marah????? Saya rasa parent dia pon tak kisah….rata2 yg komen kat sini pon sokong jek, lom nikah tp dah peluk sakan. Takpelah bak kata org melayu urban ” kubur lain – lain” jadi teruslah bermaksiat……

      0

      0
  54. ila says:

    YANG POLITIKKAN AYAH NINA KORUP MEMANG BANGANG.

    NINA ADA BISNES SENDIRI. KAU? BAWAH TEMPURUNG

    JOVIAN PUN WELL PAID. BIARLA DIORANG BUAT PRE-WED. TAK OVER PUN.

    LAGI DUK TANYA ISTAC TU GEREJA KE. RABUN?

    MOHON JANGAN JADI BANGANG SANGAT. SIKIT TAKPA

    0

    0
    • Anonymous says:

      takat business sendiri berkabelkan bapak blh la.. ada org lain tu naik turun kementerian nak buka tadika tp bg nya kacang je utk berurusan…

      yg jovian pula.. dah sah2 bkn warganegara tp mudah je dpt menjenamakan pakaian di gudang2 di malaysia.. all about kabel..

      yg bergambar di istac.. dah sah2 institusi islam.. mudah je mereka lepas berpakaian menjolok mata.. kalau bukan sebab kabel apa lg ya??

      bukan buruk sangka.. tp mata nampak kalau tak berkata itu bukan mata namanya.. untung jadi anak menteri.. bak kata dafi.. umur 5 tahun dah pakai telefon canggih ayah belikan..

      0

      0
  55. Tuan Direktor 1 Sen says:

    Aku puas hati. Cantik sinematografi dia. Model2 pun cantik haa… Aku nak ambil dia orang ni berlakon dalam filem aku yang tengah aku bikin dalam kepala otak berjambul aku ni, “A Love Story in Paris”. Camera rolling… Action… Cut!

    0

    0
  56. syu says:

    aww…so sweet:)

    0

    0
  57. Eima says:

    Lagi cantik dari photo pre wedding che ta…Jovianina more natural dr che ta..Cinta yang ikhlas tnpa niat nk menunjuk akan terserlah dari raut wajah,senyuman dan terpancar dr mata kedua bakal mempelai.kepada Jovian & Nina selamat menempuh alam perkahwinan,biar cinta yang disemai berkekalan hingga nafas yang terakhir.biar maut yang memisahkan cinta anda berdua..
    Che Ta smua nya plastik..menyampah & meluat nak nengok Photo Pre Wedding Che Ta & Zain saidin.

    0

    0
  58. Sayang says:

    Nampak berseri, ceria dan bertenaga klau banding ngan pre wed cit ta. Cara cik ta posing tu rasanye mcm xde variasi. Mendada memanjang. Bosan sgt2. Pehtu pakaian tu emmmm………outdated fesyen.

    0

    0
  59. mynmin says:

    kesian tengok readers of beautifulnara yang beriya-iya bergaduh..
    sekarang kan dunia akhir zaman..fitnah memang selalu bertebaran..

    0

    0
  60. Zzzzzzz... says:

    Orang sekarang dah terlebih duit ke?…dah ada gambo pra..kahwin..pra tunang…semakin lama dah semakin ikut barat… benda tak perlu apabila di dahulukan..dah jadi pembaziran… (menggeleng kepala)….

    0

    0
  61. Fans says:

    Simple & sweet..

