Written by serenity | January 7th, 2016

Pada 29 Disember lepas, pelakon Hanez Suraya telah selamat melahirkan anak pertamanya yang diberi nama Putri Aleesya. Putri Aleesya dilahirkan dengan berat 3.5 kilogram pada jam 9.48 malam di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur secara normal. Aleesya merupakan anak pertama dari perkahwinan Hanez dengan Romie manakala anak ketiga Romie yang telah mempunyai dua cahaya mata lelaki dari perkahwinan terdahulu dengan Liyana Manan.


 photo 10.jpg

Gambar-gambar Aleesya ialah hasil bidikan The Photolicious. Lagi 10 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 9.jpg
 photo 6.jpg
 photo 7.jpg
 photo 8.jpg
 photo 5.jpg
 photo 4.jpg
 photo 1.jpg
 photo 3.jpg
 photo 2.jpg
 photo 11.jpg

47 responses to (11 GAMBAR)Putri Aleesya, Puteri Hanez Suraya Dan Romie Razin

  1. Anonymous says:

    hmmmm macam muka Liayana Manan lah…. dari hidung hingga mata…. bestnya tentu terubat rindu si hamis dan romiang dengan LM hari2 menatap muka LM

    0

    0
  2. Anonymous says:

    comelnyer

    0

    0
  3. trr says:

    comelnyer

    0

    0
  4. juliet says:

    saya JULIET.. mana ROMIE?
    manaaa..mana..
    *ttibe*

    0

    0
  5. poyos la says:

    xminat la kt family ni si hanez aka perampas ..sori to say

    0

    0
    • Anonymous says:

      Siti dgn fasha minat pulak, semua ni kan perampas..

      0

      0
      • poyos la says:

        anonymous=ko ni bengap ke ape?kan nara posting psl hanez..xkn ak nk mentioned sekor2 yg prnh jd perampas..ko ni pak nujum ke tau ak suke ke x..bodoh tu simpan sikit tau

        0

        0
  6. anonymous says:

    nama sama macam Engku Aleesya anak Erra Fazira

    0

    0
  7. Muthu says:

    Org tua2 kata jangan benci2 orang mase kite mengandung,nanti terkenan kat muka baby hehee

    0

    0
  8. ONENATION says:

    kan sebijik muka anak tiri dia yg kecik tu a.k.a muka liana manan. sebnarnya masa mlm pertama ngan hanes suraya si romi ni masih ingat liana manan. dari wajah anak dh tau dh dlm bertapa hti hanes suraya ni putih bersih masih ingatkan liana manan..hahaha..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bang nara dah terang2 dkt pic lahir 29 Dec awat bang nara tukar jd 30dec. ke ceq yg salah tgk ni. ni ayat bang nara;

    Pada 30 Disember lepas, pelakon Hanez Suraya telah selamat melahirkan anak pertamanya yang diberi nama Putri Aleesya.

    0

    0
    • abg nara mamun says:

      abg nara ni makin lama makin ngekngok…dah tua kot..apa yang ditaip pon tak recheck…

      0

      0
  10. Iklan mcm kataraks!! says:

    Iklan butonara makin menyemak!!!

    0

    0
  11. melati says:

    Budak tu tak bersalah …tak leh komen aper2…apapun budak tu Cute…….yg menjadi pening Kepala saya Sinar FM…naper lah bagi Shuib tu jadi DJ…mcm org tak bertamaddun plak…asyik dia jer nk bercakap, lepas iklan , lepas lagu, lepas berita…mesti dia dulu nk bercakap….org Dgr Sinar FM pasal JEP jew…tapi Shuib yg lebih2…insaf lah Shuib ..ko tu cuna tumpang tuah JEP jew…org cam Shuib nilah dinamakan Attention Seekers……pastu sebutan satu2 ..rosak DJ Radio yg selama ni DJ Radio byk yg PRO…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      lebih baik ko bukak radoi IKIM, ada byk manfaat, pagi2 ada tazkirah/motivasi pagi… dari ko dengo DJ2 kat sinar FM tu merapu…

      0

      0
    • IRA says:

      Rasa nk komen pulak dgn komen si melati ni. Shuib byk cakap sebab dia yang jaga panel. Pernah dengar jep cakap nak harap dia atau Rahim mmg habis tunggang langgang susunan rancangan tu nanti, mana nak lagu, mana nak iklan, mana nak berita. Mereka masih baru, lagipun dah ada improvement. Kedengaran lebih lancar sekarang berbanding minggu pertama bersiaran.

      0

      0
      • aku bekas dj juga says:

        ya mmg betul….siapa saja yg duduk urus panel dia lah yg akan mula ckp selepas dr iklan kah lagu kah…mmg normal

        0

        0
  12. anonymous says:

    BN kena lebih prihatin sebelum publish citer..semalam pasal nama..nama publish semalam Puteri Aleesya tiba2 hari ni jadi Putri Aleesya..mana 1 yang betul ni BN???
    hari ni tarikh lahir pulak..

