Written by serenity | October 9th, 2013

Kebelakangan ini selebriti tempatan memang rajin mengadakan majlis ‘baby shower’. Mengikut pemahaman kami, majlis seperti ini biasa diamalkan masyarakat Barat, biasanya untuk berkumpul, makan bersama, mengeratkan hubungan dan mengumpul hadiah untuk bayi yang bakal lahir. Tidak ketinggalan buat Yasmin Hani Richardson dan suaminya Sha’arin Razali yang Ahad lepas menganjurkan ‘baby shower’ untuk bayi mereka yang bakal lahir tidak lama lagi.


 photo f54ad6c62e9611e3bcc022000a1fcf26_7.jpg
 photo ebcc9d7c2eb011e383e322000a9f1948_7.jpg

Dekorasi majlis ini banyak berkisar pada warna putih, biru dan turqoise. Antara yang turut hadir ialah Ning Baizura, Atilia, Daphne Iking, Aishah Sinclair dan Dynaz Mokhtar. Lagi sembilan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar, Instagram Yasmin Hani.

 photo af1611c82ea211e38b1d22000ae91391_7.jpg
 photo e82015fe2e6611e3b0e622000ab78692_8.jpg
 photo 04298a862ea911e387d022000a1fc4f9_71.jpg
 photo abaad8742e9911e39f5b22000a1fbc74_7.jpg
 photo 432c260e2e9e11e393ab22000aeb0c17_7.jpg
 photo 753f644c2e9b11e3ae6922000ae902d1_7.jpg
 photo 09e223822ea611e3905222000aaa031b_7.jpg
 photo 19d521dc2e9611e3aa8c22000a9e17c4_7.jpg
 photo 6ec685982e8511e389f722000ae91416_7.jpg

107 responses to (11 GAMBAR)Sekitar Majlis ‘Baby Shower’ Yasmin Hani Dan Sha’arin Razali

  1. loli says:

    1.sajak fasha sanda buat semua po mcm ikut..nampak cm tiru
    2. artis melayu yg buat semua yg mmg ada masalah konterevasi yg hot
    3. agak2 memang mereka suke peminat kutuk mereka kot..
    4.suami dia org po jns semua adala maslah skandal..

    0

    0
    • meluat kat fasha perampas says:

      blah la..belambak dh retis buat baby shower..bukan folo fasha la perempuan …huh…..tiru bdy org barat

      0

      0
      • JJ says:

        tahu pun erti sopan minah ni.. igt kan nak aib kan diri lagi.. apa2 pun aku tetap tak minat celepets!

        0

        0
        • Unta says:

          Ini semua poyo. Kim Kardashian wannabe. Sad…sad..sad.

          0

          0
        • hassan says:

          perlu ke nak berBABI shower ni? berdoa minta petunjuk ilahi sudah la…

          0

          0
        • Anonymous says:

          da mcm majlis oang kapir da

          0

          0
        • candylala says:

          sumeeeeeeee nak tiru FASHA SANDHA OK!!! ….fasha buat dulu…akukakikipasfasya..KO PEHAL??

          0

          0
        • Anonymous says:

          apa, kenduri doa selamat tak best ke? sangkak sangatkah budaya melayu? serius akak tak paham. kan lebih berkat kalau buat doa selamat ke, sedekah pisang ke? aduhai, lantaklah. besok anak2 tu kurang ajar, jgn nak salahkan sesiapa.

          0

          0
        • Sekadar Beringat says:

          Ramai yg tak tahu, dalam “baby shower” berasal dari ritual “Baptism” 1999 untuk orang2 Kristian. Dah jadi satu trend artis2 buat baby shower yg terang2 bercanggah dgn hukum.

          Dalam Islam kita ada cara tapi bukan ini dipanggil Aqiqah. Buat Aqiqah kan lebih elok, sembelih kambing. Itu wajib terusnya jadi sunnah oleh para shabat Nabi. Tak ada angel-angel, hadiah-hadiah dan minum-minuman ni pun. Ni dah nak masuk kategori “munafik”- terminologi Islam yg bermaksud “pura2 mengikut ajaran Islam tapi tidak mempraktiknya dan mengaku dlm hati”. Dgn erti kata lain menentang Islam dan Allah dgn melaluka dosa.

          Harap orang2 Islam di Malaysia peka lebih2 lagi artis. Jangan hanya ikut trend. Silap2 boleh terkeluar akidah dan jatuh murtad.

