Written by AbangNara | November 10th, 2012

Bukannya nak memuji lebih-lebih tetapi sememangnya penampilan Neelofa di Anugerah Skrin 2012 bagaikan seorang puteri. Sayangnya Neelofa tidak berjaya menjadi seorang pengacara yang hebat ketika majlis berlangsung. Suasana ASK2012 sememangnya hambar.

neelofa ask2012

Walaupun jutaan cacian dan kutukan dihantarkan kepada Neelofa menerusi Twitter, Abang Nara berharap agar Neelofa tabah dan anggap ini sebagai satu pengajaran untuk memajukan diri di masa hadapan. Apa pun tak boleh nak salahkan Neelofa seorang kerana kebosanan ASK2012. Tak ke gitu?

neelofa ask2012

10 lagi gambar Neelofa ketika Anugerah Skrin 2012 dengan membaca entri ini sepenuhnya.


neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012
neelofa ask2012

Kredit foto Facebook Anugerah Skrin dan RotiKaya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

190 responses to (12 GAMBAR)Neelofa Bak Puteri Di Anugerah Skrin 2012

  1. aku says:

    cantiknye….

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Cantiknya NEELOFA :-)

      0

      0
      • Julie Davidson says:

        Betul tu..neelofa cantik sungguh mlm ni..yg tak minat tu sebab dengki dgn kecantikan dia kot..apa pun ask gagal mlm ni jgn disalahkan neelofa 100%..dia dh buat yg terbaik utk kali pertama mengacara anugerah berprestij yg mcm ni..

        0

        0
      • Bro 10 Inci says:

        Dress dia tu makin terlondeh kt bahu aku tgk lolol…. And yeah, AS2012 was boring..

        0

        0
      • BeautifulNara says:

        Kak cham dgn olga org yg sama rupanya.. hehehe..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        X payah la ko nk samakan manusia dgn sampah olga oiiiii.. keturunan ko masa depan blum tentu lg sampah ke tidak.. dan kak cham.. dlm ask bkn neelofa sorg jer yg gagal… ramai lg main peranan.. alasan neelofa dipersalahkan? sebab dengki khianat kn? gagal sekali bkn bererti gagal selmanya..

        0

        0
      • Kakiwayang.com says:

        aritu amek Rozita Che Wan….ni Neelofa…….aneh la team ASK neh… Neelofa mmg nampak fake kot jd pngacara…bukan salah dia 100% tp maybe ‘tangan2’ yang memilih pengacara ASK…

        0

        0
      • i'm not a monster says:

        anugerah paling bosan. kelam kabut. huru hara, perlu ker buat mcm teater,? pentas pun nmpk mcm murah, x blh buat grand skit ker pentas tu,? neelofa ..x ada bakat jd pengacara, apesal ambik neelofa, kalau ambik zizan lagi best. part mermaid tu, perlu ke sampai angkat mcm tu, gedik siot mermaid mcm mintak kena fuck, nasib baik ada rita n ari putra..dia org yg selamatkan keadaan kalau tak memang 100% KO ask semalam

        0

        0
      • ya dok says:

        yg mnyerlah mlm tu..patutnya pengacaranya..awal ngan lopak..tpi dh terbalik….adiputra ngan rita plak jadi hero/heroin nya,.

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        komen dari atas sampai bwh mostly menyalahkan neelofa.. nampak sgt dengki padahal anugerah ni bukan neelofa sorg yg terlibat.. dr before & after anugerah lg dh mula mendengki.. kalau buruk org mmg nampak tp baik org susah tok org nak dekati.. alasan mereka sama saja setiap kali.. isu negeri la? neelofa kayu la? neelofa potong ckp la? neelofa tak layak jd pengacara la? dan mcm2 la lagi.. ada tu sampai komen yg neelofa hnya menjual rupa dr bakat yg ada.. rupa dia anugerah tuhan.. dia cantik pun anugerah dr tuhan.. x pyh la menidakkan anugerah yg dh sedia ada.. salah org mudah jer nampak kalau dh mula membenci.. moga neelofa berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi.. :)

        0

        0
      • bapak tiri lopak says:

        lopak skrip berterabur. sepatutnya dipanggil rahim razali ayahnda, tp d sebut ayah. buatkan awal jd kekok sama ada nk teruskan dgn panggilan ayahnda & ayah. sama jg part last. org lain sebut bonda pd umie aida, tiba2 dia sebut ibu. nmpk dialog umie aida tkedu skejap. awal d pnggil bonda, lopak panggil ibu. ntah mana 1 nk follow skrip. benda sekecik itu lopak xleh follow skrip. jd mmg tbukti kan dia mmg xleh blakon…!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        To bapak tiri lopak :

        Itu menunjukkan bahawa tak semestinya perlu ayahanda bonda . Mungkin mmg skrip Lofa pggl umie ibu.. Comel ape pggl ibu. Maksud tetap sama. Lainla kalau dia tersasul pggl “umie aida” . Ni pun jadi kes ke? Cakap jela nak fazura yg ganti.. LOL

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        ACTUALLY KONSEP FAIRYTALE MCM NI SO LAST YEAR! ORG2 INDON DH LAMA BUAT! DORANG BUAT MAHAKARYA CITRA RCTI! SETIAP TAHUN.. ARTIS2 AKAN BERGABUNG TENAGA BERLAKON TEATER.. 2 TAHUN LEPAS X SILAP AGNES MONICA JD WATAK UTAMANYA, TAHUN LEPAS NIKITA WILLY YG JD WATAK UTAMA.. SAH2 MALAYSIA TIRU TV INDON..

        0

        0
      • Anonymous says:

        buruknya neelofa (^_^)

        0

        0
    • Anonymous says:

      Dh mcm pementasan teater je aku tgk ASK thn nie. Indah khabar dari rupa.

      0

      0
      • haha says:

        kalau nak tau, anastasia adalah nama watak kakak tiri cinderella yang memakai gaun bewarna ungu dalam fairytale cinderella..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Memang buat versi teater la.

        0

        0
      • lalola says:

        cuba ASK ni buat tema islamik atau arabic. mesti sejuk sikit mata memandang. sekurang kurangnya artis ni malu sikit nak pakai buka buka ni kan? thumbs up kalau betul. :)

        0

        0
    • aku says:

      Cantiknya c neolofa ni

      0

      0
      • cantik memang cantik says:

        dia memang cantik .. tapi perlu ke londekan baju sampi nampak
        separuh dada… kalau tak perasaan tipu lah… kalau baju jatuh sikit dari badan boleh rasa

        0

        0
      • NENEK LOPAK says:

        sume artis cntek mse mlm ask 2…tp neelofa da bese tgok..jd mcm xde seri sgt laa…org ckp da muak kot..

        0

        0
    • haha says:

      apa2 pun aku tengok baju dia makin ke bawah..
      atau mata aku yang kero..

      sangat2 hambar, dan tak menarik di tonton..
      itu bukan pengacaraan, itu lebih kepada lakonan, pementasan teater yes aku setuju..
      tapi sangat2 membosankan..

      overall, yang aku hanya mampu ketawa adalah masa zizan keluar sahaja..
      yang lain, entahlah.
      dah lah over run..

      rita rudaini sangat cantik malam semalam, terkeluar jugak padang bola kan?huhu
      seperti biasa, tv3 punya skrip mesti ada unsur menyindir..

      neelofa memang cantik, tapi lakonan dia tak best.
      aku tak boleh nak komen pengacaraan dia sebab, aku tengok lebih kepada lakonan semalam..

      sekian , ulasan serba ringkas dari aku..

