Written by AbangNara | May 16th, 2013

Abang Nara ada trauma dengan Pulau Redang. Abang Nara pernah lemas di situ ketika kecil. Namun agak jeles juga apabila melihat Hanez Suraya menyelam menikmati keindahan pemandangan dasar laut Pulau Redang. Mesti best kan?

hanez suraya redang

Yang menariknya, ada pihak yang mempersoalkan pemakaian Hanez Suraya ketika berada di Pulau Redang. Agak kelakar apabila membaca jawapan Hanez di bawah. Funny jugak rupanya dia ini.

Takkan pegi Pulau nak pakai baju kurung? Peliklah yg banyak sgt nak jd baik ni. Judge org Sesuka hati tu dh baik sgt lah tu. Sedihlah #typical. Tak kuasa nk layan nyahhh.. Layan nanti xpasal2 sabotaj hahahhaha

hanez suraya redang

Abang Nara tengok pemakaian Hanez Suraya kira oklah lagi berbanding dengan seorang pelakon wanita tue. Tak adalah seksi sangat. Biasa-biasa je. Yang penting, Hanez enjoy dan dapat habiskan masa berkualiti di sana. Tak gitu? Lagi 9 keping gambar Hanez Suraya di Pulau Redang dengan membaca entri ini sepenuhnya.

hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang
hanez suraya redang

hanez suraya redang

85 responses to (11 GAMBAR)Hanez Suraya Menyelam Di Pulau Redang

  1. whatever says:

    Mmg la okay kot..tp kalau dah baju putih,bra pulak colour gelap,confirm nampak. Try tgk gmbr last,baju dia terangkat sampai nampak bra die.

    Btw artis mana yg gi pulau sorang lgi tu? Nabila Huda ke? Hm sekarang musim orang gi pulau eh.

    0

    0
    • KIMJONGKOOK says:

      tapi sekurang-kurangnya tak berseluar pendek, berpeluk-peluk macam Nabila Huda

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        aku rasa ramai orang persoalkan gambar last tu kot..nampak pusat dan kemungkinan nampak bra dan tutt….tp bijak gak dia cover dgn membuatkan gambar tu macam kartoon..ok…aku rasa dia gi bercuti dgn AKAK2 suntik…~

        0

        0
        • missa says:

          Still better compared to nabila huda…. :)….

          0

          0
        • N9 says:

          Xde la teruk mana pon..ni da paling menutup da ni utk seorang artis g pulau..huhu

          0

          0
        • oops..seksa namanyeeer says:

          ini tak de laa seksi sangat. seksi lagi hanis zalikha uooollls!
          siap pakai mini skirt swimsuit lg masa gi pulau mana ntah tgk dlm blog makcik nani..tapi mkcik tu dah delete. of course la, mane bleh terima kritikan,teguran..
          of coourse la kene seksi…nak jd artis kan..lagi2 mak yang support nak anak jadi famouss. katanyeer, nak tingkatkan konfiden level *mata ke atas, tangan ke bahu*
          oopps. dua2 nama hanis/hanez.

          0

          0
        • Tyra says:

          she looks cute :)

          0

          0
        • saya tau kamu ingin cari gambar spender hanez tapi tak jumpa hahahaha. kamu semua boleh makan spender!!!

          0

          0
      • gelly gelly says:

        arghhh.. terserlak keputihan perut mu syg.. nafsuku bergelora.. kambalilah kpd abg..

        0

        0
    • Anonymous says:

      ok jer x sexy pun

      0

      0
    • Olga says:

      AMBOI JANGAN KANGKANG LEBIH SGT HANEZ TERBANTUT SALURAN PERANAKAN TU NANTI?????