          0

          0
        • Those Fakkas says:

          ni semua katanya golongan2 elite la. podah la, tak heran pun. setakat ‘pan-asian’ sekolah takat SPM je, pas tu jadi artis bakat sendu suam-suam kuku. ada aku kesah?

          popular sebab cantik baik jual pookie kat tan sri.

          0

          0
        • Yasmin Hani Mengamok !!!!!!!!!! says:

          Yasmin Hani bidas haters.

          “Ramai pula suka curi gambar&menulis kononya mereka berada di lokasi.Ramai juga yg sumbang dosa dgn komen2 hina dan tiada budi. Paku dulang” -YasminHaniRichardson @ Twitter.

          Hahahaha, padan muka.

          0

          0
        • mojo says:

          celepets tu apa? celah pepet ke?

          0

          0
      • Olga says:

        mcm mana anak2 muda sekrang tak jadi setan, mak bapak laburkan dlm saham…..neraka! :(

        0

        0
        • Ayie says:

          kalau korang tengok Instragram diaorang2 ni, masyallah, hidup bagaikan tiada akhirat. semuanya materialistik semata. satu pun takde dari kalangan gang2 ni yg senonoh. semuanya pasal baju, makeup, party, fashion, dedah aurat dan duniawi. teramat bimbo. dunia oh dunia. sungguh menyedihkan metaliti2 mereka sebegini. kalah porn star.

          0

          0
        • Just Saying says:

          budaya islam= sedekah doa2
          budaya barat= kasi hadiah2

          0

          0
      • K.A.A says:

        dorang ni barat sgt la… x layak jadi idola kanak2 atau generasi muda.. merosakan…

        0

        0
        • Anon says:

          sape suruh korang jadikan diorang ni idola..aduhaiii….

          0

          0
        • Lantak Ko Lah says:

          ni semue kononnya melayu urban dan moden. kosmo gals katanya. lantaklah. susah nak cakap. dah memang itu gaya hidup mereka. tak minat pun nak dijadikan idola & pembakar inspirasi.

          0

          0
      • Anonymous says:

        suke sgt ngikot budaya barat…ntahapehapentah…

        0

        0
    • Lengau says:

      Islam?

      0

      0
    • asataga says:

      artis 2st wat baby shower rsnye sazzy falak la..

      0

      0
    • asataga says:

      artis 1st wat baby shower rsnye sazzy falak la..

      0

      0
    • Aku hari-hari shower wey... says:

      Aku dengar Nara pun buat baby shower, hari hari dia buat baby shower, tak hairan pun. kadang kadang dengan dia, dengan bini dia pun sekali shower. Mandi wajib kot.. ha ha ha ha ha ha ha ha ha

      0

      0
    • Olga says:

      GOSIP MINGGU NI SEMUA XBEST DAH BASI,NAK MELAHAR PON MALAS!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • NEEOLGA says:

      0

      0
    • gusippgirl says:

      baby shower ni sbnrnya bukan artis.. org biasa pon ramai buat..
      aku org biase, kwn2 ak bukan takat baby shower, bachelorette party la (btol x ak eja, haha! – bkn party tp mcm hias meja deco sblm member kawen) pon buat..

      ramai org buat.. xpela, bg ak ap jenis majlis, kahwin ke, ape ke, asalkan xde unsur maksiat, xtentang agama, kalau ad duit lebih, nk buat, buat la.. ini tandanya melayu kita berduit.. maybe duit dia byk, dia nak spend, blanje kwn2 mkn, ape salahnya..

      ak kalau berduit pon nk buat jgk.. sekurang2nya dpt jamu kawan sedara makan kek comel2, bagi org gembira.. tp apakan daya, kawen pon idok, boipren pon tak kije, umo dh 25, myk plak naik, eh. hahaha

      0

      0
    • Olga says:

      BAJU YASMIN TU MACAM KAIN KAPAN PON ADA BALUT SANA BELIT SINI MUAHAHAHAHA

      0

      0
      • bobcat says:

        itu baju ala2 bibik nak dukung anak majikan la tu, ala yg selalunya pakai kain batik kan… huhu. ini amik feel dulu nanti2 senang la dah deliver tau dah nak wat cmana… wakaka

        0

        0
    • Anonymous says:

      Copied budaya Barat sangat! I yang non-Malay nie, takde pun beriya nak buat baby shower bagai.

      0

      0
  2. cantik says:

    another baby shower among celebrities..sigh~

    0

    0
  3. puan-to-be says:

    sopan drpd si robotka AL ISLAM punya baby shower party…..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    1st kikikihh sengal….

    0

    0
  5. blurkk says:

    mak oi dynaz.. dah macam gergasi.. besar + tinggi.. biar betul!