      #lebih baik pegi wedding dlcw mlm tadi, tap malangnye aku tak dijemput..huhu

      0

      0
      • fan says:

        Konsep yg menyebabkan neelofa & awal tak bleh menonjolkan bakat pengacaraan diorg…dlm nona ok jgk neelofa mengacara…sepatutnya hos xperlu berlakon,bg pada penyampai je berlakon skit2…ataupun selang seli kan teater rita & adi dgn persembahan artis..bila semua kena berlakon,jd xdak host rasmi plak…jadi lembab perjalanan anugerah…bukan salah neelofa atau awal,salah konsep yg di ketengahkan…

        0

        0
      • harun saleh bacik says:

        aku ase harun saleh bacik yg mengacar … bukan lofa n awal

        0

        0
    • haha says:

      aku tengok bila ada nominees sahaja..
      pastu dengan pembukaan..

      yang lain aku tengok kejap2, sambil tutup telinga aku dengan headphone dan menonton rancangan hiburan korea yang lebih menarik.

      lepas drama terbaik diumumkan aku terus tutup kerna tak sanggup nak tengok hingga akhirnya..

      0

      0
    • haha says:

      lagi satu, perlu ke aksi dukung mendukung itu?
      kalau takde mermaid pun takpe..
      banyak lagi watak fairy tale yang boleh dibawa dan tak perlu didukung..

      0

      0
    • No Need says:

      ko boleh la dikategori lawa wahai neelopa.tp aku rs ko xde kebolehan utk mengacara..aku nmpk ko dh mcm dayang2 pacak tu je..kdg2 aku tpikir adkh harun salim bachik & awal ke yg pengacara majlis ni??

      0

      0
    • lopak oii says:

      neelofa ni..tuahnya sebab dia ni cntik..n dia bijak..wpun berlakon x berapa sgt.huhu..kdg2 cm kaku n over pn ada..tpi dia bleh pegi jauh..cuma semalam x nmpk dia mnyerlah sebab skrip bnyk kena potong..nmpk dia diam ja bnyk..n kdg2..cm panik n tersasul pn ada..pa pn,jgn ptus asa lopak yee.

      0

      0
    • lopak oii says:

      neelofa ni..tuahnya sebab dia ni cntik..n dia bijak..wpun berlakon x berapa sgt.huhu..kdg2 cm kaku n over pn ada..tpi dia bleh pegi jauh..cuma semalam x nmpk dia mnyerlah sebab skrip bnyk kena potong..nmpk dia diam ja bnyk..n kdg2..cm panik n tersasul pn ada..pa pn,jgn ptus asa lopak yee..

      0

      0
    • fail se fail2nya.. says:

      idea spa la nk wat anugerah ni mcm teater..memang idea paling fail ddunia..awal2 ptutnya dh dpt agak..mesti akn amik masa yg lama..pastu skrip plak meleret2…bnyk sgt adegan…yg x penting pn ada jgak…ak x paham jalan cerita dia….hilang terus tujuan asal anugerah ni..iaitu memberi ANUGERAH..dulangi..memberi ANUGERAH..bukannya mmpersembahkan teater cinta uda dan dara..kesian ak tngok pemenang2 x dberi perhatian mcm sepatutnya..naik pentas..snyum dlm 5 saat terus kena blah..sebab nk sambung teater mengarut tu..bak kata ayah ak..even hollywood pn x penah buat teater or benda2 yg ASK ni buat semalam..tiba2 kita plak wat benda2 cmni..kononnya nk kelainan..last2,tengok la sndiri pa jadi..udah namanya utk anugerah..bagi la anugerah..yg nk berlakon bagai apanya..FAILED

      0

      0
    • roy says:

      x cantik la neolofa sebab buka aurat…berdosa dengan Allah..allah akan pandang cantik kalau tutup aurat,,

      0

      0
    • sakitmata says:

      ASK 2012 so boring. tema xbesttt. -,-

      0

      0
    • moon says:

      neelofa muke okla..cun jg..suara& intonasi sbg pengacara mmg ada tp mlm tu dia kurang menyerlah sbg pangacara & nmpk angkuh sedikit..agaknye sbb adanya anzalna tashashila n fazura sbg penonton & mereka2 yg bermasalah ngn dia…

      0

      0
    • hate neelofa says:

      mana ada cantikkk..da la boring sgt anugerah tu, ditambah dgn pengacara perempuan boring nih..

      0

      0
    • anak seni says:

      mereka masih hijau…hijauuuuu

      0

      0
  2. si cantik says:

    first….

    0

    0
    • Anonymous says:

      failed. cube lagi.

      0

      0
      • haha says:

        aku rasa dia tak mention pun nama sesiapa dalam komen dia..
        mungkin dia maksudkan ASK secara keseluruhan failed ke, atau apa ke..
        sensitif sangat..

        tak habis2 dengki3, cari modal lain la wehh

        0

        0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Dengki la tu… dlm ask ni byk watak.. kenapa kalau ask ni gagal terus nk menunding jari ke arah neelofa? before & after anugerah lg dh nampak dengkinya.. dengki la tu neelofa dh mmg cntik..

      0

      0
    • haha says:

      haa, aku paham maksud failed tu, failed sebab komen first ni kan?
      haha, orang lain pulak yang meroyan..
      tak bole nampak perkataan tu..

      hahahahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        itulah ko ni.. Aku tulis failed sbb komen first tuh.. Dengki ape plak.. Huhuhu…

        0

        0
      • haha says:

        sabar ye anonymous..aku faham..hehe
        dia tengah meroyan tu ha, xbole nampak perkataan failed..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ni lg sorg.. aku tuju kan komen aku pada komen yg dh kena delete dgn nara.. bkn komen ko… kesian ko.. salah mangsa dan pemangsanya.. tp xpe aku maafkan.. hahahaha.. org yg meroyan la sebenarnya pernah meroyan sebab dia lebih tahu mengata org meroyan.. based on dia punya true story kot.. hahahaha lg…

        0

        0
      • haha says:

        sape makan cili dia terasa pedasnye. . .

        stop defending. . .

        0

        0
  3. sha says:

    ala BN, back up baik punya..dah nama kelantan. lol

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Again.. perlu ke ko nak babitkan negeri org dlm hal ni?

      0

      0
    • Bak Puteri La Sangat says:

      Nelopa macam takda fungsi je kat ASK2012 tu tadi. ngit ngit ngitttt…….

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Kalau xde fungsi takde la korg semua komen berhasad dengki bagai nak rak kt dlm blog ni.. asal ko tak pertikaikan fungsi si awal? sbb nya hanya satu…. DENGKI!

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Ada aku kisah ko menyampah kt aku? dh ko bkn sesiapa pn nk suruh aku tutup mulut.. keturunan aku xkan malu dgn semburan ko.. kami percaya hanya pda satu iaitu yg maha Esa.. takut kami padanya dan bkn pada semburan 7 keturunan ko..

        0

        0
      • Anonymous says:

        dah keluar dahhhh peringatan balasan tuhan dri kipas susah mati neelofa.. kata tak kisah.. tak payah la kisah… suke ati kami la nak cakap ape pon.. dahhh shhhh2.. g main jejaoh…

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Salahkan ke nk memperingati balasan tuhan kt blog ni? jgn la kerana membenci neelofa peringatan mcm ni pn ko nk benci.. ko ikut la azwan tu.. brg kali ko temui jln yg ko redhai.. hahahha

        0

        0
      • Anonymous says:

        kipas susah mati:

        X salah pon.. Cuma ko tu yg lebih sudu drpd kuah. Kata ko x kisah, neelofa x kisah tapi ko dok gigih lagi kat cni menaip2 komen. Ape tu? Gi aje ler main jejauh.. Shhhhhhhhhhhhhhhhhhh3….