      0

      0
    • Olga says:

      GAMBAR2 MAK JEMAH,CIK GAYAH,ADIK2 NYAH YG SEKSI XLETAK KE NARA????????DIORANG LAGI SEKSI DARI HANEZ U OULSSSSSS PAKAI CAWAT JE TRY TGOK KT FORUM CARI

      0

      0
    • Nasib baek die pandai cover guna photoshop.. huhu

      0

      0
    • jakun says:

      alah nasi lemak kecik jer…

      0

      0
    • Anonymous says:

      mak aih luasnya kangkang.. tak takut koyak ke

      0

      0
  2. pah bedah says:

    gmba terlompat tegedik tu knp??hahahaha nasib gmba tu dah edit ke paint effect :P Tpi smpai terselk baju huhuhu kang komen lbih kena sound balik lpas tu block gan band plak.. macam sekor artis tu.. org tegur dia pose tekankang tekoyak marah plak.. laku belakon pon sebab pngarah yang dah arwah tu je.. skng ni.. x nampak dah.. ada pon tv kadang2..

    0

    0
    • mulut puaka says:

      lantak dia la.. dia nak lompat tegedik ke.. dari ko dah tua2 pun x sdar diri. pada ak baju dia ni biasa2 je. walaupun aurat masih x tertutup tp xde la menyampah mana pun kalo nak dibandingkan artis2 bodo lain.. ko g cermin body ko dulu

      0

      0
  3. Anonymous says:

    first ke?hohoho

    0

    0
  4. Miss A says:

    orang g pulau pakai jubah pun boleh. kecoh je lebih perempuan ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntahnyer, aku pg xdelah pkai baju kurung.. tp pakai baju n seluar yg longgar n tak menampakkan bentuk badan n aku juga bertudung… okay jer masa aku duk pulau tu.. xde la plak kena sawan ke hepatitis B whatsoeva. mana2 pun saja dlm dunia ni milik Allah, even menyelam dlm laut sekali pun.. tu suma milik Allah. so, kita terikat dgn undang2 and perintah Allah. Allah buat peraturan tu sbb dia Maha tahu. Kalau kau mempertikaikan tak boleh pakai mcm tu sbb tak kena ngan tempat, maknanye kau dah mpersoalkan hak dan perintah Allah. ko ingat ko tak mati ke haniz oiit!

      0

      0
      • mulut puaka says:

        ceh cait hak tuih.. dah tu yang ko ujub dgn kebaikan ko tu ko pikir bagus ke?? apa ke bangang punya betina… ko pertikai2 dosa org ko pikir ko alim baik sgt ek.. ak berani cakap 90% betina berudung labuh semua HATI BUSUK mcm bangkai!!!!!!!!!!!!! bajet maksum

        0

        0
        • Miss A says:

          ko memang berani cakap je. kalau debat orang jahil macam ko ni, memang orang jahil yang menang, dah name pun mulut puaka. haha

          0

          0
      • Lelaki Sejati says:

        Abang suka gadis macam ni..selalunya yang bertudung litup ni rakus atas katil…kuat nafsu and kuat merengek….tapi takpe..abang pandai simpan rahsia…..

        0

        0
    • bknpeminatbiasa says:

      ekeleh kecoh.biarla dia nk pki ape pun. dosa msg2 tanggung. kiamat kan lambat lg

      0

      0
      • kiki says:

        bknpeminatbiasa
        macam mana kau tahu kiamat lambat lagi. tu rahsia Allah.. nk komen fikir sikit..kau yang kecoh!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Bila org bodoh stat menulis mmg ginila jd nya..sedap2 ati je ko ckp kiamat lbt g~ mana ko taw? Ko google ea?

        0

        0
      • ciklala says:

        lambat lg…????bile?bile?ko tau yek?meh la share sesame….hahaha…

        0

        0
    • stella says:

      mmg laa . jubah hantu .mcm ko . ne myelam laa bodoh !! DASAR PALUI

      0

      0
  5. bedah tong gas says:

    utk pengetahuan semua..bedah pn akan ke sana 22 jun~24jun…save the date yaa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg ko bagi tahu kat sini buat apa..?? ko nak ajak kitaorg ker?? ko nak tanggung makan minum kitaorg ker?? kalau tak…tak payah update kat sini…perasan famous lettteewww, uweekkk

      0

      0
    • Lalola says:

      Jgn le marah si bedah tu.. Die melawak je.. Aku bace pun tergelak.. Okey bedah.. I keep your date.. Hahahahaha..