    0

    0
    • yasminah says:

      Ar ar la….aku pun terkezut tgk. Betul ke dynaz tu bsar smpai org kat sblh kenit2 jer? Tpi klu korang tgk muka dia pun bsar dri org lain kn…..

      0

      0
  6. gadis says:

    pes

    0

    0
  7. fara says:

    whateverlahhhh~~
    nara, aku dah malas melayan cerita baby shower ni…
    belemuih. xde cerita lain ke….. =,=

    0

    0
  8. dora says:

    artis2 yg semakin kebaratan… event yg lebih kepada nak menunjuk2-nunjuk..

    0

    0
  9. positif says:

    tolong lah pengomen kat BN nie,kerja asik nak mengutuk n pikir negatif,semua artis buat baby shower,korang nak kutuk…klu korang jd artis dn berduit agknye korang buat lgi havoc dr dorang…puiiiii

    0

    0
    • Enter Your Name says:

      “klu korang jd arti dn berduit agknye korang buat lgi havoc dr dorang” –> agak2 lah membodohkan diri bhaii..org takde pendirian mcm kau aje fikir mcm ni..kalau kau ada agama, kau akan fikir berlainan..baby shower nak buat boleh, tapi kenalah mengikut syariat..kalau dah majlis mengundang maksiat mcm yg artist2 ni buat, nak buat apa ikut..fikir la sebelum cakap bhaii..jgn pakai belasah aje..sebab yg nampak bodoh tetap lu bhaii..

      0

      0
    • aku lagi positif says:

      babe…jgn sama kan kami2 dgn mereka2 yg ‘havoc’ la sgt!. klu aku kaya aku tak buat benda ni la..bnyak lagi bnda yg boleh buat mngikut syariat islam. pokok pangkal nya ilmu agama.

      0

      0
    • Anonymous says:

      coppp2 oiii minah ht aku sdkit pun xterdetik nk jd retis…n but now Alhamdulillah berduit la wpun xkaya raya…nape org berduit = baby shower
      yg xberduit = solat hajat,doa selmat ke?????law camtu lbh baik xberduit…nanti dekat akhirat xterkira nikmatnye lbh dr org berduit….aku dh cube pk +ve pasl bby shower ni..tp xdapt2! law ko usap perut time preggy sambil bc doa anak dlm perut aktif..die dgr setiap bualan kite ngn die..ni hape????? lu pk la sndiri..

      0

      0
    • alahai.. says:

      perlu ke buat baby shower? adakah kalau buat kenduri kesyukuran atau doa selamat maka terus menerus dikatakan miskin tak berduit? saya kenal baik dgn salah seorang org kanan tan sri syed mokhtar, dan beberapa kali saya mengikut dia menghadiri majlis dibuat tan sri dan keluarganya..mereka kerap mengadakan majlis2 agama, majlis2 ilmu..begitu juga kenduri kesyukuran, kenduri doa selamat dll..apakah tan sri syed mokhtar tak berduit maka buat kenduri doa selamat?

      tolong jgn narrow minded..nick name positif dah bagus dah, tapi kenalah aplikasikan..bukan sekadar pada nick name saja tapi isinya sgt sempit..

      0

      0
    • filania says:

      ni la padahnya bila terlalu nk jd positif!!!!!!!!…positif la sangattttt!

      0

      0
  10. siti says:

    artis skrg semua nak ikut budaya barat, kan elok buat kenduri doa selamat ker barulah anak yg lahir berakhlak mulia…

    0

    0
  11. 1+1+1=3 says:

    nara and other bloggers sepatutnya tidak menghebahkan majlis2 yg mcm2 ni oleh artist2 Msia..mereka ni ramai yg sesat barat dengan agama sendiri..baby shower walaupun tak seteruk mana namun bukanlah kebiasaan org Msia..kalau bicara bab agama pulak, baby shower ni mmg kebiasaan org2 yg non-muslim..kita dalam Islam diajar tentang kenduri kesyukuran dan lain2 yg mana pahala berganda2 Allah berikan untuk majlis2 seperti majlis bacaan Yaasin, majlis kesyukuran yg diiringi bacaan2 ayat Al-Quran dan sebagainya..konsepnya sama iaitu membuat majlis sebagai tanda bersyukur kepada Allah atas rezeki yg diberikan, atas kurniaan zuriat dan sebagainya..namun cara majlis dijalankan yang menjadikan ianya berkat atau bertukar menjadi maksiat. Kalau majlis2 agama/majlis2 ilmu, dah tentu2 yg datang tu diasingkan tempat duduk..lelaki dan perempuan..yg hadir kebanyakkannya masih dengan telekung, menutup rambut, menutup aurat..majlis pula dipenuhi dengan bacaan2 ayat Al-Quran, ada doa2 yg dipanjatkan untuk kebahagian dunia dan akhirat si tuan punya badan dan keluarga, ibu bapa, malah seluruh umat Islam turut didoakan. Ini berbeza dengan majlis seperti baby shower..lihat saja pakaian tuan rumah, percampuran tanpa batas lelaki perempuan, pakaian2 jemputan, dan sebagainya yg menjurus kepada maksiat..majlis yg sebegini adalah majlis maksiat..jadi apa perlunya Nara atau bloggers yg lain hebahkan kepada umum? sebaiknya disimpan rapi saja untuk mengelak aib si artist di buka, dan tidak mendedahkan kepincangan golongan artist, serta yg lebih penting adalah tidak menghebahkan suatu cara/gaya hidup yg menyimpang dari norma masyarakat Msia dan agama Islam..kalau artist tu agama lain, tak kesah la..bila Nara hebahkan mcm ni, akan keluarlah pelbagai kutukan dan sebagainya sebab apa yg dilakukan ni mmg jelas kurang sesuai dan boleh dikatakan sebagai salah. Jadi, ini tidak membantu pembaca juga sebab menambahkan dosa..

    0

    0
  12. Hokay says:

    hurrrmm…..is it only me that think that her husband is gay?

    0

    0
  13. fifi fufu fofo says:

    apa kejadah la retis2 ni.ko igt dah confirm ke ko dpt pegang baby yg dlm perut tu..macam2 boleh jadi time beranak tu oiiii!!

    0

    0
  14. si comel says:

    kenduri doa selamat tu kan lebih baik…mendoakan agar kandungan dan kelahiran anak selamat..

    0

    0
  15. adnan semput says:

    ok la jugak, baby shower sbb utk baby pertama dia bukan mcm retis lain baby ke2 pon nk baby shower bagai. tema pon ok, bukan gimau yg ntah ape2. tp still lebih baik kalau buat jamuan bagi anak yatim makan. senangggg ko beranak nanti yasmin hani oiiiii

    0

    0
  16. INA says:

    tak kisah la kalo org nk kate aku ni kampung..aku lebih rela dari memalukan diri wt mjlis yg takde faedah camni..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    aduiii yg smlm punye baby shower aku lum hbs komen la..ni ade lg???xyah la up story nie nara oi…yg smlm punye ye la wife br masuk islam..yg ni islam dr perut ibu lg kot..hadoiii..yg islam sarankan ko xnak buat…alaaa nk bljar uruskan baby xperlu la buat shower2 nieh…ape kate mintak doa,buat doa selamat supaya ko slamt lahirkan baby nanti…kekadang retis ni kebodohan die terserlah jgk..smua bnda nk ikut budaya barat…ko wat doa selamat,solat hajat kn baby dlm rahim ko pun senyum manjang..die dahagakn doa drp ibu bapanya..bukan dahagakn populariti…apee la..harap2 lps nih xde la bershower2 bagai..mnyemak mate wei..

    0

    0
  18. uteh says:

    perlu ke buat majlis macam ni??? sepatutnya buat doa selamat , baca Alquran selalu..sebenarnya didikan anak ni dari dalam perut lagi..walaupun tak dapat melihat dunia lgi tapi telinga boleh dengar ayat² suci Al-Quran..
    kekadang sedih tgk makin ramai org yg terikut² budaya barat nie…

    0

    0
  19. liz says:

    Ramainya ustaz dan ustazah kat sini..mungkin budaya baby shower ni budaya barat, tapi takda salahnya pon nak buat baby shower ni dari buday lenggang perut yang terang2 syirik. Majlis ni pon dimulakan dengan bacaan doa selamat oleh abang ipar yasmin sendiri..u olls yg kutuk2 ni daripada menampah dosa lebih baik doakan semoga yasmin selamat melahirkan anak dari pada mendoakan belum tentu dia dapat pegang anak dalam perut tu..tak gitu fifi fufu fofo. Typical orang melayu macam ni lah..tujuan sebenar baby shower diadakan adalah untuk berkumpul bersama keluarga dan rakan sebelum saat melahirkan dan berkongsi pengalaman bersalin. Majlis doa selamat pon telah diadakan sebelum buat baby shower ni..so apa masalah korg xpuas hati sangat?? Alaaa..kalau kawan2 korg nak buat baby shower tul korg pon mesti korg suka kaannn kaannn…anyway.. doa itu lebih baik dari kutukan dan fitnah. wallahualam

    0

    0
    • pas pis pus says:

      pernah terfikir tak dosa nya bila bacaan doa tu dibaca namun yg mengamin kan doa tu dengan baju yg tak cukup kain? pernah tak fikir??