        Ko ikotlah neelofa tu, semoga dgn bersamanya ko berjmpe jalan yg Allah redhai..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        ada aku kish sesiapa tok kisah? dan komen aku kt sini tak susahkan hidup ko pun.. dan langsung tak kacau periuk nasi ko.. korg jer yg pertikaikan periuk nasi nelofa kn? haaaaaa… insyallah yg terbaik aku ikut jer.. mcm ko plak.. akak azwan ko tu ko x nak follow sekali ke? hahahaha

        0

        0
    • apehal says:

      apehal pulak kau nak kaitkan ngan negeri?
      bangang lah kau ni.
      hina sgt pemikiran kau.
      aku x minat pun neelofa nih.
      tp aku anti betol kalau org kait2kan ngan negeri.
      sama mcm kaitkan ngan mak bapak, family etc.
      tuhan dah bagi akal, fikir la guna akal.
      kang dah kena tarik nikmat berfikir tu baru kau tahu.

      0

      0
    • haha says:

      woi sha, ko tak payah nak bangkitkan isu kenegerian kat sini k.
      aku orang perak dan aku pernah belajar kat terengganu dan berkawan dengan orang terengganu dan KELANTAN..
      dan aku rasa diorang ok je..
      even orang negeri aku sendiri tak mau nak kawan dengan aku sangat, tapi diorang terima aku dengan hati yang terbuka berkawan dengan aku.
      dan kami berkawan sampai sekrang dan mereka dalah BEST FRIEND aku..
      diorang tolong masa aku kehabisan duit belanja, diorang tolong time aku susah..

      orang yang takde otak dan takleh berfikir je timbulkan isu cam ko…
      kalau ikut aku, semua negeri sama je !

      0

      0
    • manusia says:

      salam, saya bukanla peminat neelofa tapi sebab dia ‘dah nama kelantan’? jgnla sampai jadi racist sangat cik sha.

      0

      0
    • anoni says:

      cik sha, negeri kau ada artis? hahahahaha. aku pantang betul orang duk kait2 kenegerian ni.

      0

      0
  4. aku says:

    aku first yeaahhhhhh :)

    0

    0
  5. malisa says:

    sbnrya kehambaran bukan terletak pd emcee.. tp skrip yg pada emcee dan arahan sgt longgar..tu yg hampass.. coz emcee ikut skrip yg disediakan

    0

    0
    • Anonymous says:

      peranan emcee adelah menghidupkan suasana melalui skrip yg disediakan. berfikiran kreatif adalah karekter utama emcee, spy bila skrip bermasalah, emcee ade sbg penyelamat suasana. kerana itu emcee diletakkan di hadapan audiences, bukan dibelakang seprti penulis skrip. law dah skrip tu kaku, takkanlah dorang nak jadi kaku jgk, di sini pemikiran kreatif memainkan peranan. melainkan.. dorg sendiri dah memang kaku.

      0

      0
    • Anonymous says:

      semalam ada emcee ke? penuh pentas tu… x tau yg mne emcee nye

      0

      0
  6. sha says:

    setuju. comel! walaupon aku tak minat ND. kiut sgt la ND tu!

    0

    0
  7. michelle says:

    rita – Queen of Anugerah Skrin 2012 !!!

    0

    0
  8. hamba TUHAN says:

    aku heran la korang yg kutuk2 lofa nih.korang kenal lofa secara peribadi ke?lofa ada buat salah apa dgn korang?aku rasa lofa ni beruntung sgt..berbakul2 pun cacian yg dilemparkan pada dia..dia tetap move on..cacian yg korang lempar pada dia tu pahala buat dia.ye dia seksi..tp itu antara dia dgn tuhan..satu hari nanti bila dia berubah jadi lebih baik..insyaallah dia mgkn jadi lebih baik dari kita..salah dia dgn Tuhan..Tuhan blh ampunkan..salah korang yg kutuk2 lofa???ada korang pk??salah dgn Tuhan kita bertaubat insyaallah Tuhan terima.tp slh kita pada manusia???nanti kat akhirat nanti korang kot yg tercari2 lofa nak minta maaf..masa tu ada korang pk??????

    0

    0
    • Schaa says:

      bile dia jadik public figure and ambik payment sbg emcee or actress so, dia kena bersedia dikritik bukan hendak dipuji jea. Dia kena perform laa supaya audience terhibur dengan rancangan yang dia involve tue. Please laa, Neelofa tak dea bakat as an actress or emcee.Thats the fact!!Semua yang critic tue ada hak selagi tak menyentuh hal2 personal dia.

      0

      0
    • fara says:

      allo…. kalau dah jadi artis kene lah trima benda semua ni..

      atau ko nak jadi hipokrit kata..” owh lofa pandai berlakon , tak kaku langsung…”

      atau ko nak sokong macam ni ” owh suka lofa seksi, dia baik takpe , seksi pon takpe…”

      kalau kipas susah mati lofa pon, ko harus agak2, buka mata… ada yang tak elok kene tegur, ada yang salah kene betul kan. bukan semua harus ko sokong…. even salah pon ko sokong.

      aku boleh terima lofa berlakon tak best, tapi aku tak leh terima kalau lofa punya baju bahu tu londeh… mcm kain sarung tau tak.

      and to lofa.

      saya tau lagi 2 tahun , awk akan berlakon lebih better dari skng, itu semua boleh improve, but please pakaian awk harus improve menutup di masa hadapan.

      bukan lofa sahaja, termasuk semua artis yang seksi meksi..

      0

      0
  9. Kipas Payah Mati Neelofa says:

    Itu la ko.. x abis2 dgn kenegerian.. ini blog nara dan sukati dia la nk buat apa.. korg kalau x suka x pyh babitkan negeri.. aishhh..

    0

    0
    • siah jala says:

      kipas payah mati mesti org kelantan kan

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Aku bkn org kelantan.. so? perlu ke negeri melambngkan keperibadian seseorg? sedih sungguh pd mereka yg beranggapan mcm tu..

        0

        0
      • gigit jari ler says:

        bukan hr tu ko ckp kelantan ke kipas, kantoi sudah, x nak mengaku negeri lah pulak, malu ker jd rakyat kelantan..?

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Bila masa pulak aku ckp? Bukti? jatuh fitnah dh ni.. cukup la fitnah neelofa x abis ampun lg nk fitnah aku pulak.. tp xpe la.. aku ampun kn ko.. negeri semua sama jer.. xde beza pun.. yg duduk kt negeri pun dah namanya manusia.. isu negeri ni xde related lngsung dgn peribadi..

        0

        0
    • Woot..woot says:

      Org kelantan kan BUDUsss. Kaki gado…
      Hahahaa !!!

      0

      0
      • Abg Hensem says:

        “Woot..woot” apsal ko nak ckp mcm tu? Are you moron? jika attitude atau sikap negatif ko nak tuding bulat2 pd kelantanese itu tak wajar.. itu bergtg pd individu.. mana2 negeri ada je yg baik n buruk.. tak semua kelantanese mcm ko cakap.. aku rasa org Kelantan ramai yg bijak2 n baik.. I’m from Bangsar, was born in HKL.. bagi aku takyahla nak bersikap kolot, org dari mana2 negeri sama je.. repeat.. soal kaki gaduh tu bergtg pd individu.. kwn2 baik aku ramai gak org Kelantan, mereka baik2 je.. jgn disbbkan ko benci kat Neelofa, habis semua kelantanese ko nak cop tak baik.. kalau kat ofis aku tu, ada dua minah johor n selangor ni mmg kaki gaduh n mengata.. hari2 pantang jumpa ada je nak gaduh… pernah 2 kali diaorg gaduh teruk sampai tarik2 rambut… takdepun nak kata org2 johor atau selangor ‘buduss kaki gado’.. entah2 ko yg mmg kaki gaduh n dengki pd Neelofa sbb neelofa lebih cun dari ko yg buruk kan?? cun habis Neelofa mlm tu mcm puteri…

        0

        0
      • anoni says:

        cakap negeri orang budusss, kau tak budusss???