    **sebelum ada orang bash aku konon takde different between Putri & Puteri so awal2 aku nak xplain..dah lama kerajaan akta kan syarat penamaan anak..PUTERI hanya boleh digunakan tuk kerabat..orang awam boleh pakai PUTRI je hokeh..nak kata aku jeles langsung takde cuma geram kalu si hanez ni boleh pakai PUTERI kenapa orang lain tak boleh

    0

    0
  13. Ayob says:

    Tak minat la citer couple sendu nih. Yang jantan buncit belum cerai dah peluk Tine lain. Yang betina plak well mcm betina la

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Sangat comel… ??

    0

    0
  15. hatiseorangibu says:

    baby dia comel sgt…masi suci..tolong jangan libat kn baby dia..cian baby tu

    0

    0
  16. seri says:

    sebijik muka cam LM masa dier tengah nangis masa sidang akhbar tu

    0

    0
    • anonymous says:

      kannn..aku pun tbayang muka LM nangis ms kes lama xjumpa anak tu..agaknya nak suh si hanez & romie ingat penderitaan & tangisan LM kot

      0

      0
  17. semek_bunga says:

    untungnya jadi budak kecik ni…baru je jenguk tengok dunia,tapi pahala bergunung2 dapat..mak dia dapat,ayah dia pun dapat… kenapa harus ungkitkan kisah silam? korang tahu ke mungkin hanez ni dah bertaubat? yang lepas tu lepas la…ke korang jadi saksi hanez berpeleseran lagi pas bertudung?sape kita utk menilai orang lain? kita sendiri dah tahap alim ulama ke nak judge orang? pernah ke hanez n baby dia sakitkan hati korang? ni mungkin ujian untuk hanez..dia dalam proses untuk berubah n mungkin dia tak sangka banyak pahala kering dia dapat dari sesiapa yang mengutuknya..samada kat depan atau kat belakang….aku doakan hanez istiqamah utk berubah..insyaallah
    Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, di akhirat seorang terkejut besar apabila melihat cacatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya didunia. Maka, dia berkata kepada Allah “Wahai Tuhan ku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya”. Maka Allah menjawab : “Semua itu kebaikan (pahala) orang
    yang mengumpat engkau tanpa engkau ketahui”.

    0

    0
  18. Nyah says:

    Yeay Yeay…Muka dah sama dengan LM…Yeay..Yeay….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    sesudah lah pengkritik pengkritik sekalian…jangan terbawak bawak amarah. Syukur alhamdulillah rezeki dapat anak comel.

    0

    0
  20. pa ma syg says:

    biaseler pompuan2 sendu aka taklaku ni.. kerjenye asyik ngumpat dan batu api jer..

    (anyway comel je baby ni.. langsung takde muka je LM pun.. mate serong la korang nih)! k bye

    0

    0
  21. Alisa says:

    Baby yg comel..muka ibu nya ..

    0

    0
  22. Shamil says:

    muka baby berubah2….lepas pantang berubah sikit…around 8 months dah muka lain..
    dah besar lagi lah lain.
    get a life kiddo!!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    alhamdulillah. xkisahlh..jnji sihat walafiat.

    0

    0
  24. anonymous says:

    tiba2 aku rasa nak menjawab pulak..chill la woi..aku baca dr atas ke bawah takde 1 pun komen mengutuk bb..muka bb memang akan berubah2 tp buat masa ni dah memang mata diorang nampak bb muka macam LM so diorang bgtau la jujur..korang pulak nak sentap..aduyaii xfaham

    0

    0
  25. MyTwoCents says:

    Baby comel, putih kulitnya macam ibunya.. nak komen artis2 baby blm masuk 1 bln dah lumba2 amik gambar.. hampir smua nya tak berpakaian… kalau berpakaian ntah apa2 je…

    0

    0
  26. I Love Islam says:

    Masha Allah cutenya bb Putri Aleesya. Tahniah HSnR..apapun yg telah berlaku harus bersabar mengharunginya kerana kita tidak pernah terlepas dari membuat kesilapan..semuanya adalah ketentuan Nya..redha diatas segalanya…

    0

    0
  27. I Love Islam says:

    Alhamdulillah..cutenya bb Aleesya. Tahniah kpd HSnR. Apapun yg tlh berlaku dan segala kutukan yg dilemparkan hadapi dgn sabar krn jodoh hidup mati adalah ketentuan Nya..biarpun sbg perampas semua adalah takdirnya..

    0

    0
  28. semek_bunga says:

    Betul entry ni x kutuk baby ni tp tgk entry sblum ni..siap ade kate anak haram lagi..x ke bdosa tu? Kdg2 aku sian ke golongan artis no
    ..taknak tunjuk anak kena kutuk mcm Lisa..tunjuk plak kena kutuk mcm anak black..

    0

    0
  29. me says:

    apa la…pasal orang lain pun nak bertekak… biar la tu jodoh masing2… hal rumah tangga orang.. mungkin LM pun ada salah..kalau x, xkan laki dia bleh cari orang lain…jgn prcaya 1 phak je.. aku xsokong sapa2 peace..

    0

    0
  30. mawar suhailaw says:

    Muka romie kn ada iras muka LM.. tp yelah, seiras camna pn bpisah jgk kalo dah jdoh takat tu.
    *bby comel.. tak brslh.. x tau apa2.. bsar nanti jg dr mu baik2.. mg jd ank yg solehah..

    0

    0