      0

      0
  6. sutin says:

    wak luuu… sopan menda ko pakai.. kalo da melompat sampai nampak bra tu ok sangat la??? dah la yang pegi ngn kau tu sume pompuan tak tulen.. ntah ape2 ntah…

    0

    0
  7. loveydovey says:

    cik hanez… maybe orang yg comment seksi tu bab gamba2 yang terselak tu… memang la da d edit but still thats u…. mmg laaa seksi….. ishh3….

    0

    0
  8. Penghuni Alam says:

    GAMBAR lain ok…tapi bab melompat tu terover la pulak……….

    0

    0
  9. siti payung says:

    kalau lemas tu maknanya tak dapat diselamatkan…lain kalau hampir lemas…

    0

    0
    • hahas says:

      abg nara ckp dia lemas,bukannye mati lemas….
      btol la tu
      ape lah…tu pon nk pertikaikan ke?

      pape pon gambo hanez pi pntai lagi ok dr nabila huda~

      0

      0
  10. Dong Dang says:

    “Abang Nara ada trauma dengan Pulau Redang. Abang Nara pernah lemas di situ ketika kecil.” – Kesian

    0

    0
    • hrm says:

      aku pun pernah lemas mandi pantai.. terus serik n fobia bila nak mandi kat pantai dah

      0

      0
  11. hezrin says:

    Hah aq tahu kat mana mesti Redang Mutiara Beach Resort..Baru pergi bln March ari tu,
    mmg best..org2nya pun baik…tempat tu ok utk org tak suka bising2….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    huk elehhh..
    benda tak biasa dah dijadikan biasa oleh masyarakat..
    rosakkkk..

    0

    0
  13. Tanyalah Ustazah says:

    tak semestinya nak menutup aurat kena pakai baju kurung je..ape yg pting disini kita kena paham aurat perempuan yg boleh dilihat hanyalah muka dan tangan sahaja. jadi terpulang la pada anda untuk memakai pakaian yang bagaimana asalkan antara dua tu sahaja yang boleh dilihat. Mungkin orang menegur itu bukan nak jadi baik tapi dia hanya berpesan kepada kita sesama muslim kerana apabila dia melihat tapi tidak menegur maka dia juga turut sama mendapat dosa. Bila sudah ditegur tapi anda masih tidak mahu mendengar itu terpulang kepada anda dengan Allah s.w.t. Kita sesama islam berpesan-pesan lah demi untuk kebaikan bersama dan untuk hidup mencari keredhaan Allah s.w.t. Semoga Allah merahmati hidup kita semua. Allahualam.

    0

    0
  14. Mulut Puaka says:

    Kesian Hanez boypren takleh ikut gi redang…coz tatoo penuh satu badan camner nak sorok…takkan 24/7 kat redang nak sarung baju lengan pjg jer kan

    0

    0
  15. Ustazah Pilihan says:

    tak semestinya nak menutup aurat kena pakai baju kurung je..ape yg pting disini kita kena paham aurat perempuan yg boleh dilihat hanyalah muka dan tangan sahaja. jadi terpulang la pada anda untuk memakai pakaian yang bagaimana asalkan antara dua tu sahaja yang boleh dilihat. Mungkin orang menegur itu bukan nak jadi baik tapi dia hanya berpesan kepada kita sesama muslim kerana apabila dia melihat tapi tidak menegur maka dia juga turut sama mendapat dosa. Bila sudah ditegur tapi anda masih tidak mahu mendengar itu terpulang kepada anda dengan Allah s.w.t. Kita sesama islam berpesan-pesan lah demi untuk kebaikan bersama dan untuk hidup mencari keredhaan Allah s.w.t. Semoga Allah merahmati hidup kita semua. Allahualam.