        0

        0
  10. Kipas Payah Mati Neelofa says:

    Ada dia kata dia perasan cantik.. ? neelofa sememangnya dh cantik.. yg tak cantik adalah bhasa2 haters neelofa yg dengki dgn kecantikannya..

    0

    0
    • jusoh says:

      tau beza tak antara perasan cantik dgn cantik, perasan cantik tu bermakna ingat org tengok dia, padahal org tak tengok pun, sy bukan hater or fan neelofa, sekian

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Mana ko tahu neelofa perasan org tgk dia? ko tahu isi hati dia? ko pakai ilmu apa? Dia dh mmg cantik.. x pyh perasan pn org lain dh perasan yg dia mmg cntik..

        0

        0
        • Diana says:

          Org tak tutup aurat semua perasan cantik.kalau tak perasan cantik, die mesti malu nak tunjuk aurat, nk tunjuk benda yang cantik2 kat badan die. Semua tu tujuannye nak suruh orang tgk die. There’s no other reason and that’s a FACT.

          0

          0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Ni lg sati fitnah ckp org jual anggota bdnnya.. ko ada bukti ke? Takat komen then post to public kalau x betul blh jadi fitnah namanya.. ko x takot dosa?

        0

        0
    • zzzz says:

      dah dah lah tu Kipas Payah Mati Neelofa oiii…kau terima jelah ramai tak suka neelofa. bkn benci kat dia tapi kami tengok dia ni gedik je terlebih. cuba cakap biasa2 je. ni tak nak cover 24 jam. (takut terkeluar slang klantan kot) muahahaha!

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Mana ko thi peribadi dia x cantik? ko bkn tuhan nk judge peribadi org? Dan kalau ia pun x suka neelofa.. stop fitnah dia.. x pyh nk kaitkan hal peribadi org dgn watak dia dlm ask.. setiap org ada lebih dan kurangnya.. hanya org yg dengki jer terlebih nampak kurang dr yg lebih..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku sbnar nye ok ok je dgn neelofa ni.. Tp jd benci plak bile ade org y mcm ni… Yong… Trime lah hakikat yooongg… Kipas susah nak mati neelofa oiiii….

        0

        0
    • aku says:

      aku tengok ko ni kat mane2 ade komen ko.
      and, ko ni sepupu sepapat nelofa ke nk back up die sgt? hahaha.

      0

      0
    • anti neelopa says:

      harap rupa
      bakat mcm hampeh
      tukang backup mcm menatang

      0

      0
      • zzzz says:

        mengelabah si backup neelopak ni.. semua yg cantas neelopak nk menyibuk.booooooooo! kau pergi la jauh2. xpayah sibuk sini..kitorg semua tak suka la dgn kau..miahahahha

        0

        0
  11. nara oh nara says:

    Byk komen yg dh didelete..

    0

    0
  12. Dee says:

    You cant blame Neelofa herself, kenapa tak blame pengacara lain? Kalo awal ashaari bagus sangat,kenapa tak jadikan ASK meriah? Jangan salahkan pengacara, salahkan konsep, konsep teater tu yang menghambarkan…..tak pernah anugerah di konsepkan mcm teater…2 babak mungkun cukup kot….persembahan pun tak seberapa kerana tak ada artis macam Jaclyn Victor,Shila Amzah and etc…anyways Im from Brunei abang Nara…

    0

    0
  13. ask2012 bosan says:

    kami bukan xsuka neelofa tu tapi sejak mengacara NONA, MELETOP ..skrang ASK 2012 mmg bosan kot…kata dia teta[ mOVE ON//kejadah MOVE ON kalau duk takat tu je… kalu lawa saja pon mcm kayu baik jual lawa tu tuk VVIP je…tu je pon layak.jadi isteri vip duk umah je.. asala org komen lofa kata dengki dah mmg xbest mengacara takkan nak puji kata lofa best sangattttt.. tu namanya membongokkan diri sendiri.. tahu???

    0

    0
    • dadidu says:

      ko la yg bongok.neelofa tu sah2 byk job.klau dia tak move on apasal plak dia blh jadi pengacara dr nona ke melatop then ask ni?????ko ade????huh!

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Tgk komen ko pun mmg dh nyata ko x suka neelofa.. x pyh berlapik la sgt.. at least rezeki dia sentiasa ada.. yg ko plak bazir dosa sampai suruh dia jual lawanya kt vvip.. dah mmg ko dengki kn?

      0

      0
      • xtau says:

        Aku suka tgk neelofa pasal dia cantek. tp aku xsuka tgk dia mengacara.. Nak kena ada org tlg dia je kalau time mengacara.. Cam blur2 gitu dia ni..

        0

        0
      • sha says:

        yang ko meroyan kenapa Kipas Payah Mati Neelofa.

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Ada aku ckp aku meroyan? Org membenci dan menguasai segala.. jeles la tu nara post entry neelofa bagaikan puteri.. hahahaha..

        0

        0
  14. Reena says:

    Tengs Rita Rudaini & Adi Putra..at least ampunlah sket ASK 2012 ni..awal & lopa.. meraban tah kemana..kejap ayah, kejap ayahanda..kejap bonda, kejap ibu..fail la mu mek. Sekeras2 Cik Ta & Ally dulu, boleh lagi org tgk. Thn ni punya event, mmg tak bleh blah. Bukan dengki, bukan busuk hati…dah itu yg aku tgk kat tv.

    0

    0
    • Ida says:

      x sesuai addy Rita Jadi pasangan putera puteri trlbih umur lbih sesuai aiman hakim dn izara.tv3 Berulat peluang kat yg muda lbih sweet.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    inilah org islam malaysia…. ^_^ jgn pertikai agama saya nanti saya bunuh ptfffffff

    0

    0
  16. zura says:

    lofa da mmg cntik..tp xyah la control cun memnjang..lg ok kot..
    cmera sure capture mke ko,,so xyah la nk dok conquer camera tu..smpai ke depan2 mse nk ckp..org len ok je dok ke post msing2..

    0

    0
  17. abg mat says:

    buat sakit btg jer tgk lofa malam tadi…ayik keras jer …kalau baju lofe terlondeh malam tadi kan syok… >_<

    0

    0
  18. aku lg cntik dr lopa says:

    Mmg betol boring ask 2012,smpai menyampah sgt si lopa ngn lain meraban,smpai aku tengok cite monster d tv2,nasib bek berseri dgn pengacara tambahan ngn drama rita n adi…plezz la lopa,cuba belajar cara berckp sbg pengacara..tp yg best skali scha alyahya warnig lopa..sentap kot!

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Man ko tahu di sentap? tu semu dh mmg da skrip.. kalau ko rasa dia sentap maknanya lakonan neelofa menjadi.. hanya kerana neelofa rosak channel tv ko ke?

      0

      0
    • ak cantik pda kau says:

      tu berlakon ja la..bkan warning betul pn..gpun ak rsa dia kata kt nabila huda..klu x salah ak..bkan kt lopa la..pa da kau ni..tngok betul2.

      0

      0
    • ak cantik pda kau says:

      tu berlakon ja la..bkan warning betul pn..gpun ak rsa dia kata kt nabila huda…bkan kt lopa la..pa da kau ni..tngok betul2.

      0

      0
  19. Jeton says:

    Ni pendapat aku la kan, ASK semalam hambar bukan salah neelofa sorg..konsep tu jadi boring..And kalau la anugerah tu buat mcm biasa je konpem pengacaraan neelofa tidaklah teruk sgt..buat style berckp dlm nona tu okay je aku tgk

    0

    0
  20. Lula lala says:

    Lopa kenela g kelas belajar mengacara… takkn ambik job tp sebenarnye tak pandai pun… malu kot.. job tuh rasenyer dbyr berpuluh rbu… jdla sumone yg betol2 dihargai bukn bersandar pd rupa shj…tak malu ke dik org tgk???