      0

      0
  20. Yasmin Honey says:

    New trend alert! Dress lapik meja! Matching you!

    0

    0
  21. ehh says:

    yasmin hani pkai kain kapan ke ape?tp ok la kot sbb xseksi xmnunjuk bentuk bdn

    0

    0
  22. Kemek Suhaiza says:

    Rembessss laki dia uolllsss…. Teringat Ida Nerina

    0

    0
  23. apernie says:

    ala..semua lah yang tahu agama sini.. tapi rata rata… tunjuk rasa dia jer ada agama.. semua gak masuk neraka.. menegur tu boleh.. tapi kalau kat public sesama sendiri orang tu pun tak tahu.. sama macam mengumpat.. menghina plak tu.. islam sangat kah korang.. buat orang makin tak suka jer.. tah tahkorang agent nak buat orang benci kat islam tak? tapi korang berlagak tahu agama.. cara syaitan tak direct… macam nie lah.. buat orang yang tahu agama supaya benci ngan agama..sebab tengok..terlallu banyak pembenci.. penghina.. orang kita kan.. kalau masa nak cari salah orang tu di tukar untuk masa perbaiki diri.. aku rasa.. takda lah yang bising nak mintak bantuan harga naik apa semua… sedih la korang nie..

    0

    0
  24. BUNKFACE NO.1 says:

    aku tak paham artis zaman skrg….kau nanti sakit nak beranak tp asyik shower bagai…apa salahnya buat doa selamat utk ibu dan juga baby supaya dipermudahkan.

    0

    0
  25. iman says:

    maybe korang tak pernah buat baby shower sebab:

    1= takde sape nak kawin ngn korang.
    2= korang takde anak lagi
    3= korang tak cukup kawan & family nak buat baby shower
    4= noone care enough about you guys to throw baby shower.

    FYI, i am a mother. i insyaAllah menutup aurat. my friends cared enough about me to throw me a surprise baby shower (girls & boys invited) and it’s an event of love and baby is showered with gifts yang otherwise terlampau mahal for the parents-to-be to tanggung sorang. you feel nothing but love masa baby shower ni. and your husband pun happy bcos boleh save duit & thankful ur wife ada such caring friends. hilang kejap rasa penat mengandung & so happy gemuk2 penat u diraikan for carrying the child. (REPEAT : IT’S AN EVENT OF LOVE)

    Doa selamat, aqiqah semua i buat accordingly and ditanggung 100% oleh my husband. and paling penting, i tried to mintak maaf with everyone in my life to senangkan my delivery.

    Alhamdulillah my delivery took less than 1 hour & my child is a happy child & surrounded by lovely uncles & aunties.

    Issue if baby meninggal. You think any mother would want that to happen? yes, it could happen God-willing but if that happens, you think the baby shower is the first thing everyone will think about? and the gifts? please lah.. again, all these ppl yg dtg mase baby shower would ultimately give support & guidance to go thru the hard times.

    I hope all of you are granted with healthy happy beriman children as only God can help you with your hate-filled hearts.

    Islam is beautiful.

    0

    0
    • Lalala says:

      totally agree with you… I had both kenduri doa selamat AND a baby shower. Alhamdullilah rasa disayangi sangat dikelilingi dengan orang2 yang sayang saya enough to raikan me as a first time mum… Aktiviti and games yg kitaorg buat semua “syariah compliant” bukan yg merepek-repek pun. Setakat nak berkumpul dengan keluarga/friends sebelum deliver pun nak jadikan issue ke?

      0

      0
      • Mr Shadow says:

        sedihnya.

        orang2 yg bergantung kepada penghargaan manusia adalah orang2 yg tidak yakin pada diri sendiri serta janji Allah yg maha agung. Orang paling penat, stress dan tertekan ialah mereka yang mencari penghargaan manusia.

        itu saja aku nak komen. peace out.