    0

    0
  62. bosan says:

    dah knp ngn rakyat mesia smjak 2 mnjak ni? smua bnda nk kaitkan ngn politik… si jov ni ky raya, mak bapak dia kt jakarta 2 lg kaya dr bapak si nina ni.. so mmg x la nk buat cincai2 mjlis diorang… klu tak tau baik diam dr mnmpkkn kb***an sdri..

    yg nak kaitkan ngn bossned 2 plak, kta mn tau dia ada main saham ke business apa, sng2 dk kt mkn duit rkyat… si ND 2 plak mak dia ada business juta2 so mmg dia xkbulur sgt la ngn duit bapak bossned 2… pikir sblum cakap, kang x pasal2 jd ftnah

    0

    0
  63. AzB says:

    Korang kutuk pun apa korang dapat? DOSA je tau! KAlau dah sakit hati diam je lah daripada dapat DOSA. diorang memang tak kan dapat apa2 walau puluhan juta kutukan kamu~ Dah ada duit, mampu buatlah~ Aku pun buat jugak asal ada $$$ nak bayar. Dah hak masing2 walaupun tak de dalam al-quran… tapi al-quran tak larang pulak kita buat kan pre wedding ni~ Ntah2 yang kutuk lagi dahsyat~ Siapatahu kan?!! Saje je die nak buat dia suci sangat komen al-quran bagai tapi penuh kah LIMA KALI SEHARI? Fikir2kan lah ye…

    0

    0
  64. jj says:

    senang je judge orang masuk church …cakap macam dia je ada agama…orang lain x de agama…make up ur brain la. jangan hina urusana agama seseorang dengan apa yg kita tengok je

    0

    0
  65. Aku pelat says:

    komen ikhlas sy, xkisah la nk bergambar pre wed ke or ape2 pre sekalipun…selagi belum sah,mana boleh pegang2 sentuh2 bukan muhrim…harap golongan artis or selebriti lebih alert dan janganlah mulakan satu2 trend yang menjurus ke arah perkara yang tak baik…

    0

    0
  66. budak subang jaya mmg ada gaya says:

    miss ynwa yg sakit otak..haha…booooo..loserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………..

    0

    0
  67. dan says:

    Aku pelik lah rakyat Malaysia ni. Kalau ye pun si miss ynwa salah fakta berkenaan tentang location, kenapa nak hentam dia bagai nak rak? Kan lebih elok kalau kita perbetulkan sahaja dengan cara yang baik.
    Kita patut tegur lebih kepada orang yang ada dalam gambar ni. Dengan dedah sana sini. Lagi-lagi masuk The International Institute of Islamic Thought and Civilization (ISTAC) yang berada dalam kawasan UIA. Saya mungkin tak tahu peraturan pemakaian disana, ISTAC tetapi secara am and logiknya, dah nama Institute of Islamic Thought and Civilization, the dress code must be berlandaskan syariah kan? Correct me if I’m wrong.

    And another thing, don’t simply meng’kafir’kan orang. Baik miss ynwa mahupun other users. There’s a better way of giving advice to others. Islam tak ajar cara nak menegur orang kena guna bahasa kasar dan meng’kafir’kan orang. Menegur orang biarlah dengan cara yang lembut tapi tegas agar mesej yang hendak disampaikan melekat didalam hati sanubari mereka.

    Last point, kita janganlah dok try nak tegakkan benang yang basah ye. Kalau dah salah tu, salahlah. Kita harus cuba menerima kenyataan dan berubah untuk menjadi lebih baik. Dah sah2 dalam gambar tu dedah sana sini, janganlah nak back-up mereka yang ada dalam gambar tu. Seharusnya kita tegur si Nina Sabrina ni supaya menutupi tubuh dia seeloknya. As a Muslim as well as anak Minister, dia sepatutnya lebih mengerti tentang ini. Kita represent negara Islam, janganlah sampai nak menunjukkan ciri-ciri bukan Islam.

    Do correct me if I have any wrong.
    Assalamualaikum.

    0

    0
  68. Anonymous says:

    kat mana pun gambo tu..pokok pangkalnya dorang tu BELUM HALAL lagik nk berpegang sana sini! kesian betul macai2 yg dok backup2 benda yg x betul ni..

    0

    0
  69. […] (12 GAMBAR)Pra Perkahwinan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Oleh PrettyPeektures (139) […]

    0

    0