    0

    0
  21. mak jemah says:

    time dkt red karpet baju je tutup bahu. bila dah bab teater tu terus longgar. puihhh.

    0

    0
  22. markonah says:

    dia ni cantik je lebey. bakat xde. mmmm especially blakon. bosan!

    0

    0
  23. syikin says:

    keseluruhan acara sangat2 membosankan mmg smpi ttido..intro2 lpas m.nasir & hazama nyanyi pn meleweh n mengantuk kn!!!! yg ok skit part persembahan artis ngan rita & adi putra je..bile kuar blik muke2 pengacara tu trus tukar channel lain jap..

    0

    0
  24. syikin says:

    bile tiap kali harun salim bachik kuar mnyampuk je rase lega x perlu tgk pengacara2 mmbebel n meleweh lame2..

    0

    0
  25. mek to says:

    ASK 2012 mmg hambar..bukan ke anugerah nie mcm Golden Globe or Academy Awards?..anugerah ini mengiktiraf bakat artis yg dah susah payah berlakon/berjaya menjiwai watak dalam lakonan…ini dah mcm teater kanak2x ribena..ASK belum smpi tahap profesional dan tak boleh diiktiraf anugerah yang GAH..suasana mlm tue mcm budak2x taska nk graduate..cian artis yang dtg..acara patut glamor & profesional…Next tym jgn buat ada drama ke ape..less is more!learn from other countries yg buat event awards utk iktiraf artis/karyawan mereka…apepon ASK 2012 BOOOOO

    0

    0
  26. mirror mirror on the wall says:

    Salam..sya mengaku ASK2012 hambar dn agk bosan tetapi sbg pengkritik,peminat dn pemerhati yg pro dan inginkn kemajuan industri hiburan wajarkah kita menyalah Neelofa 100% kerana kehambaran anugerah ini..sudah tiba masany kita jadi realistik…berhenti mengutuk melulu..benda ini x akn dpt menyelamatkn industri sekaligus menaiktarafkn qualiti industri hiburan tanah air..selama ini kita hnya tertumpu pd kesilapn Neelofa shj wpun ternyata org2 yg sepatut membimbingny yg sering mengeksploitasi dn kurang mngketengahkn bakat yg spatutny..apabila sye perhatikn mlm tdi mula2 sye berhrp Neelofa dn Awal menerajui ttp hampa krn skrip mrk berdua paling sedikit terutama Neelofa..mengpa jd mcm ni? lain yg dipromo lain plak jdny..mrk terikat dgn skrip..x boleh lebih2.. baru nk ckp dh msok segment lain so ini adalah kesilapan pengarah teater itu sendiri..penganjur dn pengarh kena peka dn harus lebih bijak..klau diperhatikn karekter Neelofa amt kecil..kurang skrip,kurang masa..x adil menyalhkn dia sedangkn watak2 dn karekter lain jauh lebih byk skrip dn diberi tumpuan..kalau kita sentiasa mengkritik krn emo dn krn agenda lain ,menuding jari pd org yg bkn memegangkn tggungjwp yg sepatutny smpai bilapun kesilapn spt ini akn berterusan..biasany masalah hnya akn selesai klau kita ubat penyakit ditempt yg sakit..bukan sakit perut tp dibagi ubat skit gigi…Blogger spt nara jugak bertanggjwb mencorak cara pemikiran pembaca agar lebih sensitif dn educated..tak gitu abg nara?..

    0

    0
    • lebai says:

      Panjangnya. Aku bc mula dgn last je.

      Btw abg nara..kenapa byk komen yg di delete? Mostly yg ckp psl cara neelofa mengacara. Kalau retis lain tak ada pun nak delete bagai kan. Bias la abg nara oi. Ni kan blog gosip memang la org akan gosip mana-mana yg x kena kalau x .. tak masuk blog abg nara kan..klu ktrg x bc xdpt abg nara award tu kan.. appreciate ur reader even though they are haters. PEACE!

      0

      0
    • I wanna be a billionaire says:

      Aku sokong kata-kata ko “Mirror mirror On the Wall” .. mana boleh tengok sorang je salah..pergh nampak sangat korang ni Anti Neelofa aku pun x paham ape salah die da buat kat korang nih..Felik~ kalau setakat dengar gosip2 liar without proof yang sahih itukan namanya fitnah dan berat sebelah..~ memang betul..pengarah teater itu sendiri perlu bijak membahagikan skrip kepada mereka – kerana mereka perlu mengikut skrip bukan buat skrip sendiri! Mungkin benar ada kekurangan disana sini, bila melakukan program live kita perlu terima x semuanya akan berjalan seperti yang dirancang “no body perfect everyone make mistake”, duk mengata kat sini boleh la ce korang duk atas pentas tuh..! another thing that i agree with u “Mirror mirror on the wall” !!(Blogger spt nara jugak bertanggjwb mencorak cara pemikiran pembaca agar lebih sensitif dn educated)

      0

      0
    • apa la nasib says:

      sebenarnya..ak kesian dgn lopa n umie aida.sebab diorg pnya skrip bnyk kena potong..terutamanya lopa..sgt jelas x da peranan sebab bila nk bcakap ja..salim banchik masuk..tpi x leh salahkn dia jgak..sebab dia pn mcm bersalah ja nk potong2 ni..salahkan org yg buat skrip n krew2 bertanggungjawab..x kan x bajet masa time wat latihan..or x kaji balik babak ni penting or x..ni main redah ja..last2 bila x ckup masa..nk cepat punya pasal..potong skrip diog ni..ptutnya diorg yg mnyerlah sebab pengacara utama..ni dh jadi lain…sadis…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Mostly yg kutuk ni fans separuh mati Fazura. xpe, insyaallah ASK tahun depan Fazura original keluar tak makeup tu jadi pengacara ok? Baca tweets fans dia bukan main “ask hambar sbb xde kak faz” . Saya rasa dari tahun lepas ASK mmg hambar even ada dia pun.

      0

      0
  27. bungakejora :) says:

    mlm tu lofa mmg cantik aku tgk ..:) bagaikan puteri wlw aku mmg tak minat dia tp mlm td dia mmg cantik dress yg di pakai sapa yg reka yer?
    mmg cantik bagaikan puteri …
    kan elok mcmnie anugerah mcmnie slalu klu dia adakan pengacar xyah la tukar2 pakaian t’lalu banyak ..1 pun ok
    TAPI AKU MMG NAK TAU LA SAPA BUAT BAJU DIA LA..
    MMG CANTIK

    0

    0
  28. iha says:

    Pada saya, tak kisahla konsep apa pun, konsep tadika ke, kanak kanak ribena ke, bertaraf hollywood ke,bollywood ke, kalau yang mengacara adalah orang best, macam gandingan JOZAN or BOBOY, kompen orang akan tutup mata dengan konsep konsep semua ni…saya tak tengok tema, saya tengok cara org yg mengacara… org Malaysia ni senang je, janji tak buat lawak bodoh, jaga sensitiviti, semue kesilapan boleh pejam mata je. Buat ala ala hollywood pun, tapi pengacara kaku, pun org malaysia ttp kutuk…

    0

    0
  29. rupanya rupamu says:

    tahun depan bagi la senario yg mengacara majlis….. @ atau bagi pelawak-pelawak plak yg naik pentas ASK jadi hos dan buat tema yang padan buat pelawak2 tu…. sebab aksi lawak lebih berkesan…. nak buat konsep fairytale pon tak menjadi sbb terselit gax lawak dan gossip/perli… dah 2 tahun ASK hambar dan membosankan……….