        0

        0
        • Ms Shadow says:

          dia dh mention kat atas tu baby shower tu kwn dia buat surprise. takkan dia nk ckp kat kwn2 dia masa tu dia tak suka? sapa yg tak happy kalau kwn2 buat cmtu? kdg2 bnda cmni sdikit sbyk blh juga hilangkan kjap rasa nervous si ibu sblm dia melahirkan baby dia. mmg doa tu lebih penting dr semua ni, tp slh ke kita sekali skala happy2 dgn kwn2 n sedara kita asalkan tak mlampau batas2 agama? tak perlu nk bicara pasal agama sgt. kenapa korg tak pg kutuk dorg yg smbut majlis hari jadi bagai? ada ke dlm islam wajib smbut hari jadi?

          0

          0
    • Nok-Nok-Nok says:

      Uolazzz “Iman”.,
      Nok suka sangat komen uoalzzz…

      Simple but very meaningful. That is the best because you are advising people without judgement. I support you Kak. And furthermore you spoke base on your experience..

      Well., for Mr.Shadow., If you believe in Allah ., ko pun akan tahu “Setiap zat yang bergerak adalah dengan keizinan Allah”. Jadi perhargaan yang kita dapat pun dengan izin Allah. macam kakak ni, Allah bukak pintu hati kawan2 dia nak buatkan baby shower in other Allah nak bagi extra Rezeki meringankan beban yang dia ada..
      Setiap yang buruk atau yang kurang baik, Tak perlu nak bersedih uoalzzzz…!!!

      0

      0
  26. Jue says:

    Nara, dlm penulisan u u kata artis buat baby shower ikut style kebaratan. If tak salah u pun penah buat baby shower gak kan. I think trend ni dah berlambak kat M’sia nih. Bukannya ia tidak sihat but buat doa selamat adalah lebih baik dr bersuka2 nih kan. If mampu buatlah dua-dua skali. Tapi perlu didahulukan mana yang lebih afdal.

    0

    0
    • Anonymous says:

      gosip ni bkn nara yg tulislah, serenity pe kejadah tah nama penulis ni, cuba tgk balik written by sape cik jue hoii.

      0

      0
  27. mak munah says:

    ingatkn wt stail rimau gak..alangkah bgs kalau wt doa selamat..bc quran smbahyang hajat..nampak keislaman.ni org kafir tgok dia ckp islam pn wt majlis lbh kurang mcm dia gak,,apa bezanya..kwn non muslim aku slalu suka tya sbb apa dia tgk artis2 malysia ni slalu tiru mat saleh..g majlis anugerah pn baju ala2 majlis grammy awards.wt majlis ni pn ala2 mat saleh gak.aku lak nk mjawabnya..mana ciri keislaman tu..aku dh bosan tgok artis malaysia ni bugdet matsaleh smua

    0

    0
  28. MANJA CHOMEL says:

    kenapalah diaorg ni x pikir.. apa guna buat baby shower …klau blom tentu baby tu lahir dengan selamat …maafla bukan mintak yg x baik … tp pikir la adab2 islam skit ..nak meraikan x salah tp tunggu baby keluar perut dulu ni blom tentu lg tuhan bg beranak sampai masa … subhanallah …. bawak2 la mengucap … buatla doa selamat untuk mintak2 tuhan selamatkan baby n ibu waktu melahir kan …amin2

    0

    0
  29. Benten says:

    Ramai org skrg tak kira malay ke cina ke india ke buat baby shower. bezanya cuma dorg ni artis sbb tu masuk BN. bersangka baik je lah maybe dorg ada juga buat doa selamat masa baby shower tu. kita takde d tempat kejadian mana kt tau kan.

    0

    0
    • abang yang tak bangang says:

      kau nak bersangka baik?. cuba bagi idea kat aku mcm mana nak bersangka baik kalau dah semua dalam gambar tu pakai pon xmelambang ada unsur2 islamik dalam tu. kau nak kata yang sebenarnya diorang ade jemput kumpulan marhaban, n buat doa selamat. cuma yg tu private, xmasuk lam gambar? yg msuk lam gambar sume baju xde lengan yang mulot muncung kaki terangkat sambil bawak perut?. oooo gitu ke.

      0

      0
      • Benten says:

        Ye la…nak buat mcm mana dh ni budaya yg dorg nk ikut. nk taip nasihat kat BN ni sampai 10 mukasurat pun bukan dorg baca. jadi yg kita cuma blh buat, bersangka baik jer la kan. sebelum ni kiter kutuk cara pasa sanda, marion caunter, Rebecca dan sbgnya, tetap jg stail cmni dorg guna kan. drpd kita nk kutuk2 dorg, dlm tak sedar tu mungkin semua fitnah. akhirnya kt juga yg berdosa. ntah2 gmbr yg kuar kat cni pun takat yg show part glamorous je. bukan nyer tak tau blog/media hburan. kalau nk islamik bagai, baca je blog, website, buku islamik. bkn baca BN…tak gitu??