    0

    0
  16. mat tajam says:

    aku lagi teruja tengok kat forum cari..pic lagi banyak..
    nak2 pic yang pakai sepende putih tu..
    huiiii…terliur mak nok

    0

    0
  17. like says:

    Ko da pnh tgk ke bdn bf dye pnuh dgn tato..bkn dh berubat ker..mmg mlt puaka btol..

    0

    0
  18. Tumpul nak tunggu asah says:

    aku lagi teruja tengok kat forum cari..situ lagi banyak pic..
    paling aku suka pic yang beSEPENDE PUTIH tu…
    terliur mak nok..nk kenal boleh..hahhaha

    0

    0
  19. mat tajam says:

    hai.. tumpul nak tunggu asah

    ayat ko cam sama je ngan ayat aku..nak gak ke..

    0

    0
  20. BeritaKaki says:

    gila lah .. gambar last nampak apa bende tu hitam je.. fuhhhhh

    0

    0
  21. aku says:

    ok la tu dressing dia…nama pon artis…takkan bajet dressing ustazah…u ollls nie..agak2 la nak komen pon.

    0

    0
  22. missdizzy says:

    excuse me abang nara… ni namanya ‘snorkelling’ bukan menyelam (diving)… duh

    0

    0
  23. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    bukan lawa mana pun betina sumbing sekor ni…berlagak je lebih…mcm aku xtau kau dulu sebelum popular kau nie sumbing….gi siam operate hidung/mulot

    0

    0
  24. .. says:

    Yeke..ko ad x gmbr die mse sumbing dlu..aku nk tgk

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      xde..tp KL nie kecik je…pusing2 tgk muka sama… kau sendiri pun leh nampak ada sumthing kat bahagian situ…..sekor lagi si eira shazira tue…dulu masa baru nk popular pun sumbing….tup2 bila nama dah naik sikit, terus xsumbing….

      0

      0
  25. Anonymous says:

    ape ntah duk sokong sgt hanez ni pakai cmtu…aurat still aurat…x kisah g memane pon…gmba maria elena g pulau steady je pakai jubah…de msalah??

    0

    0
    • Anom says:

      Ngok ngek jugak ko ni..
      Ko nak bandingkan pompuan ada value ngan takder value wak aper?
      Dah sah2 jauh beza..
      Ko patut bandingkan hanez dgn nabila huda ..

      Pls stop vs kan artis dgn gadis/wanita yg tau jaga maruah..

      Depa ni dah keraih… Dah Kebal.

      0

      0
  26. i luv u pani says:

    Tajam je mate korang, aku tak back up budak ni, tp aku cume nampak pusat and perut die je gmbar last tu, tak nampak pun gambar bra, dan2 je korang memandai..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    bknpeminatbiasa
    ko msuk kubur pun mmgla jln sndri kn..
    pakai kain kafan pun bungkus sndri

    0

    0
  28. kat. says:

    nara kau pun sama je. dalam site kau ni siap ada ad ‘luxury womens underwear’ lagi ha amik kau seksi tang tang tang kat situ. walaupun ad tu dari discount deal punya web, tp still la kan kau kena pandai tapis2 ke ape. dahla dapat duit dari sebarkan aib org, gambar sexy orang… aku kesian anak bini kau makan duit tak berapa berkat ni.

    ….tapi aku pun menyumbang gak kan dgn melawati site kau ni…

    0

    0
  29. kat says:

    nara kau pun sama je. dalam site kau ni siap ada ad ‘luxury womens underwear’ lagi ha amik kau seksi tang tang tang kat situ. walaupun ad tu dari discount deal punya web, tp still la kan kau kena pandai tapis2 ke ape. dahla dapat duit dari sebarkan aib org, gambar sexy orang… aku kesian anak bini kau makan duit tak berapa berkat ni.

    ….tapi aku pun menyumbang gak kan dgn melawati site kau ni…

    0

    0
  30. ace says:

    gambar yang last itu apakah??? eh

    0

    0
  31. Malebes says:

    Macam ada iras fazura lak aku tgk. Dua2 pun tak cantik. Tp dia ni ok sikit kot tak plastik. By the way pakaian dia biasa je takde la seksi seksa ke apa.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    BAPOK TU MACAM LA LAWA SANGAT!!!