    0

    0
  30. mirror mirror on the wall says:

    Nampak sgt agenda membenci Neelofa dn mengangkn kesalhn dia wpun komen mcm x berape nk bijak..smell something..so smelly..so stinky..so obvious n mostly so unfair..tp apa nk buat.ada yg kata Neelofa x relevan dlm ask tp kalau x relevan maknany karekter dia x penting..so klau karekter x ptg knp jd penyebb utama kegagaln ask..bukn pendpt itu tunggang tebalik..mcm sebuah company yg bankrup knp org salahkn management? sbb management pentingkn..knp x salahkn officeboy? kan diorg pling kecil tggungjwp bahkn boleh diganti dgn runner shj..sorry opisboy..sekadar contoh..klau Neelofa x penting maknny dia bkn penyebb utama kegagaln ask..klau sesebuah filem gagal sapa korg nk salahkan? Pelakon utama?pengarah? pelakon pembntu? pelakon xtra..lu pikir la sendiri..pnah pegi kelas motivasi or baca buku motivasi?… tahu tak apa itu teamwork??????kalau Neelofa mengacara spt ask thun lepas x der buat teater bgai..skrip penuh dr mula smpai akhir..peneraju utama..klau hambar ya itu aku percaya sbb dia ttp klau mcm mlm tdi..NO!!!!!!! dia bkn penyebb utama..watakny amt terbatas bg saya..x yah nk provoke..tp klau msih ada yg kata Neelofa d main reason maknany peranan Neelofa mlm paling besar..ialah peranan besar tanggungjwb besar,peranan kecil tggungjwb kecil…x pyh nk putarbelit…konsep peranan,tanggungjwb dn penyebb itu sama walau dimana2.. tp x taulah bg pemikirn cetek sesetgh org..asalkn diorg mampu menghambur rasa benci dn sakit ati sbb personal interest dn agenda yg x realistik benda tu x boleh ubah..bukn semua org berfikiran positif dn membina..kbyknny fikirn “KEDAI KOPI”.. hentak meja, order air, kutuk sana sini..diorg x perlukn kebenaran..x plu bukti, x perlu menyelidik..bg mrk otak mrk fikiran mrk tp mrk mindset sebegini menampakkn kebodohan dn tahap pembangunan otak yg amat lembab dn x akn berubah sampai bila2 kecuali diorg ada inisiatif utk mengubahny..bg aku buat apa highlight kesilapn org..bukan kita dpt faedah pun..tapi aku lebih suka cari kekuatan dia”THE STRENGTH SIDE” of Neelofa spt bijak,konfiden,optimis,pandai berbisness..aku highlight benda tu utk jd motivasi dn sumber inspirasi aku..utk memajukn diri..ini the true storey masa kem motivasi mggu lepas.dulu aku x pandai kedepn dn membuat presentation tp bila ingat Neelofa yg younger than me tp berani..outspoken,terbuka..aku cuba jdkn ia semangat utk menaikkn ego dn tahap keyakinan.akhirny dh boleh ke dpn dn memberi pendapt yg bernas…THANK YOU NEELOFA!!!!!! ..Oya tutor aka trainer aku pnah ckp..perasaan dengki semata-Mata nk tgok org itu jatuh amat2 pathetic..memalukan dn patut kesian pd diri sendiri krn jadi PENGECUT dn x sukakn persaingn..kalau mcm tu baik duduk hutan sbb terang2 kita lebih lawa dr beruk..x plu dengki mendengki..for Neelofa..move on..jgn putus asa..gud luck

    0

    0
    • okey ya semua says:

      x tau la kalu korang salahkan lopa ni..tpi bagi ak..ak x salahkan dia..sebab ak rsa kesian nagn dia n beberapa org yg terpaksa dpotong skrip dia..cuma lopa janganlah nmpk kaku sgt..ada ketika dia mcm tersasul n panik x psai2 pn ada..be cool ja..x yah kalut2 bagai kalu x dpt bercakap..rileks ja..sebab bkan salah kau 100 percent.okeh.

      0

      0
  31. bedah PS says:

    kalau dah anugerah…buat laa stail anugerah…sapa yg menang mesti bagi laluan utk berucap seminit dua…mlm anugerah kan ke utk meraikan para pemenang …kesian tgk pemenang semalam lps ambik trofi sempat menyengih jer…kalau nak buat anugerah berkonsepkan teater bagai mcm semlm …3 jam tak cukup…dan tak boleh buat belah malam…mengantuk weii…terpaksa bedah minum nescafe kaw2 2 kole utk tahan mengantuk…

    0

    0
  32. dayang penat pegang kipas bulu2 says:

    awat ak sorang je rasa ASK semalam ok jee.memang la ad part yg busan tapi byk jer part yg ak gelak bila ad perli2..ak tgk neelofa tue cm biasa je..ak bkn minat dia pun cuma heran betul bila org kata dia lebey2..xbest..sama je nga pelakon yg ad kat pentas tue..jgn la bg attention kat individu..tgk keseluruhan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Orang bila da benci, Lofa buat ape pun tetap org nk mengata. Patutnya puji baju dia tak nampak bra dah. Ni tak, cari salah lain.

      0

      0
  33. cantik says:

    sekurang2nya hargai lah usaha diorang utk buat suatu pembaharuan..ni kutuk lebih2, kalo tgk ramai gak yg ketawa smalam..

    0

    0
  34. nak tahu says:

    lofa mmg cantik… awal pun ok.. teater meleret sngt.. skrip awal panggil ayahnda.. LOFA lak asyik sebut ayah.. kata raja.. rita ngan adi mmg best.. mcm ask dulu aron n maya punya lakonan. pentas mmg nampak murah mcm majlis pengantin kat dewan ngan bajet ciput… tp prop adi ngn rita nmpak grand plak.. heran tul…

    0

    0
  35. peah says:

    lofa mmg cantik… awal pun ok.. teater meleret sngt.. skrip awal panggil ayahnda.. LOFA lak asyik sebut ayah.. kata raja.. rita ngan adi mmg best.. mcm ask dulu aron n maya punya lakonan. pentas mmg nampak murah mcm majlis pengantin kat dewan ngan bajet ciput… tp prop adi ngn rita nmpak grand plak.. heran tul…

    0

    0
  36. ade aku kesah says:

    bapak sultan melayu, anak princess org putih..fuiii

    0

    0
  37. aku says:

    Untuk ke2 kalinya ASK sangat mengarut!tema bagai & pengacara?dah kate pon majlis anugerah,kenapa pengacara & org lain yg banyak bercakap?winner semua naik stage senyummm and blah.tu ke majlis pengiktirafan?bile dah meleret dgn dialog yg tak berfaedah,masa tak cukup cut off speech winner dgn music yang sangat kuat.so RUDE!Oscar pon simple and straight forward je tp tetap high class and ada tempatnye yg tersendiri. penat anak2 seni berlakon tp kena jadi badut atas stage sbb tema dan konsep.ni majlis penganugerahan utk appreciate anak seni ke atau pementasan teater yg x best??

    *sigh*

    0

    0
  38. nana says:

    nora danish comel jadi puteri hang li po..
    sheila rusli nak kenakan nora pasal gosip perampas suami org..
    hehe..last2 awal suh sapu sampah je atas pentas..

    0

    0
    • hahaha says:

      ak pn x suka sheila..selalu pekena org..perli2 org..padan muka..time dia tnya nora..nora ckp nk balik melaka…x nak jawab soalan tu..malu gila dia time tu..pastu nk cover buat2 menyapu..last2 awal surh sapu kt depan tu..pastu blah..haha..siannn..

      0

      0
  39. tetupai says:

    nelopak ni leher pendek ke??ke mata aku rabun?? ke sbb bahu terdedah aku nmpk leher dy jd cm pendek je??