        0

        0
  30. AISYA says:

    Saya ini taklah alim sangat..cuma nak nak kongsi saja. Kenapa tak adakan majlis doa selamat untuk menanti kelahiran baby tue, Minta doakan anak yang lahir sihat sempurna dan akan jadi anak yang soleh bila lahir nanti.. Tak payah tiru barat..

    0

    0
  31. saya says:

    1…. org tanye perlu ke buat nie smua?
    Mmg tk perlu tetapi untuk suka suka saje…
    2…. org ckp kalau aku kaya aku tk buat tu smua..
    Mmg lah… sebab tu ko tk kaya if ko kaya pun ko pun sama mcm aku..
    3….org ckp buat lah cara islam kenduri ke ape ke…..
    Ko tau ke aku buat kenduri ke tak buat n uat ape aku nk sebar kan bende ini nanti
    org ckp aku menunjuk aksyen baik lah pulak ko tau b4 aku buat baby shower aku
    dh buat kenduri….
    4….Org ckp ikut org barat sgt
    Aku tk lah ikut org barat sgt cuma kawan2 ku ramai org bukan islam so ape salah
    aku buat kan sambil tu org islam pun aku jemput skali tk de masaalah kalau awak awak nk dtg pun dtg lah jgn byk bunyi…

    P.S… jgn lah kita nak bersangka buruk… kita tidak tau ape yg sebenar… doa kan mereka tk de rugi nye dlm idup kita…

    0

    0
  32. abang yang tak bangang says:

    baby shower?. ape relevant nye?. ape justifikasi utk baby shower?. ape significant nye utk majlis ni?. aku pon jahil. tapi pendapat aku. sebab baby tu xlahir lagi. mungkin patut buat majlis doa selamat. makan2 jugak. ajak kengkawan jugak. berkumpul jugak. cuma konsep nye berlainan. ini kalau dah cenggitu pakaian nye blaka. xde nye nak doa2. doa makan pon belum tentu baca. bila dh lahir buat majlis aqiqah, ,mengendoi, cukur jambul, tahnik. banyak lagi benda boleh buat yg berkat cket. ada yg bangang mana tadi kata dah diorunk banyak duit sbb tu buat baby shower. knapa kalau buat majlis2 yg elok2 yg aku mention tadi x pakai duit ke?. pakai pasir?.

    0

    0
  33. […] hubungan dan mengumpul hadiah untuk bayi yang bakal lahir Tidak ketinggalan buat Yasmin Hani Read More This entry was posted in Entertainment and tagged BABY, GAMBARSekitar, Hani, Majlis, Razali, […]

    0

    0
  34. fadura says:

    Tinggi nya Dynaz..

    0

    0
  35. Leo says:

    Yg aku nmpk laa.. retis mesia jer gemo sgt ngikut budaya barat, retis barat sikit x heran nk ngikut retis melayu punya gaya… udoh2 la tu… dunia ni dh ke penghujung sgt dah.. yg ajk ke syurga di hina di cela, yg ajk ke neraka kemain di sanjung di puja… makin ke laut retis2 sekarang…

    0

    0
  36. aku says:

    salah besar sgt ke berbaby shower? boleh jadi murtad ke ape? kenduri kesyukuran bla2
    korang@ahli family korang kawin ade bersanding x?ade korang spent time kutuk2 macamni?aku rasala bersanding tu lg mendatangkan dosa
    lantak diela,as long as xmemudaratkan
    nak kata ikut org omputih,berlambakje org baru kawin g honeymoon
    hipokrit sumeni,commentors in nb are bunch of pussy hypocrites

    0

    0
    • jejaka yakin says:

      burit hang.

      0

      0
    • Tak pandai Agama says:

      Cuba tanya Al-Fadhil Ustaz Kazim atau Ustaz Azhar Idrus, nak tau juga apa hukumnya dalam Islam kalau buat majlis sebegini.