    0

    0
  33. Mirai Suenaga says:

    Biasa je aku tengok. Lagi molek dari Abil hitam manis tu

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Bang nara ni lambat la update mcm kura2…kita nk tengok muka anak ning…ning dh tunjuk pn anak dia…

    0

    0
  35. dania says:

    huhuhu…

    0

    0
  36. doublestandard says:

    Ape la, kalo artis pakai bertudung cakap bagus manis tutup aurat, kalo ade yang tangkap gambar marvelous cakap cantik la, xde plak nak komen die x tutup aurat.

    Yang kes ni plak, sbb die x dedah sgt so bagus la. Dlm islam ade 2 ja, tutup aurat atau x tutup aurat. Tu je.

    0

    0
  37. miss propa says:

    lantokla….ko tu pon bukan lawa mane pon

    0

    0
  38. nana rissa says:

    Serius MEMALUKAN..
    Tunjuk perut bagai sampai bra pun nak tunjuk,, lawa sangat la tu??
    x mensyukuri nikmat kecantikan yg tuhan berikan~
    Artis Baru sekarang berlakon 1 2 drama gosip berdrama2,, banyak nyer hanya gosip murahan,, choiiiyyy!!

    0

    0
  39. Ikan Yu Redang says:

    Sekurangnya dia pandai nk kaver gmbr2 dia yg seksi. Tak mcm sesetgh artis tu….nmpak lurah segala mmg tak pndai nak kaver. bila d tegur cakap tu hak dia plak. Dia ni ada juga kesedaran sikit

    0

    0
  40. ohoi says:

    wah orang alim pun suke baca blog gosip hiburan!

    0

    0
  41. Anonymous says:

    ni bukan menyelam la….ni snorkeling…..

    0

    0
  42. ikan says:

    tengok pompuan lawa g pulau redang terus aku pun rasa nak pegi.. cube kalau pompuan x lawa upload gmbar die melompat2 kat redang, sumpah aku tak minat nak pegi..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Gaya mcm beruk kt zoo yg terlepas..ko xde rasa malu ke terkangkang terkinja2 mcm org bengong je..bajet hot la. Ptuihhh!

    0

    0
  44. kek cokelat kesukaan aku says:

    nape kalo gambar tang nampak perot n so on tu hang buat paint wahai cik hanez.. takot kena kutuk kaw2 punya kerr….

    btw aku pernah nmpk dia ni kat mc klia dulu, eksyennya kemain lagi..
    bluwek mmg boikot terus bajet hot. dah la berlakon citer ngan awal tu tak best langsung..

    0

    0
  45. sarahremli says:

    saya dah pergi 2x dah kat tempat ni.. mmg best.. owner dia melayu.. baik sangat. tempat pon x ramai orang.. privacy jugak la.. redang mutiara resort. :)

    0

    0
  46. cr says:

    dulu,ada sowg sahabat bertanyakan soklan kpd sowg imam neyh, saya sllu melakukan mksiat dan saya suka melakukan maksiat shingga xdapat menahannya lagi,jadi,apa imam 2 kata ???? Buatlah maksiat wahai sahabatku dengan sesuka hatimu,tetapi perlulah kamu turuti dahulu syarat2x berikut???? Apa syaratnya,……beklah,yg pertama, hendaklah kamu tinggalkan segala makanan dan minuman kurniaan ALLAH di atas muka bumi ni, yg 2, carilah tempat tinggal kamu yg lain selain alam semesta kurniaan ALLAH, setelah mendengar segala syarat berikut,sahabat tersebut terus menangis dan segera bertaubat di atas dosa2x yg telah dia lakukan…..nauzubillah….mohon sedikit waktu untuk bermuhasabah!!!!

    0

    0
  47. […] (11 GAMBAR)Hanez Suraya Menyelam Di Pulau Redang (83) […]

    0

    0
  48. […] (11 GAMBAR)Hanez Suraya Menyelam Di Pulau Redang (84) […]

    0

    0