    0

    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      leher pendek ke panjang ke sama jer disisiNya kn? ada beza ke?

      0

      0
      • ika says:

        kau ni pon. org tu tny je pon. tau la kipas ssh mati tp jawab je la. kalau xnk jawab xyh nk tny2 mcm tu. Kalau ko tny gitu..jwpn aku ByK BEZANyA DI SISI ALLAH. ko sendiri taU kan apa bezanya neelofa dgn muslimah lain disisi Allah.

        0

        0
      • NENEK LOPAK says:

        aah la ko nie kipas susah mati..org tnye jer kn..mcm nk melenting jer npe,..

        0

        0
  40. fillet ikan says:

    RITA RUDAINI lg bak bidadari mlm td.. huuu super cantik ngan hero dye ady putra tu yg hensem tu…

    0

    0
    • maibiskut says:

      kalau la isteri adi bagi kahwin gan rita…. tp susu anak rita je dah rm1000.. tgk video kes mahkamah diorang dulu la…

      0

      0
  41. Neelofi says:

    Kakak hakuw ni mmg lawa bak princes..x blh dinafikan lg…tp pengacaraan die mlm smlm mmg kaku dan ntah…xbest langsung lofa jd pengacara…hrp muka je lawa,tapi mne bakatnya?

    0

    0
  42. Kipas Payah Mati Neelofa says:

    komen ko pun kayu… hahaha..

    0

    0
  43. dodo says:

    serius ‘lame’ n boring..coz aku ttido tgk ASK..

    0

    0
  44. mere lopa says:

    kesian lopa pasni..x pasal2 lepas anugerah ni..dia kena kritik hebat..pastu makin ramai x suka dia..pdahal ak rsa bukan salah dia pn..salah krew2 anugerah ni la..ingatkn lepas jadi pengacara anugerah berprestij orang kan sanjung..tengok2 lain plak jadiknya..ak rsa,kalu lopa tau akn jadi cmni..tobat dia reject tawaran jadi pengacara..krew2 anugerah skrin telah mncemarkn reputasi dia sebagai pengacara dek kerana kelemahan skrip dan jalan ceta..nasib kau la lopaa..

    0

    0
  45. Syeq says:

    patutnya fazura yang jadi pengacara. heheee

    0

    0
    • maibiskut says:

      x payah la buat peminat lofa benci kat fazura…..x baik nak jd batu api.

      0

      0
      • ish3 says:

        betul tu..ak rsa yg bercakap tu bkan peminat fazura pn..tpi kaki batu api..x psal2 geng2 lopa benci fazura..n geng2 fazura benci lopa..org mcm ni..memang x suka tngok org berdamai..busuknya hati..

        0

        0
  46. lili says:

    serius! cantik sungguh gaun neelofa..! Pasal ASK, seriously boring cos kedua dua pengacara hampeh!

    0

    0
  47. hiujih says:

    Neelopak jdik pembaca berita boley lh…. muka cantik otak cerdik tp puiiiih

    0

    0
  48. rue says:

    saya suka concept cuma abit meleret lah..concept yang berbeza i like.
    cuma skrip tak mantap..
    baju lofa cantik….i like. siapa yang design ya.
    alamak si rita matching betul dgn adi putra…..hahaha.
    nak dukung ke apa ke biarlah ….apa yang nak kecoh sangat nih…
    semuanya nk dikutuk please lah..

    0

    0
  49. Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

    Cantek neelofa memang betol2 macm puteri sweet ayu manis n paling paling popular jambu nye….memang sepadan kalau di ganding kn ngan pelakon lelaki yg hensem si jehan miskin eeeeeeeeeeee memang sepadan betol…lov u neelofaaaaaaaaaa !

    0

    0
  50. Kak Zawiah says:

    abg nara ni org klantan ke?
    asyik puji neelopa je.dari dlu lg aku perasan.

    0

    0
  51. zuzu says:

    neelofa mmg superb cantekk..tp aku rse lau brlakon n mengacara total out….nona tu mmg nmpk mcm ok sbb bukn live..kt blakang tu ntah brapa kali cut off..ni live br la nmpk bole ke tak jd pengacara.. brlakon tu xpayah cter..nk ckp baru pn izara,anzalna,tasha pn baru jugak..tp ok je dior.g brlakon..cuma lopak ni ley la jadi model mmg laku la kot..tp lau mengacara n brlakon..sorry xlaku dik..

    0

    0
  52. Boobylicious says:

    ini pementasan drama sekolah ke anugerah? si cermin pondan tu xperlulah. buat pening jer. stage pun kosong mcm nak tak nak jer. Kesian, org yg dpt anugerah xberapa menonjol sbb yg berlakon atas tu cuba nak steal the show. Masa bagi hadiah pun diorg yg over2. yg dpt anugerah ambik n tunduk, chow. So, ting tong sgt anugerah smlm.

    0

    0
  53. jj says:

    Wahhhh … lawa blog baru ko nara.. tp konpius sikit tang nk reply komen org..

    0

    0
  54. popo says:

    nice

    0

    0
  55. joe gila sex says:

    Bodoh ke ape ko ni. Komen mcm org xde akal xde akhlak. Kalau gasang sgt pi komen kat porn site, bkn kat sini. Gila!

    0

    0
  56. loser.lower says:

    Baju neelofa mcm nk gie prom.

    0

    0
  57. Gorilaz Dragon says:

    Hi Semua,

    Pada saya idea yg cuba diketengahkan baik tapi dari segi impilmentasinya agak kurang. Last year mc nya RCW, dari segi pandangan mata mmg xde masalah tp masalah pada halwa telinga. Tahun ini percubaan yg cuba dilakukan sekali lagi pada sy tidak menjadi. Gabungan yg tidak begitu menjadi.

    Busana yg tersarung indah disebalik pemilik nama, Neelofa ni nampaknya tidak membantu tugasanya pada malam ini. Tidak dinafikan dia seorang yang cantik jadi model or jurucakap ok kot tapi sebagai pelakon dan pengacara apa lagi acara sebesar ini rasaya dia belum mampu…rasanya watak c abon ( cermin sakti ) lagi lancar dan variasi kot.

    Mgkn ramai yang akan kata dengki tp rasanya loopa juga tidak mengambil berat setiap kritikan yg diberikan, buktinya lakonan masih kaku dan sebagai pengacara pun ok-ok je…..sebagai pelakon sy belum tengok watak dia yg betul2 meninggalkan kesan…melainkan kesan berlakon mcm tunggul…..

    Loopa pernah bagi statement, di bidang pengacaraan idoalnya adalah FaraFauzana, walau dihentam tp masih steady cuma pada hemat saya FF nampak perkembangan dan kematangan dalam mengacarakan sesuatu majlis…kita boleh lihat improvement dari satu event ke event yg lain….

    Bila loopa bagi komen yg penting tv3 suka….ini juga menunjukkan dia tidak prihatin…yg penting ada job, hasil haprak xpe n tv 3 pun masih ramai lagi yg jauh lebih bagus dari dia so please lah….

    dan persembahan malam tersebut hanya diselamatkan oleh Rita + Adi dan persembahan mantap dari Adibah Nor, Dayang & Misha Omar……tp yg paling best Adibah Nor….

    0

    0
  58. izati says:

    majlis yang amat..amat..membosankan dan merosakkan majlis

    0

    0
  59. lalaa says:

    ASK 2012 sngt boring. -,-

    0

    0
  60. […] (12 GAMBAR)Neelofa Bak Puteri Di Anugerah Skrin 2012 […]

    0

    0
  61. tina says:

    sapa punya idea ask tu? failed. baik gi resign esok

    0

    0
  62. Anonymous says:

    lopak control cantik je lebey… major failed!!!