      0

      0
      • aku says:

        cuba ko jelaskan kt aku ape slah die?
        maybe ade,maybe x.tp masalhnye korangni hipokrit
        diri xbagus mane tp mulut…
        baby shower xboleh,bersanding bagai,artis seksi tgok tersengih2. kalu rase nk menegakkan sgt,be fair. jgn bias sgt mcm tak da akai
        again bloody pussy hypocrites

        0

        0
        • Dr Halinas says:

          Oh please la. We’re all hypocrites, baby. Why?
          Hypocrisy is the natural state of the human mind.
          If you don’t mind to be criticized , don’t be an artist.
          Who is the biggest hypocrite here?
          A Muslim pretending and adopting other religion lifestyle or a Muslim try to advice his Muslim bothers and sisters.
          Please, grow up…

          0

          0
  37. Anonymous says:

    da derg ni pn sume nye ade darah org barat, rmai yg mix kn..mak pak tok nenek sume org barat @ org putih..camtu la gaye nye..ikut tradisi katenye…

    0

    0
  38. senah says:

    korang jgn banyak bunyik.yasmin hani dah mengamuk kat twitter sebab org amik gambar paste merata2 pastu kutuk2.

    0

    0
  39. BABY says:

    baby pun tak keluar lagi, mcm mana nak shower kan? hmmmmm

    0

    0
  40. Anonymous says:

    ni kire kategori melenggang prutla…cme dorang buat style barat n moden…apa sajala…

    0

    0
  41. mamamia says:

    Kalau buat majlis doa selamat..sapo nak baco doa? ramai yg datang pakai baju nampak ketiak belako.. Nak hadiah mahal2 konolah buek camni..kalau buat doa selamat takdo lah dapek apo2 bagi mereka lah…

    0

    0
  42. markonah says:

    Gambar last tu mcm pakai kain kapan. Meluats aku ngan Yasmin Hani ni.. PERAMPAS

    0

    0
  43. Yasmin Hani Mengamok Di Twitter !! says:

    Yasmin Hani mengamok pada korang semua di twitter….ahhahahaahahahahaha

    0

    0
  44. tertanya dan bertanya says:

    sekrang.. susah nak gk mereka yg ikut sunnah, tp senang ikut benda lain…bersederhana itu kan baik.. kalau ada duit lebih.. xperlu bt baby shower pun xpa.. simpan duit bt akikah atau derma pada org yg memerlukan.. bukab apa.. setiap ap yg kita perolehi akan di tanya.. “kenapa kamu bt perkara ni sedangkan ramai sahabat diluar memerlukn bantuan mu” ..

    0

    0
  45. mak jemah 2nd wife says:

    Islam agamaku

    0

    0
  46. Anonymous says:

    kan lebih elok kalau buat kenduri doa selamat..minta dipermudahkan segala urusan..yg dilarang tu la yang seronok sgt nak buat.

    0

    0
  47. nonamanes says:

    Wahahaha. Pakai lelabuh kena chop kain kapan pulak. Tahik betoiii hahaha!!

    0

    0
  48. perlu ke says:

    Copy cat budaya Barat sangat! I yang non-Malay nie takde pun nak buat baby shower bagai. Over tau! Meluat pun ade..

    0

    0
  49. perempuan says:

    orang tua ckp xbgs kita duk suka sgt mcm ni… aku pk bkn sbb apa pon, mayb btol ckp org tua, mgkin dorg xnk kot2 la klu bby tu xpnjg umur nt mak nya yg xkeruan (meroyan)… sbb tu kena byk kan baca quran, bt doa selamat agar di permudahkan semuanya… byk jgk pesan org tua bole diguna pakai…
    lg 1 contoh klu2 br mengandung ni xpyh la nk heboh kan 1 dunia dulu, terutama mummy2 yg br ank 1st, excited nk bgtau semua org..org tua pesan xbgs jgk.. so aku pk yg positifnya btol jgk tu, bila ank 1st excited nya terlebih, kot2 la allah belum lg nk bg rezeki, kandungan tu ggur bole effect kat bakal ibu tu, da la sume org da tau mengandung, pastu tetiba xde rezeki mmg akan jd sgt stress.. n bila plak ada yg bertanya ” da bpe bln” walhal da ggur… sbb tu apa2 kita buat cuba byk kan bersabar, jgn terlalu excited sbb nt kita jgk yg dpt kesannya kalau jd pape..

    0

    0
  50. Tina turner says:

    Fak baby shower.. Tp da duit diorg biarlah k bai

    0

    0
  51. […] (11 GAMBAR)Sekitar Majlis ‘Baby Shower’ Yasmin Hani Dan Sha’arin Razali (103) […]

    0

    0
  52. […] (11 GAMBAR)Sekitar Majlis ‘Baby Shower’ Yasmin Hani Dan Sha’arin Razali (104) […]

    0

    0
  53. […] (11 GAMBAR)Sekitar Majlis ‘Baby Shower’ Yasmin Hani Dan Sha’arin Razali (104) […]

    0

    0
  54. tea says:

    tahniah…semoga mendapat anak yg soleh,,,amin…

    0

    0