Written by Bella | June 5th, 2015

Har ini merupkan hari bersejarah dalam hidup Hanis Zalikha dan Hairul Azreen yang bakal bernikah dan sah menjadi pasangan suami isteri. Pasangan popular ini akan diijabkabulkan pada petang ini di kediaman keluarga pihak perempuan di Bukit Jelutong.

Sebelum bernikah pada hari ini, semalam sebuah majlis berinai telah diadakan.  Hanis Zalikha tampak cukup berseri dan sempat berkongsi  foto baju pernikahan beliau.

Mari sama-sama kita saksikan kemeriahan malam berinai Hanis Zalikha dan Hairul Azreen dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

39 responses to (12 FOTO) Kemeriahan Malam Berinai Hanis Zalikha Dan Hairul Azreen

  1. ANNOY says:

    wahh ni bru betul KAMPUNG STYLE.. sederhana je dlm semua

    0

    0
    • minimalist ... says:

      Suka tngk … cuma nak tnya inai ni klu pakai malam lps tu nk solat subuh dgn zohor. Kan inai baru je pakai malam smlmnya. Warna nanti jd pudar tak?. Tak kisah pudar , cuma nk tnya ada bnyk tak beza warna tu? Boleh tahan mahal jgk buat inai camtu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kaki tu aurat gak..dlm islam pkai inai dobolehkan takat pergelangan tgn je..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Xde beza sbb inai tu xkan pudar dalam masa sehari walau kena bnyk air pun, lain la klu ko clorox tangan ko.. Hehe..

        0

        0
        • minimalist ... says:

          Thanx anon. Laaa … mmg kite tak tahu .. kenelh tnya sbb tak pernah buat. Ayoo … kene perli lak tp sy ketawa gak bila awak kata klorox tu. Kite tngok ada akak tu pakai inai, inai tu dia buat tnghr kat kedai bkn malam. Esoknya lps zohor nmpk warna inai dia ada kurang sbb tu kite tnye. Dahlh mahal giler … agknya kualiti inai tu tak bagus kot.

          0

          0
  2. anon says:

    Sape ni?? Hmm….mcm muka bibik neighbor aku je, tak lawa langsung tapi yg lelaki tu boleh tahan…

    0

    0
    • abc says:

      tak follow citer suamiku en sotong lerr tuu…muka engko mcm bibik sape pulak??

      0

      0
      • abc says:

        Wahh unlike nmpk..da tahu tak suka kena kutuk..kutuk org bt apa.

        0

        0
        • geng kutuk org says:

          Mmg patut kena kutuk…bkn popular pon tpi perasan popular spai nk menjemput kenduri kwin pon kena masuk peraduan dia dulu…cam le org batak sgt dgn nasi kenduri dia tu…puuuiii…abc emo npk!! muka ko mesti macam tukang kebun kan ..kan…kan..

          0

          0
  3. Anonymous says:

    bukan ke laki haram pakai inai ?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Rujuk page fatwa kebangsaan. Inai sebahagian jari lelaki utk hari kahwin dibenarkan. Same goes inai corak utk perempuan setakat pergelangan tangan dibenarkan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        UAI dh cakap inai haram bagi lelaki walaupun tuk tujuan pernikahan.inai hanya perhiasan untuk wanita sahaja..blh search youtube.

        0

        0
        • bertalaqqi dgn ustz says:

          Ada khilaf ulamak … so ikutlh yg mana kita raser sesuai. Ada yg kata x boleh tp bnyk pndpt ulamak benarkn cuma jgn pakai kesemua jari. Pakai jari2 tertentu. Lagi satu klu pakai inai tp jgn sampai ada perasaan mcm pompuan. Cnth klu golongan transgendr wlpn dia pakai 3 jari pun boleh jatuh haram sbb bila dia pakai inai , dia rasa diri dia mcm pompuan. Maka sbb tu ada sbhgian ulamak tak benarkn lelaki pakai. Wallahu a’lam. Jgnlh gune internet jer tp gi lah tnya ustaz2 face to face sbb nnti mrk xplain kat kita scra details dr kitab2 terutama Alquran dan Hadith.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Betul, ingat uai sorang ke ulamak dalam malaysia ni. Ikut la mana nak ikut. Benda khilAf ni xyah la nak besar2kan. Dah majlis fatwa kata boleh, ngko nak kata ngko lagi ulamak dari majlis fatwa ke camna?

          Cumanya inai corak ni takat pergelangan tangan je boleh, tapi si hanis ni cam dah lebih dah. Plus aurat pun nampak dah lepas pergelangan tangan tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alaaa uai tu sambut hari ibu pun haram. Padahal arwah nik aziz sendiri kata boleh sambut utk hargai ibu. Asik dgr ceramah kelakar sampai ceramah ulamak lain pun x amik pusing..

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      orang dulu2 kawin pakai inai tk HARAM pon..

      0

      0
  4. Bobby says:

    Memang ler haram. Ikot adat semua ni. Sanding nanti pun haram tapi ramai yg tutup mata je. Sebab adat dan menjadi kebiasaan masyarakat

    0

    0
  5. akupelat says:

    sederhana salah, berlebih2 pun salah…kira ok la tu, kampung style…si hanis zalikha ni pun aku tgk bersih je mukanya…berseri2 wlupun tak make up tebal…

    0

    0
  6. zura says:

    penat lah tgk gmbar diaorg kawen..xde sumbangan apa2x apa pun dlm seni.drama yg berlakon pun x berapa..adoiii lah

    0

    0
  7. Seri says:

    Yg pakaikan Hairul inai tu mcm Johan pula dari belakang

    0

    0
  8. abc says:

    lebih kurang macam Uday Chopra dalam Mohabbatein tu…nak tunjuk la sikit badan ‘besa do’ sado..

    0

    0
  9. poyos la says:

    ok la tu keknis jgn ko hepi & selamat sumenyer smpi selesai majlis ..tp xblh lupe yg org post muke keknis mcm mak lampir tu seyes wt ak tgelak klu teringat..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    so far ok..malam berinai sweet sbb batik & kebaya..so nostalgia.
    sweet n simple. i like.
    hope nikah & resepsi tak overdone. mcm jemu je tgk yg kawen overdone.

    0

    0
  11. hanisakura says:

    OMG! gebunye kucing tu! da macam karpet dah <3 <3 <3

    0

    0
  12. jemah vogue! says:

    banyak sangat da ustazah & ustaz sekarang nih… nk buat ape pon smua kne refer ustaz & ustazah cm kome nih.. LOL sangat!~~

    0

    0
  13. darwin says:

    sekali tengok ingat karpet. dua kali tengok baru perasan itu kucing. gebu! geram tengok. cute giler Kuching itu.. sama macam bekal pengantin.

    0

    0
  14. adudu says:

    comel baju diorang pakai untuk malam berinai ni. baju kurung kedah kan? perbetulkan kalau silap.

    0

    0
  15. Razinah says:

    Hi there,

    Thanks for the write up on the henna night and sharing those beautiful pics :)

    Razinah
    Owner of Nana Henna Design
    @nanahennadesign (IG)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Kenapa tunjuk gambar kaki. Bentuk kaki tak lawa la.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    best

    0

    0