    0

    0
  63. Anonymous says:

    ASK mmg sgt membosankan.tp rasanya bkn salah pengacara 100%.kenapa perlu kutuk neelofa sorang,,sedangkan awal pun pengacara pd mlm tu.klu neelofa gagal,,awal pun gagal ok.,jgn berat sebelah.

    xpayah nk kaitkan negeri,,,semua manusia sama je disisi Allah.apa2 pun..

    0

    0
  64. aku punye komen says:

    overall mmg out dan buhsan….yg perlu disalahkan ialah team AJL yg dungu wat persediaan dan editing…dr skrip, jln citer, knsep tah la..OUTTTT!!

    0

    0
  65. huhu says:

    aku tau2 je neelofa ni jadi pengacara aku dah rasa xbest,skali mmg betul pon.yup maybe bukan salah die sorg,tp ntah la kenape tgk die mengacara tu..awal ade la jgk cubaan nk mengidupkan watak dia,yg si neelofa ni dok la keras kejung gitu. start dari tgk die mengacara nona lg aku xsuke..sape la bg die mengaca segmen makan2..aku tgk dia makan pon aku xde selera nk g makan tempat tu.gigit cket..pastu ckp sedap? motip.control sgt.tkot gemuk lettew. ahh pendek kata klo drama ke filem ade die mmg aku xsuke tgk..keras..
    ASK mlm tu nasib baik diselamatkan oleh penyampai2 anugrah yg mcm2 watak tu..i like…gelak berdekah2,bile part ade neelofa je *bunyi cengkerik* bye

    0

    0
  66. KUKUKAKI says:

    cantek lofa nie..tapi syg…telah dipertontonkan di khalayak ramai…kasihan bakal suaminya… anyway…gud luck in a future!

    0

    0
  67. noname says:

    to Kipas Susah Mati Neelofa :

    aku xpaham apa yang xkena dengan perangai kau ni.. asal orang cakap sikit je pasal neelofa..ko nak bangkang..ko nak marah..ayat ko xabis2 “buat fitnah” “jatuh fitnah” fitnah..fitnah..fitnah..aku nak tanya ko..ko mesti minat gila kat neelofa kan? kalo ko minat dia, kenapa ko marah sgt bila org cakap die seksi..? sepatut ko leh nampak, memang kenyataan neelofa ni seksi..sepatut ko malu sebab backup benda yang jelas2 salah dari sisi Allah..iaitu mendedahkan aurat..perangai kau! cuma tau backup je..lepas tu macam meroyan..aku nak tanya, ko suka ke idola ko ni jadi bahan sex lelaki je? hahaha..bukan nak cakap apa la..bila orang cakap die seksi..bila org tengok tetek die yang terlondeh tu..bahu die..ko paham2 je la lelaki kan? memang jadi stok2 sex je la..kalo aku, aku xsuka artis yang aku suka jadi macam tu..kalo dia memang salah, patut di tegur..di kritik..jangan sebab ko minat neelofa, hak orang lain utk menegur ko butakan mata..ko pandai cakap bab Tuhan..bab mengingati..Bab Allah..tapi ko tau x, ko memuja neelofa tu mcm dah lebih2..nampak obses sangat..jangan puja manusia atau apa2 pun melebihi Pencipta kita..aku tau, lepas ni ko akan ckp, “ko tau ke aku puja lebih neelofa ni..dah jatuh fitnah ko tau x..”..hahahaha..rubbish!

    *artis-artis seksi macam neelofa ni aku xpandang pun..tahap2 cagu aku je la..sorry to say..

    0

    0
  68. someone says:

    tak dapat kawin dengan anak raja/sultan. dpt berangan jadi puteri pun jadilah. memang menjadi angan2 dia.

    0

    0
  69. iyealah says:

    Cantik neelofa kalau tengok dr dandanan rmbutnya malan tu.,.tp pelik jugak bila bajunya terlondeh smpai terkeluar bahu..aku harap dia ada rasalah nak betulkan..tp buat2 mcm takde perasaan atau tk perasanke?

    0

    0
  70. ANNE says:

    anugerah paling membosankan dalam sejarah anugerah di malaysia…penerbit patut diambil tindakan

    0

    0
  71. Anonymous says:

    dunia hiburan Malaysia…asal cantik aje terus lumba-lumba bagi job…kesian sapa yg betul2 berbakat tapi rupa kureng…tapi lopak boley improve lagi…cuma terlalu awal bagi dia terajui majlis besar macam ni..hasilnya org dok keji bila majlis x menjadi…nasib kau la lopak…..

    0

    0
  72. Wanda says:

    Sepert yg dijangkakan, loopak gagal sebagai pengacara, pelakon! Sungguh bosan setiap kali dia bercakap sgt kelam kabut! Dan keseluruhan majlis yg paling bosan dan gagal dlm sejarah malaysia. Ingatkan lastyear ask paling boring, rupanya tahun ni dgn lopak lagi sgt sgt bosan!! LOPAK KAMU GAGAL!!!

    0

    0
  73. […] (12 GAMBAR)Neelofa Bak Puteri Di Anugerah Skrin 2012 […]

    0

    0
  74. joyah says:

    Lopak x sesuai jadi pengacara pun… ntah apa2… tahu nak bergaya jer….
    cari la orang lain yang jadi pengacara…. lagi satu tema ni x sesuai langsung… tema yang menyesatkan artis2 untuk berpakaian yang teruk!! cuba tengok cam puan ziela jalil… baru kene.. tunjukkan sikit budaya melayu keislaman ….
    hai.. dunia.. dunia…

    0

    0
  75. naz85 says:

    neelofa boleh jd pengacara tp untuk skrip pendek,,, untuk anugerah cmni perlukan lawak n idea spontan,,,, bkn mengarut n akibat telalu ikut skri… p gini la jd yer… harap ask lebih peka yer,,, rasaya elok lg bg fazura,,,,

    0

    0
  76. Kiki says:

    Gigih betul Kipas Payah Mati Neelofa tu balas komen satu persatu. Sampai bila lah dia mampu bertahan tu.

    Aku cakap satu je, kau tak payah nak defensive sangat. Bukannya kau yang kena kritik pun. Lainlah kalau kau tu Lofa. Eh.

    0

    0
  77. […] (12 GAMBAR)Neelofa Bak Puteri Di Anugerah Skrin 2012 […]

    0

    0
  78. Xyz says:

    Dear Abang Nara, kalau orang lain komen Neelofa terus Nara delete, tetapi boleh je KPMN tu komen di setiap komen orang tanpa kena cantas, walaupun SEMUA kena dislike. Apakah ini? Kalau pun Nara suka Lofa, janganlah bias. Readers tak boleh bagi pendapat ke? Kalau macam tu saya cadangkan Nara buat blog baru. AMAZINGNEELOFA.

    0

    0
  79. shukri says:

    kurangkan skrip yg banyak tu lebihkan sikit spontan lawak la sikit, baru la meriah, kesian budak-budak yang tengok boring sampai tertidur, orang dewasa buleh la layan, bagi la semua peringkat umur enjoy tengok…..

    0

    0
  80. […] (12 GAMBAR)Neelofa Bak Puteri Di Anugerah Skrin 2012 […]

    0

    0
  81. cameraman ASK2012 says:

    neeloopa bak puterii..ha’ah..mmg puteriii sgtt.puteri katikkkkkkkk

    0

    0
  82. Awekbulu says:

    dah mcm mek sundal yg mintak di sundal dh ..Haku tengok mek lopak ni..nampak sangat dri tu doh menayang aset kedabak 2 biji utk ditarah mana jejantan gersang..wat malu kaum je mu mek..

    #pada kipas karats lopak tetek gergasi ..jgn korg sentap ngan cacian haku ye..

    0

    0